En sista jobbdag.

Godmorgon.
Innan klockan ringde för jobbet så blev jag väckt, bara att skynda upp för minska risken att Liam skulle väcka resten av familjen så okristligt tidigt. Tre kvällar avklarade och nu ett dagpass innan jag får ta min första välförtjänta lediga helg på hela arbetsperioden. Jag blev lovad varannan helg men schemat visade att jag arbetade någon av helgdagarna vecka 28.28,29 och 30, så det känns som värsta lyxen att vara ledig både lördag och söndag.
 
Nästa vecka börjar vardagen igen för barnen, efter att ha haft ett helt sommarlov från nästan början av juni så ska dom tillbaka lite smått på fritids och förskolan innan allvaret drar igång på riktigt i slutet av augusti, skönt att ha möjligheten att ge dom en liten smygstart på allt vad vardag innebär. Men jag tror att de blir bra för dom att komma igång igen, att komma ifrån varandra lite och vara på varsitt håll dagtid och Ebba är ganska så spänd över att få börja första klass.
 
Suddiga bilder från lekplayset häromdagen.
 
 

När det blir semester att gå till jobbet.

Godmorgon.
Att börja klockan 16 två kvällar i rad känns helt okej, då får man ut såpass mycket av dagen att man inte hinner lida så mycket av att behöva gå till jobbet. Det kan nästan kännas som lite semester att få smita iväg till arbetet mitt i vardagskaoset här hemma när barnen skriker, bråkar och slåss. Att komma till ett lugnt ställe och få höra att det finns nybakad kaka och kaffet står och väntar, igår var det välbehövligt att komma till jobbet med andra ord.
Just nu är det mestadels kaos dagarna igenom här hemma, det skriks, bråkas, gnälls och slåss och man blir så ledsen när man anstränger sig men syskonbråken bara tycks eslaklera - vad tusan ska man göra för och få det mer lugnt och harmoniskt?
 
Fyndade orkideér på Maxi under helgen, två stycken för 120 kr tycker jag var som hittat och fönstret ser genast mer levande ut igen. Passade på att tvätta alla husets fönster också, det var välbehövligt och helt plötsligt såg vi ut igen ;)
 
 

Frisk luft.

 
Regnet slutar visst aldrig, vi försöker komma utanför dörrarna ändå och går upp i skogen flera gånger i veckan och plockar bär, hela skogen är överfull av blåbär och man får passa på att ta med sig lite hem. Vår knäppa katt tog följe med oss hela vägen upp och hundarna är galna i att plocka bär direkt från buskarna.
Jag känner mig lite maktlös när vädret är som det är, jag vet att det inte är något vi kan styra men jag blir så vansinigt trött av att inte få de där välförtjänta soltimmarna o uppladdning av D-vitamin inför den långa vintern. Jag håller fortfarande tummarna för att solchanserna ej är förbi och har en förhoppning om att få njuta lite av sommaren mellan jobb och skola.
 
Dags att aktivera ungarna och hitta på något innan ytterligare en kväll som spenderas på jobbet!
 
 
 
 
 
 

En regnig helg.

Herregud som det regnat under helgen, kopiösa mängder och det har varit så mörkt att jag fått tända de små lamporna i alla föntster här hemma (som visserligen är ganska mysigt kvällstid men dagtid vill jag gärna ha ljus)
Känns helt underbart att vakna till en något ljusare himmel idag, jag kommer behöva att vädret är på vår sida eftersom de är tre barn här hela veckan. De är verkligen intensivt hemma med alla barnen här, kanske för att de blir en del konflikter mellan Hugo o Liam, men jag hoppas det är lite åldersrelaterat och att det lugnar sig lite såsmåningom, för dom är ju väldigt glada i varandra samtidigt.
 
 
Jag har haft många dagars ledighet pga vabb och det har varit välbehövligt, jag har jobbat mycket och bara vara ledig en dag och man hinner inte vila upp sig varken fysiskt eller mentalt på det. Sen själva grejen att jag jobbat varje helg sedan jag gick på mitt sommarschema är jobbigt i sig, jag vill ju ha någon tid tillsammans med Henrik också. Så efter dessa dagar på hemmaplan så hoppas jag att jag är redo inför veckans jobb, nästintill bara kvällar så får njuta av närhet från min kärlek nattetid medan vi sover ;)
 

En planta med historia i vårt vardagsrum.

 
 
För ett par veckor sedan kände vi att det var lite tomt på en plats i vardagsrummet och vi bestämde oss för att där skulle det nog vara passande med en större växt. Henrik kom på idén om att fråga sin tidigare granne om han hade någon som han ville bli av med och han ville gärna ge en till oss som ett litet minne.
Den har ju en historia bakom sig, han tog tydligen med sig den hem från Brasilien 1959 och sedan dess har den växt hemma hos honom. Nu hoppas jag inerligt att vi inte tar död på den med våra icke så gröna fingrar, riktigt mysigt intryck ger den och historian bakom gör den ännu finare.
 
Får se vad planerna blir för idag, jag har en hel del och stå i här hemma och energin hos mig är som bortblåst egentligen, får hoppas kaffet gör susen idag för det värsta jag vet är att känna att jag inte orkar någonting. Jag är van vid att ha tusen bollar i luften samtidigt och vara nöjd att ha det så, nu är det som om kroppen går på sparlåga och inte orkar lika mycket som den brukar. Kanske har jag kört på i snabbt tempo för länge och detta är ett sätt för kroppen att visa att nu är det nog?
 
 

En dag utan några planer.

Godmorgon.
 
Jag har en ledig dag och det känns riktigt skönt, men när man har få sammanhängande lediga dagar och mestadels någon strödag hit och dit så blir det ganska svårt att hinna återhämta sig ordentligt innan man är tillbaka på jobbet. På ett sätt längtar jag efter att komma tillbaka till studierna och  en annan del av mig vill gärna slippa den mentala stressen som det faktiskt innebär att studera på högskola, två år kvar till jag är färdig sjuksköterska och jag tror att det här året är bland de tuffaste av dom alla tre.
 
Sitter och försöker komma på vad dagen har ett erbjuda, jag vill så gärna ta vara på mina lediga dagar med barnen men har ingen aning om vad vi faktiskt kan hitta på. Förra veckan vid den här tiden var vi på väg till High Chaparral vid den här tiden, denna gången blir det en aktivitet som går och göra på hemmaplan. Svårt och planera in bra aktiviteter som inte kostar massa pengar och som inte är beroende av vädret, svenska sommaren - hur blev det med den nu egentligen?
 
 

En grå tisdag blev minnesvärd.

 
Igår trotsade jag regnet vid två tillfällen och tog mig upp till skogen för att plocka bär, jag vet att Henrik uppskattar det och jag och Hugo behövde göra av med lite energi eftersom vi spenderat mestadels av dagen inomhus. Vi var barnfria igår kväll eftersom både jag och han jobbar dagpass idag och jag fick mig en fin överasskning efter att han bett mig lämnat rummet. Jag uppskattar sånt här till tusen, det krävs inte flådiga middagar och dyra presenter utan lite enkel hederlig ansträngning som betyder så mycket en grå och vanlig tisdag. Vi spenderade resten av kvällen i sängen, och åt godsaker medans vi började kolla på en film.
 
Jag är så otroligt tacksam jag funnit Henrik. Han kom in i mitt liv när allt var kaos, jag var ensam med barnen och hade precis börjat utbildningen till sjuksköterska tio mil hemifrån. Jag är övertygad om att all skit jag varit med om och upplevt  tidigare i livet har lett mig till honom, och jag vet inte om det är ödet eller ren tur som fört oss samman. Han är min vän som jag kan skratta tills tårarna rinner med, min kärlek som jag inte kan stirra mig mätt på och som jag en helt vanlig dag kan få fjärliar i magen av att umgås med. Han är den jag ser mig tillsammans med när jag blir gammal, vi har ett helt liv framför oss och jag har aldrig tidigare känt så starkt för någon -  min pusselbit i livet helt enkelt <3
 
 

Måndagsmorgon.

Godmorgon.
En sån helg, jobb fredag och lördag och magont och trötthet hela dagen igår. Jag har inte haft någon som helst möjlighet till att vila upp mig innan det blir dags att börja en hektisk jobbvecka igen. Men jag är tacksam över att Henrik hade några hemmadagar förra veckan, vi behövde den tiden tillsammans han och jag eftersom vi mestadels jobbar om varandra. Vi visste att sommaren skulle bli tuff, men det har ju blivit tusen gånger lättare eftersom han flyttade hit i maj. Adressändring och slutgiltiga flyttlasset går i augusti och fram tills dess har vi en hel del att röja här hemma vill jag lova.
 
Morgonkaoset har börjat här hemma, och nu börjar de där ständiga plockandet innan allt är återställt till det normala igen, sen behöver nog ungarna rastas ordentligt alla tre. En tur ut i blåbärsskogen kanske?


 

Jobb och överaskning.

En trött mamma med största koppen kaffe sitter här i soffan denna gråa lördag, klockan ringde för en tid sedan och jag ska till jobbet och spendera åtta timmar där. Jag har sovit som en kratta inatt och känner inte alls för att arbeta, men jag gör ju som sagt bra mycket hellre dagtid än kvällstid som jag gjorde igår, biter ihop och ser fram emot en ledig söndag imorgon med alla tre barn och min kärlek helt enkelt <3
 
När vi åkte hem från Småland så stannade vi till hos min kusin för ett kort besök, jag har nämligen inte fått möjlighet att besöka henne ännu så vi passade på medan vi ändå var där. Totalt lycka hos barnen eftersom de på gården har en 32 grader uppvärmd pool och de kunde plaska 30 minuter innan vi fortsatte vår färd hemåt igen. Till min stora förvåning så visar det sig att Ebba lärt sig simma!? I början av sommaren när jag badade med henne så kunde hon armtagen men sjönk liksom med bakdelen, nu har hon sagt en tid att hon kan simma men jag har kanske inte trott på henne fullt ut. Hopp i vattnet och ungen simmar som om hon aldrig gjort annat? Älskade sexåring som du blivit stor <3
 
 
 

Vår dag på Chaparral

 
 
Vilken dag vi fick tillsammans igår!
Under morgonen berättade vi för barnen att vi skulle åka och hälsa på landet där Cowboysarna bor, nämligen High Chaprral och satte oss tillsammans i bilen och påbörjade den 15 mils långa resan. Bilresan gick bra, även om vi körde lite fel i de smålänska skogarna men tillslut kom vi fram trots allt. Barnen var förväntansfulla och till en början lite oroliga att skjutandet var på riktigt. Men hela dagen blev en spännande upplevelse och vi fick många skratt tillsammans. Vi gick runt ganska mycket men hann ändå inte se riktigt hela parken, men jag tror barnen var mer än nöjda ändå med att gå runt och kika, leka, kolla på show där det fanns cowboys som red hästar i full gallop och sköt, åka tåg och bli rånade och bara få en dag att minnas tillsammans helt enkelt. Idag vaknas återigen jobb för mig, det var härligt med en liten paus från vardagen.
 
 
 
 
 
 

En dag för barnen.

En morgon när solen skiner, men jag har knappt fått några timmars sömn alls.
De händer saker som jag inte kan styra över, som jag önskar vore påhittat och som jag önskar man kunde glömma. Hur framtiden blir vet jag inte, jag vet bara att de är två små barn som kommer lida mest av detta och jag kan inte göra ett skit för att förändra situationen.
 
För att komma ifrån kaoset och bara fokusera på annat en dag så har jag och Henrik bestämt oss för att vi ska till High Chaparall över dagen, jag har en vän som jobbar där och är så snäll och fixar in oss gratis. Utan henne hade vi aldrig kunnat gett barnen en sån upplevelse, de där med att plugga, sommarjobba och sedan få en månads innestående lön är inte de roligaste. Barnen vet ingenting än, vi funderar på vilka ledtrådar vi ska ge dom innan vi sätter oss på den 15 mils långa resan, jag hoppas det blir en upplevelse de kommer bära med sig och minnas.
Nu ska det sista packas och sedan bär det av mot Småland, ha en fin dag!
 
 

Spontanitet.

 
Efter jobbdagen igår så tog vi oss ner till fotbollsplanen, vi lämnade mobiler hemma och bara drog iväg och lekte av oss innan läggdags.  Jag älskar att göra sånna spontana grejer, och att vi dessutom inte hade någon som helst koll på tiden och ej var uppkopplade till nätet eller liknande gjorde det ännu mer uppskattat.
 De Sprang och spelade fotboll ett bra tag och sedan sprang de lika fort ner och doppade sig på den folktomma stranden och satte sig blöta i bilen hem eftersom vi saknade både badkläder och handdukar.
 
Idag vantas kvällsjobb men jag hoppas kunna ta vara på tiden innan dess och hitta på något kul tillsammans med barnen, de dumma är bara att när eftermiddagen kommer och man går innanför jobbdörrarna så brukar man redan vara helt slut efter dagens alla aktiviteter, smällar man får ta för att få njuta lite extra helt enkelt.
 
 
 

Vardagen är tillbaka.

Godmorgon.
Bloggen har blivit lidande de två senaste dagarna men tiden har helt enkelt inte funnits alls mellan mina jobbpass och allt kaos med barn och familjeliv.
Ny vecka och jag börjar dagen med ett pass på jobbet, jag må vara riktigt trött nu men jag uppskattar morgonpassen mer än kvällarna eftersom de innebär jag har möjlighet att umgås med Henrik när jag kommer hem igen. Idag ska jag testa att ta med mig hundarna till jobbet, det är en avdelning där personalen brukar ha med sig djuren och de dementa brukar uppskatta deras besök som bara den och mina fyrbenta slipper vara ensamma, perfekt.
 
Barnen är hemma från Borlänge igen <3
Ett dygn hemma innan de återigen fick spendera en natt hos sin pappa, de här jobbandet gör att de blir mycket tid hemmifrån för alla i familjen. Men idag kommer de hem igen och kan stanna hemma länge tack vare att Henrik kan ta dom om kvällarna.
Att vara ifrån dom en hel vecka var alldeles för långt, de har haft de roligt och upplevt massa nya saker men hela mitt hjärta skrek efter dom de sista dagarna. Extra påtagligt blev det med längtan när Hugo ringde hem och var ledsen och frågade om han snälla fick komma hem igen, inte lätt och lösa när man har 45 mil i mellan varandra.
Men nu så, vardag igen och allt vad de kaoset innebär ;)
 
 

Projekt.

Fredag, äntligen!
Solen visar sig denna morgonen, första gången på nästan hela veckan och därför känns det lite mer hoppfullt med dagen, allt blir lite lättare när man vaknar till solen och ljuset helt enkelt.
Igår hade jag min syster på besök, hon och jag är som dag och natt och fruktansvärt olika till sättet och därför umgås vi inte så mycket, men det var kul att få lite tid tillsammans. Hon frågade mig om jag hade några projekt här hemma som jag ville ha gjort, hon var nämligen klar med alla sina och undrade om jag behövde hjälp. Slutade med att vi skruvade ner mina hallmöbler så tog hon med sig dom hem och ska få äran att måla om dom och därmed kommer hallen få sig en ordentlig upppiffning, perfekt!
Jag är ju sån att jag nästan ständigt har saker jag vill ordna men aldrig har tid eller ork att ta tag i, jag prioriterar tiden på annat helt enkelt medan min syster verkligen är kreativ och brinner för sådant,tacksamt med hjälp iallfall.
 
Saknaden för barnen börjar bli fruktansvärd, de senaste två dagarna har Hugo ringt och vart jätteledsen och berättar att han vill hem till mig och Henrik. Han berättar att han verkligen gillar och älskar mig och frågar om han får komma hem. Mammahjärtat går i tusen bitar, klart han hade fått komma hem men jag kan inget göra när det för tillfället skiljer 45 min mellan oss, men imorgon äntligen så kommer de hem igen <3
 
Storarummet fick sig ett storstäd igår med innan kvällsjobbet startade.
 
 

Längtan och fotografering.

Regnet verkligen öser ner, var förra veckan all sommarvärme vi fick i år? Jag hoppas inerligt att vädret återigen blir bättre så man kan njuta mer av sommardagarna istället för att behöva palta på sig mängder av regnkläder för att hålla sig torr.
Saknaden börjar bli otroligt jobbig efter barnen nu, det har gått fem dagar sedan jag såg dom sist och jag hade gjort vad som helst för att få hem dom på direkten. Jag inser att de har roligt, de är med sin pappa på besök i Borlänge hos deras släkt där och hittar säkert på mängder med roligheter, men saknaden gör sig påmind iallfall här hemma. När de väl kommer hem igen så blir det bara en natt här hemma, sedan åker de återigen till sin pappa för en natt eftersom både jag och Henrik jobbar dagen därpå och fritids/förskola är stängd. Jag visste det skulle bli en tuff sommar på många vis det här, men jag får se de så att eftersom Henrik bor här så underlättar det ändå väldigt mycket eftersom han kan ta barnen de gånger jag jobbar kväll. Även om jag o han har lite tid tillsammans så får vi iallfall spendera nätterna jämte varandra, man får ta vara på det lilla.
 
Igår kom min syssling och hennes familj hit, jag fotade hennes gravidmage varje vecka när Alfred låg i magen och sedan dess har vi inte hunnit ses. Bebisen har redan hunnit bli fem månader och jag fick möjlighet att ta lite kort på dom under några stressande minuter ;)
 
 
 

Ledig tisdag och saknad.

Leidg efter tre dagars jobb i värmen, väldigt skönt men att vara ledig mitt i veckan gör att man tappar väldigt mycket av den där helg-känslan som man får när man är lediga tillsammans med alla andra.
Saknaden efter barnen börjar göra sig ordentligt påmind, jag längtar efters Hugos många frågeställningar och Ebbas frenetiska skapande, även om de är mestadels kaos så är det de kaoset som är min vardag. En vecka ifrån dom kommer kännas i hjärtat, jag får försöka överleva genom att hålla mig sysselsatt med jobb och Liam de dagar då jag är ledig helt enkelt.
 
Jag sitter och försöker komma på lite sommaraktivteter som man kan göra trots att man jobbar, någon längre semester finns det ju inte tid till men dagsutflykter går ju lika bra det.  Någon gång hoppas jag få komma iväg bara Henrik och jag, antingen någon weekend nånstans eller en natt på spa, få möjlighet att uppleva nya saker med varandra och bara vara han och jag. Med barnen i sommar blir det nog Liseberg, jag har inte vart där med barnen sedan Ebba var tre och de var ju tre år sedan nu. De kräver inte mycket egentligen är de nöjda bara de får vårt fulla engagemang och tid, en dag vid havet med krabbfiske tillexempel. Mina barn har nämligen bara varit vid havet en gång, och det var förra sommaren och var väldigt uppskattat hos dom bägge <3
 
Bilder från förra året, första mötet med havet.
 
 

En segstartad dag.

Det är en trött tjej som knappt orkade gå upp ur sängen alls när klockan ringde vid fem. Igår efter jobbet åkte vi nämligen till Göteborg för att lämna av Liam hos sin farmor och blev samtdigt bjudna på mat vid hamnen. Fish and chips precis vid hamen och sommarvärme på det, helt underbart att få sånna ljusglimtar i vardagen tilllsammans. Vi var inte därifrån förens strax innan nio eftersom Liam grät och inte ville sova hos farmor längre, tyvärr fanns inget val eftersom både jag och Henke jobbar idag, men jag är övertygad om att de går bra trots allt.
Väl efter vi åkt så hade vi ärenden och utföra och var tvugna att storhandla innan vi åkte hem igen, så strax innan elva kom vi innanför dörren och började plocka upp alla varor - De blev helt enkelt en för sen kväll och dåligt med sömn pga den tropiska hettan.
Idag vräker regnet ner, mörkt och grått och jag hade bra gärna legat kvar i sängen men 06:45-14 och sedan får jag två välförtjänta dagar efter helgens arbete. Ska njuta av ett par timmars egentid och lugn och ro innan Henrik och Liam kommer hem sedan, sex and the city i sängen medan regnet smattrar mot rutorna, perfekt!                    Fruktansvärt vad seriösa bilder vi tog:) 
Söndag och jobb.

Utanför jobbet denna morgonen så möts jag av denna vy, jag kan säga att varje liten del av mig ville stanna kvar utanför och njuta av ännu en sommardag.  Men jag gör hellre en dagtur och har delar av eftermiddagen och hela kvällen fri än kvällstid, så jag räknar ner minuterna tills klockan är fyra. Kvällen spenderar vi sedan med att åka och äta middag hos Henriks mamma och göra lite ärenden inför kommande vecka. Önskar er en fin söndag, nu får man fortsätta jobba!

En vecka ifrån dom.

Godmorgon.
Herregud vilken värme vi har, men jag klagar verkligen inte som många andra tycks göra nu. Jag förstår inte, antingen tycker folk det är för varmt, för kallt, för regnigt - aldrig nöjda. Jag har väldigt svårt för regn och blåst men annars så brukar jag nog inte klaga på vädret i första taget. Man får helt enkelt anpassa sig efter temperaturerna utomhus och dagar som dessa så har vi bara hängt nere vid stranden för att få välförtjänt svalka vid vattnet. Jag är glad att jag tog vara på dagarna, för nu går jag på mitt sommarschema och kommer jobba de tre kommande dagarna, så tråkigt att starta jobbet en helg när jag äntligen har Henrik hemma igen.
 
Barnen åker med sin pappa till Borlänge idag. I en hel vecka ska de vara borta och mitt hjärta går i tusen bitar bara jag tänker på de. Som längst har vi vart ifrån varandra tors-sön och de är lite i längsta laget för min del. Hur ska det då gå i sju dagar? Jag får tänka på att de kommer ha roligt och hälsa på släktingar på sin pappas sida och de får en hel del sommarminnnen att berätta om senare, de som gör ont och tänka på är bara att de är sommarminnen de inte kommer dela med mig.
Älskade små skatter, som ni förändrat mit liv genom att komma till världen. Utan Ebba så tvivlar jag på att mitt liv hade sett u som idag, hade jag ens vart vid livet? Tveksamt, hon ruskade om hela min värld och fick mig börja kämpa för och stå på egna ben igen.
 
 
 

Torsdagen som var.

Gårdagen bjöd återigen på riktig sommarvärme med över 30 grader varmt, hade jag inte varit vid stranden hela dagen så hade jag nog nästintill smält bort i hettan. Men vid vattnet när man kunde hoppa i och svalka sig med jämna mellanrum så var det perfekt att spendera fem timmar av dagen där.
Väl hemma igen så förberedde vi grillspetten och inväntade att Henrik skulle komma hem från jobbet, vardagen gör att vi knappt ser varandra känns det som. Eftermiddagen innebär mat, nervarvning av barnen inför läggdags och sedan ska Henrik träna och lägga sig i tid för att orka upp innan fem dagen efter. Jag inser att det är så det är i många förhållanden men jag längtar efter lite med kvalitestid han och jag, man får bli bättre på att ta tillvara på timmarna efter jobbet även om barnen är hemma. Nu kommer dessutom tiden mellan oss bli ännu mindre eftersom jag går på och börjar jobba imorgon och sedan jobbar fem helger framöver, det blir en kämpig sommar men vi löser de!
 
 
 

Juli levererar!

Vilken underbar dag juli startade med, 25 grader varmt och bara lite bris i luften. Vi tog tillfället i akt att spendera dagen vid stranen, våran första stranddag för i år. Annars brukar vi vara snabba och hinna med stranden redan i slutet av maj första gången, men detta året har vädret inte varit på vår sida alls. Vi tog cykeln ner till stranden vid tio igår redan och var kvar i över fyra timmar och njöt av solen, någon vidare värme i vattnet var det väl inte direkt men tillräckligt för att både jag och barnen skulle doppa oss iallfall.
Idag kör vi en favorit i repris och packar matsäck och spenderar dagen i solen, underbart och jag får passa på och njuta innan jobbet startar och passa på och umgås ordentligt med barnen innan dom åker med sin pappa till Borlänge i en vecka, hur tusan ska jag klara mig?
 
 
 

Välkommen juli!

Junis ljusglimtar <3
 
Juli är här, tänk att hela försommaren är över utan att vi egentligen fått njuta av någon riktig sommardag vid stranden ännu? Nu står de att värmen kommer, lagom tills jag börjar jobba men får njuta av mina sista dagar ledigt innan sommarjobbet drar igång på riktigt.
Juni har spenderats mycket hemma med barnen, skolan tog slut och sommarlovet började för barnen och jag är tacksam att de får möjlighet till ett riktigt sommarlov med lång ledighet, det är ju ingen självklarhet.
Hela juni månad har jag varit sambo med en människa som får mig .få fjärilar i magen bara genom att titta på mig, det är så fanastiskt att ha känslan i kroppen av att verkligen träffat rätt. Jag har inte bara träffat min kärlek utan också en vän som jag kan skratta och ha så otroligt roligt med, min pusselbit i livet helt enkelt <3
 
Det lovas strålande sol idag, något jag har svårt att tro på förtillfället när jag tittar ut, men om solen kommer som lovat så har jag lovat barnen att ta vår första stranddag för i år, så håll tummarna!