Ett rekord.

Jag har varit med om lite av ett rekord idag, nämligen en sovmorgon till 08:36! Jag som alltid vaknar klockan 06 blev glatt överasskad när jag hade sovit så länge, när man är barnfri så känns det liksom lite dumt att man är så inrutad i rutiner att man inte kan förmå sig att sova längre fast man har möjligheten, men idag äntligen har jag fått kliva upp ur sängen ett par timmar senare.
 
Idag har vi planer på att åka ner till Göteborg och kolla in Henkes brosas lägenhet, det blir liksom en liten lagom utflykt sådär. Denna barnfria helg kom ganska passande, och det slog mig nu i skrivandes stund att jag bara har en barnfri ledig helg kvar innan helgjobbet drar igång på alla mina "lediga" helger. Jag går på och börjar jobba redan 6/6 och sedan kör jag på min tjänst på intensivvårdsavdelningen enda tills mitten av augisti, så det där med semester kan man ju glömma. Sedan jag började plugga för en herrans massa år sedan så är det nog det jag saknar mest - riktig ledighet. Jag har pluggat heltid på ett eller annat vis sedan Hugo var 1,5 år (han blir 5 i år) och sedan dess har man pluggat terminerna och arbetat sommaren. Ser fram emot två veckor i sommar med mindre tider, så möjlligheten finns för mig, Henke och barnen att hitta på något tillsammans iallfall,
 
Från favoritstället igår när vi tog bilen dit och tog en glass <3Lite sömn och tal om döden.

Veckan har startat med världens åskoväder, jag vaknade natten till tisdag av att det smällde något otroligt och hela rummet lyste upp. Det regnade så kraftigt att det lät som någon stod och slog på plåtar inne i sovrummet och ovädret resulterade i liten sömn för min del. Sömn som egentligen var av stor betydelse att jag fick eftersom jag skulle upp innan fem igår morse för att ha en heldag i skolan med föreläsningar om vård vid livets slut. Jag tycker döden är skrämmande, och det är något jag vet att jag som sjuksköterska kommer få möta på ett eller annat vis. Jag kommer vara den som får vårda en människa när hen är på sitt livs sista dagar, jag är den som ska se till att livets sista tid blir så bra som möjligt. Jag är även den som eventuellt är med när dödsögonblicket sker, och jag är den som får möta de ledsna anhöriga och den som ibland får vara med och ordna kroppen efteråt. Helt ärligt skrämmer detta skiten ur mig, men föreläsningen var bra och gav mig lite mer kunskap.
 
Barnen åker till sin pappa idag, men jag känner mig inte redo att lämna ifrån dom. Jag vill ha kvar dom hemma ett tag till, men jag får möjlighet att ha dom en heldag idag samt att jag får träffa dom imorgon igen en stund. Det är konstigt när en del av kroppen behöver vilan och lugnet, samtidigt som en annan del bara vill klamra sig fast vid barnen och inte släppa dom en sekund.
 
Dags att gå upp och väcka den sovande sjuåringen och dricka mer kaffe, energi kan behövas för idag ska jag vara med Hugo på förskolan.
 
 

Efter en barnhelg.

Godmorgon.
Vaknade galet tidigt av att Henrik var i full gång med att klä på Liam för att köra han hem till Vänersborg igen innan sitt läkarbesök. Detta betyder att för att hinna åka två timmars resväg tur och retur så behövde han åka hemifrån halvsex, och mina kära barn kunde självklart inte sova när de hörde hur någon var vaken på nedervåningen. Hugo har en inbyggd väckarklocka i sig och vaknar alltid runt halvsex-sex här hemma, det spelar liksom ingen roll hur länge han är vaken om kvällarna för han dundrar ändå upp vid den tiden.
 
Helgen med barnen har varit intensiv (som alltid) och vi har hunnit med att kolla när Ebba spelade klassbollen igår. Hon är nöjd över att ha varit med men egentligen är hon inte ett skvatt intresserad av fotboll och det märks, haha.
Hugo blir ju alltid extremt mycket mer intensiv och känslorna sitter utanpå kroppen varje gång Liam kommer hit, han älskar Liam men det blir jobbigt för Hugo att kunna vara den fina kille han faktiskt kan vara när Liam är här. Idag ska jag på ett första möte hos bvc-psykologen för att få ytterligare hjälp och råd hur man kan göra vardagens utmaningar lite enklare för min lilla fyraåring. Jag skulle gå genom eld för honom, och jag hoppas verkligen jag kan få med mig några användbara tips inför framtiden. Jag har fått kämpa i månader för att ens få tillgång till den här tiden, därför har jag stora förväntingar inför eftermiddagens möte.
 
En av mina favoritblommor står i blom på både vår framsida och baksida, samt att det är små vaser utplacerade lite överallt i hemmet - som jag älskar syrener.
 
 

En ledig fredag.

Här har jag tagit helg sedan igår eftermiddag, egentligen borde jag plugga lite till men jag känner att jag behöver en paus. Jag hoppas och tror att jag kan sitta någon välförtjänt timma och skriva lite i helgen, samt att sitta några minuter varje dag för att hålla igång räkningen inför den där förbannade tentan som måste klaras med 100% rätta svar.
 
Idag har jag och Hugo haft en hemmadag tillsammans, så himla mysigt att ha tid bara jag och han tillsammas. Han är en helt annan unge när han är ensam och jag tror helt enkelt inte förskola passar alla barn egentligen. Jag tror egentligen han är ett barn som hade mått bättre hos en dagmamma, men det är lite sent påtänkt nu ett år innan skolstart. Vi får helt enkelt kämpa på och jag är väldigt tacksam för alla nära och kära som hjälper till och hämtar honom tidigare, så han aldrig går mer än fem timmar om dagen.
Dags att hämta hem storasyster och sedan ge oss av till barnens ny favoritställe, en damm här omkring där det finns massor av ödlor, grodor och småfisk att fånga och kolla på. Önskar er alla en fin start på helgen!
 
Inte bara jag som slappar denna dagen..
 
 

Gult är inte fult.

Matriell lycka damp ner i brevlådan idag.
 
 
Jag har varit i behov av en ny kalender nu ett tag eftersom min nuvarande tar slut mitt i sommaren och jag blev riktigt glad när jag såg att denna skönhet var på rea eftersom den går mellan januari-januari. Det gör mig inte särskillt mycket att jag bara får njuta av den tills dess, jag ser riktigt fram emot att få skriva in mina planerade tider jag har framöver. Lär skrivas för fullt när schemat inför sommaren på IVA väl behagar att dyka upp, kan tycka det är dåligt att man i mitten av maj fortfarande inte fått några tider inför sommaren, det blir liksom svårt att planera framåt då.
Nåväl, urtjusig kalender med olika mönster för varje månad. Minus är dock att den saknar indelning i veckor samt att den är på engelska, därav missar jag röda dagar och andra högtider som vi firar här.
 
 

Bara jag och dom .

 
Igår fick jag låna hem barnen och besöka djurparken med dom, även fast det var deras tid hos sin pappa egentligen. Det var fullkomligt iskallt, fem grader värme endast och regnade tillochfrån men det var himla skoj att komma iväg och göra något litet extra bara dom och jag. Hade sett fram emot att få hem dom idag och få ordningen återställd, men eftersom jag har en sån sjukt lång dag i skolan imorgon och går hemifrån redan halvsex så är det bättre dom sover en extra natt hos sin pappa, så imorgon får jag träffa dom igen <3
 
Blir att ta tillfället i akt och plocka och förbereda lite här hemma inför nästa vecka, samt att återigen sätta sig och räkna lite läkemedelsberäkning - så trött jag är på den skiten vid det här laget.
 
 
 
 

Det är som det är.

Jag hämtade ut min tenta igår och får se i svarsbladet att jag har haft ETT fel. ett ynkligt fel av 26 uppgifter och det räcker för att jag ska få ett underkänt och riskera att spärras och inte få fortsätta mina studier. Att felet dessutom var ett slarvfel och något som hänt enbart för den pressade situationen gör mig ännu mer arg och besviken på mig själv, jag kunde ju det där men stressen och pressen satte stopp för mig. Bara att börja läsa och traggla igen, vad mer kan man göra liksom.
 
Vi har njutut av sommarvärme den senaste veckan, men idag när vi skulle åka till djurparken så är det fyra grader varmt och regnet hänger i luften. Jag känner mig ambibalent i valet om jag ens ska åka, barnen är hos sin pappa men jag har blivit lovad att få ta med dom. Barnen bryr sig nog inte ett smack om det dåliga vädret, men mamman som inte äger någon ordentlig jacka kommer nog tycka det är mindre skoj.
Får försöka att inte säcka ihop och göra det bästa av dagen nu, jag har varit väldigt deppig en period och det ena har avlöst varandra och jag känner mig dum som gnäller. Men det är mina känslor och stundtals måste det få lov att kännas tufft och man ska inte behöva måla över det och låtsas att allt är tiptop.

Slut på ork och slut på lust.

Jag känner för tillfället att jag är helt tömd på kämparglöd och mitt jävlarannama som jag annars har gott utav. Det har varit så mycket kring Hugo det senaste och efter gårdagens möte på förskolan tillsammans med förskolechefen så blev jag bara matt, en sån människa att komma med anklagerser! Jag berättade för henne hur jag kände mig påhoppad och situationen på förskolan var inte mitt ansvar som förälder att lösa utan deras. Jag tog även upp denna disskusionen återigen med personalen idag som lovade att ta vidare detta, blir så trött på att kämpa på alla plan och så räcker det ändå inte.
Sen kom resultatet på min tenta jag skrev för snart en månad sedan, och inte helt oväntat var resultatet underkänd. Läkemedelsberäkningen har varit min största skräck när jag började studera till sjuksköterska eftersom jag och siffror aldrig gått ihop och man behöver 100% godkända svar. Jag har alltså EN möjlighet till att klara tentan innan sommaren, annars blir jag spärrad att forsätta mina studier. Blir så jäkla ledsen, för jag har aldrig vart en "plugg-tjej" och har kämpat röven av mig för att först läsa upp betygen och nu på högskolan de senaste två åren. Jag är så rädd att matten ska sätta stopp för mig.
Ger upp, drar täcket över huvudet och bara är ett tag.
 
 När sjuksöterske-titeln känns mer avlägsen än någonsin tidigare.
 

Sommaren har vart på besök.

 
Vilken helg vi haft, försommar med 25 grader varmt och ingen njuter nog mer än jag. Vill passa på att njuta ordentligt eftersom sommarvärmen förväntas försvinna till helgen igen.
Vi har alltså varit på kosläpp och sedan spenderat vår första dag på stranden för i år, jag trodde inte barnen skulle bada men ack så fel jag hade när de alla hoppade i och doppade sig utan problem.
Fortsätter att njuta av sommaren så gott jag kan tillsvidare, därför smärtar det lite extra när jag nu istället sitter inne med en dator i knät och läser artiklar på engelska. Nåväl, får njuta ikväll på nya uteplatsen istället.
 
Önskar er en fin start på veckan.
 
 

Vädret levererar.

Som jag njuter när vädret är som det är, det lovas bli ännu varmare nu idag och imorgon och igår fick jag nog min första färg på axlarna för denna sommaren.
Vi är ute mestadels hela dagarna, även om vi inte ens nödvändigtvis åker en meter så finns det liksom och göra på hemmaplan. Barnen springer i kvarteret och leker med grannbarnen och vi sitter i solan och pratar med föräldrarna och bara har det gott.
Änsålänge är det bara jag och Hugo vakna denna morgon, de resterande familjemedlemmar tar sig en välförtjänt sovmorgon och det kommer ju behövas extra energi inför en dag med kosläpp och grillning på schemat.
 
Önskar er alla en fin lördag och bjuder på lite bilder från gårdagen, bilden på grabbarna är så typisk dom, haha.
 

En förvandling.

Herregud, vädret visar sig verkligen från sin bästa sida och ÄNTLIGEN har värmen börjat komma. Igår  och även idag satt jag i kortärmat halva dagen och pratade med grannarna och bara var. Älskar detta område, massor av barn och mycket härliga människor, många gånger behöver man liksom inte åka någonstans för barnen har så skoj på hemmaplan.
Vi håller på med projektet fixa vår baksida och äntligen är nästan vår veranda klar, lite småfix kvar bara och sedan är det klart. Idag hade vi premiär och åt middagen ute också, och nog smakar  det godare utomhus?
Nu inväntar jag bara gräset att börja gro någon gång, sedan ska vi plantera lite fler blommor i krukor och införskaffa en paviljong - sedan färdigt.  Ser fram emot att njuta av varma sommarkvällar där nu framöver, kanske ska man inviga den redan ikväll när barnen somnar med en filt och glas rött?
 
 
 
 

En sån lycka.

 
Vilken lycka att kunna ge barnen något de båda önskat sig under lång tid, ett par inlines var.
Jag brukar sällan köpa grejer till dom, förklarar att man kan önska sig och de brukar de oftast vara nöjda med och det är väldigt sällan vi går iväg och köper saker på detta viset. Då är det extra uppskattat när det väl händer och denna kille sken upp som en sol när han såg vad han fått och övade konstant i över en timma efter att han hade kommit hem. I morse vid sex så stod han med sina inlines i handen och frågade när han skulle få ut och åka igen, han blev väldigt besviken och ledsen när jag förklarade att han minsann fick vänta till i eftermiddag.
 
Dags att trycka alla bekymmer åt sedan en stund, vi har det tufft med Hugo just nu och man anstränger sig enda ut i fingertopparna för att få en förbättring men utan resllutat. Jag får försöka trycka det åt sidan en stund och påbörja mina studier lite här hemma, det är minst sagt tidskrävande med uppsatskrivande.
 
 

En bit på väg.

Och så var ordningen återställd igen och barnen hemma, idag får jag sällskap i soffan på morgonen och njuter av att Hugos lilla mun går i ett och berättar precis allt om filmen vi tittar på. Jag har hunnit hämta krafter under denna barnfria tid och känner att jag har mer att ge nu än innan de åkte härifrån i onsdags. Jag ska kämpa på med uppsatsen som bara den idag i Göteborg tillsammans med min vän och hoppas vi kommer tillräckligt långt för att eventuellt kunna ta oss en långhelg med ledighet sedan. Dessutom förväntas vädret att vara till vår fördel och äntligen är värmen lovad att komma, jag hoppas den prognosen håller i sig.
 
Igår var en fixardag här hemma, vi började dagen med att åka till Henkes syster och hämta våra yttermöbler och grill. Efter att ha stått inne behövde dom oljas in ordentligt och de sysselsatte jag mig med att göra medan Henrik planterade en början till en framtida häck med buskarna vi köpte igår. Ser framför mig hur fin vår baksida kommer bli när gräset vuxit ur,  när vi vi byggt en "altan" på plattorna och när vi fått köpt en paviljong och dynorna är på plats. Förra året hade jag ett land, men eftersom ytan är så liten så vill jag ta vara på allt och har nu planterat gräs iställlet och blommorna kommer endast finnas i krukor denna sesången. Om nu bara värmen kommer så gräset kan börja växa med - kan knappt vänta.
 
Work in progress:
 
 

Söndag, ja då gör man nytta.

Återigen söndag och våra barnfria dagar tillsammans är över, idag kommer äntligen de där två huliganerna hem igen! Söndagar brukar bestå av att ordna och förenkla inför kommande tid med barnen, så man slipper göra lika mycket sådant med dom hemma. Storstädning, byte av alla sängkläder samt sortering av olika slag brukar sammanfatta våra barnfria söndagar ganska väl. Det jag ser mest ifram emot gällande allt fixande här hemma är att ordna det mysigt på vår uteplats inför sommaren. Dock är det omöjligt att ordna eftersom värmen aldrig tycks hitta till Alingsås i år, och för ett par veckor sedan drog jag ut ny jord över platser på gräsmattan där det behövs nytt gärs, och utan värme inget gräs. Vår baksida består alltså just nu av delvis jordhögar och vi kan inte använda den alls.
 
Dags att starta dagen och börja göra nytta, solen visar sig dessutom lite idag och jag minns tillbaka till den där soliga septemberdagen i början av hösten när min vän förevigade mig o min kärlek.