En utflykt till slottet.

Herregud som det regnar ute idag, det riktigt smattrar mot rutorna och min energinivå är på botten efter snart en veckas semester hemma med alla barnen. Henrik märkte nog hur trött jag var när jag slockande i barnens säng medan jag skulle ha koll på att de lekte fint med varandra, så han paltade på barnen regnkläder och åkte till närliggande camping och hyrde trampbilar. Barnen gör av med energi och störs inte alls av regnet, de har ju jätteroligt och jag får ladda batterierna hemma själv i några minuter.
 
För ett par dagar sedan besökte vi Nääs slott som en liten utflykt här, vi har ju bara cirka tio minuter i bilen dit men jag har faktiskt aldrig varit där ändå. Så himla fint område och vandra omkring i, hade barnen varit på lite bättre humör och inte gnällt om allting så hade vi nog stannat längre. Nästa gång åker jag nog själv med Henrik, hundarna och Ebba som gillar historia lite mer än pojkarna gör =)
 
 
 
 

En dag vid havet.

Igår besökte vi havet som en eftermiddags aktivitet. Mina barn har varit vid havet enstaka gånger, trots att Göteborg och havet ligger så nära till hands så blir man bekväm och tar sig till sjön. Havet har alltid gett mig något speciellt lugn, och igår hade vi dessutom hela alltet för oss själva eftersom solen gömde sig bakom molnen mestadels av dagen. De plockades snäckor, fiskades krabbor och några av oss badade även. Bilderna får allting se så fridfullt ut, men livet med dessa tre är långt ifrån fridfullt. I bilen på vägen dit som ett exempel så fick vi svänga av och jag fick sätta mig i mitten där bak för att barnen inte kunde låta blir att bråka och slåss, jag förstår verkligen hur det är möjligt för dom att tjivas om precis allting? Ebba och Hugo är och har alltid varit som hund och katt, de bråkas om precis allting och hela tiden. Man blir alldeles matt inombords när man gång på gång försöker hålla sig sysselsatta och aktivera dom under semster men de ändå kan med och bråka sådär? Jag vet att det låter negativt nu, men jag vill gärna skriva om min vardag och inte bara måla över allt som hänt. Det ÄR tufft stundtals (flera gånger om dagen) och där emellan är det också ganska mysigt, jag antar det är det som kallas livet? (även om jag nästintill övertygad om att mina bråkar mer med varandra än genomsnittet)
 
Bilder från gårdagen vid Smithska Udden i Göteborg.
 
 
 
 

Skara sommarland.

Semester mode on!
I tisdags begav vi oss allesammans till Skara sommarland för en dag av bad och karusellåk. Något vidare badande blev det inte direkt, Hugo och Liam frös och blev blåa om läpparna på direkten. Jag Ebba och Henrik härdade oss ut i en timma och åkte några rutchkanor innan vi också frös halvt ihjäl. Fördelen med att vara där lite muliga dagar är ju att vi behövde knappt köa något för att åka attraktionerna så vi hann ju få valuta för pengarna om man bortser från badet. Jag och resten av familjen är nöjda och en alldeles lagom dagsutflykt blev det.
 
Nu ska jag plocka undan lite efter dagens utflykt och sedan blir det nog att krypa upp i soffan tidigt ikväll, ledighet när det är som allra bäst. (om man väljer att bortse från att barnen går varandra på nerverna och halvt slår ihjäl varandra)
 
 
 

En dag kvar.

En arbetspass kvar på söndag innan jag checkar ut för två veckors semester.

Sån himla lyxig känsla att vara ledig, jag misstänker dock att jag kommer bli rätt ordentligt rastlös också. Det är helt otroligt att jag redan varit färdig sjuksköterska i 2,5 månad, hur gick det till?

Jag hoppas verkligen att vädret kommer visa sig från en bra sida så vi kan ge oss ut på utflykter och på så sätt hålla oss sysselsatta. Imorgon väntar ett besök till Göteborg för att hälsa på Henriks syskon, sedan ska barnen på kalas några hus längre bort.

Dags att krypa ner i soffan, jag somnar snart ståendes.


Nedräkning mot semestern.

Nedräkningen mot min allra första riktiga semester har börjat! Denna veckan jobbar jag sex dagar, har alltså fyra slitsamma arbetsdagar kvar innan jag går på två veckors välförtjänt ledighet. Jag har ju alltid sommarjobbat eftersom jag pluggat heltid, enda gången jag varit ledig en sommar är när jag varit mammaledig med barnen. Blir speciellt med betald ledighet helt enkelt.  Vi har en dag på Skara sommarland inplanerad, även biljetter och åkpass till Liseberg. Sedan hoppas jag på små dagsutflykter runtomkring Alingsås, en dag blir det havet. Har någon ett smultrronställe i närheten av Alingsås-Göteborg som skulle passa för utflykt för oss med tre barn i åldrarna 4,5 och 8 år? Hojta till om ni har några tips på semesteraktiviteter.
 
Annars försöker vi ta vara på den lilla lediga tid jag har, med shoppingrundor i stan, promenader häromkring och annars hänger vi med grannarna i området. Vi har ju skolan alldeles i närheten och dit är perfekt och gå om hundarna och barnen behöver springa av sig innan läggdags.
 
Ebba och hundarna sprang av sig ordentligt härom kvällen.
Och tog sig en välförtjänt paus på fotbollsplanen.
Det sparkades sparkcykel intill dammen, en härlig sommarkväll.
 
 
 

Ebbas kväll.

Ledig helg, helt underbart! Hugo sover hos morfar inatt och jag Ebba och Henrik tog oss ut till en camping nu under kvällen och körde minigolf. Det blev en relativt jämn match mellan mig och Ebba medan Henrik tog hem guldet. Det är mysigt att göra något ensam med Ebba, den möjligheten får man sällan. Hon uttryckte flera gånger att detta minsann var den  bästa kvällen på länge. Klart hon gillade att få all uppmärksamhet från två håll för  en gångs skull.


Inatt hoppas jag på sammanhängande sömn, det är välbehövligt vill jag lova!En vardag mitt i veckan.

Torsdags kväll, jag laddar inför veckans sista kväll imorogn. Jag har arbetat konstant nu sedan i lördags och nästa vecka gör jag sex dagar, sedan blir det äntligen två veckors semester. Det är min första semester någonsin, visst har jag varit ledig sommartid men då har jag varit mammaledig. Tänk att det tog mig 31 år och ordna två semesterveckor, haha.
 
Igår tog vi oss upp till dammen här i närheten och barnen hade äntligen fått köpt sig en håv. Dammen kryllar av småfisk, ödlor och grodyngel och jag tycker nog det är lika roligt och vara där som barnen. Ebba fångade två men fick dåligt samvete och ville släppa ut dom direkt, och i samband med att hon släppte ut dom så sa hon att det kändes bra inombords.
Inatt hoppas jag på sömn, Hugo har vaknat fem-sex gånger inatt och skrikigt och inte velat sova. Det är ju en av hans problemområden som alltid varit, sömnen. Sedan han var liten så kan jag nästan räkna hans hela nätters sömn, och han blir sex år i november. Jag tänker att ett kedjetäcke kanske skulle kunna skapa ett lugn åt hans oroliga lilla kropp, men det krävs ju diagnoser och remisser för att vara rätt till hjälp dessvärre.
 
Bilder från vår lilla tur upp till dammen, och vår tokiga valp (som inte är så liten längre) verkar bli en hund som är glad i vatten.
 
 
 

En jobb-helg.

Godmorgon.
 
Jag har redan haft min "helg" och två dagars ledigt torsdag  och fredag så jag gör nu fyra dagar på sjukhuset och detta är min första helg som ensam ansvarig sjuksköterska på avdelningen. Jag trivs verkligen på jobbet, men det är ju alltid en speciell känsla att jobba helgerna eftersom helgkänslan är så inpräntad och det är då man "ska" vara ledig.
 
Vi hade en planerad trip till Danmark över dagen i fredag och hade sett fram emot en dag på äventyrsbadet. Vi åkte hemifrån tidigt och var i Göteborg och vid färjan redan vid sju, men kom vi med båten? Nej jag blev nekad att åka eftersom man tydligen inte kan resa med vanligt id utan måste ha pass eller något speciellt id. Så både jag och barnen blev ledsna eftersom vi inte fick åka med båten, så vi fick spendera dagen i Göteborg istället och göra det bästa av situationen. Nu måste jag alltså iväg och ordna pass för att kunna åka över till Fredrikshamn, där har vi min lediga dag  på onsdag planerad med andra ord.
 
Idag väntar kvällsjobb igen, innan dess blir det en vända ut i skogen och rasta hundar och barn. På promenaden sist såg vi att det börjat komma blåbär dessutom, perfekt!
 
 
 
 
 

Låt han vara den han är!

Igår var det dags för Hugo att gå till frisören, han har ju som många andra barn i den åldern Marcus och Martinus som stora idoler, därför blev frisyren i den stilen. Han var så nöjd när han var färdig och speglade sig och log åt sig själv, väl hemma sedan så sprang han och knackade på alla i grannskapet och visade hur fin han blivit. 

Igår efter cirka ett års tjatande så fick han även tasina efterlängtadehål i öronen. Han har varit väldigt bestämd med att han vill ha två hål och inte bara ett. Han valde ett par glittriga örhängen och var modig och vågade ta hålen. Och som han sken upp med ny frisyr och hål i öronen, han har speglat sig konstant och gick för o kolla in sin spegelbild direkt när han klivit upp ur sängen i morse. Därför värker det extra  mycket när han i eftermiddag kommer in från lekplatsen och säger att en pojke sagt till honom att det bara är tjejer som har två hål i öronen. Jag försökte att förklara för honom att pojkar kan ha precis vad dom vill och att han ska svara så nästa gång någon säger så till honom.
Denna uppdelning gör mig så ledsen, låt barn vara barn och ha det dom gillar!En tid sedan sist.

Och så har det återigen gått alldeles för lång tid mellan inläggen, jag som var fast besluten att börja blogga mer regelbundet igen. Jag erkänner att livet kom emellan, som ny sjuksköterska och numera heltidsjobb så är tiden knapp. Jag trivs superbra på avdelningen med alla människor men är rädd att missa något viktigt, och det är främst de administra grejerna som jag är osäker på. Det finns så många olika program och så många olika steg som ska komma ihåg och göras. Det viktigaste är självfallet att patienterna mår bra, och att jag som sjuksköterska ser och möter dom.
 
Midsommar blev en regnig historia, men det är ju tyvärr något som man får räkna med. Barnen var galet söta och Ebba var återigen galet gnällig och sur. Dagen efter fick jag en liten hint av varför hennes humör pendlat ännu mer det senaste. Hon vaknade upp med ett stort rött märke på magen och min första tanke var - Borrelia. Det hade ju förklarat hennes illamående, yrsel och huvudvärk sedan en vecka tillbaka. En tur till jouren där läkaren konstaterade samma sak som jag och nu äter hon antibiotika. Det är lurigt det där, för jag visste ju inte ens om att hon haft en fästing och borrelia i sig är ju långdraget trots behandling.
Så nu tillfrisknar vi och varvar jobb och någon enstaka ledig dag - och ledig helg för mig.