Som i en bubbla.

Jag sitter typ som ett vakum här hemma, inatt arbetade jag nämligen min första nattpass. Under söndagen kunde jag självklart inte sova ett endaste dugg och det blev riktigt tufft att vara vaken mellan 02:30-05:00, men jag klarade natten och orkar jag göra det igen ibland så innebär det ju faktiskt en hel del extra pengar som är minst sagt behövliga. Är man bara ett härligt gäng nattetid så går ju faktiskt timmarna framåt, och arbete finns det då alltid att göra på en medicinavdelning med multisjuka patienter. Jag sov i tre och en halv timma hemma sedan, så jag ska verkligen njuta av att krypa ner i sängen senare ikväll.
 
Annars har vintern verkligen hittat till Alingsås, termometern visade på -15 grader i morses och snön ligger fint. Det blir så himla ljust ute, man märker dels att det går mot ljusare tider men också att snön gör mycket nytta. Ser fram emot att se mina första vårtecken, än så länge får jag nöja mig med snödroppar och kyla. Inte så dumt dagar då solen tittar fram det heller.
 
 

Dags att kicka igång arbetshelgen!

Nu har jag haft tre lediga dagar mitt i veckan, det är väldigt lyxigt eftersom det innebär ett par timmars egentid medan barnen är i skolan. Det är jag inte bortskämd med och det känns skönt att dricka kaffe i tystnad och lyssna på musik som jag gillar och inte bara Marcus och Martinus, haha. Lediga vardagar innebär dock mycket möten och sådant, så idag har vi tryckt in ett tandläkarbesök för min del innan jag cyklar iväg för att att starta helgens jobb med ett kvällspass.
 
1/1 började klyschigt nog försöka få ordning på vikten igen. Jag har börjat räkna kaloirer, något jag faktiskt aldrig gjort tidigare. Tyvärr gick jag upp ganska många kilon under tiden då jag studerade och även hade kaos i mitt privatliv, detta resulterar självklart i extremt dålig självkänsla. Nu har jag räknat kalorier i en månads tid och tappat cirka fem kilo. Det enda jag har ändrat är egentligen matintaget, och att jag satsar på att gå mina tiotusen steg per dag. Jag hoppas våren kan innebära att jag också kan komma igång med träning längre fram också. En sak i taget och att göra en omställning kräver faktiskt ganska mycket psykisk styrka, därför vill jag inte påbörja med för mycket förändringar i taget.
 
Lunchen innan kvällsjobbet ser jag därför fram emot lite extra.