Babymassage

Ny forskning visar:
Babymassage stimulerar spädbarns utveckling

Nya forskningsresultat visar att babymassage inte bara är skönt och mysigt för din bebis, det främjar även barnets utveckling vad gäller viktuppgång. Massagen frigör ett hormon hos bebisen vilket bland annat stimulerar för tidigt födda barn att snabbare öka i vikt. Barn som masseras får också ett förbättrat sovmönster och är mer tillfreds.


Anledningen till massagens positiva effekter på bebisen stavas oxytocin. Det är ett hormon som frigörs hos bebisen vid rytmisk och behaglig beröring så som massage. Det resulterar i flertalet positiva effekter samt ökar det allmänna välbefinnandet och ger en känsla av njutning och välbehag. Oxytocin bildas i den del av hjärnan som bland annat kontrollerar sömn, ämnesomsättning och blodtryck. Det visar nya forskningsresultat från Johnson&Johnson, marknadsledare inom babyhudvård.

Massage gör inte bara barnet rofyllt och harmoniskt för stunden utan regelbunden massage medför även mer långvariga resultat. Några exempel på positiva effekter som varar över längre tid är bland annat: ökat allmänt välbefinnande, snabbare viktökning, förbättrat sovmönster, minskad stress samt en ökad förmåga att vara aktiv och alert under de vakna stunderna.

För att beröringen ska ha positiv verkan räcker det inte bara med vanlig fysisk kontakt, sådan som uppstår exempelvis genom påklädning och matning. Det måste vara just smekande, lugna och rytmiska rörelser för att oxytocinet ska frigöras hos babyn. Babyolja underlättar vid den typen av rörelser och återfuktar samtidigt barnets hud.


Jag rekomenderar de starkt till alla andra mammor.
Jag har masserat Ebba varje kväll sen hon va ca två månader, före hon får på sig pyamas om kvällen.
De tar inte många minuter o de gör så mkt för dom små.
Någon mer som e intresserad av detta?
Har massagehäften hemma.


Kommentarer
Sandra

Vilken snygg design du har :)

2009-07-10 09:36:34
URL: http://lillsazza.blogg.se/
Mela

önskar att Ayla kunna gilla massage, vi har prövat många gånger nu men hon gillar det inte alls..



Ja vi får försöka styra upp något!

Just nu är vi ju i Bollnäs men åker hem på söndag och förhoppningsvis så är arbetsförmedlingen snäll och inte skickar iväg mig på någon tråkig kurs utan låter mig söka jobb hemma i lugn och ro.

Min föräldraledighet är ju slut nu redan på tisdag =(

2009-07-10 18:18:18
URL: http://www.mikaelajensen.blogspot.com


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0