En tung dag.

 
Barnen sover nu gott i sina sängar efter den obligatoriska kvällsläsningen, Alfons har verkligen blivit Hugos nya favorit och det känns faktiskt lite extra skoj att läsa just denna bok eftersom det står att Johan fick den år -91.
 
Annars har det varit en tung dag i skolan eftersom vi hade temadag om nazismen. Vi såg filmen "En pojke i randig pyamas" och jag tycker det är något alla borde se, tänk att detta fruktansvärda har hänt på riktigt och händer ÄN runt om i världen?! Helt otroligt vad människan kan vara grym.
Efter filmen så kom en överlevande från förintelsen och berättade med egna ord det helvete han gått igenom. "En bit levande histora" som han själv beskrev sig som och det var otroligt nyttigt att höra.
Många gånger var man nära till tårar under de han berättade, helt otroligt.
Låt oss aldrig glömma den tiden och låt oss förhindra att det händer igen.
 
 

Kommentarer
Helena L

Vad heter han han som berättade? Emerick möjligen eller? Har oxå lyssnat på sådana föreläsningar, det är oerhört givande och man blir en aning mera ödmjuk när det gäller synen på t ex invandring, människors lika värde osv... det kan va jobbigt att gå i skolan å plugga men det ger oxå mycket, särskilt sådana tillfällen :)) OCH jag håller helt med... låt oss aldrig glömma!

Svar: Mannen som föreläste var 86 år gammal och hette Leon Rytz.
Emmelie

2014-01-23 19:52:20


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0