Middagstips tack!

Tisdagskväll och jag har fastnat här framför datorn och orkar i vanlig ordning inte röra ett finger. Det är som om luften går ur mig helt och hållet när barnen har somnat, kanske inte så konstigt egentligen eftersom man oftast vart igång sedan halvsex på morgonen. Ibland önskar jag dock att jag kunde vara lite mer effektiv kvällstid, hinna plocka och städa lite så man slipper göra det när barnen är vakna, men jag tror kroppen behöver denna tid för återhämtning för att orka i det långa loppet.
 
Våffeldagen idag då, och efter att mamma ringt och bjudit in sig själv så fick vi allt våfflor här hemma också. Ebba och Hugo åt som bara den och jag är förvånad över hur mycket som ryms i de där små magarna, de som i vanliga fall är ganska små i maten. Härligt att de äter upp sig ibland, förstår verkligen inte hur de orkar hålla igång på den lilla mat de får i sig.
Min matlagning är kanske inte top notch heller iofs och just nu finns inspirationen till matlagning inte alls. Så hade blivit jätteglad om ni delade med er av era favoritrecept, ett stort plus är det om de är lättlagade, går snabbt och innehåller relativt få ingridienser - så ös på med tips!
 
 

Kommentarer
Sabina - mamma till Meya-10 & Charlie-13

En stor favorit hus oss bland både stora och små är spaghetti och morotssås!

Du behöver:
1stor gullök
3stora eller 5 mindre morötter
4 färska tomater eller en burk krossade tomater
3dl matlagningsgrädde
Svartpeppar, paprikapulver, salt, oregano

Riv morötter och stek dessa lätt tillsammans med gullöken. Krydda efter behag. Häll på matlagningsgrädde och i med krossade tomater om du valde det. Låt puttra några minuter. Valde du färska tomater så i med dom bara någon minut innan servering! Servera med valfri pasta!

Svar: Denna har jag gjort förut men glömt av, tack för tipset :)
Emmelie

2014-03-25 21:00:45
URL: http://sabinavictoria.blogg.se
Sofie

Torskbiffar: ett paket torsk, 1 ägg, lite Malzena eller potatismjöl, lite dill, ev citronsaft, typ 1-2 msk grädde. Mixa allt, forma till biffar, stek och klart! Ja så kan men ju krydda med vad man vill!
Sesamnuggets, finns i frysdisken. Stek och blanda till en sås på créme fraich och chilisås att ha till!
Ta en ungsform, i med spenat (vi kör på fryst som vi låtit Tina) och ta så mycket eller lite du vill. På med laxfilere. Blandad till en påse med hollandaisesås efter vad som står på påsen. Häll sedan över sås över laxen och in i ugnen i typ 20-25!
Hoppas något av det lät gott!

Svar: Åh tack att du tog dig tid att skriva ner recept, jag har verkligen NOLL inspo till matlagning nu och hade lätt kunnat ta en tablett om de fanns en som tillfredställde alla behov istället för att äta. Ska absolut testa dina grejer, verkar lättlagat med och det är viktigt i vardagen =)
Emmelie

2014-03-26 20:33:10
URL: http://sofieslycka.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0