31

Vecka 31
Kroppen:
Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.



På tal om annat så tror jag seriöst alltid man ska lita på sin magkänsla, eller vet inte om de va de de va eller ngt annat.
Sa ju jag va nervös o visste ngt skulle hända, o de gjorde de, en dag efter jag hade haft dom känslorna.. Obehagligt som fan.
Nej nu ska jag iväg o få mina stygn borttagna, usch va nervös jag är.

Kommentarer
Sanna

Vad hände?

2008-09-30 09:48:25
URL: http://sjoquist.blogg.se/
Sanna

Vaa? Vad gjorde han med den andra hunden då? Å var är han nu? Men gud, fattar inte han att det kommer sluta med att hans hund blir avlivad om han gör så, fattar inte varför han har kvar honom heller, när han ändå inte ens bor här längre. Det är ju synd om hunden ju.

2008-09-30 10:26:54
URL: http://sjoquist.blogg.se/
Sanna

Men hur kommer det sig att du skulle passa han från början? Fattar verkligen inte varför dom har kvar honom, han har inget liv ändå och får knappt gå ut ju, stackars hund. Han borde bli avlivad, eller komma till någon som kan ändra hans inlärning. Vad sa farough om det då?

2008-09-30 11:18:59
URL: http://sjoquist.blogg.se/
Sanna

Jaha, sa han inget om det då? Vad som hänt liksom. Fy fan, tänk om han bara uppfostrat honom från början, det är ju en fin hund liksom.

2008-09-30 14:51:20
URL: http://sjoquist.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0