Gravidmagen och sjukling.

Godmorgon lördag.
 
Bloggen blir lidande i sjukstugan och kameran har knappt används något alls de senaste, har jag möjlighet så tar vi en gravidfotografering en snabbis under förrmiddagen idag med min syssling som går in i vecka 40 imorgon. Tänka att hon snart har sitt lilla mirakel hos sig, ska bli fantastiskt att se vilken människa som gömmer sig där inne efter att ha fotograferat hennes mage från och till från vecka 23.
 
 
I torsdagskväll fick vi tid på jouren med Ebba, hennes feber ville inte sänkas trots febernedsättande och hon hade fruktansvärt ont i hela kroppen. Sänkan visade sig vara hög och förmodligen hade hon någon bakterie som gav halsfluss liknande symtom utan att visa positivt på halsprover. Nu behandlas hon med pencillin och jag hoppas det börjar vända idag för henne. Än så länge feberfri trots att klockan bara är strax efter sju så är det ett framsteg i sig.
 
 

Sjukstugan fortsätter.

Godmorgon.
En sån sjukstuga det har blivit här hemma med Ebba, 40 graders feber och värk i hela kroppen. Man känner sig ganska maktlös som mamma när man ser de små må så dåligt. Hennes sjukdom i kombination med Hugos energi och min gruppuppgift är inte de bästa. Ebba är trött och lättretad, Hugo är understimulerad och tar varje chans till att retas lite extra och mitt i allt står jag och bara ser hur timmarna tickar sakta framåt när jag vet att jag måste plugga.
 
 
Hur underhåller vi oss på bästa vis med den kombinationen här hemma?
Rita, pärla osv gillar ju Ebba men Hugo har inte tålamodet till de. Låt dagen gå fort och låt Ebba bli frisk inför sin pappahelg så hon kan hitta på några roligheter när de är iväg.
 
 

En tidig start på vabbruari.

Värsta vabb-månaden närmar sig och vi avslutade gårdagen med sjukdom här hemma. Det första Ebba sa när mamma kom och lämnade henne var "Mamma jag har feber" och mycket riktigt så hade hon lite feber och det kände hon av ganska tydligt själv i kroppen. Hugo hade ont i magen och jag var livrädd det var någon magsjuka på gång men de försvann lika fort som de kom. Så en sjukling och en frisk treåring finns här hemma. Barnen får vara hos sin pappa ett par timmar under dagen idag och jag får sätta igång och plugga på gruppuppgiften så gott jag kan hemifrån. 
Laddar dagen med mängder med kaffe och ordentlig frukost eftersom min kära son vaknade 04:45 och ansåg han hade sovit jättelänge ;) Denna unge alltså!
 
Hörrni, det ekar tomt bland kommentarerna numera , skärpning <3
 
 
 

Förändringar och sexårstrotts.

Tisdag och det känns nästan redan som om hela veckan susat förbi, igår var en lång dag och jag gick hemifrån vid 07:15 och var inte hemma igen förens 18:15. Jag är så tacksam för de personer som finns i min närhet som hjälper mig med barnen, gång på gång räddas min vardag för att min mamma, mormor och mina vänner ställer upp. Hade de inte varit för dom så hade jag aldrig haft någon möjlighet att studera till sjuksköterska, önska så jag hade haft möjligheten att studera mer hemifrån, men förhoppningsvis kommer möjligheter till egenstudier längre fram i utbildningen.
 
Min kära sexåring här hemma har numera ett humör som Lotta på Bråkmakargatan. Det skriks rätt ut, hon går iväg när hon blir tillsagd och har starka viljor och vad som är rättvist och vad som är orättvist. Denna lilla människa alltså, jag ser mig själv otroligt mycket i henne och även om det är en tuff period med sexårstrotts så vet man ju att denna fas existerar och snart kommer den nog snart vara över. Omställningen blir stor för henne, att gå ifrån att ha varit en familj till att bli en annan typ av familj där bara mamma bor hemma och sedan mitt i den förändringen börja skolan och få lämna tryggheten i dagis och alla vänner. Stora förändingar som hon ändå klarat fint, vad är väl lite sexårstrotts egentligen...
 
 
 

En ny vecka.

Godmorgon måndag och ny vecka!
Startar veckan med seminarium och känner mig inte direkt förberedd på att tycka och tänka om de jag läst om. Man brukar komma igång när man väl är på plats och kunna få ut sig några meningar som är relevanta för den litteratur man plöjt. Båda måndag och tisdag innebär långa dagar och jag kommer inte vara hemma förens närmare 18, resterande del av veckan är det gruppuppgifter och vi får se hur gruppen väljer att lägga upp arbetstiderna. De allra bästa för mig är att plugga hemifrån, med kontakt med de övriga genom datorn för då blir det oftast mest gjort.
 
r
 
Helgen gick fort och var mysig.
Ebba spenderade egentid hemma hos min kompis och åkte sedan till mormor för att sova över där. Hon har knappt sovit borta alls sedan innan Hugo föddes men denna gången hade hon bestämt sig och hade inga problem att somna. Jag och Hugo var hos H och spenderade tid med han och hans son, jättemysigt och smått kaotiskt imellanåt med två barn på 2 och 3 år på liten yta.
Måste säga att jag längtar lite efter min barnfria helg, då ska batterierna laddas och tiden förhoppningsvis spenderas med den bästa.
 
Ha en fin start på veckan kära ni!

Lördag.

Lördagsmorgon och Hugo slog upp sina ögon vid sex och sa att han minsann hade sovit jättelänge. Jag vet inte om jag håller med honom riktigt, att få sova till sju med barnen vore värsta drömmen kan jag lova.
Får ha en mysmorgon tillsammans här med innan jag och Hugo sätter oss på tåget och åker och övernattar på annan ort och Ebba får tillbringa dagen med en kompis och avsluta den hos mormor. Tror de kan vara bra för båda två att säras på ibland och få göra roligheter på egenhand. Humöret på de båda blir så mycket bättre när man delar på dom och man minns hur enkelt det var att endast ha ett barn - värsta semestern ;)
 
 
Ebbas ord igår när detta kortet togs "VA är vi SYSKON?!"
Hon vet ju mycket väl att de är syskon, så vet inte i vilken värld hon befann sig just då. Haha men chocken just i de ögonblicket var ganska kul att bevittna - älskade små <3
 

All fokus på dom.

 
En mysig fredag börjar gå emot sitt slut. Jag har hunnit med allt jag ska göra och har ägnat kvalitétid med a barnen. Jag ska vara ärlig och säga att jag oftta bara stressar igenom eftermiddagarna och alltid är ett steg före i tanken. Jag måste bli bättre på att varva ner och lägga all fokus på dom. Så idag när vi kom hem från dagis/fritifs så sprang de direkt och valde en lång bok och tillsammans kröp vi ner under filten i vår nya myshörna under trappen och läste. Jag är ingen pysselmamma men vi plockade fram lite tidningar och satt och klippte och klistrade en stund innan middagen och det märktes hur mycket de båda uppskattade att få all fokus sådär <3
 
Nu väntar ett litet hemmaspa, lite fredagsmys och sedan solsidan på datorn resten av kvällen.
Ha en fin fredag.

Fredagsmorgon.

Godmorgon fredag.
Äntligen är veckans favoritdag här och jag ser fram emot att snart ta välfrötjänt helg.
Jag avslutade torsdagen med att få svar på en av tentorna jag skrev förra veckan - godkänd på anatomin! Egentligen var jag väl helt säker på det men det är ändå skönt att ha det skrivet svart på vitt. Nu får ni hålla tummarna hårt för att de resterande två svaren är positiva också!
 
Igår fick jag ett infall att dra till gymmet, de stället har jag inte besökt sedan innan jag började studera. Var riktigt skönt att vara där och egentligen tycker jag ju det är ganska kul att gå dit, problemet är väl bara att hitta tiden till att åka dit. Tänkte starta morgonen på samma vis idag, efter jag lämnat barnen så drar jag iväg och kör en stund tillsammans med en vän och sedan hem och fortsätta plöja igenom litteraturen jag måste ha läst. Hoppas och tror det kommer bli en bra fredag helt enkelt.
Ikväll väntas fredagsmys med barnen och imorgon får jag nog äntligen träffa han jag saknat som en tok sedan förra helgen<3
 
 

Två dagar hemifrån.

Godmorgon torsdag.
Jag har nästan lite helgkänsla eftersom jag igår gjorde sista dagen i Skövde för denna veckan, att plugga hemifrån är rena lyxen för en pendlare som mig. Att plugget dessutom bara består av att plöja litteratur gör det hela ännu lyxigare, det kan man ju göra hemifrån sängen och ta små välfötjänta ptiauser under dagen.
Barnen ska till skola och dagis och förhoppningsvis så innebär veckoslutet två korta dagar för dom eftersom jag är på hemmaplan, så nu hoppas vi dagarna till helgen går fort och att helgen bjuder på det jag hoppas på.
 
Sitter här i pyamas och myser med Hugo i soffan medan storasyster fortfarande sover. Blir nästan som en liten sovmorgon mitt i veckan när man inte behöver vara på skolan förens åtta, så jag låter hene sova in i det längsta.
Nästan varje morgon så vaknar jag av att Hugo klappar mig på kinden och säger "Du är min vän mamma" , han är en riktig kramgo unge som gärna visar sin kärlek i form av ord och kramar. Får passa på orch njuta så länge de varar <3
 
 
 

Jag måste arbeta med mig själv.

Godmorgon.
Ännu en tidig morgon med barn som som ska lämnas vid sju och en mamma som ska sitta bänkad framför föreläsningar hela dagen. Vi har börjat med folkhälsovetenskap nu och kursen verkar faktiskt väldigt spännande och vår första föreläsning idag handlar om beteendeförändring, synd jag missar 45 minuter av den pga att dagis ej öppnar i tid för att jag ska hinna.
 
Jag måste börja jobba med mig själv också, jag tenderar att alltid oroa mig själv för saker som kan komma och hända och det är inte nyttigt att tänka så. Det förstör så mycket och tar hemskt mycket energi att oroa sig och analysera saker som kanske inte ens kommer att inträffa. Jag vet att det har med mitt förflutna och göra, det är ett försvar för mig att föreställa mig det värsta men jag kan inte hålla på så längre.
Så hur kan man med tankekraft arbeta med sig själv och förändra ett sånt inlärt beteende som man övat upp under mer än tio år och blivit väldigt bra på?
Jag vet verkligen inte hur, men det måste bli ändrig så jag kan börja njuta av livets fina på ett annat sätt än tidigare.
 
 

Jag är inte den som ger upp.

Godmorgon tisdag.
Att klockan ringer runt fem-snåret kommer jag nog aldrig riktigt vänja mig vid, jag klunkar kaffe varje gång ihopp om att vakna till liv lite men det går sisådär.
Termin två börjar med två rätt hektiska dagar fyllda med föreläsningar och jag kommer nog vara ganska fullproppad i huvudet efter imorgon, ser nästan redan fram emot helgen lite.
 
Igår efter jag gjort färdigt min uppgift så tog jag en såndär fixardag hemma, fick rensat ur lite ur Hugos gaderob, rensat avloppet, fixa upp lite grejer på väggarna samt avsltigningsvis tvätta sex maskiner tvätt, så jag borde klara mig utan att ha överdrivet många måsten under de närmaste dagarna. Planering är A och O som ensamstående, för att allt ska gå ihop så måste man vara ett riktigt kontrollfreak nästan. Ser fram emot framtiden då man kanske kan vara två om allt igen, att vara själv med att få ihop vardagen kan vara jäkligt tufft men har jag klarat mig sedan i sommras så borde de bara bli lättare med tiden. Stundtals känns det som om nu ger jag upp, jag orkar inte vrida ut och in på mig själv för att få allt att fungera, men när dom tankarna kommer så försöker jag titta hur långt jag kommit och börja kämpa igen - Jag ä inte den som ger upp.
 
 

Uppskattad myshörna.

 
Vi har blivit med myshörna under trappen och den är väldigt uppskattad redan.
De utrymmet var tdigare bara data-hörna men sedan jag blev ensam så har jag liksom bara förvarat skit där under. Så efter att blivit tjatad lite på så lyckades jag slänga en hel del och när jag kom hem efter dagishämtningen i fredags så hade han ordnat det såhär fint. Jag är nöjd och barnen likaså. Jag kan behöva någon som styr upp mig lite grann, utåt sätt kan jag vara ganska nogrann och se ut att ha ordning och reda men så fort man öppnar ett skåp eller liknande så ramlar kaoset fram. Haha nästan så jag fungerar som person också, oftast ganska lugn utåt sätt men inombords kan de många gånger vara kaos bland känslorna.
Min personlighet kan jag ju bara jobba med själv men hemmet är jag otroligt tacksam att jag får hjälp att styra upp lite i taget :)
 

Att öppna sitt hjärta.

Och så var söndagskvällen här och det var återigen bara jag och barnen hemma i lägenheten igen.
Jag har haft turen att få vara med en betydelsefull människa sedan i torsdags och det känns alltid lite extra tomt när man skiljs åt igen, men jag antar det är nyttigt att längta också. Jag är tacksam jag träffat denna kille, han får mig och skratta och gör att jag mår otroligt bra. Samtidigt är det läskigt att öppna sig så för någon när man tidigare blivit så otroligt sårad. Allt man egentligen kan göra är att vara sig själv och hoppas det räcker , man kan ju inte låta nya människor sona för det man gått igenom tidigare.
 
Ett av två barn sover, jag ska snart stoppa om Ebba och sedan blir det plugg resten av kvällen. Två uppgifter ska skrivas och vara klara tills imorgon och sedan kan jag klappa mig själv på axeln och säga grattis Emmelie du är klar med 1/6 av utbildningen och på tisdag börjar jag termin 2 på sjuksköterskeprogrammet!
 
 

En längtan till vår och sommar.

Godmorgon lördag.
 
Återigen en natt då barn vaknat, Hugo legat och skruvat på sig och jag har sovit fruktansvärt dåligt. Men barnen sover hos sin pappa idag och det betyder att jag får chansen att ta igen förlorad sömn under kommande natt.
Får se om vi hittar på något lite extra när man väl är barnledig, jag är sugen på att gå på bio eller göra något annat sådant som man aldrig annars kan göra tillsammans.
 
Nu längtar jag något enormt efter våren/sommaren för vintern hittills kanske har bjudit på max en vecka med snö och annars har det regnat och blåsit konstant. Jag känner mig trött pga mörkret och trött för att jag får alldeles för lite utevistelse. Tänk sedan om ett par månader, när conversen och skinnjackan åker fram och man slipper palta på barnen lager på lager. Tänk när man ser första tussilagon i vägkanten och tänk när man kan sitta i lä och känna solen värma kinderna för första gången.
Nu längtar jag och minns lite förra årets höjdpunkter!
 
 
 
 
 

1/6 gjord.


På sju dagar har vi kämpat och skrivit tre tentor och känslan efter dagens sista  tenta var ungefär såhär. I helgen ska två uppgifter skrivas och sedan kan jag checka av att ha läst 1/6 av sjuksköterskeprogrammet . Kvällen spenderas med två underbara barn och mitt trevliga andra sällskap som får hjärtat klappa lite extra, en bra fredag helt enkelt <3

Ikeabesök.

Nu börjar tentastressen ta kål på mig, senaste veckan har varit extrem med  massa mental stress. Denna tentan är dessutom en spärr och klarar jag inte den under termin 1 eller 2 så får jag ej komma vidare till t3. Jag får hålla tummarna stenhårt att tentan ser likadan ut som tidigare och att jag lär mig memorera svaren som kan vara rätt bara, att lära mig hela fysiologin utantill har vart omöjligt med två andra tentor innan denna.
 
Idag väntar plugg ett par timmar och sedan bär det av mot Ikea, Jag är inte där ofta och därför är det alltid lika roligt när det väl blir av. Det som ska köpas är halllampa, ljus, tandborstmugg och en ny matta där allt hundhår inte syns så tydligt. Dammsugaren används flitigt här varje dag och jag hade varit himla tacksam om jag iaf hade en matta där håren kunde döljas något. Älskar vårt lilla zoo här hemma med både katter och hundar, men det kryper i mig när jag ser hur smutsigt de blir på golvet inom två minuter med både barn och djur.
 
Dags att kicka igång dagen ordentligt efter första koppen kaffe, önskar er en fin dag allesammans!
 
 

Mitt i veckan.

Godmorgon onsdag och mitt i veckam.
Barnen ligger på varandra i soffan och myser och jag blir alldeles varm i hjärtat när jag ser dom så tillsammans. Som jag nämnt förut så är det mycket bråk mellan dessa syskon och det värmer lite extra när Hugo vaknat och Ebba ber honom krypa upp i soffan och lägga sig på hans arm. Jag hoppas att de blir nära varandra i framtiden och inte som jag och min äldsta lillaysster som egentligen aldrig kommit överens.
 
Tänk att när Ebba var i samma ålder som Hugo är nu så var hon redan storasyster. Hon var den stora medan Hugo är min lilla. Treårstrots och nyföding är ungefär lika lockande som att ha en med treårstrotts och sexårstrotts samtidigt, inte så väl planerat ;)
 
Nu ska sängarna bäddas här hemma, något jag alltid måste göra innan jag går hemifrån. Sedan ska barnen kläs och frukost ska i magen innan vi börjar vandra mot skola/dagis.
Önskar er alla en fin onsdag <3
 

Självförtroende vs självkänsla.

Då taggar vi återigen om och pluggar inför tenta 3 av 3, ja under perioden mellan 9-16 januari så ska vi alltså ha haft tre tentor. Gårdagens tenta gick utan problem och jag skulle bli väldigt förvånad om jag inte klarade den, värre är det med fredagens eftersom jag hela tiden haft inställningen att denna kommer jag inte klara.
 
Jag skulle se mig själv som en tjej med ganska gott självförtroende, men när det kommer till min självkänsla är den verkligen på bott. Många gånger kan mina hjänspöken skapa problem som egentligen inte existerar och jag blir så galet trött på mig själv när man drar igång och överanalyserar något sm bara borde läggas åt sidan. De senaste två kvällarna har jag dragit igång och tänkt lagom till att barnen somnat och sen har tusentals tankar snurrat fram och tillbaka under ett par timmar, och sedan morgonen därpå så drar det igång igen.
Någon som kanske sitter på något bra tips på hur man kan jobba med sig själv för att få bättre självkänsla?
Det vore ju riktigt dumt att skapa sig massa problem som egentligen inte finns genom att övertänka, men tyvärr är det nog så det är för mig.
 
 

Måndag med tisdagskänsla.

Måndagsmorgon, en ny vecka väntar och jag brukar inte vara den som lider av måndagsångest. Nej måndagar för mig innebär nästan lite nystart och den där jobbiga måndagskänslan som folk brukar ha brukar komma först under tisdagar för mig. Denna veckan ser dock lite anorlunda ut eftersom det återigen står tenta på schemat idag, 173 fantastiska termer på latin som ska kunnas prickas ut på vår kropp. Det är ju egentligen bara glosor att nöta in men latinska termer är oftast långa, med konstiga stavelser och man kan inte alltid associera till någonting när man tänker på ordet och då blir det genast mycket svårare att komma ihåg.
 
 
Statusen på barnen kommer vara såhär efter första riktiga och långa veckan efter ledigheten, de kommer säkert vara riktigt trötta efter dagarna. Jag är så tacksam att jag har min mamma som många gånger hjälper mig och hämta så dagarna ej blir så fasligt långa för dom. Eftersom jag pendlar tio mil till skolan så spelar det ingen roll hur jag än vrider och vänder på det för det blir långa dagar för mig trots allt. För mig är det ren lyx att vissa dagar kunna studera i Alingsås, slippa åka en timma, slippa förseningar och matcning av tåg och bara GÅ och hämta barnen när jag är klar. Får försöka njuta denna vecka eftersom tentastudier inför sista tentan på fredag står på schemat efter idag. Håll tummarna för mig idag, det kan behövas!
 

Kärlek.


Att dessa två fantastiska människor är mina är ju en ganska häftigt tanke. Att jag uppfostrat dom till två fina individer med starka viljor och två som vet vad som är rätt och fel och är tacksamma för de lilla. Många gånger är det fruktansvärt tufft , speciellt nu i åldrarna 3 och 6 år men jag hoppas att de jag gör för dom ska räcka. Många gånger undrar man, gör man rätt? Hur i helsike ska man klara allting? Det är egentligen först nu ett halvår efter separationen som den stora reaktionen kommer, frågor, tårar och ilska och allt jag kan göra är att svara så gott jag kan. Däriimot kan jag inte trolla bort deras smärta och det gör ont att veta vad de behöver gå igenom. Jag älskar dom till månen och tillbaka och kan bara hålla tummarna att de räcker <3


"Jag har sovit jättelänge"

Godmorgon lördag.
 
En liten pojke som vid 05:50 slog upp sina ögon och påtalade ett flertal gånger att han minsann hade sovit jättelänge och skulle gå upp och äta frukost nu. De där med sovmorgon på helgerna kommer aldrig existera i vår familj, möjligtvis när de blir tonåringar ;)
Klockan börjar närma sig sju här hemma nu och jag ska snart börja förbereda frukosten efersom lilleman tycks avlida av hunger trots att han redan ätit två mackor - de obligatoriska flingorna på morgonen är viktiga!
 
Jag har förhoppningen att barnen kan leka lite stillsamt på sina rum så jag kan göra ett snabbstäd här hemma, plocka undan lite, packa deras väska och dammsuga innan min vän och hennes två pojkar kommer på morgonkaffe runt niotiden.
Jag förstår verkligen inte hur syskon kan komma överens längre stunder och leka tillsammans eller självständigt? Hos mig händer de ett par gånger i veckan att de tillsammans kan leka ett par minuter på sina rum. De där med att leka med leksaker, ha fantasin att sitta ner är något mina barn inte är så bra på. Nej de har för mycket spring i benen , ibland kan mamman tycka de vore önskvärt att de höll sams och lekte med varandra.. Men men, kanske i framtiden ;)
 
 
 

En tidig fredagskväll.

Fredagskväll och båda barnen har nyligen somnat och jag har tagit med mig datorn in i sovrummet och tänkte slå på någon serie för att somna sådär jättetidigt kvällen till ära.
Första tentan av tre är skriven och man blir alltid extra trött efteråt, som om spänningarna går ut en lite och att ha tagit bussen hemifrån innan sex på morognen gör självklart sitt också. Jag har varit så trött att jag somnade redan på tåget mot skolan i morses och sedan tog jag mig en powenap när jag kom hem igen. Får ta en tidig kväll idag och ladda batterierna inför morgondagen då jag lämnar Alingsås  igen och tankar energi av en männsika som börjat betyda mycket för mig. Att våga öppna sitt hjärta på nytt är läskigt men underbart på samma gång och allt man kan göra är att åka med på färden och hoppas på det bästa.
 
 
Sängen var det nu, och serier innan läggdags och imorgon får jag njuta av barnen ett par timmar innan dom drar till sin pappa över natten. Ha en underbar fredagskväll <3
 

Tenta stressen.

Dagen innan första tentan är här och jag är allt annat än taggad.
Kanske beror de på att jag sovit som en kratta och bara fått tre timmars sammanhängande sömn? Kan säga att kaffe och koffeintabletter är mina närmaste vänner i tentatider och det är dom som får mig hålla igång överhuvudtaget. Det ska bli så skönt när detta är över, när tentorna är skrivna och allt man kan göra är att hålla tummarna och vänta på resultatet.
 
 
 När tentorna är över ska jag försöka ta en dag med bara en dag då all fokus går oavkortat till dom. Jag är ständigt på gång i huvudet, alltid steget före och ett tännkbart nyårslöfte för mig borde vara att varva ner, vara mer i stunden och inte stressa hela tiden. Lättare sagt än gjort för en som alltid har tusen bollar i luften, men får försöka helt enkelt.
 
Önskar er en godmorgon och en fin torsdag.
 

17-19.

 
Kvällen börjar närma sig och familjens alla medlemmar är trötta och jag likaså. Tiden mellan 17-19 är alltid extra kämpig eftersom båda barnen är trötta och timmarna till läggdags känns långa. Under sommaren kan man ju enkelt spendera de jobbigaste av dygnets timmar utomhus, men när det mörknar redan innan fyra så känns det som om man blir mer låst inomhus. Tack gode gud för att det sakta men säkert blir ljusare för varje dag som går.
 
Baren ska badas, Frost ska sättas på tvn och jag ska hoppa in i en dusch medan dom sitter helt fängslade framför favoritfilmen.
 
 
 

Röda dagar och studiedagar.

Godmorgon.
 
Då kör vi återigen en röd dag, inte passande med röda dagar och studiedagar på skola och dagis såhär innan tentor vill jag lova. Tycker nästan det ska bli lite skönt med vardag igen och och få lite mer ordning på tillvaron. Jag har snart redan läst en termin av skolan, snart kommer nya studenter och vi är inte längre de nyaste. Tiden har gått otroligt fort och jag hoppas att det fortsätter så samt att de blir lite mer egenstudier så man slipper pendla tio mil enkel resa varje dag i veckan.
 
Dagen består av studier under eftermidagen, så under morgonen så tänkte vi passa på och gå upp på kaffe hos en kompis, det var alldeles för länge sedan vi sågs och till sommaren flyttar hon från Alingsås och jag kommer sakna henne något otroligt. Gör ont i hjärtat när man vet att en granne/vän som bott så nära helt plötsligt kommer befinna sig timmars bilresa här ifrån och att man inte bara kan komma på ett oplanerat besök. Får njuta av att ha kvar henne nära ett par månader till och ta så många besök jag kan fram tills flyttlasset går.
 
Nu tjatar Hugo om frukost här hemma, han har bråttom med sådant på morgonen medan jag gärna väntar någon timma och dricker kaffe i lugn och ro först, men men man kan inte få allt.
Önskar er en underbar tisdag, och hörrni glöm ej lämna avtryck ibland för de gör bloggandet så mycket roligare.
 

En ny vecka som startar.

Godmorgon måndag.
 
En natt med två barn som gnäller och sovit oroligt och sedan gjorde morgon redan efter halvsex, jag är inte pigg idag och sitter och hinkar kaffe för att vakna till liv tillräckligt för att orka dagen.
Barnen ska till dagis och fritids såhär under klämdagen, första gången sedan innan jul och jag ska försöka plugga lite.  Mitt sällskap sedan i lördags är fortfarande kvar och kanske kan jag fråga honom om hjälp att bli lite förhörd inför tentan. Tanken var att plugga med tjejerna men för att orka de så måste jag hämta krafterna med mer koffein efter denna natten - herregud vad jag är trött alltså!
 
Igår sken solen här i Alingsås och vi tog oss en långpromenad ner mot Nolhaga och var ute i tre timmar under eftermidagen. Välbehövligt att tanka kroppen med d-vitamin från solen och få välförtjänt frisk luft, det gäller att passa på för det är långt kvar tills våren kommer.
 
Önskar er alla en fin start på veckan!
 
 
 

Lördagsmorgon och tentaångest.

 
 
Godmorgon lördag.
Dagen startade strax innan sex men jag överlät min telefon och satte på youtube så jag kunde ligga kvar och dra mig en timma till, kändes betydligt mycket skönare att kliva upp vid sju istället för sex vill jag lova.
Igår tog vi oss ner till stan och hyrde film tillsammans, jag kan inte minnas sist vi gjorde det och därför blev det lite extra lyxigt. Ebba valde Frost och Emil i Lönnerberga och jag plockade på mig en komedi som jag ska titta på med trevligt sällskap ikväll.
 
Nu är vardagen snart tillbaka och paniken inför alla tentor har infunnit sig ordentligt, jag är så långt ifrån redo man kan vara och är tyvärr väldigt inställd på att skriva omtenta. Att sätta tre stora tentor på 1,5 vecka direkt efter jul känns inte helt schysst, men men man får göra sitt bästa och hoppas det räcker till att klara någon av dom i varje fall. Så i eftermiddag åker barnen till Johan i två timmar och jag har bjudit hem plugg-sällskap, lär behöva överdosera både kaffe och koffeintabletter de kommande dagarna - nu kör vi!
 
 

Ett nytt år.

Ett nytt år har börjat och jag har haft ett blogguppelhåll på flera dagar, jag har helt enklt inte öppnat datorn alls och ägnat mig åt andra saker.
Mitt besök som kom i tisdags för lekdate blev kvar i två nätter och ingen är gladare än jag. Den människan får mig att må otroligt bra och jag kan vara mig själv till hundra procent , att han dessutom får mig skratta till käkarna gör ont är ju bara ett plus i kanten.
Så på nyårsafton kväll satt vi i soffan och kollade film och skålade med cola zero medan barnen sov gott. Vid strax innan tolv så vaknade jag med ett ryck och hade lite panik över att jag somnat för 1,5 timma sedan men insåg snabbt att mitt sällskap sov han med och att vi var på samma plan ang nyårsfirande
 
2014 var ett väldigt tufft år för mig, vi seperarade och framtiden för mig var otroligt oviss, jag mådde fruktansvärt dåligt men tog mig igenom det också och kämpar som bara den för att vardagen som ensamstånde och studerande ska gå ihop.
Jag hoppas 2015 blir ett lugnare år för mig känslomässigt, att vi får vara friska och att skolan går bra.
Något löfte har jag faktisk inte, men jag ska försöka bli bättre och leva i nuet och inte ständigt stressa mentalt över vad som kommer hända i framtiden.
Önskar er alla en fin start på nya året - ta hand om varandra!
 
Nyss var det vacker vinter, nu är det återigen regn och mörker i Alingsås igen.