Lördag med trion.

Barnhelgen har börjat och de märker man verkligen, det är en stor skillnad med tre istället för två här hemma.
Morgonen började runt halvsex av att trion höll igång med full stämma och jag och Henrik vägrade starta morgonen vid den tiden, så vi låg kvar i sängen och lyssnade på kaoset medan övervåningen blev helt fylld av leksaker. Det är ett plus i kanten att ha hela övervåningen till barnen, de har sina rum, sin hall och sin toalett och där uppe får leksakerna ligga lite kors och tvärs medan de leker, mindre skoj blir de dock att städa allting sedan.
 
Eftersom vi hade planer denna dagen så tog jag pojkarna och hundarna på en skogspromenad, de fanns nämligen en hel del energi att göra av med. Det öste ner regn hela dagen igår, så hela promenadstigen i skogen var fylld av lera och stora vattenpölar, och det uppskattades av grabbarna som nog hoppade i varenda en av dom. Är det inte typiskt att så fort man tagit på sig alla kläderna och gått en bit hemifrån så öppnar sig himlen? När man sedan är hemma igen efter 45 minuters genomblöt promenad så klarnar det upp igen? Det händer nog nio av tio gånger här hemma, haha.
 
Ser fram emot sovande trio, tystnad och tända ljus - önskar er alla en fin lördagskväll.
 
 

När lusten inte riktigt finns.

Den här bloggen går lite på sparlåga i perioder, stundtals har jag motivation som bara den och stundtals orkar jag inte spendera en endaste minut vid skärmen. Mycket beror på att kameran ligger oanvänd sedan två veckor tillbaka, nu när snön regnat bort är de så himla mörkt ute igen och lusten till att fotografera bir ännu mindre.
Den här perioden av året så brukar jag tappa lite lust för allting, de är en kombination av brist på solljus och längtan till ljusare tider och sommaren, den där berömda höst och vår depressionen. Jag tror det är viktigt för mig att ta tag i dagarna och hitta på saker, just nu ser dagarna likadana ut och man väntar nästan bara på läggdags.
Idag blir de två viktiga möten, jag hoppas båda två är givande och att jag efter de kan få lite mer motivation och jävlaranamma igen.
 
Ha en fin torsdag vänner, och kom ihåg att komentarer värmer lite extra.
 
 
 
 

Måndagsmorgon.

Som vi plockade och grejade här hemma igår, och jag som verkligen inte har tålamod till sådant alls.
Vi flyttade krukor, ljuslyktor och ställde annorlunda för att försöka oss på ett bättre helhetsintryck. Visst blev de bättre men det är långt ifrån färdigt, jag måste ha mer prylar som går i svart och koppar. Är det kanske någon som vet vart man kan hitta sådant till ett bra pris?
 
Barnen är hemma igen också, som jag längtat efter dom. De jobbiga är bara att det är en sådan omställning för dom och komma hem igen, och de tar alltid en liten tid innan de landat i hemmiljön efter så många dagar hemifrån. Hör och häpna så har de faktiskt sovit tungt hela natten, utan minsta uppvak och rop på mamma. Jag känner mig alltså helt okej utsövd, även om klockan rinngde innan sex. Snart ska jag tassa upp och väcka dom, så jag får möjlighten att umgås lite med dom innan jag tar tåget till Skövde för en dag med föreläsningar.
 
Önskar er en fin start på veckan.
 
 
 

En dag att se fram emot.

Söndag.
Idag väntar besök av en gammal kär vän, vi var helt oskiljaktiga från att vi var 13 år och fram tills jag fick barn och hon flyttade till Göteborg. Alla minnen man har från tonåren så är hon med, alldeles tätt intill och herregud vad roligt vi haft och vad mycket dumt vi gjort tillsammans. Det sjuka är att man kan minnas sakerna vi gjorde som om de vore igår, men så börjar man prata och räkna lite på det och inser att det är cirka 15 år sedan de inträffade, haha börjar man bli gammal då?
Planen är iallfall att dricka kaffe, tjöta och så ska hon få sätta fingrerna i vårt hem och hjälpa till med inredningen lite här hemma. Jag är väl inte helt onöjd med hur vi har de, men små förändringar kan göra stor skillnad för helhetsintrycket och de är de smågrejerna som jag har svårt och se.
Får se hur långt vi kommer idag helt enkelt, sedan i eftermiddag kommer äntligen barnen hem och kaoset är tillbaka <3
 
 

Tidig morgon trots möjlighet att sova.

Godmorgon lördag.
Återigen är jag uppe tidigt, men jag har inget som stressar mig och jag kan smyga runt i mjukisbyxor och dricka många koppar kaffe och vänta med frukosten hur länge jag vill.  Det är också lite charmen med att vara barnledig, att bara ta de lugnt och inte behöva ägna varje tid åt att gå i mellan syskonbråk eller att försöka komma på något att göra. Under förmiddagens timmar har jag faktiskt lärt mig att ta det lite lugnare och bara strunta i alla måsten och ta det lite lugnare. Eftermiddagen därimot är en annan femma för då klättrar jag på väggarna av att bara gå hemma och göra ingenting.
 
Planerar morgonen med en sen frukost, promenad med Henrik och Chezter och sedan ska vi ner till stan för en fika med en vän som det var alldeles för längesedan jag träffade sist. Ska försöka använda denna söndagen till att tanka energi inför en kommande hektiskt vecka.
 
 

Fredag.

Fredag och ett par dagar hemifrån skolan. Jag hade sett fram emot föreläsningen idag som ett bra avslut på veckan, men när huvudvärken i kombination med illamående slog till igår kväll så bestämde jag mig för att inte ställa klockan på 04:45, jag får helt enkelt läsa mig till de jag missar i litteraturen som förhoppningsvis kommer på posten idag.
 
Igår påbörjade jag de lilla projektet att försöka få in lite ny stil i vårat vardagsrum, tog mig ner till stan och kollade rean och har snöat in mig lite på kombinationen koppar/svart. Hittade faktiskt några fönsterlampor som var rejält nedsatta i pris och en bricka med lite grejer till bordet. De är mycket kvar och byta ut men när man väl böjat så är det lättare att forsätta i samma spår framöver.Snö och termin 4.

Herregud som det snöat inatt, det ska bli spännande och se om vi ens kommer ifrån parkeringen och kan lämna barnen i tid. Jag tycker det är riktigt mysigt med ordentlig vinter, men stort minus till SJ som i vanlig ordning får problem med att leverera sina avgångar med tågen, så skola idag är inte och tänka på.
Igår startade dessutom en ny termin, termin 4 av 6 och jag kan meddela att jag läst hälften av utbildningen mot färdig sjuksköterska!
 
Idag får det bli hemmastudier, ska först och främst starta dagen med ett möte på gymmet med en tränare och se om deras program kan vara något för mig. Jag tror inte på "quickfix" och typ träna tills du dör , utan tror mer på att få in träning i vardagen och få ordning på kosten men att tilllåta sig o unna sig lite då och då. Att leva slaviskt på en diet och träna hela tiden funkar garanterat, men man måste ju leva lite också.
Sedan blir det nog lugnt resten av dagen, jag har huvudvärk och känner mig på gång att bli sjuk så får göra ett försök att vila bort det.
 
Önskar er en fin dag<3'
 
 

En otroligt vacker dag.

 
Och så var helgen över, och vilken underbar men kall dag vädret bjöd på idag.
Tyvärr var ungarna inte på ett lika underbart humör, de har varit på varandra och bråkat och skrikit nästintill hela dagen, men vi fick oss en välförtjänt paus från gnället medan vi tog oss till sjön för lite frisk luft. Jag får nästan ordna ett par skriskor var till barnen, packa med lite fika och varmt och dricka så man kan spendera ett par timmar där någon eftermiddag i veckan.
 
Nu sitter jag bänkad framför tvn, klockan 21 på 7an är det nämligen dags för min fina granne och vän och medverka i Spårlöst. Ni måste ju kika på hennes resa mot Brasilien för att finna sina biologiska föräldrar.
På med tvn, fram med näsdukarna och följ med och se hur de gick för henne - det ska vi göra och vi är så spända och förväntansfulla , dessutom så filmades deras första samtal in här inne hos oss. Så vår vägg blir eventuellt känd, haha!
 
 

Fullt upp med studier och vardag.

Det är återigen en intensiv period, vi har nämligen två tentor imorgon i patofysiologi och farmakalogi och en i omvårdnad. Så att jag inte uppdaterat de senaste dagarna beror helt enkelt på att jag suttit bänkad med huvudet i böckerna och försökt lära mig lite de som vi förväntas kunna tills imorgon. Jag får helt enkelt hålla tummarna på att de ställer frågorna på så vis så jag kan besvara dom och sedan hoppas mina kunskaper räcker för ett godkänt - håll tummarna!
 
Annars är det full rulle här hemma med, vardagen har dragit igång ordentligt igen med skola för Ebba och förskola för Hugo. Igår fick jag dessutom ett samtal från fritids där de sa att Ebba hade ramlat på isen och slagit upp ett jack i hakan. Jag trodde kanske de överdrev en aning men jag såg sedan att såret var ordentligt och glipade en del, så vi fick ta oss en tur till läkaren för att ta och limma och tejpa ihop det ordentligt. Tur man inte har ont av sådana sår alls, nu får vi bara hoppas det läker fint och hon slipper ett fult ärr.
 
Nej, dags att kika ner i böckerna en stund till innan de blir en kopp te och farmen i soffan.Förhoppningsvis mer sömn framöver.

 
Nu har äntligen sömntränaren jag beställde förra veckan kommit, jag har velat till och från i säkert ett år om jag ska beställa klockan eller inte. Problemet med barnen nattetid är egentligen att de vaknar ett par gånger var och frågar om det är morgon, Ebba somnar oftast lätt om efteråt men Hugo hinner stå och skrika i trappan och piggnar därmed till och kan vara svår att få och somna om. Med denna klockan hoppas jag det blir slut på sådant, den blundar och lyser mörkblått när det är natt och när det sedan är morgon så öppnar han sina ögon och blir ljusblå. Tiden går och ställa in olika beroende på hur länge man vill sova och trettio minuter innan den valda morgonen så lyser klockan grönt men han bundar fortfarande, vilket betyder att det snart är okej att stiga upp. Låter fiffigt, nu är det bara att hålla tummarna den funkar lika bra i praktiken också.
 
Dags för en kopp te, och sedan fortsätta titta på farmen som jag tänkt börja följa denna sesången - Godnatt

Besvikelse.

Godmorgon, återigen vaknar jag innan sju trots att jag kan sova obegränsat länge eftersom barnen är hos sin pappa. Hela natten har jag vaknat flertalet gånger och förbarmat mig över gårdagens tenta. Jag är så himla besviken på mig själv! Jag satt och räknade i 2,5 timma under tentamen och även om det kändes omöjligt så ansträngde jag mig ända ut i fingertopparna. När jag kom till sista talet så förstod jag ingenting, jag satt och räknade på den i över en timma innan jag var nöjd och bestämde mig för att lämna in den. I samma veva som jag kommit utanför dörrarna så insåg jag att jag gjort fel i omvandlingen från miligram till mikrogram och därmed är jag körd på tentan eftersom det krävs 100% rätt för att klara den. Jag är riktigt besviken på mig själv, det var mitt första försök men eftersom jag skrev första gången på en omtenta så ligger jag redan efter, något jag hatar att göra.
Dessutom väntar två stora tentor på fredag, och dom kan jag inte något av än heller.
Vem sa att de var enkelt och läsa till sjuksköterska?
 
Dagen är planlös, fixa och dona lite inför barnens hemkomst och se till att allt är förberett inför morgondagen då vardagen drar igång med skola för Ebba igen och förskola för Hugo.
Jag hoppas barnen kan komma hem i tid så vi kan hinna gå till pulkabacken precis här bakom oss och åka en stund, snön kom ju lägligt när dom åkte till sin pappa så vi har inte njutit av snön tillsammans denna vinter ännu.
Önskar er alla ett fint avslut på helgen!
 
 
 
 

När man gör allt annat än det man borde.

Jag borde verkligen endast sitta och räkna hela dagen lång idag, imorgon skriver jag nämilgen läkemedelsberäkningstentan och för att bli godkänd krävs 100% rätta svar. Jag har liksom gett upp hoppet om att jag skulle sätta alla rätt denna gången, de är min första möjlighet och skriva och många gånger krävs ett par försök innan den sitter. Så istället för att plugga så gör jag allt annat istället, dammsugning och tvättning av golv är helt plötsligt jättespännande.
Eftersom snön faller ordentligt över Alingsås och barnen är iväg hos sin pappa så tvingade jag ut hundarna för att ha några att fotografera en fin dag som denna, och reslutatet är ganska bedåeande måste jag säga.
Nu håller jag tummarna att snön ligger kvar tills vi får hem barnen igen, så vi kan åka pulka tillsammans allesammans och att jag mirakuköst klarar tentan imorgon.
 
 

En levande målarbok.

 
Förmiddagens aktivter här hemma, och Henrik som kom på iden att barnen kunde få färglägga några av alla hans tatueringar. Två överlyckliga ungar som ritade nogrannt och tjaffsade om vem som skulle få rita vad, de är ju perfekt att ha en levande målarbok till sambo, haha.
 
Barnen har åkt till sin pappa igen, han har börjat vilja ha dom mer och mer och mammahjärtat brister. Samtidigt inser jag att jag inte kan neka honom, han har rätt till 50% precis som jag egentligen, jag har haft tur att ha dom mestadels av tiden och så kommer det vara fortsättningsvis också, men onsdag-söndag varannan vecka ifrån dom är för mycket enligt mig.
 
Jag har köpt på mig massor av te, så nu ska här drickas en varm kopp och jag ska sätta mig med huvudet ner i skolböckerna och kolla in läkemedelsberäkningen igen, att skiten aldrig riktigt vill fastna är grymt frustrerande.
Önskar er alla en fin kväll.
 
 

Kvällstankar.

Sitter uppkrupen i soffan med en filt och en stor kopp te, tillsammans med mina nybakta knäckebröd. Jag har verkligen fått dille på de bröden de senaste, bakar en plåt några gånger i veckan och de uppskattas av alla familjemedlemmar. Så känner ni att ni vill ha något gott så vill jag tipsa er att baka fröknäcke, busenkelt och receptet finns på majsmjölets förpackning.
 

Annars har dagen spenderats med huvudet i skolböckorna, tre tentor inom loppet av 1,5 vecka och de känns faktiskt lite för svårt att att kunna klara av. Man får läsa och nöta in så gott det går, i värsta fall får man skriva om den men omtentor gillar jag inte, blir så himla stressigt när man har vetskapen att ha något bakom sig som måste blir klart.
 
Nu ska här fortsätta slappas i soffan framför tvn, röran i köket kan vänta tills imorgon med att städas undan, just nu vill jag bara njuta av känslan att inte lida av stressen att fixa och förbereda allting för perfektion.
Godnatt kompisar!

Måndag igen.

Vardagen börjar idag igen och barnen ska återigen tillbaka till förskola och fritids, visserligen bara två dagar denna veckan men det blir nog skönt för dom med en mjukstart efter lediheten. Jag ska återigen gräva ner mig i böckerna om läkemedelsberäkning, sjukdomar och farmakologi inför de kommade tre tentorna som jag måste lära mig. Studier kan stundtals vara skönt, man kan lägga upp det lite som man själv behagar men det ÄR verkligen tufft och under tentaperioder vill jag bara hoppa av och ge upp varenda gång, särskillt eftersom sakerna tycks bli svårare och mer komplexa med tiden.
 
Annars har vi fortfarande barnhelg, tre barn och kaoset vad de innebär. Pojkarna är lite antingen eller, antingen bästa vänner eller ovänner som bara den. Natten har dessutom bjudit på dåligt med sömn, Ebba vaknade med halsont runt halvtvå, en timma senare vaknade Hugo och ville gå upp, inte okej alls. Efter ett himla springande i trapporna gav jag upp o la mig i hans säng för att sova två timmar till, vaknar upp alldeles stel och med kramp i benen eftersom att sova ihopträngd i en juniorsäng inte är att föredra.
Nåväl, dags för ännu mer kaffe och frukost och alla andra morgonbestyr.
 
 
 

En dag i Göteborg.

Lördagen har spenderats i Göteborg och på universeum, vi fick nämligen presentkort dit i julklapp och denna dagen passade perfekt att åka dit eftersom det har vart riktigt kallt och rått utomhus.
Barnen uppskattade besöket, även om Hugo och Liam var rädda lite då och då, Hugos största skräck var konstigt nog mörkret och åskan i början vid fiskarna medan Liam var rädd för hajarna och utställningen de hade på mamutarna. Konstigt nog tror jag att allra mest uppskattade platsen på hela universeum var den lilla lekavdelningen på bottenplan, även om ormar och hajar var spännande med såklart. Killarna i familjen var modiga (eller äckliga?) nog att smaka på larver som bjöds på av personalen, var nog dock ingen hit eftersom de spottade och fräste som bara den, haha.
Allt som allt så skulle jag sammanfatta dagen som lyckad, vi fördrev tid hemifrån och ungarna fick se och uppleva något nytt.
 
 

Nyårsfirande i pyamasbyxor.

Jag har all möjlighet att sova och borde egentligen ta vara på möjligheten eftersom hela huset blir fullt av barn och stoj om ett par timmar, men jag vaknade till och behövde gå på toa och kan sedan dess inte somna om. Men sån här tid kan jag uppskatta väldigt mycket, att ensam vara vaken och sitta med en filt i soffan med en stor kopp kaffe och bara kika runt på nätet. De är dessutom under morgonens tidiga timmar som jag har ro i kroppen och göra sådant och ej lider av dåligt samvete och tänker att jag borde fokusera på annat.
 
Gårdagen igår var som vilken annan dag som helst, precis som nyår brukar vara sedan jag fick barn. Jag och Henke åt visserligen räkor och pannacotta till efterrätt ,men sedan bänkade vi oss i soffan och kollade klart på filmen Ebba fick i julklapp -Mysteriet på Greveholm, som man själv följde som tioåring 1996. Visst hade det kanske varit kul att hitta på något extra, men samtidigt är det bara en vanlig dag och vi valde att spendera den i soffan med pyamasbyxor på och det känns ju himla skönt idag när resterande av Sveriges befolkning mår dåligt, haha.
 
Funderar på att inleda 2016 med att göra en stor frukost till Henrik som han kan mötas av när han vaknar, ja så får de bli.
Låt 2016 bli året då jag blir mer kompis med mig själv, sänker mina krav, min stress och struntar lite mer i att vara alla andra till lags och bry mig mindre om vad alla andra gör.  De må låta själviskt, men de är precis de jag behöver fokusera på framöver - Gott nytt år kära ni!