Vilken natt.

Vilken natt!
Ebba envisas ju fortfarande med att sova hos oss efter ett par timmar i sin egen säng.
Vaknar runt ett av att hon säger att hon är kissenödig och hinner inte ens sätta mig upp innan hon kissat ner hela sängen. Stackarn blir ledsen såklart, så de blev och hålla på och lägga ut handukar och försöka göra bästa av situationen inatt. Sen efter de har hon vaknat och vart ledsen minst en gång i timman! Undra hur tusan det ska gå med en liten bebis hemma igen när storsasyster fortfarande inte sover hela nätter? Kommer vara mer död än levande.

Nåväl, vi hann duscha bort allt kiss i morse och är väl nu någurlunda redo för en lång dag.


Tips mottages tacksamt hur man slutar med den där nappen? Hatar den! Hon har ju den inte när hon leker eller något sådant men skriker efter den så fort hon är trött eller liknande.

Kommentarer
Louise&Isabella + bebis i magen bf 24 januari!

Det där med att ge bort den till tomten eller liknande brukar nog funka på de flesta. i har dock aldrig haft det problemet eftersom Isabella aldrig ville ha napp trots vi försökte tvinga henne som bebis! Bara mammas tutte som gällde;)

2011-10-11 09:07:59
URL: http://bebbekarlek.blogg.se/
Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

När jag tog bort nappen för pojkarna var jag bestämd. Blev det gnälligt och skrikigt så spelade det ingen roll. Det blev ingen napp och efter en veckas "jobb" så klarade de sig utan napp.

2011-10-11 12:05:50
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Lisa

När Thea skulle sluta med napp så sa jag till henne att hon inte behövde dom längre & att tomtens bebisar ville ha dom i stället. Så hon la alla nappar i en påse & på julafton så gav hon tomten dom och fick en fin julklapp istället :-) det gick hur smidigt & bra som helst. Hon berättar fortfarande ibland att tomte bebisarna har hennes nappar.

2011-10-11 13:05:06
URL: http://Lisagyllin.wordpress.com
Anonym

känns som du har större problem än napp??? Att hon fortfarande kissar i sängen kanske vore bra om hon hade blöja. kanske inte är redo än. och att hon vaknar hela natten tycker du ska konsentrera dej på det istället för att göra ännu en ny grej för henne. hon måste ju inte ta dom största stegen hela hela tiden låt ungen va.låter som hon är stressad och därför hon inte sover odentligt. hon är väll knappt 3 klart hon vill komma till mamma och pappa på natten, som alla andra barn. som sagt hon är 3 inte 7. och med tanke på att bäbise kommer snart hade jag inte tagit bort hennes napp nu då har hon inget som gör henne liten när du tagit bort allt annat låt henne bestämma när hon är redo som sagt hon är knappt 3 inte 7 sluta pressa henne du kommer bara knäcka henne när hon misslyckas som tex kiss i sängen, hon blev ju ledsen inte okej då är hon ju inte gammal nog att fatta att man kan göra misstag och uppenbarligen känner hon inte att hon är kissenödig i tid:) ta detta rätt och bli inte hysterisk. tacka för att folk äns bryr sig såpass att man säger något inte lätt att se sig själv. så inget namn eller email får du av mig orkar inte med massa skit. lycka till och jo jag har barn själv så ja ja vet hur det är.

2011-10-11 13:46:36
Frida (Busfian)

Har inte själv fått nåt barn att sluta med tutte, men det som funkar bäst verkar vara att barnen själva får ge bort tutten på de vuxnas initiativ eller byta bort den mot nånting spännande. Vi har bestämt redan nu att Noah nästa sommar (när han fyllt 3 år) ska få ge sina tuttar till Mumintrollen när vi åker till Mumindalen. Vi har även berättat det för honom så han är redan med på noterna. Mitt kusinbarn bytte sina tuttar mot en minifyrhjuling (de bor på landet) och det funkade det med. Han var då drygt 3 år gammal.



Däremot kanske det är mindre bra att ta bort tutte nu när bäbis ska komma. Hon kan säkert behöva lite tröst när du tex sitter och ammar eller liknande situationer när du helt enkelt har väldigt svårt att släppa bäbis. Verkar ju vara rätt vanligt att storasyskonen backar lite i sin utveckling/mognad när de får ett lillasyskon.

2011-10-11 16:28:06
URL: http://elskebarn.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0