Det där med sömn...

Alltså det där med sömn...
I våran familj så existerar den men den fungerar ju inte som man hade önskat alls.
Hugo hade vi ju stora problem med fram tills han var ett år, var hos läkare och ringde andra specialister för att få veta vad som faktiskt gjorde att han inte kunde sova, men nu är det lugnare så länge han får sova jämte mig och det är jag helt okej med bara jag får några timmars sömn.
Ebba blir fem år nu i december och jag tror vi kan räkna på ena handens fingrar det gånger hon faktiskt sovit en hel natt. Under vårt senaste besök på vårdcentralen fick vi veta att hennes halsmandlar är väldigt stora och att det faktiskt kan hänga ihop med hennes sömnsvårigheter, att det liksom kan störa sömnen ordentligt.
Det skulle vara lite skönt att ha något att skylla på, att ha en orsak och något man faktiskt kan göra något åt för att förbättra. Så nu i början av december väntar ett läkarbesök då det ska undersökas ytterligare.
Det senaste har sömnen för henne varit ännu sämre och jag är så rädd något har hänt som hon inte kan dagtid, men har frågat henne och allt är bra och hon trivs som fisken i vattnet på förskolan.
 
Hur ser sömnen ut i eran familj?
 

Kommentarer
Jag

Min dotter sover i stort sett hela nätter och brukar vakna runt 7-8 ( och somna allt ifrån 18.30-21) det är verkligen så skönt att sömnen hos oss funkar bra. Har läst din blogg i något år och följt med på er sömn-resa, och då inser jag hur tacksam jag är.
Skönt för er att det funkar bättre med minstingen nu iaf!!

Svar: Ja det där med sömn är verkligen inte alltid en självklarhet. Men sen är ju vi vana vid betydligt mindre sömn än de flesta andra, men nog önskar jag mig att få sova ostört och kanske få sovmorgon till sju ibland ;)
Emmelie

2013-11-08 06:52:47
Yohannas.se

Dottern sov okej redan som bebis, och sov rätt långa intervaller faktiskt.. förutom alla tillväxtfaser då hon åt varannan timme även på natten... Hennes grundsömn har varit bra, men hon har haft supertuffa perioder med nattskräck, trots, testa att gå upp själv, osv.. Men nu har hon sovit hela nätter sedan hon var kanske..?? hmm... 2½? Skulle jag tro. Det är ljuvligt, typ inget (förutom mardrömmar) väcker henne. Sonen däremot - han är ju snart 16 månader och har aldrig sovit en hel natt och vi får väl se om han nånsin gör det.. Han är så enormt ljud- och ljuskänslig (och jaa, vi har provat att "vänja" honom, såsom alla tror att vi inte gjort.. suck...).. Jag gick i samtal kring hans beteende och sömn, hur jag skulle orka, om jag gjorde något "fel", osv. och det var så grymt skönt att få höra att det är hans personlighet och jag kan bara lyssna till mig själv och följa mina instinkter - dem är inte fel. Ta upp när det känns rätt, och vi provade olika saker, osv. Nu vaknar han 1-2ggr/natt när han sover bra, då är han vrålhungrig (och alla säger vi skulle slutat med mat för länge sen, det har jag provat, men han är så tunn så han behöver verkligen maten och jag vet folk skakar på huvet... trist...!!) och får välling. Sover han riktigt bra sover han 11h och bara ett uppvak för mat. När han är förkyld brukar han sova 20-30min åt gången, det är fruktansvärt!!!! Å du - exakt samma som du upplever med er dotter har ju Melanie tror jag med sin dotter, läser du hennes blogg??? endelavmig.blogg.se !!! <3 <3

Svar: Nej jag vet man får göra det som känns helt bäst för en själv helt enkelt. Det som är rätt för andra behöver ju inte nödvändigtvis vara rätt för oss liksom. Man blir bara så trött att hon ändå är så "stor" att hon borde ha kunnat sova en hel natt förlängesedan. Nej hennes blogg läser jag inte, tack för tipset jag ska genast in och kika :) du jag märkte nu att bloggadressen inte funkar, den hör till en blogg som inte vart uppdaterad på år. Vill du testa skicka länken igen?
Emmelie

2013-11-08 11:00:45
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Carolina

Här hemma kan vi inte klaga på sömnen.. Vi får sova gott de flesta nätterna, vissa nätter är ju lite stökiga och oroliga.. Men för det mesta sover barnen bra! Vår äldsta dotter har dock inte särskilt stort sömnbehov, hon är lite svår att få i säng ibland.. Hon slutade sova på dagen redan vid 2 år. Vår lilla tjej somnar vid 19 varje kväll, jag hoppas att det håller i sig.. Och så vaknar de båda vid 7 typ..

Svar: Låter inte helt fel att de sover tolv timmar varje natt, det händer inte här vill jag lova :)
Emmelie

2013-11-08 19:55:08
URL: http://carolinas.webblogg.se
Yohannas.se

Förlåt!!! Glömde ju ett ord!
Adressen är: http://enlitendelavmig.blogg.se/

2013-11-08 20:15:22
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Melanie

Hej! Va roligt att du hittade till mig. det stämmer ang vår dotters sömn, i vårat fall vet vi nu att det beror på en körtel i näsan som täpper till så hon ej kan andas ordentligt. hon ska få den bortopererad inom kort, har skrivit ett inlägg om det ganska nyss "operation av körtel" har jag för mig rubriken är. Mvh Melanie

Svar: Ja vi väntar på ett läkarbesök för vår dotter med. Där ska det kolla på hennes väldigt förstorade mandlar och även se om det kan vara någon polyp som trycker på. Hur fick ni hjälp? Och hur sover hon nu? Måste vara fantastiskt att få hjälpen !
Emmelie

2013-11-08 20:22:30
URL: http://enlitendelavmig.blogg.se
Stina

Hugo sover som en stock och har i princip alltid gjort, med undantag för växtvärk o sånt i perioder.
Milli däremot, JESUS va den ungen röjer på nätterna! Hon av kanon fram till hon va ca 6 månader, sen vet ja inte va som hände! Hon ja vakna 5-10 ggr, ligger o tjötar, luras att hon bajsat osv. Blir galen!!!!!

Svar: Haha förlåt, men "lurar att hon bajsar" Ungen är 1,5 år och så smart redan <3 Underbart :D nej men jag förstår hur frusterande det är alltså.
Emmelie

2013-11-08 21:17:14
Jennica - blivande tvåbarnsmamma

vad jobbigt att ha det så! sonen på 2 år har alltid sovit bra i sitt eget rum, sen han var bara några månader. eller det är väl klart att man har haft någon jobbig natt här och där när han har varit sjuk, tex vattkoppor och höstblåsor men annars har det funkat utan problem! är väldigt glad att det har funkat så bra för jag har förstått att många har problem med sömnen :(

vilka fantastiskt fina ögonfransar hon har! vad avundsjuk jag blir!

Svar: Ja herregud man ska nog vara tacksam när de fungerar =) Min tvåring sover ju jämte nmig, eller han somnar i sin säng men får komma över sedan. Det funkar bäst för oss och ger oss alla maximalt med sömn, annars får ingen sova alls.
Emmelie

2013-11-11 01:16:49
URL: http://mammajennica.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0