Rutin.


"När allt känns på rutin och redan gjort"                                             Känner ni igen den känslan? Som om allt man gör är på rutin och som man vissa gånger känner att man tappat bort delar av sig själv på vägen. Hur tusan hittar man tillbaka? Och hur hittar man det där lilla extra (förutom barnen) som livar upp den ibland gråa vardagen?

Kommentarer
Sara - savadi - feelgood & självförverkligande

Ut på AW och middag med vänner någon dag i veckan. Och gå på gruppträningspass, så kanske ni kan turas om att ha barnen? :) jag skulle inte fungera utan det! Och planera inflyttningsfest, kul att planera, fixa hemma, och såklart träffa alla vänner när det väl är dags! Nåt att se fram emot

Svar: Ja jag måste bli bättre att våga mig ut utanför hemmets trygga väggar, men det var så himla längesedan sist så de blir liksom svårare och svårare och ta steget och man tänker att det är så bekvämt att vara kvar hemma. Är du med på hur jag tänker? Sen har jag två barn som ALLTID vaknar runt 5-6 på morognen och den ena av dom godkänner nog inte pappa på morgonen.
Emmelie

2013-11-13 17:57:26
URL: http://Savadi.blogg.se
Lena

Jag och Tommy pratade precis om det. Vi ska satsa på en barnfri kväll i månaden. När vi faktiskt gåt ut. TILLSAMMANS. Gör något socialt. Dansar dricker öl eller nått. Inte bara bio och middag. Utan något som ger en anledning att ta fram de högklackade och stora sminkväskan. Reclaim my femeninity! Eller ja. .. något åt det hållet.
Kram

2013-11-13 19:49:22
Yohannas.se

Beroende på vad du syftar på, så tycker jag modet att våga släppa rutiner och ha någon dag där det är lite "hur som helst" och man inte planerar så mkt kan göra stor skillnad. Eller att bara ta sig tid på RIKTIGT till sina barn.. stänga av allt annat.. eller till sin partner - en fika på tu man hand ett par timmar där INGEN eller INGET stör.

Svar: Ja visst har du rätt, svårt att få till de bara. Det är hela tiden så mycket man ska hinna med osv :/
Emmelie

2013-11-13 20:46:55
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Yohannas.se

Fast det mesta är ju oviktigt förutom familjen? Det är det som brukar vara svårt å erkänna för sig själv :) haha.. En aktivitet - eller passa en tid till något (förutom jobb och sånt såklart) - eller någon man "måste hinna träffa" - tvätten - disken - osv.. Man får sätta sig ner å prioritera i livet, skriva en liten lista. Men att du ens funderar är ju jätteklokt tycker jag! :) :)

2013-11-14 07:42:58
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
Sandra

Ibland låter jag hemmet se ut som ett bombnedslag och jag äter något snabbt och kanske onyttigt ute (svårare såklart för dig som behöver ge barnen riktig mat också) bara för att "få tid" att göra något som jag vill. Gå på puben på dagtid och ta en öl. (Sånt som är okej på Malta), träffa andra mammor, kompisar, gå en promenad eller något annat som jag vill göra. När jag får dåligt samvete försöker jag tänka att bebis/barntiden är ju så kort. Då får hemmet vara stökigt, tvätthögen får ibland bli lite större och rutiner kan slängas i väggen ibland. För allt det där kan man göra sedan, om det nu är viktigt. Jag anser också att det är viktigt att bibehålla sunda rutiner för barn men känner ibland att man kan göra något helt annat också, jag tror tack vare rutinerna att barnen är trygga då att kunna göra så ibland. En glad mamma är ju egentligen den bästa "rutinen" för alla. :)Och vad SÖT du är!

2013-11-17 10:11:20
URL: http://libelli.se/
Emma

Jag tycker ni borde lämna bort barnen ett dygn, fredag eftermiddag - lördagseftermiddagen, då kan ni gå på date, middag & bio, bli lite nykära och dessutom få sova en hel natt, sovmorgon & kanske en skön brunch med vänner på stan, lätt värt ibland! :) kram

2013-11-17 22:13:30


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0