Vardag och sexårstrots.

Vardag igen nu då, klockan har ringt men barnen sover sött ännu. De är inte längre vana vid att gå upp såhär tidigt och jag har förberett kläder och allt igår så de kan gott sova en liten stund till.
Jag har vaknat med halsont och snuva, jag som aldrig blir förkyld? Kanske kan vara pollen man känner av? Har aldrig haft bekymmer med sådant tidigare men har förstått att de är en hel del i luften just nu.
 
Sexårstrots alltså, om det nu är det Ebba har börjat komma in i sedan ett par veckor tillbaka så är det de värsta jag varit med om! Hon har blivit som en liten tonåring här hemma, sur och utbrott som för småsaker.
Ni andra som redan gått igenom den fasen får gärna komma med råd på hur man slinker igenom den så enkelt som möjligt.
Jag tror på att försöka på ännu mer egentid med henne, det behöver inte vara att man gör något speciellt men småsaker. Jag är så kluven, hon vill vara ute och leka med sina kompisar hela dagarna och mår såkalrt jättebra av det men samtidigt känns det dumt att låta henne få göra sådant om hon inte kan bete sig på hemmaplan.
Nu blickar jag framåt och hoppas min tjej snart är igenom denna period, jag vet ju att hon inte gör detta med vilja och att det säkert är lika jobbigt för henne som för oss - Älskade barn.
 
Tillbakablick - favorit bild på Ebba och Johan<3
 

Kommentarer
Diana Ristvedt

Älskar att läsa din blogg. Dina tankar och funderingar. Hur du är som mamma. Du är så klok... Har tyvärr själv inte nåt barn på 6 år, men har hört att 6 års trotsen ska vara helt bedrövlig. Det viktiga är väl att tänka just som du gör... Att hon inte gör det med vilja och att hon förmodligen mår minst lika dåligt över det själv. Bra att du blickar framåt, det går ju över... Tids nog...

Svar: Åh tack va snällt sagt <3 Ja jag kämpar på, men oj va tufft det är!
Emmelie

2014-04-22 07:16:58
URL: http://dianaristvedt.se
Linda

Vilken fin bild på Ebba o Johan, förstår att det är en favorit!

2014-04-22 07:27:05
URL: http://mojikanan.blogg.se
Linda

Vilken fin bild på Ebba o Johan, förstår att det är en favorit!

Svar: Ja de var tider de, tiden går så galet fort!
Emmelie

2014-04-22 07:27:07
URL: http://mojikanan.blogg.se
Frida

Ja du med erfarenhet kan jag bara ge rådet håll ut och det kommer bli bättre. Har humör på Elsa här också och det bara roligt med kompisar. Kärlek, stötta och säga att det är okej att känna vad man vill men inte göra vad man vill. Så tänker jag ;)

Svar: Jag känner mig som världens hemskaste morsa just nu, anstränger mig till tusen men ingenting är bra :( Men den meningen var bra, det ska jag tänka på vännen.
Emmelie

2014-04-22 17:23:29


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0