Att hålla motivationen uppe.

Fredagsmorgonen är här och två ynka lektioner kvarstår innan vi tar helg här hemma. Denna veckan har inneburit kortare dagar än vanligtvis och tur är väl det med tanke på att barnen vart ifrån dagis både under lovet och veckan innan pga sjukdom, Hugo tappar så himla mycket på den stunden på hemmplan och behöver vara på sina tider för att inte sakna ihjäl sig efter mig när han väl ska tillbaka igen, en riktigt liten morsgris är han minst sagt <3
Många gånger säger man ju att pojkar ofta är mer mammiga än flickor, jag har ingen som helst aning om det stämmer eller om det är ren slump men med mina är det sannerligen så.
 
 
Dags för frukost här hemma och självklart med den obligatoriska äggmackan, jag har blivit en riktig vane-människa och vill gärna ha det som jag brukar med frukosten. Försöker tänka på vad jag äter och träna, jag mår ju sååå mycket bättre när jag äter som jag "ska" men ändå faller jag i fällan gång på gång och tar mig i stressen tex en tallrik med pasta. Varför gör man så när kroppen inte mår bra av det och verkligen visar det? De där tankarna kring mat och alla dess rutiner är inpräntade och svåra att ändra trots att man vet vad som är rätt och fel.
Tipsa gärna om hur ni gör för att hålla motivationen uppe gällande detta, det är svårt!
 
Kram på er.
 

Kommentarer
Mammalola

Leon är också väldigt mamma-orienterad. De byter av varandra här för han var inte så brydd över mig som mindre, då var ju Lea som ett plåster. Men nu verkar han inte ha ro i kroppen om jag inte är i närheten eller vi är det minsta osams.

2014-02-21 08:33:05
URL: http://livsviktigt.vimedbarn.se
Sabina-mamma till Meya-10 & Charlie-13

Just när det gäller maten så brukar jag alltid försöka ha mat färdig i kylen som man kan värma om det blir stressigt. Kan tycka att mycket inte blir så gott när man värmer upp det igen men linsgryta tex är perfekt. När tiden finns gör jag en stor gryta och gör matlådor av det. Gott, billigt, enkelt och framför allt mycket nyttigare än en tallrik pasta:)

Svar: Gillar heller inte att värma mat, kan jag få receptet?:)
Emmelie

2014-02-21 08:48:29
URL: http://sabinavictoria.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0