Skolval och shopping.

Godmorgon torsdag.
 
Besöket igår på den skolan vi tillhör gick bra, nya fräscha lokaler och vissa klassrum användes inte ens än eftersom skolan öppnade i januari förra året och därmed inte har klasser ända upp till femman än. Tror dom skulle ha upp till fyran nästa år, så det kommer fortfarande inte vara fullsatt skola.
De var hitills 16 barn i varje förskoleklass och två pedagoger, de gjorde mycket utflykter och valet blev ganska självklart för både mig och Ebba. Det skär lite i hjärtat att hon kommer bli helt ny och inte känna någon eftersom Ebba inte är en tjej som tar första kontakten och är väldigt blyg fram tills hon känner sig säker, men detta kommer bli bäst i längden. Jag vägrar sätta henne på en skola med 26 barn i varje klass, små klassrum och få personal, de enda postivia hade vart att hon hade haft sina vänner , men hon kommer få nya vänner på skolan tids nog också.
 
Igår damp det ner ett nytt set från pop som jag vann på tradera för ett tag sedan och jag köpte lite nytt på Lindex innan jag hämtade barnen. Fanns verkligen mycket fint som föll mig i smaken till Ebba men mindre till Hugo som vanligt. Förstår inte varför alla pojkläder ska innehålla typ angry birds eller sådanna figurer på?! Lotten föll iallafall på ett par randiga mjukisbyxor från mumin, jättesöta.
 
Men tänk er Ebba i denna i sommar, hon blev överlycklig för de var en "dansklänning" och Hugo blev måttligt avis och sprang direkt upp och lånade en annan klänning av Ebba - mina fina ungar!
 

Kommentarer
Mammalola

Tycker det låter som ett bra val att välja den mindre skolan. Stora klasser är jobbigt även om man har sina vänner nära, när jag gick i lågstadiet var vi trettio stycken i en klass och det var så stökigt och så mycket grupperingar så det var inte trivsamt för någon. Det kan tvärtom vara en styrka att inte dela vardagen med de man umgås med (kanske inget barn tänker på dock, men så kände jag när jag bytte sedan)

Svar: Ja hon kommer ju få nya vänner som bor i vårt område och det känns verkligen bra. Tänker bara på hur ensam hon kommer vara till en början :(
Emmelie

2014-03-27 08:01:52
URL: http://livsviktigt.vimedbarn.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0