Låt barnen var med och påverka!

Godmorgon, återigen en grå morgon och energin som man kände när solen sken lite mer är som bortblåst.
Jag är en väder-människa och skiner solen så får jag hundra gånger mer energi än om det regnar, är grått och kallt. Den där våren som var här har utbytts till höst igen med fem grader och iskalla vindar, nåväl vi vet att vi är på väg mot rätt årstid iallafall och bara det är en tröst.
 
På tal om något annat, jag är så otroligt glad att jag blivit mer medveten om genus och allt vad det innebär de senaste året. Innan var jag som alla andra och barnen hade tex de traditionella kläderna från pojk och flickavdelningen. Jag har dock aldrig vart någon som medvetet lett dom bort från några leksaker/lekar exempelvis för att det vart av fel sort för deras kön. Jag förstår verkligen inte grejen?! Varför ska det vara på ett visst sätt? Varför kan man inte bara låta barnen styra och vara med och påverka och lyssna på vad faktiskt de vill göra/ha på sig osv?
Hugo, han älskar färggladda kläder, har gärna kjol och spännen i håret osv. Förmodligen för att storasyster har sådant, men varför skulle jag neka honom? Han tycker han är superfin och sist vi var på kalas var han snabb med att säga att han ville ha "kalas-kjol" och självklart fick han det.
Det ska gå åt båda hållen såklart, Ebba tex hon gillar att ha klänningar och det är helt okej. Allt är helt okej så länge barnen får vara med och påverka och inte blir insatta i särskilda ramer pga deras kön.
Hoppas fler blir medvetna framöver!
 
 

Kommentarer
Malin - mamma till Alice

Sv: ja Uscha! Igår kom våra klänningar till skolavslutningar/studenten och idag är det vitt ute... Från att kännas så nära till att kännas som om det är flera månader kvar!

2014-05-07 07:12:43
URL: http://malinjennywestman.blogg.se
Michaela

Men Guuud vilken härlig bild på Hugo där till höger <3

2014-05-07 10:38:41
Mammalola

När vi var på Lindex igår hittade Leon både diadem och en prinsessklänning han ville ha. Diadem har vi massor av hemma och klänningen var för dyr, vet att hans pappa skulle fåna sig om han kom hem i en en motiverar det hellre med ekonomin än att han är pojke.

Svar: Härligt att han fortfarande vill ha det trots att han ändå är lite äldre nu, förskolan brukar ju va ganska bra att trycka in dom i speciella fack annars!
Emmelie

2014-05-07 22:18:58
URL: http://livsviktigt.vimedbarn.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0