Vem är jag utan dom?

Godmorgon fredag.
 
Jag tog nästan lite smyg helg igår redan eftersom sista föreläsningen i Skövde avklarades nu. Nu har vi bara ett tillfälle till som vi måste upp till skolan igen innan tentan den 27/10 och annars blir det Alingsås och hemmaplugg med de andra tjejerna härifrån. Är så himla värdefullt att plugga från hemstaden och att bara kan traska och hämta barnen när man känner sig färdig för dagen och slipper vänta på passande tåg och ha en timmas restid.
Jag börjar dock få tenta-ångest som bara den, det är inga lätta saker att lära sig i anatomin och det är ju så att antingen har man rätt eller så har man fel. I omvårdnaden kan man ju ordbajsa ut sig vad som helst och på så sätt få ihop sig ett poäng eller två.
 
Barnen ska sova hos sin pappa idag till imorgon, det känns lite jobbigt men eftersom det bara gäller en natt så ska jag försöka ta tillfället i akt och bara vara Emmelie en stund, inte endast mamma. Sedan jag fick barn så har jag väldigt svårt och veta vem jag är utan dom, vad uppskattar jag att göra på egenhand?
Tror det är vanligt, att man liksom bara blir mamma.
Vad säger ni andra? Har ni behållt era intressen och känner att ni vet vilka ni är utan barnen med?
Jag får helt enkelt börja lära känna mig själv på nytt, för jag är ju inte samma person  nu som jag var innan barnen kom.
 
 

Kommentarer
Hanna

Jag har varit mamma i ett halvår och känner mig verkligen som bara mamma för tillfället. Egna aktiviteter är svårt att få till. Däremot börjar jag känna ett lugn i mammarollen vilket känns skönt. Börjar förstå nu att jag var ganska stressad i början utan att egentligen veta om det.

2014-10-17 09:36:27
Hanna - Min väg till att bli en bättre löpare + ytligheter

Vad pluggar du för något?

Svar: Jag har börjat läsa till sjuksköterska, riktigt spännande men väldigt utmanade att göra när man är ensamstående till två barn.
Emmelie

2014-10-18 10:09:40
URL: http://hannafialotta.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0