Att studera på högskola och vara ensamstående.

Godkväll.
Skolveckan har kickat igång igen och vi startar ny kurs i anatomi och fysiologi, och jag känner att det är här utmaningen börjar. Herregud vilken gruppuppgift vi fick tilldelad och herregud vad det blir att nöta latin framöver.
Man blir lätt stressad när man ser hur fruktansvärt mycket man ska kunna, men jag väljer att ta en dag i taget och beta av de jag kan istället för att se framåt och bli ännu mer stressad över hela situationen än vad jag redan är. Jag känner att mitt liv under vardagarna får stå lite på standby, för det som hinns med nu är pendling, skola och allt det där prakitska hemma med barnen och när det sedan tystnat här hemma om kvällarna så känner jag hur himlans trött jag är.
Nej att studera på högskola som ensamstående är jäkligt tufft och jag beundrar alla andra som klarat av de.
Ibland önska jag att jag vore smart nog att utbildat mig direkt, innan barnen just för att ha mer tid till studierna än vad jag har just nu- men jag ska klara det här!
 
Medan tvättmaskinen går varm här så ska jag kvällsplocka lite, förberda allt för att underlätta morgonens kaos och sedan försöka ladda batterierna och bara vara ett par minuter, jag tror det är viktigt att försöka ta vara på varje lugn stund man kan få.
Sedan får jag väl skära upp lite frukt och sätta på en kopp te, jag har nämligen dragit igång och startat med viktväktarna igen. Har ett par kilo att gå ner och de hjälpte mig sist att få den kollen på vad man stoppar i sig, och det bästa av allt var ju att de ej fanns förbud utan gäller bara att prioritera vad man vill äta.
Får se om jag får fina resultat även denna gången.
 
Dagens middag blev alltså mos på morötter,potatis och broccoli, mycket godare och mycket nyttigare när man inte behöver ha så mycket potatis.
 

Kommentarer
Viola

Jag har också börjat på viktväktarnas starta lätt. Har gått på ons kl 19 men tiden byts nu till 17. När går du? Första gången jag testar viktväktarna och det här med mättande dag är ju toppen. Har varit med i 4 veckor nu på onsdag och tappat ngr kilo så det känns bra. Målvakten känns långt borta så nu fokuserar jag på att det blir minus på vågen varje vecka. Imponerad av din vardag med barn, studier mm. Kämpa på! När du är klar så har du garanterat arbete och fast inkomst. Kanske det är en morot i sig? Stora kramen från mig som tycker veckorna springer i väg.

Svar: Starta lätt och mättande dag i veckan känner jag inte igen? Jag kör bara via appen och registrerar allt jag äter där. Så gjorde jag sist med, det funkade iaf =) Duktig du är, viktväktarna är ju kanon just för att de inte finns förbud tycker jag. Gick ner nästan tio kilo sist på ganksa kort tid. Ja jag vill ju detta, men de är så fruktansvärt svårt och jag insåg nog inte de förens typ nyligen. Kram
Emmelie

2014-09-08 20:44:08
maria eek

Moset ser ju jätte gott ut!

Svar: Ja men de var de faktiskt, och lite mer färgglatt också än vanligt mos =)
Emmelie

2014-09-08 22:25:51
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se/
Amanda

Hej Emelie!

Lång historia hur jag hamnade på din blogg, men jag vill ge dig lite pepptalk!! Jag har själv pendlat mellan Gbg och Skövde i 3 års tid så vet hur de kan vara. Du kommer att vänja dig! Och du kommer kunna utnyttja restiden till att plugga och repetera. Sen har jag flera vänner som pluggat till sjuksköterska och alla säger att de första året är ganska tufft men sedan blir de mkt lättare!! Och tiden går också så fort så bara fortsätt kämpa! Sen behöver man inte gå på alla föreläsningar och man måste inte få högsta betyg på tentan så man kan plugga lagom! Stort lycka till och jag tror på dig stenhårt (trots att jag inte känner dig):)

Svar: Åh men va glad jag blir av att läsa detta! Jag hoppas jag ska orka, känns bRa lite övermäktigt just nu och jah antar att de beror på att jag inte kommit in i det + att jag nyss blivit ensamstående och det är en stor förändring det med. Ja jag försöker ta en sak i taget , just nu en stor uppgift cellbiologi :( kram på dig och tack för orden ( haha du råkade dock posta denna så jag fick tio likadana kommentarer;)
Emmelie

2014-09-09 20:46:05


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0