Skör för tillfället.

Dagarna bara försvinner ifrån mig, hela dagarna är jag iväg på min praktikplats på en vårdcentral och under kvällarna ordnar jag med middagar och förbereder inför att morgonen ska gå så smidigt som möjligt. Praktikplatsen är tyvärr inte vad jag önskat, det är underbemannade och har helt enkelt inte tid att ha en student och för mig blir det mycket tid att endast sitta jämte och titta på medan sköterskorna stressar igenom alla måsten, tråkigt för mig att förlora viktiga lärotimmar.
 
Hugo, min älskade lilla fyraåring har det tufft just nu. Han har det jobbigare på förskolan när barngrupperna blir för stora och får mer utbrott än tidigare. Nu är nästa steg att de på förskolan har tagit in en extra resurs i barngruppen, så en av de ordinare personalen alltid kan vara nära honom och stötta och fånga upp när allt känns tufft. Man känner sig så himla maktlös som mamma, jag vill han allt gott i livet men vet inte riktgt hur man ska arbeta för att nå det vi eftersträvar. Nästa steg är specialpedagogen ytterligare en gång och kanske att psykologen från BVC kan stötta upp och komma med bra tips på hur jag som förälder kan hantera allting. Han är världens finaste och mest empatiska lilla pojke när man är ensam med honom och intrycken runt om inte är för stora. Han har energi till tusen och känslorna utanpå kroppen, och stundttals när det blir för mycket runt omkring så kan han inte styra varken känslor eller impulser och då blir det problematiskt.
Just nu känner jag mig nog som världens sämsta mamma, även om jag inerst inne vet att jag gör allt jag kan. Men när allt jag kan inte riktigt är tillräckligt nog så är man rätt skör som förälder.
 
 

Kommentarer
ensekundtusentankar.blogg.se

Jag gjorde allt innan jag tog kontakt med BUP. Jag var hos logoped för hans sena tal och uttal. Han kunde precis alla ord och hamnade i den normala kurvan för hans ålder. Problemet är att han har för bråttom med att säga saker så ord faller bort, hamnar i fel ordning osv. Han låser ju sig totalt när han måste tänka lite extra. Efter logopeden så fixade han inte alls 4 års kollen. Han tröttnade och det var kul att se Bvc sköterskan som hade mig som barn ( lång erfarenhet ) inte kunde hålla uppe hans koncentration. Vi blev skickade till Karolinska för att kolla hans hörsel noggrant men inget avvikande där trots att han var öronbarn men slapp rör! Sen tog jag kontakt med lekoteket och fick träffa en specialpedagog. Inte ens hon kunde hålla hans intresse uppe under en längre period på 5 min... Haha. Allt annat var mer intressant än att lyssna på en tokig tant som pratadened tillgjord röst ( det gör jag ju med ibland för att fånga hans intresse men kommit på att säga bajskorv är mer effektivt). Vi fick med oss ett spel hem som vi skulle spela under någon vecka. .. Som att vi inte spelar spel? Jag avslutade själv efter bara några träffar ( förra våren ) för att det inte hjälpte. Jag visste att det skulle ta tid att få hjälp av BUP. Jag ville bara bli klar med mig först... Läste någonstans att livräddningsundervisningen på flygplanen säger att man ska först sätta på sig syrgasmasken innan man hjälper sitt barn/vän/bekant eller okänd för DU KAN INTE HJÄLPA NÅGONANNAN INNAN DU SJÄLV ÄR STABILISERAD. Makes sence.
Jag har ringt, varit helt öppen om mig själv och mina "problem"... Fått Bvc, ssk på vårdcentralen/barn som haft Milo sen nyfödd att trycka på lite. Vet inte heller om min diagnos hjälpt till extra.

Ta kontakt med BUP! Dom kommer säkerligen hänvisa dig till något annat och när du ringer dit så säger dom att det hamnar hos BUP. VAR ENVIS och kämpa ( svårt jag vet ) och puscha på. Ring varje dag om du så måste! Dom kommer säkerligen ge er en tid snabbt för intervju för att bli av med dina telefonsamtal. Det är sjukt men det är så det funkar nu tyvärr. Kram

2016-04-12 23:40:07
URL: http://ensekundtusentankar.blogg.se/
Marie

Låter som ni alla försöker, få hoppas att det kommer till en bra lösning som ni och då han mår bra av
kramar

Svar: Tack så mycket,
Emmelie

2016-04-13 11:24:06
URL: http://sweetwords.se
Angus

Åh lilla vän! Du gör ju allt för din son och vän om det inte känns som du räcker till så gör du ju det så klart! du är ju hans mamma, det bästa han har!

Svar: Tack snälla du <3
Emmelie

2016-04-13 21:21:19
URL: http://angusfoto.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0