En slapp förmiddag.

Godmorgon, idag väntas kvällsjobb mellan 1330-2130 och jag som i vanliga fall inte tycker om kvällspass är faktiskt tacksam att slippa ställa klockan och stressa iväg denna morgonen. Misstänker dock att det inte kommer kännas lika härligt med kvällsjobb när man möter kollegorna på sjukhuset som får gå hem igen. Idag ska jag vara på postoperativa avdelningen på IVA, det blir en ny erfarenhet och det ser jag fram emot.
Morgonen lär bestå av minsta möjliga ansträngning, barnen pärlar och kollar sommarlovsmorgon och jag smuttar på min andra kopp kaffe. En del av mig vill hitta på massor nu medan jag ändå börjar sent, medan en annan del är smart nog att ta det lugnt inför kvällens åtta timmars pass.
 
Jag kan få lite dåligt samvete gentimot barnen när jag har ett par timmar när tvn går på, de får pyssla och underhålla sig själva en del, samtidigt försöker jag tänka realistiskt och inse att barn inte behöver bli underhållna hela tiden. Men det är ju sådant som visas utåt, hur föräldrar hittar på mängder med aktiviteter, leker med barnen hela dagarna osv. Jag kan villigt erkänna att jag är ingen lek-mamma, jag är mer än gärna med ute på utflykter och sådant, men det händer väldigt sällan att jag sitter ner och aktivt leker med barnen.
Nåväl, denna dagen blir lugn innan fritids och förskola, och förhoppningsvis överlever barnen det också, haha.
 
 

Kommentarer
ensekundtusentankar.blogg.se

Dom har ju iallafall varandra! Milo vill hela tiden att man ska leka med honom och ibland kan jag knappt gå ut i köket innan han blir orolig och undrar vart jag är. Han vill att jag sitter med honom vad han än gör och får förklara varje dag att jag måste tvätta eller laga mat och plocka lite här och var. Jag gillar att leka, spela spel men ibland så vill jag inte... Tycker med barn ska få bli kreativa och hitta på saker själv. Dom måste oxå få ha det tråkigt ibland.

2016-06-16 11:44:39
URL: http://ensekundtusentankar.blogg.se/
Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Låter som ett spännande jobb i eftermiddag/kväll för dig :)

2016-06-17 14:39:38
URL: http://www.saramadeleine.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0