Inget rosa fluff-fluff här inte, utan verklighet.

En sak jag kom och tänka på för några månader sedan när jag var på läkakontroll med Hugo pga hans sömnsvårigheter är om folk förskönar precis allting?
Fick nämligen förklarat att barn som sover så dåligt som Hugu är faktiskt inte så ovanligt men folk pratar inte om det bara. Varför undrar jag?
Är man en sämre mamma för att barnet helt enkelt inte sover? Jag som tex har nogranna rutiner under hela dagen med mat och sovtider för att sedan varva ner med massage o bok innan läggdags, hjälper inte ett dugg!
Det ska skrytas hit och dit och allt ska vara så himla perfekt, men är det verkligen perfekt?
 
Läste på en annan blogg nyss om hur allting målades upp rosenrött när man var mamma. Man ser de där rena, rena hemmen och allt mysigt de gjort under dagen. Är de så hos er?
 
Knappast här! Det städas, fejas men hur mycket jag röjer så blir det inte perfekt. Barnen skriker och mina ögon går i kors. Ibland erkänner jag att jag har lust o låsa in mig o skrika i ett rum, för jo det är ibland tufft att vara mamma också, inte bara så rosasött som det målas upp på bland bloggarna.
 
Att bli mamma är det mest underbara som har hänt mig och jag älskar mina barn över allt annat. Men kom igen erkänn nu att ibland kan det va tufft med. Visa en riktigt vardag med istället för att bara måla upp de små ögonbicken då allt faktiskt är sådär rosenrött som det verkar..
 
 
Sängarna ska bäddas och leksakerna ska plockas på plats. Och madrassen på golvet är Johans, för ja där har han sovit jämte Ebba sen Hugo föddes eftersom Ebba också vaknar nattetid och vi tar en unge var.
 
Disken diskar sig inte själv (tyvärr) Och nej vi har ingen diskmaskin..
 
Dammsugas minsann varje dag men ändå är det aldrig rent.
 
Övertrött Hugo..
 
En Ebba som minsann inte vill ta på sig kläder.
 

Det här är alltså min verklighet mellan de där ljuspunkterna man har varje dag. Undra om fler har modet att visa lite mer än bara rosa fluff-fluff framöver?
 

Kommentarer
Stina

Ska göra ett inlägg ja me!! Me bilder på mitt (stökiga) hem... Och på min neverending tvätthög :(

2012-08-06 20:49:41
URL: http://stinaohugo.blogg.se
Michaéla

Härligt att se någon som visar hur jag tror att det egentligen ser ut hos 99% av alla familjer! Jag får återkomma någon gång i oktober hur det ser ut hos oss, när vår lilla knodd kommit ;)

2012-08-06 21:35:13
URL: http://michaelaarehn.blogg.se
Yohannas.se

Precis som för mej med andra ord... har ett inlägg i mina utkast men pga illvrål från min bebis och en trotsande dotter så kommer jag ingen vart.....

2012-08-06 21:39:40
URL: http://maiplunevermind.blogg.se/
maria

Bra skrivet :)

2012-08-06 22:49:39
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se
Lisa

Intressant som blivande mamma att gå se hur det är ;)

2012-08-06 22:55:09
URL: http://Lisajadeholt.blogg.se
La Candida

Vi har inte sovit i samma rum/säng på snart två år här hemma. varsitt barn, ingen diskmaskin och massa tjafs om vem som borde diska istället.

2012-08-06 22:56:12
URL: http://vimorina.blogg.se
Cissi - mamma till Emma och gravid med smurfen

Helt rätt... Lite vardagsrealism har ingen dött av.. ska skriva ihop ett inlägg jag med.. imorgon - idag är barnen och sambon på vift så idag är det både städat, tyst och harmoniskt här hemma! ;)

2012-08-07 15:21:35
URL: http://nastanperfekt.blogg.se
Anna

Nej, inte är det rosenrött varje dag här heller, men ibland väljer jag att skriva mer om det rosenröda för att jag ska må lite bättre själv... Dvs jag försöker fokusera på det roliga för då blir det tuffa lättare att bära.

2012-08-07 21:51:27
URL: http://annasviktiga.blogspot.se
Sofie

Nej här är verkligen inte livet som rosa små moln! Sen tror jag att jag har det lite lättare här hemma för sambon jobbar inte heltid och har väldigt flexibla arbetstider, så han kan vara hemma från jobbet både nu och då! Helt underbart att vara mamma, men helt klart ett heltidsjobb där man ofta får jobba över!!

2012-08-08 08:26:47
Sofie

Haha hade skrivit en kommentar men istället för att klistra in adressen till min blogg hamnade ett sms där istället!! Haha!! Jaja det var jag iallafall!!

2012-08-08 08:29:21
URL: http://blomstertappan.blogg.se
Nina

Du är inte ensam!
Har tänkt att skriva ett inlägg om mina fyra veckors semester med en trotsig 3åring. Eftersom jag under ledigheten bara skrivit (när jag väl orkat) om det positiva som hänt. Ibland önskar jag att jag hade fria hotellvistelser att plocka ut, ett dygn ostörd och få sova i fred. Det står högst på min önskelista! ;)

2012-08-09 20:13:53
URL: http://ninafinaballerina.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0