Fredag med hopp om besök.

Wihooo - Fredag!
Veckorna går verkligen med en himla fart, samtidigt som jag tycker dagarna i sig går långsamt. Så hur hänger det ihop egentligen?
 
Ebba sov inte hela natten i tältet, fast hon sover ju visserligen inte hela nätter i sin säng heller utan kryper efter några timmar över till sin pappa som sover på madrass på golvet. (Ja vi turas om om barnen och tar ett var)
Men hon vill minsann sova där igen, och jag förstår henne för det såg ganska mysigt ut där inne efter att hon donat o fixat.
 
Hoppas kunna lura hit någon på fika och umgänge idag. Dagarna utan att träffa någon går lite väl långsamt för min smak. Dessutom kan jag ju erbjuda kolakakor till kaffet eftersom vi underhöll oss med att baka igår eftermiddag ;)
Är väldigt tacksam jag har många vänner med barn som är hemma o är mammalediga samtidigt. För att vara hemma helt själv och inte ha någon att umgås med om dagarna måste ju göra att tiden går ännu långsammare.
 



 

Dags för första gången i tält.



Regnat som tusan och vart riktigt dystert höstväder idag, så en hemmadag har det minsann blivit. Tog oss tid att sätta ihop hennes tält som hon inte haft uppe på många, många månader.
Ikväll har hon bäddat och pratat så förväntansfullt att hon minsann ska sova där inne. Lille Chezter har hon också bäddat ner och gett ett eget docktäcke. Söta unge, hjärtat smälter när man ser hur förväntansfull hon är och hur hon donar för att allt ska bli perfekt.
Återstår och se hur de går, men det ser ganska mysigt ut där inne =)

Tips om utflykt.

Torsdag redan ju, det innebär ju fredag imorgon vilket känns förbannat skönt.
Hela kroppen värker idag kan jag lova, dels efter löpningen och dels efter att ha vart vaken och vridit och vändit på mig pga att Hugo vart vaken längre perioder (jag skyller på tänderna) och kombinationen med att minska ner ammningen nattetid.

I helgen är "stora barnkalaset" i Alingsås. Det innebär att hela lördagen är det aktiviteter för barnen. Ebba ser fram emot det mycket vill jag lova.
Musik, hoppborg, Tobbe-trollkar, möjlighet att baka sina egna tårtor (Ja är det en fikastad så är det) Osv...
Så bor ni i närheten så borde ni verkligen komma hit på Lördag! (Stina, något för er familj?:) Perfekt liten utflykt!
Där kommer vi hänga större delen av Lördagen iallafall.

Frukostdags! - Godmorgon.


Kaos var de här.



 
Oj en smått kaotisk dag! Vänner på besök, så fem ungar och en massa djur i hela huset. Ni kan ju tänka er ljudnivån när två bebisar turades om att skrika medan de större barnen lekte och vände uppochner på hela Ebbas rum på övervåningen.
Rätt befriande att ikväll få snöra på sig dojorna o ge sig ut på en runda med sällskap av en vän. Men fy fan jag känner mig döende efter några hundra meter. Haha övning ger färdighet gällande konditionen hoppas jag!
 
Lär sova gott inatt! (Om Hugo tillåter mig villsäga)
 
 

Något jag gjort för att slippa stress.

Godmorgon, bättre natt!
Lilleman sov enda tills två i sin säng (med två ammningar innan men ändå det har aldrig hänt förut) Sen fortsatte i natten i samma gamla vanliga mönster , men jag känner mig iaf mycket mer utsövd och det är det som räknas!
 
Barnkanalen står på, Ebba sitter gott instoppad i en filt och Hugo försöker redan riva hela inredningen med sina korta armar som når ALLT. Ja jag ser på mina barn och känner mig förjäkla tacksam, jag undrar vart jag hade vart idag utan dom? Livet innan dom bjöd ju på en heldel om man säger så, jag ångrar ändå ingenting för det har format mig till den jag är idag.
 
Måste berätta, vet ni vad jag gjort?
Anlitat ett städföretag som ska komma hit två gånger i månaden och städa här hemma. Ja syrran som nyss fick jobb tpå ett och övertalade mig testa. För jag tjatar ju alltid om att jag aldrig hinner med än det där vardagliga såsom dammsugnign, diskning och plock av leksaker. Nu slipper jag känna stress inför allt det andra.
500 kr för fyra i månaden kan det nog vara värt, och om det inte känns bra så är det ju bara att avsluta. De där gjorde jag för min skull, ja för att slippa stressen o känslan av att jag aldrig hinner få det riktigt rent.
 
Nu ska här fortsättas mysas med barnen!
 
 
 

Dagens ljuspunkt.

 
Om jag bara hade haft annat än iphonen tilllägning när grabben tills sin stora förtjusning nådde upp till blomman i fönstret. Vilken lycka, snabb som attan var han dessutom att stoppa en hel näve jord i munnen. Passar på medan man har chansen tänkte han la.
 
Dagens ljuspunk måste vart o se han så glad, även om jag skakade på huvuduet för allt som det blev och städa sedan.
Morgondagen kan bara bli bättre än idag, ny dag nya tag! Men först hoppas jag på liiiite mer sömn än vad natten bjöd på.
 

En aning sänkt.

Jag känner mig rätt sänkt idag.
Ja jag brukar försöka tänka att det här med Hugos dåliga sömn kommer bli bättre, att det bara är en fråga om en kort tid då de är så här illa.
Men ja när sömnbristen är som värst så kan vem som helst lacka ihop och känna sig på bott.
Nio månaders sömnsvårigheter då man blivit väckt minst varannan timma tar på krafterna helt enkelt.
Men det måste ju vända snart eller? Inte kan det hålla på förevigt liksom..
 
Höstigt ute idag, öppnar alltid och vädrar på morgonen i sovrummen, och idag blev det minsann iskallt i rummet på två röda. Dags att införskaffa sig höstkläder till alla i familjen.
Hujeda mig.
 
Förlåt för bittert inlägg, men är sååå trött på folk som låtsas att allt jämt är rosenrött och tar allt jämt med en klackspark. Varför inte bara erkänna att ibland är det förbannat tufft?
 
Godmorgon på dig och hoppas du sovit gott.
 

Jag gjorde det.

Yes, i did it!
Tog min första löprunda. Endast 2,8 km men för mig var det en lagom tur. Varvade mellan att gå och springa och insåg vilken jäkla kass kondis jag har ganska fort. Jag som ändå rör mig så mycket varje dag hade kanske inte räknat med den där brännande känslan i halsen o känna hur pulsen rusade iväg ;)
Nåväl jag ska verkligen försöka börja gilla det denna gång, för att få komma utanför husets väggar SJÄLV är ju helt underbart. Inga barn, inga hundar utan bara musiken i öronen och fokuset på att orka springa några meter till innan man saktar ner.
 
- Jag ska klara detta!
 

Augustis sista vecka.

 
Fy vilken natt, vaket minst varannan timma från Hugos sida. Jag förstår verkligen inte när det äntligen ska vända och gå mot det bättre hållet?
Klockan 05:30 vägrade dessutom skrutten att sova mer så efter det har vi vart uppe, men har tänt massa ljus i huset och det ökar ju mysfaktorn och gör det lite mer okej att vara uppe med tuppen.
 
Sista veckan i Augusti sedan börjar höst månaderna verkligen på riktigt,  känns trist att sommaren är över utan att ens har bjudit på någon ordentlig sommar. Hoppas nu vintern som blir blir ordentlig med lagom mycket snö och kyla och ingen jäkla slask som vi brukar få här nere.
 
Fortsätter kaffemyset o passar på o sätta på tvn och kolla på vad jag vill innan Ebba vaknar och barnkanalen går varm här hemma.
- Godmorgon!

Morgonens funderingar.

Söndag, helgen är ju förtusan snart redan över!
 
På kalaset igår bjöds det på tårta och kakor. Men nej jag struntade i och baka och köpte faktiskt färdigt , då slapp jag den stressen. Tårtan var förövrigt jättegod!
 
Men jag har ätit så mycket skit det senaste och jag hittar inte motivationen att starta med ordentligt käk igen! Antagligen för att kilorna varken går upp eller ner. Så istället funderar jag på att börja  i andra änden, dvs med träningen. Jag vill så gärna gilla löpning, men de gånger jag testat har jag hatat det. Ska iaf ge de ett nytt försök och skynda långsamt denna gång.
 
Hugo sötnosen kryper omkring i sitt esse just nu. Är överallt han inte ska vara. Ställer sig och plockar ner grejer från bordet, hittar sladdarna och allt annat som är sådär super roligt när man är nio månader gammal. Nio månader, hur är det möjligt att han redan blivit så stor?

Den där blomman..

 
Igår i affären gav jag jag Ebba uppgiften att välja blomma till pappa som fyllde år. Ja jag tänkte mig snittblommor av något slag. Länge gick hon och luktade o tittade  innan hon stolt kom med denna krukväxt och sa att hon bestämt sig. Hon var så otroligt stolt och hade verkligen kollat igenom varenda blomma innan hon bestämt sig för just denna. Så istället för en bunt rosor blev det något helt annat
(och mycket finare om man minns lyckan då hon fick överlämna den)
Idag pratar hon fortfarande om blomman - Vilken fin blomma jag köpte till dig pappa va?
Åh blir alldeles varm i hjärtat.
 
Dags att röja undan efter frukosten och hoppa in i en dusch medan Hugo sover för sin första gång idag.
- Godmorgon på dig<3

Morbror på besök!

 
Brorsan kom på oväntat besök idag till Ebbas stora glädje. Han är verkligen en av hennes idoler!
Helt plötsligt blir allt så högljutt och hon har världens smile på läpparna och gör sig till som bara den. Tror jag får tvinga hit min upptagna bror lite mer, haha för när han väl kommer hit brukar han bara stanna max 30 minuter. (Antar att han kör slut sig totalt på de minuterna) och sedan smiter han iväg och lämnar mig med en unge som är uppe i varv. (Jag ger igen när han får egna barn i framtiden)

Härligt att hon har vår sida släkten så nära, annat är det med Johans släkt som bor i Borlänge.
 
Dags för fredagsmyyyyyyys ;)

Födelsedagsfredag!

Fredag - Wihoo!
Idag fyller alltså Johan 25 och jag ska försöka mig på ett bak idag. Vad det blir ännu har jag inte bestämt mig för ännu.
Bakning som inte ens är min starka sida, får satsa på att göra någon god mat också tills han kommer hem ikväll.
 
Ebba har inga fler prickar, men jag tänkte nog ringa vårdcentralen o be dom ta en titt. De kliar och jag vill veta vad det är. Om det är vattkoppor (vilket jag inte tror) så måste man ju undvika folk och det gör inte en social människa som jag i onödan om man säger så.
På ett sätt hade det ju vart skönt om hon fick det och ha en barnsjukdom avklarad senare, men samtidigt vill man ju inte ha sjuka barn.
 
Dags att ordna lite frukost till mig och barnen så energin kommer åter.
Hoppas ni fått sova bättre än mig.
 

Lång och himla regnig dag.

 
Det har ösregnat hela dagen och det här är vad vi har gjort. Bygga koja är uppskattat men inte lika uppskattat när lillebror kommer och "drar ner gardinerna" Haha Hugo vill ju vara o göra precis det Ebba gör såklart men hon tröttnar på lite att han ständigt ska ha just de sakerna hon leker med. Måste ändå säga att det gått så himla smärtfritt med avundsjuka o syskonbråk än.
Tre år mellan barnen har vart perfekt. Förstår att det säkert kommer komma stunder av bråk längre fram men det var just spädbarnstiden som jag oroade mig för från början.
 
Längsta dagen har det vart iaf, hemma från dagis idag med då Ebba har fått röda prickar. Bett, vattkoppor eller vad de än kan vara så tar vi de säkra för de osäkra o är hemma.
På ett sätt hade de vart skönt att ha den barnsjukdomen överstökad, samtidigt som jag tycker Hugo är lite väl liten för att eventuellt smittas. Nåväl, imorgon lär vi se om de blivit fler.
 
Godnatt på er och tack för tipsen om baket, får se vad jag gör =)
 

Jag ska ge de ett försök.

Morgon klockan fem, hujeda mig!
Innan klockan sex är inte okej och kommer aldrig bli heller. Sötnosen är alltså nu vid halvsju redan trött och gnällig igen och står i detta nu och drar i mina ben.
De senaste dagarna har han dessutom försökt sig på att säga mamma, kan ni förstå att mitt hjärta smälter?
Bara när han är gnällig och vill till mig och då låter det  "mamamamama" <3
 
Johan fyller 25 imorgon och jag ska nu fortsätta kika runt bland bloggarna om jag kan lyckas hitta något att baka till honom.
Ja jag är ingen bagerska så det blir la en utmaning för mig att försöka, men jag ska ge det en chans.
Så önska mig gärna lycka till och kom gärna med recept på någon lätt och god tårta!
 

Grå dag.

 
Nyduschad och med kvällsmaten i magen är jag helt slut och ögonen går redan i kors.
Det börjar bli te-tider nu när sommaren är slut och jag har turen att ha en mamma som jobbar i en butik där det säljs mängder med te och kaffe. Kofeinfritt nu till kvällen, perfekt för mig som är så känslig för sånt kvällstid och brukar få svårt och sova om det är koffein i.
 
Det har regnat konstant hela dagen, lång och grå dag men vi har gjort vårt yttersta att hålla oss sysselsatta.
 
Fortsätter kika runt bland bloggarna och sedan blir det nog natten. - Sov gott.

Onsdag.

Godmorgon söta du!
 
Kaffet smakar helt otroligt gott just denna morgon (fråga mig inte varför)
Blev ammande inatt men försökte att dra ner på det. Tror jag börjar med att ta bort ammningen på dagen och sedan trappa ner nattetid. Jag orkar inte sluta tvärt helt enkelt.
 
Förklydning här hemma och Ebba låter som en annan unge i rösten! Haha låter faktiskt lite lustigt. Nåväl ingen rinnig näsa eller hosta så dagis får hon gå till ett par timmar idag ändå.
Hade det inte vart för att Hugo ogillar att åka vagn längre stunder så hade ju det vart perfekta tiden för en längre promenad medan hon ändå är iväg.
 
Lekplatshäng planeras efter lunch tillsammans med en mamma som har en son jämngammal som Hugo. Ska bli skoj och se dom tillsammans igen och förhoppningsvis kan man fånga sötnosarna på bild.
 
Nu är det dags att äta frukost och så får jag titta på Ebba som uppträder här för mig. Haha hon älskar att synas , se bara bilden från Danmark!

Trött morsa.


 
Seriöst denna katt har de mest udda sovstilar. Bedårande söt och minst lika jobbig imellanåt när han har sina ryck och tillsammans med resten av djuren springer över golven här hemma.
 
Lär somna i liknande ställning inom snar framtid, är tröttare än vanligt efter nattens försök till att minska/sluta amma.
Idag har jag inte ammat alls, (ni kan ju tänka er smärtan just nu)
Helt plötsligt inser jag hur stor han börjar bli min grabb, men hur länge jag ammar är bara upp till mig och jag ber folk som har åsikter kring detta hålla det för sig själva! För ammningen är för honom trygghet, inte mat längre. Jag har väldigt svårt att neka honom den tryggheten på en gång, suksesivt(stavning?) får vi sluta.
Nu har jag iaf börjat (vad jag tror kommer bli långa) resa att sluta amma helt!

Sandigt värre.

 
Hugo har börjat uppskatta det här med att utforska lekplatsen nu, men hur kommer det sig att ALLA ungar nästan ska envisas med att sanda ner sig så? Sand överallt här hemma =)
Blir dagligen ett besök på någon lekplats, enda sättet att komma hemmifrån, promenera hundar och få alla nöjda och glada en stund på samma gång.
Många gånger tycker jag iofs att Ebba uppskattar skogen eller annat bättre.  Att gå till en stor gräsmatta i Nolhaga och sätta sig med fika är minst lika uppskattat här.
 
Väldigt trött mamma idag, försöker desperat få Hugo sluta amma (eller ja använda mig som napp för han äter inte) nattetid. Han har skrikit helt jäkla hysteriskt och jag känner bara att jag inte orkar ta tag i det just nu. Nattammningen är okej, men att agera napp HELA natten går jag inte med på.
 
Mer kaffe så blir det människa av mig med, godmorgon fina du!

Ett klargörande och recept.

Känner att jag måste klargöra att vi inte låter Hugo "styra" att han inte vill va med sin pappa som jag fick en kommentar om.
Sen tycker jag också att det är viktigt de får ett band till varandra på tu man hand, men jag är övertygad om att det får de när han blir lite äldre.
Jag har ju inte kunnat lämna honom då jag helammat tills rätt nyligen eftersom han verkligen ratat mat totalt. Först nu vid 9 månader som det börjar gå bättre med maten och jag ammar endast en gång per dag och nattetid.
Johan jobbar långa dagar och är ofta borta hela Hugos vakna tid, så egentligen inte konstigt att han mer beroende av mig. Så därför är de dags först nu att helger låta de va med varandra själva lite nån timma eller två åt gången. Så får jag kanske lite egentid med , men egentligen inget jag kräver då jag känner mig halv utan barnen.
 
Nu delar jag istället med mig av ett lättlagat recept! Stina efterlyste ju lite fler snabblagade maträtter så varsegod! Hoppas det ska smaka ;)
 
Du behöver: Tonfisk, grädde, äpple, purjolök, salt och peppar + curry. Äts med pasta!
Blandas ihop i en stekpanna och krydda efter egen smak , låt puttra ett par minuter.
 
Varsegod o ät! (hade nog sett roligare ut med annan pasta )

Efter två månader är det dags!

Efter mer än 2 månaders sommarlov så ska Ebba tillbaka till dagis idag. Hon har de senaste två veckorna börjar undra när hon ska dit igen men annars har hon nog tyckt det vart riktigt skönt med långt lov. Jag därimot känner mig lite nervös hur det ska funka då det är just de tider jag lämnar som Hugo brukar sova sina stunder per dag.
Tre timmar om dagen kan kännas lite stressigt, blir bara hem och laga mat innan man ska tillbaka och hämta igen.
Men men fint att hon får gå o va bland vänner lite o slippa morsan och brorsan.
 
Igår tog jag en promenad runt sjön här i stan. Så jäkla fint att gå där runt så det är inte klokt. Johan fick äran att ha Hugo. Ja han har inte haft honom nånting själv än och han behöver "öva" så får väl se till att smita iväg mer ofta. Mest för ammningen och även för att han är så himla mammig nu så han kan skrika helt hysteriskt när jag bara går ner till tvättstugan.
Övning ger färdighet kanske?
Känns som alla har den möjligheten att lämna småttingar hit o dit utan jag. Fast iofs är jag inte heller bekväm att vara utan honom heller. Korta stunder 1-2 timmar lite då o då hade nog vart nyttigt.
Hur har ni gjort/gör med småbarn och att lämna bort?
 
 

Sött som bara den, men gott.

 
Gillar ni söta kakor är detta något för er!
Skulle nog kunna tänka mig att den passar extra bra till jul med tanke på de kryddor som är i. God men lite för söt för min smak.
 
Du behöver:
500 g filoblad (grekiska degblad), finns frysta och färska
3 dl smält smör
1 kilo grovhackad nötter (valnöt, mandel eller pistasch, eller en blanding av mandel och valnöt)
3 msk mald kanel
1 msk mald nejlika
0,5 dl socker
rivet skal från en citron
Sockerlag till indränkning: En halv liter vatten
3,5 dl socker
Saft av en citron
 
Gör så här:
Kör nötter, ströbröd, socker, citronskal, kanel och nejlikor i några minuter i en mixer eller matberedare till en jämn röra.
Sätt ugnen på 175 grader.
Pensla en långpanna med smör. Lägg ett filoblad i botten, pensla med smör och fortsätt så med en tredjedel av bladen.
Bred ut nöt blandningen på filobladen.
Lägg över filoblad och varva en tredjedel som innan med smör. Nytt lager nöttblandning och avsluta med filodeg. Självklart kan du varva filoblad och nötblandning lite som du vill.
Pensla ordentligt med smör på toppen.
Skär ut små portionsbitar cirka 4×4 cm eller små trianglar med en vass kniv innan du gräddar baklavan. Stänk vatten på baklavan.
Grädda baklavan i cirka 40 minuter. Baklavan ska vara vackert gyllenbrun.
Medan baklavan gräddas gör du sockerlagen: koka vatten med sockret och rör så att sockret löser sig. Tillsätt citronsaften och ev. några droppar rosvatten.
Koka sockerlagen i 5 minuter.
När baklavan har bakats klart häller du varm sockerlag över baklavan i långpannan. Låt baklavan stå och dra åt sig sockerlagen och svalna av.
Baklavan är så söt att den håller sig en vecka i rumsvärme.
 
Alldeles för mycket steg för att jag skulle orka baka, därför kanske det är något för er som har lite vana
(eller tålamod)
 

Snart är den över.

Men godmorgon solsken!
Jag trodde inte att de skulle bli någon utlovad värme idag, men redan står det 16 grader på termometern och solen börjar komma upp trots att klockan bara är strax innan sju.
 
Vi planerar en dag på stranden tillsammans med släkt och vänner. Ja för läser man på vädret framöver så verkar detta bli en av sista gångena för i år. Graderna sjunker och snart är det september, den där höstiga ångesten börjar sakta men säkert infinna sig.
Imorgon börjar även dagis för Ebba efter uppehåll sedan mitten av Juni, alla rutiner är som vanligt igen och jag vill komma igång med att äta ordentligt och bra och motionera. Nystart gör man ju ett X antal gånger per år känns det som ;)
 
Usch får sluta tänka på att sommaren snart är över och istället uppskatta denna dag vi får, annars blir jag för deppig.
Ut och njut ni med om ni har möjlighet!
 
Från sist då vi njöt av sensommaren:

En regnig start.

Men regnet öser verkligen ner !
Inte alls skoj att vakna till mörker och höra hur det smattrar mot takfönstret, då har man ännu mindre lust att kliva upp ur den varma sängen.
 
Får göra de bästa utav dagen istället, ett besök på leklandet kanske?
Även om jag tycker stadens lekland är väääldigt tråkigt, så uppskattar nog Ebba att få härja av sig lite.
Fortsätta det eviga städandet här hemma och hoppas att man nån gång känner att det är rent?
Ni märker vilka roliga planer jag har för denna dag ;)
 
Vad gör ni när regnet öser ner ute? Och man ändå måste sysselsätta barnen på något vis?
 
Dags för lördagsfrukost! Johan berättade just att att äta ett ägg varje dag är lika illa som att röka massa cigg dagligen om man tänker på åderförkalkningar. Känns tryggt eftersom ägg hör till min dagliga frukostrutin, något säger mig att jag får bryta mitt mönster.
 
-Godmorgon, bjuder på bilder från gårdagens soliga lekparkshäng.

Öppna ögonen och se!

Tiden har gått otroligt fort idag, och jag tycker nog nästan alltid den gör det när vädret är fint.
Dock är jag så trött att jag hade kunnat somna stående, så en helg är välbehövlig.
 
Bytte vanliga lekplatsen mot Nolhaga idag och fy tusan vad vacker där är!
Man blir så lätt hemmablind men om man öppnar ögonen så ser man verkligen.
Grusvägen som går jämte ån, de  vackra husen, de stora ekarna och den uppskattade lilla lantgården.
Tycker man borde försöka titta lite mer ofta och inte bara rusa förbi (vilket jag brukar göra)
 

Trevlig fredag!
 

17 Augusti 2012.

 
17 Augusti och Hugo har funnits lika länge utanför magen som innuti. (Eller ja jag  gick ju över tiden men ändå)
9 månader gammal blir grabben idag och jag minns fortfarande dagen då han kom som igår. Jag gick arg och hade ont för att jag var så stor. När allt väl startade sedan var han ute fort! Kom in 16 på förlossningen och han är född 18:51 <3
 
Aktiv kille vi har fått, minst sagt.
Klättrar och ställer sig mot precis allting, vilket innebär att jag inte får någon lugn stund. Han är nämligen inte världens stadigaste (men de tror han själv när han måttar och försöker gå mellan soffa och soffbord)
Maten går lite bättre, ammar ca 1 gång på dagen som mellanmål och nattetid är ju jag hans levande napp. (Orkar inte ta tag i det ännu eftersom det ger mig liiite mer sömn om han får ligga så)
 
Älskad som tusan, fina lilla Hugo!

Mörka tider framför oss.

Godafton kära du.
 
Efter att ha fått tipset att googla nattskräck så är jag nästintill övertygad över att det är det Ebbas utbrott är om natten. Att man inte tänkte i de banorna?
Ska kontakta BVC för lite mer tips om hur man ska hantera det på bästa sätt.
Någon mer som har erfarenheter inom detta?
 
Utomhus har vi vart hela dagen!
Tillsammans med vänner så satt vi på lekplatsen ett par timmar och bara va. Jag tänker att vad tusan ska man hitta på under vintern? När det är iskallt och att sitta i en lekplats flera timmar inte finns med som alternativ
(Ja om man inte vill frysa ihjäl då) Nej fytusan jag är en riktig sommarmänniska och får lite panik inför kommande långa och mörka årstider vi har framför oss.
 
Det enda mysiga måste väl vara de tända ljusen som ger så härligt sken.
 

Lite framtids drömmar.

Godmorgon.
 
Kaffet smakar verkligen extra gott denna morgonen. Ebba fick nämligen ett utbrott inatt, låg och gallskrek och sparkade i sisådär 15 minuter. Hon är vaken men vägrar säga varför hon är arg. Resultatet efter detta underbara lilla senario var en lillebror som självklart vaknade och låg pigg och svår och somna om i en timma.
 
Jag fick en fråga igår som jag tänkte svara på:
 
Efter att ha läst din blogg känns det som ni behöver ett hus på landet ;) Kan du inte skriva lite om framtidsdrömmar & planer? Som hus, jobb osv, vore intressant! :)
 

Ett hus på landet hör till mina drömmar, vill ha möjligheten att kunna öppna dörren och inte behöva oroa mig för att bilar ska komma. Ha en helt egen liten trädgård och möjligheten till många djur, kanske en häst?
(har ju vart en hästtjej och haft egen i många år)
Körkort, verkligen. Men vi börjar med att en av oss har det! Johan har ju fått alla papper han behöver för att få övningsköra med sin pappa så vi får passa på när de är på besök ifrån Borlänge.
Arbete, vet faktiskt inte! Har länge vart inne på socionom, vill arbeta med människor på något vis. Barnmorska på förlossningen hör också till en av tankarna.
Sen vill jag ha minst ett barn till med =) Ja vi är fyra syskon så 3-4 barn vill jag ha också. Dock inte förens Hugo är i Ebbas ålder då tre år var "perfekta" åldern att ha mellan syskonen. Förståelse och hjälpsamhet från storastyster.
 
Sådär, hoppas ni känner att ni känner mig lite bättre nu :)
 
 
 
 

Fullt hus.

 
Det skulle bli svårt att göra sig av med en katt som stulit Ebbas hjärta totalt.
Det första hon gör på morgonen är att hämta honom och sedan bär hon omkring han hela dagen til loch från. Det konstiga är att han verkligen inte har något emot det utan snarare verkar gilla hennes totala uppmärksamhet.
Hon har tillochmed sagt att hon älskar katten och vill att han ska bo kvar här, och jag tror nog han blir kvar.
Fullt hus med andra ord, två barn, två hundar, två katter och EN sambo - De ni! ;)

Solsken!

På riktigt vad händer bland bloggarna? Riktigt få inlägg och kommentarer, det är ju jättetrist. Så ni kan väl bli bättre på att lämna avtryck? Jag gör det så gott jag kan hos er <3
 
Nåväl vaknar till strålande sol och klarblå himmel. Blir det lite värme senare med så tror jag vi tar en sväng till stranden. Att bara sitta på ett sånt ställe och se Ebba leka vid strandkanten, ja de är lycka det. Hugo uppskattar att sitta vid vattnet och plaska han med vill jag lova.
På tal om Hugo, han har ju alltid sovit dåligt men de senaste tre nätterna vaknar han en gång i timman. Det är som att ha ett litet spädbarn i nio månader! Men som jag numera vet är att det är vanligt men folk inte pratar om det. Skäms inte för att ni har barn som inte sover morsor!
 
Dags att duka fram frukosten på bordet. Och jag behöver er hjälp med lite kantarell-recept! Fick nämligen denna härliga dörrlevrans av släktingar igår!

En dag för Ebba.

Godmorgon!
Eller det där med god kan disskuteras eftersom Hugo börjar bli förkyld så har han vaknat ännu mer än vanligt (sisådär en gång i timman) - Trött.
 
Är det bara jag som upplever det lugnare bland bloggarna? Färre inlägg och färre kommentarer, riktigt tråkigt måste jag säga.
 
Hursomhelst, gårdagen var underbar.
Ebba njöt så otroligt över att vara där på landet och borsta hästar och rida. Hon låg i boxen på rygg och bäddade bland spånet och är inte det minsta rädd för lite smuts.
Helt orädd bland hästarna är hon dessutom, förstår ni hur nöjd jag är som "hästtjej"? Kanske kan bli ett gemensamt intresse i framtiden.
 
Nu längtar jag verkligen efter möjligheten att bo sådär, tystnaden och möjligheten för alla djuren
(djurvän som jag är)
Nåväl inte omöjlig dröm, bara att körkort är ett måste!
 

En längtan till ett hus på landet.

 
Åh vilken underbar eftermiddag!
Besökt min gudmor ute på landet och bara njutit av tystnaden. Inser nu hur gärna jag hade velat bo sådär. Ha ett par hästar och kunna släppa ut barnen utan att behöva oroa sig för bilar.
Ebba har verkligen haft det underbart idag, all uppmärksamhet och lyst av glädje i ögonen.
 
Berättar mer imorgon.
 
Nu dags för de där tråkiga sysslorna i köket, disk och dags att laga lite barnmat till Hugo. Ungen måste la börja äta lite nån gång?
 
Godkväll fina ni!

Måndag och Johan är tillbaka på jobbet.

Första morgonen då Johan är tillbaka på jobbet efter en veckas semester.
Sitter med största koppen kaffe och en spinnande kattunge i knät och slappar medan Hugo sover sin första gång för dagen. En aning tröttare än vanligt eftersom Hugo vaknade av Ebba inatt och var pigg mellan 02:30-03:30, en hemsk timma att vara vaken på och väldigt frustrerande.
 
Ska försöka oss på en lite längre promenad med hundarna nu på morgonen och gå till något ställe där de kan få springa av sig. Skönt att ha de gjort så man slipper ha dåligt samvete om de får va själva en stund på eftermiddagen medan vi brukar vara iväg på annat
.
Dags införskaffa sig nytt batteri till stegräknaren med så man kan använda den flitigt. Läste att medel för var en svensk gick varje dag var ynka 4800steg. Rekomendationen är ju 10 000 steg per dag och de tycker jag man uppnår utan någon vidare ansträngning. Konstigt att folk inte rör sig mer? kanske iofs hade rört mig mindre med om jag hade haft körkort och bil. Tur i oturen man inte har de!
Nystart med maten, eller ja ett försök att tänka lite mer på vad man stoppar i sig. Nu när jag ammar mycket mindre så är de lätt att öka i vikt igen, och de vill jag ju inte! - Peppa mig!
 
Godmorgon föressten!
 
Lille Texas kollade handbollen igår , får väl gratulera till ett silver!

De blev som jag hoppades.

Det blev minsann en sensommar dag och det tackar vi hjärtligt för!
Efter ett besök i Nolhaga drog vi nämligen vidare till stranden och satt där ett par timmar hela familjen, släkt och vänner. Tror tyvärr inte de blir många fler sånna dagar i år , men jag hoppas inte det var sista gången.
 
Perfekta stället att vara, Ebba roar sig själv vid strandkanten och badar tills hon blir blå om läpparna. Men fryser hon? - Inte då, trots att hon hackar tänder och har gåshud över hela kroppen.
Tillochmed jag gick ner och tog ett snabbdopp, på senare år har jag nämligen blivit lite fegare med det där och bada och fryser lättare.
 
Becka ville ha sommarmat medan Victor röstade för pizza, vlken bra deal vi gjorde när vi hämtade pizza och åt den på stranden. Har jag nog aldrig gjort tidigare. Får va slutätet på sånt nu, semester klion  börjar komma misstänker jag - Dags för nya tag!
 

En ny rutin som gärna får fortsätta.

Godmorgon, sovmorgon till sju!
För min del får Hugo gärna fortsätta ha sånna rutiner, för timman mellan sex och sju gör SÅÅ mycket.
 
Solen lyser idag igen, kanske vi får njuta av ännu en sensommardag?
Eftersom det inte hanns med att gå ner till Nolhaga och kolla djuren igår så hoppas jag att vi kan hinna med det idag istället. Kanske ta med en matsäck och fördriva ett par timmar? Som jag sagt förut så gäller det att ta vara på regnfria dagar till fullo.
 
Hungriga barn här hemma nu, dags för frukost i magen!
 
- Hoppas du sovit gott.
 
Färgglatt på köksbordet nu efter att ha plockat igår på kolonilotten.

Är det manligt att kunna grilla?

 
Godkväll!
Vad tycks om vår dag? Solen har nämligen skint och vi har spenderat all tid utomhus.
Besök och ätit våfflor hos mamma, badat i närliggande sjön och haft vänner här på grill.
Knepigt att alla grabbar ska trängas vid grillen, är det verkligen manligt att kunna hantera den? Haha det slutade nämligen med lite halvbrända champinjoner och vegitariska biffar för min del.
En fin dag , om man bortser från allt tjat på barnen som stängt av öronen  totalt. Jag förstår inte va de två gör med varandra, för tillsammans blir de nämligen totalt döva och lyssnar inte ett skvatt - Tråkigt.
 
Mätt i magen så fortsätter lördagskvällen, tror med all säkerhet jag sover innan 22 (vanligt då med andra ord)
 
 

Danmark - Del två.

Men vilken härlig start på morgonen!
Hugo vaknade som vanligt runt fem snåret men somnade om och sov till 07:45 , förstår ni vilken sovmorgon?
Kliver upp och möts av solsken,hoppas det håller i sig så man kanske kan gå till Nolhaga o kolla djuren sedan.
 
Mer om Danmarksresan.
Att vandra omkring på Fredrikhamns gator är faktiskt riktigt mysigt. Stenhus och  lång gata med massor av resturanger på. Helt annorlunda mot Alingsås som är en riktigt "trä-stad"
Synd bara att det blir ganska dyrt att äta ute där, allt kostar på och det spenderades en heldel pengar på allting. Men det får de vara värt eftersom det blev vår sista semster i år.  Det vi hunnit med under denna sommaren är alltså: Liseberg, Universeum, Borlänge och Danmark. Nu hoppas vi solen håller i sig ett par veckor så vi får njuta av lite sensommar och stranddagar med.
 
Hoppas solen skiner hos dig med!
 

Fredagen börjar NU!

Men hallå? Jag publicerar och skriver om semestern och inte ett minsta lilla avtryck från mina fina läsare? :(
Nya designen är ju uppe nu med, vad tycks? Den ska fortfarande fixas lite till men denna får vara uppe tillsvidare. (tryck f5 om den en visas hos dig)
 
Dags för morsan och göra fredag nu minsann. Fredagsmys i form av de obligatoriska chipsen,ostbågarna och den ljuvliga cola zeron.
Ljusen är tända, mysbrallorna är på, ett av två barn sover och jag är redo!
 
NU tar jag fredag kära vänner (precis som kattungen Texas verkar gjort med nyligen)
 

- Trevlig start på helgen!
 

Danmark - Del ett.

Okej back on track på hemmaplan igen.
En usel natt så kaffet är väääldigt välkommet idag, hoppas att Hugo ska sova lite bättre inatt då vi har vanliga rutiner för honom nu igen.
 
Så hur var resan? Vi är jättenöjda!
Anlände till ett Fredrikshamn som hade världens skyfall och åska. Båtturen var lite gungig men gick ändå bra trots min sjösjuka.
In på hotellet då vi möttes av pirater som spelade dragspel och dansade. Vi inchekning fick barnen pirathattar och sånna där blomkransar man hänger runt halsen - uppskattat.
Lite mat i magen och sedan var det bad som gällde.
 
Ebba var ju eld och lågor. Inne där är det åska, vågor och musik. Hugo satt i barnpoolen och plaskade och ålade omkring.  Uppskattat för alla åldar för Johan var nämligen typ på samma nivå som Ebba, lurade in mig i en rutchkana där man åkte på ring i totalt kolsvart tunnel - Obehagligt.
 
Egentligen är inte badstället särskillt stort alls, men de är ju så bra gjort och alla effekter gör det värt varje krona.
 
Bjuder på lite rese och badbilder så får ni andra senare.
- Godmorgon föressten, fredag inte sant? :)

Tillbaka på hemmaplan.

 
-Tada, hemma!
 
Har haft ett toppendygn i Danmark på badhotellet. Nöjdast av alla är självklart Ebba som har badat sig till ett litet russin ;) Hugo uppskattade vattnet han med, men han är nog glad att  vakna på hemmaplan imorgon och kunna åla och klättra precis vart han vill.
 
Man är ju alltid lite på spänn när man är iväg, så nu är det rena semestern att vara hemma igen ;) Skulle bara uppdatera kort, mer imorgon.
TACK för alla kommentaer.
 
-Natti natt.

Vilket uppvak!

Strax efter klockan fem i morse vaknade Hugo, vände mig om för att kolla telefonen o se hur mycket klockan var, sedan hör jag ett duns och ett gallskrik. Ja han hade ramlat ur sängen, usch vilket dåligt samvete jag fick! Efter lite tröst i mitt knä så var det bra igen, lite röd vid ena ögonbrynet bara. Jag som alltid bygger upp med kuddar under madrassen för att detta inte ska hända, nåväl det hände och de händer nog de flesta. Huvudsaken är att Hugo verkar må bra!
 
Laddar med morgonens kaffe och tänkte sedan försöka äta oss en ordentlig frukost. Att äta massa på båten kommer ju resultera i att det kostar ganska mycket pengar. Mitt tänk är iofs att vi har sparat till att kunna göra denna lilla resa och då ska man även kunna unna sig det lilla extra med. Det jag ser fram emot mest med denna resa måste ju helt klart vara hotellfrukosten - finns det något godare?
 
Nåväl, nu vet ni varför det kommer vara lite lugnt här i bloggen ett dygn framöver. Fortsätt vara duktiga på att kommentera, för det är riktigt skoj att få respons på det man skrivit. Kram på er!
 
Sist vi var på badhotellet, sommaren 2010 och Ebba var 1,5år. (älskade de även då)

Ett försök till att packa.

Vilken dag, känns som den vart jättelång och aldrig tar slut!
 
Johan är iväg och tar såndär handledarkurs som han måste gå för att äntligen ska kunna börja övningsköra och ta körkort. Vilken lyx det kommer bli om en av oss i familjen har möjlighet att kunna köra. Bara en sån grej som nu när vi ska till båten imorgon så måste vi ordna skjuts, tur vi har en underbar familj som ställer upp och kör så vi slipper kånka med allt på tåg o spårvagn.
 
Försökt mig på att packa här hemma och de går sisådär, känns inte som om jag får med mig vad jag behöver. Vill inte komma fram och inse att jag glömt något (även om det bara är för en natt och finns affärer även i Fredrikshamn) Haha kanske är ett litet kontrollfreak utan att själv veta om det?
 
Dags att lägga Ebba och sedan fortsätta titta på mina lappar så allt verkligen är med i resväskan (även om jag redan kollat flera gånger) Haha!
Inom snar framtid kommer dessutom ny bloggdesign upp (äntligen)
 
- Godkväll finingar!
 

Tisdag, full rulle direkt.

Morgonen startar som vanligt tidigt här med alla djuren och barnen. Herregud vi har ett litet mini zoo med två katter och två hundar ju. Iofs är det mest kattungen som man märker av eftersom han är mer vild än tam under morgontimmarna och om kvällarna.
 
Igår tog vi lite av våra undanlagda pengar och bokade en resa till Danmark - Fredrikshamn och badhotellet The reef. Ska bli skoj att komma iväg ett dygn. Ebba pratar redan om de, man ser hur det lyser i hennes ögon när hon berättar om allt hon ska göra. Jag stressar såklart redan över allt som ska packas och att vi ska hinna med båten (men sån är jag ju jämt när vi ska någonstans) Och huuuur ska det gå o sova borta en natt i ett litet hotellrum med barnen? Haha jag ser alltid de värsta som kan hända och stressar upp mig för allt.
 
Nu ska jag fortsätta i mitt kaos här hemma med kaffekoppen i högerhanden, en bebis på höften och en Ebba springande i hasorna som frågar när maten är klar, för att inte tala om alla djur man snubblar på - mammaliv var det va? ;)
Fortsätt gärna lämna kommentarer om förra inlägget som fick mycket respons, gärna på nya med såklart =)
 
- Godmorgon!
 
 

Inget rosa fluff-fluff här inte, utan verklighet.

En sak jag kom och tänka på för några månader sedan när jag var på läkakontroll med Hugo pga hans sömnsvårigheter är om folk förskönar precis allting?
Fick nämligen förklarat att barn som sover så dåligt som Hugu är faktiskt inte så ovanligt men folk pratar inte om det bara. Varför undrar jag?
Är man en sämre mamma för att barnet helt enkelt inte sover? Jag som tex har nogranna rutiner under hela dagen med mat och sovtider för att sedan varva ner med massage o bok innan läggdags, hjälper inte ett dugg!
Det ska skrytas hit och dit och allt ska vara så himla perfekt, men är det verkligen perfekt?
 
Läste på en annan blogg nyss om hur allting målades upp rosenrött när man var mamma. Man ser de där rena, rena hemmen och allt mysigt de gjort under dagen. Är de så hos er?
 
Knappast här! Det städas, fejas men hur mycket jag röjer så blir det inte perfekt. Barnen skriker och mina ögon går i kors. Ibland erkänner jag att jag har lust o låsa in mig o skrika i ett rum, för jo det är ibland tufft att vara mamma också, inte bara så rosasött som det målas upp på bland bloggarna.
 
Att bli mamma är det mest underbara som har hänt mig och jag älskar mina barn över allt annat. Men kom igen erkänn nu att ibland kan det va tufft med. Visa en riktigt vardag med istället för att bara måla upp de små ögonbicken då allt faktiskt är sådär rosenrött som det verkar..
 
 
Sängarna ska bäddas och leksakerna ska plockas på plats. Och madrassen på golvet är Johans, för ja där har han sovit jämte Ebba sen Hugo föddes eftersom Ebba också vaknar nattetid och vi tar en unge var.
 
Disken diskar sig inte själv (tyvärr) Och nej vi har ingen diskmaskin..
 
Dammsugas minsann varje dag men ändå är det aldrig rent.
 
Övertrött Hugo..
 
En Ebba som minsann inte vill ta på sig kläder.
 

Det här är alltså min verklighet mellan de där ljuspunkterna man har varje dag. Undra om fler har modet att visa lite mer än bara rosa fluff-fluff framöver?
 

Ny vecka med Johan hemma.

Godmorgon, här har vi vart igång sedan strax innan 05:30, jag försökte ju desperat få Hugo att somna om men jag visste att det var lönlöst.
Det första Ebba ropar om på övervåningen nu när hon vaknade är att hon verkligen vill till Danmark. Vi har nämligen pratat om att ta en liten minisemester till Fredrikshamn nu under den veckan då Johan är ledig. Badhotellet The Reef besökte vi när hon var 1,5 år och redan då var det riktigt uppskattat. Får se om vi hittar en resa som inte är alltför dyr.
 
Annars hänger regnet i luften och för dagen har vi inga planer, brukar alltid komma på något och göra ändå. Borde gå till skoafärren i stan och köpa vinterskor till mig o Ebba medan det ändå är 50% rabatt för då kan man ju spara många hundralappar.
 
Får se vad dagen har ett erbjuda! Dags att fortsätta dricka sitt kaffe och hoppas på att bli människa snart.
 
Bilder från gårdagens besök av min pappa och Christina - alltid lika uppskattat för Ebba.

Söndagen är över.

Dagen har kännts otroligt lång, ni vet sådär lång som söndagar brukar kännas. Även om jag är mammaledig och helgerna inte direkt har någon vidare betydelse så får jag alltid den där lite nedstämda känslan under söndagen.
Skönt ändå att Johan nu har semester i en vecka, så vi får hoppas vi kommer iväg på något skog medan vi har chansen.
 
Spenderat dagen och egentligen inte gjort direkt mycket, lite äreenden och fått besök. Avslutade eftermiddagen nere vid sjön så Ebba , Johan o moster-Olivia fick ta sig ett bad. Uppskattat, även om det inte vart någon vidare sommarvärme. Tyvärr tror jag sommaren är över för denna gång. Och vilken sommar dessutom? En vecka i slutet av maj och för två veckor sedan är den enda tid vi haft med sommarvärme. Gillas inte alls.
 
Dags att röja av lite i köket så man slipper kliva upp till disk imon.
Ta hand om dig fina du! (och fortsätt vara duktiga att kommentera!)
 

Dagliga rutiner.

Mina dagar följer verkligen samma mönster, nästintill på pricken. Följs alla rutiner så går dagen relativt smärtfritt ;)
Klart man kan rucka på dom ibland men jag tror barn mår bra av rutiner, att någurlunda veta vad som väntar.
 
Brukar börja dagen tidigt här så man hinner mycket trots att man har sina tider att passa. Förmiddagspromenaden med hundarna för att sedan hem o laga lunch, efter lunch går vi nästintill alltid till en lekplats eller liknande för att Ebba ska få göra av med en liten del av den energi hon har. Att dom orkar springa omkring så mycket utan att bli trötta, hade vart skönt om hon delade lite av energin till mig.
 
Dagen ser ut att bli rätt okej, inga mörka moln på himlen som det ser ut just nu iaf. Hoppas kunna besöka Nolhaga och leka på lekplatsen o gå in i lantgården.
 
Godmorgon på dig! Dags för mig att ge Hugo mat innan det blir dags för sovdags igen trots att klockan bara är strax efter sju.
 
Bjuder på bilder från gårdagens lekparkshäng, blev ett par timmar innan regnet kom.
 
 

Riktigt gott.

 
Idag lyckades jag och min lillasyster med maten vill jag lova. Att bara ta vad som finns i kylen och slänga upp på en plåt, på med lite olja, salt, färsk basilika och rosmarin , in i ugnen och - klart!
Potatisen kom från mormors land och senare la jag även på egenplockade rödbetor som smakade helt otroligt gott.
Sommrigt som attan och mycket grönsaker får man i sig på köpet.
 
Nu väntas chipsen återigen, haha sen får jag vänta tills nästa fredag innan jag får äta igen så det gäller att njuta ordentligt.
 
- Natti natt.
 

Första lördagen i Augusti.

Godermorgon alla ni, sovit gott?
Lördag och klockan står i detta nu på 06:36, sovmorgon för mig hade vart att få sova till 07.  Har egentligen inga problem med att stiga upp runt sju snåret alls, bara jag få sova ordentligt på natten. Jag är ju mer än morgonmänniska, om kvällarna runt 22 så sover jag som en stock ;)
 
Hugo underhåller sig just nu med att jaga kattungen, kattungen i sin tur tror att han leker och anfaller då händerna på Hugo vilket inte känns direkt så lämpligt.
Söt som socker är kattskrället dessutom, de är väl iofs alla djur barn? Känns ändå bra att jag räddat honom, hade han inte fått komma hit så hade ju han inte varit vid livet nu.
 
Dags att fortsätta hinka kaffe så jag blir människa någon gång.
Ha en trevlig helg , och njut som bara den av ledigheten!
 

Fredagsmyyyyyyys.

 
När fredagen närmar sig så börjar nedräkningen. ÄNTLIGEN får man äta de där goda man längtar efter redan på onsdagen.
När bägge barnen somnat så kryper man ner och bara njuter! Haha detta är min last, så otrolgit gott. Nåväl jag håller mig till helgerna. Fortsätter plöja igenom Liza Marklunds filmer, sådär lagom ansträngande.
 
Trevlig helg på er alla. Jag vill även tacka till er som tar er tid och lämnar kommentarer, de blir såååå mycket roligare då.
- Kram!

Fredag morgon.

Jag kramar ur de mesta ur regnfria dagarna. Att sitta inne en heldag och bara slappa eller göra nödvändigheter går verkligen inte. Hur gör folk? Slappa? "skönt med en hemmadag" ?
Hur fördriver man 12 timmar HEMMA? Nej jag förstår inte.
 
Igår var vi ute hela dagen, började med att promenera upp till mormors kolonilott där vi plockade av lite blommor men även färskpotatis och rödbetor. Lite lyx att ha färska blommor på bordet faktiskt och de gör ju såå mycket för mysfaktorn.
Hem o fick mat i magen och vidare till lekplatsen där vi mötte upp massa vänner. Lek och bus och massa frisk luft på tror jag på för att hålla barnen så friska som möjligt.
Följde med en kompis hem och blev serverad smörgås med stekt ägg och en kopp kaffe, när tusan åt jag något sådant sist?
Bästisarna fick dessutom avsluta dagen med cirkus medan jag och Hugo vandrade hemåt igen.
 
Tur man var ute igår för idag är det återigen höst ute.
 
Godmorgon kära vän!
 

Nytt som gör mycket.

 
Tänk att lite nya blommor kan fräscha upp något otroligt! Hoppas jag håller dom vid liv med, ja brukar ju kunna det men de återstår och se.
Överlevde dagen trots tröttheten genom att hålla igång konstant, tänk va skönt och få sova ordentligt inatt sen med.
 
Natti kära ni.

Frustrationen hjälper knappast.

Uppe långt innan tuppen denna morgon. Vad kan jag göra mer än att gilla läget? Att bli frustrerad ja visst, men det funkar ju inte ändå.
Man tycker efter 8,5 månader av kass sömn så borde det snart vända åt det bättre hållet, men inte här inte utan den senaste veckan har det blivit värre och värre.
Rutiner har vi noga med sovtider och mattider dagtid och han får massage o bokläsning innan läggdags. Numera äter han riktigt mat (även om man får lura i honom och de är små mängder).
Jag ammar alltså bara som mellanmål dagtid och nattetid.
Han somnar fint i sin säng och sover tre timmar, sedan är det bara närhet via ammningen som hjälper. Har de senaste börjat att amma sittande och lägga ner honom igen i sin säng, går inte så bra för han vaknar lika ofta som annars.
Men som de senaste ALLTID runt 01 så har han börjat ha svårt att somna djupt, vrider och vänder och verkar inte veta vart han ska ta vägen, så var det till 03:30 inatt och man fick bara korta stunder med sömn innan han återigen vaknade.
Klockan fem vägrade han sova mer, helt kört.
 
Men som sagt vad kan man göra mer än att gilla läget och hoppas på en bra dag? Startar den med tända ljus och försöker mysa till det medan barnbogrammet redan går varmt trots att klockan bara är 06:21.
 
- Godmorgon min vän.
 

Helt plötsligt blev hon så stor.

 
Sen Hugo kom har Ebba blivit så stor. Man glömmer att hon bara är 3,5 år gammal.
Tycker hon har klarat detta med att bli storastyster så bra! Alltid nästan hjälpsam och frågar jag om hon kan hämta något när jag tex byter blöja på Hugo så gör hon det nästan alltid.
Ibland undrar jag om hon får för stort ansvar?
 Men hon verkar verkligen gilla att hjälpa till med små saker lite då och då.
 
Humöret sviktar ibland. Inga utbrott utan mer de här sura. Ja hon kan bli sur och grinig och vara allmänt tvärtemot och gnällig. Sånna stunder är hon inte rolig, men oftast sker sånt här hemma och hon sköter sig bra när vi iväg.
Jag har vart med om några enstaka utbrott från henne när vi vart hemifrån, och det som jag tror stenhårt på är att inte diskutera och försöka muta fram ett bättre beteende. Nej först be de bete sig ordentligt annars minsann bara vända om och gå och förklara att så beter man sig inte. Funkar bäst på Ebba att hon får gapa o skrika o inte få någon respons tillbaka, ja då säger hon snabbt förlåt igen och börjar lyssna.
 Tur hon faktiskt oftast lyssnar..
 
 

Första Augusti.

Börjar morgonen med att Ebba springer framochtillbaka mellan hallen och köket och leker med kattungen. Hon älskar verkligen katten och kommer bli förtvivlad om vi inte behåller honom.
 
Min kära syster kom hit igår och fortsatte hjälpa till och röja undan lite av allt som behövdes. Det är så himla uppskattat med hennes hjälp för det är liksom sånt jag aldrig hinner ta tag i. Jag hinner bara det viktigaste såsom tvätt, disk, dammsugning och de dagliga plocket av leksaker. Nu har jag fått hjälp att ordna i gaderober och fått ordning i hallen där det hade samlats alldeles för mycket grejer.
Som tack för hjälpen så bjöd jag på tacos! Riktigt mysigt att äta tacos en regnig tisdag till lunch, lite vardagslyx nästan.
 
Idag planerar vi in ett besök på leklandet här i stan så Ebba får härja omkring ordentligt ett tag, behövs och är alltid lika uppskattat.
 
Godmorgon!