Ett samtal som gav mig lite hopp!

Godmorgon.
En natt från helvetet igen, så helt stel i hela kroppen och känner mig heeelt slut.
 
Igår fick jag ett väldigt intressant samtal.
Jag blev tipsad att kontakta en kiropraktor i Stockholm som arbetar med barn. Skrev ett mail och beskrev kort hur Hugos sömn såg ut och kvinnan ringde upp.
 
Hon frågade frågor om förlossning och tiden då han var nyfödd, om storasyster och om oss som föräldrar.
Eftersom Hugo satt fast med huvudet ute under en värk och barnmorskor tryckte på magen för att han skulle komma ut och dessutom var rätt stor vid födseln så är risken att det skadar nacken lite enligt henne. De kan då visa sig på så sätt att de aldrig kommer in i någon vidare djupsömn (vilket Hugo förmodligen inte gör då han vaknar varannan timma nätterna igenom) Ett annat tecken på det var tydligen att det inte ville sova på rygg (Hugo har alltid sovit på sidan som nyfödd och sedan nu alltid på mage)
 

En annan grej hon ville jag skulle testa var helt mjölkfritt eftersom det också kan visa sig genom att det sover illa. (Tänker genast på Ebba som heller aldrig sovit en hel natt och dessutom är känslig för mjölk och nu äter latosfritt)
 
Tyvärr arbetar ju denna kvinna i Stockholm, men har fått nummer till en annan som finns i Göteborgsområdet. Hon var mammaledig men arbetar ibland, så väntar på ett samtal från henne.
De tror alltså att det genom att behandla hans nacke så skulle de kunna hjälpa mig och resultera i bättre sömn. Jag är villig och testa allt! (ja sålänge det inte skadar honom såklart)
Tyvärr har ju varken BVC eller barnläkare varit till någon hjälp alls
 
 
Då var han alldeles ny vår pojk<3

Kommentarer
Jag

Gud vad spännande! Nu måste du verkligen uppdatera friskt om fortsättningen :)

2012-09-22 09:23:13
La Candida

Vad intressant! Tycker verkligen du ska gå vidare med det :)

2012-09-22 13:46:11
URL: http://vimorina.blogg.se
Malou

Så det kan funka att han sover bättre bara genom att utesluta mjölk eller det mjölkfritt i kombination med annat? Verkar vara oerhört jobbigt att missa sin djupsömn, han måste ju vara minst lika trött som du om dagarna? :-( hoppas det löser sig!!

2012-09-22 21:13:31
URL: http://malouse.blogspot.com
Julia

Men snälla! En del barn sover sämre än andra...deal with it. Din Ebba sov väl inte så bra heller, vad jag förstått?! Snacka om att leta fel på ungarna.. Att du orkar!

Svar: Jag letarverkligen inte fel på mina barn! Men att vakna mer än varannan timma och skrika helt hysteriskt på natten är inte till det normala när man är så stor som Hugo. Ebba som snart är fyra har liksom heller inte sovit en hel natt. Sköt du ditt så sköter jag mitt!
Emmelie

2012-09-22 23:01:40
maria

åå,hoppas att hon kan hjälpa er. Jag är bortskämd för mina ungar krånglar på natten typ bara en gång i månaden. och då tycker jag att det är jobbigt. Det är hemskt att inte få sova. Stackare!

2012-09-22 23:13:02
URL: http://babyyoucancallmesven.blogg.se
sofie

så intressant, alltid bra att höra med olika personer och läkare. Håller tummarna hårt att något av tipsen hjälper så att han sover bättre på natten!

2012-09-24 11:08:45
URL: http://blomstertappan.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0