Åka häst.

Igår var alltså dagen då vi var iväg på turridning på islandshästar.
Tyvärr var det riktigt höstväder och regnade endel, men under själva ridturen hade vi nästan uppehåll under hela ritten. Ja förutom under pausen då vi stannade på en äng och fick lite kaffe, då öppnade sig självklart himmlen.
Så hur var det? Ja det blev ju nästan lite som att man "åkte" häst, islänningarna visste när de brukade få springa och de mesta gick nog på rutin.
Jag fick dessutom en gammal tävlingshäst på 24 bast som sackade efter lite imellanåt.
Vi fick iallafall tölta en heldel och de blev gallopp på vägen hem med, riktigt roligt var de då vi tog sista racet i sista backen hem för då kom tävlingsinstinkten fram hos hästarna och vi fick känna på lite fart.
Kul ändå att komma iväg på något eget och testa rida denna ras istället för "vanliga" hästar, kan dessutom säga att min rumpa är aningens öm idag ;)
 
Jag bjuder på de otroligt vackra bilderna på mig, och mitt fantastiska minspel ;), På bilden högst upp har vi Anni.

Rosa månad och rosa band.

Syrran virkar som jag sagt innan och nu  i Oktober, vår rosa månad så har hon bestämt sig för att virka egna rosa band att sälja.
För 25 kr kan ett bli ditt, hela summan går till bröstcancer fonden, portot får du stå för också.
Hon kommer sedan visa upp en bild på överföringen som ett "kvitto" att pengarna kommit dit dom ska.
Jag kommer lätt bära även ett virkat band, kommer du?
 
Skicka en kommentar om det är intressant och tipsa gärna andra så vi kan skänka lite tillsammans.

En riktig mys-fredag hade vi.

Lördag och dags för att rida islandshäst om ett par timmar. Självklart öser regnet ner, men jag hade inte väntat mig att ha tur med vädret direkt. Ska ändå bli riktigt, riktigt skoj att komma iväg själv och upp på hästryggen igen.
 
Igår hade vi en riktigt mysdag jag och barnen. Hämtade hem Ebba från dagis tidigare och åt en tidig lunch och efter de bad jag Ebba packa badkläderna. Lycklig tjej packade snabbt alla kläder som behövdes för att gå till simhallen. Första gången jag vågade mig på att gå dit själv med barnen och jag var lite nervös hur det skulle gå eftersom jag inte hade händerna fira för att hjälpa Ebba när jag höll Hugo, men det gick hur bra som helst.
Helt själva var vi dessutom först när vi kom dit, så lite lyxigt att plaska ensamma.
 
Efter besöket så stannade vi på stan och tog fika tillsammans med lite släktingar och sedan efter det så vandrade vi mot hemmakväll och köpte det obligatoriska fredagsmyset.
 
Hoppas på fler sånna dagar, ja det blir ju vad man gör de till.

Nackdelen med att ha djur.

 
1600kr fattigare efter dagens vetrinärbesök.
Känns riktigt surt att spendera så mycket pengar, men självklart är det värt varenda krona om hon blir av med besvären sedan.
De undersökte henne noga och vi fick medicin för öroninflamation, vaxpropp och även shampo för de irriterade tassarna som med största sannolikhet drabbats av svamp. Inte populärt ställe och vara på tyckte Tilda och hon lär knappast vifta på svansen och vilja gå in nästa gång vi kommer dit.
Nackdelen med att ha djur är sånt här, tur de varit väldigt friska och man slipper sånt här annars.
 
Nu ska jag starta och titta på lite avsnitt av Greys Anatomi sesång 8, jag har nämligen missat massor! Till detta äts såklart det obligatoriska fredagmyset. Jag må äta noga och efter viktväktarna och räkna points och allt sånt, men fredagsmyset vägrar jag ge upp=)
 
Ps, bild och pris på de virkade rosa banden kommer upp inom kort. Allt hon får in kommer skänkas till bröst cancerfonden.
 
 

En tråkig kostnad.

Idag är det alltså fredag och det känns som om dagen kommer bli lång.
Johan sa att han antagligen kommer senare än vanlgit eftersom två personer på hans jobb är sjuka, ja det innebär nog att jag och Ebba få ha fredagmys själva och hon inte hinner träffa sin pappa alls idag.
Tråkigt med så långa dagar men ekonomiskt är de ju bra.
 
Idag väntar ett vetrinärbesök med ena hunden Tilda, stackarn kliar så extremt på sina tassar så hon har nog fått svamp eller liknande.
Tråkigt med så dyra besök hos vetrinären för våra fyrbenta vänner.
Trogna fina vänner de där, har lite dåligt samvete bara för att man inte riktigt har tiden som man hade tidigare. Visst de kommer ut och allt men man kan liksom inte riktigt engagera sig i dom på samma sätt längre.
Nåväl, idag får de bli duschade och friserade, misstänker att de inte gillar den uppmärksamheten alls :P
 

En självklarhet.

 
Ica har gått ut med rosa bandet påsar, innebär detta att pengarna för påsarna går till cancerfonden?
Riktigt bra jobbat av ICA måste jag säga isåfall, har inte tidgare sett att de haft påsar.
Minsta man kan göra är ju att köpa sig ett rosa band, att bidra på de lilla vis - ALLA borde göra det.
Undra om min kära syster tänkt virka band och skänka pengarna hon får för det även detta år?En
Hojta till om ni vill köpa virkade!
- Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Loppisfynda idag?

Snart helg igen förtusan!
Ebba vaknade strax innan sex när Johan gått till jobbet men somnade om jämte mig och sover än, inte ofta hon sover till närmare halvåtta kan jag lova.
 
Idag har jag fått reda på att en klädaffär som säljer begagnade barnkläder ska ha någon typ av lagerförsäljning. Jag brukar alltid ta för givet att man bara hittar skit på sånna ställen, men kanske värt att gå dit och kika och se om man hitta något?
Jag är ju sån som tycker det är väldigt skoj att köpa märkeskläder till barnen, inte bara för märket i sig utan för att kvaliten många gånger är SÅ mycket bättre. Tur att de alla olika köp och säljsidorna på facebook finns så man kan hitta begagnat och fint nån gång ibland för att stilla de begäret lite =)
 
 
Shoppingsugna i Danmark..

Ångest inför framtiden.

Dags att bestämma sig och bli konsikvent igen.
Byxorna börjar sitta lite väl tight och jag har säkerligen gått upp ett par kilo under de senaste månaderna av slarv.
Jag ringde till viktväktarna och fick mina points ändrade, numera ska jag alltså leva på nästan de halva dagliga intaget mot vad jag är van vid. Ja jag förstår ärligtalat inte hur det ska gå, för att gå omkring och vara hunrig är det värsta jag vet.
Lika bra att sätta igång innan man sakta men säkert har gått upp allt man innan gått ner.
 
Annars sitter jag med lite ångest.. Hugo kom inte in på Ebbas förskola och jag vill verkligen inte ha dom åtskilda. Jag tycker dessutom han är för liten för att börja dagis redan i december.
Ringt och kollat och inser att vårdnadsbidraget kommer gynna ekonmin bättre än akassans lägsta nivå som jag tydligen hade vart berättigads.
Vårdnadsbidraget hade ju vart perfekt för då hade jag sluppit skola in Hugo redan. Jobba får man ju göra samtidigt bara jag inte utnyttjar barnomsorgen.
Problemet är att Johan tror inte han hade klarat ha Hugo själv, men han MÅSTE lära sig!
 
 
Hösten är verkligen här, det kändes på vår promenad hem från kalaset idag...
 

Sista onsdagen i september.

Onsdags morgon och ingen vidare god morgon alls.
Ebba vaknade med nattskräck strax innan tolvsnåret och väckte Hugo som efter de sovit jättedåligt och vaknat minst en gång i timman, samma sak gäller Ebba.
Men frågade henne nu på morgonen om hon sovit gott och hela natten och det hade hon minsann, men typiskt för nattskräcken är ju att det inte minns något alls dagen efter.
 
Hade iallafall trevligt besök av Elin och alla hennes barn igår. Herregud tre barn redan =) Mysigt men kan tänka mig det är tufft ibland med så tätt mellan barnen.
Lilla Line var bara 3,5 vecka gammal och fortfarande mindre än vad Hugo var vid födseln, så liten och näpen och såklart jättesöt.
Det blev lite innomhuslek och fika innan vi gick ut och de lekte vid sandlådan nån timma, perfekt att ha vänner som är mammalediga samtidigt!
 
 

Barnfri ett par timmar på lördag.

 
På lördag ska jag få lite egentid.
När tusan hände de sist? Jag har bokat in en turridning på islandshästar här utanför stan och det ska bli SÅ skoj att testa. Hästtjej som jag är så har jag alltid velat testa rida islänningar men aldrig fått tummen ur och bokat in mig på något liknande. Men nu så, två timmar på lördag blir det på hästryggen.
Så ser fram både för själva ridningen men även för lite barnfri tid ;)
 

En dålig vana som jag är beredd att ha.

Godmorgon.
 
Sen Hugo har börjat få en halv flaska välling om natten så sover han faktist liiiite bättre. Han är iallafall inte vaken och skriker lång tid utan kommer till ro och somnar om efter flaskan. Jag inser att han egentligen inte behöver äta på natten, men om han sover bättre på det så är det en dålig vana jag är beredd att ha. Han får ju kvällsvällingen strax efter sex på kvällen, så han kan ju faktiskt vara lite hungrig framåt två tiden på natten.
 
Idag väntar vi besök från en kompis som jag inte träffat sedan i sommras, sen dess har hennes familj utökats med en liten lillasyster. Trebarnsmamma och yngre än mig, inte dåligt det =) Perfekt med lite besök eftersom det återigen är riktigt skitväder ute.
 
Tittar ibland bilderna på bloggen och inser att Ebba är inte med lika mycket på kort längre.
Ja här har ni anledningen, så fort en kamera kommer fram ser hon nämligen ut typ såhär på varje bild - tokunge!

Lite ute-fix.

Godkväll!
Brr har blivit tvungen att sätta igång värmen här i huset, nu går det inte att snåla mera. Ligger här under filten i sängen med gosiga stora tofflor och försöker få upp värmen.
 
VI tog oss en hemmadag idag, Hugo somnade nämligen sent och att väcka han när han väl sover har jag ingen lust med alls. Inte Ebba emot, hon trivs bra på dagis men vill gärna ha nån dag hemma lite då och då.
Solen har visat sig lite så jag har passat på att städa ur sandlådan lite, plockat ihop leksakerna och ställt ordning dom och grävt och krattat ordning i själva sanden. - Åh va fint det blir mamma, så skoj att plocka undan när det uppskattas.
Hugo har premiärkrypit i sin regnoverall, han gillade det inte direkt. Det gjorde ju så att han inte hade samma rörlighet och det gick inte alls lika fort, att ställa sig upp var heller inte det lättaste.
 Han vänjer sig nog snart, tyvärr har vi ju denna jobbiga årstid framför oss nu.
 
Innan städningen av sandlådan, som ni ser behövdes det!

Vilken dag vi hade!

Måndag ännu en gång!
 
Vilken dag vi hade igår, de där lek och buslandet är ju jättestort! Jag hade bestämt träff med ett par novembermammor, ja vi har nämligen en grupp på facebook där vi följts åt med de små barnen. Jätteskoj att träffa två av dom på riktigt.
Så vi mammor satt i babyhörnan medan bebisarna kröp omkring och utforskade allt som fanns att utforska, och till Hugos stora glädje fick han för första gången besöka ett bollhav (han är galen i bollar)
 
Ebba och Johan lekte och tror hela familjen är nöjda med dagen. Avslutade sedan vår tur i Göteborg med att titta omkring i affärerna i nordstan. Dock inte lika populärt och Ebba var trött i benen efter all lek så hon ville inte gå, men det är förståligt eftersom hon härjade omkring som baraden i nästan tre timmar.
Inom snar framtid ska jag kräva en egen shoppingrunda utan barn, att sätta sig på ett fik och bara vara utan att behöva stressa vidare.
Haha, små önskningar man har.
 
Hugo, Ally och Siri
 

Utflykt idag.

Söndag och regnet fortsätter falla konstant. Hur mycket kan det egentligen regna?
Tur vi har planer för dagen. Efter frukost åker vi hela familjen till lek och buslandet i Göteborg! Har aldrig varit där och Ebba har räknat ner till denna dag sedan i torsdags då vi berättade det för henne.
 
Tycker det är skoj att hitta på något lite extra om helgerna när man är hela familjen samlad. Ja det behöver inte vara saker som kostar något alls, utan är vädret fint så räcker det med att ta med lite fika och åka till en lekplats eller till skogen. Ja bara man försöker att göra något tillsammans, det är viktigt för mig.
 
Så idag bär det av på roligheter.
Njut av helgen ni med - Godmorgon!
 
 
I Alingsås lilla lekland

Ett samtal som gav mig lite hopp!

Godmorgon.
En natt från helvetet igen, så helt stel i hela kroppen och känner mig heeelt slut.
 
Igår fick jag ett väldigt intressant samtal.
Jag blev tipsad att kontakta en kiropraktor i Stockholm som arbetar med barn. Skrev ett mail och beskrev kort hur Hugos sömn såg ut och kvinnan ringde upp.
 
Hon frågade frågor om förlossning och tiden då han var nyfödd, om storasyster och om oss som föräldrar.
Eftersom Hugo satt fast med huvudet ute under en värk och barnmorskor tryckte på magen för att han skulle komma ut och dessutom var rätt stor vid födseln så är risken att det skadar nacken lite enligt henne. De kan då visa sig på så sätt att de aldrig kommer in i någon vidare djupsömn (vilket Hugo förmodligen inte gör då han vaknar varannan timma nätterna igenom) Ett annat tecken på det var tydligen att det inte ville sova på rygg (Hugo har alltid sovit på sidan som nyfödd och sedan nu alltid på mage)
 

En annan grej hon ville jag skulle testa var helt mjölkfritt eftersom det också kan visa sig genom att det sover illa. (Tänker genast på Ebba som heller aldrig sovit en hel natt och dessutom är känslig för mjölk och nu äter latosfritt)
 
Tyvärr arbetar ju denna kvinna i Stockholm, men har fått nummer till en annan som finns i Göteborgsområdet. Hon var mammaledig men arbetar ibland, så väntar på ett samtal från henne.
De tror alltså att det genom att behandla hans nacke så skulle de kunna hjälpa mig och resultera i bättre sömn. Jag är villig och testa allt! (ja sålänge det inte skadar honom såklart)
Tyvärr har ju varken BVC eller barnläkare varit till någon hjälp alls
 
 
Då var han alldeles ny vår pojk<3

Favvo-dagen!

 
Charmtrollet har börjat skrynkla ihop hela ansiktet när han skrattar eller gör sig till extra mycket. Han är liksom så medveten om att vi kollar på honom och tycker han är rolig. 10 månader men redan full koll på hur man får folk och skratta, haha underbart.
 
Fredag och vi har som vanligt inga direkta planer för dagen alls. Jag är väldigt impulsiv och gillar inte att planera alls, men jag hoppas ändå på att kunna träffa någon för ett par timmar i eftermiddag innan vi kan hem och börja fredagsmyset.
Håller verkligen tummarna på att vädret kan vara på vår sida idag så vi kan vara ute en stund utan att dränkas helt och hållet.
Stora kostnader som väntar framöver med vinterkläder och skor, där är sommarhalvåret allt bra mycket billigare, ännu en anledning att gilla värmen mer alltså.
Får ge mig ut och kika på va man kan köpa framöver, didriksson och gortexskor har aldrig gjort mig besviken innan.
Ingen som har en didriksson overall i baby storlek 80 liggandes och vill sälja?
 
 

Oj vad glad hon blev.

 
Ebba kom hem och fann denna lunchen idag efter dagis.
Gång på gång sa hon "Mamma va fint du gjort det" och det värmde verkligen att höra. Pannkakor är ingen favorit hos mig och jag anser att det är mer efterrätt än lunch, men men hon var riktigt nöjd och det är huvudsaken.
 
Annars har det öst ner regn hela dagen. En innedag som avslutades med middag på stan. Konstigt nog är jag helt slut, man blir mer trött av att göra ingenting.
 
Nattinatt.
 

Uppe i tid.

Gårdagen var verkligen ingen bra dag, men idag är jag förhoppningsvis tillbaka med nya krafter.
Sedan 05:45 har vi legat och dratt oss i sängen. Jag hörde tydligt hur regnet smattrade mot takfönstret och hur det ven i vindarna utanför, att kliva upp ur varma sängen kändes helt enkelt inte alls som någon bra ide.  Försökte underhålla Ebba och Hugo genom olika tittut lekar men gav efter cirka 30 minuter upp, dags att kliva upp. Morgonkaffet i högsta hugg, Ebba framför barnpogram och Hugo lekandes på golvet trots att klockan inte är mer än 06:40.
 
Igår var det 10-månaders kontroll för lillen.
Han klarade alla dirverse grejer och fick en okej stämpel i rumpan. Dock var dom inte nöjda med att han endast gått upp 100 gram på mer än två månader, så en extra vägning är inbokad. Jag är inte orolig, han är så otroligt aktiv den grabben så det är nog därför han inte går upp så fort.
Det var en annan BVCsköterska än min egen och jag fick inga råd om sömnen utan ett "det är bara att gilla läget"
Blev otroligt paff att hon ens uttalade sig så.
Jag har nu genom en kompis fått kontakt med en kiropraktor som arbetar med spädbarn, väntar på ett samtal från henne idag.  Hon trodde nämligen hon kunde hjälpa mig få ordning på Hugos sömnproblem och veta vad som kunde orsaka det. Blir spännande och prata med henne, för av vanliga sjukvården får jag ju ingen hjälp.
 

Recept och gnäll.

Natten har varit hemsk! Och sedan halvfyra har Hugo skrikit konstant för jag vägrade ge honom bröstet eftersom jag får så sjukt ont i ryggen av att ligga så han kommer åt. Jag är helt slut och vill nästintill bara stänga in mig o gråta, helt sjukt va stor betydelse sömn har.
Orkar inte gnälla så jag bjuder på recepter istället.
 
 
Du behöver:
Potatis
Morötter
Purjolök
Grädde
Grönsaksbuljon
Lax
Torsk
 
Skar potatisen o morötterna  och purjon i lagoma små bitar och hällde på vatten och buljontärning. Lät koka tills de började mjukna.
Hällde sedan i en skvätt grädde, la i den skurna fisken och kryddade med salt och citronpeppar.
Super enkelt!
 

Vilket väder.

Herregud vilket underligt väder vi haft idag alltså. Imorse när vi drog iväg till dagis så ÖSTE det verkligen ner, helt otroligt mycket regnade det. Tur de slutade så jag kunde fortsätta promenera lite medan Hugo sov i vagnen och så de där små hårbollarna fick sig en lite längre promenad.
 
När jag kollade rakt fram så möts jag av detta och tänker - yes vi kanske kan besöka lekplatsen och fördriva lite tid.

Går sedan över gatan och kollar självklart åt vänster efter bilarna, ja där gick planerna i stöpet.

 

Men, men fick mig en liten promenix iaf tillsammans med en kompis och hennes barn. De letade löv för att kunna göra lite höstteckningar någon dag framöver.
Kan även tilllägga att lunchen smakade extra gott denna regniga dag - fisksoppa.
Soppor hör hösten till, synd jag är så dålig på att laga det. Idag improviserades det ihop något som faktiskt blev riktigt lyckat! Recept delar jag med mig av framöver.
 
Till er som kommenterar annonymt, jag svarar här bland mina kommentarer så håll utkik där!

Lite tisdagsångest.

Godmorgon!
Tisdagar är enligt någon undersökning jag läste om för något år sedan den dag då flest människor känner sig stressade, jag förstår dom. Då är veckan igång och det är långt till helg, tur man är mammaledig och inte känner av sånt där, även om jag uppskattar helgerna mycket med eftersom vi är två hemma då.
 
På tal om mammaledig, inser att mina dagar snart är slut och jag får ångest. Ska jag behöva lämna min lilla pojke och gå iväg? Tur i oturen att jag studerade innan Hugo så jag kommer vara arbetssökande. Allra helst hade jag vart hemma 1,5 år med honom och sedan skolat in på dagis. Ska kolla upp detta med vårdnadsbidrag istället för dagis och se om man kan få något timarbete. (Vårdnadsbidrag innebär ju man får pengar för att vara hemma om man inte använder sig av förskoleverksamheten, och man får samtidigt jobba)
 
Dags att plocka fram frukost och starta dagen, hoppas ni får en fin dag och stressa inte ;)
 
Texas har verkligen blivit stor, och nog blir han kvar.. Kolla bara kärleken mellan Ebba och honom, och nu ligger de här och myser i soffan.



Härligt med barn som lägger sig i tid.

Underbart med kväll! Uppskattar så egentiden när barnen lagt sig, hellre lite egentid om kvällarna än sovmorgon på morgonen. Därför jag valt att lägga mina barn innan åtta, sen är det även skönt att aldrig behöva väcka och dra iväg dom till saker heller. (Helgerna tar jag gärna sovmorgon ungar, iaf till 8)
 
Besökt en kompis och hängt på lekplatsen i höstvädret, fy tusan va vindarna börjar bli kalla nu. Jag längtar redan tillbaka till sommaren, känns som om denna årstid kommer bli alldeles för lång.
Om man ska försöka komma på några som helst plus med hösten så måste de väl vara mysfaktorn med alla tända ljus om kvällarna, och de fina färgerna som vi har att vänta om ett par veckor.
 
Bjuder på familjen kaos under dagens värsta timmar 5-7. Vad gör man då? Hugo är alldeles för trött för att åka på en tur i vagnen (sover han då är de kört)
Trötta och uttråkade barn är de nästan alltid under dessa timmar.

Tio månader!

 
Idag fyller älskade Hugo tvåsiffrigt!
Tänk att han faktiskt redan hunnit blivit tio månader, snart ett år förtusan.
 
10 månaders status:
Klättrar på ALLT
Går kring möblerna
Äter okej
Vinkar förjämnan
Alltid med ett leende
Skakar på huvudet när han gör något han vet man inte får
Sover fortfarande dåligt och vaknar i snitt varannan timma
Ammas endast nattetid (som trygghet)
Har numera två tänder
Pussas mer än gärna
Är väldigt förtjust i andra små barn i hans storlek
 
Nu väntar vi spänt på att han ska börja gå inom några månader. Ännu står han inte utan att släppa så de lär nog dröja än. Tror mycket beror på att han går så otroligt innåt med fötterna så han finner inte balansen. Detta ska jag ta upp på BVC besöket på onsdag.
 
Grattis älskade Hugo!

Helgen är över.

Helgen är över redan ju, de går så förbannat fort.
Dagen har ändå känts lång, men långsam eftersom vi inte kommit på något direkt att hitta på. Rastlöshet är något jag lider av ofta, att inte ha något o göra. Ja om man bortser från de där vanliga sysslorna för dom tar ju aldrig slut.
 
Eftermiddagen dukade vi iallafall fint på bordet, och åt middagen bland massor av tända ljus - mysigt!
Jag stod för efterrätten, ja och som ni förstått är jag ingen hejare på att baka så pajen blev aningens sur (även om jag tyckte jag tog mycket socker) Tanken som räknas och det doftade gott om inte annat ;)
Kvällens bingolotto gav ingen vinst denna gång heller, så nu ger vi upp hoppet!
 





Tidig morgon , ja precis som vanligt.

Morgonen är redan snart över här i denna familj. Frukosten är i magen, sängarna är renbäddade och Hugo sover första vändan för dagen. Inser att vissa fortfarande ligger och sover nu klockan nio och det känns helt otroligt, haha här är det ju ALLTID morgon senast sju, även om det är helg eller vardag.
 
Söta barn, de har redan sån glädje av varandra. Hugo skiner alltid upp som en sol när Ebba kommer och vill bokstavligttalat vara på henne hela tiden. Aldrig har någon direkt avundsjuka varit, utan det har flytit på så bra hitills och jag hoppas det fortsätter så. Ja även om Ebba numera kan tycka det är lite jobbigt när lillebror ska ha hennes leksaker som hon leker med just då.
Hoppas de ska ha en nära relation i livet!
 
 

Tillbaka efter uppehållet.

Godkväll!
En helt slut morsa sitter nu i soffan och kollar barnpogram med Ebba. Jag trotsade nämligen den extrema sömnbrist och drog iväg till gymmet för lite zumba. Första gången sedan innan Hugo jag var där, tränande sista gångerna som nygravid så 1,5års uppehåll. Ja de gjorde sitt, fy tusan va trött jag var! Men jag klarade hela passet och om jag forsätter gå så sätter man nog stegen lite bättre med , riktigt skoj var det iallafall.
 
Ska plocka fram chipsen och dippen och dra på och kolla lite serier, något säger mig att denna natt kommer bli minst lika illa som förra.
 
Bjuder på denna bild. Igår när jag nattade Hugo möts jag av denna syn när jag kommer ut igen. Ebba har somnat i tältet, innan fredagsmyset tillochmed.


Lördag och solsken.

Igår blev verkligen en riktigt "innedag" , vinden ven utanför fönstret och det regnande mestadels hela dagen. De får gångarna som de höll upp passade vi på att gå ut och rasta hundarna, så lite frisk luft blev det allt.
Men att vara inne en hel dag är ju verkligen hemskt, fy tusan vad tråkigt det faktiskt är.
 
Bakade tre vetekranser som fyllde hela huset av nybakad doft, men som vanligt så blev det inte helt bra när jag bakar. Trots rätt tepratur och rätt tid i ugnen så blev de brända undertill och jag fick tyvärr skära bort en massa innan de frös in.
 
Idag skiner solen och jag hoppas det ska göra att jag blir lite piggare. Inatt skrek Hugo i 2,5 timma och jag är helt slut. På riktigt när ska han sömn bli bättre?  Jag frågar mig de vareviga morgon, han är ju 10 månader snart och sover fortfarande som ett spädbarn med uppvak minst varannan timma.
 
Ta vara på solskenen idag hörrni!
- Godmorgon.
 

Höstrusk var de här!

Vaknar till höstrusk som heter duga, blåser halv storm, ösregnar och är fortfarande alldeles mörkt ute. Det är just detta jag hatar med hösten, man blir så isolerad och deprimerad med av mörkret.
Inget man kan påverka så får försöka göra det bästa av situationen.
Hemmet behövs städas (som alltid så inga konstigheter)
Kylskåpet är efter gårdagens rensning heeelt tomt så storhandling är ett måste!
 
Inga barnvänliga aktiviteter alls, så får se om vi får med nån kompis till lekplayset så de kan härja av sig ordentligt.
Mina barn har väldig energi nämligen, att ha en hemmadag och ta det lugnt finns inte med på kartan. Antar de har ärvt de av mig för Johan har inga problem med att göra ingenting ;)
 
Frukostdags bland de tända ljusen - Godmorgon!

Ett kärt återseende.

Sitter här helt och hållet slut efter kvällens löprunda. Denna gången sprang vi betydligt mycket mer än va vi gjort vid tidigare gånger men ändå har vi bara förbättrat tiden 30 sekunder sen sist.
Något rätt måste vi gjort iallafall för tidigare har jag blivit trött, men inte helt jäkla slut som jag är just nu.
 
Bjöd in mig själv på tacolunch hos mamma idag, tröttnar nog aldrig på den maten alltså och det är så lätt att slänga ihop. Vi vandrade vidare efteråt och stannade till vid lekplatsen, kallt som attan! Känns verkligen att hösten är på ingång.
Väl hemma igen fick jag besök av min kära vän, vi har knappt kunnat ses alls mycket under sommaren eftersom hon jobbat så mycket. Ebba och Oliver hade fullt sjå med att leka och det lät som om de rev hela huset
(vilket de nästintill gjorde som ni ser)
 

 
Söta småttingarna hittade varandra med. De skiljer fem månader mellan Wilma o Hugo, helt otroligt vad Hugo vuxit till sig.


Storasyster som hållt oss mer vakna.

Andra koppen kaffe är på väg att bli uppdrucken och jag sitter och tar morgonens första paus för några få minuter medan Hugo sover.
Älskar dessa små stunder, även om de bara rör sig om sisådär fem minuter några gånger om dagen så ger det mig en chans att hämta andan lite.
 
Inatt är det Ebba som levt rövare! Hon har vaknat fler gånger än Hugo och haft ont i magen, ont i halsen och sedan även suttit helt klarvaken och pratat om att det finns monter på hennes rum. Johan sa att hon tydligen var varm inatt och funderade seriöst om om hon hade hallucinationer av febern eftersom hon var så medveten.
Struntar i dagis idag iallafall, tror inte hon orkar med tempot riktigt efter att ha sovit så dåligt.
 
Ikväll satsar vi på att springa en runda. Jag är inte taggad för femöre men tur jag har en kompis som kan ge mig en spark därbak ;)
 
Ps: Sofie du som alltid kommenterar så flitigt på min blogg, jag kan aldrig kommentera på din! Får bara felmeddelande! Så himla tråkigt att inte kunna lämna någon respons tillbaka.

Stressig start-

Herreguuuud vilken stressig morgon!
Ebba vaknade inatt och fick minsann världens utbrott för att hon inte klockan 04:30 fick gå upp o kolla tv. Väcte brorsan som var vaken ett bra tag innan han somnade om igen.
 
Hugo vägrade sova middag när han brukade och jag fick ta med alla barnen in i duschen samtidigt som jag själv försökte ta mig en dusch. All denna stress för att hinna till dagis vid nio och vidare till BVC klockan tio med Hugo. På väg dit ringer de och lämnar återbud, så istället för en tid på BVC blev det en powervalk med hundarna och barnvagnen.
Inte fy skam, även om det regnade en heldel mellan varven.
 

Något som händer oss för jämnan.

Men fyyy tusan vilken lång dag!
Inte har jag umgåtts med någon utan bara vandrat omkring ihopp om att dagen ska gå.
På väg till affären så öppnade sig himlen och både jag och Ebba blev dygnsura!
(Av någon konsting anledning händer detta nästan varje gång vi är på väg till affären) Så blöta och kalla så unnade vi oss färska räkor, ja det var vi värda tycker jag.
 
Ångrar inte en sekund mitt köp...
 
 

Tur vi tog vara gårdagens fina dag.

Jag skulle nog behöva sisådär 8 timmars sömn per natt för att må bra.
Sen Hugo kom tror jag jag får max  5 timmar per natt och då inte sammanhängande eftersom han vaknar minst varannan timma. Min söta lilla unge, världens goaste dagtid men en riktig skitunge nattetid:)
 
Tur vi tog vara på vädret igår och var ute precis hela dagen för idag hänger det mörka gråa moln och det ser ut som om regnet skulle kunna börja falla vilken minut som helst.
Får ge oss ut och plocka lite löv och göra lite höstbilder idag om vädret fortsätter vara som det är. Jag är verkligen ur usel på att komma på aktiviteter inomhus eftersom jag inte är någon pysslig person med tålamod för fem öre.
Sen tror jag lite på de där att mycket friks luft ger friska barn!
 
Dags att bädda sängar och plocka undan efter frukosten, glammigt värre! ;)
Bjuder på lite bilder från gårdagens utevistelse!
 

Tredagarsfeber.

 
Godkväll.
Bägge barnen sover och själv ligger jag här helt utmattad i sängen efter en dag som spenderats fem timmar utomhus i Nolhaga.
Johan ja han är fortfarande på jobbet , vilken lyx de familjer har de som har papporna hemma runt fyra snåret. Här är det oftast runt 18:30 som Johan kommer hem, de innebär ju han knappt hinner träffa Hugo som lägger sig strax innan sju :( Nåväl man ska va glad han har jobb för de är ju verkligen ingen självklarhet nu.
 
Tredagarsfeber tror jag Hugo åkte på. Ja för idag är han fylld av utslag över hela magen och ryggen. Feber hade han torsdags, fredags och lördags. Ringde BVC för o rådfråga innan jag själv kom på att ja så måste det varit, och jag fick henne att hålla mig mig och tro detsamma.
Nu hoppas vi på friska ungar länge framöver och att de bäggde blir kvitt den där jobbiga hostan dom dras med förtillfället.
 
Nu blir det att kolla någon serie innan jag somnar här - Natti.
 
 

Måndag och nystart som vanligt.

Ny vecka och nya tag.
Måndag känns alltid som en sån himla bra dag att nystarta med allt igen, "nu ska jag börja tänka på vad jag äter" "nu ska jag börja motionera" osv osv. Känner likadant denna vecka, att nu jäklar måste jag vara hälsosammare och röra mig mer, men framåt mitten av veckan så har jag återigen fallit tillbaka i vanliga vanor igen. Jag är nog helt enkelt ganska bekväm med de kilorna jag faktiskt gått ner och inte tillräckligt taggad än att försöka gå ner mera.
 
Igår i fårhagen hittade vi ett hasselträd, mängder av hasselnötter fanns där med. Jag vet inte alls om man kan plocka och torka sådär men vi försökte. Ska bli spännande att smaka och se om de blir något när de mognat om ett par veckor.
 
Godmorgon på dig!
 

En söndag fylld av besök.

Söndagen är över och bingolotto har spelats även denna gång utan vinst.
Hela dagen har vi haft olika besök från Johans släktingar och mamma ,så har knappt kommit utanför dörren denna dag.
Farmor och farfar från Borlänge, uppskattat av Ebba som bara den. Tänk att Johan fick en bil i 25års present, en v70 som bara står där ute och väntar på att han ska få körkort.
Fin, fina kläder fick barnen även från polarn och pyret i present från farmor, de kommer passa dom bägge perfekt skulle jag tro. Tur affären inte finns här i Alingsås, haha där hade man nog kunnat spendera en hel del.
 
Förmiddagen spenderades iallafall om den omtalade fårhagen. Hundarna va toknöjda och Ebba likaså.
Blir inom snar framtid ett besök dit och ta med en engångsgrill, man får passa på innan vintern och kylan.
 
Tror både hundar och Ebba hade ungefär lika skoj





 
 

Söndag.

Godmorgon söndag.
 
Sovit som en kratta inatt och Hugo har vaknat minst en gång i timman. Försöker desperat få honom sluta använda mig som napp nattetid men det funkar inget vidare.
Ebba vaknade dessutom med hemsk växtvärk i benen inatt och bara skrek av smärta. Johan fick försöka få i henne alvedon men det gick inte alls (hon som annars gillar medicin och glatt tar det när de behövs).
Dagen kan alltså bara bli bättre än natten ;)
 
Kan ni inte tipsa mig om lite mammabloggar?
Vilka gillar ni?
Jag håller på och rensa lite på mitt bloglovingkonto och behöver lite nytt och fräscht på listan helt enkelt.
Så har du en blogg? Lämna en kommentar så jag hittar dig.
 
Dags att ta tag i morgonens alla bestyr!
 
lite höstdystert jag vet!

 

Det kommer att underlätta.

Inget inlägg idag, det hör ju verkligen till ovanligheten men jag har känt mig så låg.
Ja ni vet som om inget man gör är bra nog, alla har väl sådana dagar ibland antar jag och jag tror även den kommande hösten har lite med mitt humör och göra.
 
Johans pappa är ju på besök och Johan övningskör för blotta livet i sin bil. Ja han fick alltså en bil i 25års present och nu är det "bara" körkortet som ska fixas med. Övningskörningen innebär ju att jag är själv med barnen, något som jag är heela dagarna (06:30-18:30!) på veckorna så det är lite segt. Man får ju annars lite avlastning med Ebba helgtid men nu är de ju bara o köra på som vanligt.
Tänk vad de hade underlättat om någon av oss hade körkort, ja de blir till att öva för honom nu framöver.
 
Ska tända lite ljus här hemma o bara slappa med några serier nu medan Johan o hans pappa är ute o kör igen.
Imorgon hoppas vi på en bättre dag!
 
Johan är ju aldrig med i bloggen nästan, så här var de hans tur att synas lite ;)


Tystnad.

Fredag, tadaaa!
 
Ja fredagsmyset är inhandlat och jag sitter helt slappt i soffan och njuter av tystnaden. Ebba är nämligen med mamma på cirkus och Johan jobbar fortfarande så nu när Hugo sover är det heeelt tyst. När hände det senast liksom?
Ska lägga mig o kolla på massa serier på datan tidigt ikväll, för jag behöver verkligen slappa efter de här dagarna med sjukdom. Visst jag är van vid mycket lite sömn, men slå till med sjukdom på det så går tillochmed jag på knäna efter ett tag.
 
Förövrigt kan jag iallafall meddela att Hugo nästan varit sig själv idag igen. Feber i morse och nu innan läggdags men alvedonen gjorde verkan för honom idag. Underbart, för sjuka barn är inte kul alls och det finns inget värre än att se de inte må bra.
 
Njut av helgen nu vänner!<3
 

Fredag!

Febrig natt och han har sovit mer oroligt än vanligt, vilket inte är alls konstigt såklart.
Tycker ändå att han känns aningen piggare idag så vi hoppas att det fortsätter så när det är fredag och allt.
 
Väntar besök från Borlänge ikväll. Johans pappa kommer ner och är här över helgen, riktigt synd att inte svärmor kunde följa med också. Så typiskt att Hugo ska bli sjuk precis just nu så hon inte kan komma, nåväl snart kommer fler chanser hoppas vi.
 
Har haft städfirman här igår för första gången! Härlig känsla att komma hem till ett städat hem utan att behöva lyfta ett finger själv. Största skillnaden såg jag i köket och trappan (där det alltid samlas smuts)
Längtar redan till nästa gång de kommer, haha tänk om man kunde ha de kommades en sisådär 20 minuter varje dag? ;)
 
Ebbas fina blomma fortsätter ge varma minnen så fort jag ser på den varje morgon. Helt rätt val, hade hon köpt snittblommor hade de vart slängda förlängesedan.

Värsta dagen.

Värsta dagen hittills som tvåbarnsmamma!
Hugo har varit SÅ sjuk! 39 graders feber och otroligt påverkad. Han har legat såhär i min famn och vart knappt vaken under hela dagen. Gråtit, gråtit och åter gråtit, har inte kunnat sätta ifrån mig honom något.
Första gången jag blev riktigt orolig för honom så vi tog en tur till akuten. Ja där konstaterades det att det var ett stort förkyldningsvirus och inget dom kunde göra något åt, bara att vänta alltså.
 
Lilla pojken, bli bättre nu!

Utflykt.

Sitter här med en febrig pojke i famnen. Har känt hela natten hur varm han känts och mycket riktigt 39 graders feber stod tempen på direkt på morgonkvisten. Han som alltid är full av energi o skrattar och busar massor på morgonen sitter nu stilla med nappen i munnen. Snart gör förhoppningsvis alvedonen nytta, usch vad jag hatar att se mina barn sjuka!
 
Pratar om något roligare istället!
Igår gjorde vi en liten utflykt som vi pratat om ett tag. Tog bussen till en annan lekplats här i stan som Ebba aldrig besökt, riktigt uppskattat av de båda barnen. Hugo älskade att krypa omkring i sanden vill jag lova:)
Att sitta o fika medhaven fika var inte dumt det heller!
 

Familjens andra medlemmar.

Dessa små hårbollar alltså. Hår preciiis överallt, men men bra sällskap är de.
Ibland får man faktiskt lite dåligt samvete för man hinner liksom inte ge riktigt samma uppmärksamhet till dom som jag hann innan.
Fast o andra sidan tror jag inte de klagar på att nästan alltid få följa med ut när vi går och alltid ha sällskap här hemma.
Men nån dag snart får vi gå till fårhagen och släppa dom så de får härja runt ordentligt, var nämligen ett tag sedan nu.
 
En familj utan djur, hur hade de vart? Är ju uppvuxen med djur omkring mig och tanken på att leva utan dom är inte lockande.
 

Onsdag morgon.

Godmorgon.
 
Det blåser halv storm här idag och jag ser inte fram emot att gå ut överhuvudtaget.  Hugo har dessutom feber, men det är inget som märks på det lilla energiknippet och jag tror bergis det beror på att han får tänder.
 
Ebba fick gå till frisören igår, riktigt nöjd tjej med nyklippt hår och guldspray i.  Det var minst sagt välbehövligt att toppa lockarna lite och få ordning på den långa luggen.
Tänk att ungen snart är fyra år? Helt otroligt och innan jag vet ordet av går la hon i skolan.
Ska kolla upp lite aktiviteter för henne idag tänkte, så hon får komma iväg o göra något lite på egenhand ibland. Dans har hon ju gått på tidigare men då var hon för liten, 1,5år senare tror jag hon är mogen. Allra helst hade hon nog ridit och hållt på med hästar men jag tvivlar att det finns för så små barn?
 
Nej nu får jag sätta fart att göra ordnign mig och plocka lite här hemma innan vi ska gå till dagis.
 

Förbättring.





 
Det har regnat hela dagen men lagom till kvällen så blev vädret helt okej. Tillsammans med en kompis gav jag mig ut på en löprunda. Men på riktigt fy fan va jobbigt det är! Den där brännande känslan i halsen och blodsmaken i munnen, fy ! Men något rätt måste vi nog ändå göra eftersom vi förbättrat tiden med två minuter sedan sist.
 
Nu ska jag kolla film, hoppas ni får en fin kväll.

Det måste ju va bättre med hemlagat.

Regn, rusk och typiskt höstväder!
Börjar dagen med att tända ljusen ihopp om att bli på lite bättre humör. Men känner redan rastlösheten komma krypandes i kroppen, vad tusan ska man hitta på under dagen om vädret fortsätter?
Promenad till bibloteket skulle nog kunna uppskattas av Ebba, men att ha Hugo sittandes i knät o läsa? Nja han är en aning vildare än så ;)
 
Finns säkert massa saker jag borde ta tag i. Barnmaten börjar ta slut, så skulle behöva laga ett par rätter till Hugo.
Jag är övertygad om att hemlagad mat måste vara bättre för de små. Ja även om man läst att barnmatsburkarna skulle vara minst lika bra. Men hur skulle det kunna vara lika bra? Nej burkarna är kanon och ha med sig när man inte är hemma, men hemma kör vi hemlagat. Inte bara bra utan även bra mycket billigare än burkarna.
Hur gör ni?
 

Fina färger men deprimerande.

Härliga höstfärger jag fått inte sant?
Att hitta dessa färggladda löv just nu känns dock inte okej, jag är liksom inte redo för hösten och dess mörker på långa vägar. Ja hösten gör mig alltid aningens deprimerad även om jag försöker tänka på de mysiga med den.
 
Har hunnit med en heldel idag, och bra är väl det för att sitta och bara vara hemma är ju inte min meldodi alls, är alldeles för social för det.
Har fått äran att gosa en snabbis med en liten fyra kg stor bebis, man glömmer så fort hur små de faktiskt är från början (Haha ja eller Hugo var ju aldrig så liten 4490g och 53cm vid födseln).
 

Dags att duka fram för kvällsmaten, och när tusan ska jag finna motivationen att verkligen bli striktare med maten igen?
Är alldeles för lat, antagligen eftersom jag varken går ner eller upp utan står stilla på mina kilon. Men måste tänka mig för, känner att snart kommer det annars bara säga poff så har man gått upp allt man kämpat för att gå ner.
 
Färdig filosiferat för denna kväll ;)

Ja han har jag fått för mina synder.

Godmorgon.
Sitter här med en Hugo som har ett helt underbart morgonhumör, ler med hela ansiktet och bara skrynklar ihop sitt lilla ansikte och gör sig till på alla möjliga vis.
Helt otroligt, han är liksom en egen liten person nu och ingen liten bebis som bara är. Han har jag fått för mina synder i livet tror jag (med tanke på sömnen). Haha skämt och sido man får passa honom överallt. Han är liksom precis där han inte ska vara jämt. Klättrar, drar ner saker och snabbt som attan stoppar han in diverse små fynd i munnen och kniper med läpparna och sticker i väg med världens snabbaste fart samtidigt som han skakar på huvudet eftersom han vet att mamma säger nej.
- Underbara unge!
 
Idag hopas vi på en dag med lite bättre humör hos storasyster och att solen kan visa sig med kanske?
 
Kom igen med kommentererna igen med! Vissa av er kommenterar flitigt och jag alltid detsamma. Tyvärr verkar det vara något konstigt med blogg.se för hos vissa kan jag ALDRIG gå in och lämna kommentarer tillbaka hos. (De gångerna svarar jag här)
 


Tråkigaste dagen någonsin.


Världshistoriens tråkigaste och längsta dag har detta varit.
Regnet har fallit och det har blåst och verkligen känts som höst. Ebba har inte lyssnat ett skvatt under hela dagen och missade därmed chansen till att besöka leklandet.
Gnälligt hos lilleman som får tänder och en morsa som känt sig lite lätt på bristingsgränsen efter nattens vakna timmar (då jag försökte att Hugo inte skulle använda mig som napp) Gick inte alls, han skrek konstant i två timmar och kräktes nästan av det, så ja jag gav upp.. 1-0 till Hugo.
 
Kvällen var iaf mysig med kvällsmat framför tvn och bingolotto. Tyvärr ingen vinst dessvärre :(
 

En bra dag!

I fem timmar vandrade vi omkring i lilla Alingsås och stora barnkalaset.
Det hoppades hoppborg, dansades familjezumba, klappade getter och åt lunch i gräset. Största publikattraktionen var nog Tobbe-trollkar, men det var så mycket folk och lite smytt hysteriskt så Ebba tyckte nog inte det var jätte roligt.
Allt denna dag är dessutom gratis, perfekt att kommunen ordnar sånna dagar för alla barn.
Hugo var ganska nöjd med att sitta i vagnen och kolla på allt folk han med, även om han nog tyckte att ljudvolymen var hög ibland.
En riktigt familjedag med andra ord!
Idag hoppas jag kunna besöka gymmet för första gången sedan innan jag var gravid med Hugo och samtidigt får Johan möjlighet att "öva" på att ha bägge barnen själv.
Ikväll ska vi dessutom spela bingolotto, haha pensionärvarning på det va? ;)
 
Glöm ej kolla bloppisen =)
 




Bloppis!

Har insett att Hugo har en heldel urvuxna kläder som jag gärna vill ha sålt. Och eftersom barnkläder är lite av ett intresse så har jag samlat på mig lite märkeskläder.
Kanske finns något som intresserar dig?
Skriv gärna om ni vill jag lägger upp mer bilder!
 
Kör en liten mini-bloppis!
 
 

September och Alingsås barnkalas.

 
September och morgonen bjuder på det där vita täcket utanför - dimman som hör hösten till.
Nåväl nu sägs det klarna upp och bli fint väder idag och det passar ju perfekt eftersom stora barnkalaset är i stan just idag!
 
Annars har jag agerat mänsklig napp åt grabben hela natten, så fort jag flyttat mig så har han vaknat hysteriskt ledsen. Jag måste ta tag i det snart och bara bryta vanan vid att ligga o snutta, men jag har helt enkelt inte orken. Vi får ta nån helg och låta Ebba sova hos mormor så får Johan hjälpa mig med Hugo på natten helt enkelt.
 
Dags för en dusch och sedan in på roligheterna i stan, det här ska bli en bra dag! - Godmorgon.