En vårig dag.

Vilken dag vi haft!
Utelek på gården i förmiddags och då sken solen och vi slapp blåsten, jätte skönt verkligen. Senare under eftermiddagen åkte vi ut till min pappa och åt tillsammans och barnen fick leta påskägg, en väldigt lyckad dag helt enkelt.
Tidsomställningen gjorde att Hugo somnade strax innan halvåtta och Ebba är på gång i säng nu, jag vänjer dom snabbt tillbaka till sina rutiner igen eftersom jag är väldigt mån om att de kommer i säng innan åtta så man har sin lilla egentid om kvällarna. Nu håller jag tummarna Hugo inte vaknar i ottan imorgon pga detta, jag behöver den lilla sömn som bjuds på för att ha en chans att klara mina hektiska dagar.
 
Hoppas bloggarna kommer igång nu igen, har vart lite lugnt över påsk och jag saknar att både läsa och få kommentarer från er alla.
 
Idag hissade vi flaggan dagen till ära:

Söndag med firande.

Godmorgon världen (får mig genast att tänka på Jimmys hit som han hade med den titeln)
Jag vaknade, kollade på klockan och såg att den var halvsju - YES sovmorgon tänkte jag, men så var ju inte fallet. Hatar dessa tidsomställningar och hade mer än gärna haft samma tid året om, alltid lika jobbigt att vänja barnen vid de nya tiderna igen.
 
Idag väntas påskfirande hos min pappa, äntligen ska Ebba få leta påskägg med hjälp av en karta. Ska bli så skoj att se hennes min när hon hittar den. Förra året var de succe, och vi hoppas på lika detta år men det tror jag verkligen. Solen skiner dessutom redan från klarblå himmel, hoppas nu graderna blir varmare och att vi slipper den hemska blåsten som gårdagen bjöd på.
 
Dags för frukost!

En dag i all sin enkelhet.

Påskparaden blev av och riktigt mysigt att tillsammans med massa andra alingsåsare marschera genom kungsgatan. Väl framme på torget så spelades det lite mer musik och påskharen lärde ut en dans som alla barnen fick dansa tillsammans med henne, tyvärr var de så trångt så Ebba såg inget alls så vi gick innan de blev godisregn i slutet. Märkligt att vuxna människor står och knör så barnen inte ser, det är ju trots allt en aktivitet som är gjord för just de små.
 
Påskmiddagen blev i all enkelhet tillsammans med en vän och syrran med familj. Mysigt men högljutt, de har ju en tendes att bli så när kusinerna ses och eggar upp varandra.
Får se vad kvällen har ett erbjuda, känner mig låg och på dåligt humör så lär väl inte förflytta mig många meter än till möjligtvis sängen.
Hoppas ni haft en fin dag med firande - Glad påsk!
 

Glad påsk!

Glad påsk kära läsare!
Vår morgon startade ofrivilligt klockan fem med en pojke som minsann tyckte att han hade sovit klart. Jag hade mer än gärna legat och sovit iaf två timmar till för att slippa få de där superlånga dagarna, men men bara att gilla läget och hinka i sig kaffe för att starta dagen.
 
Idag väntas liten påskmiddag med vänner här hemma, vi kör lite av ett knytkalas så slipper jag göra så mycket själv. Trevligt att iallafall göra något, för en gångs skull.
Under förmiddagen har vi en liten påskparad här i Alingsås och jag funderar på och gå dit så Ebba kan klä ut sig och kanske träffa påskharen, vi får se vad dagen har att erbjuda helt enkelt.
 
En påskhälsning, Ebba har fått äran att måla pappa påskig ;)

Moppe-rally.

 
Blev en förmiddag ute och kollandes på moppe-rallyt. Hundratals mopeder som åkte iväg och barnen kollade storögt till en början, men det var inte samma succe som jag förväntat mig från Hugos sida. De blåste rätt kallt och han var ganska trött, men helt klart en godkänd aktivitet från dom båda.
Jag är inte det minsta intresserad av sånt där egentligen, men en skoj grej att göra tillsammans med pappa/morfar och Christina tillsammans med familjen.
 
Nu har jag och Ebba tjejkväll här hemma och kollar Monsters Inc, pappa Johan är iväg på roligheter så jag hoppas innerligt att barnen väljer att sova de timmar han är iväg.
 
Hoppas ni haft en fin långfredag kära ni!

Långfredag.

Långfredag som blir ännu längre eftersom lilleman här i huset bestämde sig för att kliva upp 05:28, iofs är han riktigt nöjd nu och springer omkring här och leker med sina bollar och bilar medan jag kan försöka vakna till liv så gott det går med en kaffe i handen.
Idag funderar vi på att gå och kolla det årliga "Chicken race" det är hundratals gamla mopeder som dom kör några mil. Vi brukar kolla själva starten eftersom Ebba tyckt det vara spännande att se så många moppar, och detta året tror jag att Hugo hade blivit överlycklig över att vara med. Just nu så brummas det åt allt med hjul här hemma, så får nog ta oss dit en sväng och kolla.
 
Annars planerar vi ta dagen som den kommer, vara ute och kanske grilla i fårhagen i eftermiddag med vänner. Ikväll drar pappa-Johan och spelar poker och jag blir själv med barnen kvällstid och en bit in på natten (något jag inte är van vid så håller tummarna de går bra)
 
Snart dags för frukost, förstår ni att denna pojk behöver bada varje dag? Haha! Godmorgon föressten!

Fredags-torsdag.

Godmorgon!
Äntligen så börjar min hemska tandvärk ge med sig, idag har jag fortfarande ont men inte på långa vägar så illa som det faktiskt har varit - skönt!
Undra vad denna torsdag har att erbjuda? Nu har den ju fått fredagskänsla eftersom Johan är långledig från imorgon.
Idag under förmiddagen kommer även mina efterlängtade tupperware beställningar, blir spännande och se om den fungerar som den ska och testa allt som jag fick gratis eftersom jag sålde för en hel del.
 
Solen skiner även denna morgon, underbart för de ger verkligen extra energi! Läser dock att våren dröjer, det envisas med att fortsätta vara -10 om nätterna. Nu vill jag ha vitsippor och klä barnen i vårkläder!
 

Världens sötaste påskgubbe!

Och så var även onsdagen nästan över..
Hugo sover och Ebba sitter och kollar på en film men ska strax upp och lägga sig hon med.

Påskfesten var helt okej, men jag kan tycka det var aningens för rörigt och stimmigt för att att trivas. Mycket barn och en del föräldrar verkar inte ens säga till sina barn om dom inte beter sig, bra uppförande är mycket viktigt för mig. Jag menar inte att mina barn beter sig felfritt (absolut inte) men jag struntar inte i det utan försöker säga till och vara konsekvent.
De fick iallafall måla lite påskägg, se en liten miniteater, sjunga påsksånger och äta en liten påskbrunch.
 
Ebba fick dessutom bestämma själv om hon ville vara påskkärring eller påskgubbe och valet blev helt självklart att hon minsann skulle vara påskgubbe med skägg. Innan har jag bara målat henne och aldrig tänkt på att fråga vad hon faktiskt vill vara, känns bra att hon själv fått bestämma hur hon skulle se ut. Söt som attan iallafall, och som vanligt lika ovillig att ställa upp på bilder ;)

Påskfest!

 
 
Godmorgon med en näve tabletter för att iallafall försöka hålla smärtan under kontroll, pencillinet borde ju börja göra verkan idag kan man tycka.
 
Idag väntas påskfest på öppnaförskolan och Ebba ska få måla sig som påskärring i ansiktet, kanske tillochmed Hugo får bli en söt liten påskgubbe. Dagiset skulle inte ha något firande detta år så istället för att gå dit idag så får Ebba ledigt och följa med oss att fira lite.
Hur firar ni?
Vi har planerat in en påskmiddag med en kompis här hemma bara för att faktiskt göra något (något jag inte brukar fira alls) Sen på söndag så ska vi hem till min pappa och Ebba ska få leta påskägg som påskharen lämnat med hjälp av en karta, förra året blev de succe och vi hoppas på repris detta året.
 
Dags för vardagssysslor som tyvärr inte sköter sig själva - godmorgon!

Skippa lekplatsen.

Om man bortser från den hemska tandvärken som varit konstant så har dagen varit riktigt bra.
En början på öppnaförskolan för lite lek och sång och efter lunch och sovning så tog vi oss upp till "fårhagen" och lekte i solen. Skönt att ibland bara strunta i lekplatser och låta fantasin flöda och leka i naturen, jag tror det är nyttigt och att barnen har minst lika skoj på sånna ställen som på lekplatser.
Hundarna sprang lösa och Hugo passade på att upptäcka pinnar, enbuskar och gamla löv - en jätte nöjd pojk med andra ord.
Glada besked har vi dessutom fått, han kommer in på samma förskola som Ebba i augusti och det känns helt underbart att veta.
 
Nu ska jag och min onda mun försöka få oss lite mer vila..
 
 

Trött mamma.

 
Kör helt turkost till Hugo detta år, och herregud vad jag längtar till våren är här så vi kan inviga dessa färgklickar! De mesta av detta är köpt begagnat, perfekt att slippa betala fullpris!
 
Natten har varit hemsk, jag har haft en tandvärk som gjort att jag knappt kan sova och Hugo har hållt igång som bara den. Nätterna hade ju börjat bli bättre, men nu helt plötsligt så kommer han inte till ro. Ligger vänder på sig, gnäller och vill typ ligga på mig. Hoppas de snarast går åt de bättre hållet igen för en trött morsa är ingen höjdare.
 
Ska förösöka kicka igång dagen så gott det går och som vanligt passa på att ta vara på solskenet, önskar dig en fin dag!

En vårdag.

Godkväll.
 
Jag fick en återbudstid till tandläkaren i morses och det visade sig att visdomstanden hade gjort så de var rejält svullet i hela munnen och även så att de kunde se de i anisktet.Koksaltsköjning under tandköttet men en Infektion hade det blivit så jag blev hemskickad med en tio dagars kur pencillin. Nu hoppas vi de gör susen för fy vad ont jag har! I Maj ska jag åter igen och tyvärr verkar de bli så att jag får dra ut den framöver.
(orolig redan nu med min tandläkarskräck)
 
Dagen bjöd på vårvärme så efter förskolan så fick vi spenderat eftermiddagen på lekplatsen, ren lycka att få känna sanden mellan fingrarna och slippa vantarna från Hugos sida.
Innan läggdags så lektes de buss i Ebbas rum, längtar tills Hugo blir lite större och kan vara med i leken på ett annat sätt.
 

Vaknar till solsken.

VIlken energi det ger när man vaknar till en klarblå himmel och solsken, tänk att för bara några veckor sedan så var det fortfarande mörkt när man klev upp. Nu kan man vara ute längre på eftermiddagen och solen går inte ner förens strax efter barnen somnat här hemma.
Tyvärr har tandvärken hållt mig vaken tillsammans med Hugo  inatt, så blir att ringa tandläkaren för en tid direkt då de öppnar. Annars har vi faktiskt inga planer alls denna måndag, egna påskkort ska postas till några få speciella utvalda från Ebba. Hon tröttnade nämligen rätt fort med tillverkningen och vill hellre måla monster istället ;)
 
Dags att försöka njuta så gott man kan av dagens godaste mål trots tandvärken.
 
Önskar er en fin start på veckan...
 
 
 

Benpass och tandvärk.

 
Idag kom jag äntligen iväg till gymmet igen efter nästan två veckors uppehåll! Förstår verkligen inte varför jag tappar motivationen när jag har mitt mål så glasklart? Jag vill äta hälsosamt och röra på mig för att orka och må bra, men även för att få bättre kropp och förhoppningsvis lite bättre självkänsla. Ni får peppa mig helt enkelt :)
 
Ska klunka i mig av barnalvedonen nu eftersom våra tabletter är slut, har sån jäkla tandvärk och måste ha något smärtlindrande för att döva smärtan lite. Återigen är det uppkomsten av en visdomstand som ställer till de, samma som har gjort ont förut. - Aj, aj aj!

24 mars.

Söndagsmorgon och strålande sol, termometern visar dock -12 grader men förhoppningsvis blir det skönare framåt dagen så vi kan tillbringa eftermiddagen utomhus med vänner.
Igår var det riktigt skönt ute och vi passade på att tvätta bilen och vara ute på gården och leka lite granna. Längtar verkiligen tills Johan har sitt körkort så vi faktiskt kan använda bilen också! Utflykter och sådant blir ju så mycket lättare, men att sätta sig på tåg och passa tider blir både dyrare och jobbigare för en hel familj. Ska puscha på honom och hoppas han får kortet till sommaren!
 
Jag hoppas kunna hinna städa undan här hemma i ett rasande tempo denna morgon och även komma till de där förbannade gymmet som jag inte besökt på två veckor, missar man några dagar med träningen så kan man lätt missa veckor för de blir svårare och svårare för varje dag att gå tillbaka.
Lekdate med kompisar i eftermiddag - det här blir en bra dag!
 
Och kul att kolla på statestiken denna morgon som visar att det går uppåt! Välkomna! Hoppas ni väljer att följa mig på bloglovin och även komenterar lite då och då :)
 

En känsla av att inte räcka till.

Herregud vilket dåligt humör jag var på i morses och förmiddags, så struntade helt i ett blogginlägg på morgonen som jag annars brukar.
Det som gör mig på kass humör är den där känslan att inte räcka till, att försöka behaga alla familjens medlemmar samtidigt som man ska försöka hålla undan efter sig. Ser bara hur hemmet sakta förfaller och jag får panik och försöker depserat plocka upp i farten samtidigt som man bär omkring på ett stycke barn som fortsätter sova dåligt om nätterna. Jag är i stort behov av några timmars egentid för att ladda batterierna och bara vara Emmelie.
 
Nåväl jag är på bättre humör nu efter lunch i magen och en liten minipromenad. Solen lyser , det blåser inte såå mycket som de gjort de senaste dagarna och snön är borta. Nu väntar vi på plusgrader också, för att vakna till -13 grader känns inte riktigt okej i slutet av mars månad.
Får försöka att njuta av solskenet idag utomhus, även om det är kallt - Trevlig lördag mina vänner!
 
 
Från förmiddagens promenad, Alingsås är så himla vackert och detta ligger bara tre minuter från vårt hus och vi passerar de varje dag.

Tulpaner som aldrig vissnar.

 
Idag i lekrummet fick barnen möjlighet att tillverka sina egna tulpaner. Visst blev de helt bedårande?
Så jag tänkte dela med mig om hur ni gör dessa skönheter på egen hand. Självklart blir de ännu roligare om ni varierar lite med mer färggladda sugrör - Lycka till!
 
Steg1.Klipp ut ett färgat papper 10*10cm .Vik det 2 ggr så det blir 4 st fyrkanter. Klipp 4 Jack till hälften och vik till så tulpanen får en fyrkantig botten.
Steg 2. Vik upp 2 hörn se bild och sätt lim på de två kanter som ligger ner, jag markerat med blå penna.
Steg 3. Dra pappret med limprickarna mot mitt pappret med prick.
Steg 4. Tag ett sugrör och klipp strängar i änden. Gör ett hål i botten av tulpanen och trä igenom sugröret som du sedan spretar på insidan av tulpanen . Fäst med tejp där sugröret går in. Klart!


En överasskning.

Godmorgon.
 
Hugo har sovit otroligt oroligt inatt och inte kommit i någon direkt djupsömn. Legat och vridit och vänt på sig och vaknat för minsta lilla, så jag känner mig inte direkt utvilad denna morgon. Tur att det är fredag, helt klart favvodagen på veckan!
 
Igår hade jag och min yngsta lillasyster planerat en liten överaskningsfika för min mamma som fyllde år. Tillsammans gick vi upp dit medan hon jobbade och ordnade mat, fika och lite presenter. Hon blev riktigt förvånad och hade inte anat ett endast dugg så eftermiddagen blev riktigt lyckad. Hon säger ju allitd att hon inte vill fira men tror att det uppskattades ändå att några av oss i syskonskaran och mormor dök upp. Nu väntar jag mig en överasskningsfest när jag fyller om två veckor också ;) Haha !
 
Ebba fick plockat lite ris på vägen och jag försökte dekorera de tunna kvistarna så gott de gick med syrrasn egentillverkade påskägg.

Sitter med gott samvete.

 
Nyss hemmkommen efter kvällens långpromenad med trevligt sällskap. Jag går ju annars inte direkt långt om kvällarna eftersom jag är ganska mörkrädd, skönt att krypa ner i soffan med gott samvete denna afton =)
 
Skulle bara kika in och säga godnatt, är faktiskt ganska trött idag så det blir sängen tidigt
(som vanligt med andra ord)

Torsdag redan?!

Godmorgon torsdag!
 
Helt otroligt att det redan är i slutet av veckan, tiden går så otroligt fort framåt när man tänker efter. Jag sitter här snart 27 år gammal med en fyra åring och en snart 1,5 åring, när hände de? Och hur är de möjligt att tiden tickar på så mycket fortare så fort man fått egna barn?
 
Kylskåpet ekeade tomt denna morgon, blir ett besök på maxi så fort vi är klara här hemma med morgonbestyren. Tur att jag hittade lite frysta bär som faktiskt piggade upp fruosten massor.
I eftermiddag har vi planer, tur är väl det annars hade jag blivit tokig. Hemmadagar är ingenting för mig, behöver få vara social med vänner eller familj för att fungera så bra som möjligt helt enkelt.
 
Dags att sätta igång , vi är faktiskt lite efter tidsmässigt idag eftersom Hugo sov enda till 06:30. Det hade kunnat bli en sovmorgon om det inte vore så att fröken var vaken tidigt, men egentid med Ebba på morgonen är inte helt fel.
 

Världens längsta dag?

 
Inte många knop gjorde här alls idag faktiskt och det har kännts som världshistoriens längsta och tråkigaste dag!
Ebba var på förskolan till två och under den tiden tog jag med mig Hugo upp till mamma och hälsade på en sväng. Men efter det har vi bara suttit hemma och väntat av tiden.
Försökt underhålla oss med diverse lekar men svårt att anpassa leken så att både en fyraåring och en 16 månaders är nöjda samtidigt.
Imorgon måste vi hitta på något, jag mår dåligt av att bara vara hemma såhär. Blir alldeles rastlös och orolig inombords av att bara kolla på klockan hela dagen.
 
Fortsätter sitta med arslet i soffan och kolla serier och läsa istället för och göra det jag borde, nämligen träna - snart dags för nya tag (igen)

Godkväll och godnatt på er alla...

Ingen lugn start alls.

"Morgonstund har guld i mun"  De uttrycket måste ha kommits på av en människa utan barn, eller en människa med väldigt morgontrötta och lugna barn.
Här har natten bjudits på nattskräck från Ebbas sida, hon var nere i köket och slogs och skrek som bara den. Tur att hon själv inte har minne av vad som hänt.
De är redan highlife här hemma, ungarna bråkar och vill inte alls komma överens idag. Ibland hade man velat stänga in sig för sisådär tio minuters djupandning och egentid ;)
 
Ibland saknar jag tiden när de var nyfödda och inte hade lika mycket vilja, för fytusan va envisa de bägge två är just nu - jag misstänker vem dom ärvt den egenskapen av...
 
Ebba som ny:
Hugo:

Familjen annorlunda för ett par timmar.

Brr vilka isvindar det varit utomhus idag! Vi har inte vart ute mer än nödvändigt och de var på vägen till och från öppnaförskolan och till min kompis på besök.
Får vara tacksam att man haft och göra idag så dagen gått i rasande fart - precis så som jag vill ha det.
 
Väl hemma hos min kompis så testade vi nog på livet som familjen annorlunda lever varje dag, 6 ungar varav 4 av dom under två år, ett stycke övertrött flicka och en massa mammor som bara försökte hänga med i svängarna ;)
Fick äran att gosa med en två veckor gammal liten Leo också, herregud va små och ömtåliga de faktiskt är när dom är så nyfödda. Hugo kollade på honom och försökte säga docka, när han insåg att det var en levande liten människa såg han minst sagt frågande och chockad ut .
 
Hade tänkt gå till gymmet idag, men efter de timmarnas playdate blev jag helt slut så nu blir det ännu en kväll på soffan och jag tänkte dra igång och läsa min nylåande bok - Hungerspelen som en läsare tipsade mig om.
 
Tidigare idag, mellis framför tvn:

Framtids funderingar.

Tisdagsmorgon...
 
Klockan fem var Hugo vaken och de känns ju aningens tidigit, så nu när klockan är sju har vi redan hunnit med frukost och allt och sitter bara och väntar av tiden lite.
Ute är det grått, blåsigt och snön hänger i luften och våren känns alldeles för avlägsen just nu. Längtar så till lite mindre kläder, plusgrader och tussilago och vitsippor.
 
Har funderat de senaste dagarna på vad jag ska bli när jag blir "stor"?
Jag vill jobba med människor på något vis men gärna slippa dygnsjobben då det blir så himla mycket tid ifrån barnen. Jag behöver helst av allt ett jobb när Hugo drar igång med förskola i Augusti men de känns inte som de lättaste att få utan ubildning och körkort.
Hade behövt ett extrajobb redan nu, men vården är de enda jag känner till och har möjligheten inom och det fungerar inte med tiderna.
 
Suck, dessa "pengaproblem"

Ett stycke bull-fika.

 
Funderar faktiskt på att ta mig en bulle ni till familjen annorlunda, jag hade nämligen turen att ha en sambo som satte igång att baka igår och denna gången lyckades han verkligen ordentligt för dom blev riktigt saftiga!
 
Det blåser som bara den utanför och det väntas typ storm och snö inatt och dagarna som kommer, blåsten är nog de som jag störs av mest då jag kan tycka att de blåser igenom allt man har på sig. Får komma på inomhus aktivieter imorgon, öppnaförskolan och kanske lite lek i lekrummet i stan på eftermiddagen.
 
Godnatt på er alla.
 

Ny måndag.

 
Godmorgon!
Här morgonmys det i soffan mellan Ebba och Chezter efter en grötfrukost. Storasyster har för en gång skull ätit ordentligt och av gröten blivit extrem stark, så denna morgonen har hon visat allt hon minsann kan bära när man ätit så mycket haha!
 
Solsken, blå himmel och mycket av snön som kom igår är bortsmält - underbart!
Tänkte starta veckan med ett besök på öppnaförskolan tillsammans med Hugo medan Ebba är på dagis, sedan i eftermiddag går vi nog till biblioteket och lånar lite nytt för godnattsagorna.
Det här ska bli en bra vecka, gymmet måste dessutom besökas också för det blev inget av alls av de förra veckan nästan.
 
Hoppas ni också får en fin start på nya veckan!
 
Igår fick vi en tredje hund i familjen - haha!

Tar vara på sista vintern.

Jag bortsåg faktiskt från min bittra tanken mot snön och gav mig ut tillsammans med barnen och lekte i morses. Jag menar de är några få vinterdagar kvar och Ebba älskar det, varför gnälla egentligen? Lika bra att låta henne ta vara på de allra sista av denna vintern och inse att snön faktikst inte kommer vara kvar många veckor till.
Lekte en stund på en skolgård nära oss innan vi begav oss hemåt igen.
Tillbringade resten av dagen hemma och bakade bullar och hade besök av kusin Nea och hennes pappa
- Bra avslut på veckan helt enkelt!
 
Bara älskar denna bild jag fångade på Hugo idag, tänk om vi alla hade samma självförtroende som barnen!

Vinterland.

Godmorgon, jag vaknar till ett vinterland igen och massa snö har kommit. Återigen hade snön smält bort helt och vårkänslorna fanns nära, nu är dom borta igen vill jag lova. Ebba blev därimot överlycklig över att vakna till vinter igen och hon berättade att det var hon som önskat detta vädret. Egentligen borde man ju sluta gnälla, detta är ju något som är väntat eftersom det bara är mars än.
 
Gårdagens tupperwareparty blev riktigt lyckat! Vi var cirka tio tjejer som lyssnade och kikade på alla plastburkar, låter ganska tråkigt när man beskriver det men jag tror vi allra flesta ville ha de mesta som visades upp. Priserna är ju dessvärre höga, men kvaliten är ju otrolig och sakerna har livstids garanti.
Till fika bjöd jag på fruktsallad, något som faktiskt verkade vara himla uppskattat.
 

Färgglatt bord från syrran.

 
Idag i samband med tupperware partyt så fick min syster även ställa upp ett bord och visa lite av hennes virkade ting som fanns att beställa.
Visst blev de en riktigt färgklick? Jag vill ha allt på hela bordet!
Nallar, filtar, bakverk, napphållare men även skydd för iphone, pannband, sjalar och mössor finns att beställa. Dellisch design heter hon på facebook så in och kika vetja! Till er Alingsåsare kan jag även meddela att hon kommer börja ha små partyn framöver om ni är intresserade, och till er andra kan jag säga att det kommer komma en tävling här ifrån inom snar framtid - håll utkik!

Upp med tuppen som vanligt.

Lördag och klockan är bara halvtio och jag har redan hunnit vara vid affären och förbereda inför tupperwarepartyt som ska vara idag. Finns ju fördelar med att vara upp och igång tidigt, man hinner med en hel del innan lunch.
Ebba sitter fortfarande i pyamas i köket och tillverkar sitt egna memory som hon ska ge bort tillsammans med en present på kalaset, hon är så himla förväntansfull för detta.
 
Jag kikar egentligen bara in för att önska er en fin dag, tänkte klä på oss ytterkläderna och gå ut och leka en stund på gården innan det är dags för lunch här hemma.
 
Hugo i sina färgglada byxor från villervalla och en egensydd tröja från en tjej här i Alingsås, en ritkigt färgklick!

Världens bästa fredagsmys.

 
De allra bästa fredagsmyset måste helt klart vara att ha barnen nära sig i soffan. Hugo sover sen en timma tillbaka och Johan är uppe och läser för Ebba så nu har jag plocka fram det efterlängtade fredagsmyset och ska sätta på one tree hill.
Imorgon blir de fullt upp med förberedelser för tupperwarepartyt som går av stapeln klockan tre.
 
Trevlig helg kära ni!

Favoritdagen!

Freeedag återigen<3
 
Blå himmel men iskallt, all snö som kom igår har nästan redan smält bort.
Efter Ebba är lämnad på dagis idag så har jag unnat mig en tid för att vaxa ögonbrynen, så tio minuters egentid blir ju inte fel. Hittade nämligen ett gammalt presentkort när jag rotade i skåpen häromdagen, tur jag inte hittade de en månad senare för då hade de vart utgånget.
 
I eftermiddag besöker vi som vanlgit lekrummet och Ebba ska få köpa present till sin kompis eftersom hon ska få gå på pyamasparty imorgon. Hon har längtat och frågat vilken dag det är sedan hon fick inbjudan förra torsdagen, så ni kan ju tänka er hon längtat?
 
Bjuder på lite bilder från gårdagen på lekplayset - älskade ungar fulla med energi!

Nu är de nog!

Jag har fått nog av allt som inte står rätt till med detta hus, mögel, dålig ventilation, dåliga eluttag osv osv. Så igår tog jag ett stort kliv och konaktade hyresgästföreningen och miljökontoret för att få hjälp att gå vidare med detta eftersom hyresvärden tyvärr inte är så hjälpsam. Fick kopian på brevet som ska skickas till hyresvärden idag från miljöverket och jag misstänker att det kommer bli krig.
Men jag vägrar bo såhär, jag vill veta svart på vitt att möglet är så ofarligt som hela tiden sagts och att alla fel ska åtgärdas. Mesen i mig vill bara ge upp och glömma detta , jag är konflikträdd som bara den men nån gång får de vara nog.
Så håll tummarna för mig okej?
 
Annars har dagen gått i still och lugnt tempo , ett besök på lekplayset och en snabbvisit av min kusin som lämnade av två one pieces till barnen från hennes egna märke Xort. Skulle nog vilja ha en liknande att krypa in i på kvällarna för det ser ju himlans mysigt ut!
 
 

Mitt första.

 
Igår bakade jag mitt livs första surdegsbröd och det ska bli riktigt spännande att smaka detta till sötpotatissoppan som jag tänkte försöka mig på att göra idag.
Annars vaknar jag upp till ett vinterland idag, jag som hoppades på att våren var på väg får återigen vänta ett tag till. Längtar så efter värmade sol, mindre kläder och mer frisk luft , tror inte jag är den enda i Sverige som längtar just nu.
 
FIck bara beröm av pedagogen igår om Ebba, att hon är koncentrerad och intresserad av deras olika akiviteter så som matte, musik, språk och skapande. Man får höra att hon är en bra vän och alltid har en bra ton mot de vuxna. Det betyder att alla mina tjat och bråk här hemma har varit till nytta, hon börjar växa till en bra liten människa.
 
Dags för frukost, och hörrni tänk på att ge varann lite nätkärlek istället för detta hemska näthat som finns och gör att unga människor tar sitt liv - sorgligt!

Långt ifrån perfekt men jag har gjort vad jag kunnat.

Tisdagsmorgon!  fick höra nu att jag skrivit fel ONSDAG ska de ju vara =)
 
Jag är fortfarande förkyld som bara den, och att ge sig ut och springa gör den knappast bättre utan snarare tvärtom. Så länge det bara handlar om förkyldningar så får dom gärna komma, vi har vart så sjuka de senaste att en liten förkyldning räknas ju inte ens.
 
Vi har pappa-Johan hemma här idag på morgonen eftersom vi ska på utvecklingssamtal på Ebbas förskola. Innan har dom bara haft bra saker och säga om vår tjej och jag hoppas och tror att samma sak gäller även idag. Man blir så otroligt stolt när andra människor har så himla mycket gott och säga om henne, det känns på något vis som om man har lyckats med hennes första tid i livet. Jag vill hon ska veta vad som är rätt och fel och känna stöd från oss att ändå få visa sin egna vilja utan att bara gå med strömmen. Jag hoppas jag är den mamman, långt ifrån perfekt och med massa att förbättra men jag har gjort det jag kunnat och det är en bra start<3
 
 
Bilder från gårdagens lekplats-häng.

Jag är på gång.

 
Jag är grymt stolt över mig själv efter att ha avklarat årets första löprunda nere i Nolhaga. Sprang faktiskt nästa hela rundan, jag trodde jag skulle klara att typ springa en minut för att sedan behöva gå men gick över förväntan! Det enda som irriterade mig mycket var ett par alldeles för stora byxor som jag fick springa och dra upp hela tiden.
Så fort jag är ordentig med maten så mår så mycket bättre, så nu hoppas jag att jag vaknar med massa energi och inte allt för mycket träningsvärk i morgon ;)

Frukost när den är som bäst.

Godmorgn!
 
En fin dag fast med -12 grader, vintern har kommit tillbaka rätt ordentligt med andra ord. Svårt att förstå att vi förra veckan hade 5 grader varmt ute. Förhoppningsvis värmer solen upp lite så att vi ändå kan gå till Nolhaga och leka i eftermiddag och ta med pannkakor till middag.
 
Frukosten är i magen, herregud vad jag älskar frukost! Skulle kunna äta frukost hela dagen lång om jag fick bestämma, förstår verkligen inte folk som inte kan äta på morgonen. Ebba har lite sånna tendenser, äter inga mängder alls direkt, försöker alltid göra så mycket gott som möjligt till henne så det finns att välja.
 
Dags att göra oss ordning för en morgon på öppnaförskolan.
 
 

Bättre än inget.

 
Hade det inte varit så att jag var så himla mörkrädd när jag går själv så hade kanske kvällspromenaden blivit lite längre än strax över 3km, men det är bra mycket bättre än ingenting.
Skönt att sitta ner i soffan efter att ha fått lite frisk luft innan läggdags, hundarna behövde dessutom komma ut på en lite längre kvällsrunda.
 
Imorgon satsar vi på besök på öppnaförskolan och lekdate på eftermiddagen i Nolhaga om vädret tillåter.
Nu: dags för att fortsätta mitt maraton med one tree hill.
 

Mycket att göra i veckan.

 
Godmorgon måndag!
 
Såhär ser det ut för oss i detta nu, barnen sitter och kollar barnkanalen och hundarna sitter och hoppas extremt mycket på att något ska tappas så dom får chansen att käka upp det fort.
Den här lilla tiden på morgonen betyder mycket, man försöker bara hinna vakna till liv och då är det bara och hoppas Hugo sitter still två sekunder (vilket är ytterst ovanligt att han gör längre än sisådär 3 minter) Så det gäller att vakna till liv fort ;)
 
I veckan har jag ganska mycket planerat, lekplatsträff med tio andra mammor och barn, utvecklingsamtal för Ebba, gamlingsträff på en gammal mammagrupp, tupperware party och pyamasparty. Kommer nog hinna planera in en heldel annat också - perfekt att ha att göra!
 
Dags att börja plocka bort allt som mina kära barn redan har hunnit plocka fram..

Nöjd Ebba.

Godkväll!
Vilken himla kall dag det varit, sån isande kyla som har gått enda in till märgen även fast solen har lyst på oss. Imorgon hoppas vi på lite varmare grader så man kan vara ute lite längre stunder utan att förfrysa totalt.
 
Träningen hanns med men blev lite kortare än vanligt, Hugo var verkligen helt förstörd och övertrött som bara den när jag kom hem. Mammigare pojk än honom får ni leta efter kan jag lova. Är himla glad jag har möjligheten att vara hemma med honom tills efter sommaren, ja även om det innebär ganska dålig ekonomi. Han är inte redo för förskola ännu och det känns bra att slippa börja skola in pga att man är tvungen.
 
Johan och Ebba har vart i simhallen idag och haft lite egentid, sånt behövs ibland tror jag. Jag och Hugo gick på stan o kikade lite för att sedan bli uppmötta av resterande halvan av familjen. Ebba ska på pyamasparty på lördag och är väldigt förväntansfull för detta, så för att förbereda sig fick hon köpa sig en ny pyamas idag.
Nöjd tjej såhär innan läggdags!

Vintern är tillbaka.

 
Förmddags-bloggning även denna dag. Känner att rutinerna ändras lite nu eftersom Hugo inte vill sova sin vanliga lilla tur på morgonen. Man har liksom inte tiden att sitta ner och skriva ner några rader då.
 
Morgonen har gått i ett, redan innan åtta stod Hugo vid dörren redo att gå ut. Runt nio gick vi till en närliggande skola och lät dom leka på lekplatsen där. Solen skiner och det ser himla fint ut ute men det är isande kallt vill jag lova. -10 i morse när vi gick upp och vind på det, våren är borta igen med andra ord.
Nu inväntas Johan som är ute och övningskör sedan tänkte jag trotsa min himla förkyldning och gå och träna lite innan lunch.
 
Önskar er en fin söndag!

Onyttigt som bara den.

Dagen har fortsatt i stilla lunk och vi har endast varit hemma. Folk har kommit på besök och det har ju gjort att tiden har gått betydligt fortare än vad den annars skulle gjort. Som mest var de tre barn under 2 år och tre barn mellan 3-6 år i Ebbas rum, högljutt behöver jag kanske inte ens berätta att det var? ;)
 
Till kvällen lagade vi något som vi annars bara brukar äta en gång om året. Gott och smakade precis som de brukade, men onyttigt som bara den. Lär dröja tills vi gör det igen dock eftersom hela huset luktar fritösolja.
Någon som kan gissa vad vi lagade?
 

Lördagen den 9/3

Morgon klockan fem, bråk, skrik och en Hugo som stod med skorna i handen och slog på dörren vid 08:30, lika bra att ge sig ut med andra ord. Tog oss en liten kort promenad runt kvarteret med hundarna och passade på att stanna och kolla på gärvskoporna, himmelriket för Hugo med andra ord.
Känner mig inte alls lika glad idag, känns mer tungt och motigt men jag hoppas verkligen det försvinner under dagen.
Dags att göra ett snabb-röj här hemma medan Ebba och Johan är i affären och medan Hugo är ute och spelar boll med lillasyster Olivia.
 
Kram på er alla, hoppas eran dag startar bättre ch lugnare än mig gjorde.
 

En fin fredag.

Har gått omkring med nästan ett fånigt leende på läpparna hela dagen, allt har känts så himla bra helt enkelt. Dagen började med att jag fick chans att i tio minuter sitta i solen på en parkbänk och bara njuta eftersom Hugo hade somnat i vagnen, efter en väldigt snabb vila så väckte jag honom och vi lekte i stan en stund innan det var dags för barnvagnsmarschen.
Tyvärr måste jag säga själva marschen kändes som en flopp då jag och alla andra trott vi skulle få regnskydd, men tydligen delade dom bara ut till vissa och sånt tycker jag man ska informera om innan. Nåväl vi gick för en god sak iallafall och jag hade trevligt sällskap.
 
Resten av dagen har det pysslats och fikats på stan , en bra fredag med andra ord. Nu ska här ätas fredagsmys och fortsätta kollas på one tree hill - Natti natt!
 

Fredag, igen!

Godmorgon fredag!
 
Hann inte med något vanligt kvällsinlägg igår, va iväg med tre tjejkompisar på gymmet och körde ett pass ben och mage. Har nog aldrig skrattat så tidigare när jag tränat, vet inte om resterande folket på gymmet uppskattade vårt hysteriska skrattande därimot;) Misstänker att de två nya tränarna har en del känningar i benen idag, och med all rätt för de är tufft och min första gång så kunde jag knappt gå på två dagar.
 
Väl hemma igår så orsakde jag att en propp gick och att de blev svart i hela huset, ja Hugo hade nämligen kissat på golvet tidigare under dagen men jag hade missat att han kissat i en förlängningskabel grej (haha jag vet inte vad de kallas) så när jag satte i sladden till batteriet för datorn så släcktes hela huset ner, händelserikt liv som tvåbarnsmamma ;)
 
Snart frukostdags och ladda för en förhoppningsvis fin fredag med barnvagnsmarsch och stadshäng med släkten.
 
Tänk, snart ser vi sånt här i rabatterna!

Denna oro som varar en hel vinter.

Torsdag redan!
 
Halva natten har jag legat och oroat mig för spyor och magsjuka, fortfarande tänker jag på det extremt mycket. Det är himla jobbigt att ha en sån här fobi för halva vintern går ju åt att oroa sig för något som oftas tyvärr inträffar ändå.
Söka hjälp för magsjuke-fobi kanske?
 
Ser ut att kunna bli en himla fin dag, när vi klev upp var himlen alldeles rosa. Förhoppningen finns alltså om blå himmel och sol idag, skönt eftersom Ebba är ledig idag och vi gärna är utomhus och leker.
Barnen sitter fint på golvet och leker, härligt att se att de faktiskt kan leka tillsammans. Svår ålder på Hugo som vill så mycket men inte än kan uttrycka sig, så självklart skriker han och blir frustrerad när det inte går som han vill eller vi förstår honom.
Mina älskade energiska ungar, herregud vad jag älskar er!
 
Vill passa på att hälsa nya läsare välkomna, statestiken ökar men kommentarerna minskar - Hoho är ni där?

48 timmars rädsla.

Vi gjorde ett försök till besök på öppnaförskolan men vände i dörren då vi såg en unge kräkas, nu sitter jag och är livrädd att vi hunnit bli smittade med nån skit under de typ 10 sekunderna vi va inanför dörren. Sjukligt rädd för allt vad magsjuka heter och jag kommer bergis va helt livrädd  i sisådär 48 timmar nu.
Hugo blev självklart jätte ledsen när jag tog ut honom direkt från hans favorit ställe men det gick att muta med en banan i vagnen, fick oss en ordentlig långpromenad istället för lek.
 
Namnsdagsbarn i huset, så självfallet skulle hon få en liten present. Att något sånt litet kan vara så uppskattat? Hon lös upp med hela ansiktet och sa " Taaaackar mamma"
Resten av eftermiddagen spenderades inanför husets väggar, men med besök av två vänner med deras barn så har haft himla trevlig dag trots allt.
 
Lillebror ska då alltid va med storasyster, på gott och ont ;)
Namnsdagspresenten:

Ovanligt.

 
Godmorgon!
 
Idag är vi verkligen i otakt eftersom Hugo sov enda tills strax innan sju! Helt otroligt för att vara honom att dra till med en sån sovmorgon. Synd bara Ebba vaknade 05:40 och stack in huvudet och sa "heeeeeeej", bara att kliva upp i vanlig tid trots allt med andra ord ;)
 
Barnen sitter och leker med playdoo på govlet nu, egentligen känns det kanske inte som smartaste belutet för Hugo men det ger mig lite tid att fortsätta dricka upp kaffet och han är supernöjd som äntligen får vara med och "dega"
Får se vad denna dagen har att bjuda på, har egentligen en del måsten att göra men känner verkligen inte för att försöka underhålla Hugo medan jag tvättar världens största tvättberg och städar huset. Utevistelse och ett besök på öppnaförskolan låter bra mycket bättre ;)

Middag utomhus.

Vilken himla bra tisdag det blev!
Förmiddagen på öppnaförskolan, sjöng, åt mellis och träffade en kompis och satt och tjötade lite. Hem igen med bussen till Ebbas stora förtjuselse och sedan matlagning. Medan Hugo vilade så sprack det verkligen upp och blev himla fint väder, 7 grader varmt så att sitta hemma fanns inte med på kartan. Vi slängde ihop ett gäng pannkakor och gick ner till Nolhaga och åt middagen utomhus. Så himla mysigt! Varmt och kunde vara där i två timmar utan att frysa, jag verkligen älskar att vi har två underbara årstider framför oss!
 

Tagit igen lite sömn.

Har tagit igen ett par timmas sömn efter att ha somnat 20:30 på soffan igår, en hel del uppvak från Hugos sida men ändå välbehövlig extrra sömn. Ibland behöver kroppen ladda om batterierna lite och det tror jag min har fått göra nu. Planerar att ta oss ett besök till öppnaförskolan nu på morgonen, träffa lite människor och få barnen aktiverade - perfekt!
 
Blir bara ett kort inlägg nu på morgonen, hundarna ska rastas, disken ska diskas och jag ska göra ordning mig så jag ser lite mer levande ut än för tillfället, lika bra att sätta igång om vi ska hinna med öppnaförskolan med andra ord.
 
Godmorgon!
 
lite vårnytt till barnen som farmor hade med från polarn och pyret, blir nog dessvärre inte att använda förens efter sommaren då det är stort än.

Bra start på veckan.

Inte en helt dum start på denna veckan alls, trots att jag var trött i morses.
Startade förmiddagen med en promenad på ett par kilometer efter jag lämnat Ebba på dagis. Vandrade omkring nere i Nolhaga och kollade djuren med Hugo och solen sken faktiskt under tiden. Efter vi hämtat Ebba på dagis så tog vi bussen till syrran och spenderade lite tid där. Så himla skönt att va sysselsatt, dö-tid under dagarna är det värsta som finns (om man bortser från Hugos vila för då brukar jag ta tillfället i akt att ta det lugnt) Nej jag gillar att ha och göra, och när jag inte har det så blir jag otroligt stressad och rastlös.
Kanske tur i oturen att jag har två ungar med energi så det räcker och blir över ;)
 
Minsta energi knippet, ett riktigt litet charmtroll med en vilja av stål.

En pausknapp.

Godmorgon!
 
Ny vecka framför oss och nya mål med träningen. Som en liten nystart på nytt efter att vattkoppor har härjat här hemma återigen. Jag har som mål att äta hälsosam mat, men inga dieter. Jag tror på sunt förnuft och träning, egentligen är det ju inte svårare än att förbränna mer än vad du lagrar på dig (vilket är lättare sagt än gjort).
Tur i oturen att man inte har körkort, för på så sätt så får man ju en hel del gratis motion i vardagen.
 
Ska försöka hinka i mig lite mer kaffe, för idag är en sån dag då jag helst legat kvar under täcket och kollat serier hela dagen lång. Inga måsten, inga barn som skriker efter mamma utan bara JAG. Ibland har man sånna dagar och det måste få vara okej tycker jag, att vara mamma är verkligen underbart men ibland vill man ha en liten pausknapp eller lite mer egentid :)
 

De har samma möjligheter som jag hade som barn.

Vilken underbar söndag vi haft!
 
Åkte hem till min pappa och tog oss ut till totenpålen med fyrhjulingen. Grillade korv och njöt av den värmande solen. Är så himla glad att mina barn får samma möjligheter som jag när jag var liten. Att de får besöka samma ställen och spendera mycket tid i naturen, precis som jag gjorde med min farfar när jag var barn. Tycker nog vi alla har det roligare i skogen än vad vi någonsin har på en lekplats, de får använda fantasin på ett helt annat vis. Det lektes kurragömma, gjordes pirruetter på isen och gick på upptäcksfärd med morfar och kollade kottar som hackspetten hackat sönder. Så en trött familj sitter här hemma nu. Jag kan med gott samvete sitta kvar i soffan och inte lyfta ett finger till idag, eftersom jag stack iväg på ett fartfyllt pass piloxing i eftermiddags.
 
Lär somna tidigt, så med detta säger vi godnatt.
 

Söndag.

Söndag och strålande sol utanför! Tyvärr kallt då det alltid ska envisas med att blåsa så förbannat. Hoppas på att kunna åka hem till min pappa och grilla ute i skogen, där är det ju förhoppningsvis lite mer lä.
I vilket fall som helst så är det utevistelse som gäller, man får passa på dagar då hela familjen faktiskt är hemma.
 
Vi har ätit mysfrukost med tända ljus och försökt dra ut på tiden lite, när man är uppe tidigt så gäller det att försöka göra allt lite långsammare för att slippa dö-tiden. Mamma kom nyss hit och ska ta med sig Ebba och tvätta bilen, riktigt spännande att få åka in i biltvätten och kolla tycker hon.
Hoppas ni får en fin sista dag på helgen!
 

Intensivt men trevligt.

Intensiv dag med besök från Borlänge och sedan kalas för lillasyster. Barnen tjoade och röjde som bara den, älskar att se dom leka tillsammans så. Det bjöds på paj och glass till efterrätt för den som orkade. Mysigt att träffa släkten lite då och då, vi har ju ett par födeledagar framför oss nu i vår.
 
 
Nu ska det sittas i soffan resten av kvällen och bara slappa, njuta av lugnet och tystnaden och sedan bara fortsätta titta på One tree hill (som förövrigt är väääldigt spännande just nu) Godkväll!

Extra pengar hade suttit fint.

Godmorgon.
 
Inte lika pigg morsa idag inte, grått ute och en son som hållt igång mycket under natten. Han sover visserligen bättre än innan men en bra natt vaknar han ändå 3-4 gånger.
Morgonbestyren är i full gång, Ebba har gjort egen tvål med sin farmor och jag har hunnit med att ta en dusch.
Sitter just nu och undrar hur tusan jag ska kunna få ett extrajobb framöver, att ha vårdnadsbidrag innebär väldigt lite pengar och det går precis runt. Dagis blir det inte förens i augusti för Hugo, så fram tills dess behövs ett jobb då jag kan hoppa in helger eller kvällar för att dryga ut kassan.
 
Nu glömmer vi pengar-bekymmer och kickar igång dagen med ännu mer kaffe!
 
 
Tips på hur man kan tjäna lite extrapengar?

Sista delen.

Godkväll!
 
Fredag med besök av svärföräldrarna från Borlänge, vi har precis ätit tacos alla 6 vid vårt lilla köksbord för fyra ;) Trångt men mysigt och tacos har jag inte ätit på flera veckor.
Resten av kvällen spenderas i soffan och kanske är det dags att ta fram sista boken med Mr Grey? Jag läser den sista delen så sällan som möjligt för att ha kvar den länge. Endast några sidor kvar och jag får väl inse att den snart är slut.
Kanske har ni någon annan bra bok att tipsa om?
 
Hoppas ni får en fin start på helgen och njut av lugnet!
 

Första mars.

Klarblå himmel och solen lyser, klockan är bara åtta och det är redan så ljust ute. För endast ett par veckor sedan så var ju mestadels av vakna tiden mörker, tänk så mycket de hänt med ljuset de senaste. Ger mig så himla mycket mer energi, så även om vi vart uppe sen fem så känns inte tröttheten mycket alls.
 
Ska snart sätta igång och göra ordning mig och barnen för dagen, Ebba ska lämnas på dagis och jag och Hugo ska iväg till vetrinären med Tilda. Känner mig så himla nervös, tänk om det är något farligt? Samtidigt ser jag hur pengarna försvinner framför ögonen på mig, men vad betyder pengar när det handlar om ens vän sedan åtta år tillbaka? Håll tummarna för oss klockan tio.
 
Njuut av ljuset och kommande vår, ut och tanka energi och håll er förhoppningsvis friskare med mycket frisk luft.
Och just det, godmorgon :)