Börjar känna mig sliten..


Att gå promenader med denna gravidkropp är ingen höjdare, nej fogarna börjar kännas efter bara en liten bit. Cykel därimot funkar änsålänge så är tacksam jag har den att trampa mig fram på.
Sen kanske de inte var världens bästa ide och ställa sig och rensa ogräs, nej kroppen är kanske inte tipp topp just nu.
Känner mig dock betydligt mer sliten än vad jag ser ut att vara, men ett kvällsdopp på detta hade inte suttit fel.
Ska bara hitta en öde badplats så man slipper skrämma ihjäl folket med sin vackra gravidkropp ;)


Hela lördagen spenderades ute och vi njöt i fulla drag.

Hela dagen igår var vi och hälsade på min pappa. Spenderade varje liten minut utomhus, så vill jag ha alla mina dagar. Ebba var nöjd hela tiden och sprang omkring och lekte affär på gräsmattan och busade massor med sin favorit, morfar!
Hela familjen tog oss en sväng ut med fyrhjulningen ut i skogen för att plocka svamp. Vart rejält skumpigt så satt bakom pappa istället för i släpet. Bebisen gillade nog de, för att sitta när de skumpar så himla mycket kan inte vara de bästa när man är såhär långt gången ;)
Hittade svamp så de räckte för oss alla att avsluta kvällen med te i pappas uterum och stekta kantareller till smörgåsarna, riktigt riktigt mysigt!

Vill ha en lika underbar dag idag, men känner redan att jag inte har en aning om vad vi faktiskt ska hitta på.


Sömn- check!

Vaknar av en välförtjänt sovmorgon till 08:10 (och det händer ALDRIG för Ebba annars)
Riktigt behövligt efter gårdagens hemska dag, jobb när man inte hade fått någon sömn är faktiskt inget att rekomendera alls.
Fick iaf ett mysigt avslut på kvällen, jag mamma,mormor och Ebba begav oss ner till stranden med lite kaffe och fika och satt där i över en timma - mysigt.

Idag står besök hos pappa på schemat, hoppas klara oss från regnet som tydligen ska komma.

Ebba,mormor och Tilda igår:



Så himla dålig sömn.

Ebba har alltid varit väldigt aktiv och aldrig sovit ordentligt men nu börjar det bli nog!
Inatt har hon varit vaken i flera timmar och jag är så trött så jag vill både kräkas och gråta, till råga på allt så ska jag jobba denna fredag med.
Hon är 2,5 år och vaknar fortfarande 1-10 gånger varje natt, offtast 1-5 gånger. Räcker oftast att gå upp och stoppa om henne igen och sedan somnar hon om men det gör ändå så att sömnen sabbas.
Börjar få panik om hur de ska bli när det kommer en till bebis som kanske är exakt som Ebba var när hon var liten (dvs bara skriker nätterna igenom)

Ingen bra dag idag, hoppas att piggna till och att fröken kan sova riktigt denna natt.. För det var längesedan!

Och tips på hur man slutar napp? Nu har hon bara när hon sover och när hon myser, försöker att inte ge henne den men de blir ett himla tjohej.


En långsam dag börjar gå emot sitt slut.

Tycker dagen gått långsamt trots att vi försökt fördriva den på bästa möjliga sätt. Plockat hallon och bönor, sovit middag och plockat lite här hemma innan vi drog en snabbvisit till stranden, gottat oss med fruktsallad som mellanmål och sedan ätit kvällsvåfflor hos min kära mor.
Att sitta hemma en hel dag och inte göra någonting finns inte med på min karta, är alldeles för rastlös för sådant (och Ebba med för den delen)

Dags för lite kvällsmys med Ebba innan hon ska i säng.
Imorgon sägs regnet komma igen för att stanna, jag hoppas innerligt att vädergudarna har fel!


25 veckor



Gravidupdate v 25

Ja som ni ser så växer de så de knakar, jag tycker jag är enorm! Men snart stannar antagligen de upp lite så jag inte fortsätter i detta tempo för då kommer jag spricka i slutet =)

En vild bebis där inne som vissa dagar tillochmed rör sig när jag går omkring, är de inte då dom ska vaggas och sova liksom? ;)
Envis med att hela tiden kvällstid ligga och sparka på blåsan, går på toa i varje reklampaus- Pust!

Efterlyser fortfarande era gissningar flicka eller pojke? ;)


Mums!


Ett bra avslut på kvällen, en toast med kantareller i.
Utomhus har vi varit hela dagen : Leplats, strand och i skogen och plockat. Både jag, Ebba och Tilda är nöjda och belåtna ikväll.Mu


Ett litet hopp om solsken.

Nej men oj vädret ser inte helt grått ut, lite lite sol tränger igenom och jag hoppas innerligt den stannar kvar under dagen. Visst blir man mycket piggare då?
Barnpogrammet går för fulla muggar och jag försöker desperat få Ebba att sitta still och titta en liten stund till, gillar att bara sitta och vakna till liv sisådär 30 minuter innan man faktiskt startar dagen på riktigt.

Får försöka hitta på något idag, vad som helst bara jag får spendera dagen utomhus. Sitta inne o uggla hör inte till någon favorit sysselsättning. Sen hoppas jag att de närmsta veckorna går fort som tusan, längtar tills pengarna kommer in från CSN, en halv lön kan ingen småbarns-morsa leva för ;)


Babar på tv känns ju inte helt dumt med tanke på alla hysteriskt dåliga barnpogram som finns now days..


Dags för jobb.


Godmorgon!

Lika grått ute idag, vart har vår sommar tagit vägen? Har bara haft nån vecka med sol på hela sommaren, när kommer den tillbaka? Jag och Ebba vill ha stranddagar och vill åka iväg mot havet och fiska krabbor.
Kommer den tillbaka?

Dags att sätta på en kanna kaffe och börja ladda för dagen med jobb (nåväl då vet jag iaf vad jag ska göra och slipper må dåligt för att jag är rastlös)
Shoppingsugen morsa här, vill införskaffa mig de första lilla plagget till bebis i magen och även lite lite mer mammakläder till mig själv, för att inte tala om Ebbas gaderob som behöver förnyas.
Men i mitten/slutet av augusti så får vi csn och jag får en lön på de - Då jäklar!


Deppigt värre.

Dagarna liksom flyter samman och jag känner mig rastlös till tusen. Kan få nästan ångest över att jag inte gör något. Nej jag sitter inte på arslet hemma hela dagarna men jag kommer liksom inte iväg nånstans och de ger mig panik!
Som idag, en vanlig dag egentligen men de är dessa som stressar mig: Efter frukost går vi ut och matar ankorna och tar sedan en fika på stan, hem och sova och sedan äta lunch, iväg för att träffa en kompis och sedan suttit på en lekplats med barnen, efter de lagat middag och dammsugit + tvättat ett par maskiner tvätt. Och av sånt mår jag dåligt! Jag vill iväg och göra något, besöka någon. Gå i skogen , vad som bara jag kommer iväg liiiite längre hemmifrån!

Tips på gratis nöjen?

Bebisen har vart mer vild än tam idag, rört sig konstant.. Tillochmed när jag rör på mig!
Usch känner detta är en deppig dag men även de deppiga måste få lov o skrivas om. Känner mig som världens fetaste och fulaste människa! Alla andra är ju så otroligt vackra när de är gravida, alla utom jag.

Suck, hoppas på bättre dag imorgon!


Ett av dagens projekt:


Saft,saft .

Jag försökte att få den regniga och sogsna dagen gå så fort som möjligt igår.
Hur kan en människa skjuta ihjäl så otorligt många människor? Följde nyheterna hela dagen igår och får ont i magen bara av att tänka på de. Idioten borde komma till ett land där fängelsevistelse inte är som att ta in på något sämre hotell enligt mig.. Nog om det.

Regnet hängde i luften hela dagen men jag och Ebba begav oss ut och plockade bär, försökte mig nämligen på att göra saft. Har inte provsmakat än så får väl se hur resultatet blir. Idag blir de iaf att införskaffa sig en fin glasflaska att hälla upp den i när jag ändå ska iväg och handla.

Endast en som gissat på föregående inlägg om vad som gömmer sig i magen, kom igen de är kul för mig och höra va ni tror - Så gissa =)


Snart 24 hela veckor gångna.


Gravidstatus v 24.

Kg upp:11
Hjärtljud:136
Sf mått:Över översta kurvan.


Ja nog växer de alltid, har panik inför viktuppgången men vad tusan kan jag göra? Jag rör på mig och äter husmanskost och barnmorskan tror att jag är en sån som helst enkelt går upp mycket precis som de finns de som går upp lite. Vätska vet vi även att jag samlar på mig och de väger ju en del.
Räknar med att magen blir lika gigantisk som förra gången bara det att den växer fortare denna gång.

Så vågar någon sig på en första gissning om vad som gömmer sig i magen?
Visst är de skillnader mot sist: Kräkts mycket denna graviditet och de gjorde jag inte förra.
Hjärtljuden något lägre.
Drömt jag får en pojk.

Jag har INGEN aning och ingen känsla om vad det är, så lillebror eller lillasyster? ;)


Om drömmar.

Godmorgon.

Det är grått, blåsigt och regnigt och jag känner redan nu hur dagen kommer kännas enormt lång när man inte kan vara ute lika mycket.

Drömmer så mycket som gravid och även denna gång mycket verkliga och många gånger HEMSKA drömmar.
Inatt handlade de om att jag blev jagad av en som ville döda mig och jag hade sett hur han dödat andra människor, verkligen hemskt och inget man kan släppa igen när man vaknar.
Igår därimot drömde jag en mysig dröm, nämligen låg en liten lillebror i min mage som kom ut den 14/11.
Andra gången jag drömmer att de är en pojk men har fortfarande ingen känsla på vad det faktiskt är för något.

Tänk att vi ska ha en till, kan fortfarande inte riktigt förstå!


Tidigt?


Är det inte tidigt att redan börjat rita huvudfotingar?
Här har min lilla duktiga tjej målat både mamma och pappa, man ser ju tydligt att hon försöker. Huvud med hår på och en massa ben, stolt mamma =)


Tar verkligen vara på mina lediga dagar.

Ännu en dag som jag och Ebba tagit vara på fullt ut. (Varför gör man inte de jämt?)

Började dagen på lekplatsen tillsammans med två fina vänner och deras barn, lek och stoj i massor sedan bar de av hemåt och både jag och Ebba sov middag i en timma.
Sista kantarellerna gjorde vi idag en kantarellstuvning på och åt bara pasta till de, riktigt gott och riktigt lätt och göra.

Strandhäng stod på schemat och vattnet var alldeles ljummet så Ebba kunde verkligen bada och plaska ordentiligt. Undra när hennes mamma ska ta årets första dopp? Brukar alltid va i tidigt och ingen känner mig nog som en badkruka.

Fick slutligen hem vännerna från morgonen hem till oss där vi grillade korv och lite marshmellos.
Både jag och Ebba lär sova gott även inatt, frisk luft gör verkligen under.

Två maskiner tvätt har hunnit torka ute på stället så får väl ta tag i att vika den innan jag slappar till mig totalt. (Finns de något tråkigare?)

Gympa i magen, den där inne har vart lugn idag när jag vart igång hela tiden, men nu tusan vaknar den och sparkar så hela bärbaradatan rör sig när jag har den mot magen, fotbollsspelare?





En dag i skogen.

Snacka om att ta vara på dagen...

Började morgonen med ett besök hos barnmorskan där vi fick lyssna på den lilla bebisens hjärta för första gången. En livlig krabat med 136 hjärtslag i minuten, helt underbart att få höra att allt är väl med han/hon.
Ebba var intresserad och sa direkt när vi kom dit att hon ville lyssna, sen höll hon mig  handen när dom stack mig i fingret för att ta blod. Postivit är att järnvärdet är på väg upp och mitt blodtryck är exakt samma som vid inskrivningen.

Tog oss en powernap sen satte vi oss på bussen ut till min morbror tillsamman med mormor. Spenderade hela eftermiddagen vid deras hus i skogen och gick ut och plockade svamp - Helt underbart! Att dessutom Tilda springer lös och får mycket motion är perfekt. Ja alla har fått frisk luft i massor idag.
Ebba var dessutom väldigt förtjust i att äta de stekta kantarellerna , en riktig finsmakare

Avslutar kvällen tillsammans med lillasyster som ska sova här, blir att växa fast i soffan och dippa lite grönsaker.
Varje dag borde vara som denna vart!


50 arbetstimmar senare.

Oj oj mina 50 timmar på jobbet denna helg är gjorda och jag är sååå tacksam att dom är över!
Nu är jag ledig enda tills torsdag och de känns underbart och välbehövligt. Efter en sådan helg så är man rätt trött och mör i kroppen, men istället för att vila så tog jag med mig min lilla solstråle till lekplatsen för lite bus och sedan satt vi i hennes tält och åt lite mellanmål.

Nu ska jag andas ett par minuter medans bamse går på dvdn, 10 minuter innan de är dags att göra något vettigt av resten av kvällen.

Och ja jag ska bli bättre att använda min kamera så ni får lite kvalité på bilderna framöver ;)


Godmorgon.



Hoppas att denna magiska dryck ska få mig på benen så jag orkar mitt sista dygn på jobbet.
Jag hade egentligen fler dygn kvar men har bytt bort dom mot dagpass även om de innebär att jag kommer få ut lite mindre i lön. Hade passat mig bättre med dygn om jag ej hade haft barn, saknar henne alldeles för mycket när jag är borta + att jag inte har chansen att koppla av o slappa när jag kommer hem. Kan iofs vara graviditeten som gör att jag inte klarar dygnen, för jag är trött i minst ett dygn efteråt.

Ebbas farmor åker hem till Borlänge idag och kvar är endast jag och Ebba o djuren, Johan kommer hem om en vecka.
Man blir bekväm av att vara två..


Räknar ner.

Dygnet på jobbet gick otroligt långsamt och dagen som jag vart hemma idag går liksom inte att njuta av helt eftersom jag vet jag ska tillbaka om mindre än ett dygn och göra ytterligare ett 25 timmars pass. Dygn är inte min grej, är alldeles för hemmakär och vill nog i framtiden ha ett jobb där man faktiskt jobbar med lite andra och inte mestadels själv.

Trött som attan efter dygnet på jobbet så kvällen spenderar jag i soffan framför tvn.

Mitt lilla söttroll:


Jag saknar något jag ej trodde jag skulle sakna.

Godmorgon.

Igår eftermiddag kom regnkaoset hitåt som de länge pratat om på vädret. Det öste ner och blåste, jag fick en riktigt höstkänsla när man hörde hur de smattrade emot rutorna. Deprimerande känns det och jag hoppas innerligt att sommaren kommer tillbaka ett par veckor till.

Har den senast tiden insett hur mycket jag faktiskt saknar skolan. Särskillt de dagar jag ska iväg och jobba , går på mitt 25 timmars pass nu klockan 11 och vill allt bra gärna vara kvar hemma.
I skolan där har man sina timmar dagtid och är ALLTID hemma kvällar, och helger. Nej skola är inte fyskam och jag hoppas de sista tiderna på sommarjobbet går fort så man kan komma tillbaka till ordentliga rutiner och helger att länga till. Att jobba dygn är inte min grej, nej jag längtar efter Ebba för mycket.

Så en sak att längta efter är ju hösten eftersom då är man i skolan, och då nån gång dyker lillebror/lillasyster upp.
Herregud har fortfarande inte köpt en endaste pryl till bebisen i magen, illa!


En liten paus med lyx.

Regnet smattrar mot rutorna och det är mörkt, ja nästan höstigt mörkt ute!
Svärmor har kommit och jag har utnyttjat min födelsedagspresent jag fick när jag fyllde 25. Ett välbehövligt besök hos frisören.
Lyxigt att sitta i en massagestol samtidigt som man får håret tvättat, jag njöt av varje sekund.
Håret blev som minst 15 cm kortare och på vissa ställen kapade de så mycket som 25 cm eftersom jag ville klippa upp det. Just nu märks ingen skillnad men efter en tvätt när lockarna kommit fram så kommer de bli rejält kort ;)


Jag vill mycket men jag orkar inte.

Varje morgon har bebisen som rutin att börja sparka så fort jag slagit upp ögonen, känns som om den vill jag ska veta att allt är bra med den även denna morgon - Mysigt!

Rastlösheten är stor, ser till att sysselsätta mig förjämnan men känner mig ändå rastlös! Sen går inte de här ihop alls med min energi som fortfarande är lägre, antagligen pga järnvärdet eftersom dom ej ringt tillbaka ang mina sköldkörtelprover.
Jag vill ha energi och hoppa upp och ner, men orkar inte så får ta de i den mån jag orkar.

Sambon åker till Grekland i över en vecka idag och seglar, stackars Ebba kommer sakna sin pappa tror jag.
Jag börjar bli förkylld och Ebba har dragits med sin förkyldning ett tag.
Underbart känner jag , så vad ska man göra för att piggna på sig och gå omkring med ett leende?
Saftkok? Baka? Vi får se.

Blev även glatt överasskad när jag såg att ytterligare två stycken lagt till mig på bloglovin, trots att jag numera är inte lika flitig bloggare -Tack , det värmer verkligen!

Kaffe och frukost - Tjohej!


Vecka 23

Gravid update.

Mycket händer men tänker inte göra som alla andra o klistra in fakta från någon graviditetskalender (för de läser ingen ändå)

Men bebisen i magen mår bra och sparkar som en liten galning, mestadels kvällar och monar. Just nu känner jag ett relativt rytmiskt dunkande så jag undrar om de är liten där inne som har hicka tro? Annars sparkar den väldigt regelbundet i perioder =)

Fortfarande ingen aning om vad den har för kön, ingen som helst uppfattning faktiskt.

Viktstatus: Jodå UPP 9 jäkla kg! Panik!!! Men jag vet med mig att jag inte sitter och mölar onyttigheter så jag antar jag är en av de där som bara har tendens att lägga på sig en del under graviditeter. (samma kilon upp i dessa veckor när jag väntade Ebba, skillnaden nu är bara att jag fortfarande inte är uppe i min förra inskrivningsvikt)

Nästa grej att se fram emot är den 19/7, då ska de för första gången lyssnas på hjärtat och blivande storasyster ska få följa med.


Hur ska det vara möjligt?



Jag kan inte förstå att denna lilla tjej (min bebis) faktiskt ska bli storasyster om ett par månader!
Jag är förväntansfull och samtidigt livrädd.
Jag menar finns de verkligen någon chans att jag kan älska den nya bebisen lika mycket som jag älskar Ebba?
Och kommer jag få ta av kärleken från Ebba för att ge något till bebisen? Eller kommer jag bara fyllas av ännu mer kärlek och bara kunna ha två olika kärlekar till mina barn?
Är rädd Ebba ska bli lidande, att hon ska få ta från sin tid med mig och lämna till lillen, att hon ska känna sig bortglömd.
Har förstått att dessa funderingar är vanliga när man väntar andra barnet.
Säkert kommer allt lösa sig kanon efter lite tid, för en stor omställning blir de nog garanterat i vilket fall som helst.
Men jag tycker verklign alla barn borde få syskon!

Nåväl, färdig funderat.
Dags att jobba 25 timmar - phu!


Energin på bott.

Är inne i någon fas av graviditeten då jag är ständigt trött. Sover middag med Ebba varje gång jag har chansen och somnar om kvällarna när jag lägger henne innan klockan 20. Frustrerande eftersom jag är en med mycket energi vanligtvis.

Trodde aldrig att jag skulle säga det men: Jag längtar tillbaka till skolan!
Just för att i skolan går man bara dagtid, är alltid hemma på eftermiddagar och helger och behöver inte vara ifrån Ebba några långa dygn. Börjar tycka det är riktigt påfrestande med jobb och ska försöka byta några dygnspass mot dagar även om de resulterar i lite mindre pengar. Viktigaste är ju att man mår bra inte sant?

Får hoppas dagen har något bra och bjuda på idag, för imorgon är de återigen jobb mellan 11 och till 12 på tisdagen - 25 timmar, jippie! =(


Jobbigt men inget man kan göra.


Beställningen , visst är den söt och visst stämmer de?

Ett riktigt jobbigt dygn på jobbet och jag har knappt sovit en blund inatt pga en brukare som var sjuk.
Riktigt ångestladdat när de sker nattetid och har inte riktigt kunnat släppa de ännu.
Phu bara att försöka glömma och gå tillbaka imorgon, jobb mellan 11-20 så de är ju en helt okej tid.

Ska mysa med min Ebba nu, lägga oss i sängen och läsa en bok och få tusentalspussar o höra henne säga
-Min älsklings mamma!


Dagarna flyter på..

Dagarna flyter på och jag gör egentligen ingenting vettigt.
Försöker vara ute och njuta av att det faktiskt är varmt trots att solen ej visar sig konstant.
Igår var jag hos barnmorskan för att låta dom tömma mig på tre rör blod, dags att skicka iväg för att kolla att sköldkörteln fungerar som den ska eftersom jag är så grymt trött och orkeslös det senaste (och de är INTE jag i vanliga fall) Järnvärdet hade sjunkit till 113 och sist jag var där var de på 126 så det kan också ha en del i tröttheten. Men äter ju redan järn, vad mer kan man göra?

Hittat ännu en butik som säljer helt bedårande inredningsartiklar här i Alingsås -Systrarnas hus heter affären för er andra i trakten som kanske vill kika in.
Vill köpa massor men ekonomin är på bott och blir inte ordentlig förens slutet av augusti då både jag o Johan får från CSN och jag får en ordentlig lön.
Det är fan synd om alla studerande sommartid!

Ska mysa med Ebba idag, ta vara på tiden för det vankas jobb mellan 14:30-08:30 - Tänk på lönen Emmelie..


Kusinarna i Ebbas vagn i måndags då jag var barnvakt, förvånade nog blev min dotter trött i benen när Nea skulle låna hennes vagn, hon som aldrig blir trött annars ;)



Sött!

Bebisen i magen är som mest livilig om kvällarna och direkt på morgonen när jag slår upp mina ögon.
Både Johan och Ebba lyckades idag känna han/hon sparka =)
Söta Ebba sa : Mamma vill du känna min mage? Lillebror jag har där som sparka.
När man frågar henne vad jag har i magen är det bara en bebis som bestämt ska heta Herr Nilsson medans i hennes mage finns en liten lillebror.  Hur söta är dom inte i denna åldern på 2,5 år?


V 22! Det växer så det knakar! Hoppas de s...

img_1515 (MMS)

V 22! Det växer så det knakar! Hoppas de stannar av lite snart för jag är mycket större nu än när jag väntade Ebba:)