En nyårsafton i lugnets tecken.

 
Såhär tänkte vi spendera vår nyårsafton, med hemmagjod pizza, lit lösgodis och hyr-film.
Tycker att just denna dag kan bli aningen hypad och oftast är ganska övrskattad, så vi gör den lite extra mysig med lite vardagslyx istället.
Barnen fick rucka på rutinerna om dom ville och vara vakna längre, men Hugo var supertrött och somnade i vanlig ordning vid sjutiden. Ebba börjar hon med nu att fråga om det kanske är okej att vara vaken hur länge man vill en annan dag istället för idag? Haha kvällströtta är dom allt mina ungar.
Vet inte hur ni andra gör, men vi kommer inte heller detta året väcka dom vid tolvslaget för att se raketerna. Hade Ebba bett mig väcka henne så okej, men att hålla uppe små barn bara för att känns mest egoistiskt. Iofs smäller inte vi ändå, vi har ju hundar och tycker inte om att se dom nervösa för en sån sak.
 
Vill önska alla mina vänner ett gott nytt år, ta hand om varandra ikväll <3
 
 
 

Sommaren som var.

Årets sista dag är här och jag har spenderat morgonen med att titta igenom gamla bilder från sommaren som var.
Man minns och längtar till kommande sommar då jag hoppas hinna med lika mycket härliga dagar som detta året.
Vi spenderade dagarna på stranden, bjöd hem folk för att grilla, besökte Stockholm och var ett par härliga dagar på Skara sommarland.
Sommaren är verkligen en favoritårstid för mig och jag längtar som bara den tills den är här igen. Denna sommaren kommer dock se annorlunda ut, eftersom jag studerar nu så kommer jag detta år bli tvungen att skaffa mig ett sommarjobb och därmed blir det inget lika långt och härligt sommarlov för vare sig mig eller barnen.
Tänka sig att det redan nu går mot ljusare tider, nedräkningen är igång även om jag vet de mesta av vintern är kvar. Och gärna för mig, lite snö och vinteraktiviteter välkommnas ett par veckor eftersom vi hitills bara haft regn och blåst.
 
Sitter och drömmer mig bort ett tag till och bjuder på lite bilder från sommaren som var<3
 
 
 

När dagarna rullar på.

Äntligen en dag som flytit på i ganska härligt tempo, det har funnits saker och göra och barnen har faktiskt inte bråkat konstant utan har tillochmed kunnat leka med varandra några minuter. Jag hoppas med hela mitt hjärta att det inte var en tillfällighet, utan att dom faktiskt kan börja uppskatta varandra lite mer och inte bråka mer än vad dom är vänner.
 
Annars har dagen gått i ett med tandläkarbesök för Ebba efter en skada under helgen och äntligen verkar jag och min kompis bestämt oss för vilket gym vi ska bli medlemmar på. Det är viktigt att det känns rätt när man ska träna och det var otroligt fräscht eftersom det var helt nybyggt men även personal som utstrålade värme, så nu satsar vi på 2014!
 
Ska hoppa in i ett varmt bad nu och läsa lite tidningar som trillat ner i brevlådan som jag helt enkelt inte hunnit kika i tidigare - godnatt <3
 
Tidigare innan läggdags och efter det obligatoriska kvällsbadet <3
 
 

Vardag.

Godmorgon vanlig måndag.
Johan är på jobbet alla vanliga dagar så vi får försöka unerhålla oss på bästa möjliga vis här hemma.
Dagen började med att vår stora tjej gick upp och själv bäddade sin säng och valde kläder, haha lotten föll på endast strumpbyxor och tröja dock.
Är lite spänd på om mina fynd från mellandagsrean dimper ner i brevlådan denna dag, ett par goingar till barnen men även något litet till mig själv medan det ändå var så himla billigt. Känns egentligen onödigt att köpa till en själv nu när man är i en storlek man verkligen inte planerar att stanna i , men något måste man ju ha trots allt.
 
Jag planerar för ett mer hälsosamt 2014
Mindre skärmtid (helt jäkla sannslöst vad beroende man är av sin iphone)
Lägga tid på studier och förhoppningsvis komma in på sjuksköterskeprogrammet på högskolan.
 
Inga omöjliga mål att uppnå, har ni några löften?
 
 

Tröttnat.

 
Nu börjar jag bli fruktansvärt trött på regn och mörker!
Vi är inne i en vintermånad och ute på promenaden idag så ösregnade det och jag såg knoppar på många av träden jag gick förbi, det är ju helt absurt detta!
Jag vet att man inte kan påverka vädret, men det drar ner mitt humör otroligt mycket och min kropp skriker efter lite ljus och frisk luft - så håll nu tummarna för snö snart okej?
 
Annars har vi haft en ganska slapp morgon, barnen i sina onepices och jag i mjukiskläder, det tvättas och plockas leksaker typ så under eftermiddagen hoppas jag på lite mer action faktiskt.
 
Ha en fin söndag vänner.

En chock!

Idag var det dags att premiär-träna på de nya stället, det gick bra och vi två mammor kämpade på väl tycker jag.
Har vart och sagt upp mig på mitt tidgare gym eftersom avståndet gör att jag aldrig kommer dit, så nu lutar det åt att börja på ett nytt ställe och på så sätt få träningskompisar och därmed mer motivation. Och det är något som behövs nu vill jag lova, jag fick en chock när jag ställde mig på vågen och inser hur många kilo den klättrat uppåt sedan i sommras! Man skäms när man inser hur mycket man bortprioriterat sig själv, ja för att man helt enkelt inte har tid att träna och inte heller tid att laga någon extra mat till mig som är vegitarian, så istället för att äta middag med dom andra så har jag tagit mackor för att mätta magen.
Jag måste få ordning på både kost och träning igen, men jag tänker börja lugnt med att äta varierat och regelbundet och försöka hålla mig till bra kolhydrater och inga mängder. Någon diet tänker jag inte köra, bara sunt förnuft och endast godsaker en gång i veckan.
 
Fler som startar om? Så kan vi peppa varandra att lyckas?
 

Tidig lördagsmorgon.

Godmorgon lördag.
Minstingen i familjen gjorde morgon vid fem och totalvägrade att somna om, jag mutade med pippi på telefonen och fick ligga och vila ögonen ett tag till iallafall.
Inga som helst planer med dagen förutom att pallra mig iväg till gymmet, jag har nämligen inte tränat alls sedan vi flyttat pga att gymmet ligger på andra sidan stan, nu är tanken jag ska testa ett nytt ställe och se om jag trivs.
Får panik över att tänka på de senaste nästan halvåret, nästintill ingen träning alls och därmed kilon upp som återigen måste kämpas bort - nya tag med andra ord <3
 
Frukostdags här hemma, sen blir det nog att sysselsätta oss med något pyssel runt köksbordet så timmarna går och det ljusnar så vi kan gå ut och härja av oss lite energi.
Önskar er alla en fin lördag.
 
Fingerfärg var en populär (men kladdig) julklapp.
 

Användbara husmorstips!

Jag startade en "husmors-tråd" på facebook och den fick mycket respons, därför tänkte jag dela med mig av lite av de tips som inkommit.
 
-Har du hicka? Ät en tesked lingonsylt och den försvinner!
- Använd en bit lakan för att putsa upp en torr diskbänk så att den glänser.
- Damma med sköljmedel i vattnet för att minska att dammet ska lägga sig  lika fort,samt att det luktar gott.
- En hackig cd/dvd-skiva? Tvätta av den med diskmedel.
- Ta raklödder på spegeln för att slippa imma.
- Ketschup putsar silver och koppar.
- Har ni en skvätt vin över? Spara i iskuber och ta sedan fram vid tillfälle och släng i en köttgryta.
- Vill ni att frukten ska mogna fortare? Lägg den med äpplen.
 
Ett urplock med tips, hoppas ni kan få användning för dom :)
 
 

Vardagen är tillbaka.

 
I julklapp fick Ebba ännu en underbar virkad docka av min syster, jag älskar verkligen sakerna då dom är så personliga. Tofflor, sjalar var också grejer som fanns i paketen från systern till oss - hemmagjorda grejer uppskattas verkligen. (dellisch design på fb för er som vill beställa)
 
Annars är vardagen tillbaka igen, Johan är på jobbet och vi får underhålla oss på bästa möjliga vis på egen hand. Jag hoppas kunna hitta någon att umgås med för att fördriva tiden, på så sätt blir det mindre bråk mellan syskonen. Ibland önskar jag verkligen att jag hade ett körtkort, att komma iväg och göra saker hade blivit så mycket lättare med det där kortet i handen. Men man borde tagit det direkt, jag är inte manad alls att ut och övningsköra och börja jobba för det när jag är 27 år gammal.
 
Önskar er alla en fin dag - godmorgon.

Lugnet har lagt sig.

Lugnet har lagt sig och barnen har nyss somnat, det är helt otroligt hur mycket jag uppskattar kvällarna när det äntligen blir lite lugn och ro.
Tack till er som tog er tid att svara på frågan om syskonbråken, och ni andra får gärna lämna tips och annat för det tar så otroligt på krafterna att ha ständigt bråk här hemma mellan dom.
Särar man på dom så går det hur bra som helst, som idag var jag och Ebba ute på en skogspromenad med hundarna medan killarna vilade middag här hemma. Huur mysigt som helst att bara gå och prata och hålla handen med min stora tjej.
De går ju på förskolan tillsammans, så kanske är det i behov av att va isär lite kontinuerligt?
Får fortsätta komma på någon lösning för så här kan vi inte ha det så länge till, alla blir ju trötta av skrik och bråk.
 
Lilla mini-tonåringen jag älskar dig till månen och tillbaka och tiderna själva tillsammans är underbara.
 

Syskonbråk som aldrig ger med sig.

Godmorgon.
Här har vi i vanlig ordning hållt igång sedan strax innan sex och barnen är just nu i full gång med att leka i Hugos bollhav som han fick av sin mormor igår. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta, 250 stycken bollar som man får plocka överallt, men bollgalne pojken är nöjd.
Jag hade så uppskattat lite lugn och ro under morgonen, en stund framför barnkanalen och tystnad men det går inte hem hos mina alls. Nej jag har två energiknippen och det bråkas konstant här hemma. Jag är så fruktansvärt trött på dessa syskonbråk, när tusan ska det vända?
Man vill på riktigt skilja dom åt så mycket som möjligt just för att det bråkas så . Denna perioden har pågått ett par månader och jag undrar om dom ska bli som jag och min syster var som små, att vi aldrig lärde oss att hålla sams.
Hur har ni det mellan syskonen? Bråkas det mycket eller är det lugn och ro?
 
Önskar er en fin dag, får se om vi vågar oss ner på mellandagsrean.
 
Gangstern i bollhavet
 
 
 

Hemmagjort.


 
Här ser ni lite av det jag gav bort i jul som jag tillverkat själv, en sak som jag själv gillar att få och jag hoppas är uppskattad att få av andra också.
Två olika varinater av pesto, superenkelt att göra och väldigt gott att använda i pasta, på pizza osv. Chokladskrubben är också sådär barnsligt enkel och man blir riktigt len efter att ha använt den, som en rengöring och lotion allt i ett. Sedan saknade jag tyvärr cellofanpapper, så i de lite trista påsarna finns det fröknäcke och helt gudomligt goda kakor.
Hojta till om ni vill ha receptet på något.
 
Dags att krypa ner under filten och slänga på en film , "Känn ingen sorg" blir det och jag hoppas den håller måttet.
 

Julafton som gick.

Och så var den stora dagen över, som man stressat över att göra det bästa över en egentligen helt vanlig dag.
Jag hoppas barnen blev nöjda, paketen är öppnade och innehållet blir det att kika mer ingående på idag eftersom de som vanligt blir väldigt stressade över själva öppningen och knappt hinner se vad de får innan det är vidare och öppnar nästa.
Vi åt gott julbord och väntade himlans massa på en tomte som inte kom förens sextiden, jag antar han hade många barn att besöka innan oss ;) Men ni kan ju tänka er att väntan blev lång för barnen?
Idag väntas lite mer mat med släkt från mammas sida, gemenskapen är det jag älskar med jul.
Önskar er alla en god fortsättning <3
 
Försökte få ett fint foto på barnen framför granen, men Ebba var inte medgörlig alls och jag fick istället fokusera på Hugo och Alice.
 
 
 

God Jul.

 
Helt omöjligt att få en bild då bägge hundarna kollar , men detta får duga :)
 

Kikar bara in för att önska er alla en riktig God Jul, ta hand om varandra och håll julen vit för alla barnens skull.
Någon julkänsla infinner sig fortfarande inte, stormoväder och regnar som bara den och det känns verkligen inte helt optimalt. Men nu ska här väljas kläder och det sista sla förberedas innan vi åker till pappa och firar julen där i år <3

Så passande <3

 
 
Inte kunde man väl somna mer passand dan före dopparedan?
En mycket bestämd tvååring vägrade nämligen att ta av sig tomteluvan innan läggdags <3
Paketen är inslagna och ligger under granen men julkänslan existerar inte, utanför fönstret är det regnigt och fyra grader varmt.
 

En lugn dag.

Eftermiddagen är redan här och vi har suttit i pyamas ett tag efter att vi fördrev tiden med att bada badkar här hemma.
Började morgonen med att ta oss ner till stan för jag tänkte passa på och vara där precis när affärerna öppnade för att slippa den värsta julruschen och sedan avslutade vi trippen med ett besök på biblioteket och lånade hem ett gäng nya böcker.
Barnen känns trötta och likaså jag och vad passar då bättre än att bara hänga framför tvn och pyssla lite med hemmagjorda julklappar?
Inombords känner jag mig dock lite stressad över att göra ingenting, jag gillar helt enkelt att vara iväg och göra saker och barnen brukar bråka mindre när vi är hemifrån eller har folk på besök.
 
Får krypa ner jämte Hugo i soffan ett tag till, sen blir det nog lite varma mackor i soffan.
 

Kalas.

 
Under eftermiddagen fick vi åkt iväg på kalas hos min pappa, plastbrorsan fyllde nämligen 25 år och det är ju viktigt att man firas på stora dagar.
Ebba och Alice fick äran att gå med pappa och tända elden, och Ebba kände sig nog bra stor som fick hjälpa till att bära veden och att Alice ville hålla hennes hand när dom tände på.
Det känns som om jag har galet mycket sömn att ta igen, så ska alldeles strax bädda ner mig i sängen men först måste jag kolla igenom vad vi köpt för julklappar och vad mer som verkligen måste köpas. Vi satsar inte på att överköpa för köpandets skull i familjen, men klart barnen ska ha klappar under granen. Denna julstress alltså, samma visa varje år och jag är alltid ute i precis sista minuten. Önska mig lycka till med att spendera tiden på stan imorgon tillsammasn med alla andra miljoner människor som liksom jag är ute i sista stund.
 
 
 

Segstartad.

Godmorgon.
En aning tröttare än vanligt eftersom jag var ute och åt och bowlade igår.
Man märker verkligen att man inte är van vid att vara ute på så vis längre, hög ljudvolym, fulla människor osv osv.
Jag hade det trevligt, men jag uppskattar nog annat än att ut och dricka nuförtiden faktiskt. En bio och en bit mat räcker gott och väl för mig, haha det känns som om jag är bra mycket äldre än 27 år när jag skriver så.
 
Idag väntas kalas och annars blir det nog riktigt lugnt, jag tänkte tillochmed passa på och sova medans Hugo gör det sedan.
 
Önskar er en fin dag.
 

Regn och halv storm.

Godmorgon lördag och världens regnoväder.
Vart är snön och julkänslorna? Helt bortblåsta hos mig faktiskt.
Vädret fortsätter att vara otroligt mörkt och stå på fem grader varmt och jag längtar helt galet efter lite snö för att få mer ljus och mer utevistelse. Men imorgon är det den mörkaste dagen på året och sedan börjar det gå mot ljusare tider och det kan vara en liten tröst att veta.
 
Ska duka fram frukost till barnen här hemma och sedan får vi se vad vi gör för att fördriva tiden i ovädret. Fler julklappar behövs inhandlas och en del behövs även tillverkas.
Godmorgon till er alla.
 
Här har vi varit igång länge och redan hunnit med att bygga med tågbanan.
 
 

Ostbricka.

 
En ostbricka som nyss ätits med lillasyster Olivia och Ebba, man känner sig som vanligt sådär galet mätt efter att ha småätit olika kex och ostar.
Efter att Ebba har nattats av Olivia så ska jag genast lägga mig och kolla lite serier och hoppas jag somnar i tid, men det lär jag göra eftersom jag är himla trött denna kväll. Dessutom kan jag behöva de timmarna som bjuds på, Johan är nämligen ute ikväll och har fått för sig att han ska sova över hos någon jobbarkompis inatt och det innebär ganska mycket jobb för mig inatt om barnen sover lika dåligt som de tenderar att göra vissa nätter. Nej jag känner att snart är det min tur att komma iväg på roligheter, men jag som nästintill aldrig dricker skulle behöva hitta någon som är på samma plan som jag, någon som kan tänka sig ut att göra något annat än hänga på klubben liksom ;)
 
Önskar er en fin helg, och hörrni? - Det är jullov!

Trött mamma efter mysig kväll.

Godmorgon.
Idag är jag bra trött eftersom det bjöds på julbord och underhållning i skolan igår och därför var jag sent hemma och kunde sedan inte somna direkt pga en hemsk rethosta.
Idag möts vi i kappellet för avslutning och sedan har vi en grötfrukost tillsammans, mysigt inte sant? Att studera på folkhögskola har verkligen sina fördelar och jag kommer sakna den gemenskapen sedan när jag börjar på högskola. 
 
Julstressen finns här, inte någon julklapp finns det under granen och jag undrar faktiskt när tusan jag ska få tid att ordna några heller?
Så kom och släng över billiga julklappstips, det står still i mitt huvud faktiskt.
 
Mer kaffe, gos med barn och hundar och sedan är det dags för årets sista dag i skolan - julov nästa!
 
Bjuder på ett enkelt pysseltips, kanske en julklapp till någon?
Ta en plåtburk och klipp kanterna, sätt på lite pärlor och vips så har du en prinsesskrona som lyser stämmningsfullt.
 

Vår första.

Julgranskula från min barndom <3
 

Igår var det dags att få hem en julgran och Ebba har själv vart med i skogen och valt ut den med morfar. Den må vara lite gles och långt ifrån perfekt, men eftersom hon vart med och valt och klätt den nästan helt själv så är det perfekt för oss såklart.
Det är vår allra första gran, ja vi hade en i plast året då Ebba fyllde ett men då var hon för liten för att minnas och sedan när vi bodde i vårt andra hus så hade vi helt enkelt inte platsen att ställa upp en stor riktig och har endast haft bords-varianten av gran.
Idag är de två sista lektionerna innan jag checkar ut för jullov, sedan väntar lite julbord och andra roligheter ikväll tillsammans med resterande folket på skolan.
 
Ha en fin dag och godmorgon på er alla!
 

Två år och kan själv.

Man förtränger verkligen alla trotsperioder som barnen har under åren, att det var så krävande att vara två år har jag helt glömt sedan Ebba var i den åldern. Nu är det visserligen två helt olika barn och Hugo har en vilja av stål. Allt som går att göra själv ska göras själv, han kan få utbrott för han har fått på sig fel sorts mössa tx och går inte och finta bort i första taget. Jag minns väl att Ebba henne kunde man liksom avleda, men den lätta köper inte Hugo.
Kan vara bra att vara viljestark när man är äldre, så vi fokuserar på det i tuffa tider ;) Försöker tänka att det faktiskt är en del av utveckligen och att det kommer gå över någongång.
Men han är lite antingen eller vår gosse, charmtroll eller argbigga <3
 
Så otroligt älskad, checka in bitmärket alltså - inte konstigt han var "gnällig" på förskolan.
 
 

Julklapps tips!

Godmorgon.
 
Stressen över julen börjar smyga sig på, det är likadant varje år och jag har knappt börjat i tanken om vad jag ska köpa för julklappar. Detta beror ju på att barnen är födda i november och december och att vi alldeles nyss köpt paket till födelsedagar och därmed inte hunnit med en endaste julklapp - bra planerat inte sant? ;)
Så eftersöker bra och billiga julklappstips till Ebba och Hugo som är två och fem år gamla!
Jag tänker framförallt satsa på barnen, det är mer viktigt att dom får något än vi vuxna anser jag. Och till dom vuxna har jag redan tankar på vad jag ska ge, det blir lite hemmagjorda grejer och det brukar vara uppskattat.
 
Nu ska jag fortsätta pimpla kaffe ihopp om att vakna till liv och lilleman i hemmet ropar efter sin livsviktiga "ejje" (välling), så lika bra att sätta igång md andra ord - ha en fin dag kära ni <3
 
Förra året gjordes eget knäckebröd och egen pesto och gavs bort, ett litet tips till er som gillar att göra själva. Enkelt, gott och väldigt uppskattat!
 

Pysseltankar och förskole-tabbar.

Vi har varit utan internet i lite mer än 24 timmar här hemma nu, därav dåligt med vanliga inlägg. Helt galet vad beroende man är av att teknologin fungerar som man är van vid, lite skrämmande tillochmed. Jag tror helt klart man borde införa en skärmfri dag i veckan, i alla fall under tiden då barnen är vakna. Kanske ett kommande nyårslöfte?
 
Förskolan försvarade sig idag, dom sa att dom minsann inte hade märkt att Hugo blev biten och att det inte alltid är lätt för honom att berätta vad som hänt när han är så liten. Ändå sa han tydligt, namnet och bitit direkt när jag frågade honom vad som hade hänt. Fick även till svar "att han hade varit lite gnällig" under eftermiddagen, ja men konstigt tänkte jag då? Han hade säkert jätteont efter det där bitmärket. Nu hoppas jag inerligt att det inte blir fler sånna här tabbar framöver från förskolan och att dom förstod att det är viktigt för mig som förälder att få veta vad som händer när jag inte är där.
 
Tänkte beställa hem lite muffinsformar och LED-lampor, såg nämligen att man kunde pyssla helt underbart fina egna ljusslingor själv genom att ha det hemma. Bara älskar dessa lampor som Ebba har under sin våningssäng, men man får aldrig riktigt själv se skymten av dom. Perfekt att pyssla ihop egna framöver då med andra ord.
 
Önskar er alla en fin tisdagskväll.
 

Biten.

Hämtar hem Hugo och möts av detta när jag kommer hem och han tar av sig kläderna?!  Jag som förälder har rätt att veta när han blir biten. Jag beskyller verkligen inte pedagogerna, detta KAN hända, men det är väl deras skyldighet att i vilket fall som helst informera mig om vad som har hänt?! Riktigt besviken och tycker inte det är för mycket begärt att man lämnar över sån här information mellan personalen om man inte är på plats när föräldrarna senare hämtar.  Nej jag ringde och ifrågasatte detta direkt och hoppas innerligt på en väldigt bra förklaring!


Pirat-kalas.

Då var det färdig kalasat för denna helg och det är en trött mamma som sitter här i soffan denna kvälll.
Att ha barnkalas är ganska uttröttande vill jag lova, även om jag är väldigt tacksam att vi valde att hyra en gympasal och att barnen på så vis kunde härja runt lite som dom ville och göra hinderbanan istället för att jag hemma skulle behövt arrangera mängder med lekar.
Tyvärr var det några som blev sjuka och två stycken som inte ens hörde av sig och sa de inte skulle komma, besvikelse från Ebba som väntat och hoppats på att få alla sina vänner där.
Johan hade ansträngt sig som ett as för att få till tårtan, riktig färgklick blev det i vilket fall som helst och det finns en hel del över för er som är fika-sugna ;)
 
Och hedersgästen i egen hög person <3 (sorry för dålig bildkvalite)
 
 
 

Regnbågens alla färger.

 
Det var kaos i köket igår och är fortfarande en hel del kaos kvar hemma eftersom vi inte är klara med kalasförberedelserna än. Johan ska nämligen försöka sig på att göra regnbågstårta med piratmotiv ovanpå efter ett önskemål från Ebba.
Jag är mer "men esch slängt ihop en gräddtårta eller något lite enklare" Men Johan vill göra det perfekt och det blir säkert bra när köket väl är sanerat igen  efteråt =)
 
Ska fortsätta med att försöka duka fram frukost här hemma i kaoset till barnen, vi har nämligen en övernattningsgäst här - kusin-Nea <3
 

Ebba fem år.

14/12-08 klockan 10:10 kom Ebba till världen med sina 3750g och 51cm, idag blir hon alltså fem år gammal.
Helt otroligt, sista födelsedagen som dagisbarn och nästa år går hon i skolan.
Hon väcktes med sång och frukost på sängen,  jag såg hur hon låg och log samtidgt som hon blundande och jag frågade om hon sov på riktigt. "Nej mamma jag låtsades bara för jag kunde inte somna om"
En hel del paket och jag tror hon är nöjd över de hon fick också, jag har dessutom lyckats fynda en hel del spel på loppis och det är ju perfekt.
 
Idag väntas lite firande med de närmaste och så blir det kalas-förberedelser inför morgondagens piratkalas.
 
Hugo är något exalterad över paketen :)
 
 

Fredag den 13:de


Kikar bara snabbt in och önskar er alla en fin lucia och minimalt med otur på "otursdagen" ;) Ebba hade världens finaste luciatåg igår, så himla fint ordnat och jag tror att stor del beror på att det är en musikförskola och dom har kunskapen för att få det där lilla extra <3  systemkameran hängde med men tyvärr lyckades jag inte få en enda bra bild eftersom hon stod längst bak i ledet tillsammans med de andra äldre barnen.  Idag var det viktigt att uppmärksamma att det var hennes sista morgon som fyraåring, tänk att imorgon blir hon fem! För fem år sedan gick jag nu svullen, stor och var trött på att ha gått 7 dagar
Över tiden, på åttonde dagen föddes hon och det känns som igår <3

Ge mig fler timmar på dygnet.

Åh herregud vilken tråkig blogg jag haft det senaste! Men jag har helt enkelt inte haft tiden att sitta här något alls, det har varit redovisningar, prov, födelsedagsförberedlser osv osv. Nu är äntligen sista provet för detta året skrivet och jag tror och hoppas det gick bra.
Kalasförberedelserna har knappt börjat alls, jag har en tanke att det ska bli skattkartor, hinderbanor och sådant men än så läng är det bara i just tanken det existerar. Jag hoppas jag har tiden och orken att planera lite mer ingående, men annars tror jag de underhåller sig ganska bra själva med hjälp av alla redskapen som finns i gympasalen vi hyrt.
En sak påbörjad iallfall - bakning av kakor. Körde på traditionella hallongrottor och hoppas inerligt att det går hem hos de flesta.
 
Ha en fin torsdag kära ni <3
 
 
 

En sån där dag.

Okej idag har jag velat checka ut som mamma för ett par timmar, herregud vilken eftermiddag!
Hugo har vart överallt och ingenstans på samma gång, försökt öppna paketen som är för skyltning i stan, försökt rymma upp i rulltrappor själv, sprungit in i hissen och nästintill hunnit åka iväg med den ensam och så fortsätter dagen.
Slutade med att jag efter ett försök att medverka på Ebbas gympa-uppvisning fick tvinga ner honom i vagnen och ge oss av hemåt för att det blir lugnast så. Tur hon hade pappa kvar och inte verkade bry sig överdrivet om att jag missade en liten del av den.
Dåligt samvete till tusen för att man inte gjort annat än sagt nej och varit arg idag, men jag antar att sånna här dagar har alla ibland.
Allra helst hade jag efter denna dag krupit ner i sängen riktigt tidigt och sovit bort allting, men icke - kartprov väntas imorgon, men jag önskar er andra en fin onsdagskväll.
 
Lusse-firande för Hugo idag hann vi med iallafall och under den tiden skötte han sig ;)
 

Julklappar.

Tisdagsmorgonen har startat, snön som ligger så fint utanför börjar smälta bort igen eftersom termometern visar två grader varmt. Riktigt tritst, jag vill ha snö och ljust nu under december månad.
Jag försöker mentalt förbereda mig inför att vara i skolan enda tills fem, att vara ifrån barnen 9-10 timmar är hemskt. Men jag är otroligt tacksam att jag har familj som ställer upp och hämtar dom varje tisdag så de slipper bli så långa dagar på förskolan.
 
Har ni med barn i åldrarna 2-5 år några julklappstips?
Det står verkligen helt still i mitt huvud och jag har ingen som helst aning om vad som ska finnas under granen för dom i år, det får inte vara för dyrt heller liksom.
 
Nu är nog det obligatoriska morgonägget klart och jag tänkte göra en portion gröt till med för att få upp värmen ordentligt innan jag ger mig ut i rusket - godmorgon på er.
 
Några favoriter.
 

En tid sedan.

 
Det är lite mer än fem år sedan denna bilden togs, det är helt otroligt att tiden bara försvinner så otroligt fort. Att man då som höggravid 22 åring aldrig skulle kunna föreställa sig hur underbart, fantastiskt, krävande och många gånger otroligt jobbigt det är att vara förälder.
Jag är så otroligt tacksam för mina två älskade ungar<3
 

Dåligt med energi.

Godmorgon.
 
Ännu en ny vecka har startat och jag hinner inte med i svängarna som vanligt. Ebbas sista vecka som fyraåring, helt otroligt att vi på lördag har en femåring i huset - det känns stort!
Jag har både prov, kalasförberedelser osv att fundera på men jag känner mig så otroligt orkeslös till allt just nu. Jag misstänker att det är en kombination av dålig mat, ingen träning, stress och dåligt ljus som gör mig så himla trött. Jag måste helt klart ta tag i de två första grejerna men jag har helt enkelt ingen aning när jag skulle ha tid till att träna bara, hemmaträning får det bli isåfall.
 
Måste som vanligt stressa igång här, barnen fortsätter med att chocka med att sova förbi vanliga tiden och jag får nog börja ställa klockan på första gången sedan Hugo föddes.
Önskar er en fin dag.
 
 

Andra advent.

 
 Andra advent redan, och på lördag fyller Ebba år och stort barnkalas väntas på söndagen - tror ni jar har förberett något alls?
Tänket försöka mig på att börja baka lite småkakor eftersom det är sådant som håller länge. Jag har någorlunda koll på vad för lekar som ska lekas och hur vi ska arrangera det iallafall och det känns ju som en bra start.
Haha men det där med julklappar och födelsedagspresenter? Jag har ett par presenter till Ebba köpta på loppisen som va i november men inte en enda julklapp som vanligt.
 
Dags för att plocka och underhålla barnen som fortfarande går i pyamas här hemma idag, segstartade och det känns riktigt skönt <3

Glad för flytten.

Snart lunchdags och jag passar på och kika in här medan lilleman sover.
Snart bär det av för en heldag arbete på julmarknaden, lär bli stressigt men säkerligen mysigt på samma gång.
 
Jag är så otroligt glad att jag vågade ta steget i sommras och söka denna lägenhet och ha turen att få den. Jag var skeptisk till att det låg "långt" ifrån stan om jämför med hur vi hade det förut när vi bodde mitt i smeten. Visst det är ca 2,5km in till centrum och konstant uppförsbacke på hemvägen, men det går massor av bussar och vi har skogen ett stenkast hemifrån.
Vi har grannar några hus bortåt som har barn i samma åldrar och Ebba stormtrivs med att ha kompisar som kommer springade hit och att likaså själv få komma hemifrån själv och leka ibland.
Nu hoppas jag verkligen att jag får fler vänner som flyttar till omrdået här, det är nämligen en exakt likadan radhuslägenhet ledig och jag håller tummarna att någon av de jag känner får den.
 
Älskade Ebba, en flytt var nog helt rätt för dig.
 

Kik genom fönstret.

Mina hjärtan när dom tidigt innan sex vaknade och insåg att det hade kommit snö <3
 

Lite komiskt att det igår strax efter jag skrivit om min längtan efter snö och därmed mer ljus började snöa här hemma. Det blåser fortfarande rejält ute så jag misstänker att det inte är skönt att gå utanför dörrarna alls, men barnen är lyckliga och likaså jag .
Sista dagen med julmarknadsarbete i skolan idag, vi skapar kransar, ljus-engagemang, pyntar burkar med olika inehåll,syr värmekuddar osv osv, allt för att vi ska ha något att lotta ut inför morgondagens julmarknad på Hjälmared mellan 14-19, komsi!
 
Önskar er en fin dag, hoppas även ni fått lite av snön som vi fått.
 

Ge mig snö.

Här har ni en trött mamma som äntligen krypit upp i soffan efter att barnen nyligen somnat.
Utanför fönstret så är det tre grader varmt och regnet öser ner samtidigt som det blåser halv storm.
Jag längtar så otroligt mycket efter lite snö så det blir lite ljusare, för detta mörker tar nästintill knäcken på mig (precis som alla år)
Tänkte faktiskt ganska direkt ta med mig datorn och krypa ner under täcket och kolla lite serier.
På tal om serier, har ni någon favorit som ni kan tipsa om?
Jag har ju älskat Greys anatomy (men missat avsnitten under både vår och höst och de finns ju inte med svensk text än va?), One tree hill är också en helt bedårande serie att följa, så den plöjde jag också egenom för något halvår sedan. Men vad nu, vad följer och älskar ni?
 
I detta nu:
 

Skapande.


Julmarknadsarbetet har börjat i skolan och vi ägnar all tid åt att skapa till lotteriet som just vår grupp arbetar med.  Här ser ni vad jag pysslat med - choklad skrubb! Helt otroligt skönt för huden och lite fint att piffa till små burkar och hälla i. Julklappstips kanske ? Alltid uppskattat att ge bort sådant man tillverkat själv .

Mor och son.

Idag har jag och den här lilla gossen fått ett par timmar egentid med varandra, riktigt mysigt och välbehövligt och ge honom all uppmärksamhet ett tag.
Ebba var utlånad till en släkting som hade bett om att få ha henne ett par timmar, så hon hade det riktigt bra iväg på egenhand hon med.
Det slår mig hur otroligt lätt och smidigt det är med ett barn, och jag kan inte för mitt liv förstå hur jag kunde tycka att jag hade lite tid förut om man jämför med nu? ;)
I vilket fall som helst så måste jag bli bättre att ha de båda för mig själv ibland, för jag tror bägge två mår bra av det.
Så idag har vi stekt pannkakor, varit ute och gungat och hör och häpna (!) legat i soffan och myst framför en film!
Och det är helt galet vad jag älskar denna pojk, denna intensiva, bestämda och framförallt busiga pojke! Haha det är något riktig Emil i Lönneberga över honom!
 
Idag har jag och
 

Stressigt.

Två nyvakna som kollar på babblarna, älskar de fina pyamasarna från polarn, såååå mjuka!
 
Herregud idag är det bråttom, barnen sov till halvsju!
Jag ställer aldrig något alarm eftersom de vanligtvis vaknar någon gång mellan 5-6, idag blir det stressigt som bara den med andra ord. Jag fungerar verkligen inte med stress, det börjar snurra i huvudet och jag blir helt knäpp av sådant. Därför är jag alltid ute i väldigt god tid för att slippa detta fenomen.
 
Önskar er en fin onsdag, dags att stressa på barnen kläderna.
 

Tid.


Jag bara inser hur galet fort tiden tickar på denna morgon. Ebba är snart fem år och det är helt otroligt att hon efter sommaren faktiskt börjar skolan och att denna lucia är hennes sista någonsin på dagis <3                                             Läkar besöket igår gick sådär, jag fick tjata mig till att hon ens skulle kolla henne i halsen. Ja för tydligen så har Ebba inte de typiska tecken som man brukar ha för att lida av förstorade halsmandlar. Så trist att man ska behöva säga ifrån för att få den vård man har rätt till! Tids nog tittade hon och konstaterade att dom visst var väldigt stora och nu väntar remiss till barnspecialisst. Så håll tummarna för bättre bemötande där iallafall! Önskar er en fin dag allesammans.

Försöka duger.

 
I veckor har Ebba tjatat om att hon vill baka pepparkakor så idag var det äntligen dags.
Gissa vem som fick baka? - Jo jag.
Barnen tyckte det var kul i några minuter, sedan skulle Ebba väldigt snabbt upp och leka på sitt rum (något hon aldrig annars gör), hon kom tillbaka och gjorde en pepparkaka till innan hon återigen skulle upp på rummet igen. Denna gången såg jag dock att hon smygit med sig en stor deg-klump i fickan och jag frågade vad hon skulle göra med den.
"Oj mamma den glömde jag lämna" fick jag till svar. Haha söta unge, försöka duger ju :)
 

En första bedömmning.

Första veckan i december är redan här och stor del av veckan kommer gå åt till förberedelser inför julmarknaden som går av stapeln på lördag klockan 14 på Hjälmared. Det blir mysigt men stressigt att hinna få till allt som ska ordnas fram tills dess och samtidigt hinna slutföra massor av skolarbeten.
 
Idag är det äntligen dags för att besöka vårdcentralen och få en första av Ebbas halsmandlar. Hon har ju som ni vet nästan aldrig sovit en hel natt (förutom inatt och kanske sisådär fem gånger till i livet) detta kan enligt läkare mycket väl bero på förstorade halsmandlar. Vi hoppas idag på att få en remiss till öron-näsa-hals där det kan göra en ordentlig bedömmning så vi antingen kan få hjälp med problemet eller iallafall utesluta att det är det som stör.
 
Dags för obligatoriska äggmackan i skenet av ljusstakarna, lite mer julkänsla när gardiner i köket äntligen kom upp.
 

Första advent.

Och så gick helgen mot sitt slut även denna gång.
Första advent och vi har fått gjort lite nytta här hemma , staketet på vår baksida är byggt och äntligen har vi fått låna en stege så vi kunde få upp våra gardiner i vårt stora köksfönster.
 
Tomteparaden var mysig, och jag fick chansen att krama om denna fina blogg-tjej och hälsa på hennes fina familj. Ja nästa gång hoppas jag på att vi kan få till en längre date såklart.
Båda barnen fick skriva varsin önskelista och träffa tomten. Jag som trodde Hugo skulle bli blyg vid mötet hade helt fel. Ja han sprang fram, gav listan och backade sig sedan mot tomten för att få komma upp i knät - så himla gulligt!
Tomtar, musik och massor med människor, första advent blev ganska bra trots allt.
 
Blev lite full i skratt när vi mötte kusin-Nea på stan och jag och syrran omedvetet hade klätt Nea och Hugo likadant ;)
 
 
 

December är här.

 
Första advent är redan här, men vad är julstämmningen?
Den existrar inte alls för mig, kanske är det att det saknas tillräckligt med julsaker inomhus? Eller så kan det bero på att solen skiner och termometern visar på fem grader varmt.
Med lite mer pyssel så hoppas vi den infinner sig snarast , om inte annat så lär jag få en dos av det i eftermiddag på årets tomteparad.
 
Barnen är ute med svärföräldrarna och jag ska passa på att fortsätta nöta in lite inför kommande prov i genetik på tisdag.
Önskar er alla en fin första advent <3