Lyssnar på kroppen.

 
Jag känner mig som en riktig tant om kvällarna, men när barnen äntligen somnat så bara sätter jag mig o soffan och orkar inte lyfta ett finger till. Att gå upp runt fem varje morgon och sedan ha två barn med hög energi är nog rätt krävande. Finns väl såklart hundra saker som jag borde ta tag i när barnen sover, så som städning, tvätt, disk och så min träning med då. Just nu prioriterar jag dock att lyssna på kroppen och faktiskt göra ingenting istället för att stressa runt om kvällarna med. Hoppas jag hinner vila upp mig så jag har ny energi för träning och allt annat efter helgen.
 
Vad gör ni om kvällarna?
Massa måsten eller tar ni tillfället i akt att faktiskt vila?
 
Kram på er.

Barnmottagningen.

Min vanliga morgonbloggning hanns inte med alls.
Äntligen hade vi tid på barnmottagningen för Ebbas krångliga mage. Läkaren tog lång tid på sig att fråga om hur det varit och undersökte henne grundligt. Kändes som om vi äntligen blev tagna på allvar och det tog mängder med prover som skickades iväg. Hon var så himla duktig när dom stack henne i fingrarna, det brukar aldrig vara något problem men eftersom vi denna gång skulle fylla flera rör med blod så tog det tid och dom fick kämpa ur varenda droppe ur fingrarna.
Nu väntar vi i två veckor och får se om proverna visar något.
 
Jag ska passa på att röja undan här hemma medan Hugo sover och storasyster tar igen sig i soffan framför tvn. Direkt när han vaknar så drar vi ut i solen och spenderar ett par timmar
Hoppas solen skiner på er med.
 
Längtar tills det är barmark igen, blir så mycket lättare för Hugo att gå omkring utan att snubbla på isen hela tiden.
 

Vänner, umgåååås!

Swisch och så var även onsdagen förbi...
Vi har haft min syster och systerdotter på besök här medan Ebba var på dagis och på såsätt gick tiden bra mycket fortare än vad den brukar. Efter hämtning stannade vi i närliggande park och lät barnen springa av sig lite, helt underbart att solen varit framme även idag. Om man ska tro vädergudarna så ska morgondagen bjuda på 6 grader här!
 
Nu längtar jag tills isoleringen är över, tills vi är friska och kan umgås med med människor igen. Man vill bara ringa hit varenda människa man känner för all denna sjukdom har gjort att vi knappt träffat folk på hur längesedan som helst. Tur att jag har ett par vänner som faktiskt haft barn med vattkoppor eller velat ha det ;)
Hugo mår som vanligt, väldigt lindrigt med 15-20 koppor över hela kroppen. Det är ju de som är fördelen med att få de som små, att de ofta är lindrigare ju yngre de är och det har ju uppenbarligen stämt på mina två.
 
Dags att göra kvällen och krypa ner under filten i soffan.
Önskar er en trevlig kväll.
 
Bara älskar de färgladda tröjorna från småfolk och villervalla, man blir glad av att se dom!

Sista onsdagen i februari.

 
Godmorgon!
Frukosten är i magen i form av macka idag med en banansmootie till, jag som alltid annars äter fil och flingor kände helt enkelt för lite variation.
Vid fem vaknade Hugo och vid strax innan sex så gav jag upp och gick upp med honom, så lång dag framför oss även idag med andra ord.
 
Just nu sitter bägge barnen i soffan och riktigt myser med varandra, man blir alldeles varm i hjärtat av att se dom tillsammans. Skulle inte sagt så, haha för nu börjar Hugo protistera hej vildt mot Ebbas kramar och den tysta morgonen förvandlades helt plötsligt till lite mer högljutt morgonmys.
Dags att sätta igång med de vanliga morgonbestyren, bäddning, diskning, plockning av leksaker och att klä barnen - Inte en lugn stund med andra ord ;)

Att hålla sig sysselsatt.

Vilken himla fin dag vi fick! Efter lunch hade vi plusgrader och man riktigt såg framför sig hur snön smälte bort. Solen sken och vi spenderade cirka 2,5 timma utomhus. Hugo är inte besvärad av vattkopporna alls ännu, men man är ändå så himla låst som isolerad. Det är ju luftburet så jag kan ju inte ens gå in och handla något med honom, vill verkligen inte riskera att smitta någon som inte vill ha det. Men att leka på lekplatsen går ju an, även om det är andra barn där så får vi hålla oss på andra sidan och längre ifrån dom.
 
För att sysselsätta oss under eftermiddagen så gjorde vi lite trolldeg och satte figurerna in i ugnen, Hugo tog sig ett smakprov också men jag tvivlar på att han gör om det igen ;)

Fullmåne inatt.

 
Igår när jag satt och gosade med Tilda så kände jag något hårt under hennes haka, en liten knöl liknande vårta som satt där. Livrädd för vad det eventuellt kunde vara, så idag ringde jag vetrinären och har en tid på fredag klockan tio, hon har ju vart vid min sida i 8 år och jag vill ha kvar henne många, många år till.
 
Annars har natten inte bjudit på mycket sömn alls, fullmåne innebär alltid lite mindre sömn här hemma. Jag vet inte om det är de Hugo känt av eller om det är något med kopporna som gör han känner sig konstig i kroppen. Himlans tur att solen skiner idag, blir det bara lite varmare så ska vi va ute och tanka massor av energi från klarblå himmel och sol!
 
Så nu får ni vara snälla att hålla tummarna både för att Hugo får det lindrigt med kopporna men även för att Tildas knöl ska vara ofarlig!

Nästintill skrattretande.

Dagen började ju fint, feberfri Ebba och promenad till mamma i isande blåst. Tyckte mig skymta en prick i Hugos panna som såg lite misstänksam ut och sedan såg jag en till på magen - vattkoppor! Resten av dagen har det fortsatt dyka upp prickar på honom och Ebba fick återigen lite feber framåt eftermiddagen.
Haha börjar bli skrattretande det här, efter denna LÅNGA sjukdomsperiod så borde vi rent teoretiskt sätt vara friska flera år framöver.
Håll nu tummarna att Hugos vattkoppor blir lika lindrigt som det var för Ebba.
Isolering igen då, jo man tackar...
 
Trötta barn under eftermiddagen:

Ny vecka!

Här ser ni fräcka hjälmen som jag köpte till Ebba på baby barn mässan i helgen, skulle nog ha köpt en till Hugo med!
 
Ny vecka och Ebba är feberfri! Bättre start än så kunde de knappast bli, så nu hoppas vi att inte Hugo får det hon haft. Blir ju ändå en hemmadag idag, att orka dagis efter tre dagars sjukdom hade inte gått. Så vi tar och traskar upp till min mamma och spenderar lite tid där innan hon ska iväg till jobbbet.
 
Nu tar vi och skyndar oss här lite här hemma, disken ska diskas och leksakerna ska plockas undan innan vi ger oss av, hatar att komma hem till ett stökigt hem!
 
Hoppas eran start på veckan blir bra!

Och så var helgen över igen.

Vilken lång söndag!
Sjukstugan fortsätter med feber, jag som hade hoppats det kanske skulle ge med sig lite nu men inte än tyvärr. När Ebba väl är frisk är det väl Hugos tur misstänker jag, det måste vara enda nackdelen med två barn.
 
Tog oss en härlig förmiddag promenad ner till Nolhaga tillsammans hela familjen. Ja Ebba fick sitta nerstoppad i sin gamla vagn eftersom hon är sjuk , men frisk luft är ju bra och få ändå. Ser så konstigt ut när hon åker i vagnen, hon har ju gått sedan hon var innan tre år. Är man sjuk så är man, och hon njöt nog av att bara sitta och lata sig för en gångs skull.
Annars har dagen gått i stilla lunk, det har bakats kanelbullar, ätits hemmagjord pizza till middag och jag har hunnit med att besöka gymmet för ett stycke benpass.
 
Håll nu tummarna för friska barn imorgon...
 

Sjuk-söndag.

Sista dagen på denna helg, får försöka mesta möjliga trots sjukdom.
Ebba ligger fortfarande i 39 graders och mår inte alls bra, jag misstänker eventuell halsfluss då hon klagar så på smärta i hals och inte ens ville äta sitt lördagsgodis igår. Får ringa 1177 idag och se om de blir en trip till jouren eller om vi kan vänta till imorgon och gå till vårdcentralen istället - Min stackars tjej!
 
Hade en fin dag på baby barn mässan igår, promenaden genom Göteborg kändes som världens vårpromenad då det inte var någon snö alls där (konstigt för här i Alingsås är de minsann vitt) och solen lyste. Väl framme så var det självklart mycket folk och särskillt vid mina favorit montrar med Nova star och Geggamoja. Blev inget köp av kläder alls, visst det var bra priser men jag kände att pengarna inte räckte till nu i slutet av månaden. Blev ett helt gäng majskorkar, torkad frukt och en supercool cykelhjälm till Ebba (visar i kvällsinlägget)
 

Hoppas ni får en fin dag och kan njuta lite mer än vi, här får vi väl vara inomhus och försöka oss på aktivterer såsom memory, trolldeg, måla och läsa böcker (som förövrigt Hugo börjat uppskatta lite nu)

Baby Barn mässan.

En natt med mycket vaket ifrån Ebbas sida, hon har haft himla ont i halsen och magen och legat med feberfrossa. Tycker så himla synd om henne och man känner sig så hjälplös när man inget kan göra.
Men idag tänkte jag och Hugo fly sjukstugan ett par timmar och sätta oss på tåget ner mot Göteborg och gå på baby barn mässan. Tanken var ju att åka med Ebba, men vill ändå komma iväg och kika eftersom jag aldrig varit där.
 
Dags att göra sig ordning och packa skötvskan!

En bra början men sämre slut.

Dagen började kanon, vi promenerade till öppnaförskolan efter vi lämnat Ebba på dagis och va där och lekte och sjöng innan vi tog bussen hem igen.På vägen hem visade sig solen lite och man fick åter lite energi igen, tänker verkligen försöka gå ut varje gång den är framme och införskaffa D-vitman! Åt sedan en underbar god sallad och fick chansen att hämta andan i soffan lite medan Hugo vilade.
Hämtade Ebba och gick in till lekrummet i stan, sedan vart de dags för fika med släkten och Ebba säger att hon inte vill ha sin chockladboll för hon har för ont i halsen. Ja och tackar man nej till sådant gott så är man verkligen inte frisk. Gick och kikade i leksaksaffären och hon började klaga på ont i huvudet så vi gick hem, och hela promenaden hem så grät hon för hon hade ont i kroppen och huvudet. Väl hemma igen stod tempen på 39,5 grader.
 
Jag orkar inte mer sjukdommar! Vi var ALLTID friska innan, men denna höst/vinter så har det ena avlösts med de andra.
Varför håller vi oss inte friska? Vi gör liksom alla "rätt".
 
Hoppas ni får en fin fredag och har klarat "vabruari" bra hittills.
 
Smootie istället för mat eftersom halsen värkte:
 

En längtan.

Äntligen, favorit dagen på veckan!
 
Efter en tjorvig natt från båda barnen så har jag hinkat lite kaffe för att komma igång här på morgonen. De bästa är att Hugo vaknade 06:40 idag, och det är ju sovmorgon för oss eftersom han brukar slå upp sina blå vid fem redan. Iofs var han vaken vid ett inatt och han har verkligen vaknat många gånger och sovit oroligt, men ändå!
 
Sitter och längtar till våren, egentligen är det en rätt skön årstid nu. Ja alltså om man tänker att man faktiskt har det allra bästa framför oss, snart kommer våren med knoppar och tussilago, sedan kommer försommaren med körsbärsblom och sist men inte minst kommer sommaren med ljusa kvällar och förhoppningsvis varma dagar - underbart!
 
Minns tillbaka och längtar.

En lång torsdag.

Godkväll.
 
En riktigt långtråkig dag, inget har vi hittat på faktiskt.
Hundarna har fått sig en liten promenad, för vi frös som bara den -4 grader men isande vind och totalt livsfarligt att gå utomhus. Här i Alingsås lägger dom ingen vidare tid på att ploga , slasket som kom häromdagen har nu frysit till is och att köra barnvagn i det är svårt. Tycker så otroligt synd om alla med rullatorer som knappt kan komma ut när de ser ut såhär.
 
Fick oss ett besök till tandläkaren med Ebba, hon har nämligen klagat på att hon har ont i framtänderna i flera veckor. Fick konstaterat att hon hade fina tänder så nu hoppas vi hon slutar tänka på de där framöver.
 
Lilla - stora , energiska och bestämda Ebba - Gud vad hon räddade mig genom att komma till oss!

Torsdagen är redan här.

Torsdags morgon redan, det betyder att veckan går mot sitt slut och helgen närmar sig med stormsteg!
Denna helg är det baby barn mässan i Göteborg, något som jag gärna vill besöka, hoppas plånboken tillåter. Mycket aktiviteter för de lite större barnen så Ebba skulle nog kunna uppskatta att följa med.
 
Har inga aktiviteter alls inplanerad för dagen, hoppas på att kära mamma kommer hem från sin utlandssemester, hon skulle kommit igår vid halvtre men är fortfarande inte hemma så antagligen har la något hänt och dom är kvar på någon flygplats. Jobbigt när man inte kan nå dom och kolla att allt är okej!
 
Vad har ni för lunch/middagsplaner idag?
Här står det still i huvudet och kylen har inte överdrivet många ingridienser.
Gårdagens snabba middag blev pannkakor, (Här äter vi oftast mer ordentlig lunch och lättare middag) Och eftersom sylten var slut så improviserade vi lite, nyttigare än med allt socker och barnen gillade det!
 

Mindre trevlig start på dagen.

Godmorgon.
 
Vaknade innan fem av en stank, hund med dålig mage och ni kan ju räkna ut fortsättningen. Så upp och väcka Johan så han kunde vara med klarvaken Hugo medan jag sanerade rummet, Ebba vaknade självklart hon med så vid 05:30 låg hela familjen i sängen och gosade.
Idag väntar ett besök på öppnaförskolan med en kompis och hennes son medan Ebba är på dagis, alltid trevligt att komma iväg på något bara jag och Hugo, men snart är det även tid för lite mor och dotter tid.
 
Hade så otrolgit trevligt igår. Vi åt god mat, kikade i lite affärer och bara vandrade omkring. Mormor och hennes syster Gia köpte lite fina kläder till barnen och TVÅ par skor till mig. Nu behöver jag inte frysa längre efter att ha vandrat omkring i mina hunterstövlar hela vintern. Riktig fin rea var de dessutom på båda paren skor och även på kläderna från villervalla - Tack igen för en otroligt fin dag som verkligen uppskattades av oss alla tre.
 

En jättebra dag.

 
Kommer med en liten snabb uppdatering om dagen.
Så mysigt vi haft det! Kollat i leksaksaffärer (med en väääldigt bestämd Ebba), kikat i Domkyrkan och tänd ljus, gått runt inne i saluhallen och suktat efter massa goda oliver och nyttiga fröer och nötter, skrattat då Hugo gick rätt in i ett skyltfönster och besökt villervallas affär för första gången - Mer om detta imorgon!
 
Hoppas ni haft en fin dag och inte lika isande kall som här, fy tusan vad jag längtar till våren!

Dags för en trip till storstaden.

Godmorgon, klockan fem som vanligt så nu vid strax innan sju så börjar det kännas som om klockan borde va mycket mer än vad den egentligen är.
Idag åker jag och barnen tillsammans med mormor och hennes syster till Göteborg och kollar lite affärer. Blir lite spännande att se vad Hugo tycker om att sitta i en vagn i flera timmar ;)
 
15 månader hann han dessutom bli för två dagar sedan, och vart tog de månaderna vägen?
Han har gått från att ha varit en liten plutt (nåja liten väl och ta i med sina 4490g och 53cm vid födseln) till att bli en liten pojke med egen personlighet och en väldigt stark vilja. Mamma är bäst i världen, och han har aldrig haft barnvakt mer än kanske nån timma och det har han visat genom att sakna mig som bara den. Ja mammigare pojke får ni leta efter, glad det inte är dags för dagis förens efter sommaren. Får försöka njuta av att vara nr 1 på jorden för något, istället för att se begränsningarna.
 
15 månaders dagen:

Kärlek i sisådär 2 sekunder.

 
Kvällsmys mellan barnen, ja många gånger så bråkar dom men ibland så riktigt njuter dom av varandras sällskap. Hugo kan ibland komma gåendes och krypa upp i soffan och sätta sig jämte Ebba och riktigt gosa in sig vid henne, eller när han kommer och tar henne i handen och drar med henne för att han har något att visa.
Då värmer det i mamma hjärtat vill jag lova.
Oftast ser de dock ut såhär, Ebba närmar sig en snabbis för att antingen retas eller kramas bara för att hon vet Hugo inte är på humör och han blir jätte arg.
 
Är de detta som kallas syskonkärlek?

En ny, förhoppningsvis frisk vecka.

Godmorgon måndag!
 
Härligt med ny vecka, Ebba ska återigen till dagis och jag och Hugo ska till öppnaförskolan för första gången på veckor. Först va vi sjuka i någon slags influensa och sedan fick Ebba vattkoppor, Hugo är fortfarande prickfri så får väl se om han får några eller inte.
 
Igår kväll skulle jag och Ebba kolla på lite film tillsammans efter att Hugo hade somnat, gick sisådär för jag somnade i hennes knä runt halvåtta och tog sedan med mig datorn upp och förflyttade mig till sängen. Så idag vaknar jag till ett rörigt hem , hann ju inte göra de där sista kvälls-plocket som jag brukar. Tur vi är morgonpigga, hinner säkert fixa i ordning här innan Ebba ska vara på förskolan klockan nio=)
 
Igår improviserade jag och Ebba ihop egna matmuffins medan Hugo sov middag. Fyllde dom med morötter, tomtat, purjo och fetaost. Perfekta att ha till mellis eller tex soppa. Hann provsmaka igår och de fick godkänt av oss alla. Testa göra egna vettja!

Ja men det kom ju lägligt.

Godmorgon, såhär började vi denna söndag. Med ett bad i vår minimala dusch och badbalja för att fördriva tiden =) I mitt nästa hem så är ett större badrum och gärna med ett badkar ett måste, de vi har nu får man backa in och backa ut typ.
 
Johan började dagen med att tappa halva sin lagning i en tand, så istället för att spendera dagen tillsammans så får han ordna en akuttid till tandläkaren i Göteborg. Himla lägligt med det denna månaden, för detta är vår fattigaste månad hittills. Hatar att ha det så, att behöva tänka på varenda krona man använder. Men nästa månad är det förhoppningsvis lite bättre igen.
Har ni några tips om hur man sparar pengar?
Jag tror att maten är vår stora bov, planerar vi bara middagarna lite mer och försöker hålla oss till veckohandling så tror jag vi kan spara ett par tusen varje månad.
Hur fungerar det hos er?
 
 

Undra om jag kommer kunna gå imorgon?

Godkväll.
 
Började förmiddagen med träning av ben, och herrejäklar vad det tog! Tog i och körde så hårt jag bara kunde och när jag väl var klar så var det så illa att jag knappt kunde gå ner för trappan. Så blir spännande att se hur morgondagen känns ;)
 
Under eftermiddagen begav vi oss ut till en lekplats för att passa på och åka lite pulka innan allt regnat bort. Blev några åk i backen men mestadels lektes det eftersom detta var ett ställe vi inte brukar besöka så ofta. Nej utevistelse är verkligen viktigt, jag fortsätter tjata och tro på det.
 
Ska mysa ner mig i soffan under filten nu och hoppas det finns några rester kvar från gårdagens fredagsmys...
 

Lördagsmorgon.

 
Frukosten i magen, hemmagjort knäckebröd gör vi här hemma flera gånger i veckan och det går åt som bara den. Ni måste bara testa göra brödet, för med största sannolikhet blir ni lika beroende som jag. Måste börja dra ner på kolhydraterna lite mer igen för min mage mår verkligen inte bra av att äta för mycket av de.
Hela familjen sitter/ligger i soffan framför barnkanalen och Ebba ligger och killar Hugo på ryggen och det ser så himla mysigt ut.
 
Idag satsar jag på träning under förmiddagen medan Johan och barnen går till stan och kikar, för nu äntligen har Ebbas vattkoppor vart intorkade i ett par dagar och vi kan vistas bland folk utan att riskera smitta andra.
Hoppas avsluta eftermiddagen med pulkaåk.
 
Hoppas ni får en fin lördag!

Fredag med förändring.

Freeeedag!
 
Klockan är sju och vi i denna familjen har som vanligt hållt igång sedan fem, visst dagarna blir långa men lite väl långa kan jag tycka. När klockan närmar sig fem är jag redo för att lägga mig typ, haha och då ska man istället kämpa med Hugo att hålla han vaken till minst sju.  Så ja på gott och ont med långa dagar kan man sammanfatta det som.
 
Igår tog vi ett stort steg här hemma. Ja jag hade besök av min kusin från småland här på morgonen och frågade om hon kunde tänka sig klippa Hugo. Ja så med en del mutor av kaka och ipad med babblarna på så satt han någurlunda still och fick sin första klippning och frisyr<3
Känns alltid lite vemodigt att klippa dom tycker jag, men han blev ju riktigt fin och ser så mycket äldre ut!
 
Så tråkigt att inte få någon respons när man skriver, jag kommenterar flitigt hos er andra och hoppas och önskar ni gör det samma här.
 

14/2-08 - Fem år har gått.

Som vanligt mer död än levande såhär när barnen precis somnat. Skönt att ha gymmet avklarat igår för idag hade jag verkligen inte haft någon energi att pallra mig iväg. Alla hjärtans dag och Johan förvånade mig med att komma hem med en bukett rosa rosor, vi firar ju faktiskt 5 år som par och 4 år som förlovade idag. Är egentligen inget fan av sånna här dagar, men blev självklart glad för blommorna. Hoppas ni njuter med nära och kära denna kväll, precis som man borde njuta av alla dagar! (påminnelse till mig själv som mest stressar igenom dom)

Torsdag.

 
Gårdagens pyssel för dagen, en teckning blev de med hjärtan, sedan gick Ebba över till att måla hemska kiss och bajsätande monster, ja de där monstret livnärde sig även på fyraåringar och snor - haha härlig fantasi!
 
Annars känner jag mig ganska utvilad eftersom klockan var sex när Hugo slog upp sina blå, lite längre än vanligt dvs.
Idag har vi en liten lekdate i eftermiddag och det känns skönt, har bara varit med barnen det senaste och man behöver prata med en annan vuxen människa. Jag blir galen av att bara gå hemma och vänta ut dagarna, längtar till vattkopporna är helt över och man kan börja visa sig på öppnaförskolan igen och på så sätt komma ut lite.
 
Dags för lite frukost med redan aktiva barn ;) - Godmorgon!

Tur.

Tur som bara den att det var en liten semla och att jag ska till gymmet ikväll och köra gärnet. Tror inte på förbud, tror på sunt förnuft!


Härliga färger.

 
Börjar morgonen med att sukta efter lite fina kläder från villervalla till barnen, två av dom på rea och fanns mycket fint till Hugo men tyvärr inget i Ebbas storlek. Tror mig minnas att frakten var rätt saftig från denna sida så väntar med att beställa och hoppas någon vill följa med mig till deras butik i Göteborg inom snar framtid.
 
Vi har som vanligt vart igång i många timmar vid det här laget och nu sover Hugo redan en liten stund igen. Helt otroligt men han orkar verkligen inte fram tills efter lunch annars. Många tycker ju att barn i hans ålder "ska" sova endast en gång per dag, men varför? Jag har testat ta bort morgonvilan och istället får jag en gnällig och övertrött pojke som minsann verkligen inte sover bättre på natten för det. Tror nästan på att om man mixtrar för mycket med dagsvilan så kan de snarare göra nattsömen värre än bättre.
Efter vilan väntar vi en morgonpromenad innan snön börjar falla igen, sen har jag lovat Ebba att vi ska passa på och göra lite pyssel idag när lillebror sover - mysdag!

Ingen semla.

Semeldagen och inte en endast semla har vi ätit, tur att mormor lovat komma hit på fika och dessutom ta med en semla till oss alla. Men visste ni att det var "pannkaksdagen" också? Så vi körde på det istället och blandade dessutom i riven morot i, kändes aningens nyttigare faktiskt.
 
Dagarna går i stilla tempo och hänger liksom samman eftersom man inte har så stora möjligheter med en smittsam Ebba, men vi försöker göra de bästa av situationen. Idag har vi promenerat till en liten lekplats för dagens utevistelse (har satt upp som mål att låta barnen vara ute minst en timma och leka om dagen) Har vart lite dålig på att dra på dom kläder och låta dom leka nu i kallaste vintern , har mer blivit promenader och sånt men känns bättre och ta sig tid och verkligen låta dom härja av sig. Hoppas de ger resultat både med sömn och med sjukdommar.
 
Fick härlig post idag, hittat tilll beautyplanet och de har otroligt snabb leverans på sina grejer och dessutom lite billigare än i affär - perfekt!
 
Underbara håroljan från orfludo (du måste testa) och ett stycke mascara.

Tråkigt med isolering.

 
Frukosten är i magen och klockan är bara 07:30, känns som om klockan borde vara betydligt mer eftersom man vart och hållt igång i två timmar redan. Dagarna blir väldigt långa, på gott och ont kan jag känna faktiskt och framåt eftermiddagen längtar jag bara tills det är läggdags för barnen och man får sätta sig ner och andas en aning.
 
Isoleringen börjar bli rätt tråkig, jag kan inte ens gå och handla eftersom Ebba har vattkoppor. Men hon har inga nya koppor och allt har faktiskt varit väldigt lindrigt och hon har förstått att man inte får klia. Värre blir de väl med Hugo om han får det nu och inte kan säga vad som stör honom - stackarn!

Skillnad på kusinerna.

Livet som trebarnsmamma för en dag har flytit på och jag måste säga jag klarade det förvånandsvärt bra med tanke på den minimala sömn jag fick inatt, inga sammanbrott trots att det har skrikits en del i mina öron idag ;)
Mina barn skiljer sig lite från systerdottern om man säger så... High life och rätt tåliga medan Nea är lugn, försiktig och känslig som bara den så en del tårar har vi skådat denna måndag.
 
Ska med gott samvete krypa ner i sängen nu och titta lite på serier, jag gissar ja sover innan nio - Godnatt på dig.
 

De gör jag inte om på ettt tag.

Det har ätits kakor i helgen, andra barnet får verkligen smak på de tidigare än de första. Hur va ni med sötsaker? Jag väntade till ett år med bägge barnen och mycket mer begärnsad med Ebba än med Hugo. Inser väl att socker inte är livsfarligt i små mängder nån gång i veckan..
 
Godmorgon.
Påminn mig att inte göra om detta okej? Att sova själv med bägge barnen var minst sagt en pärs och jag undrar om jag ens fått blunda inatt? Ebba vaknade runt 23:30 och skrek och väckte i sin tur Hugo som sedan låg vaken till strax efter 02, sedan har natten fortlöpt på de viset - jäsp!

Tur jag har och göra med alla barnen idag annars tror jag garanterat att jag somnat stående, blir att försöka va ute och få frisk och kall luft för att orka dagen som kommer.
Frukostdags för mina ungar, systerdottern sover ju gott än efter en hel nattssömn(!)

Sleep over.

Jag och barnen sover tillsammans med syster och systerdotter i mammas lägenhet inatt. Mamma är nämligen på semester på Kuba och vi passar på att vara här. Imorgon testar jag på livet som trebarnsmamma dessutom eftersom Nea ska va med oss medan mamma och pappa jobbar, spännande och se hur de går ;) ska även bli minst sagt en upplevelse och själv ha hand om bägge barnen inatt, mina har ju en tendens att vakna mycket med nattskräck och allt annat.. Så håll tummarna för sömn - hörs mer imorgon igen...


Tidiga söndag.

Hugo fortsätter vakna okristligt tidigt (04:30-05:00) det är liksom inte okej att kliva upp så tidigt. Jag längtar efter sömn men och mer och känner hur frustrationen växer varje morgon när jag kollar på klockan och inser att han är vaken och fullkomligt vägrar somna om. Spelar ingen roll vad man gör, han vaknar ändå den tiden. Jag hoppas innerligt det är en period som går över snarast!
 
Igår hade vi lite smittolek här hemma. Syster och familj kom hit och med sig hade dom hennes arbetskamrat och hennes dotter. Alla ville kramas med Ebba för att ev få vattkoppor. Tur för mig att vissa folk är sugna på att få det, för isolering passar verkligen inte mig. Än sålänge är de faktiskt lindrigt, vet ju inte hur hon ser ut idag men vi hoppas de slutar komma koppor snart =)
 
 
Kuddkrig mellan kusinerna, haha och jag vet de är luftburet men tröjorna tog dom av sig när dom målade vattenfärg.
Här leks det bebis för fulla muggar...

Tid till mig själv.

 
08:15 i morses satte jag mig i frisörstolen - äntligen!
Jag unnar inte mig själv en klippning mer än 1-2 gånger om året för jag tycker det är onödigt att lägga de pengarna på mig själv. Men känner mig såå nöjd, ca 15 cm kapades av och det klipptes upp ordentligt igen. Håret känns friskt och går numera att bortsa ut vilket känns som ett plus i kanten ;)
En timma då jag la mobilen i fickan utan ljud, njöt av att få håret tvättat samtidigt som man fick massage i stolen - en timma av tid till mig själv, vilket var himla välbehövligt!

En isolerad helg.

Äntligen helg igen, men undra vad man ska sysselsätta sig med när man behöver vara lite isolerad?
Ebba har vattkoppor, ett femtiotal nu koppor kom upp under gårdagen på henne. Vet inte under hur många dagar de fortsätter att komma upp fler? Änsålänge skulle jag säga att det är väldigt lindrigt.
 
För att fördriva eftermiddagen här hemma igår så bakade vi! Perfekt sysselsättning för Ebba men mindre roligt för Hugo som slicka skeden medans för att sitta stilla. Nu har vi lite fika till vattkopps-sugna föräldrar som kommer på besök med sina ungar under de närmaste dagarna ;)
 

En fundering.

De senaste 1-2  veckorna tänkt på hur mycket energi jag lägger på diverse sidor på internet. Datortid har jag ju egentligen inte mycket mer än på morgonen och på kvällen efter Hugo somnat, men därimot iphonen. Man blir mörkrädd är jag inser hur mycket jag faktiskt är inne och kollar tex facebook, instagram osv per dag via mobilen.
Kan känna en otrolig stress, inte för att missa något om jag inte loggar in men själva grejen.
Därför försöker jag dra ner på tiden rejält, det måste bli en ändring. Att ständigt va nådd från alla håll kan inte vara nyttigt.
Hur känner ni andra ang detta?
Lite lämpligt att denna artikeln kom med vi föräldrar häromdagen..
Verkar ju vara en hel del fler än jag som har samma problem..
 

Fredag återigen.

Godmorgon.
Hugo fortsätter att envisas att vakna vid fem och det är inte okej alls. Försökt ta bort en vila på dagen men det går ju inte när han vaknar så tidigt för då måste han sova en snabbis på morgonen för att överhuvudtaget orka.
Små fler prickar har kommit på Ebba, så vattkoppor är det med största sannolikhet som kommit på besök här hemma.
 
Vinterlandskap har vi igen så blir väl till och njuta av det antar jag, vi får ju hålla oss lite isolerade från omgivningen så får passa på att va ute på lekplatser för dit hittar  ju inga andra föräldrar. De är verkligen öde ute så fort solen inte visar sig och jag undrar hur man aktiverar sina ungar då? Mina behöver verkligen göra av med energi och få frisk luft, men sånt är kanske olika antar jag.
 
Från gårdagens besök i pulkabacken.
 

Var de dags nu?

 
Fasligt misstänksam prick på Ebbas rygg upptäcktes idag. Vätskefylld och alla som haft barn som haft vattkoppor gissar på de. Ja vi har ju vart i kontakt med de så bara tiden kan avisa om de blir något. Skulle kännas skönt om dom fick de medan man ännu va hemma och medan det va vinter faktiskt. Får se imorgon om hon har fler prickar eller inte..
 
Annars ska jag gotta ner mig i sängen nu och fortsätta kolla på min nyfunna serie, det gör jag med gott samvete efter ett bra kvällspass på gymmet - Natti!

Husdrömmar.

Godmorgon, redan torsdag! Skönt när man tycker veckan gått fort och inser att snart är det dags för helg igen. Och denna helgen ska jag dessutom äntligen till frisören! Jag har sagt sedan jul att jag ska använda mig lite av julklappspengarna för att kapa av en bit och nu när vi har det lite dåligt ställt så hade jag tänkt strunta i det men Johan påminde mig igår. Man måste faktiskt ibland få unna sig själv något och det händer inte ofta för mig.
 
Annars går jag i hustankar..
Hyresvärden var här igår och berättad att huset var kryssat och det visste la jag egentligen men att få det så svart på vitt satte igång tankarna. Vart ska vi bo? När kommer detta rivas? Och hur tusan ska vi ha råd med ett hus?
Ja för att flytta till lägenhet igen efter att ha bott såhär i mer än tre år finns liksom inte på kartan.
Hoppas på att bli miljonär inom snar framtid alltså ;)
 
Huset vi hyr är bara 75 kvadrat men det är rätt ut till trädgården utan massa trappor och inga grannar vägg i vägg att störa sig på.

Hoppfull.

Mötet med chefen idag kändes bra och jag är hoppull. Det kändes liksom inte som något förhör som det många gånger gör på sådanna ställen utan mer som om man berättade lite om sig själv. Nu skulle papper skrivas ut från polisregistret och hon skulle ringa på referenser och sedan skulle hon se om jag matchade någon som var i behov av kontaktperson.
 
Lagom grej att ta sig an, att hjälpa någon annan samtidigt som man faktiskt själv kommer iväg lite. Tror de blir en win win situation faktiskt!
 
 

I behov av frisk luft.

 
Jag är så trött på att klaga på vädret och bara vara inne! Så igår efter att ha suttit inne hela förmiddagen och väntat på en hyresvärd som inte kom så klättrade nästan alla på väggarna. Klädde på barnen och gjorde en chansing och gå till Nolhaga även om vädret verkligen inte såg ut att vara på vår sida. Glad jag gick ut, visst det regnade lite men vi klarade oss från de mesta. Nolhaga är ett perfekt ställe att promenera till, djur att titta på, lekplats och otroligt vackert ligger det.
Hugo premiärlekte i sin nya overall, visst vart den rätt stor men hellre det än för liten, och har jag riktigt tur så kan han ha den lite i höst med. Tur vi gick igår för inatt har det kommit nästan 1dm snö igen och det är ju inte vidare lätt för lillen att försöka gå i det.
 
Morgon vid fem idag igen (inte okej!) såhär klunkas kaffe för fulla muggar, klockan tio ska jag på möte med chefen som håller i det där gällande att bli kontaktperson - Håll tummarna!
 
Godmorgon på dig, och kom igen lämna lite avtryck för det gör hela bloggandet tusen gånger roligare<3

Ett brev på posten.

Hemma igen från gymmet, första besöket sedan innan all sjukdom.
Känns lite som om jag får köra och börja om på nytt, man tappar så mycket på två veckor. En sak som är säker är att jag kommer ha träningsvärk imorgon, körde nämligen ett helt nytt schema med nya övningar och det känns redan vill jag lova ,speciellt i benen eftersom jag körde tjugo minuter i lutning 8 på löpbandet.
 
Fick ett brev idag på posten.. Såg redan på handstilen på kuvertet vilken det var ifrån. Min kära gamla vän Sanna som jag satt ihop med hela högstadiet och tills jag fick Ebba. En tjej som vet hela mitt förlutna och alltid funnits  där med en hjälpande hand. Vi ses inte ofta längre, men jag hoppas hon vet att jag fortfarande ser henne som en av mina närmaste vänner. I framtiden måste vi börja höras mer - jag saknar min syster!

Begagnad shopping.

Fler timmar på dygnet?
Skaffa en Hugo, han gör nämligen morgon redan vid fem och dagarna blir oändliga känns det som. Så aningens trött morsa här på tisdagen.
 
Under morgonen kommer fastighetsägaren hit tillsammans med en snickare och ska se om dom kan få in mer ventilation i huset och på så  sätt minska möglet, han skulle även ta hit någon kunnig för att kunna garantera möglet är ofarligt. Tycker det är obekvämt att ha hem honom hit, känns olustigt när en relativt okänd människa går runt här och inspekterar.
Annars fortsätter jag min begagnade shopping, idag får jag hemleverans av en grön overall från mee too, insåg nämligen att Hugos i stlk 80 inte kommer räcka sesången ut, perfekt då att kunna spara lite och köpa i andra hand!
 
Ett annat fynd, jacka och mössa från polarn och pyret. Ser fram emot varmare vårdagar så han kan använda den.

Fullspäckad måndag.

Måndag igen!
Hugo vaknade långt innan Johans klocka hade ringt men vi (läs jag) låg kvar och drog oss ett litet tag innan jag tvingade mig upp ur den varma sängen. Men idag fans riktigt kaffe attt koka så jag känner mig lite piggare idag än de tidigare dagarna. Att frukosten dessutom bestod av havregrynsgröt kokat med blåbär gjorde ju magen mätt på ett riktigt skönt sätt.
 
Idag har vi äntligen dagis igen och under tiden Ebba är där tänkte jag ge mig ut på en morgonpromenad med en kompis och sedan försöka röja undan lite här hemma. I eftermiddag väntas besök på lekplayset tillsammans med en massa mammor och barn, vi har nämligen en liten facebookgrupp med Alingsås mammor som har bestämt lekdate idag, ska bli skoj!
 
Bilder från gårdagens besök hos min syster och familj- uppskattat!

En fika på andra sidan stan.

Nyinköpta tulpaner på vardagsrumsbordet.
 

Dagen blev ju bra mycket bättre än igår. Vi har hunnit med veckohandling och promenerat till andra sidan stan för att fika lite med min syster som fyllt år i veckan som varit.
Väl hemma igen så möblerade vi om Ebbas rum, hon sover ju så otroligt dåligt och jag har fått tipset att flytta sängen så det är värt ett försök.
 
Fryser som bara den och mår inte riktigt bra, jag hoppas innerligt att det inte är min tur att bli sjuk igen nu. Så fort Hugos prickar är borta så hoppas jag vi är friska länge! Jag vill komma igång med träning och mat igen, för under dessa sjukdomsveckor har det verkligen inte vart på topp.
Hoppas jag vaknar imorgon med en frisk familj och lite mer energi.
 
Dags att fortsätta plöja igenom första sesången av one tree hill - underbar serie!
 

Söndag.

Söndagsmorgonen började tidigt, redan vid innan sex så gjorde Hugo morgon här hemma.  Lika bra att gilla läget för att somna om visste jag var omöjligt. Men jag och han fick lite egentid innan Ebba kom ner för trappan vid efter sju, mysigt och lite lugnare än om båda barnen är vakna.
 
Även denna dagen ser ut att bjuda på fint men kallt väder, och om solen skiner så ska jag mellan alla andra sysslor verkligen ta vara på den. Samla D-vitamin i massor, de behövs för tyvärr är våren långt borta ännu.
Ut och njut med er! :)
 
Från gårdagens promenad i Nolhaga, vi gjorde även ett stopp i hundrastgården:

En bättre dag imorgon?

Idag har vart en sån dag då jag helst av allt velat ha en paus knapp, den hade jag använt mig av flitigt just denna dagen vill jag lova. Har känt mig nere, lättirriterad och allmänt ouppskattad och då vill man faktiskt bara vara ensam ett tag. Förstår inte varför jag mått så dåligt de senaste, riktigt tråkigt och jag vill verkligen inte fortsätta i en ond spiral neråt. Ett steg i rätt riktning blir kanske att få jobba lite, ska ju som sagt bli kontaktperson och ska på möte med chefen på onsdag - så håll tummarna!
 
Försökte skingra mina tankar idag genom en långpromenad i solen, och lite bättre blev det faktiskt. Man måste verkligen ta vara på de få soldagar vi har såhär års känner jag.
Mätt i magen efter kvällens otroligt lättlagade mat, men ibland har man faktiskt inte orken till annat. Ska lägga mig ner lite här i soffan nu och hoppas på en bättre dag imorgon.
 
Hoppas du får en trevlig lördagskväll!
 
Från promenaden:
Kvällsmat:

En räddare i nöden minst sagt.

 
Vaknar efter en helt okej natt från Hugos sida, tavegyl tycks ha hjälpt honom mot den värsta klådan. Därimot har Ebba hållt igång inatt med magkramper och nattskräck eller något. Surt att hennes läkartid för magontet och nattskräcken blev inställt för nu måste vi vänta på en remiss till barnmottagningen istället.
 
Kaffe är ett måste för mig på morgonen, och så inser jag att mitt är slut! Tur som bara den att jag köpte snabbkaffe att ha stående för krissituationer som denna, haha även om de är blaskit är det bra mycket bättre än inget alls. Får se vad denna helg bjuder på, nu vaknade nämligen även Johan med feber här hemma.
Hoppas ni andra slipper dessa alla sjukdomar i "vabruari" som månaden så käckt kallas.
 
Har ni klarat er denna vinter?

Det är dags för fredagsmys.

Det är minsann inte lätt att heta Hugo och jag förstår honom verkligen. Hela ungen är full av utslag från topp till tå och han kliar något jävulskt. Jag hoppas tavegyl hjälper honom till natten nu för jag fick utskrivet till honom efter att ha pratat med vårdcentralen i morses. Barnen har iallafall vart feberfria nästan hela dagen så "bara" prickarna kvar nu.
 
Jag ska minsann gotta ner mig med fredagsmys som heter duga, efter denna sjukdomsveckan är hälsosam mat inte något jag orkar lägga lika stor energi på, men så fort jag kommer till gymmet igen så är jag back on track.
 Vad myser ni med ikväll?  Här blir det chips och dipp och att fortsätta pöja igenom sesång ett av one tree hill, tänk att jag helt missat denna söta lilla serie innan.
Trevlig fredag fina du!
 
Mammas stackars pojke, tyvärr går verkligen inte prickarna att fånga på bild.

Feberfri morgon,

Sömn är bristvara som tusan den senaste veckan, stacksrs Hugo har vaknat typ minst en gång i timman och vridit på sig, tror det är klåda efter dom där förbannade utslagen han har över hela kroppen. Sitter just nu och väntar på att vårdcentralen ska ringa upp, de måste skriva ut tavegyl eller något så han slipper klådan och utslagen kanske ger med sig.
 
Annars kan jag skriva att barnen är feberfria idag på morgonen! Så himla skönt, hoppas snart på friska barn så man kan våga sig ut utanför husets väggar igen. Igår krävde vi iallafall lite frisk luft och var ute en stund på gården, härligt och välbehövligt!
 
Går i husdrömmar och längtar efter ett "riktigt" och eget hus.
 
Äntligen fixade Johan min punka på cykeln!
Prickisen :( och kan tilllägga det knappt syns på bild alls.