Det blir många promenader idag.

Hugo gjorde morgon strax innan sex, så efter lite frukost och lek med lillen så begav jag mig ut på en långpromenad ner till stranden med hundarna. Klockan var endast 07:45 när jag var ute och på väg.
Tänkte passat på att njuta av det fina vädret eftersom det skulle bli regn idag sas det, lagom nere på stranden så kom de mörka molnen.
Nu har det dock spruckit upp igen och vi hoppas det håller i sig eftersom vi ska iväg på kalas och det är lång väg att gå dit..
 
 

Hugo bortskämd? Nej inte ett dugg.

 
Ja va skönt o läsa denna artikel. Jag har det tänket fullt ut, att låta barnen skrika sig till sömns vill jag bara inte utsätta dom för (o inte mig själv heller)
Jag som har en som sover så dåligt o har testat det mesta måste nog säga att de som ger mig mest sömn är att lyfta upp honom till mig efter att han sovit ett par timmar i sin säng o vaknar oroligt och har svårt att somna om. Att sedan då låta han snutta osv, att ge han den närhet och det han behöver. Ja det ger mig och han mest sömn. Jag är väl medveten om att han "inte behöver äta " nattetid längre, men ger det han lugnet o somna om så är det okej med mig.
Ja han är sju månader och jag vet att han tids nog kommer sluta äta under natten och tids nog även sova längre stunder i egen säng.
Försöker njuta av min bebis så länge det går och försöker även få så mycket sömn som möjligt av vår lilla sömnstrejkare.
 
Så länge man gör det som känns rätt för just dig och så länge man inte klankar ner på de som gör annorlunda så gör man rätt anser jag.
 

Dags att ta tag i saker.

Nu är det snart dags att ta tag i träningen, jag måste verkligen få upp konditionen och iaf göra ett försök till att strama till kroppen en aning. För visst har jag gått ner alla de 25kg jag gick upp och väger nu tillochmed lite mindre än innan jag blev gravid med Hugo men jag är som en bulldeg i hela kroppen.
Lite mer långa promenader och ett försök att faktiskt besöka gymmet eftersom jag trots allt betalar stora summor varje månad för det.
Snart kan Hugo sitta helt utan att man oroar sig för att han välter o då kan jag ta med honom o ha han sittandes, för Johan är ju i väg på jobbet på veckodagarna tills strax innan 19-tiden så utan barn kan jag inte komma iväg.
Tur jag har hundarna som kräver lite promenad varje dag och sen ska jag börja köra lite enkla men effektiva magövningar hemma med.
 
 

Likheter.

När lillebror för en gångsskull sovit okej och inte skrikit sig igenom halva natten, ja då har jag sovit dåligt pga en mjölkstockning..
Ja det är nog inte helt stopp men det har värkt och hindrat mig från att sova ordentligt. Varm vetekudde på så hoppas vi det gör susen så det inte blir helt stopp och därmed mycket värre.
 
Torsdag idag redan, veckan har gått otroligt fort ju. Längtar efter helgen då vi kan hitta på lite saker hela familjen. Johan jobbar ju så sent så jag är ju själv med barnen hela dagarna under veckorna.
 
Hugo o Ebba har börjat bli så himla lika slog det mig häromdagen, tycker ni inte?
 

Barnmatsrecept.

Till er med små bebisar som äter så vill jag dela med mig av detta recept som jag drog ihop idag. Och det är inte så jobbigt o göra egen mat, nej jag gjorde samma mat som till oss övriga bara att jag saltade vårat senare.
Koka potatis, morot, lax,purjolök,svartpepparkorn och lite färska örter. (ta på känn)
Plocka bort svartpepparn och mixa samman allt tillsammans med lite olja, smör,mjölk och lite pressad citron.
Smakade kanon tyckte jag, tilloch med Ebba gillade de för hon skulle bestämt smaka.
Hugo tyckte la sisådär, men det tycker han ju om allt...
 

Grå himel igen.

Tur vi var ute på utflykt igåt för idag är det återigen grått på himlen..
Frukosten är intagen och barnen i bullerbyn rullar på tvn, helt okej när hon vill se på Astrids mysiga filmer istället för allt hysteriskt tecknat barnpogram som går nuförtiden på tvn.
 
Vi har haft en tuff natt, redan runt 23 började Hugo strula o låg o vred o vände och skrek. Någon gång vänder det intalar jag mig själv. Men nattetid när allt man vill är att sova är det svårare att tänka så. Ebba har också strulat, har hört henne prata om diverse grejer inatt och gråtit. Ja hon var minsann hungrig och natten till igår ville hon upp och blåsa såpbubblor.. Mina barn och sömn säger jag bara....
 
Bilder från gårdagens utflykt med sällskap av Anni o lille Melvin.

Rosa ska det va!

Uppskattat som tusan blev det när morsan tänkte till och gjorde rosa pannkakor att packa med på utflykten Tänka sig att en sån liten sak kan bli så lyckad. Lite pannkakor, äpple och kaffe till mig och Tog oss iväg till en stor lekplats här i stan och satt där ett tag innan skurarna kom tillbaka. Så nog har vi passat på och vara ute hela den tid då det vart uppehåll.
Hoppas på en liknande dag imorgon, då är det fortsatt utelek som gäller.
 

Utelek är bra!

 
Japp jag var duktig nog att slänga ihop lite trolldeg igår, men tror bara det var kul i fem minuter innan något annat lockade mer. Denna tjej är inte så mycket för att pyssla (vilket inte jag heller är så det är väl inte konstigt) Nej ett par timmar i närmaste skog eller på lekplatsen så är hon nöjd. Ett ritkigt ute-barn och det tror jag är bra. Frisk luft håller dom friska det tror jag gärnet på, Ebba har hittills inte vart mycket sjuk alls och vi har alltid varit ute mycket.
Änsålänge uppehåll och fortsätter det så kan jag lova vi ska vara ute och passa på utan att behöva bli pisseblöta som vi blev igår.
 
Godmorgon kära ni! Föresten, varför kommenterar ni inte? Riktigt,riktigt dåligt med kommentarer nu och det är såååå tråkigt.

På plats.

 
Hugo har äntligen fått sin välförtjänta plats på pappas arm. Så blir de fler barn i framtiden så är det rätt fullt på armarna, tur att kroppen är stor ;)
På tal om Hugo så fick vi in o kollat öronen på honom idag igen och det såg fint ut, så nu äntligen är han nog på bättringsvägen.
7 månader, det har gått så fort! Ålar omkring fort som bara den över golvet och hittar minsta lilla smuts/damm o är snabb o stoppa i munnen. Sitter men ganska ostadigt än så jag pallrar kuddar bakom omitifall han skulle ramla. Tandlös är han fortfarande och tur är väl de eftersom han fortfarande ratar det mesta i matväg, tuttemjölk,välling och fruktpueer går ner. Men jag stressar inte denna gång, nej jag njuter över att ha han liten och beroende av mig ett tag tills, ja tills han själv är redo.
 
- Älskade barn.

Man känner tröttheten bättre.

Nu börjar jag tröttna på regn, knappt en solig dag har vi haft på väldigt länge. Som jag sagt förut så gör regnet att jag verkligen känner hur trött jag faktiskt är av lillemans fortfarande dåliga sömn.
Han är dessutom fortfarande inte helt okej i örat så idag blir det att ringa barnmottagningen återigen.
 
Jag är inte någon pysselperson för fem öre så tips på vad man kan göra med en 3,5 åring inomhus när regnet öser ner?
En tanke är ju såndär trolldeg, och det kan tilloch med jag ordna tror jag.
 
Regnstället på och ut och hoppa vattenpölar lär det ju bli av dagen. Fast tror snarare våtdräkt och snorkling skulle vara mer lämpligt i detta ösregn.
 
I Borlänge hade vi iaf uppehåll den mesta av tiden...
 
 

Morgonlyx vid frukostbordet när regnet smattrar mot rutorna.

Regnet öser ner och det känns nästan som höst när man sitter här med kaffet i handen och tända lampor för att det är så mörkt ute.
Hade verkligen hoppats på uppehåll sista dagen då Johan är ledig, imorgon är det tillbaka till vanliga rutiner igen nämligen.
Så vad gör man en mörk och grå dag?
Antar det blir sånna där roliga grejer som städning osv, borde nämligen göra en såndär ordentlig storstädning som jag jämt tjatar om men aldrig hinner göra. (Och med all säkerhet blir det inte gjort idag heller)
Fylla på kakförrådet, får vi nog göra när pappa och bakmästaren är hemma! Perfekt då har vi ett litet mål med dagen.
 
 
Btw : emmgus86 på instagram, där uppdateras det lite mer.
 
Nu dags för frukost, som dessutom blir lite extra lyxig eftersom jag och Ebba plockade smultron och jordgubbar igår mellan regnskurarna.

Regn, som alltid.

 
 
Midsommar 2012 och vi är nöjda med dagen. Ett hyrt litet hus så vi slapp sitta ute vilket var väldigt tur eftersom regnet tillochfrån öste ner från himelen.
Dans runt stången och ponnyridning för Ebba. Knottbett till tusen har vi nog alla över hela kroppen men det är sånt man får räkna med.
Barnvänligt med andra barn så Ebba lekte hela kvällen och somnade som en stock när vi begav oss hemåt runt 22tiden igår.
Hoppas ni haft en fin dag ni med!

Midsommar men massa att stå i innan dess.

20:30 gick jag i säng igår och somnade strax där efter, helt underbart att sova i sin säng och vakna i sitt hem. Man behöver komma iväg lite för att uppskatta hemmaplan igen.
Tidig morgon såklart, även för Ebba som i Borlänge passat på o sova till strax efter halvåtta.
Här vankas städning o letande av något att ha på sig dagen till ära innan vi åker till min pappa för att fira på traditionellt vis.
 
Bjuder på bilderna från vår lilla utflykt i onsdags som inte kom upp häromdagen.
Vackert som attan!
 
Uppskattad lekplats precis vid en liten å..
Bus med farmor o Ebba, haha vår tös väljer strategiskt platsen utan trampor ;)
Djur som gick lösa i ett område där man kunde fika o klappa.
 

Äntligen där man hör hemma igen.

En lång, varm och trång resa hem med Hugo som fortfarande inte mår helt bra. Fick en tid på akuten för att kolla hans öra och han var väldigt röd och irriterad i både höger öra och hals, så blir att fortsätta med alvedon och hoppas det vänder. Ja blir han inte bättre innan lördag så ska vi dit för att få pencillin.
 
Det är SÅ skönt att vara hemma igen. Borta bra men hemma bäst inte sant? Att bara känna att man kan göra vad man vill när man vill och även få sova i egen säng.
Man får dock stressen över att börja tvätta,städa osv direkt när man kommer hem. Men inte en chans, inte ikväll.
 
Nej ikväll unnar vi oss något gott (jag har unnat mig för mkt av det goda den senaste veckan och får nog köra en nystart efter midsommar) och jag lär somna på soffan inom snar framtid.
 
 

Nya blogg.se och fina vyer.

Torsdag och dags för den låna hemfärden.. Jag bävar inför att tåget kommer vara fullt med folk som ska iväg på midsommar firande neråt landet. Bara att hoppas det går smidigt och vi slipper förseningar.
Ska hem och försöka få en tid på barnmottagningen med Hugo eftersom stackarn verkligen har ont i sitt högeröra och det hade känts bra att kolla upp det innan allt med midsommar som innebär stängda ställen.
 
Vi besökte ett otrolgit vacket ställe igår. Jag tror det var ett naturreservat som låg i en ravin. Stor lekplats och möjlighet att gå runt inne tillsammans med djur och klappa. Ebba var supernöjd och jag var minst sagt imponerad över hur fint det var.
 
Nya blogg.se har kommit till mig, tror jag ska lära mig och gilla den =) Tyvärr går det inte och ladda upp bilder här eftersom internet uppkopplingen är så otroligt långsam.
Så ni får hålla er till tåls..
 
 
 
 

Solsken, på tiden!

Vad är det man kallar det - mindfullnest?
Att man ska tänka lite här och nu och verkligen känna med sina sinnen. Jag är inte vidare bra på det och brukar inte lägga det en tanke. Men då och då försöker jag verkligen känna in nuet.
Se sig omkring på naturens faktiskt vackra ting, lukta ordentligt när man tex går förbi en nyklippt gräsmatta osv osv.
Minns dock inte vad det skulle vara bra för, men men =)

Idag skiner solen äntligen i Borlänge och Hugo har dessutom tackvare alvedonen han fick igår sovit som han brukar igen.
Känns som detta kommer bli en bra dag!





Vackert.


Promenerat runt lite i Borlänge idag bland olika lekplatser.
Denna lilla promenadstig var riktigt mysig, synd bara att den inte var det minsta barnvagnsvänlig.
Nu hoppas vi på sömn efter att Hugo fått en dos alvedon till kvällen, lilla pojken aldrig har jag hört han skrika så som han gjort idag vid sovtiderna. Tror det är öronen som spökar jag, och värker när han ligger ner..


Sömn, vad tusan är det?

Två timmars sömn bjöd natten på. Om jag är trött? För en gångsskull villig att erkänna att ögonen går i kors och jag är mer död än levande. Att sova borta med barnen går alltså inget vidare. Hugo har vaknat i snitt fyra gånger i timman hela natten utan att överdriva det minsta. Jag har försökt allt, tagit upp honom, legat jämte, låtit han skrika och mata honom. Men nej inget har funkat. Sista tiden fick jag lite sömn genom att han låg på min mage och sov i famnen.
Inte bara han som krånglar utan Ebba med.
Inatt ska vi sära på oss o se om åtminstonde Ebba sover bättre genom o sova i något annat rum.

Mycket om sömn men antar ni förstår varför.
Det känns iaf som om mjölkstockningen börjar släppa även om det fortfarande gör ont, alltid något positivt en morgon som denna..

Bästa sysselsättningen, jaga flaskan..


Lekplatshäng i Borlänge.




Vandrat omkring mellan olika lekplatser och kollat lite närliggande affärer. Dagen har gått fort men inget vettigt är gjort.
Ebba vaknade på fel sida och har vart en riktigt suris imellanåt, hoppas det är över till imorgon.
Bröstet är fortfarande knöligt och ömmar och jag hoppas Johan vågade sig in i hälsokost affärern o köpte te som kan göra under för mjölkstockning. Lika bra o göra det bästa innan det blir helt stopp o man ligger med feber o sånt.

Dags att natta Ebba, Hugo somnade motvilligt nyss (han är inte alls sig lik när han inte är på hemmaplan)

Inte en sån god morgon.

Godmorgon, eller ja god och god vaknade med världens knöl i ena bröstet så jag tror nästan jag är på G att få mjölkstockning. Så försöker sitta med vetekudde över för att få extra värme och det blir att försöka få han amma mycket på vänster sida.
Håll tummarna stoppet släpper och det inte blir värre så jag blir sjuk av det, det vore ju något att spendera tiden hemmifrån sjuk.

Barnen sov okej, blev ju lite att det väckte varandra men sömnen var la inte så mycket värre än vanligt. Hugo kanske sov snäppet värre men det är ju inte konstigt när man är hemifrån och han inte har sina vanliga grejer. Kan ju bara bli bättre till natten då!


Framme



Vi överlevde tågresan och är framme på plats!
Nu får vi se vad vi hittar på här dessa dagar, inget direkt inplanerat.
Hugo har slocknat för natten och jag hoppas han iaf inte sover sämre än hemma trots miljöombyte - hoppas kan man ju alltid...

Dags för avfärd.



Då var det dags att försöka rymma det sista i vår knökade resväska. Det behövs mycket för fyra personer på 4 dagar. Ser inte fram emot själva tågresan, att få plats med väskor, vagn och bilstol. Att underhålla barnen i fem timmar innan vi tillslut är på plats. (Om det inte blir förseningar då vilket jag alltid brukar dra på mig)
Att resa och åka iväg stressar mig otroligt mycket, vet egentligen inte varför. Men känslan att inte vara hemma och inte ha samma rutiner gör mig lite orolig.
Nåväl att komma hem ifrån resan är alltid lika skönt, och väl på plats brukar man uppskatta miljöombytet.

Hoppas kunna uppdatera som vanligt, annars finns jag på instagram lite då och då emmgus86.
Dags att ta Hugo som ålat iväg och tagit Ebbas kotte, ja kottar inomhus - det var det där att barnsäkra hela huset ja..

En datalös dag-

Haft fullt upp med att vandra runt i staden hela dagen.
Kollat bland alla stånd, ätit onyttig mat och bara varit.
Inte brytt mig ett skvatt om internet med andra ord. Imorgon bär det av uppåt, 5 timmar på tåg innan vi når Borlänge.


Sött!

Alla sätt är bra utan dom dåliga inte sant?
Men det ser bra skoj ut när Hugo susar fram över golvet med denna stil -Sötkorv!

En resa planerad.

Fredagsmorgon, jo man tackar!
Potatisfestivalen i Alingsås, eller som den nu kallas "Alingsåsfestivalen" och det betyder lite karusell-åk för Ebba och gå runt och kolla bland alla stånden. Ska bli mysigt, så vi får hoppas på uppehåll.

På söndag morgon beger vi oss sedan upp till Borlänge. Att resa med barn i fem timmar på tåg är ingen höjdare men väl på plats är det såklart trevligt.
Har nog inga direkta planer där, men jag vet att Ebba vill besöka lekplatsen som finns där i stan.

Känner mig aningens tom på ord, måste nog hinka mer kaffe så jag blir människa ;)

Första gången för lillebror hos farmor och farfar, sist låg han i tryggt förvar i magen.

Värmade ord.

Har hösten kommit till Alingsås må tro? 13 grader och kall vind. INTE vad man förväntar sig och vill ha i mitten av Juni.
Lite sommar nu igen tack.

Besökt BVC idag med Ebba, första gången på ett år och det var bara en extra kontroll eftersom hennes mage strulat under lång tid tillochfrån.
Vi kör lite låglagtos och ser förbättringar, så fortsätter och köra så och hoppas det rättar till sig. En meter lång precis och låg precis på mitten kurvan gällande vikt och längd.
Fick höra av min BVC sköterska vilken fantastisk mamma jag är och att hon är övertygad att barnen får precis vad de behöver.
Kändes så roligt och höra, även om jag vetat innan att ingen är bättre mamma till mina barn än jag.
Tog en bussfärd dit med, gissa om hon var nöjd tokstollen? Att så simpla saker som att åka buss kan göra henne så lycklig...


Slutat lägga energi.

Påhopp fortsätter komma och helt ärligt så skiter jag i det nu bara!
Jag VET att jag är den absolut bästa mamman för mina barn, och jag vet även vad som är bäst för dom. Sen får andra folk ha sina uppfattningar och göra precis hur dom vill med sitt utan att det rör mig i ryggen.
Men när folk som tydligen vet vilken jag är och inte vågar ta det personligt så fine, fegt bara.
Kommentarer från dig kommer raderas och glömmas.


SÅ!
Sommarlov på riktigt och nu blir det att sysselsätta sig här hemma.
Planerar inget utan tar dagarna som dom kommer med lekparkshäng och umgänge med fina vänner.
Dags att fortsätta klunka kaffe innan Ebba vaknar.

Godmorgon!

En hälsning till er fegisar.

Det finns folk som aldrig lär sig när man ska vara tyst.
Det finns folk som gillar att trycka ner andra människor.
Som hittar fel iställlet för något bra..

Jag har nog nån sån läsare tyvärr, då och då dimper det ner tråkiga kommentarer från människor som dessutom är fega nog att vara anonyma.
Skulle aldrig för mitt liv komma på tanken ens att kommentera och vara elak eller tyken på någon annans människas blogg och sedan dessutom inte kunna stå för mina ord?

Till mina andra fina läsare så vill jag säga ta inte åt er nu (vilket jag inte  tror ni gör)

Och till de andra få fega människorna som finns här vill jag bara moget nog säga...

Sommarlov!

Sommarlov för Ebba, enda tills Augusti! Är bara vädret okej så kommer det inte bli några problem att ha något och göra här hemma. Värre blir det om det regnar som tusan för då vill man ju inte vara ute några längre perioder.
Avslutningen de anordnat var så fin och precis som en riktigt skolavslutning, hon går på musikförskola och allt är så bra ordnat och det märks att de verkligen gillar det=)
Barnen sjöng och tog i enda från tårna och vi klarade oss från regnet som annars fallit konstant hela dagen.

Snabbt som attan damp denna kommentaren ner och jag blir så sur.

kan ju informera dej om att det inte är finare ordnat än någon annan stans, musik dagis eller inte så sjunger barnen hur fint som helst, kan inte påstå att eran va finare än någon annan, eller att ditt barn sjunger bättre för det.

På riktigt har jag någongång påstått att vi har det bättre eller att barnen sjunger bättre för att det är en musikförskola?
De lär sig matte, språk osv genom musiken, och de är typ det de går ut på. Dumma människor finns det gott om!!

Sommarlooooov!!


Vi ses igen älskade du.

Strax innan jag fyllde 13 år så fick jag den bästa möjliga födelsedagspresent man kan önska sig av min pappa - en valp.
Ljusbrun, alldeles bar mage, ett par alldeles för stora öron.
Tänk er lyckan! Jag hade henne i cykelkorgen när hon var som minst, övade och byggde upp hinder som hon glatt hoppade när hon blev större.
När jag blev äldre och flyttade till stan så fick hon bo kvar hos pappa, men jag har alltid träffat henne ganska ofta.

Idag 13,5 år senare så fick hon somna in. Hon hade blivit gammal och skruttig och mådde inte bra sista tiden.
Vetrinären hade dom ordnat så de kom hem och gjorde det på plats. Tydligen fick hon först en spruta lugnande, fick en skinkbit och gick bara ett par minuter senare och la sig på sin madrass och somnade. Därefter fick hon sprutan som gjorde hon inte skulle vakna igen.
Det känns tungt, riktigt tungt. Men detta var det bästa sättet för henne att avsluta livet och ett helt rätt beslut.

Nu finns bara minnerna och dom ska jag bevara väl<3



Innan sex är inte okej!

Att göra morgon klockan 04:30 blir aldrig okej. Allt innan sex är natten, särskillt eftersom man inte sover långa perioder nattetid heller.
Ni som har barn som sover - NJUUUUUUUT! (åt mig också)


Fort ska det gå!



När det finns kvar ifrån tacosen så vill jag tipsa er om detta!

Bara att lägga i lite köttfärs, cremefraisch,tacosås och ost och sedan rulla ihop den , strö lite ost på och in i ugnen ett par minuter.
Smakar lite annorlunda än att äta vanlig tacos två dagar i rad och går fort .

Btw efter mycket tjat från Sanna har jag skaffat instagram emmgus86 där, får se om jag blir kvar på de stället.

Trångt men mysigt.




Finns det hjärterum finns det....?

Det enda jag riktigt jag kan sakna med detta huset, ett riktigt badrum! Inte ett badrum man måste backa in och ut i. Nåväl det är ett litet hus iaf och det är bättre än en lägenhet. Och än får de ju plats i badbaljan båda två;)

Idag är det avslutning på dagis för Ebba. Jag hoppas så att det blir lite uppehåll eftersom det sker utomhus och vi ska ta med picknick. Kan säga nu att det duggar och är alldeles grått ute så chansen att det ska spricka upp känns inte så stor.
Mysigt ska det bli o se, eftersom hon går på musikförskola så är det alltid så fint ordnat, ja som en riktigt skolavslutning. Hoppas fröken väljer medverka iår, förra året vägrade hon nämligen vara med eftersom dagiskompisen som skulle sitta jämte henne inte vågade vara med. Det där med att det ska va som man övat är ju viktigt ;)

En sak mindre och göra framöver.

Vi fick gjort lite nytta här hemma igår. Ni vet sådant man bara skjuter upp hela tiden.
Plockade äntligen in vinterkläderna ifrån hatthyllan för där behöver dom knappast hänga och ta plats (även om jag fuskade o lämnade kvar en del vantar och mössor)
Fick burit ner lite för små kläder till källaren och även ordnat lite på gården vilket innebär lite mindre hyra i slutet av månaden.
Och äntligen har vi börjat ordna på uteplatsen!
Med blommor, och jordgubbar. Ja fortfarande grejer kvar att göra men vi är en bit på väg iaf. Pelagonier, när fan blev det okej att köpa dom om man inte är över 65 bast? Tydligen väldigt lättskötta enligt min mamma så det fick bli dom och helt ärligt tycker jag dom gjorde sig fint i de där gamla krukorna.
Nu väntas bara att köpa lite nya möbler och kanske ett gäng blommor till, frågan är bara när jag ska ha tid att sitta där ute?




Sudda, sudda , sudda, sudda bort din sura min.

Treårstrots, utvecklingsperiod eller kalla det vad ni vill.
Men Ebba är så SUR! Ja inte varje dag men de flesta dagar i veckan är hon sådan. Hoppas perioden går över snart.
Mitt lilla troll!
Hade nästan föredragit ett rejält utbrott och så var det över, men denna tjej hon kan konsten att se sur ut ;)
Fast ganska söt ändå måste jag erkänna.

En dag i köket.



Känns som stor tid spenderades i köket igår. Förutom de vanliga måltiderna som skulle tillagas o städas efter så slog jag på stort och kokade lite rabarber saft och gjorde muffins med rabarber och vit chocklad.
Jag är ingen kak-människa så muffinsen kanske inte var något vidare enligt mitt tycke men dom duger absolut att plocka med på utflykt.
Saften blev lite väl söt, men spär man ut den så smakade den helt okej, nu måste jag bara införskaffa mig en såndär söt glasflaska att hälla upp den i.

Ebba är bjuden på sitt allra första riktiga kalas idag, och vi får se om hon vågar gå själv eller om jag eller Johan får vara med henne.
Solen skiner lite så jag kanske en gång för alla ska få ordning på uteplatsen?
Återstår och se.

Tack till alla som valde kommentera o lämna lite snälla ord efter senaste inlägget, extra tack till Frida som fick mig o bli riktigt glad av hennes ord <3

Att sätta ord på en känsla.

Saker och ting känns lite motigt nu, som om jag gör allting i en liten uppförsbacke.
Kan inte riktigt sätta ord på känslan men den finns där och gnager. Det känns liksom inte som om någon uppskattar det jag gör, eller att någon uppskattar mig.
Jag gör verkligen allt för mina barn, men det känns inte som om det räcker?
Tålamodet tryter pga sömnbristen och jag får panik när det inte finns något och göra. Jag är en sån människa som gillar att hitta på saker, det behöver inte vara mer avancerat än att gå iväg hemifrån till närmaste lekplats. Men att sitta hemma och bara vänta ut tiden fungerar inte för mig.
Att slappa, folk verkar verkligen gilla det men det gör inte jag. Jo kvällstid när barnen somnat men inte under dagarna.
Lika bra och avsluta här, för jag får inget vettigt fram ändå.

Men något känns inte helt rätt, jag känner mig faktiskt en smula bortglömd och ouppskattad helt enkelt...

....


Redan stor personlighet.



Vilken personlighet denna lilla människa har redan. Snart 7 månader men en hel liten människa. Visst är det otroligt?
Så nära till skratt jämt och energi till tusen.
Han har börjat kunna sitta lite stadigare nu och även att han börjat åla sig framåt kortare sträckor, och jag vet så väl hur det är, innan man vet ordet av så springer han och pratar precis som storasyster.
Nu gäller det att ta vara på sista bebistiden och bara njuta så mycket man kan trots sömnlösa nätter.
Hugo, älskade lilla Hugo...

Tji fick jag..

Riktig vardagslyx att slänga ihop en smootie såhär tycker jag. Att jag dessvärre bara fick slicka skålen behöver vi ju inte nämna högt. Ebba blev nämligen hungrig och ville absolut inte ha något annat till kvällsmat , så jag fick snällt avstå. (Jag som hade sparat och hoppats få smutta på denna när bägge barnen sov, tji fick jag)
Första riktiga sommar buketten är dessutom plockad och står på bordet, underbart! Nu väntar vi bara tålmodigt på sommarvärmen som vi vill ha tillbaka.


Röd dag.

Röd dag idag, Sveriges national dag minsann. Men firar vi ens det?
Har inget minne alls av något firande, förutom när man var 16års åldern och tog alla chanser till att ha en orsak att få sig en fylla ;)

Dagens planer är lika med noll, ska sälja en barnvagn och förhoppningsvis besöka leklandet så fröken får göra av med energi.
Annars får vi la fixa i trädgården, vi hjälper nämligen till mot hyresavdrag och har mängder att göra egentligen.

Lyckat.



Ibland lyckas man helt enkelt...
När vi grillade i helgen använde vi en torr marinad istället för den där vanliga man lägger i blöt, resterna av den använde jag på laxen idag. Och hur smakade det? Helt gudomligt gott!
Så örtblandningen, lite färsk basilika, rapsolja och tomater sedan in i ugnen - Testa!

En glad nyhet.



Föresten, jag har ju glömt att berätta att mina prover jag tog visade att jag slipper en operation igen! Visst jag har fortfarande cellförändringar men de har inte blivit värre och jag slipper genomgå den operation jag gjort en gång förut.

Viktnedgången då? Jodå jag va nere under 60 sträcket förra veckan, men efter denna veckans otroliga slarv så tror jag garanterat jag lagt på mig istället för att tappat.
Vart tog karaktären vägen? Har man väl börjat fuska är det lätt att fortsätta. Jag får ta mig själv i kragen, men det är så svårt nu och motivationen är inte på topp eftersom jag trots allt väger som jag gjorde innan senaste graviditeten.
Nåväl tids nog kanske...

Det som inte syns, ja det finns tyvärr ändå.

Undra hur mycket tid jag lägger på att städa dagligen?
Jag dammsuger varje dag 1-2 gånger eftersom Chezter fäller sånna kopiösa mängder. Diskmaskin hade varit rena lyxen att ha och sparat mycket tid, dessvärre tvivlar jag på att vi får plats.
Jag är inte pedant för fem öre, jag vill ha det som syns fint. Men bakom saker, i skåp och gaderober är det total kaos! Jag kan helt enkelt inte hålla undan på sådanna ställen.
Önska ibland jag fick hjälp att göra ett riktigt flyttstäd här hemma och även ordnat i alla skåp, för jag varken orkar eller hinner ta tag i det på egenhand.
Jag får panik inombords eftersom jag alltid tycker det är smutsigt, esch man borde lägga den energin på annat istället, tvivlar på att många har det sådär superrent hemma.

Sen är det inte det lättaste att hålla ordning när man har en tjej som plockar fram så fort man är klar...
Känns det igen mammor? ;)

Vår första helg i Juni.

Dålig uppdatering men vi har ju haft besök av Johans syster Ahnna och hennes pojkvän Faim som kommer ifrån sydafrika.
Helgen har känns lång och vi har hunnit med mycket.
Igår var vi utomhus hela dagen och avslutade kvällen med otroligt god grillad mat.
Idag bar det iväg till Liseberg redan i förmiddags och där har vi vandrat åkt och skrattat hela dagen. Tänkte först tagit med mig vagn till Ebba, men nej ungen är otrolig hon har gått hela dagen från 10-19 utan att klaga en enda gång på trötta ben.
Det var en nöjd tjej som somnade nyligen vill jag lova, och här finns en morsa som är helt slut efter helgen och skulle kunna somna sittandes.
Och hur gick det med engelskan? Mja jag undvek in i det längsta att prata eftersom jag är så grymt obekväm med det (trots att jag faktiskt kan) Några meningar blev det dock eftersom vi gick tillsammans medan Johan o Ahnna var iväg och åkte karuseller.

Hoppas eran första helg i Juni vart lika fin som vår<3




Han börjar lära sig.

Börjar hända lite i Hugos utveckling nu. Redan börjar han försöka ta sig framåt, går inget vidare utan han blir riktigt frustrerad. När någonting ligger framför honom som han väldigt gärna vill ha så har han börjat åla sig , ja bara någon decimeter men barn brukar ju lära sig fort så snart blir det att bebissäkra allting här hemma igen.
Inga större framgångar med mat och sömn dock, håller tummarna varje kväll innan läggdags att nu kommer han sova men men.
Har läkartid på barnmottagningen på tisdag angående hans sömnproblem men jag tror faktiskt inte jag ska gå, vad kan dom göra mer än att komma med tips som jag redan testat?

Dags att slurka kaffe och vara social med långväga besöket - Godmorgon!


Ett eget ställe.

Längtar tills den dagen då vi har en egen liten inhängnad trädgård och ett hus som är bara mitt. Är jätte nöjd med de lilla hus vi nu hyr på 75kvadrat men jag vågar ju inte släppa ut Ebba och låta hon vara ute själv.
Att få ha sin egna gård där man får ställa upp en studsmatta eller pool om man vill det och inte måste fråga hyresvärden om allt.
I framtiden kanske, tills dess får detta hus duga för det är ju hundra gånger bättre än en lägenhet och tur vi har morfar på landet som vi kan hälsa på.