En Ebba-dag.

Det blev helt enkelt en bra dag idag.
 
I förmiddags kom lillassyter Olivia på besök och vi gick tillsammans med barnen ner till torget och köpte lite frukt. Ebba fick även möjlighet att testa cykla på sin vanliga cykel, annars tar hon ju alltid sin balanscykel vart vi än går. (Världens bästa köp btw) men idag fick hon chansen att provcykla den andra och det gick väl sisådär. Balansen har hon faktiskt ganska bra och kunde cykla ett par meter själv men den är så mycket tyngre så det var lite svårt för henne ändå.
 
Resten av dagen spenderade vi med en kompis och Ebba fick även då chans att visa sina kunskaper genom att hjälpa Becka att byta till vinterdäck på bilen.
På bibblan hade dom höstlovsaktiviteter och eftermiddagen spenderade vi där tillsammans och pysslade.
Detta har helt enkelt varit en dag som uppskattats väldigt mycket av min fina dotter.
 
 
 
Bjuder på gårdagens lekplats bilder tillsammans med min vän och hennes barn. Hugo och Melker än nästan jämngamla med endast två månader mellan dom. Dessa grabbar kan nog ha kul tillsammans och de har redan börjat uppskatta varandras sällskap.
 
Sorry för bildernas kvalité , vet inte vad jag lyckades med.
 

En bra start på denna onsdagsmorgon.

Lill-lördag och Hugo förvårnar med att sova till sju! Underbart och jag hoppas att tidsomställningen börjar vända nu så att han snart kan vara tillbaka i sina vanliga rutiner igen.
Så bra start på dagen så vi hoppas den fortsätter så trots barnens förkyldning.
 
Tilda och Ebba sitter och gosar i soffan och det är så härligt att se dom, ja hon tyr sig verkligen till Ebba. Är glad att barnen får möjligheten att växa upp med djur. Jag hade mängder av olika djur som liten och har alltid varit en djurmänniska, utan husdjur hade det nog varit bra tomt i denna familjen.
Fast jag erkänner, med två hundar och två katter så är det faktiskt aningens trångt i vårt lilla hus på 75 kvadrat.
- Men finns det hjärterum så finns det skärterum eller vad är det man säger? ;)
 
Vårtat hus, hyresvärden behöver veeeerkligen fixa ordning det på utsidan för det ser så tråkigt ut. Längtar till den dagen i livet då man har sitt egna..

Extra skönt att lägga sig..

Extra skönt att ligga här i sängen nu denna kväll. Efter att jag hade lagt Hugo så klädde jag motvilligt på mig träningskläderna och cyklade iväg till gymmet. 30 minuter kondioton blev det visserligen bara men bra mycket bättre än ingenting eftersom jag inte ens ville gå dit idag.
 
Blev faktiskt en promenad imorse och vi klarade oss nästan från regn under hela vägen. Ebba plockade ekollon och hundarna fick sig en skön promenad, måste vara ett perfekt sätt att fördriva tiden innan lunch med.
Mycket godare att sätta sig och äta sedan efter att ha fått lite frisk luft innan maten
 
Nej hörrni, jag är helt slut och tänka faktiskt stänga ner datorn och lägga mig inom ett par minuter - så godnatt.
 
Bollarna tillhör ljus i Alingsås och jag antar de lyser kvällstid..

Mitt i morgonbestyren.

Godmorgon.
 
Jag fortsätter hata människan som kom på att ha två olika tider på året. Ja för klockan fem är aldrig okej att gå upp, allt innan klockan sex är natten tillochmed för oss väldigt morgonpgga männsikor.
Men jag tvingade Hugo ligga kvar i sängen och gosa till klockan sex, rätt mysigt att bara ha honom nära och höra han sitta och "prata"
 
Vi får verkligen hoppas på lite uppehåll idag så vi kan få lite välförtjänt frisk luft, för igår regnade de och blåste så extremt så vi bara promenerade till och från mamma för sedan vågade vi oss faktiskt inte ut mera.
Hundarna skulle behöva komma till något ställe så de får chans att vara lösa och springa av sig ordentligt, så bara det är uppehåll så satsar vi på det.
 
Dags att fortsätta med morgonbestyren...
 

Mammas lilla kråka.

 
Hugo är verkligen i en ålder då han är överallt och ingenstans. Saker rivs ner, tas fram och helst ska jag va inom räckhåll hela tiden med.
Humöret börjar visa sig med, för säger mamma nej tillräckligt många gånger och tar bort honom så skriker han högt samtidigt som han kastar huvudet bakåt -Drama queen.
Oftast är han dock en ritkig charmör, de senaste har han börjat göra pussljud samtidigt som han kommer krypande mot en och delar ut sina blöta pussar<3
 
Jag upplever Hugo mycket mer mammig än vad Ebba var som liten, han vill så gärna vara nära mig konstant och riktigt så mammig var inte Ebba.
Undra om de stämmer som dom säger? Att pojkar skulle vara mer beroende av mamman och ofta bli mer "på" än flickor.
BVC sköterskan slängde ut sig nån kommentar när jag förklarade hur gärna han är med mig 
"Jo men han är pojke ve du"
Myt eller sanning?
Ni med en av varje, upplever ni nån skillnad?
 

Första dagen på lovet.

Godmorgon!
 
Ännu en lika tidig morgon upp efter den här förbannade tidsomställningen, blir gaaaalen!
En timma längre att fördriva dagen på, kan kännas lyxigt men med en övertrött unge så är det mindre skoj faktiskt.
 
En veckas höstlov står på schemat, inget dagis för Ebba med andra ord. Känns ganska skönt eftersom jag många gånger bara tycker det är stressigt att lämna iväg henne.
Alingsåskommun kanske förhoppningsvis ordnat några lov-aktiviteter att sysselsätta oss båda med, vet iallafall att det har pysselverkstad på bibblan som jag lovat vi ska besöka någon dag.
 
Igår var vi ute och morgonpromenerade hela familjen. Och se hur otroligt vackert det var ute! Iskallt och sådär rått som det blir när graderna är runt nollan men gärna fler sånna dagar tack!
 

Ett första lyckat försök.

Idag testade jag för första gången att baka cupcakes och jag måste säga att jag lyckades!
De båda såg goda ut och smakade som de såg ut.
Så ni som bor i Alingsås vet vem ni skall komma och fika till nu under höstlovet :)
 
Johan lyckades kanske inte riktigt lika bra med sin ;)

Söndag mitt i natten.

Att hålla på och ställa om klockan måste vara jävulens påfund tror jag. Ja vi med morgonpigga barn får helt plötsligt barn som går upp mitt i natten. När Hugo började piggna till vid fyra tiden så ville jag bara dö, när klockan var fem var det helt kört och få han att somna om och när jag kom ner till köket så fick jag förklaringen - klockan har ställts tillbaka.
Varje gång det ställs om så är det problem med att få ordnign på rutinerna igen, nepp jag röstar på samma tid året om.
Vad tycker ni?
 
Ett stycke förkylda ungar denna morgon, men idag måste vi hitta på något lite skoj tillsammans eftersom gårdagen spenderades hemma och inne nästan hela dagen. Det var kallt och rått ute igår och vinterns första snö föll
(till Ebbas stora förtjuselse)
Igår gjorde vi iallafall årets pumpa, och vi hade fått beställningen av Ebba att göra en riktigt hemsk en. Resultatet blev faktiskt helt okej och nog ser den läskig ut?
 

En dag att minnas.

Idag hände något helt otroligt..
Hugo tog sitt allra, allra första stapplande steg. Innan har han bara kastat sig framåt i armarna på mig om jag försökt ställa honom men de senaste dagarna har han liksom funnit balansen att kunna stå själv några sekunder utan stöd.
Så idag hände det, han stog ett tag och verkade liksom förvånad över att ingen höll i honom sedan tog han ett litet steg framåt och höll fortfarande balansen - Helt magiskt!
Dagen fortsatte med små steg vid några tillfällen och han blev nog nästan lika glad som jag varje gång han lyckades.
 
27/10-12 - dagen då Hugo tog sitt första steg<3
 

Lördagsmorgon.

              
Godmorgon på dig.
Frosten ligger utanför fönstret så när man tittar ut ser det nästan ut som det snöat, känns faktiskt ganska mysigt att sitta inne och bara gotta sig denna morgon.
Vi lär få vår beskärda del av utevistelse idag ändå, jag planerar att röja undan på uteplatsen och sen har jag även lovat att köpa en pumpa och skära ut och ställa utanför till Ebba.
Hoppas jag känner mig lite piggare idag för igår hade jag nämligen ont i magen och kände mig totalt slut. Men friskt luft gör nog susen för måeendet.
 
Dags att gosa med Hugo, han är full av bus den lilla ungen.  River ner varenda pinal som står framme och är överallt. Sötaste måste vara när han kommer och gör pussljud med munnen och delar ut mängder med pussar. Att denna lilla människa redan har sån otrolig personlighet - underbart!

Lär bli en trött dag.

 
Undrar för mig själv hur jag ska genomlida denna dag eftersom denna natten varit heeemsk. Men på något underligt vis så brukar man alltid klara det, ja sålänge man håller sig rejält sysselsatt och inte känner efter ordentligt.

Lyser så mysigt av dessa ljuslyktor som jag fick av syrran igår, hon som virkat dom såklart. Älskar alla ljus man tänder under vinterhalvåret och dessa tre gav verkligen ett mysigt sken. (och matchar dessutom mina kuddar i vardagsrummet)
Var riktigt mysigt att komma iväg lite själv igår, första gången sedan Hugo kom som jag var borta så kvällstid. Mängder av folk gick omkring och strosade på stan och det var musik och marsaller tända för att skapa stämmning.
Hittade lite kläder till barnen som de är i stort behov av och även ett par fodrade gummistövlar till Ebba, självklart glömde jag mig själv och unnade mig ingenting alls.
 
Dags att plocka fram frukosten, och kanske att vi tar en hemmadag idag och slipper stressen med hämtning/lämning på dagis.
- Trevlig freeeeeedag <3

En mindre bra natt..

Om gårdagens natt gick bra så gick denna återigen lite sämre igen. Han sov i sin säng med endast ett uppvak till 23:30, då fick han välling och kom upp till mig. Framåt halvtre inatt så började han tjorva och vred och vände på sig samtidigt som han skrek. Så ja resten av natten blev orolig, men jag hoppas på denna natten igen.
 
Ikväll hoppas jag komma iväg lite själv när barnen somnat, ja för det är nämligen shopping kvällstid här i Alingsås idag. Just nu har vi ju delar av staden upplyst med "Ljus i Alingsås" och därför har vi de lilla köpcentret öppet till 21 ikväll och  även massa andra händelser där just denna kväll.
Förra året gick jag där höggravid, svullen och allmänt trött på alla människor. Detta året har jag ju lite bättre förutsättningar för att kunna tycka det är riktigt mysigt så nu hoppas jag på att hitta sällskap till kvällen med.
 
Igår visade sig solen, så vi spenderade eftermiddagen på lekplatsen. Första gången för Hugo i sin nya overall och jag tycker den var såå fin på honom, inte sant? :)

För att det är lill-lördag...

För att det är "lill-lördag" och för att jag lovade Ebba att baka men upptäckte jästen var slut.
Har druckit te och ätit scones samtidigt som jag läste en tidning, helt okej sätt att avsluta denna dag på.
Nu bänkar jag mig framför tvn, bonde söker fru och äntligen Greys efter förra veckans uppehåll.
 
Och hörrni, kom igen skärpning, ni kan väl visa att ni finns i form av kommetarer lite då och då? Jag kommenterar ju flitigt hos er och lite feedback för bloggandet så mycket roligare!

Ett framsteg för oss.

Godmorgon!
 
Hugo har endast ammat EN gång inatt, förstår ni vilket framsteg det är för oss? Han som brukar sitta fastklistrad från tidig natt till tidig morgon. Jag inser att jag kanske ser ett slut på detta , och sålänge det är så lite som en gång så stör det mig inte så mycket faktiskt.
Är ändå ganska trött eftersom han var vaken och inte riktigt kunde somna om inatt, men han gallskrek inte och det är helt klart en stor förbättring.
 
Funderar på en promenad i samband med lämningen med Ebba, kanske för den kalla luften mig att vakna till liv? Så kan Hugo sova i vagnen medan och hundarna får sig samtidigt en lite längre promenad. Får ragga lite sällskap för det är rätt skönt att ha någon och gå med och samtidigt snacka lite skit sådär på morgonkvisten.
 
- Bra start på denna morgon iallafall, härligt!
 

Ni måste testa.

Jag måste bara säga att gör kantarellpaj med västerbottenost om ni har svamp, helt otroligt gott. Och det är de jag sitter och funderar på denna tisdagskväll - mat att laga till helgen.
 
Gör kvällen tidig som vanligt och bänkar mig framför sista avsnittet av "torka aldrig tårar utan handskar" , missade det igår så ser det på play idag. Har hört att det ska vara tårdrypande, ni måste verkligen se den miniserien.
Vill även påminna er alla läsare om att jag finns på bloglovin som emmgus.blogg.se och även på instagram och där heter jag emmgus86, så följ mig =)
 
Kantarellpaj med västerbottenost, som skulle göra sig minst lika god utan kantareller för er som ogillar svamp.
 

Tisdag.

 
Godmorgon, tisdag är enligt mig veckans segaste dag.
Hoppas att kunna fördriva den på bästa möjliga sätt ändå, så man slipper känna den där konstiga lilla tisdagsångest jag brukar ha.
 
Gårdagens bilder, att det kan vara så himla uppskattat att stå och kasta stenar i en damm. Hade Ebba fått bestämma hade vi nog stannat där längre än vad vi gjorde. Många gånger krävs inte så mycket för att underhålla barn, Ebba tex uppskattar nog skogen mer än lekplatser många gånger.
Får lära mig sätta på mig min bärsele själv så man kan ge sig ut på stigar som inte är lika lämpliga för vagnen.
 
Sena här idag, Hugo vägrar sova så får skynda på och hoppas han somnar efter vi lämnat Ebba istället.
Ha en bra start på dagen.

Mer övning och en liten minikurs.

Härligt start på veckan må jag säga!
Besökte äntligen min kompis lägenhet, för trots att hon bott i Alingsås sen i sommras så har jag fortfarande inte vart uppe hos henne utan vi har setts på andra ställen.
Mycket fint och kul att se andra sidor av staden som man inte alls är van vid att se.
 
Fortsätter öva som bara den på att fotografera manuellt , fick mig en liten snabbkurs av min vän men jag har tyvärr redan glömt de lilla jag lärde mig (typiskt mig).
Övning ger färdighet antar jag, jag ska bara våga testa med och inte va rädd för att förstöra något. Men får nog ta en träff med Becka snart igen så jag kan fortsätta att börja lära mig fota lite mer proffisionellt.
 
Dagens bilder, lättare att ta kort på naturen än barnen måste jag säga..

Natt med nattskräck.

Ny vecka och återigen nya tag med träning och vikt.
Varför ska man alltid ta nya tag på måndagar som ändå går åt skogen ett par dagar in i veckan? Ja jag vill inte köra någon diet alls, vill kunna äta allt men ändå tänka mig för så jag inte ökar uppåt. Det är träning som gäller helt enkelt, hoppas bara Johan slutar i okej tid så jag hinner komma iväg ibland.
Ebba har har haft hemsk nattskräck inatt, skrikit, sparkats och slåtts innan hon efter fem minuter somnade om igen, tur hon själv inte minns något av det.
 
Igår morse passade vi på att gå ut på morgonen. Ja det har ju regnat konstant i flera veckor nästan så vi kände att lite frisk luft skulle göra susen.
Man får passa på helt enkelt, denna veckan hoppas vi på lite sol och mer utevistelse.
Hoppas du får en kanon start på denna vecka!
 

Ett bra avslut på veckan.

Om gårdagen var trist så var denna dagen desto bättre. Dagen har gått i ett och vi har knappt haft tid och bli uttråkade och det känns himla skönt måste jag säga.
Under förmiddagen fick vi nämligen besök av en vän och hennes familj, det fikades och barnen lekte. Efter vi var klara här hemma tog papporna barnen till lekrummet och jag fick därmed egentid, ja den egentiden tillbringade jag på gymmet och körde lite kondition tillsammans med min lillasyster.
Nu ligger man alltså och känner sig sådär gott trött i både kropp och sinne, så jag säger godnatt här..
 
Dagens besök, som mest räknade vi oss till nio i vår soffa, ja om man räknar människor endast.. Tur den är stor ;)
Ebba och Oliver satt framför datan och kollade lite pingu efter all utelek.
 

Låt söndagen bli roligare.

Lördagen den 20/10 skulle nog kunna utses ill en av de tråkigaste dagarna vi upplevt.
Vi gick på två olika loppisar men fann inte något alls av värde, folk sålde på riktigt sådant som jag skulle slängt och inte ens gett en chans att försöka sälja, men hade vi vart där i tid hade vi kanske kunnat fynda något.
Både jag och Johan försökte depserat komma på något och göra men utan vidare resultat, så idag hoppas vi verkligen på något att sysselsätta våra barn och oss själva med.
 
Ljusen är tända i hela huset nu på morgonkvisten, ja det är det minsta man kan göra för att göra det lite mer okej att stiga upp vid sex, dags för frukost - Godmorgon på dig.
 

20 oktober.

Det där med sovmorgon en lördag gick i stöpet när Hugo slog upp sina blåa vid 05:30 och verkligen vägrade somna om (tro mig jag försökte) , Ebba måste hört att vi va vakna för en kvart senare var även hon vaken och kunde minsann inte sova mer.Men ja varför slösa bort en lördag med att sova?
 
Lördagslyx med att duscha på morgonen, brukar ju sällan hinna det annars eftersom Hugo sover så korta stunder. Luktar fräscht gör man dessutom med, för jag passade på att beställa en liten miniserie med clean parfymer. Perfekt doft för mig som aldrig använder parfym i vanliga fall eftersom jag tycker det luktar för mycket, men dessa luktar ju bara rent och frächt =)
 
Loppis står på schemat idag, hoppas ni får en bra lördag!
 

Fredagsmyset börjar NU.

Fredagkväll och snart sover båda barnen, är det inte underbart?
Ser fram emot att krypa ner under täcket snart, för imorses bäddade jag nämligen rent i alla sängarna och finns det något skönare än att lägga sig i en renbäddad säng?
Dags att plocka fram fredagsmyset och kika på någon film nu.
När jag satt med Ebba i soffan för en stund sedan och hon knaprade chips så fann vi denna.
Haha minst sagt festligt och hitta denna bland alla andra chipsen =)
 

Fredag med nattliga framsteg.

Men dra på trissor det är ju fredag redan!
Och inatt sov Hugo i sin säng ända tills midnatt och det är lite av ett rekord för honom. Visst han vaknade två gånger innan men han kunde komma till ro och somna om igen genom att jag buffade honom i rumpan, och jag slapp amma honom vilket han brukar kräva för att bli lugn.
Vid tolv fick han lite välling och sedan låg han visserligen pigg i sängen med mig i lite mer än en timma men han skrek inte!
Så endast två ammningar denna natt, rekord!
För er som följt mig vet ju vilket problem vi haft med Hugos sömn, därför är det extra härligt nätter då det funkar.
 
Dags att göra sig ordning och dra ut i regnrusket för att lämna Ebba ett par timmar, sen är det fredagsmys för hela slanten som gäller.
 
 
Snart dags för att pynta med pumpa, här har ni ett smakprov från förra året. Tänk vad Ebba växt<3
 
 
 

Lite egentid.

Tanken var att jag skulle tränat ikväll, men att stressa iväg till gymmet för att bara hinna med en snabbis innan jag skulle hem och lägga Hugo kändes inte lockande.
Men att komma hemifrån själv lockade därimot en hel del.
Trotsade regnet och tog en promenad med hundarna, mörkt,  blåsigt och regnigt men himla skönt att bara få sätta musiken i öronen och stänga dörren o lämna de gnälliga kvällströtta barnen med sin pappa.
Ja jag är inte i behov av överdrivet mycket egentid så, men att ett par gånger i veckan bara få komma iväg utanför husets väggar utan barn hade vart guld värt.
Det behöver inte vara mer än 30 minuter, den korta stund räcker för att hämta andan lite och fortsätta framåt.
Att ta hand om barn är faktiskt ett heltidsjobb det med, att komma iväg på "riktigt" jobb hade nog vart rena semestern för mig ;)
 
 
Hundarna var inte jätte taggade på att gå ut, men men nu är de promenerade och sover gott.

Sista månadsdagen.

Morgonkaffet i magen och på tvn står barnkanalen och går varm, utomhus är det kolsvart och det skulle faktiskt lika gärna kunnat vara natt. Visst kan hösten vara vacker, men när det är grått, mörkt och regnigt så känner jag av en liten höstdepp.
 
Igår hann älskade Hugo bli 11 månader! Förstår ni att om en månad så fyller min lilla bebis ett år! Dags att börja planera kommande kalas kanske?
Svårt att köpa något till honom då allt finns i leksaksväg från när Ebba var liten, köpa för köpandets skull är knappast något jag tänker göra. Kläder är han i stort behov av alltid eftersom han växer, särskillt jeans så de får de nog bli ett par stycken.
 
11 månaders statusen:
 
- 10,5kg och 76,5cm.
- Äter som en häst numera.
- Har ibland börjat släppa lite när han går mot saker och stå några sekunder själv.
- Ammas fortfarande nattetid.
- Är heeelt galen i katter! Så fort jag säger något av katternas namn, säger ordet katt eller att han ser en på bild, tv eller live så fräser han , så himla gulligt att jag tror jag smäller av<3
- Delar gärna ut pussar och gosar.
- Har mycket energi och är sällan stilla.
- Är fortfarande galen i bollar.
 

Tvkväll.

Nyduschad och med mätt mage ligger jag och slappar och inväntar att kvällens serier ska börja.
Enda gången jag går ner och sätter på tvn måste vara onsdagar, då är det nämligen både bonde söker fru och Greys anatomy som gäller.
Annars kollar jag allt på play efteråt, himla käckt måste jag säga.
Sov gott där ute.
 
 Spänningen fortsätter i Greys...

Kusinerna samlade.

Igår blev faktiskt en riktigt bra dag, ja trots regnet.
Efter BVC besöket så gick jag hem och förberedde lunchen och syrran var snäll och hämtade Ebba på dagis så jag slapp stressa tillbaka.
Bjöd på lax, potatis och kokt broccoli och blomkol till lunch, Della uppskattade det iallafall och Ebba åt som en häst av grönsakerna.
Blev lek hemma tillsammans med syrran och kusinerna. Det bakades chockladbollar och var allmänt mysigt inne medan det regnade utomhus. Synd bara Hugo var så gnällig, undrar om det är mer tänder på G hos gossen?
Idag blir det nog en hemmadag, Ebba klagar på lite halsont och har fått alvedon nu på morgonen för växtvärk.
 
Kusinerna
 

Husmorstips.

Tänkte ger er ett litet husmorstips denna kväll. Japp syrran jobbar ju på ett städföretag och jag undrade vad de använde för magiskt medel för att få diskbänken så blank. Fick till svar att det var ingen magi alls, vanlig tvätt med typ Jif eller liknande o torka av med disktrasa och sedan avslutar de med att "polera" upp med en avklippt bit av ett lakan  - Sagt och gjort , nu ska här skinas!
 
 

En lugnt start på dagen? Knappast här hemma.

 
Har ni en såndär lugnt start med tända ljust på morgonen? Ni vet när man får sitta i lugn och ro och äta sin frukost och prata om dagen typ?
Här existerar inga sådanna månar. Nepp här har ni ett smakprov på hur det oftast ser ut. Hugo skriker hysteriskt efter mer gröt om jag mot förmodan inte matar tillräckligt fort och mellan varven försöker hinna äta lite själv med. När han sedan ätit upp ja då skriker han ännu mer för då vill han smaka på Ebbas macka också, tur att syrran är snäll och mindre matglad så hon mer än gärna delar med sig småbitar till brorsan.
 
Viktuppföljning idag på BVC idag eftersom han inte ökat tillräckligt de senaste månaderna, men ärligttalat jag är inte orolig. Hugo vägde sist nästan 10kg och okej att han inte ökar så snabbt i vikt längre, men han kan ju inte fortsätta med det jämt och dessutom är ungen aktiv som bara den.
Blir spännande och se vad det numera lilla matvraket väger idag, tänk som han vägrade äta enda tills 8-9 månaders ålder..
 

Syskonkärlek.

 
Fy tusan vad jag älskar mina ungar.
Jag smälter totalt när jag ser hur mycket Hugo dessutom älskar Ebba, han skiner som en sol när han ser henne och allt hon gör får honom nästan att skratta. På bilden gosar han nyvaket in sig hos henne, hur  gulligt är det inte liksom?
Ebba är också väldigt mån om sin lillebror, visst att det kan va jobbigt ibland när han tar sakerna som hon leker med, men som idag i lekrummet när Ebbas kompis sa att Hugo inte fick vara med, ja då sa Ebba ifrån och gick sedan fram till Hugo och sa med sin ljuvaste stämma - Meeeeen Huuuuuugoooo det är klart du ska få vara meeeeeed.
Åh vilken kärlek!

Ny vecka.

Ny vecka och nya tag!
Jag vill så  gärna ha möligheten att komma iväg till gymmet någon gång denna vecka, för fytusan va skönt det känns efteråt.
 
Natten har vart värre än vanligt och jag skulle behöva nån typ av vitaminchock eller liknande för att vakna till liv, så mycket frukt till lunch och så kan vi ju hoppas på aningens sol så jag kan tanka energi därifrån med.
Undra när min snart ettåriga son ska börja sova?
Och undra när kriopraktorn som eventuellt kunde hjälpa mig med hans sömnproblem ringer upp?
(hon var mammaledig och jobbade bara ibland)
Småbarnsperioden är kort, och jag vet att någongång blir det faktiskt bättre,
(även om det nattetid känns helt omöjligt)
Man ska ta vara på dagen, att man har friska barn som faktiskt mår bra, vad är lite sömnbrist och klaga på egentligen? (säger en som gnäller om det förjämnan)
Men efter veckan som gått och jag sett vad stackars människor få genomgå så känner jag faktiskt tacksamhet denna morgonen, ja tacksamhet att vi iallafall har hälsan för det är verkligen ingen självklarthet...
 
Ps, ni glömmer väl inte följa mig på bloglovin?
 
 
 

En timmas semester,, eller ja typ.

Yes, i did it!
Kom iväg till gymmet och körde lite kondition och styrka, första gången jag tränar sedan jag fick veta jag var gravid med Hugo. Gissar det kommer kännas lite i kroppen imorgon, konditionen gick relativt bra eftersom jag ändå sprungt ibland och även promenerar en hel del, men jag är svag!
Tog emot att komma iväg, för ingen av de jag känner ville följa med och träna och de första gångerna behöver man sig nästan en spark i arslet för att våga sig dit. Väl där så njöt jag av att stå och springa med musik i öronen samtidigt som jag kunde kika lite på hästhoppning på den lilla tvn framför mig.
Japp rena semestern och jag hoppas komma iväg fler gånger!
 
 
Mysigt att komma till gymmet när man blir mött av detta.
 
30 minuter kondition, en bra början.

Regnigt värre.

Godmorgon fina du!
 
Jag hade ju hoppats på fint väder i helgen så vi kunde promenera hela familjen uppe i hjortgården, men tji fick jag för idag öser regnet ner och det är bara 6 grader ute.
Igår fick vi äntligen köpt vinterkläder till Ebba, ja tyvärr kostar ju det en heldel men just med vinterkläder så tycker jag man ska satsa på det man verkligen vet man är nöjd med och fungerar, inget att spara in på där inte.
Så det blev en overall från didriksson och en jacka från nameit, alltså är bägge barnen redo för vintern nu vilket känns himla skönt.
 
Planerna för dagen är att besöka en loppis här i stan och se om man kan fynda något skoj, jag håller nämligen på att fynda leksaker och sådant för att dra ner kostnaden för kommande födelsedagar och julafton. Helt sjuka priser för nya leksaker och man kan nog spara många hundralappar genom att köpa lite begagnat och lite nytt, tror nämligen inte barnen bryr sig ett skvatt!
 
Mer uppdatering ikväll, och förhoppningsvis med lite nyare bilder då jag helt glömt använda mig av kameran.
Ebba dock är fortfarande lika motvillig att vara med på bild utan att se ut såhär ;)

Börjar dagen med en vinnare.

Börjar dagen med lite spänning och drar vinnaren i tävlingen om de fina armbandet.
Ebba var eld och lågor som fick hjälpa till och bestämma vem som skulle vinna..
 
 
Så stort grattis till Frida, du kommer snart få ett mail =)

Dags att ta tag i det snart.

Freeeeedag!
Ingen vidare god natt inatt om man säger så, för vissa nätter strular lilleman mer än vanligt och så var fallet inatt. Han vred och vände på sig, gnällde, spottade ut nappen och visste inte alls hur han skulle komma till ro.
Åh va jag önskar mig att han snart börjar sova, men jag måste ta tag i nattammningen med. Orkar bara inte, för jag vet vilket helvete det kommer bli om jag nekar honom den enda tryggheten han har om natten. Ebba var aldrig några problem att sluta amma, henne bytte jag bara bröstet mot nappen och så fick hon ligga nära ändå, det funkar INTE på Hugo för han är smartare än så ;)
 
Förhoppning om fint väder idag och mycket utevistelse, kanske liten träff av släkt som det brukar bli på fredagar av någon konstig anledning.
 
Ha en mysig dag, dags att mata mina huliganer!
 
Ebba bland höstlöven

En sista chans.

 
Sista chansen till att tävla! lämna en kommentar så har du chansen att vinna. Få tävlande så väldigt stor vinstchans.
Vill man dessutom köpa så skänks halva summan till bröstcancerfonden.
Imorgon drar jag en vinnare.
 

Vilken höstdag.

Igår hade vi en såndär perfekt höstdag! Klarblå himmel och vackra färger. Kallt var det iofs, åkpåsen åkte fram till Hugos vagn så nu är hösten officiellt här.
Med hjälp av min lillasyster och henne kompis så tog vi oss till Hjortgården, ett orienteringsställe här i Alingsås som är så otroligt vackert och perfekt att promenera på. Det dumma är att det är långt dit och Ebba hade aldrig orkat gå både dit, hem och där så därför fick hon åka sin gamla vagn upp dit. Såg bra lustigt ut när hon satt i den, hon har ju inte åkt vagn sen förra vintern. Tycker de ser så konstigt ut när barn i Ebbas ålder åker vagn
(hon är snart fyra) men jag inser att det beror ju helt på om barnen är vana vid att gå eller inte. För helt ovanligt är de inte, ibland ser man tillochmed ännu större barn åka kärra, men de är ju ren lathet tror jag för barnen orkar ju gå vid den åldern.
 
Trevlig och mysig utflykt blev det iallfall och promenaden slutade på cirka 6 km.
 
 

Kvällens mattips.

Blev tipsad av en vän att göra denna enkla maträtt och den får helt klart godkänt.
"Tacokyckling", allt du behöver göra är att steka kyckligen och sedan hälla på tacokryddorna och grädde, låt det sedan puttra några minuter - klart!
Gillar när de går snabbt och lätt på vardagarna, för tid är det sista man har gått om.
Så har ni några sånna lättlagade maträtter på lager så får ni gärna dela med er!
 

Att lära sig.

Godmorgon kalla höstdag!
Frost ute i gräset och bilarna har ett vitt täcke över fönstrerna, ja nu är verkkligen riktiga kalla årstiderna på väg hitåt. Ebba tjatar om snön och jag förstår att hon längtar, även om jag inte är någon vintermänniska så har jag ju mycket hellre snö än slask.
 
Jag måste nu lära mig använda min kamera riktigt. Har under dessa år jag haft den bara fotat med typ aouto eller liknande. Jag vill så gärna lära mig fota manuellt men hur tusan gör man? De är ju en hel djungel att försöka lära sig.
Bilderna blir ju såååå mycket finare och ser mer verklighetstrogna ut.
Bilderna från gårdagens muffinsbak är ju taget manuellt, och jag testade lite idag med men utan något vidare bra resultat.
De här är de två bästa, hur gör man liksom för att  bilderna inte ska bli suddiga? Barn är ju liksom aldrig helt stilla..
 

Dumlemuffins.

 
Testade i eftermiddags att baka dumlemuffinsen som Bambi tipsade om på sin blogg för ett tag sedan. Ja resultatet ser lyckat ut faktiskt, jag kan dock inte uttala mig om hur de smakade då jag inte provsmakat ännu.
Ebba och Johan gav dom godkänt och jag fick höra att det inte var torra - Yes!
Börjar kanske lära mig baka och få aningens bättre resultat?
 
Nu är det dags för lite soffhäng innan jag kastar in handuken för denna kväll - Natti natt fina du!

Regnig och grå tisdag.

Nuförtiden när man kliver upp så är det fullkomligt kolsvart ute och det är först nu vid åttatiden som det faktiskt börjat ljusna, mysigt kan vissa tycka men jag hör inte till den skalan som gillar det. Med en bebis som inte sover som han ska så behöver man liksom ljuset för att vakna till liv lite iallafall.
Eftersom det blåser och regnar ute så funderar vi på att vara hemma från dagis och ta dagen lite mer som den kommer och slippa stressa med hämtning och lämning. Ebba är nog hemma cirka 1-2 gånger i veckan nu när jag är mammaledig. Hon klagar inte dock, hon har gärna hemmadagar med lillebror och mig.
 
Dags att hoppa ur mysbyxorna och röja undan här hemma medan Hugo sover lite, sedan får vi helt enkelt se vad denna regninga tisdag har att erbjuda.
Hoppas du får en kanondag och glöm förtusan inte min tävling, jätte få som tävlar så vinstchansen är stor.
 

Fyndat begagnat.

Somnade nästan nyss på soffan.
Heeelt slut är bara förnamnet på hur jag känner mig. Bjuder alltså inte på något vidare långt kvällsinlägg ikväll , men vill ändå visa våra senaste fynd vi gjort här hemma.
Har nog sparat in ett x antal hundralappar på att köpa begagnat.
Vinteroverall + mössa till Hugo från POP, 450 kr, expressomaskin, 200kr, Didriksson regnställ som blir lagom för Ebba till våren 30 kr! Sedan har jag även klickat hem ett par viking gortexskängor från tradera till Hugo för 200 spänn med frakt.
Ett av två  barn redo för vintern med andra ord.
 

Vi fick ut de mesta av helgen.

 
Gissa om vi hade en mysig söndag igår?
Perfekt helt enkelt! Startade förmiddagen med lite grillning vid sjön tillsammans med min lillasyster , tyvärr visade sig inte solen mycket just då och det var riktigt kallt imellanåt.
Uppskattat att äta utomhus och tror korven fick godkänt även om den typ blev rökt istället för grillad eftersom vi inte fick någon vidare fyr på grillen.
Avslutade dagen med en promenad utan barn tillsammans med vän och syster, hjortgården är så himla fint ställe och promenera på och jag njöt verkligen av vartenda steg.
Kvällen avslutades sedan med att vi bakade kantarellpaj med västerbottenost o gottade oss med framför bingolotto - En perfekt söndag helt enkelt!
 
Ps: Glöm ej tävlingen!

Tävling.

Vad vore la bättre än att avsluta helgen med en tävling?
 
Min nära vän har börjat göra smycken och skänker sedan en stor del av det hon får till välgörenhet.
Hon har valt att kalla sig Nevaeh - Heaven baklänges och mer info och priser hittar ni HÄR
 
Såhär berättar Sanna själv:Denna månad är en speciell månad, det är den rosa månaden. Varje år tänker jag och funderar på vad man kan göra mer än att skänka pengar. Detta året slog det mig och Nevaeh föddes, något jag hoppas ska bli stort och hänga med månad efter månad. Min plan med detta är att varje månad välja ut något speciellt, som ligger mig varmt om hjärtat, och skänka en del av intäkterna från Nevaeh till. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
 

Så nu har du chansen att vinna ett fint armband. Allt du behöver göra är att lämna en kommentar under detta inlägg med motiveringen om varför just du ska vinna. Länkar du på din blogg eller via facebook ökar chansen till vinst något, ja en extra lott kan vi kalla de att du får.
Glöm inte att lämna mailadress så vi kan nå dig om just du har turen.
Tävlingen pågår tills fredag 12/9! - Lycka till.
 

En eftermiddag i solen.

Söndag och sista lediga dagen tillsammans.
Vi har en del inplanerat så dagen kommer säkert gå i rasande tempo skulle jag tro, hoppas på uppehåll bara så våra planer inte går helt i stöpet.
 
Igår eftermiddag var en såndär riktigt härlig höstdag. Satt på en solig lekplats tillsammans med fina vänner. Ungarna lekte och stojade och gladast av de alla var nog Hugo, ja han fullkommligt älskar att krypa runt och utforska allt som finns. Men det gäller och passa honom konstant, för allt ska in i munnen och allt ska klättras på (precis som det ska vara i hans ålder med andra ord)
Man får verkligen passa på de dagar då de är uppeåll och vara utomhus, jag tror verkligen på de där att frisk luft ger friska barn!
 

När ni har rester kvar..

 
Brukar alltid få rester kvar efter tacosen och försöker i största mål att använda upp allt sånt och inte slänga mer än nödvändigt.
Perfekta salladen blev det idag av gårdagens rester. Bara att koka ihop riset och sedan använda sig av grönsakerna och färsen som blev kvar från gårdagen, perfekt!
Att Ebba åt som en häst ger det dessutom ett rätt bra betyg, testa du med!
 
Ps, imorgon kommer en tävling ut i bloggen så håll utkik!
 
 

Lite ledig tid tillsammans.

Godmorgon Lördag, äntligen helg med hela familjen samlad.
Hoppas att vi hittar på något litet extra dagen till ära.
 
Igår blev det då lekplayset tillsammans med en kompis och hennes tre barn. Perfekt ställe och vara om man vill få pratat medan barnen faktiskt roar sig själva. Hugo är nöjd han med, klättrar på allt som går att klättra på och man behöver inte oroa sig så mycket för att han ska ramla och slå sig eftersom hela babyhörnan är mjuk.
Hemma försöker jag hålla stenkoll på honom för att han inte ska skada sig, men igår fick han sin allra första fläskläpp genom att dra huvudet rätt i golvet. Mamma hjärtat värkte rätt ordentligt när man såg blodet och den svullna lilla överläppen,  men men det gick ändå bra.
 
Dags för lördagsfrukost!
Njut av er ledighet mina vänner.
 
 

Fredagens tankar om framtiden.

Godmorgon, fredag redan och solen skiner.
Man blir så mycket gladare av att vakna till en lite ljusare himmel och inte bara regn och rusk.
Vi planerar att strunta i dagis idag och möta upp en kompis och hennes barn på lekplayset för ett par timmars lek och tjöt, ska bli riktigt trevligt.
Jag är en väldigt social människa och börjar gruva mig för att vara hemma länge till, ja för vi bestämde oss för att vårdnadsbidraget kommer funka bäst för oss.
Ekonomiskt sätt blir de ju mer pengar, allt jag kan göra nu är att hålla tummar och tår jag kommer in och kan få jobba lite extra på olika ställen under vissa helger och kvällar. Kan vara skönt att komma ifrån och jobba lite, att göra nytta på annat ställe än hemmaplan och få socialisera sig lite med andra vuxna människor.
Ja kommer jag bara iväg lite på jobb ibland så ser jag fram emot att fortsätta vara hemma med barnen, älskade ungar!
 
Frukosttips, havregrynsgröt kokat i kanel och sedan lite hackade äpplen över. Mättande, nyttigt och framförallt gott!

Bulldagen.


Undra hur många bilder på kanelbullar jag sett denna dag?
Bjuder på en till så ni inte tröttnar. Ska lätt unna mig en bulle och ett iskallt glas mjölk nu, ja de är jag värd dagen till ära.
Sen fortsätter jag plöja igenom sesång 8 av Greys, snart är jag ikapp till de som går på tv , så spännande och perfekt tidsfördriv om kvällarna när barnen somnat.
 

Godmorgon torsdag.

 
Hektiskt morgon, försöker nämligen få Hugo att hålla sig vaken och istället sova i vagnen i samband med att jag lämnar Ebba på dagis.
Han är trött vill jag lova, och jag är van vid att få lite tid på morgonen då jag hinner plocka undan och göra ordning mig medan han sover och Ebba tittar på barnkanalen.
Allt tar liiite längre tid med han vaken om man säger så.
 
Dags att fortstätta plocka här hemma så städfirman som kommer klockan nio kan städa, de blir ju svårt att städa med leksaker över hela golvet.
Ser fram emot att komma hem till en heeelt fräsch och nystädad toalett, (vi har nämligen problem med mögel som kommer tillbaka, och enligt hyresvärden är detta ofarligt men ofräscht)
 
 

Matkostnaden.

Vi fick målat våra figurer idag, eller rättare sagt Ebba fick målat. Och dra på trissor hon satt faktiskt stilla och koncentrerat målade tills alla var färdiga och hon var nöjd. Annars brukar ju inte hon ha ro att sitta still för länge och pyssla med samma grej, men det här var en hit.
 
Annars har jag sysslat med att skriva handlingslista och även raddat upp en mängd olika maträtter man kan äta under veckorna. Vi måste nämligen dra ner på matkostnaderna ordentligt, för det är helt sjuka mängder vi faktiskt lägger på att inte planera utan bara köpa.
Om vi skärper till oss och har en ungefärlig plan på va man ska äta under  veckan och bara småhandlar sånt där viktigt som mjölk, bröd och sådant så tror jag lätt  vi kan spara in 2000-3000 kr i månaden.
Så har ni något gott och enkelt recept så dela gärna med er !
 

Plums, vilket uppvaknande.

Godmorgon!
Nu är vi mitt i veckan igen, onsdagar kan ibland innebära att Johan är hemma liiite tidgare från jobbet. Ja de senaste dagarna har han nämligen inte kommit förens 19:30 och inte träffat Hugo alls på två dagar. Bara att bita ihop, eftersom jobbet inte är fast så får han liksom ställa upp.
 
Börjar morgonen med att höra ett plask, ja kattskrället har balanserat uppe på akvariet och hela glasskivan har trillat ner och även halva katten. Sprang upp och drog ut kontakten eftersom även lampan hade ramlat ner och låg och lös på botte, livsfarligt ju!
Tur att allt gick bra, och förhoppningsvis är inte katten där uppe igen.
 
Sruntar i dagis idag och tar oss en hemmadag, Hugo somnade nyss och att väcka honom för att stressa iväg på dagis känner jag inte alls för. Hoppas kunna underhålla oss här hemma ändå, om inte annat så har vi ju trolldegsfigurer att måla.
 

Tisdagen är gjord.

Men se på sjutton, tiden har ju gått riktigt fort idag.
Träffat en vän och hennes barn i stadens lekrum, himla skönt att få prata med en annan vuxen människa faktiskt. Blir galen av att inte träffa folk på ett par dagar.
Hon satt där med magen i vädret, tänk att om bara ca två veckor så är dom en till i familjen. Minns det som de va igår, då var de jag som hade stor mage och allt jag ville va att föda och få slut på lidandet typ.
 
Eftersom de visade sig bli uppehåll så passade vi på att gå till skaterampen en stund så Ebba kunde leka lite där. Ja hon har nämligen tjatat om att vilja klättra där i massor av gånger, och nu var det ju tomt på folk så hon fick testa och var mycket nöjd=) Ja vem behöver lekplatser egentligen..
 
Hugo ja han sov som en stock, ser så härligt ut när barn sover<3
 

Hata höst!

Nej jag blir galen på vädret! Hösten gör mig så förbannat deppig och jag känner mig låst inomhus. Hade det bara vart Ebba så hade jag dragit på oss full regnmondering och gått ut och trotsat vädret någonstans iallafall, men att ha Hugo sittandes i vagnen är inget alternativ på den lilla vildingen.
Känns som om jag MÅSTE införskaffa mig ett riktigt ordentligt regnställ till även lillen i familjen alltså, känns bara inte så lockade att sätta ner en som inte kan gå på en alldels blöt mark.
 
Så för att ha något och göra igår så gjorde vi trolldeg som vi sedan satte i ugnen, så idag blir det till att måla alla figurer.
Vet dock inte hur jag lyckades, för de svällde liksom upp sig lite och det är väl inte tanken?
Inte för att jag tror att Ebba bryr sig ett skvatt om den saken..
 
 

Före och efter.

 
Jag har länge tänk köpa en ny matta till vardagsrummet och äntligen fick jag tummen ur.
Tycker mattor är dyrt, även om jag säkert hittade den typ billigaste som fanns på Ö&B fär 500kr. Jag gillar egentligen inte att lägga pengar på hemmet, just för att det känns så "onödigt" och jag får alltid lite dåligt samvete efteråt och tänker att jag kunde lagt de pengarna på något bättre.
Men samtidigt vill man ju trivas o ha det fint omkring sig, så får försöka samla på mig lite små saker lite då och då i förhoppning om att en gång få det sådär riktigt mysigt som jag önskar.
Nästa på listan måste nog vara ett nytt soffbord, för de där glasbordet har verkligen gjort sitt för längesedan.
 

1/10

Första oktober, helt otroligt vi är ju mitt i hösten och har verkligen de mörkaste årstiderna framför oss.
Väderprognosen är bara regn, regn och åter regn.
Jag tycker det är SÅ svårt att sysselsätta mig och bägge barnen i dessa tider, jag menar vad gör man?
Jag är ju inte pysslig för fem öre så att sitta ner och pyssla är la kanske inte något alternativ, och även om jag vore det så skulle Hugo knappast sitta stilla och titta på .
Klart man kan va ute i regn med, men nja inget vidare skoj alls.
 
Igår blev ännu en innedag. Det bakades pitabröd, mockarutor och på kvällen så slängde jag ihop en sats kanelbullar så jag har något och bjuda på om det kommer folk hit. Måste säga att jag provsmakade och denna gången lyckades jag verkligen! Inte nyttiga för fem öre men goda och saftiga, precis som de ska vara.
Syster Della och hennes familj var här på besök, tur det för annars hade la Ebba fullkomligt klättrat på väggarna.