Vardags kaos och sötchock.

Äntligen verkar det som även storbarnet somnat, idag har hon tillochmed somnat på egenhand uppe i sitt rum och det har inte hänt mer än två gånger tidigare. När det gäller henne så har sömnen alltid krånglat, jag hoppas på att den blir bättre i samband med att vi kommer på vad som är felet med hennes mage och att de på något vis hänger ihop.
Under eftermiddagen har jag inte gjort annat än tjatat, barnen har bråkat och retats om precis allting.
Man blir så galet trött på att höra sitt egna tjat och man blir helt otroligt frustrerad över hur svårt de faktiskt kan ha att hålla sams. De är helt ärligt mer ovänner än de är vänner mina två, att det skiljer tre år i mellan är nog inget plus i kanten direkt. Ja för de där berömda tre års trotsen och sex års trotsen an ju mycket väl inträffa vid samma tid.
Djupanadas och försöka att tänka på att imorgon är det en ny dag helt enkelt.
 
En liten stund i eftermiddags var de vänner iallfall. Då provade vi att låta en av kaninerna testa den nya selen och få springa på baksidan lite. De där små ulltottarna är så galet söta och brukar annars få springa fritt inne minst en gång om dagen, men det var uppskattat av både djur och barn att få springa fritt i gräset istället<3
 
Hur sött är inte detta då? Chezter är snarare den som är rädd för Emma (kaninen Emma visade sig vara en pojke och Hugos egendöpta "Stampe-Olle" var en flicka)
 
 

Vår bakgård.

 
Morgonens sysselsättning har bestått av att åka och köpa lite blommor, vi ska nämligen iväg och fira min sysslings man som äntligen tagit läkar examen! Passade på att köpa på mig lite frö till örter som jag satte i pallkragen tillsammans med spenaten och rädisorna. Bakgården må vara liten men de rymmer lite grann iallafall. Jag hoppas det ska kunna bli lite mysigare än vad de är just nu , men det får vi ta längre fram.
Kanske besitter ni enkla och billiga tips att få det mer mysigt och ombonat? Detta med trädgård är ju helt nytt för mig.
 
Hundarna ska promeneras och våra små kaniner ska släppas tillbaka in i deras bur innan det är dags för oss att ge oss av mot firandet.
Hoppas ni får en fin dag <3
 
 

Äntligen fredagsmys!

Herregud vad trött jag är!
Efter en heldag i solen på vår baksida och sedan direkt vidare till jobbet så är man gött mör i kroppen nu vill jag lova. Jobbet tröttar ut en på ett annat sätt, jag är liksom inte van vid att arbeta och man anstränger ju sig mentalt på ett annat vis än hemma.
Kan lova att det ska bli riktigt skönt att krypa ner i soffan med lite fredagsmys nu och samtidigt ska jag kolla på den nya föda barn serien som finns på svtplay. Tröttnar aldrig på sånna serier, helt fantastiskt att få följa och vara med av delar av förloppet som föräldrarna går igenom. Känns verkligen som om det är barnmorska jag vill bli och jag hoppas som bara den på att jag kommer in på utbildningen till sjuksköterska efter sommaren.
 
Nu fredagsmys <3
 

Halva dagen har gått-

Oj, hela morgonen har gått!
Barnen lekte riktigt bra tillsammans under en halvtimma i morses och jag hann vika tvätt, dammsuga och städa undan ordentligt. Tyyvärr ser det likadant ut nu igen eftersom barnen lyckades riva ner halva rummen när de lekte så bra tillsammans, men de får man ta.
Vi har haft besök sedan strax efter halvnio, perfekt att vara ordentligt sysselsatta direkt ifrån morgonen eftersom jag ska iväg och jobba nu vid tre.
Ebba har börjat tjata om att jag ska lära henne att hjula, för ett par dagar sedan började vi öva och nu sätter hon det nästan redan. Helt otroligt va starka de små är i kropparna som orkar hålla igång med sådant hur länge som helst utan att bli trötta.
 
Njuter av solskenet en timma till innan jag ska ge mig av till jobbet - önskar er en fin fortsatt fredag!
 
Alla barnen på lekplatsen i morses, älskar att hon har så många vänner här.
 

Torsdagen som gick.

Vilken härlig dag det blev!
Var iväg hos en kompis med barnen halva dagen, åtta barn var det allt som allt men jag kan lova att våra tre femåringar va de som hördes mest. Att vara fem år är nog inte lätt, men att veta att de alla tre flickorna betedde sig likadant alla tre ger en lite bra känsla i magen eftersom man med största sannolikhet kan skylla på trotsen och inte tänka att man är världens dåligaste förälder som misslyckats.
Fick även chansen att gosa med en liten Ebbe på snart två månader, Hugo var mäkta imponerad och undrade om han skulle med hem till vårt hus, haha!
Avlutade dagen med att köpa med lite pizza hem och äta hos min syster innan vi tog oss iväg till stranden en timma innan läggdags, barnen badade i vattenbrynet och Johan tog sig årets första dopp. Med tanke på hur han lät när han kom upp ovanför ytan igen så var det nog ingen vidare värme, så jag avvaktar med badandet ett bra tag till :)
 
Nu ska här krypas ner i renbäddad säng och jag får sällskap av ena katten som gjort sig hemmastadd <3
 
 

En ledig dag.

Godmorgon.
Sommarlovet har börjat, eller ja så vidare mycket till sommarlov blir det inte eftersom jag jobbar en hel del men eftersom jag kommer arbeta dygn så kommer det även innebära en hel del mer hemmadagar än i vanliga fall.
Hugo tar ju ingen skillnad på lediga dagar och vardagar och slog som vanligt upp sina ögon riktigt tidigt och var inte vidare sugen på att ligga kvar trots att jag lockade med att se på favoriten Alfons Åberg på telefonen, upp och hoppa med andra ord!
 
Vi satsar på lekdate idag på morgonen och ser om vi hinner med ett besök och lite middag hos min pappa i eftermiddag. Skönt är det iallfall att slippa stressa iväg under morgonen.
Nu ska här plockas fram frukost och sedan ska alla sängar bäddas rent, finns det något skönare än att lägga sig i ett svalt rum och renbäddad säng?
 
Ha en underbar ledig dag allesammans <3
 
En vän mötte mig med blommor på skolan igår, mamma och mormor bjöd på fika och en bukett blommor med tillhörande presentkort - tack fina ni!
 
 

Det är över.

Och så var det över..
Min tid på folkhögskola är klar, jag har läst upp alla mina betyg och kämpat röven av mig för att få allt med studier och familjeliv att fungera. Jag hoppas och tror att jag gjort ganska bra ifrån mig och kan få ett omdöme som gör att jag har en chans att komma in på drömutbildningen på högskolan och börja min väg mot att bli barnmorska.
Lite vemodigt är det faktiskt när man insåg att nu kommer jag inte gå där mer, men jag är redo för nytt. Tiden där har betytt mycket, fina lärare och jag har insett att jag trots att jag har ganska god studieförmåga och att jag kan om jag bara vill.
 
Resten av dagen tillbringades hemma, ja efter en fika på stan med mamma och mormor där jag fick ta emot lite blommor och ett presentkort för att jag trots allt tagit examen.
Kan säga att det var två trötta barn här ikväll, Ebba hade vart på utflykt till Göteborg med dagis hela dagen och Hugo var nog inte riktigt van att vara lämnad en heldag efter allt vabbade med Ebba det senaste. Så nu sover de båda gott sedan en liten stund tillbaka.
Plockade nyss en fästing på Ebba med, och förbarmar mig själv att vi fortfarande inte kommit iväg och tagit de där jäkla vaccinet mot TBE. Efter mycket velande så har vi nog bestämt oss för att vaccinera iallafall, vi är så mycket ute i skogen och där finns det ju fullt av de där äckliga små krypen!
 
Nu ska här njutas av kvällen, jag har officiellt sommarlov nu (haha ja iallfal till jag blir inringd att jobba)
Godnatt på er.
 
Två kvällströtta barn <3
 
 
 

Sommartips.

Godmorgon.
 
Igår var det utspark i skolan med elevepex och mat, alla var finklädda och det var riktigt trevligt. Haha men mamman i mig blev väldigt trött när klockan var halvelva och det fortfarande inte var slut, så jag och min kompis smög iväg och åkte hemåt igen.
Kan säga att jag är något tröttare idag och ska åka en buss som går lite tidgare eftersom Ebba ska iväg till Göteborg och utflykt till Alfonslandet med förskolan. Hon har sett fram emot detta och undrat när det är dags sedan hon fick lappen om utflykten för en månad sedan.
 
Måste tipsa om en grej nu när sommaren kommer, "glass" som är gjord av endast alprosoja vanilj, frysta jordgubbar , fryst mango och dessutom passade jag på att plocka och smyga i lite av min egenodlade spenat som är full av nyttigheter men inte smakar någonting. - huuuuur gott som helst och nyttigt med dessutom!
Detta kan barenen äta mycket av utan att man som förälder får de minsta dåligt samvete, bra va? ;)
 
Önskar er en fin dag, för mig är det avslutning - jag är äntligen klar med folkhögskolestudierna!
 
 

Handgjort.

 
 
Denna fina tröja blev klar nyligen , min syster är ju himla duktig på att virka som jag sagt tidigare och nu hade hon gjort denna till Hugo<3
Han blev överlycklig när jag visade den och ville ha på sig den trots att termometern visade över tjugo grader, tyckte dock det var aningens för varmt då och tänkte istället erbjuda han att använda den idag. Jag vet att han kommer bli jätteglad.
 
Har börjat gilla handgjorda saker mer och mer, likaså med loppis istället för nytt. Tänk så mycket fint man kan fynda till betydligt mycket bättre pris?
Nu när Johan har körkort så kan vi åka runt på loppisar i framtiden, haha jag vet dock inte om han är med på de noterna, fast de tror jag eftersom han tror han gör fynd när han kommer hem med vad som helst som är begagnat, haha!
 
Dags att sätta igång, dags för skola och båda barnen sover.
Önskar er alla en fin tisdag <3
 
 

Otroligt dåligt bemött av läkaren.

Fy vilket läkarbesök, blev så otroligt dåligt bemött och kände mig redan utlämnad som det var när jag låg där i gynstolen för att göra cellprov och dirverse andra undersökningar, bröt ihop totalt när hon sa att hon även behövde göra en biopsi. Läkaren var hårdhänt, kort i tonen och inte alls så förstående som jag hade önskat att alla människor i vården var tvungna att vara. Känner mig otroligt illa bemött och kan bara hålla tummarna hårt som bara den att cellförändringarna inte har blivit värre så jag slipper komma tillbaka till denna människa igen.
 
Resten av eftermiddagen blev bra iallfall, fick besök av en kompis och hennes två ungar och vi tillbringade tiden med en kopp kaffe på lekplatsen och hann prata ikapp oss en del. Vi har knappt setts alls de senaste året och vi som var mammalediga samtidigt med våra minstingar och sågs mycket ofta under den tiden. Skoj att ses igen iallafall, hoppas kunna hinna med mer vänner nu när skolan snart är slut och det innebär mer ledig tid.
 
Nu ska här plockas lite och sedan blir det tidigt i säng, imorgon är det skoldags igen och det är sista dagen innan avslutningen.
 
 

Måndag och läkarbesök.

 
Godmorgon, idag väntar ett besök på öron-näsa-hals med Hugo. Han har länge snarkat mycket och pratar liksom genom näsan, vi får se vad dom säger och tycker om saken. Det var de första han frågade om när han slog upp sina ögon tidigare "När vi åka doktorn mamma?"
Jag har dessutom tid för cellprovtagning, jag har haft problem med cellfrändringar och går på kontroller mycket mer ofta än ni andra men jag tycks ändå aldrig vänja mig - jag hatar det verkligen!
Men vill verkligen uppmana ALLA att gå på sina kallelser, att inte skjuta upp det för det ÄR verkligen viktigt och kan rädda liv.
 
Dags att förbereda sig för att ge sig av, sedan får vi se vad dagen har att erbjuda, solen skiner iallfall och det är ju en bra start <3
 
 

Assistentyrket.

Herregud den här helgen har verkligen svischat förbi på en sekund, men inte konstigt med tanke på att hela dagen igår gick nästan åt på att vara på arenan inför Ebbas uppvisning. Idag har jag befunnit mig på mitt nya extrajobb mellan 08-18 och dagar som dessa vill jag verkligen påstå att jag älskar mitt jobb som personligassistent eftersom vi tillbringat större delen av dagen på Liseberg. Lättförtjänta pengar att gå omkring och ha roligt samtidigt som man arbetar inte sant? Jag tror dock inte jag var världens bästa assistent när jag drabbades av akut höjdskräck uppe i Lisebergs nya parisehjul, fick verkligen total panik och var tvungen att blunda och djupandas. Brukaren skrattade dock gott åt mig, haha och tur vi är två assistenter eftersom jag bröt ihop totalt där uppe.
Som sagt för och nackdelar med jobbet - fördelarna är hur skoj man ofta kan ha det, att det är fritt fram för utflykter osv, nackdelarna är helt klar arbetstiderna som många gånger är mer än ett dygn i sänder.
 
Väl hemma igen så möts jag av att mamma och lillasyster har förberett tacos så att maten står på bordet, vilken lyx inte sant?
Dessutom hade Ebba och svärmor vart iväg och köpt en blomma till mig medan jag var på jobbet, alltid lika roligt att få lite uppskattning ibland. Det händer inte ofta, vi alla får bli bättre på och berätta för våra nära och kära vad vi tycker dom är bra på <3
 
Tillbakablick - Nybliven storasyster, älskade små jag älskar er så!
 

Jobb-söndag.

Godmorgon söndag!
Det  var segt att stiga upp idag, Hugo vaknade ett tag innan klockan ringde men det kändes ändå jobbigt att veta att man ska stressa iväg till jobbet och vara borta hela dagen. Barnen får en heldag med sina farföräldrar och pappa och jag är övertygad om att de kommer ha det bra, men jag kommer längta och har svårt att vänja mig vid vårdens arbetstider.
Egentligen passar det mig bra att studera, det sker mestadels dagtid och man behöver inte pussla med tiderna för att få ihop det med barnen/dagis osv. Så håll tummarna hårt att jag kommer in på sjuksköterskeutbildningen till hösten!
 
Nu ska det packas matlåda inför dagens arbetspass som varar ända till sex ikväll, jag har turen att ha grillade rester över som får agera lunch idag.
Önskar er en fin dag och hoppas att solen kikar fram snart.
 

Lördag.

 
Vilken lång dag, men himla trevlig.
Jag och Ebba befan oss på arenan från klockan halvtolv till fyra , först var det genrep och sedan var det uppvisning. Jag kände mig minst sagt mör i kroppen efter de timmarna och jag kan bara föreställa mig hur det kändes för Ebba. De alla skötte sig jättebra och det är helt fantastiskt och se vad gymnasterna kan göra med sina kroppar, vilken kontroll när det gör flera volter på rad och vilken styrka och smidighet det kräver. Får se om de blir någon gymnast av Ebba, hittills kör hon på och tycker det är jätteskoj och så länge hon gillar det så är det ju kanon att ha en aktivitet.
 
Besök från Borlänge och vi bjöd på grillat eftersom svärmor fyller år, en mysig dag helt enkelt.
Jag ska snart hoppa i säng för imorgon väntar en heldag på jobbet för mig, stort minus med arbetstiderna när man arbetar inom vården så som jag gör, passar inte en småbarnsmorsa alls vill jag lova.
Gotnatt!
 
 
 

Uppvisning och läkarbesök.

Godmorgon.
Lagom till helgen så smattrar regnet mot rutorna, är det inte typiskt?
Nåväl nästan hela denna dagen har vi planerad ändå och stor del av den kommer jag spendera med Ebba inför gymnastik uppvisningen. Det ska vara genrep och speciella kläder måste shoppas innan vi är redo klockan två, jag tror det komemr bli en lång dag för henne men det kommer kännas stort för oss alla och se henne tillsammans med hennes kompisar att köra sitt nummer på arenan.
 
På tal om Ebba, igår var det återigen läkarbesök på barnmottagningen angående hennes mage. Vi fick en ny läkare, en kvinnlig barnläkare som var relativt ny i Sverige från Usa och det kändes som om vi förstod varandra bra. Hon ville inte ge upp tanken på att Ebba kan ha förstoppning men ville även påpeka att de kan bero på allergi och symtomen hon har också kan komma av allergi, så nu börjar vi med uteslutningsmetoden och kör med det enklaste först - att köra laktosfritt.
Fyra veckor och sedan träffar vi läkaren igen, har det inte hjälpt så funderade hon på att köra en röntgen på magen och sedan fortsätta utesluta vissa produkter. Känns bra att bli tagen på allvar och att iallfall börjat kampen med att komma på vad det faktiskt är som gör att hon har ont och kräks - lilla stumpan jag ska inte ge upp!
 
Smootien får bytas ut och göras annurlunda numera, jag har hört att mandelmjölk ska va himla gott att ha i.
 
 

Fredag.

Fredag, och Hugo har minsann redan börjat tjata om godis för de får man ju äta på fredagar. Idag får Ebba följa med mig på en lektion i skolan innan vi drar iväg till barnmottagningen och hoppas bli betrodde angående hennes mage. Jag ska sätta ner foten och säga ifrån, men jag misstänker att jag kommer få samma svar som tidigare. Magkänslan säger bara att det är någon typ av allergi som ställer till det för henne.Någon kunnig som vet vad man kan säga till läkarna? För att få det att hända något!?
Hugo får vara hos sin "Gommo" ett par timmar, jag chansar nämligen inte och lämnar på dagis alls denna vecka eftersom jag fick mail om att det nu går magsjuka där och det tycker jag vi har haft tillräckligt av.
 
Inser att jag behöver sätta igång för att bli klar i tid, barnen är oklädda, ingen frukost i magen, sängarna är obäddade osv - stress för att hinna med allt som ska göras med andra ord.
Men jag önskar er en fin dag kära ni, och nu får ni allt bli bättre igen på att lämna avtryck för sådant tycks gå lite i perioder här inne.
 
I detta nu:
 

Premiär <3

 
 
Preimiär på stranden för detta året, lika underbart som alltid att vara tillbaka på vår speciella plats och bara njuta av frisk luft i mängder. Barnen skulle bara bada fötterna sa jag till dom, de blev betydligt mer än så och även lerbad. Jag kan säga att det inte var lika uppskattat  att bada när jag sedan tvingade dom att skölja av sig all lera dom hade på kroppen, ja för då var det helt plötsligt väldigt kallt för dom bägge.
Vart riktig sommarvärme idag med närmare trettio grader varmt i solen, så passade ta att ta en kvällspromenad med hundarna på fem kilometer ner till sjön nu under kvällen. Otroligt vackert att se båtarna ligga och guppa och solen på väg ner, men oj så klibbigt det är ute. Blir att hoppa in i en snabbdusch och sedan försöka komma till ro och lägga sig, imorgon ska vi upp tidigt igen.
 
 
 
 

Skoldags.

Godmorgon.
 
Otroligt fint väder och jag är iprincip ledig idag eftersom jag och Ebba ska till skolan och hälsa på under morgonen och jag känner att det är onödigt att åka tillbaka till skolan för att bara va med en kort stund.
Funderar på att ta oss en premiärtur ner till stranden, ta med lite mellanmål eller lättare mat och bara sitta och njuta av det fina vädret som är här på besök. Känns som om man verkligen måste ta vara på de fina vädret, i helgen ska det regna igen och vi är ändå uppbokade hela lördagen med gymnastikuppvisning, och besök från Borlänge och söndagen tillbringar jag på jobbet.
 
Den här träningen, haha på riktigt det går inte alls.
Jag skulle behöva något att sikta mot, så tillsammans med min syster och ett par kompisar så har vi tänkt springa ett lopp i slutet av sommaren. Kanske kan de fungera som en morot?
En sak till som kommer göra mig tvungen att besöka gym eller iallfall svettas lite är dessa nya kläder som jag passade på att klicka hem från campadre - ibland får man unna sig själv lite grann och inte bara barnen <3
 
 

Han klarade det!

Yeeees, Johan klarade körkortet!
Ni anar inte vilken himla lättnad detta är, vad detta kommer underlätta för oss med allting när en av oss iallfall har kortet. Vi kan hälsa på folk utaför stan, åka på dagsutflykter dit det är omständigt att ta sig med buss och för att inte tala om känslan över att själva kunna åka och storhandla och slippa planera med andra som ska till affärern eller alternativt ta all packing i cykelkärran. Underbart!
Vi firade det med att åka till min pappa som bor två mil här ifrån för att äta lite middag ute på deras terass.
Barnen lekte som vanligt vid dammen och Hugo lyckades plumsa i (i den grunda delen tack och lov!) han brydde sig inte det minsta över att bli blöt dock och fortsatte fiska som om ingenting hade hänt.
 
Imorgon väntar återigen en skoldag för Ebba och mamma är snäll och passar Hugo eftersom jag nyligen fick mail från förskolan om att där går magsjuka. Ganska självklart att jag INTE tänker chansa på att lämna dom nu med tanke på hur vi haft de de senaste med magsjukor och kräkningar här hemma.
 
Önskar er alla en fin kväll, ska ta mig något varmt och dricka för jag har lyckats få himla ont i halsen.
 
 

En onsdagsmorgon.

Att sitta ensam uppe med en kopp kaffe tillsammans med min Hugo som kollar på bolibompa är riktigt mysigt, dessutom skiner solen från klarblå himmel sedan ett tag tillbaka. Storasyster och Pappa-Johan sover fortfarande, de får dom göra ett tag till för jag ogillar att väcka barnen eftersom jag iprincip aldrig behöver göra det med mina två morgonpigga ungar - de är härligt när de väl sover!
Idag får Johan vabba de sista 48 timmarna, jag är iofs nästan helt övertygad om att det är Ebbas problemmage som återigen gjorde att hon kräktes i måndags, men helt säker kan man ju aldrig vara. Jag ringde runt till barnmottagningen igår och krävde en tid, sa att jag var trött på att vara dektertiv och att något måste ske. Jag fick surt en akuttid på fredag. Det är svårt när mammahjärtat är övertygad om att något är fel men proverna visar ingenting. Jag tror dock vi ska bli bättre att lyssna på våran magkänsla i alla situationer och inte låta andra människor köra över oss!
 
Håll tummarna hårt idag, Johan har uppkörningen! Ett körtkort bland familjemedlemmarna hade ju underlättat något extremt för oss. Han har väl kanske inte världens bästa känsla av att klara det idag på första försöket, men vi hoppas såklart<3
 
En längtan efter denna vackra platsen denna morgon, får se om man kan ta sig en promenad under kvällen!
 

Ebba <3

 
Det känns stort när man ber Ebba gå och skriva en lista på vad som behövs handlas och man hör henne sitta och ljuda bokstäverna och hon kommer ut ifrån köket med sin allra första inköpslista<3
Jag skojar med henne och säger att hon kan ju redan skriva, så inte behöver väl hon börja skolan till hösten då inte? Hon håller inte med, när tusan blev hon så stor?
Jag har snart en skoltjej för tusan!
Min räddning i livet, minst sagt. Det var på min 22:a födelsedag som jag fick reda på att jag väntade henne, hela mitt liv vändes uppochner men till det bättre. Utan Ebba så vet jag inte om jag hade varit här idag, om inte annat så hade jag med all säkerhet inte varit den jag är idag. Jag har kommit långt, allt tackvare denna flicka som nu går sina sista veckor på dagis <3
Ebba - mamma älskar dig!
 

Så trött på det här!

Godmorgon.
Jag är helt tom, slut mentalt av alla spyor som vart här de senaste två månaderna. Igår var det dags för Ebba att kräkas igen och jag är övertygad om att det är något som gör att hon jämt har ont i magen och nu börjat kräkas de senaste. Proverna visar ingenting, men barn kan ha allergi utan att de visas på blodprover.
Jag menar det var en vecka sedan hon spydde sist, då utan att någon annan blev sjuk. Nu var ju jag dålig i torsdagsnatt, Johan en gång i lördags men de hade ändå gått 48 timmar?! Nu är hon som vanligt och äter igen vilket man ändå inte brukar vilja göra direkt efter en misstänkt magsjuka?
Idag är det jag som återigen sitter vid telefonen och försöker kontakta barnmottagningen, jag måste få en nogrannare utredning eller iallfall få komma till en dietist som kan komma med råd och synpunkter.
 
Istället för att deppa ihop totalt vill jag komma med ett enkelt lunchtips.
Allt du behöver är frysta ärtor, grönsaksbuljong och lite matlagningsgrädde! Koka ärtorna i en buljongtärning, mixa samman allt och koka upp på nytt med lite matlagningsgärdde och smaka av med salt, peppar och en klick cremefreaich - Snabb vardagsmat när det är som bäst och barnen älskar den !
 

En sista hektisk vecka.

Godmorgon.
En sista hektisk vecka innan jag kan koppla av mentalt, sedan är det lov och det enda jag behöver oroa mig för då är jobbet, och det räcker vill jag lova. Att vara vikarie är inget jätteroligt, att inte veta hur mycket man kommer få jobba och därmed få en ekonomi som inte är att lita på. Åh vad jag hatar att inte veta vad framtiden har att bjuda på!
Tar en dag i taget och hoppas allting löser sig med tiden helt enkelt.
 
Igår var jag och min mamma iväg och fikade under eftermiddagen. En liten bit utanför centrum finns nämligen Nolbys Gård som är ett eko-café. Allting är gammalt, man tar sin fika i en korg med koppar som ser ut att tillhöra farmor och farfar, serverar sig själv genom att blanda saft och allting är ekologisk. Svindyrt, men riktigt gott och någon gång ibland får man unna sig det där lilla extra helt enkelt.
 
Som sagt, allt går i gammal stil - kolla bara in rutchkanan! Mamma berättade att det var sånna som fanns när hon var liten, haha säkerheten är kanske inte riktigt som nu.
 
 

Söndags kväll.

Godkväll, återigen en bloggfri dag har det blivit.
Jag har verkligen haft fullt upp denna helgen med allt mellan himmel och jord känns det som. Jag skulle nog vilja ha en ledig dag till imorgon för att samla krafterna för sista riktiga skolveckan.
Ebba har vart och övat inför gymnastikens uppvisning som ska vara på lördag, tre grupper med barn i ungefär hennes ålder har slagits ihop och tillsammans ska dom försöka få ihop ett nummer att visa upp för oss föräldrar. Tänk er typ 30 ungar i åldern 4-6 år och att alla ska lyssna samtidigt? Haha jag blir förvånad om dom får det att gå ihop vill jag lova, ska bli spännande att se ;)
 
Fått fylla upp kylskåpet lite inför kommande vecka iallfall och det känns himla skönt att jag lyckats hitta ganska mycket ekologiskt till bra pris. Jag satsar på att köpa ekologiska frukter och grönsaker samt mejeriprodukter, allt det andra ser jag som ett plus i kanten men vi är en bit på väg till att ha bättre mat hemma iaf. Jag är övertygad om att all bekämpningsmedel man sprutat på frukter och grönsaker kan skada mer än vad vi någonsin kan tänka oss.
Så att byta ut frukt och grönt känns som en bra start att börja med, dessutom har jag turen att hittat ett ställe som säljer eko-ägg från hönor som springer fritt precis utanför stan, perfekt <3
 
 
 

Djurparken.

 
Vilken härlig dag det blev på Borås Djurpark!
Perfekt väder, men galet mycket folk eftersom det var någon typ av familjedag där idag. Det bjöds på lite frukt, glass och fanns hoppborger blandannat till barnen, mycket uppskattat såklart man gjorde nog att de var en hel del mer folk än normalt.
De båda två härjade runt som bara den tillsammans med sina kompisar och Hugo var minst sagt imponerad av alla olika djuren, Ebba därimot gillade nog helt ärligt lekplatserna mest av allt. När vi gick därifrån så påstod hon minsann att hon inte hade hunnit med någonting, trots att vi var borta hemifrån från 09-16:30 ;)
Jag måste åka iväg på något ensamt med Hugo snart, de få gånger man hittar på något så är det Ebba som får egentid och Hugo får hänga med andra föräldern, visserligen får han egentid då med men på hemmaplan. Ska nog planera in en utflykt som passar han bra framöver.
 
Dags att slå på en film, jag måste hinna se den för att slutföra ett skolarbete i engelskan så lika bra att köra igång medan barnen fortfarande sover.
Hoppas ni haft en fin dag i solen vänner <3
 
 
 

Mår bättre.

Godmorgon.
Fått sova ordentligt hela natten och känner mig mycket piggare idag, jag hoppas att vi ska kunna åka iväg till Borås djurpark som vi planerat sedan länge tillsammans. Sjukdom ska inte få förstöra, jag tror som sagt fortfarande på att det var den hemska huvudvärken som gjorde att jag kräktes. Kan man få migrän bara sådär? Om man inte haft bekymmer med det tidigare?
Ska försöka förebygga med att dricka ordentligt och fokusera på att äta och röra mig, och framförallt försöka koppla av, eller återhämta mig på något vis som passar mig. Blir en utmaning men jag får ta små steg i taget.
Och mottager gärna tips på hur jag lyckas som bäst.
 
Hemmet ser ut som ett kaos efter gårdagens förfall, jag tänkte försöka plocka undan de värsta innan vi isåfall åker iväg.  Eller så sätter jag min sambo på att göra det, så slipper jag den stressen ;)
 
Dags för frukost, dagens lätt godaste mål.
 

Hemsk dag.

Tyst från bloggen, jag som alltid annars gör ett morgoninlägg.
Vaknade dock inatt av huvudvärken och har mått illa och spytt ett par gånger, jag vet inte vad de beror på. Om det är huvudvärken som är boven eller något annat? Ebba var ju lite dålig under söndagskvällen men dom 48 timmarna har ju passerat för längesedan.
Jag tror mycket hänger ihop med stressen för skolan, kommande sommarjobb, ekonomi och framtiden, kommer jag ens komma in på utbildningen?
 
Har iallafall känt mig som världens dåligaste mamma idag, barnen har fått sitta framför tvn nästan hela dagen och någon riktig mat har det inte varit tal om. Pannkakor stekte jag till lunch men annars har de fått leva på mackor och rån denna dag. Jag har ju min fobi för att kräkas med och  har ju  därför varit helt förstörd i psyket och trött och matt i kroppen.
 
Imorgon hoppas jag att jag vaknar upp med ny energi och att vi kan fullfölja våra planer som barnen längtat så himla mycket efter.
 
Dagens nästan enda utevistelse, på baksidan orkade jag mig ut.
 
 

Huvudvärk och stress.

Huvudvärk, ett återkommande problem hos mig det senaste. Jag har aldrig tidigare haft bekymmer med det men jag antar att all stress under sluttampen i skolan gör sig påmind. Mentalt har jag redan avslutat skolan, jag är klar och har faktiskt tyckt det känns lite tungt att gå dit de senaste tillochmed. Jag behöver en paus, en paus från allt där man hela tiden behöver prestera.
Jag behöver bara vara ett tag, vilket är lättare sagt än gjort som  studerande tvåbarnsmamma med både djur och extrajobb.
Får försöka ta vara på de lugna stunderna under dagen och bara andas och bli bättre på att göra ingenting. Jag är ju en rastlös själ, behöver ha något att göra för att må bra.
Hur lär man sig koppla av liksom?!
 
Tips?
 
 

En solig start.

Godmorgon.
Hugo slog upp sina ögon någon gång efter fem och sa att det minsann inte var natten mera, bara att traska upp och då möts jag av en klarblå himmel. Helt otroligt efter allt det regn som kommit de senaste, kollar man väderprognosen så ska det bli sommarvärme nästa vecka i Alingsås med 26(!) grader varmt!
Vädret tycks vända redan nu och det passar ju himla bra eftersom vi har en utflykt planerad till Borås djurpark på lördag, vi åker med en mammagrupp som jag gick med när Ebba var liten och det brukar alltid bli himla lyckat.
 
Föresten, gissa vad?
Min sambo klarade teorin igår till körkortet, på första försöket! Är himla stolt över honom för varken jag eller han trodde han skulle klara det denna gången eftersom pluggmöjligheterna inte varit de bästa. Om han sedan klarar uppköringen så hade jag blivit överlycklig, det hade underlättat i vardag enormt om en av oss hade körkort iallfall. Kanske på tiden att jag ska försöka lära mig köra med? Men bara tanken på att köra en bil gör mig nervös.
En sak i sänder, håll nu tummarna att han klarar uppköringen också som är inom kort!
 
Är lite i valet och kvalet om jag ska till skolan eller ej, Hugo känns lite hängig men feberfri. Har bara vart där en gång denna vecka och plikten kallar om man uttrycker sig så - får avvakta någon timma och se hur allt ter sig.
 
Ha en fin och förhoppningsvis solig dag kära ni!
 
 
 

De växer så fort.

Idag var det dags för Ebba att hälsa på i sin kommande skola och även träffa alla blivande klasskompisar för första gången. Det kändes så otroligt stort, att hon verkligen ska börja skolan till hösten känns helt otroligt.
Hon var lite blyg till en början men fann sig ganska snart in i den lilla gruppen på bara 16 elver hittills, jag hoppas de fortsätter vara en sån liten grupp för de är ju dessvärre verkligen inte vanligt i dagens samhälle med små skolklasser.
 
Vi har fått tillökning i djurskaran här hemma. Haha katter, hundar och nu även två kaniner som bor ute på baksidan i en bur. Barnen är otroligt glada och de båda två är bedårande.
Jag är uppvuxen med djur omkring mig och hade jag fått bestämma hade jag någon gång i livet bott en bit utanför stan och haft möjlighet att kanske skaffa sig en häst igen. Hästtjej som jag var med egen häst och allt så saknar jag det enormt mycket ibland. Vem vet vad framtiden har att erbjuda, tills dess har vi nog fullt upp som de är med alla våra fyrbenta här hemma.
På tal om dom, nu vaknar kvällspromenad med vovvarna som sover gott intill mig.
 
Önskar er en god natt<3
 
 

Genus - ett skolarbete.

Jag håller på och filar på en skoluppgift som ska vara inlämnad idag och tänkte bjuda på resultatet hittills eftersom det är något jag verkligen står för och tror på <3
 

Vi gör sociala skillnader mellan könen faktiskt redan från det att vi föds. Vi fostras in i olika specifika roller utifrån det kön vi föds i. Är det inte konstigt att vi faktiskt år 2014 väjer att behandla flickor och pojkar olika? Och att otroligt gamla och omorderna tankesätt lever kvar än idag?

 

Flickor fostras till att vara omhändertagande lugna och får mycket större utrymme till att visa känslor, de får gråta om de slår sig tillexempel. Pojkar däremot ska vara starka redan som barn och ramlar dom och slår sig är det inte ovanligt att höra kommentarer som ”upp och stå, det där var ingen fara” Pojkar har man även många gånger större tålamod med om de är bråkiga och energiska eftersom det är typiskt ”pojkigt” beteende.

 

Genus handlar om att inte göra någon skillnad på flicka eller pojke, det handlar om att ge barnen hunda möjligheter istället för två. Att våga stå emot normen och låta barnens personlighet styra istället för könet. Det handlar heller inte om att göra någon ”könslös” som många motståndare tycks tro, utan att helt enkelt uppmuntra barnets intresse vad det än må vara och inte placera in våra älskade små in i förutbestämda fack bara för att pojkar förväntas vara på ett sätt och flickor på ett annat.

 

Men hur lätt är det att passa in i ett samhälle där vi förväntas vara på ett visst sätt? Gå in i valfri affär och kolla in utbudet av kläder till barn, en tydlig sida med ”flickläder” som ofta är väldigt färggranna, tighta jenas så rörligheten blir svårare eftersom flickor ändå leker mer stillsamt och inte helt ovanligt med tryck av djur och prinsessor eller andra hjältar från dirverse barnfilmer. Ta ett steg åt sidan och kom till ”pojksidan” där ser vi mer dova färger, pösigare jenas eftersom pojkarna tydligen oftast leker mer vilda lekar än flickor och därför behöver mer utrymme och mer slitstarkt matrial på sina kläder, tryck som ofta innehåller figurer av mer skrämmande slag som ofta kan se arga ut. Kan pojkarna inte gilla Disneys prinsessor med?  Ett annat exempel är klädkatalogerna, bilderna på flickor som skrattar och ler medan pojkarna står mer allvarligt med händerna korsade över bröstet. Visst känner ni igen det?

 

Jag tänker att barnen har redan krav som det är under uppväxten, de lär sig tidigt att det är viktigt att prestera och vara ”duktig” och barnen idag blir vuxna mycket tidigare än för ett antal år sedan. Bespara dom problemet med att försöka passa in och lär barnen redan från grunden att det är okej att vara den man själv är och inte den man förväntas vara pågrundav att du är en flicka eller pojke. Tyvärr kommer de få med sig massor av dessa förmaningar ändå, eftersom majoriteten av får befolkning inte tänker på detta med genus och kan rent av ta illa upp när jag tillexempel låter min son Hugo bära klänning. Kommentarer som ”han kommer bli bög” är inte ovanliga att höra, frågan är bara att om han nu skulle bli det så skulle väl jag inte älska honom mindre för det?

 

Om vi vill ha ett mer jämnställt samhälle så tror jag att vi måste börja redan från barnsben och förändra vår uppfostran, och att visa att flickor och pojkar kan lika mycket och att inget är förbjudet pågrund av kön. Mina barn är mitt allt och en del av vår framtid, jag hoppas innerligt att jag lär min dotter att hon kan bli vad hon vill när hon blir stor, att sikta högt och förhoppningsvis nå sina drömmar, att lära min son att det är okej att visa känslor och att man får visa sig sårbar. Med en genusmedveten uppfostran ser jag det som att öppna dörrar och låta barn vara det de önskar vara, oavsett vilket kön de tillhör.

 

 


Tillbaka till verkligheten för en dag.

Godmorgon.
Idag är det min tur att komma tillbaka till skolan och Johan får ta och vabba idag. Det står att man inte behöver vara hemma för ögoninflamation om det inte geggar massor, det gör det visserligen inte men Ebba har ont i ögonen och är fortfarande orkeslös, så hon får ladda batterierna tills imorgon då är det dags för henne att hälsa på i  sin kommande skolklass för första gången, tänk att hon blivit så stor!?
 
Tanken är att Hugo ska till förskolan idag, han är pigg och de ska ha utflykt på gården med medhaven fika. Jag vill verkligen inte att han ska missa det, nämligen inte ofta de gör sådant eftersom de har musikprofil och istället lägger stor del av sin tid på att få det att gå ihop, så detta blir lite speciellt för honom. Dessutom misstänker jag att det bara är en tidsfråga innan han också blir smittad med ögoninflamation och därför får han passa på innan han också måste vara hemma.
Det kan även vara bra för homom att öva vara själv på dagis, sedan är Ebba börjar skolan har han ju inte tryggheten i henne längre utan får klara sig på egenhand. Älskade små vad stora de börjar bli <3
 

Klättrar på väggarna.

Herreguuud vilken lång dag det blir när man är hemma och vabbar! Tvn har verkligen gått varm här hemma och vi har inte gjort någon nytta alls. Barnen har egentligen klarat det relativt bra men jag har klättrat lite smått på väggarna eftersom jag fullkomligt hatar att inte ha något att göra, blir rastlös och det fullkomligt kryper i kroppen på mig!
Ebba har vart hängig hela dagen och förutom magont så har hon dragit på sig världens ögoninflamation med röda, geggiga och värkande ögon. Tycker så synd om henne, tvivlar på att alvedonen jag gav henne innan läggdags hjälper mot det men det är värt att testa och hoppas hon får sova bättre inatt.
Jag som de senaste dagarna suttit och tänkt på och uttalat mig om hur mycket friskare vi varit sedan vi flyttade från de mögliga huset, om man bortser från senaste månaden med magsjukor iallfall.
 
Nu måste jag skriva ordning lite på min text i engelska, sedan ska mitt arbete om genus vara inlämnat på onsdag och jag har inte ens börjat?! Jag har att göra när barnen väl sover vill säga.
Godnatt <3
 
Dagens enda vettiga aktivitet:
 

Inte en sådan start på veckan som vi tänkt oss.

Klockan var ställd, jag var redo för den sista ordentliga skolveckan innan jag slutar på Hjälmared för gott. Ebba blev dock sjuk inatt och planerna ändrades alltså, hon har kräkts en gång och har ont i magen men jag tvivlar på att det är någon riktigt magsjuka hon drabbats av. Trots det så är jag livrädd, livrädd att det någon skit som smittar och att jag ska drabbas - denna fobi tar så mycket energi ifrån mig som jag hade kunnat lagt på annat.
 
Med andra ord så blev planerna inte alls som vi tänkt oss, istället får vi på bästa sätt försöka fördriva dagen här hemma. Tvn lär gå varm och förhoppningsvis kan vi även vila tillsammans en stund hela familjen runt lunchtid för det lär vara välbehövligt för Ebba som inte sovit som hon brukar.
Jag är inget vidare på att underhålla barnen inomhus, så efterlyser enkla pysseler eller aktiviteter som vi kan sysselsätta oss med denna gråa måndag.
 
Önskar er en bättre start på veckan än vad vi tycks få...
 

Nio år gammal vän.

 
Idag har min första bebis hunnit bli nio år gammal. Jag minns så väl när jag hämtade hem den lilla valpen, en liten ulltuss som var liten nog att passa i min magficka på min munktröja, och där satt hon många gånger i tryggt förvar när de små benen inte orkade gå.
Hon har vart med när jag mått som sämst, men alltid funnits kvar och aldrig dömt. Det är de fina med djur, dom ser en för vad man är och skiter fullständigt i vilka problem du måhända ha.
När jag blev gravid med Ebba så var det som om Tilda förstod, hon låg gärna och sov med huvudet mot den stora magen och sedan Ebba föddes så har dom två alltid haft något speciellt band och det är så underbart att se.
Jag hoppas på många år till, skulle inte kunna tänka mig en vardag utan Tilda <3
 
 
 

Inredning och irritation.

Söndag, ledig idag och hur är vädret då tror ni? Regn såklart..
Jag hade vekat fixa och dona här inne, få det mer mysigt och ombonat liksom. Jag och inredning går inte ihop alls och jag känner lite att jag bor i ett skal, jag vill ha in mer av det personliga och få det mer mysigt. Bara en sån grej som att jag inte har ett endaste kort på barnen? Om man bortser från födelsetavlorna utanför deras rum.
Får starta med ett rum i taget istället för att känna stress för alla rum, vardagsrummet känns mest naturligt att börja med eftersom det är de största rummet där vi spenderar mest tid.
Får se om jag kommer iväg och kan hitta något för mitt presentkort som jag fick på jysk i julas, gardiner till de tre fönstrerna står högt upp på önskelisten.
 
 
Eurovision igår då, vad tyckte ni?
Jag blev otroligt arg på Polens bidrag, de anspelades så fruktansvärt mycket på sex och jag tycker vi borde kommit längre än så. Bröst upptryckta i ansiktet, helt uppenbara grejer de gjorde när de kärnade smör tex - vidrigt!
Låten som vann, jag tyckte inte låten var något vidare alls men jag förstår budskapet och det kanske var viktigt att den vann med tanke på hur de ser ut i Ryssland tex?
Nej min röst hade Danmark fått, haha klämkäck låt!
 

När klockan ringer en lördag.

Klockan har ringt och jag kan erkänna att jag gärna hade legat kvar i sängen ett tag, men det känns lite pirrigt och skoj att få komma iväg till ett nytt jobb och lära mig deras rutiner och förhoppningsvis kan få hoppa in lite extra framöver när skolan slutar inom kort.
 
Barnen ska få dela på sig och åka iväg sjävla till morföräldarna, Ebba får åka till morfar på landet och springa omkring där och hjälpa till och det brukar hon verkligen uppskatta. Få sköta sig lite på egenhand och få full uppmärksamhet utan att en lillebror ständigt kommer och stör för ett par timmar. Hugo får "åka mormors hus" som han själv uttrycker det, bara en stund men kan vara nyttigt för honom att få komma iväg själv också. Oftast är det bara Ebba som får åka iväg och lilleman blir kvar med mig.
 
Blir bara ett par timmars jobb idag, sedan kan jag njuta av att vara med barnen och familjen efter lunch och imorgon<3
 
Barnen, hundra möjligheter istället för två <3
 

En bra eftermiddag.

Och så var den hektiska veckan över, jag har tagit helg men ställt klockan på ringning tidigt imorgon eftersom jag fick en förfrågan om jag kunde gå brevid på ett nytt jobb imorgon. Snabba puckar, ringde chefen i morses som var osäker om det behövdes vikarier till annat än nattpassen, under eftermiddagen ringde dom upp från arbetet och frågade om jag ville börja lära mig rutinerna redan imorgon - spännande!
Jag hoppas i alla fall jag kan få ihop lite jobbpass nu när skolan är slut och innan jag går på mitt sommarschema i vecka 25.
 
Jag och en klasskompis tog med oss ungarna och besökte nybygda lekplatsen i eftermiddags och oj vilken hit!
Mängder av barn bara och jag erkänner att det var svårt att hålla koll vilka av de alla som faktiskt var mina. Lekplatsen var åldersanpassad och jag tror faktiskt det fanns något för alla där, ett stenkast därifrån så fanns även små lamm-ungar som vi passade på att gosa med lite innan vi åkte hemåt.
 
Usch någon mer än jag som är känslig och tycker det är hemskt med de sakerna de har i öronen?
 
 

En inre stress.

Fredag, jag hade liksom redan mentalt tagit helg igår efter denna veckans alla uppgifter som skulle göras klart.
Nu kan jag andas ut lite i väntan på nya uppgifter, men det är helt galet om två veckor så är jag helt färdig med skolan och framtiden så osäker.
Idag ska jag ringa runt till olika boenden och fråga om dom behöver mer vikarier, jag behöver komma till och jobba innan jag går på mitt sommarschema i slutet av Juni.
Hur ska allt gå ihop pengarmässigt? Vem ska ha barnen när jag jobbar dygn? Och kommer jag in på sjuksköterskeutbildningen till hösten, om inte vad gör jag då?
Alla dessa tankar snurrar i huvudet, en inre stress helt klart!
Det löser sig, på ett eller annat vis så löser det sig men ni förstår paniken?
 
Regnet fortsätter falla, har regnat nästan konstant hela veckan och jag börjar redan tröttna.
Men det har gjort gott för mina planteringar som faktiskt börjat gro en hel del, ser fram emot att plocka mina egna rädisor, morötter och bladspenat under sommaren.
 

Utslagen.


Status just nu, ligger däckad i sängen med världens värsta huvudvärk. Jag som annars har turen att aldrig drabbas av det blir helt handlingsförlamad när den slår på med sån kraft att jag tillochmed mår illa och tycker det är jobbigt att kolla. Kan det vara alla spänningar som släpper efter denna veckan med två prov och en redovisning? Migrän låter otroligt att det skulle vara eftersom jag som sagt annars inte är någon "huvudvärksmänniska" Nåväl , jag kommer inte lyfta ett finger till idag och lär bli liggande här resten av kvällen. Tänkte att ett mobilinlägg är bättre än ingenting ikväll, annars är jag nästintill allergisk mot sådant ;)

Vardagen.

En suddig bild rakt in i vardagen denna morgon.
Det är sällan som Ebba sover själv och ofta ligger de bägge två i soffan på morgonen och knör, fyra stycken i dubbelsängen skulle bli otroligt trångt.
Jag skulle önska att barnen sov själva , men samtidigt så är jag för tryggheten de båda behöver eftersom de sover med oss. Detta är en tid i vårat liv, tids nog kommer de ju sova i egna sängar och istället för att gräma sig för att de är trångt så måste jag erkänna att jag tycker det är ganska mysigt med den närheten.
 
Kaoset har redan startat här hemma, Ebba är på sitt allra käraste humör och jag hatar morgonar när allt börjar såhär. Visst kan en hel dag bli förstörd om en morgon börjar på fel sätt?
Bara att bita ihop och försöka göra de bästa av denna gråa torsdag - Hoppas ni får en fin dag som börjar något lugnare än min.
 

Middagstips.

 
Vissa dagar lyckas man helt enkelt med maten och idag var en sån dag. Härligt när de sker för jag brukar inte va någon mästerkock direkt utan endast hålla mig till den vanliga husmanskosten.
Försöker äta så rent så möjligt och mycket ekologiskt, en kombo grönsaker tillsammans med lite stekta champinjoner och vegitariska snitzlar som kokades i lite vatten och några matskedar med cremefraisch med smak av parmesan - testa vetja!
 
Nu ska jag begrava mig själv med studier, imorgon väntar en viktig redovisning och jag har inte övat en endaste gång.  Ni vet när saker och ting bara rullar på? När man ska få tusen saker att klaffa samtidigt? Där befinner jag mig just nu, jag hatar att inte veta hur saker och ting ska lösa sig i framtiden, jag hatar att leva i ovisshet! På något sätt löser det sig alltid, men frågan är bara hur?
 
 

Låt barnen var med och påverka!

Godmorgon, återigen en grå morgon och energin som man kände när solen sken lite mer är som bortblåst.
Jag är en väder-människa och skiner solen så får jag hundra gånger mer energi än om det regnar, är grått och kallt. Den där våren som var här har utbytts till höst igen med fem grader och iskalla vindar, nåväl vi vet att vi är på väg mot rätt årstid iallafall och bara det är en tröst.
 
På tal om något annat, jag är så otroligt glad att jag blivit mer medveten om genus och allt vad det innebär de senaste året. Innan var jag som alla andra och barnen hade tex de traditionella kläderna från pojk och flickavdelningen. Jag har dock aldrig vart någon som medvetet lett dom bort från några leksaker/lekar exempelvis för att det vart av fel sort för deras kön. Jag förstår verkligen inte grejen?! Varför ska det vara på ett visst sätt? Varför kan man inte bara låta barnen styra och vara med och påverka och lyssna på vad faktiskt de vill göra/ha på sig osv?
Hugo, han älskar färggladda kläder, har gärna kjol och spännen i håret osv. Förmodligen för att storasyster har sådant, men varför skulle jag neka honom? Han tycker han är superfin och sist vi var på kalas var han snabb med att säga att han ville ha "kalas-kjol" och självklart fick han det.
Det ska gå åt båda hållen såklart, Ebba tex hon gillar att ha klänningar och det är helt okej. Allt är helt okej så länge barnen får vara med och påverka och inte blir insatta i särskilda ramer pga deras kön.
Hoppas fler blir medvetna framöver!
 
 

Barn som växer och kläder som blir för små.

Den där klassdagen blev väl kanske inte så lyckad i detta vädret, vi kämpade tappert och körde en runda kubb på gräsmattan trots regn men gick sedan in och tände en brasa och där blev jag nästan sittande hela dagen och glodde in i elden. Visst är det något fridfullt med att kolla typ på eld och vatten?  Skönt ändå att ha en skoldag men ha paus ifrån studierna, välbehövligt samtidigt som jag kan tycka att jag slösade bort tiden på att göra ingenting.
 
Mina barn växer ju som bekant så det knakar och jag inser motvilligt att några av mina favoritplagg kommer behöva flytta någon annanstans. Kanske finns intresset hos någon av mina läsare att fynda billiga märkeskläder begagnat och giftfritt?
Här har ni ett litet urval av vad jag resnat ut just nu och allt i storlek 86/92 ,
Hoodie från Nova star, uggletröja från Vinniebell, Svea tröja och två byxor från Nova star
 Nu ska jag bädda ner mig och läsa ett par sidor i en bok, jag känner mig helt sänkt av de gråa och dystra vädret när man blivit så bortskämd med solsken.
Sovgott när det är dags <3

Regn.

Regnet smattrar mot rutorna, det var riktigt längesedan det regnade sist men kunde inte kommit mer olägligt. Idag ska vi iväg på klassdag och har bestämt oss för att grilla tillsammans, så ni kan ju tänka er hur skoj vi kommer ha i ösregnet idag?  Blir nog en kort dag innan jag far hemåt igen.
 
Jag känner en oro för framtiden, vad kommer hända?
Kommer jag komma in på utbildningen och om inte vad händer då?
Jag fullkomligt hatar att vara ovetande, att inte riktigt veta hur man ska få ihop vardagen framöver och det är stressande som bara den. Jag inser att på ett eller annat vis så löser det sig alltid, men jag vill ändå veta.
Högskolans antagning kan dröja till juli, augusti och kommer jag inte in på första antagningen så kan jag få reda på dagen innan iprincip om jag kommit in eller ej, helt galet!
 
Nu ska vi plocka fram regnkläderna som legat bortgömda ett tag och sedan stressa iväg med bussen, håller tummarna denna dag och vecka med för den delen går riktigt fort. Har så galet mycket att göra i veckan och kommer kännas så skönt när det är fredag och man äntligen kan andas ut.
Önskar er en god morgon!
 
 

Kvälls-babbel.

Tänka sig att jag sitter framför tvn denna kväll, det är något sällan gör om kvällarna. Tvn används mestadels av barnen men måste erkänna att det är lite avkopplande att sitta och slötitta. Haha i vanlig ordning borde jag sätta mig ner och studera, det finns mängder av grejer att arbeta upp sig i. Högskoleprovets resultat släpptes idag och det var ju inte något att hurra för direkt, jag hade inte räknat med att de skulle gå sådär jättebra men man önskade ju ändå att man kunde få ett resultat att använda sig av, nåväl det är ett plus att bara ha skrivit det faktiskt.
 
När vi kom hem idag så fick jag faktiskt Ebba att för en gångs skull stanna hemma, hon vill ju ut och leka med sina kompisar direkt när hon kommer innanför dörren men ibland tycker jag att man kan vara hemma också. Så vi satte oss ner och klippte ur olika tidningar och skapade konstiga människor genom att mixa ihop allt vi hade klippt ut. Det krävs inte så mycket för att hålla henne sysselsatt, det svåra är att göra något som både en tvååring och en femåring uppskattar samtidigt, har ni några tips på aktiviteter som passar de båda?
 
Nej plugg var det ja...
 
Koncentrerad och egenstylad dotter
 
 
 

Små förändringar som gör skillnad.

Då startar vi ännu en ny vecka, en vecka fylld av massa viktiga skoluppgifter med inlämningar, prov och redovisningar. Det är lite typiskt att allt sådant tenderar att komma samtidigt?
Jag försöka beta av en sak i sänder och sätta mig ner kvällstid och studera, men det känns himla omotiverat att ta upp skolböckerna om kvällarna när lugnet lagt sig måste jag säga.
 
Igår lyckades jag veckohandla nästan allting ekologiskt! Känns så himla bra, visst det blev liite dyrare men på många grejer så skillde det inte mer än ett par kronor och det är jag värd att lägga. Egentligen vore det självklart att man vill stoppa i sig och barnen så giftfritt som möjligt, det är helt galet så mycket skit det finns i saker vi stoppar i oss bara, för att inte tala om överallt annars med plastleksaker, plastbyttor i köket som kan utsöndra farliga kemikalier vid värme osv osv, listan kan göras lång. Nåväl, det viktigaste är att man nu är mer medveten än innan och kan börja med att göra små förändringar i taget.
Begagnade kläder är ju perfekt, har fyndat mer och mer det senaste. Bra för plånboken och mindre kemikalier - en win win situation helt enkelt :)
 
Ha en underbar måndag kära ni!
 

Vaniljte och tystnad.

 
I detta nu : Vaniljte med honung och grov macka med ost <3
Det är sådär knäpptyst hemma, båda barnen sover och Johan somnade han också när han la Ebba. Jag var uppe och frågade om han sov förut men det gjorde han minsann inte, varför säger man så när det är så uppenbart att man faktiskt sover? Eller om någon ringer och säger "väckte jag dig?" Så blir svaret alltid nej även om de hade ringt mitt i natten, haha är det bara jag?
 
Stjärnjakten idag på gymnastieken var lyckad och Ebba samlade ihop hela 19 olika stjärnor från olika stationer där de kunde få visa sina kunskaper eller testa på lite svårare varianter av övningar. Jag är glad att hon har hittat något som hon gillar för jag tror det är viktigt att vara aktiv redan som liten, skulle dock aldrig sätta henne på flera massa olika aktiviteter och stressa runt som en dåre för att hinna med allting, nej en max två och då skulle det vara simmning eftersom det är på tiden att hon börjar lära sig simma snart.
 
Nej nu ska jag gå upp och putta på sambon igen och fråga om han hade tänkt sova för natten redan..
Önskar er alla ett fint avslut på helgen och denna vecka <3
 

Söndagsmorgon.

Godmorgon söndag.
 
Här har vart lite oro eftersom en av våra katter inte varit hemma sedan fredags morse, men äntligen stod han utanför och ville in, upptäcksfärd? Helt otroligt vad fäst man är vid alla sina djur i hemmet.
Ser det som något positivt för barnen att växa upp bland djur, två hundar och två katter och både Ebba och Hugo vet hur man beter sig med dom och är snälla och försiktiga. Ebba och Tilda har dessutom ett väldigt starkt band mellan varandra, började redan när jag var gravid med henne att Tilda ville ligga på magen och blev orolig när hon skrek som liten - Fint att se!
 
Vi ska snart plocka fram frukosten här hemma och försöka få i oss ordentligt med mat innan vi ska iväg på "stjärnjakten" på Ebbas gymnastik. Nära och kära får följa med och vara med och se när Ebba får göra olika gymnastiska övningar och samla stjärnor på ett diplom.
 
 
En av mina tigrar, igår var det ansiktsmålning som gällde!
 

Kosläppet.

 
 
Under förmiddagen var vi iväg på kosläpp, tycker det är en riktig mysig grej att göra som verkligen visar på att våren är på väg.
Lyckliga kossor som springer och hoppar omkring, små kalvar att klappa, kaniner att titta på, tipspromenad och gratis bulle och mjölk. Ebba tyckte mjölken smakade extra gott och var säker på att den var alldeles färsk ;)
Lite synd att det blåste riktiga isvindar, barnen frös och vi åkte hem så fort korna hade sprungit ut.
 
Sedan under eftermiddagen bjöd jag hem för en Me and I visning här hemma, tyvärr kom inte så många men trevligt med de som dök upp iallafall. Fanns mycket fina saker men priserna är inte riktigt lika fina, så beställde en klänning och en mössa till Hugo och tyckte ändå det blev lite för dyrt i slutändan, nej återigen - Tacka vet jag begagnat!
Ska försöka sätta mig och plugga lite, välbehövligt som bara den men omotiverat.
 
Godkväll!
 
 
 

Mer giftfritt.

Det blev ingen övernattning för Ebba, runt halvnio ringde min syster och sa att hon ville hem <3
Det är helt okej, jag vill inte pressa henne eftersom vi inte var tvungna att ha barnvakt eller så, hon får testa igen nu framöver och kanske vågar hon då.
Återigen vaknade hon inatt och skrek hysteriskt, när ska det blir bättre med hennes sömn?
Jag tror stenhårt på att de stora mandlarna hon har kan ha betydelse för hennes otroligt dåliga sömn, men vi kommer inte till att komma till öron-näsa-hals eftersom hon inte lider av andra problem mer än just stora sömnsvårigheter, usch vilken sjukvård vi har i Sverige ibland!
 
Idag ska jag ha Me and I visning här hemma, kommer bjuda på fruktsallad av ekologisk frukt och lite våfflor och glass till det. Hoppas man kan hitta något fint och inte alltför dyrt att beställa hem. Jag köper ju mestadels begagnat till barnen men ibland kan man faktiskt köpa något nytt också.
På tal om det ekologiska, blir mer och mer medveten och det känns så skönt! Man behöver inte göra drastiska förändringar men man kan börja med småsaker som frukt, ägg, kaffe, och mjölkprodukter.
Ska iallafall läsa på och försöka äta mer giftfritt än innan, bara man är medveten har man kommit en bit på väg!
 
 

En första gång.

Älskar alla träd som står i blom, perfekt att gå och bryta av en kvist och ha inne i en vas istället för dyra snittblommor.
 

Herregud vad dagarna går fort.
Fullspäckat schema även denna dagen med möte med chefen för att få sommarschema, besök i stadens lekrum för att få köpt en påse kläder av en tjej, herregud vad jag älskar begagnat då man kommer mycket billigare undan.
Ebba är för första gången iväg hos sin kusin för att sova över <3
Hon packade stolt sin väska med diverse nallar och kläder. Hon har aldrig tidigare sovit borta, jo hos mormor en gång sedan Hugo föddes men detta är första gången på något annat ställe. Vi får se om hon vågar eller om mamma får agera chafför och hämta hem henne, vill inte stressa henne till något om hon inte vill.
 
Nu ska jag sätta mig framför Lets dance och njuta av tystnaden - Godnatt på er kompisar <3
 
 

Känner inte igen henne längre.

Godmorgon.
 
Första orden jag möts av när Hugo vaknar är "Älka dig mamma" finns troligen inget bättre vis att vakna på. Så fylld av kärlek den där lilla grabben, väldigt kramig och pussig och mån om andra. Man får passa på att njuta så länge det varar, Ebba tex är inte alls lika kramig längre dessvärre.
Jag önska så jag kunde kika in i hennes tankar och se vad som rörde sig där inne, denna sexårstrots är så krävande att jag stundtals önska jag kunde stänga in mig själv på toaletten och bara andas. Självklart är den lika jobbig för henne, måste vara fruktansvärt att bli arg och sura så mycket.
Jag känner inte längre igen min glada tjej, jag saknar henne och hoppas perioden är över snarast!
Mer egentid är ett måste, men svårt att få ihop det när man alltid har grejer att göra.
Får ta vara på stunder när Hugo sover, när Johan är hemma osv - snart är nog min tjej tillbaka igen vill jag hoppas.
 
Innan sexårstrotsen.
 
 

Outlet.

Godkväll, har riktiga fredagskänslor men insåg att det är fel dag när jag slog på tvn för att se på Lets dans och det inte visades. En dag i förväg, men vad gör väl det när man är ledig? Johan har dock inte turen att vara ledig imorgon utan för honom är det vanlig arbetsdag och jag och barnen får försöka underhålla oss på bästa möjliga vis själva.
 
Något lekparkshäng blev det inte idag, jag tycker att vinden var iskall och jag vägrar stå och huttra på lekplatsen i flera timmar. När vi åker dit får det vara lite varmare så man slipper åka hem på direkten. Istället tog vi oss till nyöppnade köpcentret Vimpel och besökte Stadium outlet och herregud vilken affär! Massor av träningskläder till 40-70% rabatt, perfekt eftersom det tenderar kosta en hel del annars. Fick med mig en champion huvtröja med mig hem, perfekt på kvällspromenader men kan även funka till vardags med ett par jeans, sedan fick sex färgglada boxertrosor följa med mig hem också , allt för 300 kr - perfekt!
 
 

En ledig dag mitt i veckan.

Godmorgon.
 
Kan ni tänka er att det redan är maj?!
Att  vi har hela sommaren framför oss och kan vinka hejdå till vintern och allt vad de innebär?
Jag har bara tre veckor kvar av skolan, på måndag kan jag kolla resultatet från högskoleprovet och sedan börjar jag sommarjobba, man kan minst sagt säga att allt går otroligt fort framåt nu och innan vi vet ordet av är sommaren över så det gäller att ta vara på alla fina dagar på bästa möjliga vis.
 
Vi tänkte se till att ta vara på dagen, är utflyktssugna men vet inte riktigt vart vi ska ge oss av. Det lutar åt slottskogen eller vår nybyggda lekplats i Nolhaga, ta med oss matsäck, kolla djuren och leka på den stora lekplatsen. När man är ledig hela familjen mitt i veckan så är det lite roligt att göra något lite annorlunda än vanligtvis iallfall.
Får se vad dagen bjuder på, först ska här röjas undan, kläs på kläder och ta hundarna på en ordentlig morgonpromenad.
 
Önskar er alla en fin 1:a maj!