Tidigt upp trots barnfri.

Godmorgon.
Jag är barnfri men vaknar likförbannat tidigt, men det är ändå riktigt lyxigt att kunna välja att krypa ner och lägga sig igen och bara slappa i sängen. Det är sällan jag gör sådant, slappar och bara tar det lugnt utan jag försöker fylla mina dagar med saker och göra eftersom jag lätt blir uttråkad annars. Ibland tror jag dock att kroppen hade mått bra av lite välförtjänt vila, även om hjärnan går på högvarv och känner annorlunda.
 
Igår hade vi egentligen inget speciellt planerat att göra men dagen gick i rasande tempo ändå. Vi fick gjort en hel del nyttosaker och avslutade kvällen med god middag hos hans mamma. Sedan tog vägen förbi hans lägenhet på vägen hem och hämtade mer av hans grejer som ska vara här. Det känns fint att vi numera bor ihop, han har kvar lägenheten under sommaren men men hemma hos oss är hans hem och där han spenderar sin tid. Det är faktiskt helt otroligt att man kan träffa en annan människa som passar en så bra, vart har han varit i hela mitt liv?
 
 

Hemtenta.

Hemtenta på kursen kommunikation i omvårdnad går av stapeln idag mellan 08-17. Jag är riktigt nervös eftersom jag aldrig tidigare har skrivit en tenta på de viset och jag oroar mig för att åka dit för plagiat även om det ej är meningen när man refererar rätt. Dessutom har jag haft mina två fina killar på var sin sida av sängen och dom båda har nog drömt eftersom dom flängt o kastat sig i sängen samtidigt som Hugo snarkar högt. Så att skriva tenta idag och prestera ordentligt känns alltså inte helt optimalt, håll tummarna!
 


Idag åker barnen till sin pappa och jag och Henrik har återigen egentid. Frågan är bara hur man tar vara på sin tid tillsammans på bästa vis? Väderprognosen spår regn hela helgen, annars hade vi tankar på att åka på någon utflykt eftersom Henrik köpte en bil i veckan o vi först nu har möjlighet att ta oss vart vi vill.
Vad hittar man på för att njuta av sin tid tillsammans om regnet öser ner? Kom gärna med lite tips.
Dags att hinka mer kaffe och hoppas koffeinet kickar in o hjälper mig hålla koncentrationen uppe för hemtentan, ha en fin fredag!

Snart sommarlov!

Godmorgon torsdag!
En hemmadag med studier väntar, jag ska försöka skriva ordentligt så mina två sista uppgifter blir inlämnade och klara. Sen har jag endast två tentor kvar innan jag kan ta välförtänkt sommarlov, eller något vidare sommarlov lär det ju inte bli eftersom jag ska jobba stora delar av sommaren. Men det kommer ändå vara lite av en semester att kunna njuta av ledighet efter arbetspasset och ej känna stressen att trycka in kunskap.
 
Barnen och jag har börjat plantera för ett par veckor sedan, jag har ju ett projekt att få lite mysigt på baksidan här hemma. Det går väldigt långsamt framåt vill jag lova, jag har helt enkelt inte riktigt tid eller energi till att börja ordentligt. Gräset vi sådde på vår kassa gräsmatta har iallfall börjat ta sig och sakta men säkert börjar grönsakerna växa i pallkragen, våra tomater och örter har fått flytta ut i växthuset också så kanske finns det hopp trots allt.
 
 

Nedräkning.

Godmorgon.
Jag räknar ner dagarna i Skövde nu, snart är det äntligen dags för ett välförtjänt sommarlov ifrån skolan. Jag ska visserligen jobba stora delar av sommaren, men skönt att slippa pendla och skönt att kunna vara ledig och inte känna stressen över allt man borde läsa och skriva kvällstid. Så jag försöker beta igenom de sista uppgifterna nu, helt otroligt hur mycket dom har klämt in som vi ska klara innan vi slutar.
 
Nu har barnen fått reda på att Henrik ska bo här och vilka leenden de blev i deras små ansikten, de tycker verkligen om Henrik o de gånger han är i sin lägenhet så frågar de gång på gång när han ska komma hem igen.  Jag får fortfarande nypa mig i armen för att förstå att vi faktiskt är sambos, han har visserligen kvar sin lägenhet under sommaren och kanske spenderar någon natt där men det här är hans hem nu. Nu köpte han dessutom en bil igår, så vår vardag kommer förenklas ordentligt och vi kommer inte vara lika bundna längre.
Det går bra nu, saker och ting går sakta framåt och ingen är lyckligare än jag !
 
 

En ny vecka.

Godmorgon måndag och ny vecka!
Herregud vilken hektisk helg det har varit med Boråsdjurpark själv med tre barn hela lördagen och igår var det klassbollen som spelades för Ebba. Någon fotbollstjej lär det nog aldrig bli av min dotter, jag frågade henne veckan innan om hon hade övat mycket inför klassbollen och fick till svar "Ja,på basket" Och mycket riktigt, på planen sprang hon mest efter kompisarna och nuddade inte bollen många gånger. Hon fick upplevelsen, en t-shirt och vattenflaska och avslutade med en bild i Ravellis knä och en autograf - hon är nöjd och det är huvudsaken.
 
En vecka har jag och Henrik testat på sambolivet nu, och det funkar så himla bra! Vi kompletterar varandra väldigt bra och hjälps åt här hemma. Det är fint att ha någon som håller om mig nattetid och någon att prata med om kvällarna när barnen somnat. Jag njuter och ser fram emot att fortsätta dela mitt liv med denna kille. Han passar verkligen vår familj perfekt och vi har fruktansvärt roligt tillsammans. Tänk att kärleken kunde komma in i livet när det var som mest kaosartat och mest oväntat.
 
 

Boråsdjurpark.

 
Sitter här helt slut i soffan nu efter en heldag med ungarna på Boråsdjurpark. Vi är en mammagrupp från när Ebba var liten som varje år erbjuds åka med till ett väldigt billigt pris, så detta året tog jag med Liam och Henrik fick en hel dag med massor av egentid.
Barnen var nöjda under hela dagen men jag är helt slut efter allt passande, det räckte att man släppte blicken för några sekunder så var en av grabbarna borta. Får se hur länge jag orkar heja på Måns ikväll, lär somna tidigt på soffan om jag känner mig själv rätt ;)
 
 
 
 
 

Fredagsmorgon.

Klockan ringer sådär galet tidigt igen och jag vill verkligen inte kliva upp ur sängen och sova mina sovande killar som andast tungt på varsin sida av mig. Sånna små ögonblick så kan man bara bli så otroligt tacksam, tänk att jag har turen att vara mamma till den underbara lilla varelse och flickvän till killen brevid mig.
Men det var tvunget att kliva upp, en dag med lite föreläsningar och sedan kör vi en ordentligt och hektisk helg tillsammans<3
 
Igår efter att vi hämtat Ebba i skolan så tog vi skogsvägen tillbaka, en av de orsaker som gör att jag uppskattar och bo där jag gör - närheten till skogen. Vi har inte gått där på ett par veckor sedan och det slog mig hur grönt det blivit sedan sist, nu väntar jag bara på värmen så försommaren kan starta på allvar!
 
 
 

Torsdag.

 
Alltså dessa två ungar, herregud så älskade dom är.
Dom må vara i världens mest intensiva period och testar mitt tålamod till tusen sisådär hundra gånger om dagen, men dom är mitt ljus i vardagen tillsammans med Henrik såklart.
 
Idag fick vi ett par extra timmar tillsammans, jag hade hemstudier och hade möjlighet att hämta hem Ebba tidigare än vanligt. Imorgon är det en sista tidig morgon och sedan kör vi helg tillsammans allihopa! På lördag tar jag med alla barnen till boråsdjurpark med en mammagrupp jag gick i när Ebba var liten. Blir spännande och se hur hektiskt det blir att ha både Ebba, Hugo och Liam på egenhand eftersom pappor ej får hänga med på resan, jag är ju van vid att ha många bollar i luften så en unge extra ska nog inte vara något bekymmer alls :)
 
 

Vardagen som gör mig varm inombords.

 
Alltså vardagsens ljusglimtar kan göra mig alldeles varm inombords. Som igår efter en lång dag med utbildning för oss båda och trötta efter lite sömn eftersom Hugo är sjuk. Jag går omkring och plockar här hemma och kikar in i sovrummet och möts av det här <3
Jag är van vid att vara ensam, men att se dom som två liggandes på sängen tillsammans gör mig så himla lycklig, en helt vanlig vardagshändelse som bara får mig att le inombords och känna sån kärlek för dom bägge. Inte kunde jag tro för ett år sedan att mitt liv skulle se ut såhär nu, jag är så lycklig att jag funnit min själsfrände och nu vill jag bara få en fungerande vardag ihop och vi är på god väg att nå dit.
 
Dags att göra ett röj här hemma, jag får kaffebesök av en vän som jag knappt hunnit träffa något de senaste. När skolan är över för denna gång så ska jag se till att träffa mina nära o kära så mycket de bara går under sommaren, att plugga på annan ort tar mycket tid och det är svårt att hinna med o träffa dom som förut.
 
 
 

En jobbig natt.

Någon vidare god morgon är det inte här denna veckostart. Jag fick hem Hugo rejält förkyld igår och viruset har gjort att han hostat/snorat hela natten och hans förstorade halsmandlar har gjort att han snarkar värre än en hel karl. Jag tycker synd om Henrik som har sin första dag på utbildningen idag och verkligen var i behov av ordentligt med sömn, jag ska ju bara ha hemstudier så min sömnbrist blir nog inte lika påttaglig. Så efter jag återigen har ett inbokat besök på sjukhuset så får jag passa på att gå en vända förbi apoteket och ladda upp med hostmedicin för honungsvatten fungerar inget vidare till lillpojken.
 
 
Nu är det dags att sätta igång här hemma, barnen ska göras i ordning, sängarna ska bäddas och vi ska börja promnera mot skolan - solen skiner iallfall så man får vara glad för de lilla <3
 

En liten förvandling.

 
Här ser ni lite av det jag och Henrik har sysselsatt oss med under vår barnfria helg , inredning!
Vi tog oss en tur till Ikea där vi köpte lite gemensamma grejer så vi kunde ordna lite här hemma. På övervåningen här hemma är bara barnrum och då tyckte vi inte att det var mer än rätt att den lilla toaletten blev lite uppfräschad och mer i samma genre som resten av övervåningen. Barnen är minst sagt nöjda över förvandlingen.
Vi har suttit gemensamt och skrivit en lista över saker som vi vill fixa ordning här hemma och redan denna helgen har vi kunnat pricka av en hel del grejer på listan, tanken är ju att vi blir sambos inom kort och ingen är gladare än jag - jag har verkligen hittat mitt livs kärlek!
 
Dags att ta hundarna på en kvällsrunda och förbereda infomr morgondagens hemmaplugg - hoppas ni haft en fin helg allesammans.
 
 

En ledig lördag.

Godmorgon lördag!
Barnfri men lik förbannat så sitter jag med kaffekoppen i soffan strax efter klockan sju, fast med tanke på att jag de senaste två veckorna klivit upp innan fem varje dag så blev det nästan som en liten sovmorgon trots allt.  Fördelen är ju dessutom att jag kan välja och krypa ner och lägga mig igen efter frukost, och det är ju lyxigt om något.
 
Vi får se vad vi hittar på under dagen, jag hade hoppats på klarblå himmel och sol men utanför fönstret är det grått och dom varnar för regn. Vad gör man egentligen sin barnfria tid tillsammans? Man vill ju så gärna ta vara på tiden på bästa möjliga vis och passa på och göra saker som man annars kanske inte kan göra. Det allra viktigaste är ju att man är med varandra, men något litet extra som inte hör till vardagen hade varit kul och hitta på, men vi får se vad dagen bjuder på.
 
Dags att fortsätta med kaffet, skriva lite på sin inlämmningsuppgift och sedan ska jag nog njuta av att krypa ner i sängen en stund till igen, man får passa på.
 
Körsbärsträden har bytts ut mot andra helt fantastiska blommande träd, får passa på och fota innan det är för sent.
 
 
 

Praktiken är över.

Äntligen är praktiken över och ingen är gladare än jag, våra sånna perioder ska vi ju ha för att få möjlighet att lära oss det vi läst om men den chansen fick jag tyvärr inte på det här stället och jag kände mig inte riktigt välkommen alls. Nu återstår en uppgift som ska skrivas och det tänkte jag sysselsätta mi med denna dagen, så någon långhelg blir det inte för mig och barnen ska till fritids och förskola idag.
 
Ser fram emot en barnfri helg tillsammans med Henrik, nu har vi varit ifrån varandra i flera dagar och jag längtar som bara den efter honom. Det är så konstigt att känna så för någon, att vara så säker på vad man vill i framtiden och allt man kan göra är att hoppas och kämpa för att det ska bli som man visulerar i huvudet. Efter att han har fått ett sommarjobb så innebär det att vi kommer ses mycket mer sällan än förut, det är riktigt jobbigt för mig men jag kommer kämpa för att göra det bästa av situationen.
 
"Distance is just a test to see how far love can travel"
 
 

Två långa dagar framför mig.

Två dagar kvar innan jag kan räkna praktiken som färdig, jag ska visserligen jobba övertid så det skriker om det idag för att kunna vara ledig på fredag , men ändå. Tågen krånglar nu  också efter den röda dagen med, så idag får jag lov att sova hos en kompis som har en övernattningslägenhet i Skövde. Jag misstänker det blir trångt och ganska fnittirigt med tre tjejer på en liten trång yta. Övernattning sådär har ju jag inte gjort sedan långt innan jag fick barn, får försöka se de som ett litet äventyr, haha.
 
Här hemma växer de som bara den av våra planteringar! Ebba fick ju boken odla för några veckor sedan och hon vill så både det ena och det andra här hemma. Här om dagen började vi även att så i vår pallkrage ute på baksidan, rädisor, spenat och bönor satte vi ner så vi får hoppas att det tar sig ordentligt.
Här ser ni våra tomatplantor, basilika, dill och våra solrosor på uppgång. Någon som vet hur det är med örter, kan de planteras ut i land eller trivs dom bäst i växthus/ inomhus?
 
 
 

Tisdag och oro.

Tisdagsmorgon och ögonen går i kors, jag är långt ifrån redo att starta dagen när klokan ringer 04:45 varje dag, allt innan sex är och förblir natten för mig. Jag är ändå morgonpigg och van vid att stiga upp tidigt med mina pigga barn, men nej innan fem är för tidigt.
 
Igår blev en kort dag, jag hade läkarbesök i som jag i sista sekund tänkte att jag faktiskt måste gå på eftersom det är viktigt för min hälsa. Det var ett väldigt jobbigt besök både fysiskt och psykiskt och tusen tankar uppkom efteråt. Jag är glad jag hade turen och ha kvar Henrik vid min sida som försöker stötta mig på bästa sätt han kan. Det är ovant för mig, jag är van vid att alltid stänga ute alla andra och på egenhand försöka hålla kontroll på mina tankar, men det är riktigt skönt att känna ett sånt förtroende för någon så man kan släppa sina spärrar lite och öppna upp sig.
Nu väntar ett till besök och många veckors väntetid innan jag får veta något reslutat, på ett sätt vill jag spola fram tiden, men en annan del av mig vill spola tillbaka den igen så jag sliper oron.
Bit ihop eller bryt ihop, mitt vanliga motto som får duga även denna gång antar jag.
 
 

Tio år.

Godmorgon måndag.
Helgen är över och måndagsångesten är stor, fyra dagar till på min förbannade praktikplats innan jag återigen får vara mer på hemmaplan igen. Det känns som helgen har gått alldeles för fort och att jag knappt hunnit umgås med barnen eller Henrik alls ordentligt. Nedräkningen inför sommarlovet har verkligen börjat, även om det är jobb som gäller så behöver man iallfall inte känna den inre stressen inför alla tentor och allt man måste klara, då är det bara jobb och det kan man lämna kvar i samma stund som man slutar.
 
Idag fyller min älskade lilla vovve tio år, jag kan inte förstå att det gått så lång tid sedan jag åkte tillsammans med min kompis till småland och hämtade hem henne till min allra första lägenhet. I tio år har hon fuiints vid min sida och vart med genom världens upp och nedgångar men troget stått kvar och älskat mig vilkorlöst. De där med djur är fint, och jag är tacksam att barnen får växa upp med dom runt omkring sig.
 
 
 

En välförtjänt helg.

Godmorgon, äntligen helg och två dagars ledighet!
Jag har känt mig helt överkörd de senaste dagarna, både fysiskt och psykiskt och mitt humör har varit på botten, tänk att en praktikplas kan göra så mycket negativt för dig. De är ju då du ska ha möjligheten att lära dig de du förväntas kunna i din yrkesroll som sjuksköterska, tanken är inte att du ska vara en gratisjobbare och bli ivägskickad att endast vara med undersköterskorna. Nu släpper jag detta för två dagar och tar välfrötjänt helg!
 
Denna dagen tänkte vi starta med att ta bussen ner till stan och möta upp en vän för fika. Jag har knappt träffat mina vänner som inte bor här i området sedan skolan började och det är jobbigt att ej ses så mycket och därför ska de bli extra skoj att ses idag. När jag ändå är nere i stan idag så tänkte jag köpa färska räkor och hyra film, Henrik kommer idag igen och ikväll tänkte jag försöka skämma bort honom lite som tack för att han ställt upp och hjälpt till så med barnen under min praktikvecka. Jag vill verkligen inte gå in i bara vardag och rutin utan jag tror det är viktigt att visa uppskattning till varandra på små vis för att förhållandet ska få de där lilla extra <3
 
 
 

En sista dag innan helg.

 
Att mötas av denna sovande skönhet , helt plötsligt blir min sexåring liten igen och känns som min lilla bebis som jag vill ta upp i famnen.
Jag har knappt träffat barnen alls denna vecka pga praktiken som är så långt hemifrån, så ser fram emot en helg tillsammans med barnen och Henrik så vi får umgås ordentligt. Henke har åkt hem för två nätter på hemmaplan, de är fruktansvärt tomt och jag vaknar ett flertal gånger o sover oroligt och drömmer utan han vid min sida. Den människan har verkligen ett grepp om mig, säkert starkare än vad jag själv är medveten om.
 
Dags att stressa vidare, en dag till och sedan är halva praktikperioden gjord och jag får ta v'älförtjänt helg!
 
 

Onsdagsmorogn.

Den här praktiken tar knäcken på mig, det tär så otroligt mycket att vara placerad på ett ställe där man inte lär sig något och där man inte känner sig välkommen och när man väl är klar för dagen så tar det ytterligare två timmar att ta sig hem igen. Det man hoppas och förväntar sig av en pratikplats är ju att praktiskt  få möjlighet att öva på det vi läst om i litteraturen och att man känner sig välkommen, men så är det tyvärr inte alls på mitt ställe och jag känner mig mest utplacerad och som en svans som är jobbig och ivägen.
 
Hugo är forrtfarande inte kry stackarn, han har haft feber och ont i halsen och kroppen sedan i torsdags men jag tror han är på bättringsvägen nu. Det är tack vare att Henrik har haft honom som jag kunnat komma iväg på min prakik överhuvudtaget och inatt sov båda mina barn hos sin pappa så han kunde vara hemma och vabba med lilleman idag, jag hoppas han är kryare och redo för förskola imorgon igen.
 
Dags att stressa iväg med buss och tåg till Skövde och ännu en dag på praktiken.
 
 

Att vantrivas.

Godmorgon.
Det är fruktansvärt tufft att ha sin placering på praktiken tio mil hemifrån och när man dessutom är på ett ställe man vantrivs på så mycket och ens son är sjuk så är de ännu värre att vara iväg tolv timmar varje dag. Tiden går verkligen i snigelfart och jag lär mig ingenting alls. Vill hellre vara hemma med Henrik och barnen och hjälpa och stötta honom i vardagen, för med två barn på 3 och 2 år varav en är sjuk så vill jag lova att det är intensivt. De är inte det att jag ej tror att han klarar det, det vet jag att han gör men att veta hur tufft det kan vara och dessutom befinna sig ca två timmar hemifrån när man väl har slutat vid fyra är långt ifrån enkelt.
Får hoppas att tiden mirakulöst går fortare idag och vara tacksam att min syster kommer hit och stöttar och hjälper honom lite, de är ju så mycket enklare och roligare när man är två.
 
Dags att hetsa vidare, bussen går strax efter 05:30 och sedan är jag inte hemma förens precis innan 18 ikväll igen, någon som vill byta liv med mig i två veckor tro?
 
 

Två jobbiga veckor framför mig.

Godmorgon måndag , två hektiska praktikveckor börjar nu och jag är allt annat än taggad.
Jag har hamnat på ett ställe där jag verkligen inte trivs och där jag heller inte fått lära mig något nytt, sedan att det är i en stad tio mil hemifrån gör de hela tusen gånger krångligare.
Hugo har feber igen  och som tur är kan Henrik vara hemma med honom, det är helt sannslöst att ungen är sjuk och har ont i halsen igen eftersom han för två veckor sedan avslutade sin senaste antibiotikakur och samma visa har de varit hela detta året. Jag börjar bli trött på allt vad sjukdom heter, men denna gången verkar de mer troligt att han drabbats av virus eftersom febern inte är så hög - bli frisk nu <3
 
Helgen spenderades som sagt hemifrån och vi passade på och göra lite aktiviteter som vi annars inte brukar göra så som femkamp på Liserberg och en dag med äventyrsgolf och minigolf. Avslutade dessutom helgen med att premiärgrilla här hemma med barnen och äta middagen på uteplatsen på baksidan. Får leva av helgens minnen när jag kämpar mig igenom kommande dag helt enkelt.
 
Dags för frukost.
 

Första maj.


Godmorgon i Mölndal hemma hos Henrik. Han sover gott än medan jag startade min barnfria dag 07:20, de där med att sova länge är ju jag inte alls van vid så när jag väl kan sova så brukar jag ändå vakna tidigt.  Får se vad dagen bjuder på men jag hoppas att vi kan hitta på något o njuta lite extra av att kunna göra vad vi vill. Jag tror man måste bli bättre på att ta vara på dagarna och inte endast stressa sig igenom dom (som jag lätt gör) Varje dag är ju en del av livet och genom att njuta av dom mer så tror jag man uppskattar sin vardag mer, de låter ju enkelt att göra men att praktiskt utföra det kan nog bli en utmaning. Får se vad helgen och dagarna bjuder på helt enkelt - önskar er en fin start på maj <3