Tisdagsmorgon.l

Godmorgon tisdag.
Ebba har lyckats sova hela natten i sin säng och det innebär per automatik att jag alltså fått sova lite bättre eftersom de blir lite mer plats i sängen.
Precis innan läggdags igår så låg jag i sängen och tragglade massor av latin, tentorna närmar sig med stormsteg och de enda jag känner att jag får någorlunda koll på är egentligen anatomin. Att lära sig etiken och fysiologin är betydligt svårare och jag är grymt osäker på om jag någonsin kommer klara alla tentorna som avslutar min första termin på sjuksköterskeprogrammet. Ganska otroligt att jag snart redan gjort en termin, bara fem kvar liksom!
 
Såhär såg det ut i helgen, papper i mängder och mina rea-fynd liggandes på sängen.
 
Nu ska jag fortsätta klunka kaffe för att kunna bli människa här även denna morgonen, sedan ska vi äta frukost och börja dagen med att dra ett varv med dammsugaren eftersom granen barrar som bara den. Första januari åker varje julpryl ut - jag längtar!
2015 måste bli mitt år, jag har kämpat arslet av mig och gått på många smällar under 2014 och kan bara hålla tummarna och kämpa för att nästa blir bättre.
 

Vår första riktiga vinterdag.

Och så var kvällen redan här och jag har inte hunnit sitta ner och ta mig tid för bloggen alls.
Redan vid halvsju i morses så började barnen prata om att dom minsann ville ut på baksidan och åka pulka. Jag tyckte dock att dom kunde vänta ett par timmar för att skona grannarna och för att det skulle bli några grader varmare ute,
Men vi har njutit av vår första vinterdag tillsammans idag med pulkaåkning , varm oboy och pannkakor och imorgon tänkte vi köra en favorit i repris. Det gäller verkligen att ta vara på de dagar med snö och kallt nu eftersom vi redan på onsdag förväntas få plusgrader igen.
 
Barnen var överlyckliga över att ätnligen få provåka sin snowracer och jag var överlycklig över att få frisk luft utan att bli pisseblöt på köpet, sedan ljuset som snön ger är ju helt underbart. Hoppas såklart att vädergudarna har fel och att vi får behålla minusgrader och snö istället för att återgå till mörk höst och regn igen.
 
 
 
 
 

Gravidfotografering.

 
Idag har jag återigen fått stå lite bakom min kamera när jag fick möjlighet att fota min syssling och hennes 35-veckors mage i vinterlandskapet. Att vara gravid är ju så fantastisk t vackert på alla andra än mig själv. Att få känna sparkarna och föreviga magen är alltså bara ett plus i kanten för mig, att förena lite nytte med nöje helt enkelt.
 
Barnen kom hem i eftermiddags, gissa om jag längtat?
Båda två var trötta efter bilresan så jag får nog njuta mer ordentligt av dom och deras humör under morgondagen, men äntligen är dom hemma - som jag väntat!
 
 

Ikväll är de hemma igen!

Godmorgon söndag.
 
Sista natten utan barnen och i eftermiddag har jag dom återigen hemma, jag har aldrig tidigare varit utan dom så länge förut. I torsdags morses vinkade jag hejdå och jag får träffa dom igen först i eftermiddag/kväll igen, alldeles för många dagar ifrån dom. Jag förstår inte hur folk lär sig klara av och hantera varannan vecka boende, är tacksam att jag har dom mer än så och varannan helg räcker gott och väl för mig.
Har försökt ta vara på tiden som ensam, gjort saker som jag annars inte kan göra och tankat batterierna genom att umgås med en människa som ger mig energi. Saker som att ta en långpromenad med hundarna på två timmar, gå och lägga sig och dra sig i sängen en stund igen efer frukost, vara uppe längre om kvällarna (för att visserligen i vanlig ordning vakna runt halvsju men ändå)
 
I lördags eftermiddag när jag kom hem så möttes jag av att jag fått hjälp att börja montera ihop barnens kök som jag vann i december. När barnen öppnat paketet på julafton så såg jag av en halv bok med instruktioner hur man satte ihop de, en miljon skruvar och tusen lösa delar och ni som känner mig vet att jag inte har ett uns tålamod med sånna saker, så jag stängde igen lådan igen o lät köket ligga. Men är det uppsatt och barnen kommer få sig en rejäl överasskning när de kommer hem ikväll <3
 
 
 

Vintern är här.

Vaknade i morse av att det det förvandlats till vinter i Alingsås, jag hoppas inerligt att snön ligger kvar så barnen och jag kan åka pulka och leka ordentligt på måndag.
När mitt besök åkt hem så blir saknaden efter barnen genast starkare och jag hoppas att timmarna tills imorgon kväll går snabbt.
 
Bjuder på lite bilder efter dagens långpromenad i vinterlandskapet, vintern kan vara bra vacker i mellanåt.
 
 
 
 

Ensam utan barnen.

Godmorgon.
 
Julen börjar snart gå mot sitt slut och jag känner mig riktigt nöjd över det, för mig innebär julen mestadels stress. Underbart att se barnens glada miner och fint att se att Ebba fortfarande tror på tomten, hoppas hon får möjligheten att tro ett bra tag till.
 
Igår satte sig barnen i bilen och blev avvinkade av mig, de skulle åka sina fem timmars långa bilresa mot Borlänge. Fruktansvärt jobbigt att säga hejdå och Hugo bad mig tillochmed att gå ut från bilen och gå in istället, man såg hur ögonen tårades på honom när jag pussade honom hejdå. Kan säga att det var en mamma som bröt ihop ganska ordentligt redan när bilen hade lämnat parkeringen. Försöker att fokusera på annat och att hålla mig sysselsatt här hemma med både storstädning, promenader och studier, sedan underlättar det ju grymt mycket med besök också för annars hade jag nog brytit ihop för längesedan.
 
Dags för att studera lite latin och försöka trycka in allt som ska lära sig.
Önskar er en fin dag <3
 
 

Julafton.

Julafton i bilder, först firande hemma här under morgonen och under eftermiddagen hos min pappa <3 Barnen är nöjda men i vanlig ordning blir det mycket väntan på att tomten ska komma, jag tycker det är som skönast när alla paket är öppnande och man kan fokusera på allt annat.
Vi hade turen att snön började falla strax innan Kalle och det blev ytterst lite vitt på marken, jag hade helt gett upp hoppet om vit jul och så helt plötsligt så kommer nästan första snön för i år på en sån speciell dag som julafton.
Idag åker barnen iväg med sin pappa till Borlänge och får fira jul en tredje gång, dom är jätteglada men jag kommer bryta ihop så fort de satt sig i bilen och börjat rulla iväg. De kommer inte hem förens söndag och så länge har jag aldrig varit ifrån dom tidigare, det gör så ont i mig att missa massa upplevelser med dom.
 
Den här bilden är alldeles sne, suddig och allt sådant men det är Ebba som tagit den när jag och Hugo stod under misteln och den gör mig alldeles varm i hjärtat <3
 
 
 
 

Julaftons morgon.

 
Godmorgon julaftonsmorgon.
Två barn som startade morgonen vid halvsju och började genast fråga när paketen skulle öppnas. Tur att min mamma kommer hit och vi har en liten julklappsutdelning redan vid nio, då ska barnen få köket och det ska bli så himla skoj att se deras reaktion på de. Sedan efter lunch åker vi till min pappa där vi firar, träffar tomten och äter julmat - en bra jul med andra ord.
 
Igår var tanken att jag skulle förbereda de sista som var kvar att göra inför julen, men mina planer ändrades dock ganska fort då Ebba lyckades ramla baklänges ner för min säng. Jag var på toaletten och hörde bara en duns och ett skrik en stund efteråt. Möts av Ebba som är alldeles kallsvettig och skriker , hon blir alldeles blek, trött och illamående och vi får ta en trip till sjukhuset eftersom jag misstänker hjärnsakning. De kollar henne och tycker hon följer med ögonen ordentligt och säger att hon troligvis fått en lättare hjärnskakning och vi blir ordinerade vila och lugn och ro. Så hela dagen igår var det soffläge och ett försök att underhålla en aktiv treåring, det gick sisådär och Ebba hade ont i huvudet så fort hon stod och satt upp. Huvudvärken är kvar idag med, så vi fortsätter med lugn och ro och firar så gott vi kan ändå.
 
God jul till er alla fantastiska människor där ute <3



Julaftons kläder.

Här ser ni kläderna barnen ska ha på julafton för i år, att få dom att hitta något de båda gillade var inte enkelt vill jag lova. Ebba stod länge och drog i ett sånt där underkläder-set som var spetsig, rosa och väldigt genomsynlig, jag förklarade att den kunde man minsann inte ha som julklänning och efter ett tag gav hon med sig och valde istället denna. Kanske inte mammans förstahandsval alls, men det är ju hon som ska få välja. Det är sällan Hugo vill ha annat än klänning på högtider, men denna gången föll faktiskt denna tröja honom i smaken.
 
Får se vad dagen har att erbjuda, jag känner mig lite nere och i vanlig ordning så går hjärnan på högvar. Det är därför extra viktigt för mig att hålla mig sysselsatt för att inte tänka för mycket. Det är som tankarna man trängt undan tidigare under hösten har börjat komma ikapp en nu när man saktar ner tempot och sedan är ju mörkret en stor bidragande faktor. Men, nu går det mot ljusare tider - jippie!
 
 

Hemmagjord.

Tänkte bara kika in och lämna ett litet recept på hemmagjord chockladskrubb.
Perfekt att ge bort i julklapp och den fungerar verkligen och gör kroppen mjuk. Håller en halv evighet och är perfekt att ha stående på badkarskanten och använda ett par gånger i veckan under duschen.
 
3 dl salt eller socker (jag brukar ta hälften av varje)
1,5-2 dl kallpressad olivolja
1/2 dl kakao
1 msk ingerfära.
 
- Blanda samman och förvara i burk.
 
 

En fin söndag.

Igår var en såndär fin dag då mina hjärnspöken höll sig långt borta och en dag då jag bara njöt av nuet. Efter att jag promenerat ner och lämnat Ebba på hennes sista gymnastikträning för i år så tog jag med mig Hugo till stationen och överasskade honom med att berätta att vi skulle ta tåget till Göteborg. Det var en lycklig treåring som hoppade på tåget och satt glatt och pratade hela resan. Mysigt att för en gångs skull få göra något själv med Hugo, offtast är det Ebba som får möjligheten. Vi gick och vandrade i stan tillsammans med en miljon andra människor och jag känner mig grymt stressad när det är så mycket folk, är tacksam jag bor i en mindre stad för jag hade nog aldrig klarat av att bo med så mycket människor.
Det bästa med hela resan var helt klart själva tågresan och klubban han fick köpa, mamman hittade bara två julklappar så jag är fortfarande inte klar med klapparna.
 
Väl hemma igen så möts vi av Ebba som varit hos morfar och valt ut en gran i skogen.
 Stoltaste ungen som kom hem och en stolt mamma som efter mycket kämpande fick burit in granen, fått i den i foten efter jag sågat av kvistar med brödkniven.
Kanske inte så jag skulle klätt granen om jag fick bestämma, men julen är till för barnen och dom tycker resultatet blev jättebra, och då är jag nöjd också <3
 
 
 

Söndag.

 
Blev lite mer verkligt när jag fick beställa min egna namnskylt, ganska otroligt att jag snart redan läst en termin av utbildningen. Jag har visserligen tre stora tentor till att göra och jag undrar gång på gång hur tusan jag ska lära mig allt de där, men efter dom så går vi in i termin två och nya studenter börjar första terminen. Jag hoppas tiden går fort och att juni-17 snart är här och att jag då står som färdig sjuksköterska.
 
Stressen över julklappar äter upp mig inifrån typ, en miljon människor på stan och jag gjorde mitt bästa för att försöka hitta något till barnen men kom bara hem med en pyamas till Ebba och en godiströja från villervalla till Hugo. En himla tur att jag vann de där köket, de kommer bara få några småpaket till och det är nog de som räddat mig denna julen.
Idag är det tanken att Ebba ska med morfar och hitta en gran i skogen och ikväll får vi gemensamt klä den, kanske ger den oss lite mer julstämmning i huset?
Önskar er en fin söndag!
 

Förhoppningsvis en bättre dag än igår.

Vissa dagar känns allt bara tufft mentalt och igår var en sån dag, idag är en ny dag och då  är hjärnspökerna förhoppningvis är under kontroll igen.
Jag kan inte sätta ord på vad det är som utlöser att jag mår dåligt, men ibland börjar bara min hjärna gå på högvarv och överanalyserar och vänder på varje litet ord människor säger eller inte säger till mig.
 Under hösten och vintern så kommer dessa perioder mer ofta, jag behöver mer ljus för att må bra helt enkelt.
 
Nu börjar egentligen julledighetenpå riktigt, barnen är lediga och studierna får jag sitta med under kvällarna. Jag har fortfarande en massa julklappar kvar att köpa, så tanken är väl att gå ner till stan idag och se om man kan hitta ett par till paket till. Det ska bli skönt när julen är över och man kan fokusera på annat, jag gillar inte köphetsen alls och köper nästan bara till baren men eftersom dom båda två nyligen fyllde år så har jag väldigt svårt och veta vad tusan jag ska köpa nu?
 
Hoppas på en bättre dag än igår, ska ta vara på det fina i vardagen och släppa de tuna tankarna som förhoppningsvis bara är hjärnspöken ändå.
Att titta på dessa två, de hjälper!
 

Att lära känna sig själv.

Godmorgon fredag.
 
Natten har varit lång och båda barnen har sovit dåligt och legat och sparkat på mig som fått vara i mitten av sängen. Jag hade behövt lite extra energi inför dagens plugg, jag har verkligen tappat suget det senaste och är i stort behov av att bara få lite extra kraft och energi till det. Detta är sista tillfället innan jul som vi har bestämt oss för att sitta tillsammans, så snart får jag lite ledighet i ett par dagar iallfall.
 
Sedan jag fått tid utan barnen så har jag börjat fundera lite, funderat på mig själv och mitt beteende och kommit fram att mitt förflutna nog påverkat mig mer än vad jag tidigare trott. Många runt omkring mig påtalar att jag har kontrollbehov över vissa saker, efter mycket eftertänkande så är jag villig och hålla med eftersom jag är livrädd för att tappa fotfästet igen och därför är noga med att ha koll på det jag kan ha koll på. Samma sak gällande att släppa in folk på livet, de får komma till en viss gräns men sedan är det som om det tar mentalt stopp och som jag byggt upp en mur runt mina inersta känslor, livrädd att någon ska komma innanför den muren och riva allt på insidan.
Jag har mycket att jobba på med andra ord, måste bli bättre på att säga ifrån och inte bara köra på.
 
Barnen är mitt allt , men vad mer är betydelsefullt?
 
 

Min första jul som ensamstående.

 
 
Idag fick jag med mig julpysslet ifrån barnen som dom sysselsatt sig med att tillverka det senaste. De gjorde att de infann sig lite mer julstämmning än vad som fanns tidigare. Julkänslan existerar knappt alls och jag hade gärna hoppat över allt vad jul är detta året. Det smärtar mig något otroligt att jag stora delar av julen inte kommer få vara med barnen. De är ju för dom jag firar jul, och kan jag inte vara med dom hela tiden så tänker jag hoppa över en stor del av firandet.
Allting är så annorlunda detta året, mitt första år som ensamstående och det gör ont att tänka tillbaka och minnas hur det varit förut. Samtidigt är jag glad att jag är ensam idag, jag är starkare än tidigare och hoppas att 2015 kommer bli mitt år.
Saker och ting kommer skilja sig mot hur det sett ut förut, men det betyder inte behöva att det är dåligt.
 
"Don´t start your day with the broken peaces of yesterday. Every dag is a new beginning. Every morning we wake up is the first day of our new life"

Julstressen.

Mitt i veckan och onsdag, idag är sista dagen i Skövde för detta året och jag ska inte tillbaka förens 9/1. Det ska bli så skönt att slippa åka de där tio milen varje dag enkel resa, att kunna studera på hemmaplan är rena lyxen för mig numera.
 
En vecka kvar tlll julafron idag, har ni andra några julkänslor?
För mig är det nästintill obefintliga och jag blir ganska stressad utav tanken att jag fortfarande inte ordnat allt med julklappar och allt sånt där. Köket skulle ju levereras igår, det som jag vann i julkalendern, men av någon konstig anledning så dök dom inte upp trots att vi ringt och bestämt den dagen och den tidpunkten. Tur jag inte är någon som köper grejer för köpandet skull, annars hade jag nog känt mig betydligt mer stressad än vad jag redan är just nu. Julen för mig är ingen favoritårstid, just för köphetsen och att folk blir som galna. För mig handlar det om gemenskapen och presenter till barnen, så dom får uppleva det där magiska.
 
Förra årets jul, tänk vad mycket som förändrats för mig det senaste året.
 
 
 

En hel natt i egen säng.

Tisdagsmorgonen har börjat och för andra natten i rad så sover Ebba hela natten i egen säng, stort för oss alla i familjen och jag påtalar på henne att det måste bero på att hon fyllt sex år och det tror hon på såklart. Vi alla sover bätre om det blir lite mer plats i sängen, att ha en 160cm säng och sova en vuxen, två barn, två katter och två hundar blir nämligen aningens trångt vilket kanske är förstårligt?
 
Jag gör mig redo för mina två sista dagar i Skövde för detta året, sedan ska jag inte tillbaka förens den 9/1 och då är det tre stycken tentor på en vecka. Helt ärligt så förstår jag inte varför de lägger upp de på så vis? Vill de inte att vi studenter ska lyckas? Eller att vår kunskap faktiskt ska sitta längre än till just tentamenstillfället?
Fortfarande sjukt trött på skolan och är i en svacka, jag hoppas jag får tillbaka mitt jävlaranama snart.
 
Dags att kicka igång dagen på allvar och göra det bästa av den, jag önskar er en fin tisdag kära ni <3
Ikväll kommer köket levereras med, herregud vad glad jag är att jag vann denna till barnen.
 
 

En sexåring i huset.

Första gången sedan i fredags då jag öppnar datorn. Har haft en helg helt fri från bloggläsning och bloggande och det kan nog behövas att bara stänga ner sådant ibland, även om det inte hör till vanligheterna när det gäller mig.
 
Igår fick jag en sexåring i huset!
Det blev äntligen Ebbas tur och fylla år, som hon längtat efter den dagen. Det gjorde otroligt ont i mig att detta var min första födelsedag som jag inte fick gå upp och sjunga för henne på morgonen och ge henne presenter, hon sov hos sin pappa. Jag vaknade igår med världens klump i magen och kunde inte få tårarna att sluta rinna, det kommer ju bli såhär fler gånger på högtider och födelsedagar och det gör så jäkla ont att veta om det. Tur jag har vart hemifrån hela helgen för annars hade jag nog brytit ihop totalt.
 
Väl hemma igen så öppnades det lite paketer och mormor och gamlemormor kom och fikade lite, blev inget stort kalas eftersom Hugo har halsfluss (men tack gode gud för pencillin för han verkar typ frisk nu) Under kvällen hade vi söndagsmys med chips och dip eftersom vi missat helgens mys-stunder tillsammans. Jag tror hon är nöjd med dagen och hon kommer bli mer firad i dagarna här av besök.
 
 
 

Lilla vän.

Min lilla sjukling och jag igår. Blev en trip till jouren eftersom han hade så ont i halsen och halsfluss blev domen. Pencillin i tio dagar och jag som verkligen behöver vara i skolan. Men inte kan man väl lämna på dagis och begära att dom ska ge honom en dos pencillin? Jag menar smittfri och pigga brukar dom ju bli väldigt snart etfter medicinen kickat in. Saknar dom som bara den bägge två, men jag känner att egentiden jag får denna helgen är välbehövlig och jag försöker tanka batterierna genom att vara hemifrån och bara tänka på mig själv. Imorgon får jag träffa dom igen !


Fredagsmorgon.

Godmorgon fredag.
 
Natten har förlöpt rätt väl ändå, trots feber hos lillemannen och hans morgontemp när vi klev upp visade 38,4. Jag gissar att den kommer sticka iväg rätt ordentligt under dagen eftersom man under morgonen har som lägst tempratur, vi får varva med alvedon och be om leverans av isglass så han får i sig lite iallafall.
Tanken är att Ebba skickas till skolan och mina studiekompisar kommer hem hit och vi försöker färdigställa lite av sammanfattningen inför kommande tentor, jag vet inte hur det kommer gå med en sjukling hemma men vi får ge de ett försök.
 
I eftermiddag åker då barnen till sin pappa för första gången på nästan tre veckor eftersom han varit utomlands och sedan sjuk. Känns lite i mammahjärtat att lämna iväg Hugo när han inte är frisk, men med medskickad alvedon så hoppas jag det går vägen ändå. Jag är i stort behov av egentid och det ska bli skönt att komma hemifrån och bara vara Emmelie för ett par timmar.
 
Önskar er en fin fredag allesammans!
 

Sjukstuga... igen!

 
 
Blev att åka hem tidigare eftersom mamma som skulle hämtat barnen på dagis/skolan idag mådde lite illa. Eftersom jag lider av extrem magsjuke-fobi så vågade jag inte ta några risker och åkte hem redan efter halva föreläsningen. Det var väl kanske lite tur i oturen för hem fick jag en Hugo som påtalade att han frös, hade ont i benen, halsen och magen och att hade feber var ett faktum. Han brukar vara rätt tålig gällande feber men idag var han riktigt medtagen och klagade på ont i hela kroppen, mitt hjärta går i tu och man blir alltid lite extra orolig när de reagerar annorlunda mot vad de brukar. I vanlig ordning så kommer ju sjukdomar olägligt, jag har mängder att försöka få ihop inför januaris tre tentor och sedan har vi ju som sagt en kommande födelsedag på söngdag. Håll tummarna det är en vanlig förkylning som är snabbt övergående och icke smittsam!
 
Hoppas ni får en fin kväll, jag tänkte bänka mig framför Big brother finalen om Hugo behagar att sova - Heja Anders!

Downperiod och minnen.

Torsdag och en heldag i Skövde väntar. Föreläsningar hela dagen lång och jag känner mig inte det minsta peppad ska jag säga. Sedan två veckor tillbaka så har studierna känts tunga och jobbiga, som om jag bara vill ge upp liksom. Allt började med en dålig praktiskplats och en tillhörande uppgift och sedan dess har den där dåliga känslan hängt i sig och jag får  inte tummen ur att börja ta tag i något som jag borde göra. Hoppas bara det är en liten svacka och att jag snart är på fötter igen.
 
Nedräkning pågår inför Ebbas födelsedag på söndag. För sex år sedan gick jag som 22åring höggravid, arg och trött på att passerat mitt bf-datum som var den 6/12-08. Känns som ett helt liv sedan, jag visste verkligen inte vad som skulle komma och hur otroligt det skulle bli att få vara mamma. Allting förändrades sedan den dagen och någon annan blev viktigare än jag själv.
Älskade unge, tack för att du blev vändpunkten i mitt liv <3
 
Haha sex år sedan och svullen med bauta mage.
 

Vitt på marken.

Onsdags morgon och vi möts av att det är lite vitt på marken till barnens stora förtjuselse. Det må vara mestadels snöblandat regn som faller men det struntar barnen i som är överlyckliga över att vinterns första snö har fallit. Jag hoppas att det vänder om och blir riktig vinter nu, är trött på allt mörker och regn.
 
Ebba chockade med att sova hela natten i egen säng och Hugo låg kvar inne hos sig till strax efter tolv inatt, det ä något typ av rekord för de båda som brukar ligga och trycka inne hos mig redan vid tio-snåret. De får gärna sova hos mig men när min sömn blir lidande och jag knappt får några timmar alls av sammanhängande så måste man försöka sig på en liten förändring. Nu har jag bäddat på golvet till Ebba, så om hon kommer så kan jag dra fram madrassen ifrån min säng och så kan hon få sova nära utan att ligaa på mig.
 
Dags att starta dagen med andra koppen kaffe och en äggmacka på mitt hemmagjorda fröknäcke - ha en fin onsdag fina ni!
 

Ta vara på vardagens guldkorn.

Jag fick medverka på dagens seminarium trots försening och kan därmed pricka av det på att göra listan. Skönt att inte ha något liggande efter sig utan att ligga i fas med allt som man ska göra, finns inget värre och som gör mig mer stressad än att ha mycket framför mig.
Barnen sitter nybadade i soffan och jag ska snart tända upp ljusen här hemma och bara lägga mig och slappa ett tag, efter nattens många vakna timmar så börjar jag känna tröttheten komma sig smygande.
 
Är det fint väder imorgon så ska jag ta mig fasen ta vara på vädret, behöver tanka mängder med d-vitamin för att orka hela denna långa vintern känner jag. Var ute en snabbis på en promenad på en av Alingsås vackraste platser igår, nämligen Skår med klippor, sjö och härlig gammal väg med ängar omkring sig.
Man får ta vara på det där lilla som vardagen erbjuder helt enkelt <3
 
 


 

Ingen bra start.

Morgonen kunde knappast börjat sämre...
Fick sms inatt från barnens pappa där det står att han är sjuk och ej kommer kunna hinna komma hit så jag kan ta mig till Skövde till dagens seminarium. Jag får chansa att ta ett senare tåg och hoppas jag blir insläppt trots att jag blir tjugo minuter sen, typsikt att sånt här händer på obligatoriska skoldagar.
Får hoppas resten av dagen blir bra och löser sig på bästa sätt trots att morgonen började som den gjorde.
 
Igår hade jag en välförjänt hemmadag och fick gjort lite nytta här hemma. Överdrivet mycket plugg blev det inte alls men ibland behöver man faktiskt tillåta sig själv att göra annat. Hugo hämtades hem tidigt och vi hann tillochmed med lite utelek innan det blev mörkt. Man är inte bortskämd med att vara hemma under dagens ljusa timmar och när det väl händer så känns det lite extra lyxigt helt enkelt.
 
Denna lilla solstråle ger mig så mycket glädje i livet!
 
 

En ny vecka.

Och så startar vi en ny vecka, vi har bara två veckor kvar innan det är slut med åkandet till Skövde för en tid framöver, börjar få ganska stor tentaångest inför januaris TRE tentor som vi har när vi kommer tillbaka efter jul. Innan man börjat ordentligt så känns allt så främmande och stort men jag hoppas att vi snart kan börja bena ut allting så det blir mer tydligt vad vi faktiskt förväntas kunna. Något jullov blir det alltså inte för mig alls som kommer ha fullt upp med studierna.
 
Igår var det dags igen att fotografera min sysslings mage <3 Tyvärr var väderförhållandena usla så det blev inomhus, men hon är så vacker så med stora magen. Det är konstigt, alla andra gravida kvinnor finner jag så otroligt vackra, men annat var det när jag själv väntade barnen och gick upp 25kg och kände mig allt annat än fin ;)
Blir det något syskon i framtiden så hoppas jag att jag får en enklare graviditet och kan njuta lite mer av den precis som hon gör.
 
Dags att kicka igång dagen och försöka ta vara på denna måndag, jag känner mig helt ärlig lite fundersam på vad jag ska göra. Jag har som sagt mängder av grejer i skolan men vet inte riktigt vad jag ska börja och känner att jag inte orkar börja ta tag i det riktigt än.
 

Ett försök till pyssel.

 
Världens regnigaste och gråaste söndag börjar äntligen gå mot sitt slut.
Jag har vart effektiv och fått gjort en hel del även om vi nästintill bara varit hemma. Sängarna är renbäddade, tvätten är tvättad, en plåt fröknäcke är bakad, det är storhandlat,  fotograferat min sysslings gravidmage, vi har gått och ätit pizza och jag har försökt mig på att baka med trolldeg. Resultatet blev kanske inte som jag önskat men de beror nog tyvärr på att jag inte hade rätt typ av färg, men fram tills jag köpt på mig riktig färg så får detta fungera för man ser ju vad de föreställer iallfall och de kan lekas med.
 
Nu väntar jag in Ebba som har vart med sin mormor och hämtat hem sin pappa från tåget, äntligen ska hon få träffa honom igen efter att han ha varit borta i två veckor. Ni kan tänka er vad hon längtat och undrat när han kommer hem?
Resten av kvällen blir lugn och jag ska färdigställa de allra sista på min studieuppgift innan den kan skickas in.
 
Hoppas ni haft en fin helg allesammans.
 
 

En grå söndag.

Godmorgon söndag och andra advent.
En trött mamma med kaffekoppen i största hugg, men är ändå tacksam över att få legat kvar längre i sängen. Ebba chockade med att sova hela natten i egen säng och när Hugo sedan slog upp sina ögon vid halvsex så kunde han och Ebba vara vakna lite ensamma och spela medan jag fick möjligheten att slumra en timma till - vardagslyx om något!
Idag är det på förmiddagen dags för gymnastik för Ebba, hon har inte vart där på två veckor eftersom hennes envisa förkylning inte velat ge med sig, men nu upplever jag henne tillräckligt bra för att orka träna igen.
Annars är det grått och ösregnar ute och jag är så fruktansvärt trött på att knappt kunna vistas utomhus, både jag och barnen är ju utemänniskor och det är jättejobbigt att nästintill vara fast inomhus pga vädret.
 
Igår var vi då på dop för lilla Frida, i kyrkan där jag och även mina barn är döpta och det är alltid lite extra mysigt då. Barnen satt lugnt och stilla under hela cermonin och härjade sedan runt av sockerkicken på dopfikat, jag var ganska trött igår när vi kom hem igen vill jag lova ;)
 
 
 
 
 

Perfekt för de pyssliga.

 
Hur söta är inte dessa små då?
Ebba fick en paketkalender med ett litet dagligt pyssel fram tills julafton och det är ju perfekt för en liten pysseltjej som henne. Synd bara att hon har en mamma som är nästintill totalt opysslig och inte gillar det minsta att sitta och sysselsätta mig med sånt här. Jag försöker att göra det med jämna mellanrum för hennes skull, men jag tycker verkligen inte det är roligt alls.
 
Barnen ligger redan nerbäddade i sina sängar, det har vart en dag med dop och det tar alltid lite på krafterna att vara bland så många människor. Dessutom har ju mamman i familjen en förbannad etikuppgift som ska göras färdig så jag är i akut behov av denna egentiden idag vill jag lova.
Önskar er en fin lördagskväll!
 

En presentation.

Godmorgon lördag.
Det blev ju nästintill en sovmorgon när Hugo valde at slå upp sina ögon efter sex istället för sedvanliga fem, fast jag hade ju önskat vi hade kunnat få ligga kvar i sängen till sju iallafall så dagarna hade sluppit bli så himla långa.
Statistiken har skjutit i höjden rätt ordentligt och jag tänkte göra en kort presenteation av mig för alla nya.
 
Jag är en 28årig tvåbarnsmamma från Alingsås och i somras vändes mittt liv lite uppochner när jag blev ensamstående.
Det var tufft, jag hade ingen aning om hur jag skulle klara mig eftersom jag saknade jobb och ej verkade komma in på den utbildning jag sökt. Precis innan kursstart så fick jag ett mail om att jag var reservantagen till sjuksköterskeprogrammet i Skövde. Skulle jag våga tacka ja till platsen? Att studera på högskola och vara ensamstående? Att dessutom studera på annan ort som låg tio mil hemifrån, skulle det ens fungera?
Jag tackade ja och kämpar nu som en dåre för att allting ska gå runt med barn, studier, djur och hem och mitt i allt de där ska jag försöka att inte tappa bort mig själv.
Jag skulle ljuga om jag sa att det var enkelt, varje dag är ett evigt pusslande och ansträngande till tusen att praktiskt få det att gå ihop och dessutom orka göra allting som förväntas av en.
Första terminen är snart gjord och jag väljer att ta en dag i taget och hoppas det tar mig hela vägen fram.
 
"Sometimes you need to fall before you can fly"
 

Fredagsmys.

 
Godkväll.
Härligt att varit hemma i Alingsås och studerat idag, jag har skrivit som bara den men tyvärr saknas det forfarande en halv sida innan jag kan känna mig färdig. Jag tycker det är sjukt svårt att skriva på en sån hög nivå och försöka ordbajsa fram något som  sedan ska bedömas känns inte helt okej.
Väl hemma igen så fick barnen göra middagen - hemmagjod pizza!
Det var poppis att få vara med och hjälpa till men det blev en hel del sura miner när det bråkades om vem som skulle göra vad. Att de alltid ska bråkas om småsaker mellan dessa två syskon, jag hoppas inerligt att det lugnar ner sig inom kort.
 
Tusen tack till er alla som lämnat grattis hälsningar angående vinsten, så himla kul med människor som kan glädjas åt andra och ansåg att jag var en värdig vinnare.  Jag ser så fram emot att få hem paketet och  få se barnens ansiktsuttryck när det öppnar det på julafton.
 
Nu väntar fredagsmys och idol och ikväll hejar vi på Mollie!
 
 

Jag vann?!

Godmorgon.
 
Loggar in på bloggen och möts av världens besöksrekod och undrar vad tusan som kan ha fått min statestik skjuta i höjden på så vis?
Möts i kommentarfältet att jag vunnit ett helt fantastiskt kök i Lindas julkalender till värde av 2700kr!
Jag kan inte med ord beskriva min tacksamhet för denna vinst, som  ensamstående tvåbarnsmamma som dessutom studerar så är pengar det sista jag har i överflöd om man säger så. Jag hade aldrig haft möjlighet att ge dom en julklapp som denna och har haft lite panik inför julklappar detta år faktiskt. Nu kommer de få världens finaste paket och julen är räddad.
Nu kan jag satsa på att köpa smågrejer som de kan ha till köket och kan släppa oron över hur det ekonomiskt ska gå runt.
Tusen tack för vinsten!
 
 
Nu ska jag stressa vidare denna morgonen, att skriva ett arbete står på schemat och jag kommer behöva proppa kroppen full med både koffeintabletter och kaffe för att klara dagen.
Dagen kunde ju inte börjat på ett bättre vis iallafall <3
 

Att hålla sig sysselsatt.

Och så var det dags för sista dagen på min praktik.
Jag är grymt besviken och känner att jag inte har lärt mig ett dugg, jag har mestadels suttit på en stol eller agerat svans. Grymt frustrerande att sitta av tiden , särskillt för en som mig som alltid har tusen bollar i luften och hatar att sitta still.
Jag är lite sån som människa, hatar att göra ingenting och får smått panik dagar då jag står sysslolös. Anledningen är helt enkelt att så länge jag har saker och göra så tänker jag inte på jobbiga saker, men när mitt tempo dras ner så har jag mer tid och tänka och fundera och då sätter tankarna igång och går på högvarv.
Jag vill ta en dag i taget, leva i nuet och vara tacksam för det jag har och därför försöker jag hålla mig sysselsatt helt enkelt, för att slippa stanna upp och tänka för mycket på framtiden eftersom den oroar mig.
 


 

Är det inte typiskt?

Är det inte typiskt?
 
Oftast innebär högskolestudier att vi har väldigt mycket föreläsningar som är frivilliga och få obligatoriska moment. Är det inte då typiskt att både Ebba och Hugo blir sjuka under min praktikperiod då jag absolut måste vara på plats för att bli godkänd i kursen? Och dessutom pricka in och bli sjuka samtidigt som Johan är i Syd Afrika och ej kan vabba med dom heller. Jag är så grymt tacksam att både min mamma och mormor ställer upp för mig så denna veckan och hämtar o hjälper mig så gott dom kan. I måndags var Hugo hos mormor istället för på dagis och imorgon blir det Ebbas tur eftersom hon legat på febergränsen tillochfrån och är rejält förkyld. Nu hoppas vi att vi är av med alla baciller tills helgen bara.
 
Nu ska jag fortsätta med tvätten och packa skolväskan full med kurslitteratur i hopp om att kan få ordnat lite på uppgiften på tågresan imorgon.
 
 
 

Dags för att resa till Skövde.

Klockan står på 05 och jag sitter här med grus i ögonen och klunkar kaffe ihopp om att bli piggare. Veckan med vfu är jobbig och jag vill att både onsdagen och torsdagen ska gå med en jäkla fart så jag återigen kan få vara i Alingsås och studera igen. Aldrig trodde jag att jag skulle uppskatta så otroligt att få sitta i hemstaden att studera och slippa åka de där tio milen för att komma till skolan. Att få plocka upp böckerna och sätta på datorn hemifrån känns verkligen som en lyx och därför längtar jag lite extra till dagar som de.
Men jag hoppas dagen på praktiken blir givande idag och att jag får möjligheten att prova på några av de moment jag tränat på såsom benlidning, blodtrycks koll och venprov. Det är så mycket roligare at vara ute i verksamheten om man praktiskt får göra något och inte endast agera svans.
 
Jag ser fram emot att äntligen få komma iväg på en aktivitet med barnen. På lördag har vi bestämt oss för att ta oss till Liseberg och gå och kolla. Jag har inte varit där under julperioden sedan strax efter året det öppnade så det ska bli exra roligt. Det var längesedan vi var iväg och gjorde något sånt och jag tror besöker kommer vara uppskattat av dom bägge. Jag önska så jag kunde ge dom såna möjligheter mer, men jag hoppas och tror att mina vardagliga små utflykter är mer än nog för dom.
 
 

En tisdagskväll.

Godkvällar
Inlägget från i morses har visst glömt att publiceras och därför ekar det tomt bland inläggen idag.
Haft en dag med hemmastudier men gjort allt annat än att plugga, ibland behövs sånna dagar för att ladda batterierna. Jag satt i timmar hemma hos en vän och vi pratade om allt mellan himmel och jord, sedan fick jag möjligheten att gosa med en fem dagar gammal liten bebis.
 
Jag har börjat räkna ner till barnens pappa kommer hem från Sydafrika så jag kan få lite avlastning när dom ska dit igen. Få lov att sova en natt igenom, lyssna på hög musik kvällstid och ha möjligheten att ta en kvällspromenad med hundarna om jag vill. De är ju inte där så ofta, en dygn varannan helg samt en kväll vardagskväll i veckan, så när tillfället väl ges till att ta en paus från allt så borde jag verkligen ta det.
 
Dags att plocka ur färgen ur håret och börja med uppgiften som ska vara klar på måndag.
Önskar er alla en fin kväll!
 
 
 

Första december.

Hugo somnade febrig framför datorn här i helgen , det tar verkligen på krafterna att ha lite feber och dessutom vara tre år och tro man kan bestämma över hela världen. Jag är medveten om att perioden kommer lägga sig inom kort, att han inser att han inte kan styra och ställa om precis allting och fram tills dess får jag försöka avleda och le lite åt hans envishet i smyg, den där egenskapen har de fått av mig bäggetvå <3
 
Att vara på praktik efter endast 3,5 timmars sömn var inte optimalt kan jag lova, men anledningen till sömen gör det värt de. Kan lova att det blir en tidig sänggång inatt dock, jag tänkte tillochmed gå och borsta tänderna och bädda ner mig redan nu.
Önskar er en godnatt och hoppas ni haft en fin första dag i december.
 

Trötta ögon.

Ny vecka och dags för praktik på ett äldreboende i Skövde.
Ska bli spännande att komma ut igen och göra lite praktiska grejer samtidigt som jag tycker att just ålderdomshem känns som något jag kan ganska bra. Det blir ju en ny nu upplevelse ändå eftersom jag tidigare gått som undersköterska och nu denna gång ska få gå som en sjuksköterska. Jag hoppas erfarenheten jag har med mig är till anvädning och att jag får möjlighet att testa någon av de praktiska saker vi har övat på så som blodtryck, venprov, benldning eller liknande.
Blir att ladda med en stor kopp kaffe och sedan en koffeintablett eftersom jag låg vaken och pratade ända till halvtvå inatt trots att min klocka ringde redan vid sex.
 
Hugo är dessvärre febrig och har varit hela helgen, såklart att sjukdomen slår till när den absolut inte får. Men han ska få vara med min mormor och mamma idag och jag hoppas vi hade sista feberdagen igår. Tomteparaden var en höjdare och barnen var jättenöjda över att få gå på stan och kika, träffa tomten och kolla på paraden.
Börjar denna vecka med ett mycket lättare hjärta men tröttare ögon, det är smällar man får ta helt enkelt.
Godmorgon!
 
Mötet med tomten igår: