2013 ska bli mitt år!

Godkväll i stugorna.
 
Detta blir som vilken måndag som helst, eller nja där ljög jag. Med tända ljus i hela huset och mjukisdressar på så har vi ätit en lätt liten trerätters middag bestående av vitlöksbröd , pasta med min hemmagjoda pesto och lax och till efterrätt gjorde vi chockladpudding med vispgrädde.  Så nu sitter vi här tillsammans i soffan med Ebba och kollar Ronja rövardotter medan regnet öser ner utanför. Rätt skönt att vara på hemmaplan och slippa ge sig ut i detta väder faktiskt.
 
2013 ska bli ett år då jag fokuserar lite mer på mig själv. Jag har så otroligt svårt att unna mig själv saker. Ja de behöver inte handla om att köpa saker utan mer att ge mig själv tid. Behöver bli bättre på att se vardagen mer positivt, men mitt förflutna gör att jag gärna ser värsta tänkbara senario för att slippa bli besviken. Dock vet jag med mig att jag blivit bra mycket bättre på den fronten. Att försöka skapa mig en kropp som jag trivs och mår bra i står också högt upp på listan. Att dessutom försöka njuta extra mycket av min sista tid hemma  Hugo är en självklarhet.
 
2013 ska bli mitt år att utvecklas. - Gott nytt år kära läsare!
 

Här blir det inget tolvslag.

Godmorgon sista dagen på året 2012.
Jag förstår inte vad det är med mina barn och sömn alltså men nästan alltid är det något som strular. Igår när jag la mig i sängen helt slut vid 22 så vaknade Hugo och var vaken i fyra timmar. Låg och gnällde och vred på sig och satte sig upp om vartannat. Om de bara kunde berätta vad det var och inse att man faktiskt mår så mycket bättre av en god natts sömn.
Att sitta uppe till något tolvslag blir det inte tal om alltså, fast det har jag ios inte gjort sedan Ebba föddes. Haha sist jag firade ordentligt var alltså nyår 2007/2008. Sedan dess har det inte vart många knop alls. Därmimot hade jag tyckt det var mysigt att vara några och laga lite god mat och kanske spela något spel. Men detta året verkar det inte bli något annat än en vanlig måndag med kanske lite extra god mat.
 
Dags att hinka i sig mer kaffe och sedan ge sig iväg till Maxi med tusen andra personer antar jag.
Ha en fin sista dag på 2012!
 
Blir att fira med alla våra fyrbenta ;)

En lång söndag.

 
Såhär skoj har vi haft idag. Nej ärlitgtalat denna dagen har inte bjudit på mycket alls och det har ösregnat utanför så vi har faktiskt nästan spenderat hela dagen inomhus. Gjorde oss ett tappert försök att ge oss ut till isbanan i förmiddags men halva isen var full av vatten så vi var bara där 20 minuter innan vi gick hemåt igen i regnet.
Lite nytta har vi fått gjort här hemma under långa dagen, burit ner lite leksaker till källaren som ändå inte anväds och därmed blivit med lite mer yta. Gud vad jag önska det fanns mer förvaringsutrymmen så vi slapp stapla upp allt kring väggarna för då ser det liksom aldrig rent ut.
Ska iaf krypa ner i soffan och kolla Snabba Chash 2 med Johan så fort Ebba somnat, blir ett bra avslut på dagen.
 
Hoppas ni haft en lite mer händelserik söndag än vi =)
 

Ingen vidare god morgon alls.

Morgon igen. Ingen vidare god sådan heller... Ebba vaknade innan fem med nattskräck elller liknande. Måste vara nattskräck för hon skriker nej och slåss, sparkar ner möbler och är helt och hållet vansinig. Hon vaknar alltså så arg och jag kan inte tänka mig det skulle vara annat än nattskräck det handlar om, det konstiga är väl att hon ändå minns att hon vart vaken vilket man inte brukar vid nattskräck. Efter hennes utbrott så vaknade ju självklart Hugo och sedan dess har vi vart vakna. Blir mycket kaffe och ett försök att sova samtidigt som Hugo under dagen.
 
Igår bytte vi julklappar med familjen här hemma. Alla vart nöjda över presenterna och mitt hemmagjorda knäckebröd var nog en uppskattad present att ge bort som lite extra sådär. Vi fick blandannat en jätte mysig filt och ett nyckelskåp som vi kommer använda flitigt eftersom vi alltid frågar varandra vart nycklarna är. Ebba fick lite mer leksaker till pippihuset och Hugo fick lite klossar osv, men allra mest uppskattade han nog kartongen som presenterna låg i som han kröp in i gång på gång  - Tokstolle!
 

Kvällen är här.

Dags att krypa ner och kolla på film och knapra på lite lördagsmys i form av grönsaker och dipp.
Unnade oss en stenugnsbakad pizza förut med och fytusan vad goda dom är.
Imorgon hoppas vi på lite bättre väder för idag har det regnat konstant hela dagen här i Alingsås, vart tog vintern vägen liksom?
Nej är det vinter så får det gärna vara snö, bara jag slipper slasket. Har börjat längta till våren nu faktiskt, misstänker att dessa månader kommer bli långa.
 
Nattinatt..

Trasdocka.

 
Min syrra har vart i farten igen och virkat en trasdocka till Ebba. Hur söt är den inte liksom? Bad om en docka för ett tag sedan och då knåpade hon ihop denna utan mönster eller något så den är ju helt unik. Så himla charmig så jag skulle lätt kunna ha en hel liten dockfamilj här hemma. Hon tar emot beställningar på Dellisch design på fb eller via mig om det finns folk som är intresserade och inte har fb! - Toksöta!
 

Mini jul med familjen.

Lördagsmorgonen startade redan vid halvsex men en trött mamma vägrade kliva upp ur sängen förens en timma senare. Hugo nöjde sig med det och delade mer än gärna ut massa pussar och låg på mig och myste. Den här pojken kan konsten att gosa vill jag lova. Även om han offtast bara gosar med mig så bjöd han sin moster på riktiga pussar och mys igår också.
 
Ska strax duka fram frukosten och sedan dra igång med ett röj här hemma. Klockan tio kommer mamma, pappa och syskon hit och byter lite julklappar eftersom vi inte var hemma på julafton.
Resten av dagen har vi inget planerat alls, men jag hoppas dagen bjuder på något kul och inte blir alltför lång (som den tenderar att bli när man gör morgon så tidigt)
 
På återseende kära du, - Godmorgon!
 
Det blir mycket öppnande av paket för mina små. Först födelsedag 14/12, sen julafton och nu jul här hemma. Sedan har vi ett försenat 4-års kalas att anordna eftersom Ebba blev magsjuk på hennes kalas. Tror dock inte hon misstycker? ;)
 
 
 

julklappsshopping till morgondagen.

Godkväll, fredag igen ju!
Katten står har och trampar som besatt på min mage och spinner som bara den, så inte världens lättaste att försöka få till ett inlägg denna kväll =)
Glömde helt av att uppdatera imorses, något som verkligen hör till ovanligheterna.
 
Dagen har iallafall gått i ett. Med lite shopping inför imorgon då vi firar liten försenad julafton här hemma med släkten. Efter stan fick vi med oss min syster med familj hem så vi har ätit och barnen har lekt tillsammans.
Vissa dagar hinns bloggen tyvärr inte med helt enkelt och detta är en sådan dag.
Nu ska jag krypa ner i soffan efter jag slått in lite paket och tagit fram fredagsmyset.
 
Trevlig helg på er!
 
Hemmagjord pesto har getts bort i försenad julklapp idag.

Hemmagjort.

Och så var det återigen kväll..
Eftermiddagen spenderades stor del i köket. Jag satte nämligen igång att göra lite hemmagjod pesto och bakade knäckebröd. Svärmor hade gjort så gott bröd och jag fick med mig receptet hem och gjorde likadant nu. Mitt allra första knäckebröd och väldans gott måste jag säga.
Superenkelt att göra, bara att röra ihop och direkt in i ugnen. Sugna på recept så hojta till!
 

Och så var de vardag igen.

Godmorgon vardag.
 
Nu är allt som vanligt igen. Johan är på jobbet och jag sitter i soffan tillsammans med Hugo och alla djur och kikar på barnkanalen medan Ebba sover. Natten hemma har vart betydligt bättre än i Borlänge, fortfarande mindre sömn men det har ju med hans jobbiga hosta att göra.
 
Idag hoppas jag att min syster och systerdotter kommer hit och umgås lite, var riktigt längesedan vi träffades och kusinerna leker så bra tillsammans.
Undra om man ska våga sig ut på rean? Barnen är i stooort behov av kläder då de plötsligt ska bli nya storlekar för dom bägge två. Ja Ebba har haft 104 i mer än ett år men nu börjar de bli precis att de kläderna passar. Så med andra ord behövs typ ny gaderob i stolek 110 och 86.
Ett besök på Maxi måste göras med, efter att ha vart borta några dagar är det tomt här hemma i skafferi och kylskåp, dessutom ska ju det firas jul här hemma på lördag och sedan har vi nyår med kommande trerätters framför oss.
 
Hoppas du får en fin dag!
Och kom igen, lite väl dåligt med kommentarer under jul? Visa ni finns här, alltid roligt =)
 

Borta bra men hemma bäst.

Äntligen hemma igen!
Så underbart skönt att vara på hemmaplan bland sina grejer och sedan sina rutiner.
Bilresan hem gick bra, men jag inser nu hur mycket skönare det fatkiskt är med tåg så man har möjlighet att röra på sig när barnen har spring i benen.
 
Kommer sakna snön , hela vägen hem så regnade det och här i Alingsås är det typ isbana och slaskigt värre.
Imorgon är det återigen vardag då Johan är tillbaka till jobbet, men nu ska jag ta mig tusan SOVA!
Efter dessa nätter så behöver jag det, och kan bara hålla tummarna Hugo sover mer än 3-4 timmar per natt när han är hemma igen.
Så först lite läsning av 50 nyanser av honom (Läs den!) och sedan blir det sängen.
 
Natti!
 
Njöt av vintern i Borlänge.
Några av Ebbas klappar.
 

Dags för hemfärd.

 
Nu är julen över och strax väntar en biltur på över fem timmar hem till Alingsås igen. Blir spännande och se hur resan funkar med barn som ej är vana vid att åka bil.
Längtar hem till min säng och förhoppningsvis bättre sömnrutiner från Hugos sida, för fy tusan vad lite sömn jag fått dessa dagar.
Därimot kommer jag sakna snön och vintern när jag kommer hem till slaskiga stan igen.
Synd vi inte kunde plocka med oss lite snö så vi fick njuta av pulkaåkning osv hemma också.
Dags att packa in alla leksaker och se till att man får med sig allt hem igen.
 
Håll tummarna för oss på vägen hem ;)
 

Dagen efter.

Julen är över och nu på morgonen sitter barnen och leker med varandras leksaker.
Mycket lyckad jul även om jag var trött som bara den efter nattens endast tre timmars sömn (som han förövrigt gjorde repris på även denna natt)
Jag längtar hem till vanliga rutiner men passar på att njuta idag sista dagen av ett ordentligt och vackert vinterlandskap.
 
Idag har vi faktiskt inga planer alls och det känns riktigt skönt med tanke på hur hektisk dagen var igår.
Ut och leka i snön och hoppas barnens hosta och feber ger med sig idag för nu har de hållt i sig ett par dagar.
Märker att statatestiken har dalat ordentligt under dessa dagar och jag antar att alla umgås med familj och vänner.
Så fortsätt med de och njut av er ledighet tillsammans - God Jul!!
 
(Mer bilder bjuds det på när vi är hemma i Alingsås igen och internet är lite snabbare;)
 

Gårdagens möte med tomten i skogen.

Julaftonsmorgon är här.
Hugo bjöd sin mamma på snitt tre timmar sömn inatt,  antar att det är en kombination av feber, hosta och nytt ställe att vara på. Typiskt att det sker till en dag som denna då vi faktiskt har en heldel att göra.
 
Igår trotsade vi febern och tog oss ut på tomtesafari typ.
Så himla mysigt, vi åkte till Johans faster och satte oss på en fyrhjuling med släp och åkte mitt ut i skogen.
Var så otroligt vackert, alldeles fullt av snö så granarna såg sådär tunga ut och dessutom var det alldeles mörkt då klockan var omkring fem.
Efter en liten tur så kom vi fram till en gråtta där de brann en eld, inne i gråttan bodde självaste tomten.
Tror ni Ebba var glad?
Hennes ögon tindrade och det var ren lycka att få träffa tomten sådär mitt i skogen.
Tack snälla ni som gjorde de möjligt för henne.
 
Dags för en dusch ihopp om att vakna till liv liiite mer.  God Jul mina fina läsare!
 

Framme.

Och vi nådde destination Borlänge utan någon försening! Det har nog ta mig tusan nästan aldrig hänt tidigare.
Barnen var febriga men resan gick ändå okej, Ebba var jätte duktig även om hon började fråga om vi var framme snart efter tjugo minuter och vi skulle resa i fem timmar ;)
 
Och julkänslan har infunnit sig!
Att komma till Borlänge som är fullt av snö och ett pyntat hus med tomtar och julgran gjorde susen.
Barnen är i säng med alvedon i kroppen och vi hoppas på en bra natt och dom är pigga inför stora dagen imorgon.
Julafton ska firas och börjar redan vid elva hos Johans mormor, Ebba ska dessutom få ta sparken dit - En vit Jul, inte illa det.
 

Dan föra dopparedan.

Natten har inte bjudit på mycket sömn alls, Hugo har vart orolig och inte kunnat komma till ro ordentligt. Han har vridit och vänt på sig samtidigt som han gnällt. Nu har han dessutom lite feber nu på morgonen.
Hostmedicinen Ebba fick innan läggdags gjorde iallafall lite nytta för henne men morgon har det vart här hemma sen strax efter fem. Hoppas vi får vila på resan!
 
Hoppas kunna finna lite mer julstämmning när jag kommer till Borlänge, för detta året vill inte känslan infinna sig alls tyvärr. Ingen julgran och inga tomtar här hemma, och bara ytterst lite snö kvar.
Blir att tokshoppa alla julklappar på mellandagsrean och fira julen här hemma på Lördag istället.
 
Dags att sätta igång, tåget går halvnio och vi ska ju promenera dit också.
Hoppas ni får en fin söndag så här dan före dopparedan.
 
Instabild (emmgus86 där) - febrig pojke.
 

Packar inför morgondagen.

 
Dags att försöka packa ner hela familjens kläder och tillbehör i en väska så vi klarar oss i Borlänge de dagar vi är borta. Jag fullkomligt hatar att packa för det är så mycket att ta med när man är fyra stycken.
Imorgon 08:30 går tåget upp mot Dalarna och jag hoppas på mirakel att barnen är friska och att tågen är i tid.
 
Ebba har verkligen vart risig idag. Hemsk hosta, feber och smärta i kroppen. Hon har gråtit och tillochmed sovit mitt på dagen. Hoppas verkligen inte de är någon influensa eller liknande. Hugo har dessutom börjat hosta med nu, så bara hålla tummarna inte han blir sjuk också.
 
Packa var det ja...
 

Nej inte nu igen!

Godmorgon,
Ebba vaknade igår kväll runt 22 tiden och var ledsen. Ont i halsen och ont i magen och kunde därefter knappt somna om så hon fick komma ner i soffan.
Resten av natten har hon fortsatt hosta och hosta och gjorde morgon 05:30 med feber. Jag känner bara att när tusan är det nog?
Vi som alltid brukar vara friska har de senaste två månaderna haft sjukdommar som avlöser varandra och vad kan de bero på?
Bara vi är firska till julafton och helst till imorgon redan eftersom en tågresa på minst fem timmar väntar.
 
Får ta en hemmadag idag helt enkelt. Johan skulle till Allum tillsammans med tusentals andra shoppande människor. Undra vad vi ska sysselsätta oss med här hemma?
Städning och kanske lite bak av bröd står på schemat.  Sen har vi två hundar som är rejält smutsiga och jag tror att mamma som ska ha dom över jul vore tacksam om de var rena och fina tills dess ;)
 

Soffmys med Ebba.

En av de bästa födelsedagspresenterna som Ebba fick enligt mig var en hel box med de flesta av Astrid Lindgrens filmer. För 400kr fick jag hela kitet (som annars kostar nytt ca 2000kr) Några få filmer fattas men de flesta guldkornen finns med.
Så ikväll har vi myst under täcket i soffan samtidigt som vi tittat på Madicken, och helt ärligt tycker nog jag filmen är lika bra som hon. Man minns när man var liten och själv satt som klistrad framför Astrids filmer.
Så frågan är om jag ska fortsätta kika eller titta på någon annan film till fredagsmyset?
 
Hoppas ni får en fin fredag!
 

Morgonkaos.

Godmorgon.
Har lite lördagskänsla idag eftersom Johan är hemma, så det känns riktigt skönt.
Första lugna stunden nu på mer än två timmar så jag sitter tacksamt i soffan med andra koppen kaffe och bara är.
Ja våra månar är alltid kaos och frukosten är värst. Hugo han gallskriker eftersom han vill smaka av allt, och det blir liksom inte bättre trots att han faktiskt får smaka på vårat och samtidigt att han har en macka i handen medan jag försöker lura i honom gröt.
Nej det enda jag kan sakna från tiden innan jag fått barn måste vara den där lite mer lugna starten på dagen, eller att kunna sitta ner och bara läsa lite samtidigt som man äter frukost. Men om ett par år är det nog en möjlighet ;)
 
Idag ska det ut och kollas första julklapparna, blir några som ska handlas. Sen ska jag göra en del eget och ge bort som jag tror kommer bli uppskattat.
Hoppas ni får en fin dag och har fått en betydligt lugnare start än jag ;)
 
Min vardag ;)

Dagen blev inte som planerat men okej ändå.

Nu tar vi jullov!
Ebba har visserligen vart hemma hela veckan eftersom jag inte vill riskera ännu mer sjukdommar genom dagis än vad man stöter på utöver. Men nu har Johan semester tills dagarna efter jul och det känns himla skönt faktiskt.
Att kunna gå iväg och kanske handla några klappar, för detta året blir det faktiskt inte många. Barnen får så det räcker ändå, det är jag övertygad om.
 
Hade planer på att imorse ta med mig barnen till simhallen idag och stressade som bara den för att hinna dit i någurlunda tid. Väl där säger dom att dom minsann inte har öppet för allmänheten ännu. Gissa om Ebba blev besviken? Tycker faktiskt att dom kunde vart snälla och låtit oss bada ändå, hela simhallen var fylld med barn och båda bassägerna var öppna.
Istället för bad blev det lekplayset, inte fy skam det heller faktiskt..
 
 
Hugo och Melker än nästan jämgammla och det skiljer bara två månader mellan dom.

Den berömda rastlösheten.

Jag vet verkligen inte vad som hänt men jag har börjat komma ner i en svacka det senaste.
Ingenting händer och mitt liv ser liksom precis likadant ut varje dag, vet inte om det är de som gör mig nedstämd?
Jag har haft nog med depressioner och skit i mitt ilv så jag fullkomligt vägrar att dra på mig något sådant igen.
Jag vet bara inte riktigt vad jag ska göra för att komma tillbaka igen?
Måste hålla mig sysselsatt, men hur lätt är det? Jag blir otroligt deppig av att inte ha något att göra, och blir rastlös otrolgit enkelt.
Har ni några tips på hur man kan fördriva dagarna?
Jag menar jag ska vara hemma med vårdnadsbidrag med Hugo till typ efter sommaren så det är lång tid kvar tills något annat börjar hända i mitt liv.
 
Trött sliten och helt i chocktillstånd när jag gick förbi en spegel på stan och mötte människan mittemot.

Samma löfte som vanligt.

 
Ett av två barn sover och jag sitter som vanligt i soffan och bara är för första gången under denna dag. Tur vi har en stor soffa för den är nu full av två hundar, en katt och tre människor. Kan ni tänka er hur mycket det behövs dammsugas i detta hushåll? En gång om dagen minst.
 
Jag och min syster har under dagen bestämt att peppa varandra efter nyår för att komma i bättre form. Ta våra mått och förhoppningsvis komma iväg till gymmet tillsammans. Har nästan bestämt mig för att köra en månad med Olgas PT online med, de är värt att lägga dom pengarna på mig själv om det gör att jag mår bättre. Men nej jag tänker inte banta, utan vill kunna äta vanlig mat. Jag tror inte det fungerar i längden annars faktiskt.
Så där har ni mitt nyårslöfte, haha samma som alla andra år dvs ;)
Har ni något löfte?

Till månen och tillbaka.

Godmorgon.
 
Bestämt oss för att ta jullov nu redan, orkar inte riskera fler sjukdommar här hemma. Visst att vi redan haft de mesta man kan ha men ändå dumt att chansa och dra på sig ännu något nytt och därmed inte komma iväg med tåget mot Borlänge på söndag.
Så hur fördriver man dagen hemma med två barn med överskottsnergi?
Blir en utmaning helt klart ;)
 
Vi var ju i stan och tog syskonkort för ett par veckor sedan här i stan när dom stod i varuhuset. Resultatet blev helt okej. Synd bara att Hugo som alltid annars är så lätt till skratt vägrade bjuda på ett endaste leende.
Dock tyckte jag det var hutlösa priser, så jag tänkte nog köra en fuling och bara behålla ett fotograferat kort på barnen och skicka tillbaka "de riktiga" 800kr är det minsta beloppet att betala nämligen. Och då innehåller de en massa kort jag inte vill ha, för att beställa ett endaste ark var nämligen inte möjligt.
 
Mina underbart fina barn älskar er till månen och tillbaka.
 

Jag är ju trots allt bara 26 år.

Alltid lika skönt att kvällstid sätta sig i soffan. Bara stänga av tvn och bara njuta av tystnaden när bägge barnen sover. Från ovanvåningen hör jag hur Johan läser godnattsaga för Ebba, och bergis kommer hon snart att börja prata om allt mellan himmel och jord , för de brukar hon göra.
 
Sitter och funderar lite, MÅSTE komma igång med träning och kost framöver nu för vågen går helt åt fel håll - upp. Har länge kikat på mammafitness.se och drömt om att få pt online av Olga. Helt otroligt vilka förvandligar mammorna gör som fått tillgång till hennes hjälp. En liten julklapp till mig själv kanske? För jag vantrivs otroligt mycket i mig själv nu och så ska det inte behöva vara. Visst jag har fått två underbara barn av denna kroppen men jag är 26 år och vill iallafall göra mitt yttersta för att få en kropp jag kan vara bekväm i.
Tåls att fundera på helt enkelt..
 
Dags att försvinna in i böckernas värld, har en del att plöja igenom och har börjat med andra delen av Gynnings bok. Någon som läst det två andra? Har hört så himla mycket om hur bra de ska vara så nu får vi se om de håller måtten framöver.

Lite tid tillsammans.

Tisdag och Johan har sett till att han arbetar halvdag vilket innebär att  vi har lite tid tillsammans hela familjen på morgonen. Helgen blev ju som sagt förstörd med magsjuka så vi har lite att ta igen.
Ska försöka lura med mig Johan till öppnaförskolan, kan va skoj för honom att se lite hur vi har det vissa av dagarna när han är på jobbet.
 
Igår blev Ebba lite firad hos mamma/mormor , hon fick sin efterfrågade "bajshund" och det lyste verkligen i ögonen när hon öppnade paketet. Ett spel där man stoppar in lera i hundens mun och sedan bajsar den ut de igen - mycket uppskattat eftersom kiss och bajs fortfarande är väldigt roligt när man är fyra år.
Vi besökte stadens uppbyggda isbana igår eftermiddag med för att låta Ebba provåka. Vääääldigt vingligt och hon kunde inte "åka" många meter innan hon föll i backen, men det var uppskattat och det är det som är huvudsaken. Ett ställe vi kommer besöka fler gånger, helt klart.
 

Årets pepparkakshus.

Igår eftermiddag när vi tittade in i kylskåpet insåg vi att det fanns pepparkaksdeg som var tvungen att användas. Vi tänkte att nu är det dags att bygga årets pepparkakshus. Johan brukar ju va ganska duktig på att baka så jag gav han ansvaret helt att bygga de lilla huset från grunden.
Haha ja och resultatet? Inte vidare bra alls!
Men Ebba sa att hon minsann tycker det är fint och det är huvudsaken. Något hon och pappa gjort tillsammans <3
 

Småbarnstiden kan vara jobbig.

Sista veckan innan Jul, helt otroligt va fort tiden går.
Jag har inte köpt en endast julklapp, eller jo föresten jag har beställt några - räknas det?
Men eftersom vi åker till Borlänge på söndag så tror jag inte jag köper några klappar, det blir ju bara meckigt att frakta fram och tillbaka på tåg. Barnen får helt enkelt julklappar av oss när vi firar jul här hemma i Alingsås igen.
 
Det har vart ganska tufft de senaste. Ja Hugo är inne i nån period då han är ÄNNU mer mammig. Helst vill han konstant bli buren av mig och ha en hand mellan mina bröst (ja för så gör han när han gosar eller är trött)
Ingen annan funkar än mig, inte pappa, inte mormor - ingen.
Man blir knäpp, att inte kunna sätta ner honom knappt utan att höra ett illvrål och stora protester. Jag hoppas snart han ska kunna bli lite mer självständig igen så jag inte går in i väggen totalt.
Småbarnstiden har verkligen sina up and downs och jag hoppas innerligt denna period är över snart.
 
 

Söndag och lite sämre igen.

Godmorgon.
 
Ebba verkar sämre igen, trodde verkligen det var över nu men idag vill hon inte äta och klagar återigen på ont i magen precis så som hon gjorde i fredags. Jag hoppas så innerligt att hon inte börjar kräkas igen och att det faktiskt är över nu.
Tips på hur man kan komma på fötter och bli frisk igen? Här dricks blåbärssoppa och försöker äta "snällt" mot magen.
Min mage är heller inte riktigt bra än, suck vill ju kunna njuta om helgerna och hitta på något extra roligt med familjen.
 
Igår använde vi oss iallafall av den lilla energi vi hade och byggde vinterns första snögubbe. Innan har det ju vart för kallt men nu i med att graderna höjs så går det ju äntligen att bygga. Ebba var riktigt nöjd över sitt konstverk men säger att hon sovit dåligt inatt för att hon vart orolig för att den ska smälta. I morse när vi tittade ut så hade den mycket riktigt smält :(
Hoppas på några minusgrader igen så vi slipper slask som vi brukar ha gott om här i Alingsås..
 

Trött efter sjukdom.

 
Strax innan sju hade Ebba somnat på soffan, stackarn måste vart helt slut efter gårdagens och nattens kräkningar. Nu hoppas vi verkligen hon mår helt bra imorgon.
Jag har suttit och läst om vinterkräksjukan på nätet och läser att det är vanligare med diarrer hos vuxna när dom får de, så jag hoppas jag haft mitt. Kan ändå inte sluta oroa mig utan sitter här med ångest för vad som eventuellt komma skall.
 
Nu ska jag iallafall krypa ner under filten och invänta sesångsavslutningen av "Så mycket bättre" Hoppas ni andra får en trevlig lördag<3
 

Lördag och sjukstuga..

Lördag nu och Ebba är sig själv igen.  Men fy vilken jobbig dag det var för henne igår. Hemska magsmärtor och de höll i sig i mer än nio timmar.
Själv har jag börjat för mig med, men bakvägen och jag hoppas verkligen de stannar så.
Dumma vinterkräksjuka!
 
Ute är det världens snöoväder och nollgradigt, hoppas verkligen snön får ligga kvar och ej smälter bort. Sen får de ju gärna vara lite varmare än vad det vart de senaste så vi kan vara i pulkabacken lite mer än vad vi varit hittills.
Dags att hoppa in i en dusch och hoppas man känner sig lite piggare sedan, sen måste jag börja rensa i frysen och hoppas jag finner plats för allt de som jag bakade till kalaset igår...
Stackars Ebba, inte få ha något planerat kalas - Nåväl får bli efter jul!
 
 
 

Vart fan är rättvisan i detta?!

Dagen började så otroligt bra.
Vi öppnade paket, åt tårta innan dagis och bara uppvaktade födelsedagsbarnet. Medan Ebba var på dagis med farmor och blev firad där av sina vänner så var jag och Hugo hemma och bakade och höll på inför helgens två kalas.
Ebba kommer hem och klagar på ont i magen (något hon gör jämt eftersom hon har något som spökar där)
Sen kräks hon över hela golvet och så har dagen fortsatt, vinterkräksjuka på sin fyraårsdag! Någon jäkla rättvisa får de la vara?
Är så himla ledsen för hennes skull, hon har pratat och sett fram emot sina kalas i veckor och nu helt plötsligt så blir det ingenting av det. Hon har mellan kräkningarna sagt att hon minsann inte är sjuk och vill ha kalas.
 
Så nu sitter jag här, hunrig men rädd för att äta eftersom jag bara väntar på att åka på skiten jag med. Magsjukor är ju min största fovi här i livet och hela vintern går jag omkring och oroar mig för att få den.
Nu får de vara nog! Tredje magsukan på fyra veckor här hemma nu, hela hösten har vart sjukdommar här hemma.
 
Lite av födelsedagspresenterna, begagnat för 50kr - som hitat!

14/12 är Ebbas dag!

Idag är ingen vanlig dag för de är Ebbas 4-årsdag hurra, hurra, hurra!
Vi har börjat morgonen med presentöppning vid köksbordet och frukost på begäran från Ebba. Att se lyckan när hon öppnar presenterna är underbart! Leendet går ända upp till ögonen och hon tjuter lyckligt  - Åh en godis maskin!
Vissa saker därmiot var inte lika spännande, som ett par glitter tofflor - Jag gillar glitter mamma, får jag öppna nästa nu?
Underbart!
Idag ska det firas hela dagen lång och bakas inför helgens kalas, så att termometern står på -20 idag spelar alltså egentligen ingen roll.
 
Grattis igen älskade unge! Fyra år sedan , helt otroligt!
 
 

Besök så snabbt inlägg nu bara.

Besök har anlänt från Borlänge, farmor-Eva har kommit för att vara med och uppvakta Ebba på hennes stora dag imorgon.
Så jag kikar bara in lite snabbt.
Och lämnar en bild på min gullunge, han är söt som socker och jag skulle lätt kunna äta upp honom ;)
 
 

Sista dagen som treåring.

Det har gått fyra år sedan jag som 22 åring låg på förlossningen och väntade spänt på vad som skulle ske. Fyra år?! Hur är det möjligt när jag minns allt som igår?
Jag hade värkar men inte tillräckligt starka så de gav mig något för att stanna av dom och något att sova på.  Vi tog in på patienthotellet i Borås i väntan på att det skulle dra igång igen.
Tänk att imorgon är min Ebba fyra år?!
Inte förens man fått barn själv förstår man hur otroligt fort tiden faktiskt går, och hur är det möjligt att det faktiskt går ännu fortare med andra barnet?
Fyra år av obeskrivlig kärlek, hon blev min räddning här i livet.
 
Älskade Ebba imorgon är det din dag!
 

Och så var det återigen kväll.

Kvällen är här!
Alltid lika skönt att sjunka ner i soffan och bara vara ett par minuter. Tycker man behöver små mini pauser för att orka dagen med två barn och allt runtomkring.
Åkte till öppnaförskolan även idag med bara Hugo, alltså det är verkligen ett mysigt ställe för föräldrar och barn att umgås på. Sen är de dessutom en familjecentral så de är utbildad personal som arbetar där, perfekt om man har lite frågor om olika saker då dom har besök lite då och då av både BVC, familjerätt och andra människor som på något sätt arbetar med barn eller familjer. De kommer nog bli mitt nya ställe och hänga på 1-2 gånger i veckan.
 
Skulle bara kika in och önska er en trevlig kväll. Jag ska krypa ner under filten tillsammans med katten och ha tv-kväll framför sista Bonde söker fru och Greys!
Sov gott.
 
 

Lill-lördag.

Godmorgon!
 
Onsdag och mitt i veckan, tycker alltid denna dag känns lite speciell och jag försöker alltid göra lite extra mysigt just denna dag. Godare mat, tända ljus och mys framför tvn till kvällen.
Idag är det dagisdags för Ebba igen och har jag orken så kanske jag sätter mig på bussen med Hugo och besöker öppnaförskolan redan idag igen. Tror de kan vara bra att komma iväg bara han och jag och koncentrera sig helt på honom. Svårt de där när man har fler barn, man vill ge allt till bägge och tror de är bra med egentid med den stora ibland.
 
Dags att göra frukosten och börja plocka lite som redan har kommit fram här på golvet. Alltså ni med barn, känner ni igen detta?
Jag gör inget annat än plockar här hemma och ändå tar de mindre än fem minuter innan de ser ut typ såhär i rummen när barnen härjat.
Haha mina vildingar!
 

Det stället kommer jag besöka igen.

Godkväll.
 
Att vara på öppnaförskolan var faktiskt en riktig hit! Fina lokaler och ett mysigt bemötande. Jag som var lite nervös inför att gå dit utan och känna någon upptäckte att folket som var där inte va så jätte tighta så man kände sig verkligen inte utanför. Trots att det är lite meckigt med sovtider och bussar så kommer vi absolut besöka de stället fler gånger framöver!
 
Vann faktiskt en tavla på en blogg här nu under dagen, skoj för jag vinner verkligen aldrig något. Blir en fin syskontavla med en bild på barnen och deras vikt och längd och datum när de föddes<3
 
Ska gosa ner mig under filten nu, är ritkigt skönt avslappnad efter kvällsmat bestående av en kopp julte och rostade mackor. Att Johan tagit slut på varmvattnet så jag fick duscha jättefort och i ljummet vatten behöver man ju inte nämna - Jag luktar gott iallafall ;)
 
Välkommen nya läsare! Glöm ej ni kan följa mig på bloglovin och glöm ej lämna avtryck så jag hittar till er med<3
 
 

Dags att försöka skapa lite nya kontakter.

Här hinkas kaffe i mängder!
Ebba har levt rövare inatt och skrikit och vart allmänt sur. Hon har sparkat i golvet och gapat som Lotta på bråkmakargatan typ. Så ni kan ju tänka er hur trött denna familjen är idag?
Tror det har med o göra att vi slutat med hennes napp på natten, hon har liksom somnat utan napp sen snart ett år tillbaka men har om hon vaknat fått ta en av Hugos. Nu är det slut med napp, och det är klart det är svårt och ännu svårare att förstå varför Hugo får ha och inte hon.
 
Idag hade jag tänkt testa på att ta bussen till en öppenförskola i stan, har aldrig tidgare testat men känner mig så otroligt ensam och rastlös så jag måste komma iväg och testa. Lite nervigt är det allt att komma till ett ställe där jag inte känner någon, men förhoppningsvis är folk öppna och man kanske kan få lite nya kontakter.
 
Lussetåget för Ebba igår. Herregud så duktiga dom är! De är så fint gjort allting, nedsläkt så kommer alla små barn gåendes och sjunger luciasånger.
Man står där o blir lite rörd nästan, fina fina barn!
 

En liten rackare har hittat hit.

Vi brukar alltid mata fåglarna så Ebba kan sitta och titta på dom från soffan i vardagsrummet, men i år har inga fåglar visat sig. Vi har väntat o kikat men ingen har velat komma hit, förens idag då de satt en ensam liten blåmes och hackade på talgbollen, synd att Ebba missade de.
Kanske kan vara ett pyssel att sysselsätta sig med någon eftermiddag framöver, att tillverka egen fågelmat. Har sett man kan göra de och de verkar inte komplicerat alls.
Nu får vi hoppas fågelns kompisar hittar dit så barnen får sitta i soffan och kika.
 
Annars har denna dagen vart jobbig, förstår inte varför jag börjat bli så deppig. Nya tag imorgon - Kram på er!
Och glöm inte lämna avtryck lite då och då för det värmer.
 

4 årskontroll.

Ny vecka!
 
Morgonen börjar i lite kaos då Johan tappat bort sina nycklar och självfallet är det typ mitt fel. Dåligt humör på morgonen är det värsta jag vet! Hela hemmet ser ut som om det varit krig och ingenting känns som de brukar.
Hugo sover så jag ska passa på och göra en speed-städning så hemmet iallfall ser beboligt ut. Blir så otroligt stressad när det är stökigt hemma (och jag är låååångt ifrån pedant) Känner ni lika? Hos andra bryr jag mig inte ett skvatt dock =)
 
Morgonen har bestått av 4 årskontroll av Ebba. Hon fick väl godkänt på alla tester utom synen. Måste tillbaka och göra nytt syntest, och jag håller verkligen tummarna för att de visar bättre resultat för jag vill verkligen inte hon ska behöva ha glasögon. Barn kan vara grymma och en sån enkel sak som glasögon kan ju göra så att det finns något att bli retad för. Håll tummarna åt mig okej?
 

Dags för lite lugn och ro.

 
Kvällens mat är i magen och jag sitter helt trött i soffan och inväntar solsidan. Barnen har verkligen vart i sitt esse denna eftermiddag så man är aningens mör i kroppen.
Ebba har haft energi till tusen och sprungit omkring som en liten duracellkanin och Hugo har vägrat att vara på golvet och bara varit nöjd om jag burit på honom. Haha min lillasyster frågade mig hur jag orkar med dom när dom är sånna? Och att hon säkert hade fått hjärtinfarkt inom en vecka.  Och ibland känns det faktiskt som om det är nära, för vissa dagar ÄR det faktiskt tufft att vara mamma.
 
Dags att ta fram filten och invänta lite bra på tvn..

Sovmorgon och pulkapremiär!

Dagen började med en sovmorgon till 07:40, helt otroligt vad skönt att slippa kliva upp innan sju. Därefter blev självklart allt fördröjt och rutinerna rubbades en heldel, därför har jag helt enkelt inte hunnit sätta mig vid datorn förens nu.
Hugo valde att skippa sin första vila och istället bara sova en gång idag, så nu hoppas jag verkligen inte att han vaknar efter tjugo minuter och tror han är färdigsoven för då blir denna dagen kaos.
 
Vi passade på att gå till lekplatsen idag under förmiddagen och hade en liten pulkapreimiär, idag var det liksom lite mer lagom kallt med -7 grader så man fick liksom passa på att få lite frisk luft.
Hugo verkade gilla att åka pulka och satt med ett leende på läpparna hela tiden. Att gå i skor har han därimot inte lärt sig ännu så han var inte riktigt bekväm med att krypa omkring i kylan.
Ebba älskade pulkabacken och sprang gång på gång upp och hade nog stannat där länge till om det inte vore för att kusinen Nea inte var på bästa humöret.
 

Halva priset på skor.

Nu har jag frysit om fötterna så det räcker, gick in i en butik här i stan och köpte äntligen en strumpa till mina hunter stövlar (på halva priset dessutom)
För ett par dagar sedan tänkte jag att Hugo skulle fått premiäråka sin pulka, tills jag insåg att han lyckas växa ur sina skor. Har gått in till stan och suktat efter ett par bedårande ekologiska kavat kängor i brunt skinn, men 750kr ÄR mycket pengar för ett par barnskor.
Gissa om jag blev glad när jag hittade ett par helt nya och oanvända på köp och säljsidan här i Alingsås för 350kr? Visserligen inte modellen jag tänkt mig från början men dessa blir bra också =)
Är det något jag är beredd på att betala lite extra för så är det ytterkläderna.
 
Så efter detta sko-inlägg så kryper jag ner i soffan och inväntar så mycket bättre - Godnatt!
 

Fullt upp denna lördag.

Godmorgon.
 
Denna dagen önska jag var uppdelad på två, massor av saker som sker just denna dagen.
Julmarknad, 1års kalas för att fira lekrummets barnpassning, födelsedagskalas för lillkusinen och självklart vill jag gå på de alla grejerna. Hoppas vi kan pussla ihop allting så man kan hinna med allt under dagen, men varför är det alltid så? Alla roligheter borde vara utspridda men istället brukar allt hamna på samma dag.
 
Dags att göra sig iordning för dagen - Kram på er!
 
 
Solen i ögonen men en härlig promenad fick vi igår.

Vintern är faktiskt vacker!

Dagen har flytit på väl och jag ville egentligen bara kika in och önska er en trevlig fredag.
Sen ville jag bjuda på bilderna jag tog på väg till affären i förmiddags - Herregud vad vintern kan vara vacker!
 

En trött fredagsmorgon.

Fredag!
Som man längtar efter denna dagen hela veckan, och helt plötsligt är den här igen. Jag känner mig riktigt trött idag även om Hugo sovit något bättre inatt.
Denna dagen förväntas det att bli uppemåt -20 grader här, så utomhus är vi verkligen inte mer än nödvändigt idag. Ja för även om det är otroligt vackert ute nu så är det lite väl kallt för att stanna ute mer än nödvändigt, barnen skriker för de är så kallt och då har jag ändå inviesterat i riktigt bra vinterkläder för dom båda.
 
Gårdagens ettårskontroll gick bra. Hugo fick självklart en okej stämpel i rumpan och ett stick i vardera lår, skrek gjorde han självklart men slutade så fort BVC sköterskan började blåsa såpbubblor för honom. 11,2 kg tung och 77,7cm lång, han följer alltså sin kurva precis som han ska och alltid gjort. Haha man kan inte låta bli att gämföra lite med Ebba som vid ett år vägde 10kg, fast då var hon ju nästan 1 kg mindre vid födseln också. - Stora fina Hugo!
 
Denna vackra utsikt hade jag igår när jag promenerade hem till min mamma en stund på eftermiddagen. Solen sken och snön föll och solnedgång på det - Fånga ögonblicket och njut!
 

Husmorstips kvällen till ära.

 
Såhär ser mina kastruller ut efter matlagningen allt för ofta. Ja jag behöver NYA kastruller men jag kommer ändå alltid lyckas bränna något lite då och då.
Så istället för att stå med stålull för att få bort skiten så ta och blanda lite bakpulver och vatten och låt det koka en snabbis, då är det bara o diska ur dom som vanligt sen o smutsen ramlar väck =) - Husmorstips!
(som min 16 åriga syster som går första året på hotell och livsmedel pogrammet lärt mig)
 

Ebba syns =)

Finns någon läsare som varit uppmärksam idag ;) Ja visst Ebba är med i dagens tidning här i stan tillsammans med min kusin Erik - Fin bild !
 

1års kontroll på schemat.

Nej men godmorgon!
En grabb i familjen har levt rövare inatt igen, började redan runt nio tiden och sedan fortsatte det hela natten. Jag förstår verkligen inte varför ungen alltid haft så otroligt svårt att sova. Visst har det blivit bättre, men vissa nätter är det helt enkelt ett bakslag och sömnen uteblir typ helt.
 
Ettårskontroll väntas idag på förmiddagen, äntligen! Två avbokade tider och nu fick jag ett samtal igen att hon ville byta tid, men icke nu vill jag ha det avklarat. Kommer nog kännas konstigt att efter detta besöket så ska man inte dit förens till sommaren när han är 1,5år. Man har ju haft en ganska nära kontakt under första året som gått.
 
Dags att göra ordning sig och hemmet lite innan det bär av ut i vinterlandskapet - Godmorgon på dig och hoppas DU sovit bättre än jag ;)
 
 
Johans madrass används flitigt till lek och bus vareviga dag - Ja för vi tar fortfarande ett barn var nattetid.

Onsdag framför tvn.

Tv-kväll står på schemat med tända ljus och bara slapp i soffan, älskar onsdagar just därför. Hoppas nu bara Hugo behagar sova i sin säng tills mina tvpogram är slut.
 
Dagen blev då inte alls som planerat. Vi skulle få besök och väntade dom inom några få minuter när jag fick ett sms om att hennes son fått magsjuka i bilen på väg till oss. Himla synd men himla tur att de inte hann in hit innan de bröt ut. Fick ta dagen som den kom istället och tog oss upp till min mormor och hälsade på efter jag hämtat Ebba på dagis. Fick imponerande blickar från folk, haha en morsa som i snöstorm ger sig ut puttandes på en vagn, dragandes på en pulka och med två hundar i släptåg. Men det gick ganska smärtfritt faktiskt, och hellre att ta med alla på en gång än att behöva ge sig ut två gånger.
 
Nu kvällsmat innan det börjar på tvn..
 

Onsdag och hopp om en bättre dag.

Godmorgon onsdag!
Detta SKA helt enkelt bli en bättre dag än igår och jag tror verkligen det kommer bli det för idag har jag iallafall lite inplanerat. Jag blir nämligen otroligt stressad av att inte göra någonting, blir alldeles rastlös inombords och mår allmänt dåligt.  Så eftersom jag har en lekdate inplanerad idag medan Ebba är på dagis så tror jag på bättre dag idag.
 
Hugo har helt plötsligt börjat gå. Innan har han gått lite mellan olika möbler och kunnat gå kanske max tio steg, men sedan i måndags så går han mer än han kryper och jag tycker det är lika fantastiskt varje gång som man ser han komma stapplandes här hemma. Det är så otroligt att allt fungerar, jag menar tänk så mycket som händer under första året och hur mycket som faktiskt ska klaffa.
 
Hugo visar sina kunskaper med blixten i ögonen ;)

En svacka jag desperat vill upp ifrån.

Jag vet inte vad de är för dum svacka jag hamnat i, men allt känns tungt och jag känner mig så värelös och bortglömd.
Barnen har typ skrikit i kör idag, tillochfrån hela dagen och allt jag ville göra va att stänga in mig i ett rum och skrika högt.
Nej att vara mamma är inte alltid en dans på rosor och många dagar är det riktigt tungt och jobbigt, tur att de goda väger över de onda.
 
Jag måste ta tag i mig själv, sluta sitta och vantrivas så i min kropp och ändå inte ta tag i det och göra något åt det. Men har varken orken eller motivationen just nu.
Undra hur jag hade sett på mig själv utifrån någon annans ögon?
 
För att inte deppa ihop totalt så sysselsatte vi oss med att baka årets första lussekatter idag - inte världens vackraste men världens godaste!
 

Frisk luft!

Tisdags morgon och snön fortsätter att fallla, från ena dagen till den andra har vi värsta vinterlandskapet här hemma. Man är liksom inte riktigt beredd på den extrema kyla, men jag tackar och tar emot för lite ljus igen äntligen efter höstens mörka tid.
 
Tänkte försöka ge oss ut på en morgonpromenad med hundarna och se om vi hittar något ställe där dom och Ebba kan springa av sig rejält. Ja hundarna är tokiga i snön dom också. Tycker alltid det känns skönt att komma ut en sväng på förmiddagen, även om det är kallt så är det behövligt! Har haft lite dåligt samvete eftersom det senaste inte blivit så mycket utelek här hemma, det har liksom inte känts riktigt rätt att sätta ner Hugo som inte går på marken när det är iskallt och regnigt (för han är inte nöjd att sitta i vagnen och titta på) Men frisk luft måste la vara det som räknas? Även om det kanske inte blir så jättelänge per gång, ja jag säger det igen mycket frisk luft ger nog friskare barn.
Haha och stämmer min teori så vet vi ju varför vi vart så sjuka de senaste med andra ord...
 
Födesledagspresenterna till Ebba är färdiga! Till hennes stora glädje blev det en glitterpryl iallafall, hon är tokig i allt som glittrar numera.

Välbehövligt!

 
Åh äntligen var det dags, och som jag längtat!
Filmen var helt underbar, spännande precis som boken men ändå med en egen tvist. Satt som klistrad framför duken och samtidigt fick man ju ögongodis som heter duga med, herrejäklar vad vampyren Edward Cullen är snygg!
 
Behövde verkligen komma ifrån, iväg från barnen och bara vara Emmelie ett tag. Det har vart lite kämpigt på sista tiden och därför var det extra skönt att få en liten paus från mammalivet i två timmar denna kväll.
 
Nu dags för sängen, hoppas du får sova gott!

Nu faller snön.

Godmorgon!
Äntligen faller snön över Alingsås och termometern står på -9 grader nu.  Ser inte alls fram emot att palta på mig och dra iväg till dagis nu faktiskt, gillar att det snöar men ogillar starkt att jag inte prioriterat mig själv så jag har ordentliga ytterkläder.
 
Dagen tar vi som den kommer, men jag hoppas att jag ska ta mig in till stan och börja lite med julklapparna som ska köpas (För som vanligt så har jag inte ens börjat än) Sen fyller Ebba fyra nu i dagarna med så födelsedagspresenter ska inhandlas också.
 
Slänger bara in en snabb update, har lite bråttom nu om vi ska hinna i tid ;)
 

Söndags tankar.

Inväntar solsidan nu inne i värmen, ja tomteparaden blev en kylig historia då termometern visade på minus tio grader. Barnen är välklädda men jag har inte köpt något sådant till mig själv alls, så att gå i hunterstövlar i sån kyla ja ni kan ju tänka er? Börjar äntligen tina upp..
 
Har vart lite deppig de senaste dagarna. Känns som jag står och spinner på samma ställe, som om jag inte kommer framåt. Jag gör mitt yttersta för att få dagarna att gå ihop med matlagning, städning, aktiviteter och allt annat som ska klaffa, men de är en sån himla stress! Ja man kan ju tycka att mammaledig innebär just "ledig" men nej verkligen inte, ett jobb hade helt enkelt vart rena semestern för mig tror jag.
Kan inte förklara känslan jag har inombords, men känner mig på något vis otillräcklig och ouppskattat.
 
Esch nog om det, ett litet bak blev det idag iallafall - Peppakakor och kola.

Första advent är här.

Första advent och tomteparad i Alingsås.
En riktig mysig liten tradition som jag gått på så länge jag kan minnas. Tomtar, marschaller, lotter, tomteparad och mycket mycket annat. Så ja dit ska vi i eftermiddag och fördriva lite tid med resten av byns befolkning.
Eftersom jag inte hann med något bak igår så hoppas jag kunna med något hembakat innan paraden så vi kan ta oss en riktig go-fika innan vi går in till stan.
 
Igår satt tomten i stan och tog emot barnens önskelistor. Ebba var eld och lågor och tillsammans med Johan skrev hon en lång lista att lämna. När det väl var hennes tur att komma fram så blev hon faktiskt lite blyg (något hon aldrig annars blir) Hon ville inte sitta i tomtens knä och tittade inte rätt på honom utan tittade och log lite åt sidan. Fast att träffa tomten är stort, därför var det kanske lite extra nervöst =)
 

Första paketet.

 
Idag var det då dags att öppna första paketet i kalendern. Vilken spänning och vilken lycka för något så litet som ett par tatueringar.
Det är farmor som gjort denna till Ebba, första året hon har en sådan faktiskt.
Jag hade inte sånt som liten, hade ni?
Ifall vi fortsätter med denna tradition så blir det iallafall att Ebba och Hugo i framtiden får ta varannat paket, för 48 paker är ju en himla massa..
Och jag som egentligen vill ha fler barn, haha!
 

Första december.

Första december, året är snart slut och jag sitter här och undrar vart tusan tiden tagit vägen som vanligt. Jag förstår verkligen inte hur det är möjligt att tiden börjar ticka så mycket fortare när man får barn? Och när andra barnet kommer så går tiden helt plötsligt ÄNNU fortare?
Hela Sverige verkar ha fått snö, tillochmed bara nån mil utanför Alingsås är det snö men här är det fortfarande bart på backen tyvärr. Längtar efter lite snö och samtidigt lite mer ljus, men snart så kommer den nog även hit.
 
Gårdagens eftermiddag blev riktigt lyckad ändå. Besökte lekrummet och träffade vänner och avslutade med en smått hysterisk fika (som vanligt när vi fikar tillsammans med alla fyra barn) Barnen leker, skriker efter mer och kan inte sitta stilla. Så en fika bara hon och jag är bestämt nån gång i framtiden ;)
Kvällen avslutades med att Ebba byggde koja i vardagsrummet, och oj så nöjd lillebror var att krypa in och ut och gång på gång riva ner det Ebba varsamt byggt upp. Härligt att de faktiskt kan leka lite tillsammans redan.
 
Hoppas på en fin dag med lite julpyssel =)
 
Haha Hugo hittade en penna, därav svarta tungan..