Riddarspel.

Eftermiddagen som vi trodde skulle bli grå och regning sprack istället upp till solsken och vi hade jätte mysigt på riddarspelen tillsammans i Gräfsnäs.
Vi kollade när riddarna skulle göra de massa olika grejerna i full galopp på sina pigga hästar, blandannat klyva ett äpple, fånga ringar och komma i närkamp med varandra. Hästtjejen inom mig tyckte säkert nästan detta var mer spännande än barnen att se. Ebba och Hugo var  också riktigt imponerade till en början, men efter en timma så började båda få spring i benen och vi gick vidare för att leka på lekplatsen och få lite mat i magen.
Jag måste ta mig dit fler gånger, det är helt otroligt vackert!
 
 
 
 
 
 

Ett försök till att starta dagen lugnt.

Godmorgon söndag.
Återigen hänger regnet i luften, så trött på detta och är i behov av sol för att må bra.
Vart i Sveige ska man behöva flytta för att få solsken?
 
Ska snart plocka upp frukosten här hemma, tända lite ljus och göra ett stort tappert försök att inte stressa vid matbordet. Haha men det är lättare sagt än gjort med en unge som minsann inte är hungrig utan har ont i magen. Ebba är ingen frukostmänniska alls, och det känns så avlägset för mig som älskar frukostar. Hugo han är istället tvärtom och vill ha allt, och får han inte allt så låtar han oss veta det genom att klättra upp på bordet eller gapa högt tills vi förstår.
Så de där med att få en lugn start på dagen? Sker knappast i vår familj, men vi gör ett försök.
 
Här blev min lilla förändring, håret blev en nyans mörkare och jag är mer nöjd idag än vad jag var igår vid första anblicken. Jag antar det tar lite tid att vänja sig vid förändringar.
 
 

Mitt i dippandet.

 
I detta nu knapras det på grönsaker och dricks cola zero.
Har nyss sköljt ur håret efter att ha haft i en kur med hårfärg, mörkbrunt ska det bli igen och vi får väl se om det blir någon skillnad efter att jag blåst de torrt.
 
Annars fick vi lånat min kusin Erik på 6 år idag, så Johan och alla barnen gick till lekplayset och lekte medan jag åkte iväg och storhandlade tillsammans med Alingsås resterande befolkning (herregud så folk).
Älskar känslan av fullt kylskåp och det blir ett rent nöje att duka fram frukosten imorgon.
Önskar er en fin lördagskväll<3
 

Morgon fyndat.

Ett senare inlägg än vanligt men vi har vart iväg på loppis nu på morgonen och förmiddagen.
Fyndade en hel massa kläder och skor till barnen för ca 250kr! Hittade en hel del grejer till Ebba och det gjorde mig glatt överasskad eftersom de brukar vara lite dåligt med kläder i de storlekarna.
De växer ju så galet fort och därför känns det bra att ibland kunna fynda begagnat istället för att betala fullpris.
 
Jag har känt mig lite låg det senaste, skulle verkligen behöva komma iväg utan barnen någon natt känner jag. Det känns lite som om jag tappat bort mig själv de senaste, för vem är jag förutom mamma till Ebba och Hugo?
Vem är numera Emmelie?
Nej jag tror jag hade mått bra av att komma iväg bara någon natt. Få slippa hushållssysslor, bråk, tjat och bara få ladda batterierna.
Så vem hänger med? ;)
 
Dags att fortsätta städa undan här hemma, ännu en negativ sak med regnet är ju att det blir tusen gånger stökigare hemma eftersom man tillbringar mer tid innanför husets fyra väggar.
 
Llite av dagens fynd:
 

Motvilligt gjorde jag det!

Men god kväll i stugorna!
Äntligen är det min tur att sätta mig i soffan med mitt fredagsmys i form av grönsakstavar och dip.
Dagen har gått i ett precis som jag vill ha det och avslutades med ett träningspass här hemma. Först löpning och sedan 12 olika övningar som jag kör med tabata-timer - jobbigt och motigt som bara den!
Är glad jag gjorde passet trots att jag verkligen inte hade någon som helst lust.
 
Fick ett glatt mail idag från Alingsåshem där det stod att jag blivit erbjuden visning på radhuslägenheten jag sökt. Så nu är det bara att hålla tummarna hårt som bara den att vi får den denna gången, en välbehövlig nystart i ett hem utan något som helst mögel och utan hemskt dålig hyresvärd.
 
Njuter när jag ser dessa bilder, idag har nämligen barnen kommit överens liite mer än vad de gjort de senaste dagarna. De har busat, stojat och skrattat massor. Nu innan läggdags så satt de så sött tillsammans i Ebbas nyinköpta solstolar , mammahjärtat smälter en aning <3
 

En händelserik dag.

Godmorgon fredag och lite solsken!
 
Johan är återigen tillbaka på jobbet och nu är det nog bara några få lediga dagar kvar denna sommaren. Det gäller för oss att hålla oss sysselsatta för att inte bråka alltför mycket helt enkelt.
Men denna dagen har jag faktiskt en del inplanerat, det är nämligen avslutning på öppnaföskolan med tårtkalas nu på förmiddagen så dit ska vi gå allesammans. Det slog mig precis att detta nog kommer vara en av de sista gånger jag har möjlighet att besöka öppnaförskolan, i augusti börjar ju Hugo dagis och jag börjar studera på heltid.
 
Jag har lovat mig själv att hinna med veckans sista löpning och träning ikväll med innan fredagsmyset tar form.
Sen har jag bestämt in en träff med personen jag är kontaktperson åt , så minst sagt en händelserik dag och det är jag tacksam för. Det värsta som finns är att bara vänta ut dagarna, hellre att ha att göra!
 
Igår i regnet så stannade jag vid mammas och mormors kolonilott och plockade en hel del olika örter, tex flera olika basilkasorter. Ni kanske har något tips där jag kan använda dom i?
Något recept som det gör sig extra gott i helt enkelt?
 
 

Ett löfte är till för att hållas.

Har man lovat så har man inte sant?
Idag gav vi oss ut på ödlejakt hela familjen , när vi gav oss av var det uppehåll men lagom till vi kom fram så började det ösa ner. Typiskt inte sant?
Barnen tyckte att det var himla skoj att vandra omkring vid vattnet på kyrkogården och leta ödlor, kasta stenar och hoppa vattenpölar. De brydde sig inte ett skvatt om att det regnade såklart.
Tyvärr fann vi inte det vi letade efter men vi slapp iallafall bråket för ett par timmar och bara det gör ju det hela värt den regniga utevistelsen.
Detta var tusen gånger mer uppskattat än att gå till lekplatsen, så palta på er regnkläder och ut och lek med er:)
 
 
 
 

För mammans välmånde : Sol tack!

Torsdagen har startat här hemma och här sitter vi och väntar på att vår hemmagjorda granola ska bli klar för frukosten. Denna gången blandade jag i lite kakao för att få en helt annan smak än sist, perfekt att ha hemma i skåpet och ett bra sätt att dra ner på allt socker som nästan gömmer sig i allt.
 
Vi har fått en tonåring i denna familjen, herregud vad påfrestande det är!
Är detta någon liten minivariant av kommande 6års trots tro? För vissa tider på dygnet så känner jag inte igen min kära 4,5åring alls. Mungiporna hänger och hon är en riktig liten surpuppa som gör allt annat än att lyssna. Kanske saknar hon sin förskola och sina vanliga rutiner?
Skitsamma vad det är egentligen, låt det bara vara över fortast möjliga!
Därför önskar jag mig ännu mer soliga dagar eftersom utevistelse gör att barnen bråkar minimalt, så för mitt välmående - Ge oss sooooooool! :)
 
 

Svårt att få till.

 
Min hemmaträning är gjord, även om jag fuskade med uppvärmningen som ska vara löpning istället för en kort Pw.
Jag förstår verkligen inte varför det ska vara så himla svårt att få till det, jag vill ju se en förändring och känna mig bekväm i mig själv och bli piggare och för att göra det så krävs en förändring!
När kvällarna kommer så är jag bara så himla trött, allra helst vill jag ha gjort min träning innan tio på förmiddagen men då är det oftast annat som ska hinnas göras och Johan jobbar vanligtvis.
 
Har ni knep att ta till när motivationen tryter?
 
Nu är den iallafall gjord och jag ska tända lite ljus, krypa ner under filten och måla naglarna med någon härlig färg för att pigga upp lite.
Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll.
 

Onsdagsbabbel...

Onsdagsmorgon och återigen grå himmel.
Vi som planerade att ge oss ut på en promenad och plocka fläderblommor för att göra lite saft, iofs hindrar väl inte regnet egentligen.
Jag hade behövt köra lite träning idag med för att hålla mig till mina bestämda tre pass i veckan, undrar bara när jag ska finna tiden till det? Att smita iväg efter barnen har somnat tycker jag kan vara väldigt svårt, då vill jag bara sätta mig ner och andas.
Haha får springa med vagnen till träden där fläderblommorna ska plockas, hade nog kunnat se rätt roligt ut.
 
Dags för en ordentlig frukost, barnen har vart lugna länge nog nu tycker dom och deras energi börjar gå mot toppen.
Önskar dom kunde dela med sig lite av all den energi de sitter på, jag blir slut bara av att titta på dom ibland.
 
Idag är det nog dags att ge mina hårbollar ordentligt med uppmärksamhet, bada, klippa och leka. Kan få så otroligt dåligt samvete att man inte riktigt har tiden att ägna sig åt dom på samma sätt som jag hade med Tilda innan barnen kom. Nåväl vi är deras familj och de är ju vana vid att bara vara med..
 
 
 

En eftermiddag med lek.

Nyss hemkommen efter veckans hundkurs med Chezter, gick okej men han var något ofokuserad idag och inte riktigt lika duktig som han varit de andra gångerna. Stått stilla på en gräsmatta i cirka 1,5timma och fryser som bara den, jag saknar redan sommarvärmen som vi hade ett par dagar förra veckan.
 
I eftermiddags hade vi besök av en kompis och hennes två pojkar. Längesedan vi sågs och barnen lekte riktigt bra tillsammans stor del av tiden.Elin köpte med sig lite snabbmat till barnen och de satt på en filt ute på gården och åt "Nästan som en picknick som Leon så sött sa"
 
Kikade bara in för ett litet kvällsinlägg, jag sitter nämligen helt klistrad framför dokumentären på tv4 om en hel bunt tjejer som drabbats av touretts liknande symtom.
Kika om ni har chansen!
 
 
 

Hemmagjort är gott!

Tisdag, lilleman vaknade strax efter halvsex men det gör inte så mycket. Nej för nu sitter vi hela familjen och myser i soffan framför barnkanalen medan solen skiner in genom fönstret - herregud vad mitt humör är beroende av vädret.
Jag gillar lugnet på morgnen för i cirka 30 minuter brukar de två huliganerna kunna sitta någolunda stilla utan bråk framför tvn med lite flingor framför sig. Under den tiden har mamman chans att dricka upp sitt kaffe och sakta vakna till liv även om hon kanske inte sovit så bra som hon önskat.
 
Igår testade jag på att göra egen granola och den fick helt klart godkänt!
Blandade lite gryn, solroskärnor och hackade nötter med lite kanel och vatten och satte in dom på rostning i ugnen i ca 15-20 minuter och la avslutningsvis på lite linfrökross, sesamfrö och hackad torkad frukt. Ger en nyttig och bra start på dagen utan massa tillsatt socker - perfekt!
 
Önskar er alla en godmorgon och kommer med en liten fundering.
Vilka är ni alla som läser?
Läsarantalet har ökat och jag är bra nyfiken vilka ni är som besöker mig dagligen eller titt som tätt,kanske hittar jag en ny favoritblogg bland er?
 
Hemmagjord granola:
 

Promenerar och lever i nuet.

Nyss hemkommen efter en helt fantastiskt kvällspromenad i skogen tillsammans med min nyfunna vän.
Härligt att bara gå och prata utan att tänka så mycket på allt annat, bara släppa de där med barnen, hushållssysslorna och allt annat som alltid kretsar runt i huvudet.
Dessutom har regnet försvunnit under dagen och vi fick promenera i solsken - underbart med frisk luft innan läggdags.
 
Jag fick ett sms innan promenad om att hon hade en goodiebag med till mig, nästan ett halvt apotek i påsen fick jag med mig hem. Sådanna saker som alltid någon gång kommer till användning i en barnfamilj.
Nej fler sånna här kvällar, bara gå och leva i nuet och prata med en ny men ack så kär vän <3
 
 
 
 

Måndag med vanliga rutiner.

Ny vecka återigen!
 
Jag har blivit van vid att ha Johan hemma mestadles av dagarna i veckan, så det känns lite konstigt de dagar han jobbar. Men ändå skönt på något vis att allt är som vanligt med våra rutiner.
Idag är sista dagen att söka radhuslägenheten och sedan kommer vi får svar om vi får komma på visning, visningen tror jag med all säkerhet vi får gå på men tyvärr tror jag chansen är minimal att vi får skriva kontrakt. Vi som är i akut behov av ett nytt ställe och en nystart!
 
Igår på den kaotiska shoppingturen så fick Ebba välja något att köpa för sina sparade pengar. Och bubblor tröttnar de ju aldrig på, en såpbubblepistol blev det! Både Hugo och Ebba uppskattar presenten eftersom hon skjuter och han jagar.
Perfekt att använda sig av när det blir lite bråk här hemma, som det tycks bli ganska mycket numera dessvärre.
 
Önskar er en fin dag, och skicka gärna hit solen för nu är jag trött på regn efter denna midsommarhelg.
 
 
 

Att göra stan med en 1,5åring.

Känslan när barnen somnat är ju helt fantastisk, tystnaden som infinner sig och känslan av att bara göra vad man vill ett par timmar.
Jag älskar mina barn till månen och tillbaka så missförstå mig inte, men det är helt galet intensivt och om kvällarna är det så skönt att bara få andas. Jag är övertygad om att fler känner igen sig?
 
Idag försökte vi oss på ett besök på köpcentret Allum i Partille. Och ja, hur ska man beskriva det?
Hektiskt!
Min kära 1,5åring vill verkligen inte sitta i vagnen , för varför sitta när man kan gå?
Och varför hålla mamma eller någon annan i handen när man kan springa själv?
Och varför får man inte röra och klättra på allt i affärerna?
En stressad mamma och mormor gjorde sitt bästa för att jaga efter denna lilla hulliganen och jag insåg att nästa gång jag ger mig iväg för lite shopping så blir det utan en 1,5åring med stark vilja och mycket spring i benen.
 
Lite fick vi inhandlat inför vår underbara svenska sommar iallafall...
 
 

Dags för en aktivitet?

Äntligen en ny dag , en ny dag då det finns lite möjligheter än gårdagen eftersom ALLT verkligen var stängt då. Haha jag är en sådan otrolgit rastlös människa och känner riktigt hur det kryper i kroppen på mig av att bara vara hemma och nästan vänta av tiden.
Jag och Hugo sitter i soffan framför barnkanalen och med en stor kopp kaffe medan resterande delen av familjen fortfarande sover gott. Jag borde nog duka fram en riktigt stor frukost lagom till att dom andra vaknat, jag vet nämligen att Ebba brukar uppskatta det.
 
På midsommar fick barnen rida ponnyridning, och vilken lycka! Hugo sken verkligen som en sol över att få sitta på hästryggen och Ebba gillade det lika mycket denna gång som alla de andra gånger hon ridit. Att börja ridskola hade nog varit något för henne, men innan det är möjligt måste Johan bli klar med körkortet.
Tycker hon har kommit upp i en ålder då det är dags att ha en aktivitet, men frågan är vad?
Det hon pratar om är dans, simskola och ridning. Sen vet jag att de hon allra helst hade velat göra är gymnastik men jag har hört att det är hur lång kö till det som helst.
Har era barn i 4-5 års åldern någon sport de utövar?
 
Eftersom mamma är en  gammal hästtjej så kan jag inte låta bli att tycka det hade vart skoj om hon började med ridning...
 
 

Världens längsta och tråkigaste dag.

Men äntligen kväll måste jag säga!
 
Lång, lång, lång dag och ingenting har vart öppet. Det har regnat och vart riktigt busväder och fröken Ebba har haft humör som en riktig liten tonåring. Jag har dessutom börjat få väldigt ont igen efter tandoperationen och jag misstänker att det eventuellt är någon infektion på gång, annars hade det ju inte blivit sämre igen kan man tycka?
Så ni kan ju tänka er hur dagen vart med en mamma som har ont, två överaktiva barn?
Imorgon blir helt enkelt en bättre dag får vi hoppas på!
 
Fick gjort ordning till Ebbas grodyngel som hon fångade igår iallafall. Så nu har hon ett litet akvarium på sitt rum och där får dom vara tills det växt till sig så vi kan sticka och släppa ut dom små hoppande grodorna. Minns själv hur spännande jag tyckte det var och göra sådant som liten, är tacksam hon får möjligheten att uppleva samma saker som jag gjorde när jag var liten.
 
 

Vår midsommar.

Jag misstänker att det endast är barnfamiljer och folk som ska iväg och arbeta som är uppe innan sex dagen efter midsommar. Det är ju som vilken dag som helst för oss och då kan det vara segt att resterande av Sverige är segstartade en dag som denna.
 
Gårdagen blev kanon, som alltid.
Högsommarvärme med lek hos pappa/morfar hela förmiddagen. Vi förberedde inför att folket skulle komma och gjorde kransar, åkte iväg och högg ner björkar och pyntade och fångade gordyngel till ett terarium som Johan tydligen ska ordna till Ebba.
Fullt med barn i olika åldrar och Ebba lekte tillsammans med en jämngammal precis hela dagen, så henne såg man inte mycket av.
Lagom till att vi skulle åka iväg på den lövade fyrhjulingen så började det självklart ösregna. Lyckades vara uppehåll under en del av dansen kring stången men sedan lagom till att vi satte oss och skulle åka hem igen så brakade helvetes lös igen med stora skurar och lite åska, så det var minst sagt blöta resinärer som kom tillbaka igen :)
 
Och skärpning med kommentarerna, det är jättetråkigt att så många läser men så få lämnar avtryck:(
 
Det fångades grodyngel ur morfars damm..
Och skalades potatis med högtryckstvätt - efffektivt ;)
 
 
 
 
 
 

Midsommar.

Godmorgon på självaste midsommar!
 
Jag är aningens tröttare idag än vanligtvis eftersom gårdagens alla aktiviteter gjorde så att jag kom sent i säng.
Haha jag är verkligen van vid mina rutiner och jag trivs galet bra med det så kallade "Svensson-livet"
Hellre att jag kryper ner i soffan med lite gosaker framför tvn en fredagskväll än att tar en utekväll. Sen kan jag sakna att ut och äta, bio eller att gå själv några timmar på stan men sådant är ju inte omöjligt att fixa barnvakt för.
 
Vi lyckades hitta årets midsommar-outfit till Ebba igår och hon valde helt själv. Känns extra roligt att hon själv sprang fram och fick välja, det gör nog det lite roligare att ha på sig den.
Ser verkligen fram emot dagens firande, men tyvärr (som alltid) säger väderprognosen regn. Jag hoppas iallafall vi kan få uppehåll under själva dansen runt stången.
 
Önskar er alla en helt fantastisk dag, och glöm inte att fylla och barn inte hör ihop!
 

En sån härlig dag.

Men en sån helt fantastisk dag!
Klockan är 21:30 och nu är första gången jag har chans att sätta mig ner och andas, så ni kan tänka er att dagen verkligen gått i ett?
 
Mötte upp fina Michaela och hennes godingar till barn i morses och vi tog en vända på stan och kikade lite affärer och midsommarfirande innan vi begav oss till Nolhaga.
Satt och tjötade och lekte på lekplatsen och avslutade dagen nere i vid playan
- En perfekt dag för en lekdate helt enkelt.
Hemma igen var jag inte förens strax efter fem och båda barnen var helt slut efter en heldag utomhus. Hopp i säng tidigt och sedan cyklade jag vidare till personen jag är kontaktperson åt.
En dag fylld av aktivteter, precis så som jag vill ha det med andra ord:)
 
 
 

Imorgon gäller det.

 
En bild från Ebbas midsommar 2010, 1,5 år gammal.
 

Imorgon är det dags för årets enligt mig roligaste högtid.
Vi är alltid på landet hos min pappa och har riktigt traditionellt firande med dans runt stången, mat, kubb ibland och till barnens stora förtjusning så åker vi alltid lövad fyrhjuling dit.
Riktigt bra anpassat för alla barnen som är med.
 
Måste helt enkelt ge mig in till stan idag och kika efter en ny klänning till Ebba, Hugos kläder har jag redan bestämt mig för men Ebba har vuxit på längden rejält mycket det senaste så hon måste ha något nytt.
Undrar även vart det fina vädret som lovats är?
Ska passa på och göra lite sysslor här på morgonen idag innan det bär av för lek och shopping, tur att vi är morgonpigga så det hinns med en hel del.
 
 
 
 
 

Planerat avbrott.

Sitter och inväntar ett planerat strömavbrott som jag tror skulle komma idag mellan 20-21, egentligen sämsta tiden att sätta igång och arbeta med något inte sant?
Kan dom inte göra sådant dagtid när människor har bättre saker för sig?
Kvällarna är ju min enda tid på dagen, då sitter jag bland bloggarna och kikar runt och kollar på oilka serier som jag missat från tvn, blir att tända ljus och läsa boken istället helt enkelt.
 
Imorgon väntar återigen vardag för Johan som ska iväg till jobbet igen. Jag hoppas på solsken och lekplatsdate och en sväng på stranden.
Skulle även villa hitta årets midsommar klänning till Ebba, men att gå inne i affärer om solen lyser känns inte lockande alls. Har gjort som en liten tradition att hon varje år vid midsommar får en ny klänning och det vore ju lite tråkigt att bryta den traditionen kan jag tycka.
 
Dagens aktivitet , lekparkshäng :
 
 
 

Onsdag.

Godmorgon.
Jag har faktiskt sovit helt okej inatt med tanke på tandoperationen, vid ett tillfälle har jag fått gå upp och ta en tablett bara. Och idag känns det och gör ont men inte hälften så ont som jag föreställt mig efter allt jag fått höra från folk som gjort liknande grejer. Får se om jag får ett sådär snyggt svullet ansikte nu med, för det var tydligen inte helt ovanligt.
 
Kikar in gång på gång på bostadssidan och håller mina tummar hårt. Poängen skjuter i höjden och jag hoppas mina räcker för att komma på visning, men frågan är om dom räcker för att få skriva kontrakt? Knappast.
Jag vill bara härifrån, orkar inte ha det såhär med hyresvärden längre och det tar på krafterna.
Svårt att hitta något som passar med alla våra djur och barn, men tids nog blir det väl våran tur antar jag.
 
På tal om djur, satt och kollade igenom bilder häromdagen o fann dessa underbara på vår då nya lilla kattunge. Tanken var att vi skulle ha hand om honom tills de hittat ett nytt hem åt honom eftersom de förra ägarna tänkt avliva honom annars, men han blev kvar och det är väl inte så konstigt? ;)
 
 

Nu är de gjort!

Okej tanden är väck!
Det där lugnande jag fick hjälpte ju lite men inte så mycket som jag hoppats på.
Dock har de blött mycket mer än vad de borde och på tandakuten tyckte man dom borde satt stygn. Så nu är det stilla läge som gäller för så fort jag rör mig så börjar de komma mer blod och det var lite oroande eftersom det skulle sluta blöda efter ca 30 min och det nu har gått 4 timmar.
 
Så håll nu tummarna det lugnar sig och att jag inte har alltför ont imorgon...
 
Direkt efter tandoperationen i vilorum ihopp om att blödningen skulle lägga sig.
 

Bra nyheter.

 
Börjar morgonen med ett litet tips - Pannkakor på spett!
För visst blir allt lite roligare på spett? Här hemma brukar vi göra fruktspett ibland och det ser ju himla fint och färglatt ut. Pannkakor var en nyhet och Ebba uppskattade det verkligen. 
 
Igår fick jag brev från skolan som bekräftat att jag kommit in, så den 21/8 kör jag igång med att slutföra mina studier på folkhögskola. Jag gör klart gymnasiet som jag var dum nog att inte ta på allvar när jag hade chansen. Efter detta är klart så har jag iallafall möjligheten till att plugga vidare om jag skulle vilja och det känns skönt.
Kikade även in på bostadssidan och upptäckte att det fanns en exakt likadan radhuslägenhet som vi sökte för ett par veckor sedan ledig, så denna gången håller vi tummarna hårt, hårt att det är vår tur att få kontrakt så vi kommer härifrån någon gång.
 
Dagen D, tanden ska opereras ut och jag ska ladda med massa mat, man vet ju aldrig när man kan äta ordentligt igen.
Håll tummarna för mig idag!
 

En bättre dag än igår.

Sitter här helt skakig i musklerna efter en löpning och avslutningsvis hemmaträning, herrejäklar vad jag tog i och jag misstänker att detta kommer kännas imorgon.
Känns bra att ha gjort detta nu innan tandoperationen imorgon, vet ju inte alls hur länge jag kommer ha ont och inte kunna träna på efter det.
 
Dagen blev betydligt mycket bättre än igår också faktiskt!
Efter morgonens tjaffs och bråk så insåg jag snabbt att jag inte kunde vara kvar hemma så därför startade vi dagen på öppnaförskolan. Hem igen och få lunch i magen och lillebror att sova och sedan vidare ner till Nolhaga för att picknicka och leka ett par timmar. Vi tog en omväg på vägen hem och stannade till nere vid stranden för första gången för i år , och vad härligt det var. Barnen fick klä av sig och leka lite i strandkanten och båda var verkligen överlyckliga över något så enkelt som vatten - Underbara sommar!
 
 
 
 

Imorgon är det dags!

Måndag igen och jag börjar bli riktigt nervös!
Imorgon är det dags att dra ut min visdomstand och eftersom den sitter så illa så blir det inte en vanlig utdragning utan en operation. Tandläkarskräcken blir ju tusen gånger värre när man inser dom ska SKÄRA och BORRA sönder tanden för att ens få bort den. Jag har krävt att få en häsdos lugnande innan, annars kommer jag inte klara av att utföra det. Grejen är att jag är minst lika nervös för smärtan efteråt, har hört den ska vara jävlig och att man blir svullen som bara den i ansiktet - Usch.
 
Idag blir det alltså att hålla sig sysselsätt på bästa möjliga vis för att slippa tänka så mycket som möjligt.
Frågan är bara VAD man kan hitta på?
Barnen tycks nämligen bråka mer än vad dom kan hålla sams nuförtiden, jag blir så himla ledsen över allt bråk som blir. Men jag antar sånt går i perioder precis som allt annat, behöver bara djupandas och räkna till tio ett x antal gånger per dag.
 
Önskar er en fin dag med glada och sammarbetsvilliga ungar ;)
 
 

Nytt!

Ombyggning pågår lite här på bloggen som ni kanske märker? Jag är galet trött på den nästan 1 år (!) gamla designen och knåpade ihop något snabbt förut.
Dock är inte allt som jag vill än och ni får helt enkelt stå ut med lite oreda tills jag är klar.
 
Grymt tacksam över att dagen snart är över för den har varit lång och jobbig. Alldeles för mycket bråk och sura miner för att man ska vara nöjd. Blir otroligt trött på när vuxna människor beter sig som barn, det tar så himla mycket energi.
Imorgon hoppas vi helt enkelt på en bättre dag och det tror jag helt garanterat att det blir.
 
Syskonen satt och myste i soffan förut och såg sådär himla fina ut tillsammans (här är det nämligen lite antingen eller, det slåss eller det gosas)
Springer efter kameran men lyckas självklart inte fånga ögonblicket -Bättre lycka nästa gång morsan.
 
 
 
 
 

Söndag.

Godförmiddag.
 
Förkyld liten kille vaknade här imorses, riktigt snorig och lite hosta så jag misstänker han kommer bli sjuk inom några dagar. Jag hoppas jag har fel eftersom jag har min tandoperation på tisdag och sedan väntar midsommar, men med våran "tur" så slår det aldrig fel.
 
Igår gjorde jag mitt första hemmaträningspass och idag kan jag faktiskt känna iallfall lite träningsvärk. Nästa gång kör jag dock träningen kvällstid. Haha löpturen avslutades liksom med en måsattack och att göra övningar när barnen var vakna innebar att dom hängde över mig, så själva träningen gick sisådär!
 
Dags att ge sig iväg och veckohandla innan alla andra Alingsåsare vaknar - Godmorgon .
 

Sju timmar på stan.

 
 
Sju härliga timmar på stan!
Det har kollat på Pettson och Findus och Nassim Al Fakir, riktigt bra anpassat för barnen på bägge delarna tycker jag. Ebba var dessutom modig nog att våga gå fram till barnpogramsfavoriten och våga be om en autograf. Alltså hennes lycka när han steg in på scen, underbart att se.
Dessutom sprang jag på en bloggerska, trevligt att ses och  en underlig känsla om att nästan redan känna varandra eftersom man läser om deras liv på bloggen :)
 
Trötta barn sover redan gott i sina sängar och eftersom jag gick ut igår så är det Johans tur idag, skönt att vara lite ensam kan jag tycka, och dessutom har jag ju massor av olästa tidningar att läsa - Trevlig kväll på er.
 
 

Potatisfestival.

Men godmorgon till solsken!
 
Igår hade vi en helt fantastiskt dag, ni vet en såndär dag då nästan allt klaffar och det är minimalt med bråk.
Dagen började med en minst sagt regning cykeltur till öppnaförskolan. Vi passar på och hänger där en hel del innan sommaruppehållet.
 
Hela eftermiddagen och fram tills läggdags så gick vi omkring inne i stan tillsammans med släktingar. I fem timmar gick vi och kollade på grejer som fanns på potatisfestivalen och Ebba fick chansen att åka två karuseller  samtidigt som hon önskade sig varje grej vi gick förbi.
Vi ska in idag med och stora grejen är ju att Ebbas favorit från barnkanalen Nassim Al Fakir kommer och gör något form av uppträdande.
 
När jag kom hem igår så dukade jag upp med grönsakstavar, dip och en massa tidningar som jag inte hade haft tiden och läsa, tyvärr blev det inget dippande eftersom jag fick ett sms och istället gick ut och tog en cider med en vän. Men mysigt att komma iväg och alldeles lagom att det bara var en timma ute i stojet innan jag cyklade hemåt igen. Jag är rätt bekväm med att bara slappa om kvällarna, så ikväll kör vi verkligen lugn och ro medan pappa Johan är ute och roar sig.
 
 

Fredag med regn.

Fredag!
Johan är tillbaka på jobbet och det känns genast tomt och som om det kommer bli en stressig dag med barnen själv igen.
Dessa dagar brukar ändå gå rätt fort eftersom fredagar innebär att det är barnpassning i stadens lekrum och då brukar vi gå dit så Ebba får pyssla lite och Hugo leka medan jag är med. Nu är det ju dessutom potatisfestival i stan och finns mängder med att göra och titta på. Om bara regnet kunde sluta envisas med att falla, det slår liksom aldrig fel för varje år regnar det!
 
Igår körde vi en riktigt innedag och gick ut först efter Hugos vila efter lunch, jag blir helt galen på att bara vara inne och bråken mellan syskonen tycks bli flera.
 Om man ska hitta någon fördel med regnet måste väl vara alla sniglar som kommer fram, så gårdagens utevistelse blev på gården och leken blev "snigeljakt" Haha att dessa små varelser kan vara så farsinerande alltså!
 
 
 

Motivationen är väck.

Ligger i soffan och undrar vart tusan min motivation tagit vägen?
Vart är de där jävlaranama som jag vet finns inom mig?
Varför inte bara ta tag i saken och göra något åt det?
Nej en träningskompis som jagar mig med piska eller någon typ av tävling är vad jag behöver för att kicka igång allt med träning och kost igen. För jag vet ju att efter sisådär 2-3 veckor så är det en vana och det ger mig så mycket energi av att sköta allting.
 
Ingen ide´att grubbla mer, nya tag imorgon igen helt enkelt.
 
 
 

Regn, såklart...

Regnet smattrar mot rutorna och det är så himla mörkt i vardagsrummet.
Man har liksom vant sig med att solen skiner in och lyser upp och ger massor med extra energi. Extra energi skulle jag förövrigt verkligen behöva idag. Hugo har legat vaken en lång period inatt och inte kunnat komma till ro, och när han väl somnat igen så började jag drömma hemska mardrömmar om att jag och min vän blev jagade av ett gäng med piskor och elpistoler! Hemskt och jag kan riktigt minnas smärtan jag kände och sorgen över att se min vän dö - hemska drömmar!
 
Nu är det potatisfestival i Alingsås, tivloli, öltält, uppträdanden och marknad med massor av grejer att köpa. Visst är det typiskt att det regnar då? Det slår liksom aldrig fel, börjar droppa varje år. Men vi hoppas på att regnet bara håller i sig idag och att vi får uppehåll resten av festivalen.
 
Jag är faktiskt med i en bloggutmaning! Brukar aldrig vara med på sådant men denna tyckte jag var lite charmig. Man ska låta sitt barn ta ett gäng bilder, hade vart kul att se fler medverka. Och hörrni, skärpning med kommentarerna!  HÄR kan ni hitta utmaningen !
 
Här ser ni några bilder från Ebbas perspektiv, hennes älskade ""Mimmi" som syrran virkat, en glimt ur hennes bokhylla,  och en nästintill död orkide som plötsligt börjat blomma.
 
 
 
 

Att vara delaktig.

Men så härligt det är att Johan har lite semster dagar, känns som en enda lång helg alltihopa.
Hugo har dessutom börjat tycka det är lite mer okej att vara med sin pappa och det känns riktigt skönt att det går åt rätt håll med tanke på hur det varit.
Som idag tillexempel, barnen och Johan var iväg på lekplatsen i två timmar medan jag plockade här hemma och var iväg på en promenad med personen jag ska vara kontaktperson åt.Känns så himla skönt att vara lite mer än mamma ibland och att känna sig behövd från andra människor med.
 
I eftermiddags busade vi som bara den och lekte hela havet stormar med barnmusik som spelades högt. Jag kan få lite dåligt samvete över att jag inte är delaktig i leken så ofta. Man borde lägga telefoner och sysslor åt sidan mer ofta och ägna hela sin uppmärksamhet till barnen.
För visst är de värt de när man ser ögon som tindrar som dessa?
 
 
 
 

Städa och promenera.

Startade denna onsdag med möte på förskolan inför Hugos kommande inskolning, känns nervöst för hur det ska gå. Tror dock att när han väl kommit in i det så kommer det vara bra för honom, få lära sig att det är inte livsfarligt när mamma går bortom synhåll liksom.
 
Passar på och tar igen mig lite medan han vilar nu, sedan är det dags för promenad med personen jag eventuellt ska vara kontaktperson för. Tänkte kasta ut Johan och barnen direkt efter han sovit klart så jag kunde fått röja undan lite här hemma, riktigt välbehövligt faktiskt.
Undra hur mycket tid jag lägger på att plocka/städa osv varje dag?
 
Ska nog gosa ner mig i soffan med Ebba lite och få lite mor och dotter tid <3
 

Hårt mot hårt.

Nu är det krig på riktigt!
Min hyresvärd har återigen vart här och försökt göra allt för att förstöra för oss, sagt att vi bara får tvätta två gånger i veckan, frågat oss när vi hade tänkt flytta, osv.
De måste vara nog nu, han får inte bete sig så!
Nu sätter jag hårt mot hårt helt enkelt och ska återigen kontakta hyresgästföreningen och har även andra planer på hur man kan gå vidare.
Jag har hört ryktesvägen att det kommer komma ut en likadan lägenhet som vi kollat på inom snar framtid, så jag hoppas verkligen på det och fortsätter självklkart leta boeende fram tills dess.
 
Kvällen spenderade jag på hundkurs nere i Nolhaga, Chezter sköter sig bra och jag får samtidigt lite egentid
- Perfekt kombo helt enkelt.
Ska upp och läsa lite ur min nya bok jag lånade igår, triologin om Hungerspelen är ju dessvärre slut.
Så kom gärna med flera boktips är ni söta!
 
 

Hugo.

Igår tog vi steget och gick till frisören med Hugo för att han skulle få hans andra klippning. Jag förstår inte varför frisörer är så himla klippglada? Jag förklarade innan att jag fortfarande ville ha längd på det och att jag bara ville ha mer frisyr på håret.
Är det för att pojkar "ska" vara kortklippta?
Nåväl, det växer ut fort men jag hade ändå önskat mera längd och lite mer och ta i.Han blev så stor genast då håret åkte av, ser äldre ut liksom.
Han är föresten  nappfri nu sedan lite mer än två veckor tillbaka. När han hade höstblåsor kunde han inte ha nappen utan skrek av smärta varje gång han försökte ta den i munnen. Därför passade jag på att lägga undan dom, minns vilket helvete det var att få Ebba och sluta och det känns skönt att ha det avklarat nu.
Det har gått över förväntan, trots att Hugo var en riktig "nappkille" som ville ha den i tid och otid, men nu är den väck!
 
Mammas stora kille!
 

Lekparkshäng.

 
Såhär spenderades lite av eftermiddagen, på en lekplats i solen tillsammans med en kompis.
Älskar att bo så att allting är inom gångavstånd, tur för mig eftersom jag dessutom saknar körkort. Idag packade jag dock ner både barn och hundar i cykelkärran för att tjäna lite tid, perfekt uppfinning de där!
 
Min promenad med personen jag skulle bli kontaktperson åt blev tyvärr inställd, så jag gottar ner mig i soffan framför "En stark resa" med Ola-Conny och Morgan, haha då får man lite och skratta åt under kvällen.
Dags för soffläge med andra ord - Godnatt!
 

Måndag.

Vaknar till en klarblå himmel, helt underbart och bättre start på dagen kan man knappast få.
Johan jobbar idag och är sedan ledig i tre dagar igen, han har fått ta ut semesterdagar lite så denna sommar eftersom han inte haft fast jobb så länge och måste anpassa sig lite efter de andra som har mer sparade dagar.
 
Idag är det även dags för mig för mitt andra möte med personen jag eventuellt ska bli kontaktperson för. Det är ju viktigt att kemin stämmer överens för båda två, så efter idag så får vi bägge ett par dagar att fundera innan vi bestämmer oss för hur det blir framöver. Blir något som både jag och personen får ut något av, jag får känna mig lite viktig och får en liten extra slant varje månad och hen får någon att umgås med.
 
Dags att sluta tjata och ge sig ut i solen, önskar er en fin dag!
 
 
Finns dock vissa i huset som föredrar lugn och ro ;)

Jag gjorde det!

Yes, jag klarade det!
Med en jäkla tävlingsinstinkt och massor av jävlarannama så tog jag mig runt banan på 5km på mitt personbästa 34 minuter! Kanske inte låter så bra för vissa men för mig var det en seger.
Jag är  inte helt nöjd med plats 68 av 106 men jag får skylla mig själv som lagt träningen på hyllan och inte övat något direkt, nu får jag  istället börja träna för att kanske kunna slå tiden igen i framtiden.
Och vad tror ni om vädret? Självklart började det ösregna efter ett par kilometer och jag var helt pisseblöt när jag var hemma igen, men är ändå tacksam över min lilla hejarklack som stod troget i regnet och hejade!
 
Misstänker lite träningsvärk i benen imorgon, men jag välkomnar en ny vecka med vanliga rutiner igen!
 

Dags för lopp!

9/6 dagen då jag bokat in mig på att springa Alingsåsloppet. Det kändes som om loppet var så långt in i framtiden när jag bokade det i början av maj, men helt plötsligt är dagen här och det är dags. Jag som är så långt borta i träningstänket och mattänket. Jag får springa som bara den, tävlingsmänniskan i mig får rusa eftersom tiderna pupliceras i Alingsåstidningen. Jag vägrar komma sist, hade vart nöjd att vara någonstans i mitten men inte allra sist!
 
Vi startade dagen med en helt underbar sovmorgon till sju, vilket innebär att Hugo sovit 12 timmar! Ebba hon sover än, 13,5 timmars sömn för henne hitills och det är inget som någonsin hänt innan. Ja uppenbarligen blir man trött av frisk luft helt enkelt.
Tänkte starta dagen med en såndär brakfrukost uppdukad med allt på bordet, tända lite ljus och försöka göra de mysigt. De är väldigt sällan det görs här hemma, vi brukar hälla upp det som ska användas och sedan ställa in det i kylen igen för att minska på disken (vi äger ingen diskmaskin).
 
Och under dagen blir det till att försöka sig på att göra lite nyttig glass igen, för fy tusan vad onyttigheter det blir för familjen så fort solen kommer fram - Varför?!
 

Det blev som jag tänkt mig.

 
Titta jag fick min örthylla och den blev precis som jag tänkt mig!
Ser fram emot att fixa till uteplatsen lite mer med fler blommor och ny duk till bordet, tids nog kommer det nog bli jätte bra.
 
Ebba bad om att få gå och lägga sig redan vid sex, trötta barn får man när man vart ute på gården och badat hela dagen. Jag undrar just när det blir morgon imon?
Strax innan sju sov bägge två, men de behöver dom efter dagar som denna.
 
Tidig kväll, imorgon är det allts dags för loppet för min del - pirrigt!

Ihopp om badväder och kryddhylla.

Lördag, igår hoppade min statistik uppåt som bara den. Hade vart skoj att alltid ha er läsare här och att det inte endast berodde på min ilska gentemot personen som är feg och inte vågar stå för sina åsikter. I fortsättningen kommer jag göra som många av er sagt, inte puplicera elakheter och tänka att är man anonym så finns man inte.
Jag förstår verkligen inte varför man ska lämna kommentarer om man inte har något snällt att säga?
Detta näthat drabbar många bloggare och jag tycker det är så synd!
 
Idag har vi planerat att bada i poolen med fler vänner än igår, barnen älskar det verkligen! Jag vill även fixa iordning på min uteplats med lite nya blommor och en kryddhylla. Johan har lovat att bygga mig en, jag ser framför mig hur fint det kommer bli med lite örter i fina krukor. Får se om det blir något bad väder ens och om Johan får tummen ur att börja bygga, nu fortsätter jag morgonens kaffedrickande ihopp om att vakna till liv.
 

Fredagsmys.

 
Fredagsmyset startar nu, riktigt skönt efter en heldag utomhus med bad, och fotbollsspelande.
Hoppas verkligen barnen kommer sova som stockar inatt, med så mycket utomhusaktivitet och spring så borde dom göra det kan man tycka.
Jag ska då mysa till det ordentligt framför sista sesången av One tree hill, så himla bra serie som jag kollat igenom de senaste månaderna. Inväntar dock att den ska ta slut, jag har nämligen hela senaste sesången av Greys anatomy att se på eftersom jag missat alla då dom gått på tvn.
 
Så önskar er alla en fin fredag, och till er som inte har något snällt att säga - Säg inget alls!

En "liten" pool.

 
Igår bad jag Johan cykla iväg och köpa en liten pool till barnen så dom skulle ha något och plaska i. Hem kommer han med denna stora piratpool! Vad är det med killar egentligen? En liten bad jag om och han kommer hem med en som rymmer hela familjen. Barnen är självklart överlyckliga men jag tror att vår hyresvärd kommer ha åsikter om poolen bara för att jäklas, även fast den står på ett ställe där ingen är utan vi. Vi får helt enkelt se om den får lov att stå kvar, annars vet jag några som kommer bli besvikna.
 
Självklart hoppas vi på badväder idag, igår han det bara bli lite plask i det iskalla vattnet, idag är den mycket mera fylld och dessutom med lite varmvatten också.
Dags för frukost och mer kaffe, första bråket mellan barnen är redan igång. När tusan ska dom komma överens?!

Grillat i solen.

Men vilket härligt sommarväder det varit idag, några grader varmare bara så får man ta sig ner till stranden för första gången för i år. Som jag längtar efter att packa matsäck och spendera långa dagar där nere med släkt och vänner. Man har gått hela långa vintern och längtat efter sommaren och nu äntligen är den här, helt fantastiskt.
 
Testade på att göra ett matbröd med olivolja och oliver som jag blivit tipsad om bland de bloggar jag följer, smakade riktigt gott till den grillade maten som vi gjorde i eftermiddags.
Ni måste verkligen testa, så hojta till om ni vill ha receptet.
Nu ska jag ge mig ut och träna lite på övningarna jag fick på hundkursen med Chezter, imorgon hoppas vi på ännu mer solsken och gladare barn.
 

Nej det är inte alltid lätt.

Lunch redan och lilleman sover, herregud vilken hektiskt morgon med bråk och gap.
Tycker de är så tråkigt men vi är verkligen inne i en period då det bråkas masas mellan syskonen. Hugo han slåss och Ebba har börjat bitas, är det detta man kaller syskonkärlek? Det är verkligen lite antingen eller här hemma, antingen älskar dom varandra och sitter tätt intill och myser, eller så slåss dom som bara den.
Det måste få lov att gå lite upp och ner, men visst är det väldigt påfrestande just nu och det tycker jag man måste få erkänna. Många släntrar över allt och får det att låta så himla enkelt och det är det verkligen inte alla dagar.
 
Ebba är iväg hos morfar ett par timmar, lycklig unge hämtade sin bilstol i morses och hoppade glatt in i bilen och vinkade. När hon kommer hem så planerar vi att grilla lite här på gården, solen skiner ju ännu så lika bra att passa på.
Ha en trevlig nationaldag kära vänner!
 
 
Första mötet mellan syskonen, ett av de vackraste ögonblick i mitt liv.

Jag är inte bara en mamma.

Vilken fredagskänsla det är idag, man nästan väntar på Lets Dance och fredagsmyset, tyvärr får det vänta tills på riktiga fredagen även om man är grymt sugen.
 
Har en sån tråkig känsla i kroppen, känner mig liksom ensam och bortglömd bland många av mina nära. Känner att det är alltid upp till mig om vi ses och så ska det inte behöva vara.
Jag vill känna mig uppskattad för de jag gör och inte bli bortglömd bara för att jag har barnen. Jag ser mig själv bara som mamma just nu, jag vill verkligen inte tappa bort den Emmelie som finns bakom mammarollen. För visst finns hon där inne någonstans, jag uppskattar forfararande lite egentid ibland på tu man hand med mina vänner.
Antar att känslan känns igen av flera?
 
Inte bara en mamma, utan även en vän som fortfarande uppskattar de får nära och kära jag har.

Onsdags svammel.

Onsdagsmorgon, nästan lite fredagskänsla eftersom det är en röd dag imorgon och Johan tagit semster på fredag. Vi har alltså en långhelg framför oss, hoppas på skinande sol och barn med gott humör.
Det slog mig igår att på SÖNDAG är det dags för mig att springa Alingsåsloppet på 5km. Trodde de var ett par veckor kvar, 9/6 låter så långt framåt i tiden men tydligen är vi redan där. Jag som tappat de här med träningen, så himla tråkigt när jag hamnar i dessa svackor gång på gång. Jag skulle behöva en träningspolare som står och hotar mig med piska, eller gör en tävling av det hela eftersom jag hatar så innerligt att förlora ;)
 
Idag flyr vi återigen hemmet. Dom är här och tar bort möglet i ett fönster, så de blir en massa saker här hemma som inte är så barnvänliga. Eftersom jag och min hyresvärd inte direkt kan kommunicera längre så vet jag inte vad han tänkt göra här hemma. Han är ju vansinig eftersom jag har dragit in miljöskyddskontoret och på såsätt gjort honom skylldig dom pengar för arbetet, sen att han dessutom måste betala för att göra om huset svider nog lite för honom. Jag har lagen på min sida och han har fått till 5/8 på sig att fixa det som behövs fixas här hemma. Problemet är bara att han nog försöker komma undan genom att gömma möglet, men men jag och miljöskyddskontoret har koll på honom!
 
Frukostdags, idag kör vi äggmackor - Ha en fin dag kära du och glöm inte att lämna avtryck för det har vart lite dött här det senaste.
 

En lyckad kurs.

 
Nyss hemkommen från min första hundkurs med min lilla hulligan Chezter.
 Han har en tendens att vara rätt "bjäbbig" men skötte sig faktiskt kanon under hela kursen, grymt stolt och blir att fortsätta öva massor nu inför kommande kurstillfällen.
Hade vart skoj att få ordentligt ordning på honom och kanske även tillochmed börja på agility i framtiden?
 
Dessa två timmar njöt jag även av lite egentid, en paus från nattningar, skrik och gap.
Måste säga att de är en väldigt tuff period med Hugo och hans humör just nu, herrejäklar vad den ungen blir arg!
Blir att fortsätta njuta av tystnaden ett tag till innan läggdags, ikväll struntar jag i alla måsten.

Flyr hemmet för att inte gå i taket.

Godmorgon.
 
Idag planerar jag fly hemmet, min hyresvärd ska hit o fixa lite och efter gårdagens besök av honom så får jag bita mig i läppen för att inte skälla ut honom. Förstår inte hur man kan bete sig på de viset, en vuxen männsika liksom.
Håller fortfarande alla tummar och tår att ett nytt boende dyker upp snart, men de är svårt eftersom vi inte vill/kan bo hur som helst med djuren.
Vi hade planer på att besöka slottskogen i Göteborg men eftersom folk ska vara här hemma så kan vi inte lämna hundarna, får hitta på något att göra på hemmaplan istället helt enkelt.
 
Igår var det avslutning och gårdsfest på Ebbas förskola. Lika fint som varje år med sång och de fick även möjlighet att spela på sina egen tillverkade instrument. Är så nöjd med att hon går på musikförskola, dom lär sig genom musiken, dansen osv och det tror jag är kanon. Sen så blir alla avslutningar så himla arrangerade, som en riktig skolavslutning.
 
 
 
 

Tröttast i stan.

Så här går de när man har barn som envisas med att vakna klockan fem...
 

Idag håller vi tummarna.

Ny vecka och när jag steg upp vid halvsex så sken solen rätt in i vardagsrummet så man trodde det var mitt på blanka dagen.  Att sommaren snart är här är verkligen helt fantastiskt och ger så mycket mer möjlighet till aktiviteter med barnen.
Idag har Ebba gårdsfest på förskolan, som en riktig liten avslutning för de senaste året då de sjunger sommarsånger och vi har med medtagen fika. Ebba ser fram emot att få visa upp va de lärt sig, tråkigt bara att Johan med största sannolikhet inte kommer kunna komma ifrån på jobbet detta året.
 
Lägenheten vi kollade på blir det antagligen inget av, jag har inte hört någonting nämligen. Blir så ledsen, jag orkar inte ha det såhär längre. Jag har kontaktat hyresgästföreningen och miljöskyddskontoret och har lagen på min sida, grejen är att min hyresvärd inte bryr sig det minsta. Att jag tagit kontakt med myndigheter har snarare gjort honom förbannad och jag misstänker att han tänker göra allt för att få ut oss härifrån.
Vill inte deppa ihop totalt pågrundav detta, så nu håller vi istället tummarna för vår katt Fiffi som blev hundbiten för en månad sedan, idag gör vi nämligen ett nytt försök att ta bort stygnen. Hoppas verkligen de läkt denna gång så hon kan börja vara den utekatt hon är van vid att vara.
 

Första söndagen i juni.

Söndagen börjar gå emot sitt slut och även denna dag har gått i rasande tempo.
Hugo har bjudit på tre hela hysteriska utbrott idag, han blir helt galet arg och skriker tills han spyr. Man får inte röra honom men inte heller gå därifrån, minst sagt påfrestande för både mig och han.
 
Idag hade även "Inges bil" i Alingsås lite aktiviteter. Man kunde få ansiktsmålning, kika på massa olika fordon, tipspromenad, helikopter åkning osv. Idag bjöds det även på underhållning från  självaste Markoolio. Lite roligt att se honom live såhär nära inpå vinsten av Lets Dance. Låtarna han körde minns man väl från när man var yngre och man kunde sjunga med en hel del, haha så frågan är om det var jag eller Ebba som tyckte det var roligast?
 
Blir tidig kväll ikväll, jag har sån fruktansvärd huvudvärk.
Hoppas er helg har vart lika fin som min.
 

Tänk inte ens på ordet grilla.

Godmorgon.
 
Igår var en såndär riktigt fin sommardag. Vi tog oss en första tur med vår nya cykelkärra som jag hittade till ett bra begagnat pris dagen innan. För visst Ebba hon kan cykla själv men med cykelkärran går allt hundra gånger snabbare, perfekt om man ska lite längre bort eller har bråttom.
 
Efter Hugos lunchvila så bestämde vi oss för att åka till kompisens kolonilott och grilla, ja och barnen de skulle dessutom få inviga deras nya studsmatta. Och vad tror ni händer?  Under cykelturen dit så börjar regnet droppa, haha det är så typiskt för nästan varje gång vi yppar ordet "grilla" så böjar mörka moln dra sig in över himlen.
Det klarnade upp lite och blev uppehålll efter någon timma, så eftermiddagen blev ju helt okej ändå och innan dess så klämde vi alla ihop oss i lilla huset i skydd mot regnet.
En mysid dag men en lite för sen kväll för min smak, nu hoppas vi på en lika fin dag idag även om himlen just nu är grå.
 

Solsken på tidig morgon.

Hur underbart är det inte att slå upp ögonen klockan sex och känna sig helt slut, men sedan drar man upp rullgardinerna och möts av blå himmel och solsken?
De känns SÅ himla bra att sommaren verkligen är här snart, ser verkligen fram emot första stranddagen.
 
Igår vaknade Hugo och var feberfri, förstår ni den känslan? Efter en vecka med blåsor, feber och ständigt med febernedsättande i kroppen så började tillslut magen säga ifrån på honom.
Alltså gjorde jag nog rätt i att strunta i pencillinet, det kan inte varit så att han hade både halsfluss och öroninflamation. Ibland tycker jag man ska strunta lite i läkarens ordinationer och gå på magkänsla, det är ju faktiskt DU som känner ditt barn bäst.
 
Idag har hyresgästföreningen en "parkfest" med ansiktsmålningar, clowner mm så det blir nog ett besök där med barnen, resten av dagen hoppas vi på att få plaska i kompisens pool och att barnen får inviga deras studsmatta - En bra lördag om allt går enligt planerna helt enkelt...