En himla massa stress.

Jag luktar jordgubbe. Ja body shops lotion sitter faktiskt i riktigt länge efter man smörjt sig och gör även huden len. Undra varför jag inte smörjer in mig oftare? Jag menar de är inte direkt tidskrävande.
Känner mig iaf nöjd efter att jag grymt otaggad tog mig iväg till gymmet och gjorde de jag skulle. Men är i någon jäkla svacka just nu och tycker inte de är de minsta skoj.

Engelska artikeln är färdig och jag valde att skriva om midsommar. Helt otroligt vad man längtar till sommaren när man gått igenom och beskrivit hur en svensk midsommar går till. Jag vill ha vår NU NU NU för att sommaren ska vara ett steg närmre, men hey imorgon är de Mars - hur bra låter inte de då?
Lär få bo i skolböcker de senaste dagarna, för helt otroligt hur mycket man missar av att va hemma EN enda dag. Men men vad ska man göra när Ebba inte är kry? Gah stress är de jag känner inombords!

För att minnas och längta:



Lite nytta gjord.


Uppgiften från naturkunskapen är klar och nästintill engelskan med.
Härligt, detta betyder att jag egentligen bara har livskunskapen kvar (som inte ska redovisas förens nästa måndag eftersom jag var hemma idag)
Klättrar på väggarna av att bara va hemma, fy satan va tråkigt de är!

Får väl dra iväg till gymmet så jag känner jag får gjort något nyttigt, för måste komma igång har inte tränat sen förra tisdagen. DÅLIGT!


Vilket uppvaknande.

Vaknade inatt av en dröm då jag var gravid och kände mitt barn sparka i magen. Kände efter och insåg att JA DE SPARKAR! Kunde inte sova för de höll på i ca en kvart. Måste varit någon muskelryckning av något slag men herregud va verkligt de kändes. Kände tydliga sparkar (eller ja ryckningar) både från insidan och från utsidan. Och yrvaket hann tankarna gå: Men va hur är de möjligt? Jag är ju inte tjock? Har jag missat något?

Blir hemma med Ebba idag eftersom hon hade lite feber tillochfrån hela dagen igår. Ingen feber än så vi kan hoppas att vi är innte på sluttampen. Börjar redan känna hur jag klättrar på väggarna för att jag inte har något planerat, skolan kanske är bra på så sätt, jag vet ju iaf vad jag ska göra.

Med Ebba i magen:


Finns de något skönare?

Varvar ner med att ligga på soffan och kolla på solsidan, snart börjar dessutom big brother. Lite nytta har jag fått gjort med , nästan klar med engelska artikeln som ska vara klar på tisdag. Ebba stackarn hostade så hon nästintill kräktes förut, men mellan varven ídag har hon varit riktig pigg och betett sig precis som vanligt fast hon har feber.

Gosar ner mig i soffan ett tag till innan jag går in och lägger mig i en renbäddad säng, finns de något skönare?

Muffins-fikat förut. Trots glad och pigg så syns feber tydligt i hennes svullna ögon. 


Katten Fiffi börjar sakta men säkert komma ur sitt skal.


Gott gotti gott gott =)



Slog på stort och bakade lite här hemma i eftermiddag och de är alltid lika uppskattat.

100 g smör
2 dl socker
2 ägg
4 msk kakao
1,5tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
1 kryddmått salt.

Blanda ägg och socker poröst och blanda sedan i de andra ingridienserna.
10 minuter i 200 g varm ugn, KLAART =)


Enda shoppingen som inte är rolig nästan.


Mindre rolig shopping.
Ebba pendlar mellan att vara relativt pigg och sedan bli hängig som tusan igen och få lite feber. Hostan känns dock inte riktigt lika illa idag som igår. Men nog ser hon sjuk ut alltid, svullna ögon och en näsa som som ständigt rinner. Hostan är inte och leka med när den kommer heller.
Blir en hemmadag imorgon, hon skulle aldrig orka med en dag på dagis.

Nu ska vi gotta oss med nybakta muffins, mja jag kanske smakar en liiiiten bit!


En munter morgon.

Godmorgon mina kära läsare. (Hör ni i min ton att jag är på gott humör?)
Kan bero på att min tjej bestämde sig för att sova tills 07:20, detta innebär sovmorgon för min del! =) Känner att man har grymt mycket energi när man fått lite mer än en timmas mer sömn än vad man brukar.

Håller fortfarande mina tummar hårt att Ebbas förkyldning lägger sig så jag kan komma iväg till skolan imorgon, inte för att jag har något emot att va hemma men får ju panik över hur mycket man faktiskt missar på EN endaste dag.

Ska fortsätta kika runt bland alla era bloggar och sedan äta en lite senare frukost än vanligt. Men jag återkommer.. precis som alltid ;)

Hade förresten vart lite kul och veta lite om vilka mina läsare är, och kanske ha möjlighet att kika in på er blogg och fastna för just den.


Totalt slut.

Är verkligen helt mör i kroppen och ryggen värker som attan efter att jag ägnat hela dagen åt barnkläder.
Suttit och sorterat och lagt upp på Facebooks köp och sälj sida nu med, känner att jag satt på tok för billigt pris på de egentligen men men de är lätt och vara efterklok.

Kryper nog ner i sängen riktigt tidigt ikväll och kollar på gårdagens avsnitt av big brother. Lillfröken hostar en massor och jag har en aning om att jag kommer behöva sömnen väl..


Hoppas morgondagen bjuder på solsken!


Lite rikare.

Nu har vi stått och sålt våra gamla barnkläder sen klockan tio i morses. Vi hade kartongvis med kläder och tyvärr fick vi sålt ytterst lite eftersom de fanns mer tjejkläder en pojkkläder hos alla de andra säljarna med. Nåväl 1000kr är inte fy skam. Planen är att jag och Della ska tatuera in namnen på våra fina tjejer för de pengarna.

Ebba stackarn mår inte alls bra, hostar stup i kvarten och orkar inte direkt leka. Dock ingen feber nu längre men hängig som attan. Hoppas hon är frisk så jag kan komma iväg till skolan på måndag, har inte tid att stanna hemma.

Någon som är intresserad av o köpa kläder? Billiga priser och allt detta kvar =)


Jag ska stå ut och briljera!

Tänder mina ljuslyktor denna tidiga lördags morgon i hopp om att känna att de är liiite mer okej att stiga upp klockan sex en lördag. Trött och stel i hela kroppen efter många vändor upp till Ebbas säng som hostat som en tok och sovit oroligt, stackarn!

Men nu vill jag tipsa er alla som bor nära Alingsås att besöka loppisen idag som är i Gustav Adolf skolans matsal! (Ligger mot sjukhuset nästan vid tingsrätten) Där kan man fynda bland massor av olika barn kläder och tillbehör, så skynda fynda!

Känner stort behov av att besöka gymmet, för det var alldeles för längesedan nu. Skolan tar dock upp mycket tid och jag har en heldel att ordna inför nästa vecka. Känner mig grymt omotiverad med skolan överhuvudtaget nu, vill bara skita ide och stanna hemma istället. Det kommer inte ske, jag ska stå ut och jag ska briljera!!

Bild från igår, Ebba med sin moster:


Sparkar igång fredagen!

Äntligen kan man sparka igång fredagsmyset på allvar! En varm dusch tillsammans med världens finaste (och även världens mest förkylda) dotter. Tycker så synd om henne, ögonen är alldeles svullna och näsan alldeles röd eftersom de rinner så ifrån henne, sen hostar hon så hon nästan spyr imellanåt.
Nu sitter vi iaf här båda två och myser och tittar på hello kitty och Ebba myser med lite naturgodis.

Får besök av en härlig vän som förhoppningsvis gör så mina sura miner suddas ut. Lets dance och räkor framför tvn, de är härligt de!


Sura miner, orkar inte!

Är irriterad pga sömnbrist och massor av andra saker. Försöker andas djupt och sluta ögonen och inse vilken underbar liten dotter jag har. För trots allt annat så är hon de absolut mest värdefulla här i livet!



Så bort med de sura minerna och foukusera på det jag faktiskt har.
Allt annat kommer med tiden.
Engelskaprovet gick nog ganska okej trots sömnbristen. Nu hoppas jag minsta syster kommer hit och leker med min lilla sjukling så jag kan få pluggat ikapp mig på det jag missar på naturkunskapen idag + en redovisning som ska vara klar på måndag.


Sömnbrist..

Jag säger godmorgon Fredag. Är riktigt, riktigt trött eftersom min kära lilla dotter vaknade klockan ett inatt och låg och vred och vände på sig fram tills tre tiden pga feber. Och jag tror hon är dålig än eftersom hon precis vaknade men ville fortsätta att sova (de tillhör inte de normala hos min överdrivet morgonpigga flicka)
Provet vi ska ha idag oroar mig därför lite extra eftersom sömnbrist inte direkt får mig att prestera som bäst.

Men fredag är de och vi har en hel helg framför oss, hur härligt är inte de? Ikväll ska jag nog köpa lite räkor och kika på lets dance.
Har en del och fixa inför morgondagen med, prissätta de allra sista barnkläderna och ordna växel.

Kör igång och kämpar mig igenom sista dagen i skolan, de ska gå bra!


Man får kämpa för att komma någonstans.

Jag fick ställa in veckans höjdpunkt, zumban. Jag har prov imorgon och måste se till att plugga ordentligt för jag har glosor vars stavning vägrar sätta sig. Misstänker att detta provresultat inte kommer bli lika bra som mina tidigare, trots att jag faktiskt denna gången verkligen ansträngt mig.

Blir nog en kort dag i skolan iallafall för Ebba hostar som bara den, inte lika farligt när hon sover men annars låter de inte roligt alls. Tur hon fortfarande är feberfri, alltid något.

Vaniljtet och kvällsmaten väntar, nu blir de till att fortsätta kika ner i skolböckerna. Fan man får verkligen kämpa arslet av sig för att komma framåt idag, men tur är väl de för de finns inget värre än folk som föds med silversked i munnen.

Jag vill komma med ett tips till många med: BIT IHOP ELLER BRYT IHOP! (och med de menar jag att känn inte efter så jäkla noga, kör på!!)


BLOPPIS

Bloppis!

På lördag är den stora loppmarknaden där vi har bokat ett bord och ska sälja barnkläder. Men kan inte få med mig allt dit. så därför tänkte jag kolla intresset här? Allt detta är i stlk 74,80,86 och jag har tänkt mig en 20 för plaggen, vissa 15 kr. De blåa setet med ytterkläder är från pop så där tänkte jag ni kan komma med bud.
Är du intresserad?

    
    


Inför sommaren:

Jag har blivit lite småförtjust i alla dessa blommor,därför tog jag tillfället i akt och beställde första plaggen inför kommande sommar (undra ens om sommaren kommer? känns inte så nu)
Men ser framför mig att jag och Ebba traskar omkring i dessa på sommaren och tar en glass på torget eller promenrar mot stranden..


Acceptera eller gå!

Här börjar de hostas direkt på morgonen ifrån Ebbas sida, får chansa att skicka henne till dagis för hon är inte allmänpåverkad alls.

Lång dag i skolan idag och en sån dag då man absolut inte kan vara hemma eftersom de är ämnen man skriver mycket i, det innebär jag hade missat massor av att va hemma en ynklig dag. Tänk under hela denna perioden har jag vart hemma mindre än fem gånger, rätt rejält sklinnad mot när man var yngre och skolkade förjämnan.

Jag är den jag är! De är vi alla såklart. Men förstår inte folk som går omkring och stör sig och snackar så extremt mycket skit om andra människor helt utan anledning. Stör du dig på min personlighet så umgås inte med mig, ingen tvingar dig. Umgås med människor som får dig och skratta, de gör jag.
Tack för de, ni vet vilka ni är!

Kommentarerna blir färre, come on!


This is me, and if you can´t accept that , walk away!


Så lite kan göra så mycket.


Härligt nya tulpaner på bordet, kan verkligen inte va utan dessa.
Sitter och smuttar på mitt vaniljte och ska köra igång cd-skivan och försöka få övat lite inför provet vi har i engelska på fredag.

Sen säger jag godnatt, har en känsla av tomhet inom mig och jag gillar de inte.


Undra hur mycket tid man lägget på att..

Host, host och de börjar bli snorigt hos Ebba. Håller tummarna och tårna riktigt hårt för att hoppas de inte är skiten som härjar här omkring nu. Många många är sjuka med en långvarig hosta (som sitter i veckor) och feber på de.

Undra hur mycket tid i livet man faktiskt lägger på att städa,diska och tvätta? På riktigt jag lägger nog iaf minst 1 timma om dagen om man slår ihop allt, lägger man till matlagningen på de så blir de ännu mer + de dagar man liksom städar ordentligt, herregud va många timmar man kunde spenderat på annat om man hade nån som gjorde de åt en :P

Kvällen spenderas i soffan med lite plugg och tända ljus.
Nedräkningen inför helgen har börjat..

Hon börjar se lite hängig ut..



Funderingar som inte leder någonstans.

Jag funderar så det knakar men kommer inte fram till någon lösning. Vissa delar vill men vågar inte. Vissa säger nej för fan, medans andra delar tror att de är de rätta. Dags att sluta fundera och bara låta livet fortsätta.

Solen skiner så tar mig en promenad tillsammans med en kompis och tjötar ett tag. Iskallt är de men går man tillräckligt fort så får man väl upp värmen samtidigt som man bränner lite kalorier antar jag.

Hejhopp!


Sista krutet.

Vaknar och känner mig stel i kroppen och allmänt hängig och illamående, antar att de lägger sig när man vaknat till liv lite.
Onsdag och lill-lördag vilket innebär att jag endast har lektioner fram tills 12:00, sedan efter de får jag besök av Malin och Oliver. Är de fint väder så tänkte vi gå upp i fårhagen och låta barnen leka och njuta av solskenet, får väl se ifall vi har vädergudarna med oss ;)

Ikväll blir det ingen träning, jag måste fokusera lite på skolan också. Fick nämligen en liten påminelse av lärarna idag alla i vår klass att nu är snart detta året över och vi alla måste lägga in sista krutet (Inte de minsta stressande) Fortsätter jag som jag gjort och kanske ägnar liiite mer tid åt hemstudier och matten så kommer de gå galant, de vet jag! Pepp, pepp pepp!

Ett gäng bilder på Ebba o Oliver i början av hösten, fina vänner!


Jag granskar mig själv..

Jag känner en besvikelse över mig själv. Jag vill desperat gå ner i vikt och jag inser hur långt jag faktiskt redan uppnåt och att jag inte längre är överviktig. Jag vill bara kunna hålla jämn nivå med träning och käk o bara låta de vara så utan att ständigt tänka och fundera över de.
Vägningen idag, ja de stod stilla precis som vanligt! Visserligen lite neråt på vågen men fettmassan va den samma medans fettprocenten hade ökat! Vad fan ska krävas för att jag ska hitta de där extra krutet och inte falla tillbaka i dåliga vanor? Hur jäkla svårt ska de vara? Och va fan spelar detta med vikten så jäkla stor roll för? Jag är ändå hälsosam och normalviktig, men nej fan de har satt sig på hjärnan.

Deppig..

Jag granskar varenda del av min kropp och fokuserar på de jag är missnöjd med. Måste lära mig se de positiva med! 

Yrväder.


Kommer hem och möts av detta lilla yrväder.
Inte helt fel inte sant?
Ska förbereda middagen och sedan ta mig en tur till maxi för att hämta ut mina träningskläder som anlände idag, och desstuom ska jag premiär träna i dom med.
Fullt upp fram tills 19:30 iaf, härligt!


Vem vore jag utan henne?

Tisdag, veckans mest stressande dag enligt en undersökning man har gjort via aftonbladet. Så Tisdagar har jag svårt för, men efter denna dagen så brukar helgen komma ganska fort så de är väl bara att bita ihop inte sant?

Jag somnade som ett barn runt klockan nio på soffan igår, är så grymt kvällstrött så de finns inte! Visserligen inte de minsta konstigt eftersom jag alltid kliver upp innan klockan sex på morgonen. Men inte alltför trött, jag har fått de timmars sömn jag behöver så jag är nöjd.

-Min mamma, hör jag Ebba ropa ifrån sovrummet och så dykter hon upp med världens smile. Tänk om man själv vaknade så lycklig varje morgon och genast började berätta om saker o ting. Mammas lilla solstrålde, vad vore jag utan henne?


Behagligt.


Sitter på favorit platsen i soffan och magen är behagligt mätt efter lite yogurth och musli, värmer gör det dessutom efter en kopp vaniljte.
Jag har en del pogram som jag vill se idag, Big brother har ju börjat igen blandannat. Men att vara vaken mellan 22-23 är för mig en omöjlighet. Någon mer nörd som gillar och störa sig på andra människor och vet om man kan se avsnittet i efterhand på internet?

Kollar familjen annorlunda och förstår inte hur tusan man orkar med TIO barn? 3-4 fine, men tio?
Varför?


Längsta dagen är gjord.

Första dagen efter lovet är avklarad och nog har den kännts långt alltid. Mycket att bara lyssna och mata in kunskap och nästintill inget eget arbete alls (ogillar starkt att bara lyssna o skriva ner vad som sägs)
Kvällen blir att spendra här i soffan med tidningen och bläddra i, pefekt att den damp ner i lådan just idag.

Undra om man kan lura med sig någon på en kvällspromenad? Fast känner jag mina vänner så tycker la dom att jag ska ta det lugnt (Något jag inte är lika bra på)

På återseende :)


Nyheter att vänta.

Har beställt nya träningskläder från bubbelroom. Tror de kan vara ett sätt att fortsätta vara peppad till träningen + att de är grymt välbehövligt! Hoppas de passar bara, tröjan var i dubbel storlek och jag va osäker på vilken jag skulle ta. 36-38 kändes som om den kunde bli för liten medans 40-42 nog kommer vara för stor. (I huvudet är jag fortfarande större så blir att man tar de större storlekarna) Men får väl skicka tillbaka o byta storlek bara, värre än så är de inte.


Varför gör man de när man inte mår bra av de?

Då var de vardag igen och jag är långt ifrån redo. Är inte redo för allt folk och alla måsten och krav man har på sig, vill vara hemma och fortsätta ta dagen som man kommer och vara impulsiv och slippa planera hela mitt liv.
Tror nämligen inte vi får någon mjukstart, pang på bara!
Får väl se de positiva, jag har fått en vecka hemma med min älskling och hade jag jobbat så hade jag bara fått fem veckor om året, så nog är skola bättre på de planet.

Får nog ordning på mattider och kost lite bättre nu när rutiner kommer igång, för jag har fan NOLL karaktär. På riktigt allt som inte ska slinka ner åker ner. (Okej att jag inte suttit med handen i chips/godispåsen) Men mackor,potatismos och sådant som min mage och jag verkligen INTE mår bra av. De lägger ju sig bara som en deg i magen och sedan får man ont, inte de minsta behagligt mätt inte. Så varför stoppa i sig skiten?

Dags att bita ihop, jag pluggar för att ge denna skönhet de bästa förutsättningarna. Ett bra jobb är inte gratis, man får slita arslet av sig för att nå dit!


Söndag var de här.

Söndag och stämmningen sitter i, slappt med mjukisdressen och de nyfärgade håret. Väntar på att världshistiorans roligaste pogram ska börja:Solsidan, finns de någon av Sveriges befolkning som inte följer denna underbara serie?
Big Brother har ju premiär, och nog ska jag kolla alltid. När gick de senast? 2006?

Förbereder skolgrejerna inför imorgon och kryper sedan ner under täcket, söndags feeling var de här!


Har ni tiden över så ta vara på den väl.

Veckan som har gått kan sammanfattas med ett ord/namn: Ebba.
Jag har lagt energi på att göra saker vi inte annars hinner med. Besökt Universeum,varit på leklandet och i simhallen.. byggt massor av kojor och varit ute och bara gått omkring, de är verkligen härligt och höra henne fantisera ihop saker och berätta om var hon varit med om. Så har ni några dagar över, spendera dom helhjärtat på era barn!

Eftermiddagen va vi uppe i fårhagen och lät Tilda springa omkring, de behövdes vill jag lova. (Dock bet hon mig i fingret istället för i pinnen av misstag, jack i pekfingret, aj aj aj)







Ser ni, snön är borta på massor av ställen och när man är i solen så känner man hur den värmer, helt jäkla underbart!


TACK!

Det var ljust när jag vaknade, de sker ALDRIG! Ebba sa glatt ifrån sängen:Jag sovit länge jag har mamma.
Jag tackar och bockat för den grymt välbehövliga sovmorgonen tills klockan sju! Innan va inte sju någon sovmorgon direkt, men nu betyder sju guld värt!

Sista dagen på lovet, imorgon kör allting igång igen, både på gott och ont antar jag. Veckan med lov har tyvärr gått alldeles för fort och jag känner mig inte alls redo att gå tillbaka till skolans tempo och krav igen, men de är bara och åka med och innan man vet ordet av så är de helg igen.

-16 står termometern på, men de kommer nog bli solsken, GILLA GILLA GILLA!


Överlycklig tjej som fick provrida igår på låtsas hästen:


Perfekt med massor av skratt.

Har haft en underbar dag med mängder av skratt. Två lätt hysteriska morsor med två tjejer som har stark vilja och eggar upp varandra och blir lite lätt hysteriska av lycka imellanåt.
Nova och Ebba har verkligen alltid skoj tillsammans och Ebba är aldrig sen att härma 9 månader äldre Nova med allt hon gör.
Vi har iaf kollat på apor, hajar, ormar och busat massor. En helt avdommnad Ebba ligger nu hos pappa och kollar film innan läggdags.

Perfekt Lördag!


Besök till storstaden.


Och nog skiner solen alltid. Klarblå himmel och ingen blåst, riktigt riktigt härligt!
Att de är massa minusgrader försöker vi att se förbi.
Dags för lite vila sen drar jag Ebba och Sofia och Nova till Göteborg och besöker universeum!


Det lovas solsken!

-Sluuuuuuuta mamma, säger Ebba surt när jag berättar för henne strax efter fem att de är natten, nej när hon vaknat då ska hon upp no matter what! Imorgon ska faktiskt Johan gå upp med henne, jag tar henne ALLTID en gång i veckan är de inte mer än rätt att jag kan få ligga kvar och dra mig till klockan sju iaf.

Det lovas solsken idag! Och det innebär ju att man får massor av mer energi, även om de står på -13 ute nu så kan vi hoppas att solen sedan värmer och att man kan hitta på något ute ett par timmar.
Kanske ett besök på gymmet? De där med maten går inte som de borde, även om träningen och stegen går bra. Nåväl de gör ju i vilket fall så jag inte går upp i vikt, trots att jag så desperat vill ner.


Börjar visa sitt rätta jag.

Ebbas kissekatt har börjat komma ut ur sitt skal lite mer. Ja hon morrar fortfarande åt Tilda och befinner sig dagtid på övervåningen. Men snart kanske de börjar fungera bättre.. Får för mig att Ebba börjat klia väldigt mycket i ögonen dock, så får ha de under uppsikt så de inte är någon allergi på väg. Vore väldigt synd om en sån sak skulle hindra henne från att bo kvar här hos oss. Vi får hålla ögonen på Ebba och hoppas på de bästa helt enkelt.


All energi åt min dotter.

Hela veckan har jag lagt all min energi på Ebba. Gjort sådant som man kanske inte hinner med lika mycket till vardags, simhallen och leklandet och ingen är mer nöjd än fröken här hemma.

Det är Fredag och idag står tacos på menyn till Lets dance. Ikväll landar mamma i Sverige igen efter att ha varit en vecka på Gran Canaria och fått massor av sol (Inte de minsta avundsjuk). Jag och Ebba va där förut och köpte tulpaner och lämnade en välkommen hem teckning, ibland kan jag va rätt givmild må jag säga =)


Full fart framåt


Hoppetossan Nova:


Alla bilder jag tog blev såhär, de va i rörelse hela tiden så nästintill omöjligt att fånga dom på bild.


Hämtar andan.


Vi har vart borta i mammas lägenhet och promenaden hem tog vääääldigt lång tid eftersom Ebba verkligen är inne i en period där hon knappt lyssnar ett skvatt på vad jag säger.
De enda positiva med de är väl att vi har rosiga kinder och fått mängder med frisk luft.

Hämtar andan ett par minuter innan vi drar till leklandet och busar.


Två dagar kvar.

Jag insåg precis att hela lovveckan har gått och endast två dagar återstår. Jag ska verkligen göra mitt yttersta för att ta vara på tiden. Men frågan är vad man kan hitta på? Det har varit skönt att ha en vecka utan att ens öppna skolböckerna, jag har tur som har allting som ska göras gjort.

Tänkte prova att göra en gratäng av fiskkryddorna jag fick från Buzzador idag, se vad Ebba tycker och om de är något att ha. Har fortfarande ett par påsar kvar och dela med mig av om de skulle finnas intresse att testa.

Hoppas dagen går fort och erbjuder massa roliga saker, jag klättrar på väggarna om de inte händer något.


Skakat.


Jag har svängt på höfterna och skakat de som finns kvar av mina bröst.
Zumba är verkligen kanon och inget annat av gymmets pass gör mig lika trött.
Nu har jag tränat mina 3 dagar denna vecka som jag satt som gräns, har jag orken så tar jag och besöker gymmet en gång till i helgen, annars satsar jag och nöjer mig med att uppnå mina minst 10 000 steg dagligen och de brukar inte va några problem.


De känns mer tillåtet om ingen ser.

Jag fick min sömn, och oj va välbehövligt de var! Förberedde maten och allt och la mig sedan och sov en timma medans Ebba ändå gjorde de. Så nu kanske jag har lite mer energi ett par dagar igen!

Vi gick och besökte spädbarnsgruppen efter lunch, en gammal mammagrupp som jag gick i två dagar i veckan fram tills Ebba fyllde ett år. De tyckte Ebba blivit större och jag mindre. Man blir liksom glad av att höra de men jag ser inte var nånstans jag skulle blivit mindre? Nåväl de är väl bara att tacka och ta emot.

Slappar med lite kladdkaka i magen, kunde bara inte låta bli. Helt pefekt kladdig blev kakan vi bakade igår och de slank ner små bitar av bara farten. De sjuka är att jag åt den direkt ifrån formen i kylskåpet, precis som om de skulle bli mer tillåtet och så ingen ser mig. Sjukt är de, men jag bränner nog upp alla de kalorierna + lite till när jag svänger på höfter och dansar zumba en timma ikväll.

Ån är fylld av coola istappar, önska jag hade haft med mig min vanliga kamera så ni fått se hur de såg ut.


Det där gällande sömn.

Loven ska ju vara till för att få en paus, en paus från att stiga upp sådär grymt tidigt och kunna hämta krafterna för att sedan orka köra ännu ett race och prestera sitt allra bästa.
Visst jag får ett lov från skolan, men jag är uppe lika tidigt som vanligt. Hela min kropp skriker efter sömn och Ebba envisas med att vakna tidigare och tidigare. 05:15 idag var en pigg tjej vaken, försökte som alla andra föräldrar verkar lyckas med, gav henne välling utan att tända o la henne jämte mig för att somna om.
Funkade INTE. Jag tror helt enkelt inte man kan lära vissa barn o sova längre, för jag har försökt ALLT. Ebba är extremt morgonpigg precis som jag var som liten och de är väl lika bra att acceptera detta.

(Men fy tusan vad jag ska ge igen när hon är tonnåring och vill sova om morgonen)

Bara typ 26 månader sedan jag sov ordentligt, som mamma lär man sig fungera ändå på någor mirakulöst sätt.



Sista delen.

Sista delen får ni här. Tror nämligen resterande timmar av dygnet skulle resultera i exakt likadana bilder.



17:00: fikar kladdkakan som Ebba bakat tillsammans med min mormor. Tilda tigger som vanligt.
18:00: Får komma upp till min granne och gratulera till nya familje medlemmen. Lilla Liam är endast 5 dagar gammal och han fick en liten blå body av oss i present. Känner plötsligt hur grymt sugen jag är på en bebis till.
19:00: Gosar med Fiffi som sakta men säkert börjar bli mer trygg och låg tillochmed i samma soffa som Tilda utan att varken morra eller attackera, framsteg.
20:00: Har tagit mig ut på en cykeltur och köpt ny färg till håret, utväxten behöver fixas. Fyndade även två nagellack från Isadora för 19 kr styck.


Del två av en i timman.

Jag förstår ni måste avundas mitt grymt händelserika liv, inte sant?
Vi fortsätter med ett par timmar till så ni kan se vad jag haft för mig.


12:00: Ebba vaknar efter bara en stunds vila och jag hinner inte få sova något. Försöker desperat vila mina trötta ögon på soffan.
13:00: Disken diskas inte av sig själv i detta hushåll.
14:00:Gjorde en vända på stan men fick gå hem igen då jag fick ont i magen.
15:00: Vi bygger en koja under köksbordet och äter mellanmål där, mysigt!
16:00: Ebba får äran att baka en kladdkaka.

Detta har varit tidernas tråkigaste dag jag svär, aldrig innan att jag tyckt en dag gått så sakta och haft så extremt lite och göra. Borde nog valt en annan dag och anta uppgiften.


Ett i timman på begäran.

Anonym om Tålmod och sånt där.:

Kan du inte köra den där som många bloggare gjort, ett kort i timman :) Hade varit så roligt.

Jag är inte den som är den. Så visst jag testar och kör på.
Om mitt glammiga mamma-liv kan intressera er så varsegod.
Halva dagen har gått snart så börjar här.



06:00:Trött mamma men pigg Ebba
07:00:Försöker piggna till genom att ta mig med Ebba o ta en dusch
08:00:Frukost dags, alltid samma frukost - juicen som jag dock inte brukar dricka.
09:00:Vaknar tll liv genom att gå och mata ankorna i kylan.
10:00:Väljer ut vilka kort jag ska ha i min almenacka.
11:00:Förberder Johan o Ebbas lunch.

Fortsättning följer.


Jag utmanar Bella,Della,Eva och Linda att göra detsamma =)
En dag, ett kort i timman!


Försöker tänka positivt.

Försökert tappert tänka att de är skönt att komma upp i tid eftersom man då tar vara på HELA dagen (men i ärlighetnsnamn så hade jag gärna sovit iaf en timma till) Ni vet man känner sig sådär frusen och ögonen vill inte riktigt gå enda upp. Ebba hon hoppade därimot glatt upp ur sängen och sa -Min kissekatt är?

Klockan är bara 06:03 och det börjar redan snurra i mitt huvud - Hur ska jag göra för att fördriva min dag på bästa möjliga sätt?
Nej att sitta hemma och vänta på tiden ska gå är inget för mig. (Och inte för Ebba heller)


Ger er något vackert att kika på ;)


Oj dagen är redan över.

Tittade precis på klockan och insåg att hela dagen är förbi. Oj va de har gått fort!

Min stegräknare står på 16000-någonting innan jag dumt nog råkade nollställa skiten. Men jag vet om att jag har rört på mig och de är huvudsaken. Gymmet har jag besök så imorgon blir de nog vilodag (fast ska iofs antagligen rida och de är ju träning de med)

Har suttit och gjort något så otroligt roligt som att prissätta alla barnkläder som ska säljas på loppisen om två veckor. De som inte blir sålt tänkte jag faktiskt att man kan ha en bloppis här på? Något intresse av de?

Nu väntar soffan, ska bli riktigt gott.
Godnatt.

Mammas förkyllda glassmonster som vid glass helt plötsligt blir världens ängel, knepigt va? ;)

Tålmod och sånt där.

Ebba tvärtemot brukar jag kalla min dotter. De är antingen världens solstråle eller en tjej som helt stänger av när mamma säger nej och istället gör precis tvärtom.
Ja två år är en underbar ålder, men de skiftar fort.

Ebba ställ dig upp så går vi:


Man får INTE äta snö:


Osv osv osv..

-Tålamod är en fiskares
(mammas?) bästa vän


Viktigt och perfekt.


Som ni vet så ska man äta 5-6 gånger om dagen.  Därför är mellanmålen jätte viktiga.
Jag vill tipsa er om dessa nyheter från keso. Testade precis den med nötter och den är helt otroligt god.
Perfekt!


Inte på Tildas bekostning.

Tisdag var de här och vi är uppe med tuppen precis som alla andra dagar på veckan, men jag känner mig inte alltför trött.

Ska försöka ge oss ut nu på förmiddagen, känns så skönt att veta att man varit ute en stund på dagen. Frisk luft kan göra under vill jag tro. Ebba har alltid klarat sig väldigt bra ifrån dagis alla sjukdommar och lärarna där säger att är de ute mycket så står de emot sånt bättre, och de väljer jag och tro på!

Fiffi anföll Tilda igår, helt galen och utan anledning sprang hon och attackarade henne :( Jag är beredd att testa att ha katt om de funkar men inte på bekostning på Tilda. Så får se hur de går under dagen och om de lugnar sig, annars får vi lämna tillbaka henne. Kanske testa med en annan katt som är van vid hundar eller en kattunge.

Hoppas ni får en bra start på dagen, och kom ihåg - Frik luft kan göra under =)


Alla hjärtans.

Nog gick dagen fort precis som jag önskat.
Tog med mig Ebba och gick in till stan, finns otroligt mycket som jag vill shoppa nu, bla en vårjacka ifrån Gina.
Så Johan får se till att arbeta ordentligt så jag kan köpa något till mig själv för en gångs skull.

Tillsammans for hela familjen till simhallen. De är alltid lika uppskattat av vår skrutta och hon pratar och hjälper till att packa badväskan. Mer vild än tam är hon i vattnet med, antar att de är både på gott och ont.

Ska lägga mig ner nu och mysa framför tvn, vi har beställt hem mat. Johan kör stenugnsbakad pizza och jag en sallad. Soffhäng har jag förtjänat efter att ha kört spinning och gym ikväll. Stegräknaren visar 13971 steg och jag är nöjd.

Glad hjärte-dag till alla mina fina läsare<3 (idag firar jag och Johan tre år som par och två år som förlovade)


En vän som..


Jag saknar min vän.
Imorgon ska jag gå på en lägenhetsvisning åt henne här i stan för de är på tiden hon kommer tillbaka dit hon hör hemma.
Snart är de Maj och då är hon hemma igen, iaf för ett par månader.
Visst är de underbart att ha en vän som du kan dela ALLT med?
Som aldrig dömmer dig och som delar massor av minnen med dig?
En person som kan avsluta din mening.
En sån vän är Rebecka för mig, ta vara på era vänner<3


Schitzofreni eller något i den stilen?

Måndag och ny vecka men denna veckan blir som en lång helg eftersom de är sportlov. Helt underbart måste jag säga. Dessutom är jag inte lika trött som vanligt eftersom jag somnade gott på soffan redan innan nio igår kväll =)

Fiffi vår lilla katt går fortfarande omkring och morrar typ hela tiden. Det konstiga är att hon morrar,viftar arg på svansen samtidigt som hon går och stryker sig runt bena elller sitter i knät hos en, tror fan hon lider av lite schitzofreni, haha.

Jag vill ha planer för veckan, att sitta här och bara vänta på att något ska dyka upp och hända känns inte riktigt som min starka sida. Börjar faktiskt nästan redan bli rastlös, de va de där med att kunna slappa och ta de lugnt ja, inte min grej.


Fort har de gått.

Oj vad dagen har gått fort!
Efter lunch så kom lilla katten Fiffi hit. Hon är gosig men morrar konstant. Men vi ger de någon vecka och ser om allt funkar mellan oss alla.

Jag är stel i kroppen efter ett par timmar uppe i stallet. Nina körde lite med mig o lät mig galoppera och försöka få hästen att gå i form på volten. Så de kommer nog kännas i musklerna imorgon för nog är ridning träning alltid! Och på tal om träning, hur har de gått liksom? Inte alls! Nåväl ny vecka och spinning pass med syrran inbokat imorgon.

Solsidan och soffhäng med yngsta syrran står på schemat ikväll.

Ebba och jag lekte drake innan, vem tror ni var draken? ;)


Sol ger energi.

Jag älskar solen, den ger mig så fruktansvärt mycket energi och jag blir mer positiv bara den kikar fram.
Okej de är -14 grader ute men jag tänker då ta vara på varje soltimma som finns. Därför började jag morgonen med en promenad och matade ankorna tillsammans med en vän och hennes son.


Ångan ifrån ån:

Sjön Gersken:


Och Tilda:


Bästa sättet.

Godmorgon, ingen söndags ångest här inte. Jag har ju en hel veckas sportlov framför mig att se fram emot=)
Ska försöka göra mitt yttersta för att ta vara på alla dagarna men jag har faktiskt inga planer alls på vad man faktiskt kan hitta på.

Blev väckt av en kall Ebba som kröp upp och gav mig hundratal pussar och kramar, kan man bli väckt på något bättre sätt? De gav mig lite extra energi att kliva upp sängen. Ser ut att bli en fin dag idag med nämligen, blå himmel men fullkomligt iskallt.

Föressten, vi ska testa ha Mattias katt här ett par dagar och se om hon trivs, så kanske kanske blir kattägare inom snar framtid=)

Morrn morrn.

Vilken man.


Kollar melodifestivalen (känns nästan som ett måste liksom)
Men fy fan va läcker Brolle är alltså, på riktigt vem fan kan motstå denna man? ;)


Frisk luft är fina grejer!

Rosiga kinder och trötta i kroppen efter att ha spenderat eftermiddagen hos min pappa ute i skogen.
Tog fyrhjulingen ut och tände en eld och grillade korv. Älskar att hitta på sånna saker, känns mycket skönare att sätta sig om kvällen när man vet man varit ute och fått mycket frisk luft under dagen.

Nu ska vi sitta i soffan och mysa tillsammans framför barnen i bullerbyn, sen är de dags för Ebba och sova och efter så frisk luft så hoppas vi på att hon sover LÄÄÄNGE imon ;)


Härligt, härligt.


Dansen gick super, ja förutom några små missöden då (Ebba fick inte som hon ville riktigt och la sig pladask och skrek på golvet, säger de igen. UNDEBAR ÅLDER;) )
Utklädda till små tigrar va dom som ni ser.

Maten ligger gott i magen och vi tar oss en sväng ut till pappa.
Där spenderar vi eftermiddagen utomhus och grillar korv och får i oss massor av frisk luft, härliga lördag!


De må vara iskallt men de är förbannat vac...

img_1006 (MMS)

De må vara iskallt men de är förbannat vackert med.


Skämtar dom eller?

Trodde det var ett skämt när jag tittade ut på termometern och den visade -15 grader, vart tog de där lagomma nollan vägen? Herregud våren är inte ingång än på långa långa vägar.

Ska starta morgonen med att ta mig bort och dansa med Ebba, faktiskt riktigt skoj för man märker hur mycket hon uppskattar de (även om jag som morsa känner mig lite töntig, men som sagt de släpper nog)
Annars har Lördagen noll planer, jag är öppen för förslag med andra ord=)

Herregud va långa dagarna blir när Ebba gör morgon efter fem, de förblir liksom aldrig okej tycker jag.

Ett stycke bus redo för dans sen, dagens höjdpunkt!


Friday!


Köttfärspaj, tända vaniljljus, lets dance och mjukisdress på de.
Fredag, fredag,fredag!


Vi har nästan klättrat på väggarna.


Vi har gjort vårat bästa för att få tiden att gå. Utanför dörren vill ingen gå för snön yr och vinden blåser igenom allt man har på sig. En viss dam har gjort nästintill allt tvärtemot den senaste timman och klättrar nästintill på väggarna av överskotts energi.

Jag har vart duktig och fått tagit ut alla hyllor i badrummet och städat golv och väggar så gott de går, och nu luktar de simhall där inne som Ebba var snabb att påpeka=)

FREDAG, visst känns de underbart?


Lite vårigt i snöovädret.

Trotsade vädret och tog mig en snabbpromenad in till byn efter att jag hämtat Ebba på dagis.
Fick med mig lite nytt härligt från kicks och fick de dessutom billigare eftersom jag hade 20% rabatt på en vara.
Nagellacket känns vårigt inte sant?

Dags att städa här hemma och försöka komma iväg och handla. (Skulle verkligen behöva ta en grundlig städning, men vem orkar? Blir nog som vanligt att man bara plockar bort allt de synliga och gömmer resten i gaderober skafferi och andra utrymmen) - Det som inte syns finns inte!


Det fina med..

Riktigt underhållning igår. Lärarna var våra servitörer och vi bjöds på välkommsdrinkar och trerättersmiddag. Skrattade en massor även fast jag höll på och dö av värmeslag vid bordet. Underhållningen var kanon, hela musikalen och många personer hade dom verkligen efterliknat jätte bra, så en bra kväll helt enkelt =)

Det fina med att gå på folkhögskola är dessa små grejer som händer då och då, och visst kostar de lite över 500kr i månaden men jag känner att de är värt de. Komvux är helt enkelt inget för mig. Och förstår ni, en annan bra sak att på folkhögskolor så får man massor med lov! Så sista fredagen innan vi har en hel veckas sportlov.

Tar gärna emot tips om god fredagsmat.
Godmorgon i slasket förresten =)


Pepp!



Man kan ju alltid göra ett försök att tänka såhär.
Vissa dagar går de och vissa är de svårare.
Försöka duger långt.
Kram på er!


Detta är bland de värsta man kan behöva göra.

Godmorgon, åter igen vinterland och snön fortsätter falla.
Som jag sagt så va inte våren på väg, men de va skönt att få njuta av lite barmark och solsken.

Idag har jag en redovisning framför mig. De finns inget värre för mig, jag hatar att stå där framme och ha alla ögon på mig. Vi får se om jag ens klarar att utföra de.
De är konstigt för jag har inga problem med att prata i klassen, men just de där med redovisningar är jätte tufft för mig, allt låser sig och jag känner hur hjärtat skenar.
Men de är idag och imorgon kvar sen är de sportlov, och de är otroligt välbehövligt. Så ett sista race innan jag kan lägga skolböckerna på hyllan ett tag.

Ikväll är de dessutom spex på skolan. Alla lärarna har satt ihop en musikal där de driver med eleverna. Jag har fått hintar om att jag kommer komma med. Jätte skoj när dom driver med andra men inte lika skoj när man själv är inblandad och jag har en känsla av att de kommer ge fel bild av mig och min vän. Men men god mat och underhållning en torsdag är aldrig fel =)


Utrota de äckliga asen.

Drar ner byxorna sätter mig och kissar och får sedan syn på ett stort jäkla as till spindel typ två decimeter framför fötterna på mig.
Vad är deras problem? Stora as som bor i mitt badrum.
Jag är fullkomligt livrädd för spindlar och fick bryta av strålen och med byxorna nere rusa i panik och skrika
- JOooohan ha ihjäl aset. Nej utrota dom, NU TACK.

Tar mig en kvällspromenad och försöker skingra tankarna lite. Bara jag och Tilda. Är alldeles för seg för att ta mig till gymmet vilket innebär att jag kommer få träna i helgen för att uppnå mina minst 3 dagar i veckans träning. Usch ångest!


Riktigt gott.

Jag testade att slänga ihop en sallad tillsammans med lax och räkor och kryddade med kryddpåsen jag fick från buzzador igår.
Kan säga de va otroligt gott! smakade lite lime och lite citron och gick på några få minuter.
Ja som en tacosallad fast med fisk =)


Ut!


Solen skiner men de är kallt ute.
Snart dags att hämta Ebba på dagis och ta sig en cykeltur tillsammans med syster och Nea till lekplatsen och vandra omkring o kika på ankorna.

Ut o införskaffa er lite D-vitamin!


Man skulle bo i ett annat land.

Kaffet är verkligen ett måste för att ha någon möjlighet att vakna till liv på morgonen, denna magiska dryck alltså.
Två lektioner innan de återigen är dags att åka hem igen. Det är därför onsdagar är en sån härlig dag, korta och bra.

Måste besöka gymmet idag, få ta ut mig lite mer och bränna en massa kalorier, man går inte ner i vikt utan att kämpa vill jag lova. För vissa funkar de kanske bara att lägga om maten lite men för mig krävs det att vara strikt med maten och träna 3-4 gånger i veckan. Har verkligen alltid avundats de som tappar kilorna hur lätt som helst.
Man skulle bo i ett land där kurvigt/mulligt räknas som vacker , då hade man sluppit tänka på detta =)

Hoppas på solsken idag, visst mår man bättre då och får mer energi?

Tänk att denna goding är min? Helt otroligt glad och stolt över min alldeles egna skatt<3


Äntligen blev de min tur.


Whoho äntligen är de min tur att få en produkt att testa ifrån Buzzador.
Passar perfekt eftersom jag äter grymt mycket fisk här hemma, så är ni sugna på att testa så kom hem till mig o käka eller be om en påse.

Vill du också bli medlem och helt gratis få erbjudande om att testa olika produkter?
Klicka HÄR och bli medlem, gratis är gott =)


Förhandstitt.


En kort stund idag kikade solen fram.
Under ett par timmar var de klarblå himmel och jag passade på att sätta mig ner vid ån och bara njuta av solen. Känna hur den värmde emot kinderna, höra fåglarna kvittra och vattnet porla.
Sen blev de mörkt igen.

Men jag har fått en försmak på våren och jag vill ha MER MER MER!


Hade sett fram emot denna smak jätte länge...

img_0968 (MMS)

Hade sett fram emot denna smak jätte länge, men blev besviken. Allt jag kände var kolsyran.


Ett tryck neråt.

Ebba vaknar tidigare för var dag som går, trots att hon numera lägger sig lite senare än vanligt. Halvsex slog hon upp sina blå och då är de en omöjlighet att få henne att somna om. Att sömn har en sån stor betydelse i en småbarnsmammas liv.

Känner mig fortfarande låg och sänkt, jag tror de tar ett par dagar innan jag är mig själv igen. De är inte de att jag ligger hemma och gråter, nej inte på långa vägar men jag känner mig nere. Som om någon trycker på huvudet och pressar ner mig i skorna och inte låter mig känna allt för mycket mer än så. Knepigt, men som sagt jag kommer igen!

Ebba har börjat prata om allt vi ska göra när de blir sommar, och nog längtar man alltid. Särskillt nu när man tittar ut och de är kolsvart, snöblandat regn och blåser som attan.

Åh alla dessa söta mini buketter man får som mamma, lovley!


Man måste få möjligheten.


Ansiktsmasken i fejjan och jag hoppas den kan göra att jag ser lite piggare ut än vad jag känner mig.
(läcker inte sant?;))
Stegna är gångna tackvare min extrema envishet då jag jagade alla på idrotten då vi hade fotboll.

Jag känner såhär. Jag kämpar som en tok för att få allt att gå ihop. Ibland måste de vara okej att sjunka lågt och stanna där ett par dagar.
Man måste få möjligheten att bryta ihop för att ha chansen att komma igen.
Så låt mig bara va ett tag -Jag kommer tillbaka!


De känns när man börjar känna efter.

Jag stressar som vanligt på i ett himla tempo och hinner knappt känna efter vad som händer mellan varven. Idag har varit en sån dag då allt har kommit ikapp mig och jag har känt mig nästan kvävd av alla måsten som finns omkring mig.
Ska försöka skaka av mig de genom att lyssna på bra musik och lägga tid på bara mig ikväll.

Ett litet min-spa med mängder av tända ljus för att fylla på med ny energi.


Trist var ordet.

Hela kroppen och sinnet skriker -Stanna hemma!
Visst är de jobbigt och vakna sånna dagar? När man verkligen inte vill gå iväg och göra de man måste? Visst jag inser att man kanske inte springer iväg skrattandes till plugget men de hade ju vart skönt om man kände att de var okej. En vecka kvar sedan LOV! Undra vad man kan hitta på för att ta vara på de dagarna?

Nej jag är tom, inga ord vill komma fram. Har suttit och stirrat på skärmen i flera minuter och känner bara hur de där mörka inom mig blir större och större.. Nåväl dagen kan väl bara bli bättre inte sant?
(Peppande kommentarer tack ;) )

Godmorgon.


Nostalgi.

Hur är de möjligt för helgerna att försvinna innan de ens känns som de börjat? Om ändå vardagarna gick lika fort ;)
Haft en underbart eftermiddag hela familjen hos Malin i västrabordana (mitt barndomshem) . Fick vandrat omkring bland gatorna där man lekte som innan och de blev lite nostalgiskt.

Sen har hon fått mig kär, i hennes katt! Som hon självklart vill bli av med. Värt och testa och se om allt går vägen så kanske den kan få flytta in. Katt på prov typ =)


Till Ebbas stora förtjustning så ska vi åk...

img_0961 (MMS)

Till Ebbas stora förtjustning så ska vi åka tåg och äta middag hos en av mina vänner. Tänk att de kan krävas en sån liten sak för att göra henne nöjd:)


Konkreta tips.

Okej im back on my feet!
En aning seg men mycket piggare.

Prinsessan sover gott efter ett besök hos min mormor och jag har som vanligt tusen saker att hinna med och göra medans hon vilar ögonen.
Disken ska diskas, tvätten ska in i maskinen och alla leksaker ska läggas tillbaka på rätt plats. Sånna uppgifter som aldrig tar slut utan man hittar alltid nytt att göra.

Vill fixa här hemma, köpa nya möbler inreda och få de fint. Dock kostar de pengar som jag inte har. Men med hjälp av min fina vän Becka så hoppas jag att man med några hundralappar kan rusta upp alla rum en aning bättre än vad de är nu iaf. Så Becka låt din fantasi flöda och kom sedan med konkreta tips till mig, vi börjar med vardagsrummet =)


Ingen bra start alls!

Idag var de äntligen min tur att få ligga kvar i sängen en aning längre. Fine jag kunde sova men jag låg kvar och blundade tills Ebba kom in vid halvåtta. Direkt när jag klev upp började jag må dåligt! Känner mig alldeles matt och skakig och illamående. Ber till högre makter att de inte är något! Ni vet så fort jag ens känner illamående så får jag extrem ångest pga min rädsla så de gör ju allt mycket värre med.

Uppdaterar när jag mår bättre.


Kliar i fingrarna.


Härligt nytt till hemmet från Blomsterlandet. Kliar i fingarna, finns så mycket fint man kan hitta där. Blommor kan verkligen göra de där lilla extra. Så mina tavelhyllor fick sällskap av två små krukor, vardagsrumsbordet fick nya färska blommor och jag fick de helt underbara lilla ljuset som ser ut som en krona. Och ja Ebba fick de rosa ljuset.. Snälla fråga inte ens.. Men nu har hon sitt ljus!


Blått är flott?

Hela Ebba och hela köket är mörkblått. En fingerfärgsburk välte ner i knät och fortsatte sippra ner på golvet.
Och fingerfärg ska va lätt att få bort? Skitsnack! Johan stod med acition och skrubbade och Ebba åkte i badet men är fortfarande blå då de inte går och få bort. Tack för Ebbas födelsedagspresent Della ;) Nea fyller hon med kom ihåg de =)

Tillsammans med Sofia och Nova så satt vi och fördrev en stund i stadens lekrum. Måttligt roade morsor men två glada ungar, ja vad gör man inte för att få dom nöjda?

Lördagsmys i form av Grekisk paj och en film som jag hyrt. Imorgon ska jag ta mig fan besöka gymmte och springa av en massa kalorier som man trots allt samlar på sig på helgen.

Söta flickorna Nova och Ebba:


Sjukdom på G?

Det dansades och lektes mängder och Ebba tyckte om de och skrattade som bara den, även om hon ett par gånger gjorde sin egna lilla korigrafi och inte ville vara med de andra. Kändes lite smålöjligt att stå och hoppa runt och fjanta loss sådär men jag är övertygad om att man väjer sig.

Tror dessturom att Ebba är på g att bli sjuk, för allt som gårr har hon gjort tvärtemot sedan hon vaknade och imorse låg tempen på lite förhöjning 37,8.

Funderar på och beställa dessa, är i behov av nya träningskläder och de är en sån grej jag tycker man kan unna sig för att hålla motivationen uppe.

Dansdags!

Lördag godmorgon! Hör hur regnet smattrar emot rutorna och de är fullkomligt bäcksvart ute. Men de är en ledig dag och de är dans med min dotter. Så jag försöker tänka på de positiva istället.

Vill göra något extra idag, ni vet så man verkligen känner helgstämmningen på topp. En sväng in till Göteborg med familj och några vänner? Besöka Universeum eller kanske gå på en liten barnbio med Ebba?
Får väl se vad dagen har att bjuda på helt enkelt.

Ska fortsätta mysa och kanske baka till något gott, jag menar de är Lördag och resten av familjen måste ju få njuta trots min livsstil där sånt uteslutes?

Härlig start inte sant? ;)


Belåten.

Let`s dance går på tv och jag känner mig sådär grymt avslappnad och nöjd över att helgen är här.
Mätt i magen, 12613 steg är gångna visar stegräknaren,det doftar vanlijljus och är varmt och skönt.

Sötnosen har hjälpt till att lägga fram kläderna,mockasinerna och sin alldeles egna vattenflaska inför danspremiären imorgon.

Jag tänker lägga mig ner och börja läsa en bok som ska ge mig min A behörighet i svenska, en egenvald bok så de känns inte alls som ett skoluppdrad.

Av någon konstig anledning så funkar de inte att lägga upp videor på min blogg och har inte gjort de senste veckorna. Men kika HÄR och se min söta lilla Ebba ta ton. Härligt, mindre härligt långt innan sex på morgonen dock =) Natti.


Gjort lite nytta iallafall.


Så nu har jag börjat prissättningen av alla kläder inför loppisen i slutet av denna månaden.
Hoppas vi får sålt lite så vi kan unna oss något extra efteråt.
Så efter lite nytta är gjord så kan jag med riktigt gott samvete gotta ner mig i soffan.

Ni kommer väl på loppisen?
Här i Alingsås Gustav adolf skolans matsal 26/2 kl 10-15

Va där i tid så finns de nog mycket att fynda bland!


Fyndat till mig själv på rean.

Har hunnit med ganska mycket redan idag. Köpt mig ett par nya skor på superduper rea och införskaffat mig ett par mockasiner till Ebba och dansen imorgon.
Mindre skoj är att jag har magknip från helvetet och allt jag vill är att lägga mig och vila ett par minuter. . Nåväl jag vet en som ska spendera hela kvällen i soffan framför lets dance med tacos i magen.

Härliga fredag!

Har länge tänk beställa och nu gjorde jag de! En egendesignad almenacka.


Jag vet att de är fler än jag.

Jag vaknar, tittar ut och precis som jag sagt hela tiden så är inte våren på väg. Trots att de töat den senaste veckorna och snön försvunnit mycket så ser jag nu ett vitt täcke på marken igen. Antar de är fler med mig som längtar som tokar efter vår sommar och varmare ljusare tider?

Är skoltrött nu som attan, vill inte alls dit men är alldeles för rädd för att missa något för att stanna hemma. Helt ärligt så tror jag att jag är den som vart där hela tiden. Vet garanterat att jag varit borta max fem gånger från att jag började, bra jobbat! Men idag är en sån dag då jag skulle vilja, matteprov och massa engelskaläxa.

Men ska sluta deppa ihop och istället se fram emot att de är Fredag, och trots att snön ligger så fortsätter veckorna framåt i ett rasande tempo och innan man vet ordet av så står nog vitsipporna i blom - Jag längtar!


Med envishet kan man komma långt.

Jag knöt mina joggingskor och jag gav mig ut! De ni. musiken dundrade på i öronen och jag försökte tycka om de och hitta känslan som alla tjatar om.. Men icke den infann sig inte. Allt jag gjorde va att springa framåt på vägen och va förbannat jäkla envis för att stanna trots att de brände i halsen.. Nåväl jag gjorde av med kalorier tackvare envisheten så alltid är den bra till något=)

Damen här hemma är förkylld och hennes underbara utbrott kommer och går allt mer ofta. Underbara trots! På lördag är de äntligen dags för oss att gå och dansa för första gången. Bokade ju in Ebba på barndans tillsammans med en förälder för ett par veckor sen. Så låt förkyldningen va bättre så vi kan dansa och fjanta till musik på lördagsmorgon!

Nåväl, alla hushålls uppgifter väntar och engelska läxan måste göras. De där med att va ledig när skolan slutar är en lyx som de som inte har barn hemma får uppleva!


Jag testar.


De är minst sagt hektiskt vid matlagningen här hemma.
Jag äter enbart nyttigt och är dessutom vegitarian, Ebba o Johan är köttätare och Johan är så kräsen så han aldrig i hela sitt liv skulle smaka på de vegitariska maten.

Nåväl maten är i magen och jag smälter den just nu för att sedan försöka ge mig ut på en springtur ensam istället för med sällskap.
Jag testar men bryter jag benen så lovar jag er att ALDRIG springa mer i hela mitt liv!


Jag vill tycka om de!

Godermorgon!

Torsdagar är också en såndär lång och jäklig dag, men imorgon är de Fredag vilket betyder att veckan glidit fram i ett jäkla tempo trots allt, härligt inte sant?

Jag hoppas att tillsammans med Malin kunna ge mig ut och jogga i eftermiddag nu när vägarna har blivit isfria på sina ställen. Jag vill gilla att snöra på mig skorna och med musik i öronen sätta fart framåt. Men i ärlighetensnamn så finns de inget värre, springa liksom? Varför?

Ebba blir hämtad av sin stora idol idag. Hennes 15åriga moster. De ska vara här själva ett par timmar och busa innan jag kommer hem från skolan. Lite orolig blir man ju om hon kommer klara de men förhoppningsvis får Ebba inga utbrott och då kommer de garanterat gå vägen.
Att hon kan se upp så till henne, där är kul och se. Samtidigt som syrran är en expert på att lära Ebba sådant man INTE vill sina barn ska kunna med.. Ett litet syskonbeteende mellan de två =)



Magnefik.

Min folkskygga idol ska visa sig i rutan ikväll. Tipsar er andra som gillar Lars Winnerbäcks ljuva stämma och hans djupa och väl uttänkta låtar att klockan 20:00 på tv3 så är han med. Värt att se bara för de inte sant?

Att en människa kan skriva låtar som sätter sig så direkt in i hjärtat och som känns direkt som om dom skulle vara skrivna till eller om mig. Helt otroligt.

Magnefik.


Inte perfekt men okej.

Golen är dammsugade och tävttade och hemmet ser okej ut, inte perfekt men okej och jag kan stå ut.
Ebba är hämtad på dagis och promenaden hem med henne tog sisådär 40 minuter längre än va de gör och ta och gå med vagnen, men klart hon ska få gå själv =) Bara de att hon hittar så himla mycket spännande och kika på och fråga om på vägen.

Köttbullarna är rullade och middagen förberedd, jag sätter mig på cykeln och ger mig av till gymmet för att få ett nytt träningschema.

Promenaden hem, egen ryggsäck som ska bäras själv och Tilda vill hon också hålla själv i kopplet. Sötnos!

Jag tror de är lättare sagt än gjort.

Undra om de är Ebbas förkyldning som resulterat i dålig sömn inatt igen? Har sovit ytligt och drömt mycket, så något vidare till människa känner jag mig inte just nu. Men dagen är kort och onsdagar är en härlig dag =)

Sånna roliga saker som städning och vikning av massa tvätt står på mitt schema idag, men de går väl fort gjort antar jag.
Ska träffa min tränare på gymmet och få ett nytt träningschema upplagt, kanske triggar igång mig att gå dit lite?

Jag måste sluta gämföra mig med andra för att börja må bättre på många plan. För vad är egentligen meningen med de? Om jag bara gämför med mig själv så är min förvandling de senaste åren både fysiskt och psykiskt enorm, tvivlar på att många hade känt igen mig förut.
Och vem har de egentligen alltid skinande rent och perfekt hemma? (många tror jag iofs men)
Nej som sagt de måste bli ett slut med att kolla in andra jämt för jag kan inte uppnå samma som varenda människa jag jämför mig mot.


Lättare sagt än gjort är de..


Jag fick en chock!

Snacka om en fullspäckad dag och att ha noll tid över. Först nu sätter jag mig ner och klockan har redan hunnit bli halvåtta.
Nåväl jag kom iväg till gymmet och sprang på de där förbannade bandet ett tag innan mötet. Gick in och ställde mig på vågen och fick panik eftersom jag ätit massa skit den senaste veckan.
Men fick mig en chock!
Jag hade gått ner 0,5kg i fettmassa och ökat i vattenmängd vilket resulterade i ett kilo mer på vågen men min coach sa att detta är bra för du behöver mer vatten i kroppen och de är fettmassan som räknas, bra va?

Imorgon får jag förhoppningsvis lite mer tid över för just nu hinner jag bara in med en snabb update, jag har skolarbete som inte gör sig klart av sig själv tyvärr.

Tjing, hoppas ni haft en bra tisdag!

Kvällsmat och dagens steg.

Är på maxi och fyller på kylen lite. Dags ...

img_0923 (MMS)

Är på maxi och fyller på kylen lite. Dags för middag och sedan träning, ingen vila.


Förhoppning på bättre dag.

Det är besvisat att tisdagar är den dag då svenskar känner sig mest stressade. Kan de ha något med och göra mitt hat för denna specialla dag?
Jag hoppas den snabbt som attan är över så vi kan fokusera på onsdag istället som är bra mycket trevligare!

Jag har möte på Xtravagansa ikväll, kommer gå dit men vill inte ställa mig på vågen. Vill inte känna någon besvikelse så väntar två veckor med de.
Kan förresten berätta att jag träffade min hälsocoach som jag fick genom skolan igår och de känns jätte bra, hon kommer fokusera på så mycket mer än maten i sig. Stress, motion och mat - Precis vad jag behöver!

Hoppas ni kan hantera denna stressiga dag och att ni gör de bästa av den, bjuder på några kloka ord på vägen: