Man blir inte klok!

Jag blir inte klok på det här!
Läkaren tyckte att Hugos prickar såg ut som klassisk scharlakansfeber men halsproven de tog på bägge barnen visade inget?! Han fortsätter dock tycka Hugo ska äta pencillin eftersom halsen ser riktigt illa ut men vi byter till en annan sort och hoppas prickarna försvinner då.
 
Riktigt vårigt ute idag!
Tre grader varmt och solen tittar fram lite då och då, dessutom har sista snön regnat bort. När Hugo vaknar ska jag sätta honom i vagnen och gå på en promenad, för det sägs vara lugnet före stormen eftersom en storm från skåne väntas inkomma. Lite frisk luft gör ju honom knappast sämre, men Ebba får va kvar hemma med pappa som vabbar idag.
 
Från iskall promenad förra veckan:

Vårdcentralen

Hugo sover, prickig och trött i mitt knä här på vårdcentralen, troligtvis är de scharlakansfeber han har. Lägger in ett längre inlägg senare.


Ebbas tur.

Vila skulle jag göra inte sant?
Strax innan Ebba skulle till dagis så tog jag en temp som visade 38,2, tur jag tempade henne för stackarn har legat på nästan 40 grader idag. Hon som är kärnfrisk annars och har feber 1-2 gånger om året, tycker det börjar bli konstigt att vi blivit sjuka så himla mycket de senaste.Lär bli ett till besök till vårdcentralen och kolla så inte även hon har halsfluss och även kolla Hugos alla utslag han fått nu i samband med pencillinet eller febern.
Imorgon kommer  även vår hyresvärd på vår begäran, han måste kolla upp möglet som finns på toa och fönstrerna så det inte är de som orsakar att vi blir dåliga. Han måste skicka hit någon som är expert på området och som verkligen kan konstatera att det är ofarligt.
 
Älskade små barn, jag lider så otroligt när ni är såhär sjuka!
Tillbringade dagen med att baka lite olika sorters bröd här hemma, och Ebba fick göra knäckebrödet helt på egen hand - stolt tjej!
 

Idag ska det vilas.

 
Matlust är de sista man har när man inte får sova om nätterna, men jag vet att skippa frukosten knappast gör mig piggare.
Hugo har vart lika dålig inatt och jag har vart uppe och gett alvedon, en dos till direkt på morgonen. Har aldrig sett han såhär sjuk tidigare och nu har han dessutom fått prickar över kroppen. Rådrågade på vårdcentralen men dom tyckte vi kunde avvakta lite till och se om pencillinet börjar kicka in.
 
Dagen lär gå i långsamt tempo, en promenad efter jag lämnat Ebba för att ge oss lite frisk luft och förhoppningsvis blir det lite svalt för Hugo. Sedan ska här vilas under dagen, jag behöver ta igen lite sömntimmar.
 
Hoppas din dag startar fint.

Ett stycke orolig mamma.

Lillen sover, han är fullkomligt utslagen. Eftermiddagen bjöd på 40 graders feber och han bara blundade i min famn.
Försökte på alla sätt få ner febern med isglass och mindre kläder, obehagligt när febern blir så himla hög tycker jag. Vi hoppas verkligen att pencillinet gör verkan fort och att han redan imorgon är piggare och förhoppningsvis får mindre biverkningar.
 
Ska upp och lägga mig hos Hugo nu, man vill ju vara nära honom när han är så sjuk...

Stackars liten.

 
Hugos status efter besök på vårdcentralen - halsfluss!
Stackarn, inte konstigt att han ej ätit och luktat så fruktansvärt illa i munnen. Så nu består hans diet enbart av välling för det är de enda han får i sig, men helt okej enligt läkaren och sköterskan då de sa de va bra om han fick i sig flytande kalorier. Så vi hoppas att pencillinet gör verkan fort och att Ebba slipper bli smittad, sen önskar jag mig en frisk vår och sommar!
 

Långsamt att bara gå hemma.

Godmorgon.
Inte många timmars sömn alls här inatt då Hugo bara vridit och vänt på sig och varit allmänt missnöjd. Ska ringa vårdcentralen och rådfråga nu på morgonen, han har haft feber i fyra dagar och bara gnäller och skriker hela tiden.
 
Annars finns inga planer för dagen, tisdagar brukar vi ju annars åka till öppnaförskolan för besök men det blir ju inget med det eftersom vi har sjukstuga. Får försöka göra vårt yttersta för att få dagen att gå på bästa möjliga vis, men tycker dagarna blir väldigt långa när man bara går hemma.
 
Febrig pojke..

Det är okej att känna så.

 
Tack för alla ord om förra inlägget och att några av er känner igen sig. Det känns faktiskt bra att fler känner som jag och det är ju inget man ska skämmas för. Efter att man ha vart hemma i över ett år och endast varit mamma så tror jag man behöver komma ifrån lite igen.
Fick ett superbra tips , att söka och bli kontaktperson åt någon. Visst det ger inga stora summor men det skulle fungera med bägge barnen och anpassa tid för de medan Johan är hemma. Så imorgon ska jag ringa hon som håller i det och presentera mig och hoppas dom behöver mig.
 
Ikväll blir det tid framför tvn, farmen, familjen annorlunda och en ny serie som är inspelad i Alingsås och sänds klockan 21 i ettan :)
 
Godkväll!

Det är inte sån jag vill vara.

Sjukstugan fortsätter härja här hemma, Ebba hon är jätte förkyld men pigg så jag vet inte hur jag ska göra med dagis för henne idag. Jag menar förkyldningar härjar ju jämt och ständigt? Hugo är fortfarande dålig i feber men förhoppningsvis vänder det väl snart.
 
Har hamnat i en ond cirkel känns det som, mina dagar ser exakt likadant ut och jag får panik! Jag känner mig ensam och otroligt uttråkad. Hade betytt så mycket att göra något annat ibland, ett litet extra jobb eller kanske hade hjälpt att bara läsa en kurs? Då hade jag nog kunnat uppskatta dagarna hemma mera? Behöver vara något annat än mamma ibland med känner jag. Humöret har liksom sänkts och jag känner mig mer lättirriterad än tidigare och det är inte såhär jag vill vara! Vet bara inte hur jag ska göra för att komma vidare för att få en föränding..
 
I pappas data-skrubb och kollar babblarna:

Ge mig vår!

Sjukstuga hela långa dagen med en febrig Hugo som legat mellan 38,5-39 grader hela tiden. Mina barn tål verkligen inte feber, vissa kan ju härja på som vanligt men de kan då inte mina utan dom är verkligen trötta och gnälliga. Det har vart så himla mycket sjukdomar denna höst och vinter så det är inte klokt, jag längtar enormt mycket efter våren och friskare ungar!
 
Testade ju yoga tidigare, men nja inget för mig. Jag gillar fart och fläkt och har väldigt svårt att bara andas och fokusera på nuet. Istället för att inte tänka på något så blir det att tankarna snurrar som bara den, tacka vet jag zumba för då hinner inga andra tankar tränga sig på, där är jag mer i nuet. Allt kan inte passa alla, men jag får väl ge det någon mer gång i framtiden och se om jag kanske gillar det mer då.
 
Nu seriemaraton medan snön yr som bara den utanför fönstret - Godnatt på dig.
 
Btw jag blev helt förälskad i nya bodysuiten från mini rodini, jag som var orolig det skulle bli för mycket pyamaskänsla. Men med en scarf så tycker jag bara det blev en riktig  cool mysdress, perfekt för febriga dagar som denna.

Fullt ös för familjens alla medlemmar.

Godmorgon.
Förkyldningen som jag hade i veckan har helt klart gått över till barnen nu, Ebba hon snorar och hostar som bara den och Hugo har legat som en kamin inatt med feber. Inte mycket sömn till övers för mig alltså.
Tänkte börja morgonen med att traska bort till de större gymmet och gå på ett pass yoga, det är nämligen något jag aldrig testat förut så tänkte passa på nu medan de var "prova på yoga".
 
Är det inte barnen som lever rövare här på morgonen så är det hundarna, så fort dom fått mat så börjas det lekas och springas över hela golvet fram och tillbaka. Haha gud vad jag längtar till dagen då vi får ett riktigt litet hus med egen trädgård så man kan släppa ut dom en snabbis direkt på morgonen så dom får göra av med energin ute istället för inne.

Man måste unna sig ibland ju.

 
Lite shopping blev det idag, ett par leggings till Ebba som helt plötsligt vägrar vanliga jeans, och en fin bodysuit ifrån mini rodini, att allt dessutom var på 50-70% rea gör ju inte saken värre.
 
Synundersökningen gick fint och jag hade ett litet litet synfel men det var så litet så glasögon behövdes inte för att åtgärda det, skönt att slippa den kostnaden.
Annars har dagen gått fort, vart på gymmet och gått på ett pass zumba och nu ska det ätas chips för första gången sedan innan nyår. I snitt en gång i månaden kommer jag unna mig sådant, jag tror inte helt på förbud för det kommer inte hålla i längden.
Så här ska det njutas ordentligt o samtidit kollas på One tree hill..

Synundersökning och träning igen.

Godmorgon.
Jag gav upp den där filmen väldigt fort igår, knasigare film får man leta efter alltså. Fin och kolla på men stod inte ut att ha på skiten mer än 20 minuter så se inte Cosmopolis! Laddade ner ett par avsnitt av one tree hill istället, det är en serie jag aldrig sett så nu har jag 8 sesånger framför mig om den faller mig i smaken.
 
Idag står en synundersökning för mig på schemat, jag har börjat anstränga ögonen så mycket när jag läser, tittar på tv eller kollar datorn så känns lika bra att kolla så allt är som det ska vara. Sen är det även träningspremiär efter sjukdomen och jag tänkte faktiskt gå iväg till stora gymmet och gå på ett pass zumba.
 
Fullt ös, barnen är hungriga så dags för frukost - Godmorgon.
 
Igår hade jag städhjälp här hemma, sötare får man leta efter inte sant? ;)
Och jag fick paket av Ebba som hade målat familjen. Pricken på ena gubbens mun är Hugos blod när han ramlade och skadade tanden - Åh vad de värmer att få sånt.

Ögongodis,

Eftersom jag tycker Robert Pattinson är en riktig snygging så har jag ordnat en ny film att se ikväll med honom. Inte alls min film genre (stavning?!) egentligen men ögongodis blir det iallafall.
Så nu bäddar jag ner mig i soffan med filtar och laddar inför morgondagen. Hoppas ni får en trevlig fredag!
 

Semesterplaner mitt i kallaste vintern.

Freeeedag!
Ändrade planer då dagis ringde och meddelade att det gick magsjuka, och det vill vi verkligen inte dra hem i onödan så det blir ännu en hemmdag idag. Skönt att slippa stressa iväg på morgonen men Ebba blev ju självklart besviken över att inte få komma iväg.
 
-17,7 grader så vi får helt enkelt försöka underhålla oss inomhus och drömma lite om värme och sommar ;)
Sitter och funderar på semester för sommaren och vi funderar på Astrid Lindgrens värld, någon som varit där?
Förhoppningen är ju att Johan fått körkort tills dess för annars är det ju rätt kört, men jag tror det är ett ställe som Ebba verkligen kunnat uppskatta eftersom hon gärna tittar på de filmerna.
 
Idag längtar jag lite extra:
 

På bättringsvägen.

Godkäll!
 
Mår något bättre nu så jag tvingade ut mig själv på en promenad nu i -15 grader, blev bara 2,5km innan jag frös halt ihjäl men jag kom utanför dörren iallafall. Vill verkligen inte tappa motivationen till träning och allt nu bara för jag blivit sjuk men tänker inte springa iväg till gymmet igen och eventuellt bli sämre. Söndag går jag dit om jag känner att jag är pigg då, innan dess blir de promenader som förhoppningsvis inte är riktigt lika iskalla som dagens.
 
Annars har vi myst här hemma idag. Besökt bibloteket och kollat leksaksaffären, Ebba har vart på ett helt underbart humör och otroligt hjälpsam med Hugo idag. Riktigt skönt att ha sånna små guldkorn till dagar ibland eftersom det annars hägrar en hel del trots från vår fyraåring numera.
 
Gud vad jag älskar dessa små, fina energiska och kloka Ebba och charmiga lilla morsgrisen Hugo - Kärlek.
 

Dela gärna med er.

Godmorgon.
Jag ser ut som jag fått en smäll på vardera ögon då jag är så svullen, känner mig riktigt snygg idag må jag säga. Men jag hoppas att dagen kommer gå smärtfritt med hjälp av medicin och lagom med frisk luft.
Hade planer på att hälsa på en gammal mammagrupp jag gick i när Ebba var liten men är osäker på hur jag ska göra eftersom jag inte är helt hundra. Förkyldningen har iofs härjat sedan i söndags så jag vet inte om jag fortfarande är så himla smittsam?
 
Igår efter en snabbis på stan och lekrummet så var som vanligt min fantasi inte på topp. Slängde ihop ett gäng pannkakor som jag serverade med glass, behöver jag säga att barnen var nöjda? Ibland får man göra så, även om inte jag anser att pannkakor är någon "riktig" mat.
Men behöver er hjälp, dela med er av era bästa och snabba recept är ni snälla! Här görs ständigt samma gamla mat och de vore kul att variera sig lite, snabbt och gott ska de vara !
 
Hugo var inte helt nöjd över att bli kladdig om händerna:

Sliten så in i he....

Kvällens status, svullen, öm och helt utslagen av denna förkyldning som satt i bihålorna.
Hoppas jag inte skrämmer iväg er , haha de här är första och sista gången ni får se mig såhär sliten och medtagen.

Mirakelmedicin tack!

Okej mina bihålor nästan mördar mig. Jag har så fruktansvärt ont så det är inte klokt , näsan rinner och ögonen likaså så jag ser liksom rödgråten ut hela tiden. Efter jag hämtat Ebba så blir det en promenad till närmsta apotek och se vad dom har för mirakelmedicin som ska få mig på benen igen.
Blev en liten promenad imorse till affären och tillbaka förut, och jag säger det igen - Herregud vad vintern kan vara vacker!
 

Tre sorters gröt.

 
Tre olika sorters gröt på morgonen, jo men visst det gäller att ha att göra direkt inte sant?
Här har jag kämpat i 30 minuter med att få en övertrött Hugo att sova, men icke. Han brukar alltid sova en vända runt åtta tiden för att orka fram tills efter lunch, men idag när vi ska iväg och han verkligen behöver sömnen så vägrar han såklart.
Ska iväg och prata med en av Ebbas pedagoger på förskolan om ett barn som skapar lite problem för henne, hon pratar ofta om hen på kvällen innan läggdags och det är inte rätt att Ebba ska behöva oroa sig för detta. Så nu ska jag ta tag i det och prata ordentligt med personalen igen.
 
Förkyldningen hägrar som bara den, får se om jag tar mig en kall promenad efter mötet, de borde ju rensa upp ordentligt eftersom termometern står på -16,5 grader utomhus - Brr!
 
 

Förkyldning var det här.

Okej jag skippade tillochmed kvällens inplanerade promenad för min förkyldning blir bara värre. Bihålorna värker och jag snorar och hostar som bara den - inte fräsch alls!
Känns så tråkigt eftersom jag ändå känner jag kommit igång med träning och allt, men att träna nu går ju helt enkelt inte. Får köra på långpromenad imorgon igen om jag känner mig piggare och hoppas detta ger sig fort! Jag är nämligen aldrig förkyld och därför extra gnällig när jag väl blir dålig :P
 
Föresten ni glömmer väl inte att ni kan följa mig på bloglovin?
 

Perfekt.

 
Lunchen är i magen efter ett besök på öppnaförskolan. Jag hade turen att få lite lasange av min mormor igår så slapp laga mat till barnen idag, perfekt att ha klart så tycker jag. Borde ta en dag nån helg och göra lite mat och frysa in, så man slipper stressa om man har två jätte hungriga barn som står och drar i bena.
 
Nepp nu ska förkylda morsan krypa ner med Ebba i soffan och kolla Nils karlsson pyssling medan Hugo sover.

Tisdagens drömmar är bara och skratta åt.

Det senaste är att Hugo gör morgon klockan fem, det är inte riktigt okej tycker jag. Nej att sova till sju varje dag borde vara en lag, eller iallafall klockan sex.
Återigen har jag drömt massa hångeldrömmar om Magnus Uggla, why liksom? Ingen människa jag tycker är det minsta attraktiv, haha man kan bara skratta åt det när man vaknar.
 
Idag är det hemmadag, dvs inget dagis och istället funderar vi på att ta bussen bort till öppnaförskolan för att ha något att göra under förmiddagen iallafall. Om eftermiddagen bjuder på lite varmare grader än det vart de senaste så måste vi våga oss ut för lite frisk luft. Igår gick ju jag och en kompis till isbanan så Ebba fick åka lite skriskor (läs gå lite skriskor) Nåväl så länge hon är nöjd så är jag nöjd
 
Vill bara säga tack till er som kommenterar , det är SÅ roligt att logga in och ha massa olästa och på så sätt hittar jag ju även till er, så fortsätt med det fina ni!!
 
 
 

Vatten för att få något gjort.

Hemkommen efter en härlig men iskall kvällspromenad på 4 km, trevligt med lite sällskap och hundarna börjar känna igen varandra nu.
Känner min hosta blir lite värre och därför tänkte jag nog ta det lite lugnt med träningen framöver och satsa på promenader tills jag är piggare igen.
 
Sysslorna tar verkligen aldrig slut här hemma och jag tycker ta mig fan alltid att det är stökigt/rörigt, hur mycket jag än försöker plocka under dagen som varit.
Ska jag ens få en chans att hinna ta disken är typ detta det enda som funkar. Vatten är alltid uppskattat bland alla barn, så ja vill mamman få lite gjort så får barnen plaska på golvet och jag får sedan då självklart ännu mer att städa..
 

Man ska ta vara på den tid.

Godmorgon.
 
Ny vecka och Johan är återigen tillbaka till jobbet efter veckan då han tog ut föräldraledigt för Ebba. Skönt att vi fick lite tid hela familjen men ännu skönare när allt är som vanligt igen. Ebba har trotsat så otroligt mycket i veckan som varit och nu är det som det brukar vara igen och förhoppningsvis är då humöret lite mer stabilt igen.
 
Sitter och kollar igenom gamla bilder och inser hur otroligt mycket som hänt under de senaste året. Ebba har växt enormt mycket och blivit lång och smal, Hugo behöver man ju inte nämna för hans utveckling är ju uppenbar.
Man måste verkligen ta vara på dagen för barnen är verkligen små en sån kort tid i livet.
 
 
Minnen:

En långsam söndag.

Gick iväg och tränade i förmiddags men fick faktiskt lov att avsluta innan jag var helt klar för kroppen orkade inte. Var lite kallsvettig och kände att jag inte hade alls samma ork som i vanliga fall, bäst att lyssna då och gå hem.
Resten av dagen har gått i ett stilla lunk, inte mycket alls har blivit gjort faktiskt.
 
Är bara inne och lämnar ett litet tips till er som gillar doftljus. Airwick vanil luktar SÅ gott! Luktar nästan som om man bakat här hemma men det blir ändå inte för startk.
Nu ska här mysas med Ebba innan läggdags - Natti!

Inte helt kry.

Godmorgon.
 
Min minsta gjorde morgon klockan fem, men jag vägrade kliva upp och vi låg kvar i sängen i två timmar. Jag brukar inte ha några större svårigheter att stiga upp men idag har jag fortfarande inte vaknat till liv. Kroppen känns inte helt okej, som om det är något på gång. Känner mig stel, lite rivig i halsen och allmänt sänkt, men jag hoppas det går över snarast.
Kanske en morgonträning gör att man piggnar till?
 
Planerna för dagen är pulkaåkning, om graderna blir något högre sedan. För just nu är det nog aningens för kallt att ta en dag i pulkabacken.
Nej fy, tror jag kryper ner under filten lite medan Hugo vilar.
 
 
Morgonmys

Vackert men kallt.

Nyss inkommen efter en kort promenad ner till sjön för att kolla ankorna med Hugo. Så otroligt vackert men himla kallt då termometern visar -16 grader. Hade jag bara haft ordentliga vinterkläder så hade jag mer än gärna vart ute flera timmar idag. Vi fick oss iallafall lite frisk luft såhär på förmiddagen och det är huvudsaken, nu kan vi nog klara oss med inomhuslek fram tills efter lunch någon gång. Jag är en sån människa som verkligen inte klarar en heldag inomhus.
 
Hoppas solen skiner på er med idag!
 

Dom utbytta ostbågarna.

 
Fredagens status, som vanligt numera är ostbågarna bortbytta. Bra mycket nyttigare men jag saknar mina knapriga bågar ;)
Kvällspromenad avklarad och det känns riktigt skönt att bara sitta här i soffan och göra ingenting ett tag, det är man inte bortskämd med under dagarna.
Så ska fortsätta med det ett tag till innan sängen kallar.
- Godnatt.

Ett försök att dölja ett bus.

 
Såhär såg Ebba ut när jag kom ner efter att ha lagt Hugo igår. Johan hade legat jämte henne på soffan men lyckats somna. Jag hörde uppifrån hur det tassades här på nedervåningen och när jag kom ner vad hon misstänktssam svart runt munnen. Hon hade alltså stämplat hela ansiktet med bläckstämplar och trots att hon försökt torka bort det så lyckades hon inte döllja att hon gjort ett bus.
BVC besöket gick bra och Ebba fick jättebra resultat på hennes syntest denna gången, mycket bättre än sist och felfritt tillochmed. Fick även läkartid för att kolla upp hennes mage som jämt kaosar och ska även diskutera hennes nattskräck.
Kan säga att Ebba är inne i världens trotsperiod nu, oj oj oj ge mig styrka.
 
Dags för frukost, haha eller matisch som Ebba precis frågade om vi skulle äta. - Godmorgon fina du!

Jag hoppasw på att slippa vassen.

I två långa timmar var Hugo vaken inatt efter att ha blivit väckt av Ebbas nattskräck. Fy tusan vad tiden går långsamt på natten och vilken frustration det är att inte få sova. Hoppas på att dagen bjuder på lite solsken så man kan tanka energi därifrån.
 
Ska ge oss av och göra om syntestet från Ebbas 4-årskontroll nu på morgonen, jag håller verkligen alla tummar och tår att hon klarar det, för jag vill verkligen inte se henne att behöva ha glasögon. Tänker mig bara hur retad hon kan tänkas bli för det längre fram i skolåldern.
 
Vägde mig igår och vågen visade -2 kg på två veckor, jag är faktiskt nöjd för jag går inte på någon diet. Jag äter "normal" mat men minskar kolhydraterna och ökar delen av grönt, är noga med att äta var 3-4 timma och har kommit igång ordentligt med träningen. Jag hoppas verkligen kroppen går att forma lite så att jag slipper ligga i vassen i sommar på stranden ;)
 
 
Min frukost, yogurth med musli och ett av mina hemmagjorda knäckebröd.

4 km.

 
Kvällspromenad blev det iallafall, snön föll och jag frös men jag hade iallafall trevligt sällskap. Kände inte alls för att ge mig ut idag men blev en runda på 4 km iallafall, bättre det än inget alls.
Nu har jag dessutom värvat två nya medlemmer till gymmet där jag tränar, härligt det ska bli att förhoppningsvis få lite sällskap framöver!
 
Dags för sängen och fortsatt läsning av sista boken om Mr Grey...

Teater.

Godmorgon.
En natt med nattskräck igen, men Johan lyckades bryta anfallet lite tidigare genom att ta ut henne i kylan en snabbis , då lugnade hon sig och somnade sedan om. Kan låta elakt men värre är det för henne att ha utbrott som varar mer än 30 minuter då hon skriker och slåss helt hejdlöst.
Morgonen började med att kaffet var slut, min viktiga kopp på morgonen byttes ut mot en kopp snabbkaffe.
 
Nu ska vi försöka skynda på här hemma, för kockan 9:30 ska nämligen Ebba och Johan på teater. Historien om någon, har ni läst den?
Handlar om ett litet nystan som man följer genom ett helt hus, och massa konstigheter har hänt på vägen. Spännande då barnen verkar tro det är ett spöke, dock visar det sig i slutet att det är en liten katt som orsakat allt.
 
Alldeles nyss, ibland är djuren väldigt bra och ha då barnen leker så bra med dom =)

Det går framåt.

 
Lyxade till det genom att köpa lite sushi på vägen hem från träningen idag. Riktigt gott att unna sig lite sådant ibland, och de är ju ändå en relativt hälsosam hämtmat.
Sprang på bandet idag och det slog mig att jag nästan orkade springa 20 minuter utan paus, ja annars brukar jag varva lite mellan att gå och springa. Snabbt känner jag att konditionen blir bättre och bättre medan jag även orkar lite tyngre vikter.  Jag hoppas på snabba resultat på både våg och centimeter, men vi får se hur det går.
 
Riktigt skönt att dagen börjar gå mot sitt slut nu iallafall, Ebba har vart som ett litet monster stundtals idag. Ja och inte konstigt med tanke på hur lite hon sov inatt pga den där jäkla nattskräcken. Så ber till gudarna för lugn natt inatt.
 
Hade vart kul och veta vilka som läste min blogg, en liten kommentar så jag kan kika vidare på era eventuella bloggar?

Ruckade morgonrutiner.

Förmiddagen blev liksom inte riktigt som väntat pga ruckade rutiner. Hugo brukar sova en snabbis på morgonen och under den tiden brukar jag passa på att blogga och göra ordning mig, idag sov han dock inte och därav inget vanligt morgoninlägg.
Natten har vart hemsk med nattskräck från Ebbas sida vid två tillfällen, självklart vaknar Hugo av kaoset och vill inte somna om efteråt. En aning trött mamma idag alltså.
 
Tog oss en snöig morgonpromenad för att piggna till lite till öppnaförskolan så han fick vila lite i vagnen istället. I lurarna lyssnade jag på Rix morronzoo och jag kom på mig själv med att gå och skratta lite för mig själv, måste sett ganska roligt ut för folk som mötte mig.
 
Träning står på schemat idag efter Hugos vila, och jag ska passa på och lägga mig på soffan och läsa lite medan.
Ebba sysselsätter sig väldigt bra i köket just nu med att göra konstverk som hon så fint kallar de.

Så fridfullt.

 
På vägen hem från besök hos en kompis så fick vi äntligen chansen att gå in i krykan. Har länge tänk gå in och titta men har liksom alltid haft hundarna med mig då den varit öppen.
Det slog mig hur lugnt och fridfullt det faktiskt var där inne. Ebba och jag hjälptes tillsammans åt att tända två ljus åt min farmor och farfar. Sedan satt hon och sjöng lite på bänkraden längst fram innan vi gick hemåt igen.
 
En bra start på veckan blev det och vi har haft att göra hela dagen (precis så som jag vill ha det)
Kvällen avslutades med en promenad på 5 km tillsammans med vänner, härligt!

Ny vecka och nya tag.

Måndag och ny vecka!
Är taggad med träning och morgondagens vägning och mätning, något måste ju ha hänt på den fronten. Annars hade jag blivit riktigt besviken faktiskt.
Dagisdags för Ebba och efteråt ska vi hem till en kompis vi inte träffat på länge och äta pannkakor och tjöta, blir nog en bra dag helt klart!
Johan jobbar dessutom bara idag för sedan har han tagit ut föräldraledighet resten av veckan, för eftersom han inte är fast anställd så har inte han rätt till någon riktigt semester,  därför tar han dagar lite då och då istället. Blir nog en mysig vecka som Ebba sett fram emot länge!
 
Bjuder på bilder från gårdagens tur till lekplayset, haha vi är nog deras största stammisar. Blir ju lätt så när man bor max fem minuter därifrån.
 
Hugo och påskkärringen Vilma som fortfarande har lite märken kvar efter vattkopporna. Undra om vi får de?

Trollbunden.

 
Kvällsmaten smakade riktigt gott, ibland måste man få unna sig lite känner jag.
Fick även sista boken i serien idag av mamma, så ni kan ju tänka er vad jag ska sysselsätta mig med om en stund? På riktigt ni måste verkligen läsa denna serie, jag är fullkomligt trollbunden och alla jag känner är likadana. Kommer bli tomt sedan efter denna bok när det inte finns någon mer fortsättning.
 
Eftermiddagen har tillbringats med vänner och familj på lekplayset, så denna helgen har barnen verkligen haft att göra. Hoppas nu dom sover gott efter alla aktiviteter.
 
Godnatt kära ni...

En slö start.

Känner mig slö idag, som om jag inte alls kommer vakna till liv. Trots att jag druckit två koppar kaffe och vart vaken sedan 06:30 så känner jag mig fortfarande relativt nyvaken.
Får ta och göra ett snabbt röj här nu på morgonen och sedan ge mig ut på en kall promenad med hundarna och barnen, ja då blir jag så himla tvungen att vakna till liv.
 
Drömde världens knepigaste dröm inatt, nämligen att jag strulade runt med Magnus Uggla! Udda minst sagt, och jag tycker inte han är det minsta snygg men därimot gillar jag många av hans låtar.  Kändes ändå lite olustigt när man vaknade, haha!
 

Nu kan jag sitta med gott samvete.

Vilken lördag!
Vi åkte med hela familjen till badpalatset och det var uppskattat för oss alla. Hugo han skrattade, skvätte och trivdes verkligen med att bada länge. Ebba premiäråkte rutchkanan på egenhand och hon var riktigt stolt över att faktiskt ha åkt utan pappa.
Hem en vända för lite mellis innan jag drog vidare till gymmet, vilken lyx det var att gå och träna på dagen och slippa sticka iväg på kvällen när barnen somnat. Nu kan jag med andra ord sitta och slappa hela kvällen men med gott samvete.
 
Nu ska här dippas grönsaker och kolla på Farmen som jag missade igår eftersom Hugo vaknade lägligt till att det började.
Visst saknar jag mina ostbågar som bara den, men att dippa är otroligt gott det med!
 

Uppe med tuppen.

Lördag morgon och Hugo börjar klättra på mig vid 05:40, jag försökte desperat få honom att somna om i en timma nästan genom att inte prata med honom eller tända lampan. Och hur tror ni det gick? Jag gav upp och insåg att det blir inget mer sova för mamman denna dag.
Har hunnit äta en god frukost redan när klockan var sju och nu sitter vi alla tre och kollar barnkanalen i soffan.
 
Idag planerar vi ett besök på vattenpalatset i Lerum som ligger ett par mil här ifrån.Dock är jag osäker på om jag och Hugo följer med efttersom jag inte tror det finns någon vidare bra och uppvärmd barnbassäng, får se helt enkelt. Jag vet en som kommer uppskatta äventyrsbadet med sin pappa iallafall och det är Ebba som tjatat om att åka till detta ställe ett bra tag.
 
-Godmorgon, hoppas du fick lite längre sovmorgon än jag.

Något på gång?

Fredag kväll och ett av två barn sover, härligt!
Annars blev inte dagen alls som planerat och den har verkligen gått i slowmotion fram tills jag hämade Ebba vid två.
Lekdaten blev dessvärre inställd pga snöovädret som varit idag , så jag och Hugo tillbringade hela förmiddagen med att göra ingenting.
Han har dessutom var väldigt klängig, trött och inte alls sig lik. Undra om de blir några vattkoppor på barnen? Träffade nämligen en kompis och dagen efter konstaterades det att hennes dotters "myssbett" från utlandssemster hade blivit fler och vätskefyllda, så med största sannolikhet var det vattkoppr hon hade när vi var där. Läser man om det står det att det vanligen bryter ut 10-20 dagar efter att man utsatts för smittan och det var lite mer än 10 dagar sedan vi sågs nu, nåväl vi får se om vi får det eller slipper helt enkelt.
 
Beställningen av nya kläderna kom redan igår, och här ser ni en trött Hugo i tröjan från katvig. Lite stor men älskar den redan. Har även beställt lite av en tjej här i Alingsås som syr egna kläder med märket vinniebell, färgglatt och inte överdrivet många andra som har dessa till sina skatter.
 

Dagen lär gå i rasande fart.

Tadaaa, fredag!
 
Fredagar tenderar att gå ganska fort tycker jag. Ebba ska iväg till dagis och där är hon till två och innan dess har jag tänkt mig ta en långpromenad och efter det har jag en lekdate inplanerad tillsammans med en vän och hennes son som är jämngammal med Hugo, alltid trevligt med besök.
Tror snarare dagen kommer kännas för kort då jag vill hinna med ett besök på Maxi men även ett besök i lekrummet i stan då barnpassaren är där och Ebba verkligen älskar att vara där då. Väldigt sällan vi använder oss av barnpassningen men vi är där och leker och då lär ju hon känna henne väl.
 
Får se vad som hinns med denna dag helt enkelt, ett par nya tulpaner att ställa på bordet står också högt upp på önskelistan. Älskar tulpaner och lär köpa ett x antal buketter fram tills våren.

Smaskens, jag lyckades.

 
Förstår ni hur läskande det var att gripa tag i en sånhär till kvällsmat efter träningen idag?
Bakade dom igår och har provsmakat en liten bit och jag måste säga jag lyckades riktigt bra med att improvisera ihop detta bröd. Dock valde jag ett nyttigare alternativ till macka nu på kvällen, får  väl unna mig en imorgon kanske.
Inser att det blivit rätt mycket bak av olika slag nu, är väl inne i en period då jag tycker det är roligt helt enkelt.
 
Ska kika vidare bland bloggarna nu innan jag kryper ner och fortsätter läsa i femtio nyanser av mörker.
Godnatt.

Torsdag.

Godmorgon.
En trött Ebba ligger utlsagen i soffan efter nattens nattskräck. Jag har äntligen fått tag på BVC och allt hon kunde säga var att ge samma tips som jag tidigare läst mig till på internet, men hon skulle prata med en läkare idag och återkomma till mig senare för att se om hon hade några andra tips på hur man kunde gå vidare.
Jobbigt för alla innebörande att ha det såhär.
 
Min syster och hennes jobbarkompisar är här och gör sitt städ nu i köket och badrummet, riktigt härlgit att bara veta att andra städar och jag kan koppla av lite. Det är en sak vi unnat oss, att ha hemstäd två gånger i månaden.
För jag hinner aldrig göra de där grovstädet, därför är det extra skönt att veta att det faktiskt blir gjort varannan vecka ändå ;)
 
Dags att plocka leksaker som finns överallt på detta golv just nu.
Hoppas ni får en fin start på dagen!
 

Hon har gjort det igen.

Min syster har gjort det igen..
Igår när jag tog med mig min systerdotter Nea till öppnaförskolan medan Della jobbade så lämnade hon en virkad vimpel. Jag har faktiskt den senaste veckan funderat på om inte en sån skulle passa fint på en vägg i Ebbas rum, lite komiskt att hon då kommer med en till mig.
Tänk vilken tur att någon av oss syskon är lite praktiskt lagd och pysslig så man kan få sånt här fint lite då och då...
 

Nytt till barnen från en ny sida.

Av en slump hittade jag till för mig ny sida på nätet där man kan beställa barnkläder.
Riktigt bra priser på rean just nu och dessutom kunde man vänta till betalning i slutet av februari så jag klickade hem lite välbehövligt från Geggamoja, småfolk och katvig som är några av mina favoritmärken - och ja jag älskar randigt.
HÄR hittar ni sidan där de just nu har rea, tips från mig denna reginga onsdag.
 

Onsdag.

Mitt i veckan, onsdagar brukar gillas skarpt.
Men natten har bestått av tre uppvak med nattskräck från Ebbas sida, de är liksom inte okej att det ska behöva vara så himla mycket! Har ringt BVC och bett dom ringa upp, måste få mer konkreta tips och hjälp hur tusan vi kan få det att vända för henne.
Idag är det dags för dagis för första gången sen hennes födelsedag 14/12, det är en glad tjej som ser fram emot att komma ifrån mamma här hemma.
 
Medan hon är iväg tror jag jag tar mig en promenad till öppnaförskolan, jag som alltid brukar ta bussen men med endast Hugo så finns det egentligen ingen anledning att åka mer än av bekvämlighetsskäl då. Får se det som lite gratis träning helt enkelt. På tal om träningen så har de gjort att jag gått ner nästan 1kg den senaste veckan för kosten har jag egentligen bara ändrat med mindre kolhydrater och mer grönt, hoppas på fortsatt nedgång för jag ska lyckas forma min kropp!
 
 
Morgon-gos

Kvällssyssla.

 
Kvällens underhållning blev att improvisera ihop lite musli. Jag har alltid velat testa och nu gjorde jag slag i saken och blandade ihop lite av de jag hade. Blandningen bestod av havregryn, pumpakärnor, solroskärnor, sesamfrö, linfrökross och nötter. Blandade samman detta med lite vatten och honug och slängde sedan in de och rostade det i ugnen, efteråt blandade jag i lite torkad frukt. Ja och resultatet blev helt klart godkänd för att vara första gången jag försökt mig på något sådant.
Blev självklart lite fler knäckebröd medan ändå ugnen var igång ;)
 
Och hörrni? Skärpning, visa ni läser för det gör det hela såååå mycket roligare - Kram på er.

En bra start.

Bra förmiddag på öppnaförskolan tillsammans med barnen och min systerdotter.
Många som var där idag efter julledigheten så det var lite trångt men ändå en mysig stämmning. Hem igen till ett städat hem och nu sitter vi och slappar framför Ronja rövardotter medan Hugo sover, helt enkelt en bra start på dagen som jag hoppas fortsätter i denna anda.
 

Dags för vardag.

Dags att vakna till liv kanske?
Ebba har haft nattskräck två gånger inatt och efter sista gången i morses så somnade inte Hugo om, därav klunkas kaffe i mängder nu.
Jag tycker det är skönt att vardagen drar igång ordentligt nu igen med dagis igen imorgon och jag tror att Ebba kommer må bra av att komma ifrån mig lite också faktiskt.
 
Idag planerar vi ett besök till öppnaförskolan efter att det har vart juluppehåll, måste börja försöka komma iväg på sådant lite då och då eftersom jag trots allt ska vara hemma med Hugo tills Augusti som det ser ut just nu. Jag kommer behöva få lite mer socialt runtomkring mig eftersom många av de som vart mammalediga samtidigt som mig börjar jobba. Jag är en väldigt social människa och att bara vara hemma med barnen utan att träffa någon funkar inte riktigt för mig mer än nån dag då och då.
 
Dags att dra igång och bädda sängar medan kaffet har effekt i kroppen ;)
 
Bjuder på en film jag knopade ihop häromdagen.
 
 

Nöjd.

 
Kvällsmaten är i magen efter en sväng på gymmet. Riktigt nöjd med min träning idag då vi började dagen med att gå en promenad på lite över 4 km, sålänge Ebba får ha sin springcykel så klarar hon lätt det om hon bara vill och har humöret, och det hade hon idag.
Gymmet brukar jag börja med att köra 20-30 minuter kondition och sedan lite lösa vikter för att sedan köra magövningarna i slutet. Visst jag brukar vara klar efter 45-60 minuter men jag känner att det viktigaste är faktiskt att jag går dit och rör på mig och mindre viktigt är hur länge.
Jag känner mig taggad och jag är på gång!

Andra veckan i januari.

Godmorgon måndag och andra veckan i januari.
Inatt klockan tre vaknade Ebba och berättade för pappa att hon minsann var den som fick mest julklappar - tok-fia!
Även om jag är hemma så tycker jag fortfarande måndagar är lite extra jobbiga och därför är det viktigt att jag tar mig för något att göra, så får se vad dagen bjuder på.
 
Igår hade vi en helt fantastisk dag ute hos pappa på landet. Vi åkte dit på förmiddagen och tog alla fyrhjulingen ut till ett vindskydd vid vattnet. Ett helt gäng goa människor, plastsyskon och flickvänner med barn, hade en kanondag helt enkelt. Ebba fick sitta fram på fyrhjulingen med morfar och hjälpa till att köra alla på flaket. Hon stormtrivdes verkligen väl framme och byggde kojor, lekte kurragömma och åt sedan som en häst.
Fler sånna dagar tack!
 

Motvilligt men nu är den uppe.

Klockan är strax efter halvåtta och jag känner mig rastlös för att jag bestämde mig att ta en vilodag idag och varken träna eller promenera. Blir nog att läsa ett x antal sidor i boken "50 nyanser av mörker", alltså de där böckerna är verkligen något alla tjejer borde läsa om man säger så :)
 
Dagen har vart ett riktigt fint avslut på helgen och vi alla har fått en heldel frisk luft. Väl hemma igen har Johan väldigt motsträvigt satt upp min nya taklampa som går i färgen rosa. Han gillade den inte alls, men är han så dum att tackar nej till att kolla på den innan jag beställer så får han faktiskt skylla sig själv, vi andra gillar den iallafall.
En plåt av det goda knäckebrödet är bakat ikväll, nu har jag till morgonen igen för det har jag saknat de senaste dagarna.
 
Igår blev det lite shopping på H&M, lite basplagg till Hugo och en tröja som Ebba var riktigt fin i, tilloch med mamman fick något behövligt.

Kakmonster, minst sagt.

Söndagsmorgonen är här.
Frukosten är i magen och barnkanalen går varm här hemma just nu. Känner mig faktiskt aningens stel i kroppen efter igår, inte direkt träningsvärk men man känner att man rört på sig och det är faktiskt en skön känsla.
Idag åker vi till min pappa på besök, var riktigt längesedan faktiskt och det ska bli skönt att komma ut i skogen lite.
Planerar att åka upp i skogen med fyrhjulingen och grilla hela familjen och det ser jag verkligen fram emot. Det första Ebba sa när hon vaknade var att hon minsann skulle leka kurragömma med pappa i skogen så hon ser fram emot det också. Jag tycker många gånger skogen och naturen är SÅ mycket bättre än alla dessa leklpatser, så härligt när man får chansen att besöka den lite då och då.
 

Igår eftermiddagn kom Elin och hela hennes familj på besök och medtog kakor. Hugo blev fullkomligt galen och kastade sig för att få en kaka. Jag som egentligen inte vill ge honom sånt, visst nån gång ibland men inte ofta. Kan säga att det var bra mycket lättare att hålla undan Ebba från sådant längre än vad det är med Hugo. Han ser ju allt hon äter och vill självklart äta likadant. Nej man får nog ta sådant med måtta så löser det sig, lite sött nån gång ibland skadar ju inte heller.
 
Melker och Hugo - kakmonstrerna!

En svartsjuk sambo.

Kört ett kvällspass på gymmet denna lördagskväll, var faktiskt förvånandsvärt många folk på de nyöppnade gymmet. Jag körde faktiskt ordentligt och det känner jag verkligen i kroppen nu som är alldeles tung och jag lär förmodligen ha världens träningsvärk imorgon.
Känns riktigt skönt att vara igång, att jag dessutom "tävlar" lite med min lillasyster om bra resultat gör det hela ännu roligare och mer peppande.
 
Kommer hem och möts av en ny bakgrund på datorn, haha min kära sambo har vart i farten. Han stör sig nämligen på att jag tycker dessa kändisar är snygga och blir nästintill uppritkigt svartsjuk.
Haha ska fan ha kvar detta bara för att jävlas, för visst är dom tre hunkar. Ja även om Darin egentligen enbart gillas mestadels för hans insatser i "Så mycket bättre"
 
 

Utsövd.

Godmorgon helg!
Vaknade och kände mig utvilad och undrade va tusan klockan var egentligen eftersom Hugo sov, sju visade den! Inte ofta man får sova så länge fakiskt och det kände nog Hugo med så han vaknade precis där efter men jag är utsövd och det är huvudsaken.
 
Lediga tillsammans idag och det hade vart skoj och hitta på något extra roligt. Jag har lite funderingar på att eventuellt åka till Göteborg och kolla på naturhistoriska museét för jag tror det är något Ebba hade kunnat uppskatta. Haha men att Hugo vår lille ligist skulle uppskatta en hel dag i vagnen tvivlar jag desto mer på, så vi får se vad dagen erbjuder helt enkelt.
 
Ska fortsätta mysa här med barnen nu, för morgonen har hittills varit förvånandsvärt lugn och det hör inte till vanligheterna i familjen kaos =)
 
Jag känner att jag och Ebba hade behövt lite egentid tillsammans, så får se vad pappa-Johan säger om att ha lite egentid med den överdrivet mammiga Hugo.

Bättre än inget.

Istället för den vanliga kvällspromenaden med hundarna så satte jag musiken i öronen och gick nästan 3km. Bra mycket bättre än att sätta sig direkt i soffan och slappa.
Behöver komma iväg, få ett litet break för mig själv och en promenad kan hjälpa faktiskt. Jag är ju ALDRIG utan barnen, så detta är min lilla egentid.
Så nu gottar jag ner mig i soffan med grönsaker och dipp (men jag erkänner jag saknar ostbågarna)
 
Kram på er!
 
 
 
 

Kaos är lite av min vardag ;)

Godmorgon fredag!
 
Natten har gått bra, ingen nattskräck från Ebbas sida vilket är otroligt skönt efter de senaste nätterna. Hugo har vaknat mycket men det gör han ju jämt tillochfrån så svårt att säga om det beror på smärta i munnen eller något annat. Liten fläskläpp han han iallafall stackaren.
 
Igår hade jag en liten lunchdate med en kompis här hemma. Berättade för henne att det jag saknar mest från tiden innan jag fick barn är att kunna äta i lugn och ro och laga maten utan att stressa halvt ihjäl mig. Haha tror hon förstod varför efter mitt lilla kaos här hemma. Skrikande barn som klängde i benen och Ebba som frågade gång på gång när maten var klar. Hahah välkommen till livet som tvåbarnsmamma ;)
Lille Melvin såg mest chockad ut och sympati grät lite, stackars barn .
 
Dags att fortsätta denna dagen som med största sanolikhet kommer gå i lugnt lunk, känner bara att jag behöver ta ett röj här hemma och handla osv.
Hoppas ni får en bra start på dagen!
 

Min stackars Hugo.

Godkväll!
Nyss hemkommen efter årets första gång på gymmet och det känns gött att vara igång. Nu behöver jag bara bli mer säker på alla vikter och maskiner på nya gymmet också. Men har en känsla av att det kommer kännas i armarna imorgon eftersom jag körde de jag minns med fria vikter.
 
Dagen blev inte riktigt som planerat, var på väg för lekparkslek och Hugo ramlar och slår hela munnen i en sån gunga som står på marken. Ser en liten flisa av en tand innan allt blod börjar fullkomligt forsa fram. Så blev en akuttid till tandläkaren och det visade sig han hade dragit av hela strängen uppe mellan överläpp och tänder + tappat en flisa av tanden och skadat tandköttet. Gör så himla ont i mammahjärtat men allt vi kan göra nu är att verkligen hoppas att tanden inte dör eller att de blir skador på den under. Ska på återbesök och hålla koll på hans mun. Tänk att det kan gå så otrolgit fort!
 
Eftermiddagen avslutades iallafall väl med besök från släkt som hade med lite presenter till Ebba eftersom hon blev sjuk då hon skulle haft sitt kalas. Och mamma och Hugo fick också paket i form av två converseskor, tack så hemskt mycket!
 

En vårdag lovas.

Godmorgon!
Ännu en natt av nattskräck från Ebbas sida vilket gör det till typ fjärde natten i rad. Försökt få tag i BVC men vår sköterska har semester. Nåväl tror faktiskt vi lider mer av detta än Ebba, så det får vänta tills nästa vecka då hon är tillbaka.
 
Tittar man på vädret över Alingsås idag så stor det en stor sol och +6 grader! Man kan inte låta bli att få lite vårkänslor även om jag vet vi är mitt i vintern och våren kommer dröja många månader tills den kommer hit. Men njutas ska det göra för jag är grymt beroende av ljuset, så man får passa på att ta tillvara på de när den väl visar sig. Igår tex så spenderade vi en timma på lekplatsen, otroligt härligt för barnen att härja av lite energi utomhus och dessutom var det först nu som Hugo lärt sig gå med skor så han var jätte nöjd att traska omkring ute istället för att krypa:)
 

Blå himmel.

Solen visade sig idag och vi har faktiskt varit ute en heldel mer än vi brukar de senaste.
Jag fick tummen ur att promenera till mitt gym och aktivera mitt gymkort så jag numera även kan träna på deras nya anläggning som ligger betydligt närmare mig. De kommer bli bra mycket lättare att puscha sig själv att gå dit när man slipper vandra genom hela stan för att väl komma fram. Så imorgon hoppas jag kunna orka mig med ett första besök på gymmet för detta året.
 
Kvällspromenad med hundar och en vän blev det ikväll och även om det inte blev någon pw direkt så blev det frisk luft och ett par steg istället för att sitta hemma på soffan och slappa , många bäckar små eller hur säger man?
 

Hemska nätter.

 
Inatt är det inte denna krabat som levt rövare utan Ebba. Ja jag börjar faktiskt tycka det är mer och mer obehagligt med nattskräcken (om det nu är det?) Inatt har det hänt FYRA gånger. Innan har det kommit lite då och då men under jullovet har de blivit lite mer och för de senaste dagarna har de kommit varje natt. Idag minns hon att hon vaknat mycket och hon säger hon inte vet varför. Man får ingen kontakt med henne utan hon bara skriker och slåss och det känns så himla obehagligt. Får ringa BVC och rådfråga där för man kan inte läsa sig till så mycket. Någon av er läsare som har erfarenhet och tips?
 
Annars blir det verkligen till en nystart nu för nya året. Jag vägde mig och tog mina mått igår och fick mig en chock! Jag har gått upp 7 kilo sedan i sommras då jag var som minst och hade gått ner alla gravidkilon. INTE okej och det måste bli ändring. Dessutom tog jag och lillsyrran kort i olika vinklar i underkläder och det var då inte alls någon trevlig grej att göra men jag hoppas att nästa gång då korten tas så blir det betydligt roligare att se eventuella resultat.
 
Dags att sparka igång dagen med mycket kaffe - Hoppas er dag blir bra och inte lika regnig och grå som här.
 

1/1-13

Godmorgon första dagen på ett nytt år!
Är otroligt tacksam jag la mig i tid igår och innan det nya året kom eftersom natten har bestått av nattskräck och vakna barn igen.
Så detta är som vilken tisdagsmorgon som helst för mig, om man bortser från att Johan har sin sista lediga dag.
 
Ska röja upp här hemma och sedan ge mig ut på en promenad med hundar och barn innan det återigen börjar regna. Är i stort behov av lite frisk luft och jag tänker inte spendera ännu en dag utan att göra något. Nästan så man längtar tills jullovet är slut så man återigen får rutiner och det faktiskt händer lite mer om dagarna. Tror dessutom att Ebba kommer bli lite lugnare och lyssna bättre när hon återigen är på dagis och blir lite aktiverad av andra än sin mamma. Är man fyra år tror jag man behöver gemensakpen och ha chansen att göra av med massor av energi för att må bra.
 
Hoppas du får en fin dag på nya året och inte mår alltför dåligt, och gör du de så är det självförhållat ;)
 
Gårdagens nyårsmiddag.